Зарибяват със 130 000 балкански пъстърви реките Струма, Места и Вит

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/zaribiavat-sys-130-000-balkanski-pystyrvi-rekite-struma-mesta-i-vit-2030066

За трета поредна година Югозападното държавно предприятие ще извърши разселване на 130 000 балкански пъстърви в планинските притоци на реките Струма, Места и Вит. Кампанията е насочена към опазване на биоразнообразието чрез подпомагане естественото възпроизводство на балканската пъстърва като месте

Съдът отмени критерия за работно място за прием в детски градини

//dariknews.bg/regioni/shumen/sydyt-otmeni-kriteriia-za-rabotno-miasto-za-priem-v-detski-gradini-2030042

С решение на Административен съд е отменен критерия от Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в предучилищна възраст в общинските детски градини и общинските училища на територията на община

"Халифът беглец" - защо е трудно лидерът на "Ислямска държава" да бъде заловен

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/13/2987669_halifut_beglec_-_zashto_e_trudno_liderut_na_isliamska/?ref=rss


Лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади е на косъм от това да изгуби двата основни центъра на своя "халифат", но макар да бяга, може да са необходими години, докато бъде заловен или убит, казват официални лица и експерти.

И в двете "столици" на групировката бойците на "Ислямска държава" са пред разгром - както в Мосул в Ирак, така и в Ракка в Сирия. Представители на официални власти казват, че Багдади стои далеч и от...

Ще се сдобрят ли Кейти Пери и Тейлър Суифт

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/shte-se-sdobriat-li-kejti-peri-i-tejlyr-suift-6070238

"Готова съм да забравя. Прощавам ѝ и съжалявам за всичко, което съм направила", каза 32-годишната изпълнителка Кейти Пери

Ще се сдобрят ли две от най-известните жени в света

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/shte-se-sdobriat-li-dve-ot-naj-izvestnite-zheni-v-sveta-6070238

"Готова съм да забравя. Прощавам ѝ и съжалявам за всичко, което съм направила", каза 32-годишната изпълнителка Кейти Пери

На 13 юни рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6277246

На 13 юни рожден ден имат Христо Явашев (Кристо), художник Антония Ковачева, директор на Българската национална филмотека Венелина Венева, лекоатлетка Илия Луков, певец Красимир Петров, бивш депутат Петър Антонов, актьор и музикант Петър Дудоленски, бизнесмен Петър Христов Петров, депутат Проф. Стоян Домусчиев, художник Цветана Божурина,

Малина Едрева стана кавалер на изкуствата и литературата на Франция

https://offnews.bg//obshtestvo/malina-edreva-stana-kavaler-na-izkustvata-i-literaturata-na-frantcia-658003.html

Председателят на комисията по образование и култура в СОС Малина Едрева бе удостоена с Националния орден на изкуствата и литературата на Франция от посланика на Франция у нас Ерик Льобедел. 

Наградата се връчва за ангажираността на Малина Едрева в двустранните отношения и проектите между Франция и България в областта на образованието и културата и конкретно за участието й в съвместни проекти между София и Париж. Сред съвместните дейности, които сближават работата с Франция са на първо място политиките в управлението на средното образование за повишаване на квалификацията на български директори, съобщиха от "Московска" 33. 

През последните години с Посолството на Франция установихме отношения на реално партньорство, което води до обогатяване на възможностите и участието в иновативни проекти на нашите съграждани, каза Малина Едрева.

През последните 2-3 години в съвместната работа се открояват няколко проекти - развитие на независимия сектор, Академия за културни мениджъри; съвместната работа с Нант за изработване на концепция за Център за съвременно изкуство и участие в международния архитектурен конкурс „Топлоцентрала“, който се проведе наскоро; експертна подкрепа в развитието на София като интелигентен град на дигиталните технологии; провеждане на мерки за възстановяване на старите квартали в центъра на София; организиране на партньорство със Софийска градска художествена галерия и Регионалния исторически музей на София; партньорство в проектите на Фондация „Фотофабрика“ и Софийски маратон; проекти за повишаване на квалификацията и социално-образователни проекти в София.

По думите на Едрева културните линии са преместени в София, която се подготвя през следващата година да бъде повече от всякога европейска столица.

Когато реалността изобщо не е секси - 10 снимки доказват

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kogato-realnostta-izobshto-ne-e-seksi-10-snimki-dokazvat-6070226

Или как в реалния живот една сцена от корицата на любовен роман по-скоро би била абсурдно смешна, отколкото разтърсващо романтична

Скандал в САЩ: Как така Цезар ще прилича на Тръмп!

http://dnes.dir.bg/news/festival-piesa-sasht-izbori-2016-tzezar-25903932

Артистично-политическа полемика избухна в САЩ около постановка на трагедията на Шекспир "Юлий Цезар", в която римският диктатор изглежда като Доналд Тръмп.

Най-странната среща в историята на Белия дом

http://clubz.bg/55040-naj_strannata_sreshta_v_istoriqta_na_beliq_dom

Министрите на Доналд Тръмп го засипали с ласкателства и хвалебствия, вместо да обърнат внимание на скандалите около него, пише Ройтерс.

Това станало на среща снощи на най-висшите представители на Белия дом. Си Ен Ен я нарече "най-странната в историята".

Един по един членовете на кабинета седнали на масата, говорили прочувствено за президента, докато той седял и греел от щастие.

Потокът от хвалби и ласкателства контрастирал с бурята около президента в момент, в който той се бори с огромен брой проблеми, сред които разследването за възможни връзки между предизборния му щаб и Русия.

За него пък срещата е била почит към личността му и това, което той смята за свои върховни постижения, но противниците му игнорират.

Най-големият ласкател бил не друг, а шефът на президентската администрация Райнс Прибъс. Той често е обект на критики дори от страна на дългогодишни съветници на Тръмп. Мнозина смятат, че му трябва още малко, за да бъде уволнен.

"От името на целия висш персонал около вас, г-н президент, ние ви благодарим за честта и благословията, които ни дадохте, за да служим на вашите цели, а ние и американският народ продължаваме да работим много здраво всеки ден, за да изпълним тези задачи", казал Прибъс.

Тръмп използвал срещата, за да се опита да отслаби напрежението около уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми на 9 май. Коми наблюдаваше разследването на руската връзка.

"Ние сме активни, колкото и вие, вероятно на рекордни обороти, - допълнил Прибъс. - За съвсем кратко време виждаме смайващи резултати. Хората са изненадани. Всичко тръгва много бързо."

Шефът на администрацията не бил единственият, възползвал се от възможността да похвали Тръмп.

"Най-голямата чест в живота ми е да бъда вицепрезидент. Президентът държи на думата си пред американския народ", заявил Майк Пенс.

Министърът на селското стопанство Сони Пърдю говорил след други чиновници, които споделили, че се завърнали от чужбина.

"Докато се пъчим с пътувания зад граница, аз се завърнах от щата Мисисипи", казал той.

Посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, която като губернатор на Южна Каролина подкрепяше като кандидат-президент републиканеца Марко Рубио, нарекла управлението на Тръмп "нов ден за ООН".

"Сега имаме много силен глас. Хората знаят за какво са САЩ. Те знаят прогив какво сме. И те виждат в нас нов път. Мисля, че международната общност знае, че се завърнахме", допълнила тя.

Мей ще оцелее засега като премиер, стана ясно след среща на консерваторите

//dariknews.bg/novini/sviat/mej-shte-ocelee-zasega-kato-premier-stana-iasno-sled-sreshta-na-konservatorite-2030059

След разочароващия резултат на британските консерватори на предсрочните избори, на които те изгубиха парламентарното си мнозинство, премиерът Тереза Мей каза пред депутати консерватори, че ще продължи да бъде министър-председател дотогава, докато те искат тя да бъде на този пост, предаде Ройтерс.

Трета поредна година ВСУ”Черноризец Храбър” приема за обучение в Кюстендил студенти в бакалавърски и магистърски програми

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/treta-poredna-godina-vsuchernorizec-hrabyr-priema-za-obuchenie-v-kiustendil-studenti-v-bakalavyrski-i-magistyrski-programi-2030060

За трета поредна година  в Кюстендил ВСУ”Черноризец Храбър” реализира прием на студенти .
Миналата година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ празнува 25 години от създаването си. Той се наложи като гъвкав и модерен университет, ориентиран към своите студенти и тяхната успеш

Пакетче хероин прати кюстендилец за 1 г. в затвора

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/paketche-heroin-prati-kiustendilec-za-1-g.-v-zatvora-2030017

Присъда от дванадесет месеца „лишаване от свобода“ постигна Районна прокуратура – Кюстендил, по внесен обвинителен акт срещу Венцислав Ф. за държане на високорисково наркотично вещество.

Той се возил като пътник в лек автомобил „Рено“, на 26.04.2016

Шампионска титла за Димитър Илиев при кадетите

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/shampionska-titla-za-dimityr-iliev-pri-kadetite-2030019

Димитър Илиев стана шампион на България по борба, класически стил при кадетите. Състезателят на кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви” бе най- добър в категория 69 кг., на Държавното лично- отборно първенство. Илиев е актуалният носител на “Златния пояс” от меж

Приключение по устието на река Места

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/prikliuchenie-po-ustieto-na-reka-mesta-2030063

Туристите от ТД „Осогово“- Кюстендил участваха в екскурзия по устието на река Места. Ето какво разказаха те за новото си приключение:
„Първият ден бе планирано да посетим водопадите Ливадитис. До тях се стига по тесни пътища навлизащи дълбоко в планината. В ранният следобед пристигнахме до н

Продължава делото срещу акушерката Емилия Ковачева

//dariknews.bg/novini/bylgariia/prodylzhava-deloto-sreshtu-akusherkata-emiliia-kovacheva-2030062

Днес Софийският градски съд ще заседава по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за умишлено убийство на 4-дневно дете.
 
<

КЕВР обсъжда цени на еленергията от възобновяеми източници

//dariknews.bg/novini/biznes/kevr-obsyzhda-ceni-na-elenergiiata-ot-vyzobnoviaemi-iztochnici-2030061

Днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проведе обществено обсъждане на проект на решение относно определяне на преференциални цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници и актуализация на преференциални ц

Навални влиза в затвора за един месец

https://www.actualno.com/europe/navalni-vliza-v-zatvora-za-edin-mesec-news_616596.html

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е осъден на 30 дни затвор, след като вчера (12 юни) беше арестуван в Москва, съобщава "Газета.ру". Съдът в Русия е намерил Навални за виновен в организирането на несанкционирана проява при повторно аналогично нарушение на обществения

"Голдън Стейт" отново е шампион на НБА

http://clubz.bg/55039-goldyn_stejt_otnovo_e_shampion_na_nba

"Голдън Стейт уориърс" стана шампион на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. В мач №5 от финалната серия "воините" спечелиха със 129:120 като домакини срещу миналогодишния първенец "Кливланд Кавалиърс" и с общ резултат 4:1 върнаха титлата в Сан Франциско.

През миналата година "Кавалиърс" стигнаха до уникален обрат от 1:3, но този път "Уориърс" бяха прекалено силни за тях.

Кевин Дюрант, който през миналото лято премина в "Голдън Стейт" и направи голямата разлика, бе избран за най-полезен играч (MVP) във финала. Миналата нощ той записа 39 точки, овладя 7 борби и направи 5 асистенции.

Най-резултатен в двубоя бе лидерът на "Кливланд" Леброн Джеймс с 41 т., 13 борби и 8 асистенции.

"Голдън Стейт уориърс" за поредна година беше най-силния отбор в редовния сезон. Този сезон класата му се вдигна още повече заради привличането на Дюрант от "Оклахома Сити тъндър". Тимът прегърна баскетболната титла на САЩ за пети път.

"Отборът е страхотен, също клубът, залата, феновете... Много съм щастлив, че съм част от всичко това", каза Кевин Дюрант.

Белият дом осъди арестуването на протестиращи в Русия

http://dnes.dir.bg/news/protestirashti-rusia-putin-spisar-25903931

Белият дом осъди вчерашните арести на стотици протестиращи в Русия и настоя за незабавното им освобождаване.

Строежът на стадион „Варна” замря (СНИМКИ)

//dariknews.bg/regioni/varna/stroezhyt-na-stadion-varna-zamria-snimki-2029983

От известно време строителните дейности на стадион „Варна” са в застой. Работници и строителна техника в движение не се забелязват, видя репортер на Дарик.

За разлика от спортното съоръжение, усилен труд кипи на строежа за хипермаркет в съседство, който се гради от същата компания, н

В Каракас протестиращи подпалиха сградата на Върховния съд (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/v-karakas-protestirashti-podpaliha-sgradata-na-vyrhovniia-syd-video-2030058

Участници в протестна акция в столицата на Венецуела замеряха с бутилки със запалителна смес и с бомбички входа на сградата на Върховния съд. Снимки и видео от случилото се бяха публикувани в Туитър, предаде ТАСС. На кадрите се вижда, че първият етаж на съда е в пламъци и оттам се издига черен дим.

В Пловдив осъдиха шофьор убиец заедно с подкупни полицаи

http://dnes.dir.bg/news/prisada-politzai-pateka-25903930

Окръжният съд в Пловдив осъди на 2 години затвор Иван Саравски, причинил с "Ауди"-то си смърт на пешеходна пътека. Той е избягал от мястото на произшествието.

Туристи се оплакват, че са обрани

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/rl1f0iJrJ_w/

На 12.06.т.г. около 12.40 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 59- годишен руски турист, отседнал в Поморие за това, че чрез взломяване на входната врата на апартамента му, разположен на ул. «Европа», е извършена кражба на сумата от 3 000 евро, 200 000 рубли, 6 щатски долара и 13 български лева.

На същия ден, около 19.50 ч. е получено съобщение и от 56 -годишен руски турист, отседнал в Ахелой за това, че по неустановен до момента начин е проникнато в апартамента му, откъдето е извършена кражба на сумата от 1 300 евро, 3 500 рубли, 30 лева и златна халка.

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Тръмп събра за първи път целия си екип и обеща промяна

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-sybra-za-pyrvi-pyt-celiia-si-ekip-i-obeshta-promiana-2030057

Американският президент Доналд Тръмп председателства вчера първото заседание на кабинета си в пълния му състав и заяви, че неговият екип "ще промени Вашингтон", предаде АП.

Това е първият път, който Тръмп събира ръководителите на всички правителствени служби - близо

Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, но почти без валежи

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/shte-byde-slynchevo-s-vremenni-uvelicheniia-na-oblachnostta-no-pochti-bez-valezhi-2030023

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в крайните източните райони – предимно от юг. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средно

5 месеца затвор за мъжа, "брал" плочки от Тежкия полк

//dariknews.bg/regioni/shumen/5-meseca-zatvor-za-myzha-bral-plochki-ot-tezhkiia-polk-2029935

5 месеца в затвора ще лежи шуменецът, когото хванаха докато се опитва да задигне 125 бетонни плочки от "Тежкия полк".

Миналата сряда около 14 часа бил получен сигнал, че от имота на ул.“Ген. Столетов“ неизвестен приготвил за превоз тротоарни плочи. Пристигналият на място полицейски е

Изненада: Още Шекспир обрисувал Тръмп

//dariknews.bg/novini/sviat/iznenada-oshte-shekspir-obrisuval-trymp-2030056

Артистично-политическа полемика избухна около постановка на прочутата трагедията на Шекспир "Юлий Цезар", в която римският диктатор изглежда като американския президент Доналд Тръмп, съобщиха осведомителните агенции. Това предизвика остра критика от страна на някои консерватори, а

Какво ще бъде отмъщението?

http://pogled.info/bulgarski/kakvo-shte-bade-otmashtenieto.86732

След срещата си с френския президент, Бойко каза, че той е „слънчев човек“, тоест - лъчезарен човек. Като нищо можеше да каже, че е лъчезарно момче, както го беше гушнал на входа на Елисейския дворец. Той нарече навремето и Плевнелиев „приятно, ненатоварващо момче“ – и то тогава, когато онзи вече пет пари не даваше за Опекуна си. Но това - между другото.

Какъв народ – да ти е кеф да го яздиш!

http://pogled.info/bulgarski/kakav-narod-da-ti-e-kef-da-go-yazdish.86733

/Поглед.инфо/ В парламента се дърлят и доказват недоказани простотии! Няма никакви доказателства, че Антон Тодоров, Спас Гърневски, Цветан Цветанов и сие от ГЕРБ са антикомунисти. Както няма данни, че вляво има комунисти. Ако имаше, на тези келеши отдясно щяха на земята да видят какво е ад!

Времето на 13 юни: Слънчево е топло

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/vremeto-na-13-iuni-slynchevo-e-toplo-2030053

Предимно слънчево ще бъде времето днес. Температурите в по-ранните часове са 18 градуса и постепенно ще се покачват. Следобед термометрите в Габровско ще сочат до 26 градуса. 

Над цялата страна ще е почти без валежи. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец юни и

Взрив в университет в Сеул; не е изключено да става дума за тероризъм

//dariknews.bg/novini/sviat/vzriv-v-universitet-v-seul-ne-e-izkliucheno-da-stava-duma-za-terorizym-2030054

В сеулски университет преподавател пострада от пратка, взривила се в ръцете му, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки южнокорейската полиция и медии.
 
Не е изключена версията за терористичен акт, но се разследва и възможността да става дума за отмъщение на недо

Премиерът Борисов на посещение в Турция

//dariknews.bg/novini/sviat/premieryt-borisov-na-poseshtenie-v-turciia-2030039

Министър-председателят Бойко Борисов заминава на еднодневно посещение в Турция. Визитата е била договорена в телефонен разговор с турския му колега Бинали Йълдъръм в края на месец май, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

В двореца „

Путин във филма на Оливър Стоун: Американците си отгледаха Ал Кайда

//dariknews.bg/novini/sviat/putin-vyv-filma-na-olivyr-stoun-amerikancite-si-otgledaha-al-kajda-2030055

Терористичната мрежа Ал Кайда е резултат от дейността на САЩ. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю, включено във филма на американския режисьор Оливър Стоун, предаде ТАСС. Ал Кайда не е резултат на наша дейност, това е резултата от дейността на аме

Жена е загинала в земетресението на остров Лесбос

http://dnes.dir.bg/news/zaginala-potopat-lesbos-25903909

Една жена е загинала и 12 са ранени на гръцкия остров Лесбос при вчерашното земетресение с магнитуд 6,2 в Егейско море.

В Москва се изви голямо българско хоро

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8hhSA5mAxZE/

Огромно българско хоро се изви в събота в центъра на Москва, съобщи БНТ. Това бе най-голямото хора, организирано някога в Русия.

В танца на площада пред “Никтиских ворот” се включиха общо 400 души – българи и руснаци, които танцуваха в българските народни ритми в рамките на историческия фестивал “Времена и епохи”, организиран от кметството на руската столица.
Като част от събитието бе изнесена и възстановка на историята на България от Средновековието до Втората световна война. “Български опълченци” от времената на Руско-турската война носеха един от символите на България – Самарското знаме.

Седмото издание на фестивала “Времена и епохи” бе открито на 1 юни и продължава 12 дни. В него участват около 6000 души от 22 страни по света.

Бойко Борисов вече е в Анкара, среща се с премиера (ВИДEO+СНИМКИ)

http://clubz.bg/55038-bojko_borisov_veche_e_v_ankara_sreshta_se_s_premiera_videosnimki

Премиерът Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов вече са в Анкара на среща с турския министър-председател Бинали Йълдъръм. Борисов побърза да публикува кадър от срещата в профила си в Instagram. Двамата премиери седят на фона на Кемал Ататюрк, в разговора участва и председателят на комисията по култура в парламента Рашидов.

Борисов днес, навръх рождения си ден, е на посещение в Турция. За визитата по покана на Йълдъръм съобщи самият Борисов през миналата седмица по време на официалното си посещение в Берлин при канцлера Ангела Меркел. От германската столица се разбра, че са обсъдени възможностите българският министър-председател да помогне в комуникацията с южната ни съседка.

Поканата за посещението дойде в края на май от Йълдъръм по телефона.

Ето как Борисов бе посрещнат в Анкара от турския си колега:

Последва съвместно пленарно заседание с турската делегация, чието начало също бе излъчено на живо в профила на Бойко Борисов във фейсбук.

 

 

Програмата на министър-председателя се уточняваше до последния момент. Последно той ще бъде приет в 15,30 ч. и от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

"На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов", съобщиха от правителствената информационна служба преди посещението.

В интернет страницата на Ердоган е съобщено за визитата на Борисов в президентския дворец, но не и темата на разговорите. 

В делегацията, водена от Борисов, е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. В Анкара тя ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Посещението в Турция е третата международна визита на Борисов от началото на третия му премиерски мандат.

Бойко Борисов вече е в Анкара, среща се с премиера (ВИДEO)

http://clubz.bg/55038-bojko_borisov_veche_e_v_ankara_sreshta_se_s_premiera_video

Премиерът Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов вече са в Анкара на среща с турския министър-председател Бинали Йълдъръм. Борисов побърза да публикува кадър от срещата в профила си в Instagram. Двамата премиери седят на фона на Кемал Ататюрк, в разговора участва и председателят на комисията по култура в парламента Рашидов.

Борисов днес, навръх рождения си ден, е на посещение в Турция. За визитата по покана на Йълдъръм съобщи самият Борисов през миналата седмица по време на официалното си посещение в Берлин при канцлера Ангела Меркел. От германската столица се разбра, че са обсъдени възможностите българският министър-председател да помогне в комуникацията с южната ни съседка.

Поканата за посещението дойде в края на май от Йълдъръм по телефона.

 

 

Програмата на министър-председателя се уточняваше до последния момент. Последно той ще бъде приет в 15,30 ч. и от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

"На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов", съобщиха от правителствената информационна служба преди посещението.

В интернет страницата на Ердоган е съобщено за визитата на Борисов в президентския дворец, но не и темата на разговорите. 

В делегацията, водена от Борисов, е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. В Анкара тя ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Посещението в Турция е третата международна визита на Борисов от началото на третия му премиерски мандат.

Бойко Борисов ще сближава Европа и Ердоган днес

http://clubz.bg/55038-bojko_borisov_shte_sblijava_evropa_i_erdogan_dnes

Премиерът Бойко Борисов днес, навръх рождения си ден, е на посещение в Турция. За визитата по покана на турския му колега Бинали Йълдъръм съобщи самият Борисов миналата седмица по време на официалното си посещение в Берлин при канцлера Ангела Меркел. От германската столица съобщението се разбра, че са обсъдени възможностите българският министър-председател да помогне в комуникацията с южната ни съседка.

Поканата за посещението дойде в края на май от Йълдъръм по телефона.

Програмата на министър-председателя се уточняваше до последния момент. Последно той ще бъде приет в 15,30 ч и от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Веднага след визитата при държавния глава на Турция Борисов ще проведе разговори с премиера Йълдъръм.

"На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов", съобщиха от правителствената информационна служба.

В интернет страницата на Ердоган е съобщено за визитата на Борисов в президентския дворец, но не и темата на разговорите. 

В делегацията, водена от Борисов, е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. В Анкара тя ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Посещението в Турция е третата международна визита на Борисов от началото на третия му премиерски мандат.

САЩ признаха, че Русия все още е техен враг

http://pogled.info/svetoven/sasht-priznaha-che-rusiya-vse-oshte-e-tehen-vrag.86727

/Поглед.инфо/ Министърът на отбраната Джеймс Матис и председателят на Комитета на началник щабовете на американската армия ген. Джоузеф Данфорд заявиха, че считат Русия за враг на САЩ.

Тръмп обмисля уволнението на прокурор Робърт Мълър, разследващ руската връзка

http://pogled.info/svetoven/tramp-obmislya-uvolnenieto-na-prokuror-robart-malar-razsledvasht-ruskata-vrazka.86728

/Поглед.инфо/ Доналд Тръмп обмисля уволнението на специалния прокурор Робърт Мълър, провеждащ разследването за евентуална руска намеса в президентските избори в САЩ 2016 и възможно съглашателство между Москва и членове на предизборния екип на Тръмп.

Путин: "Ал Кайда" е резултат от действията на САЩ

http://pogled.info/svetoven/putin-al-kaida-e-rezultat-ot-deistviyata-na-sasht.86729

/Поглед.инфо/ Терористичната групировка "Ал Кайда" се е появила благодарение на действията, предприети от САЩ. Това заявява руският президент Владимир Путин в интервюто си с режиьора Оливър Стоун, чиято първа част бе излъчена тази вечер.

"Ислямска държава" планира да взриви самолет чрез лаптоп-бомба

http://pogled.info/svetoven/islyamska-darzhava-planira-da-vzrivi-samolet-chrez-laptop-bomba.86730

/Поглед.инфо/ Израелски правителствени шпиони са хакнали ислямистката групировка "Ислямска държава" и са разкрили, че тя планира разработването на лаптоп-бомба, която да експлодира на самолет от известна авиолиния.

"Сикрет сървис" отрекоха да има записи на разговорите, водени от Тръмп в Белия дом

http://pogled.info/svetoven/sikret-sarvis-otrekoha-da-ima-zapisi-na-razgovorite-vodeni-ot-tramp-v-beliya-dom.86731

/Поглед.инфо/ Американската служба за охрана на президента и на високопоставени ръководители от администрацията във Вашингтон „Сикрет сървис“ заяви, че не разполага със записи или стенограми на водените от Тръмп разговори във ведомството.

Предизвикателство: Участвай в интерактивния маршрут „Усети града”

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/predizvikatelstvo-uchastvaj-v-interaktivniia-marshrut-useti-grada-2029875

Подготвени младежи ще водят зрящи и незрящи в интерактивен маршрут „Усети града“ довечера от 18:30 часа. Началото е на паметника на бай Мильо на Главната. Желаещите могат да се включат след регистрация във

В Габрово бе даден старт на Световната купа по хандбал за мъже

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/v-gabrovo-be-daden-start-na-svetovnata-kupa-po-handbal-za-myzhe-2030052

В Габрово беше даден официален старт на Световната купа по хандбал за мъже. Състезанието се провежда паралелно в града на хумора и във Велико Търново. 16 отбора от цял свят ще мерят сили за отличията.

Затлъстяването в света се е увеличило

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/zatlystiavaneto-v-sveta-se-e-uvelichilo-2030027

Броят на затлъстелите в 73 страни в света се е увеличил повече от 2 пъти от 1980 г., а в други страни продължава да нараства, сочат резултатите от изследване, цитирани от световните информационни агенции. Това води до увеличаване на свързаните с наднормено тегло заболявания

Да се забрани на младите шофьори за 3 г. да карат коли, по-мощни от 100 к.с.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6272757

Да се забрани на младите шофьори за 3 г. да карат коли, по-мощни от 100 к.с.Все повече младежи предпочитат легални гонки в контролирана среда, казва зам.-председателят на Българската фередация по автомобилен спорт Калоян Станчев в интервю за "24 часа" КИРИЛ БОРИСОВ - Г-н Станчев, организирате драг състезания, или легални гонки. Знаем, че при нелегалните умират хора. Защо младите толкова държат да се гонят на пътя и какво

The Guardian: Оливър Стоун разкрива загадката на Путин?

http://pogled.info/svetoven/The-Guardian-olivar-stoun-razkriva-zagadkata-na-putin.86723

/Поглед.инфо/ Има много причини да разказваш за себе си пред камерата, особено ако си такава световно известна личност като президента на Русия. Но все пак, защо го прави? Защо гол до пояс, Владимир Путин язди, след това се снима по време на лов на амурски тигър, а след това пък се гмурка под водата, в търсене на древни артефакти?

Кримските власти съветват Европарламента "да изучи закона"

http://pogled.info/svetoven/krimskite-vlasti-savetvat-evroparlamenta-da-izuchi-zakona.86724

/Поглед.инфо/ Европейският парламент трябва внимателно да препрочете международните документи, които определят правото на нациите и народите на самоопределение, каза Заур Смирнов, ръководител на Държавния комитет по междунационални отношения на Кримското правителство, по повод резолюцията на Европейския парламент, в която обединението на Крим с Русия се обявява за незаконно, съобщава агенция РИА "Новости". "Евродепутатите трябва да изучат материалните разпоредби на закона."

Към независим Кюрдистан?

http://pogled.info/svetoven/kam-nezavisim-kyurdistan.86725

/Поглед.инфо/ В Близкия изток започват отново да се преправят картите и отново всичко тясно се преплита. Масуд Барзани – президент на кюрдската автономия в Ирак, огласи в гр. Ербил решение за провеждане на референдум за независимост на 25 септември. Според него победата над т.нар. Ислямска държава е постигната и може да се активизира проектът за независимост на иракски Кюрдистан. Но защо сега?

Бойко Борисов ще посети Турция

http://pogled.info/svetoven/boiko-borisov-shte-poseti-turtsiya.86726

/Поглед.инфо/ Днес ще се състои еднодневното посещение на българския премиер Бойко Борисов в Турция. Визитата беше договорена в телефонен разговор с турския му колега Бинали Йълдъръм в края на м. май.

Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти откриват в ПУ

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/departament-za-kvalifikaciia-i-profesionalno-razvitie-na-pedagogicheskite-specialisti-otkrivat-v-pu-2029944

Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти (ДКПРПС) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще бъде открит днес от 13:00 ч. в 122-ра зала в Нова сграда, съобщи проф. д-р Галин Цоков, директор на департамента.
 
На официалното откриване

Връчват Орфеевия венец и Златната четка на "Пловдив чете"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/vrychvat-orfeeviia-venec-i-zlatnata-chetka-na-plovdiv-chete-2029887

Министърът на културата Боил Банов се очаква официално да открие литературния фестивал „Пловдив чете“ с приветствено слово от 19:30 часа на Античния театър. На специалната церемония ще бъдат връчени престижните награди „Орфеев венец“ – за най-изявен поет за 2016 г., и „Златна четка“ – за най-добро

Общинският съвет в Несебър гласува средства за 61 командировани полицаи

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yEdiQB3xIuQ/

Разглеждане предложението на кмета на Община Несебър Николай Димитров, за отпускане на допълнителни финансови средства за осигуряване на командировани полицейски служители, се състоя на заседание на Общинския съвет-Несебър.  16 общински съветници  гласуваха ЗА и така ддадоха съгласие да се изразходват допълнителни средства в размер  до 165 000 лв. в  дейност 239 – Други дейности по вътрешната сигурност за заплащане на командировъчни разходи, пътни разходи и квартирни разходи на командировани  служители от  ОД на МВР-Бургас. Размерът за периода е за 61 служители   от 01.07.2017 – 31.07.2017, 01.08.2017- 31.08.2017 и от 01.09.2017 – 20.09.2017.Средствата в размер на 165 000 лв. да се осигурят от §9700 – Резерв за непредвидени разходи.

Решението №555 е отразено в протокол №17/07.06.2017 и на основание чл.60 от АПК  Общинският съвет допуска настоящото решение за предварително изпълнение.

                                                                                                                 Максим МОМЧИЛОВ

Очакват ни 30 градуса днес

//dariknews.bg/regioni/shumen/ochakvat-ni-30-gradusa-dnes-2030045

Днес ще е слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

За Шумен минимални 13 градуса, максимални 30 градуса.<

Предмети от градската среда ни наблюдават

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6273736

Предмети от градската среда ни наблюдаватУличният артист Ваню Кръстев залепя пластмасови очички из София Ако напоследък, докато се прибирате от работа, отивате до магазина или просто се разхождате, имате усещането, че сте наблюдавани, да знаете, че това не е никаква параноя. От вас не се откъсва поглед, защото буквално стените имат очи.

Сложете стотинка във фризера, ако заминавате на почивка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6273696

Сложете стотинка във фризера, ако заминавате на почивка7 трика как да запазите дома си, докато ви няма Планирате почивка, а това неизменно е свързано с безпокойство за дома - кой ще полива цветята, как да опазим ценностите, как да защитим покъщнината. Ето няколко добри идеи, които пестят нерви и притеснения, за да бъде ваканцията ви пълноценна. Стотинка във фризера Когато заминавате на почивка

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване