Хор Гена Димитрова и Духовия оркестър с концерт тази вечер

//dariknews.bg/regioni/pleven/hor-gena-dimitrova-i-duhoviia-orkestyr-s-koncert-tazi-vecher-2032097

Концерт на Общински хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева и Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков, ще се проведе днес - 22 юни от 20:30 часа до сградата на Областната администрация в Плевен. 

Програмата е озаглавена "Нека да е лято" и в нея ще бъдат изпълнени хитов

Трябва ли да се събарят соцпаметниците? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/triabva-li-da-se-sybariat-socpametnicite-video-2032100

Точен брой колко са паметниците от комунизма у нас няма, но със сигурност са хиляди. Няма село без поне един бюст на местен герой и знаменитост от това време.

Най-известните монументи предизвикват бурен спор в обществото още след падането на социализма. Един от тях е съборен през 199

По-умни ли са синовете на възрастните бащи?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/po-umni-li-sa-sinovete-na-vyzrastnite-bashti-2032099

Британски и американски учени доказаха, че синовете на възрастните бащи са по-умни, по-амбициозни и чуждото мнение почти не ги интересува, в сравнение с децата на млади родители, съобщи в. "Дейли мейл".

Синовете на възрастни

Районният съд: Цветелина Дамяновска е виновна

//dariknews.bg/regioni/vraca/rajonniiat-syd-cvetelina-damianovska-e-vinovna-2032102

“Виновна” – това реши днес Районният съд във Враца за Цветелина Дамяновска. Общинската лидерка на БСП във Враца бе обвинена за това, че съзнателно е ползвала фалшив документ – служебна бележка от ОД на МВР, според която съпругът й работи там. Тя обаче ще бъде освободена от наказателна отговорност,

70-годишна жена даде парите си на измамник

//dariknews.bg/regioni/vraca/70-godishna-zhena-dade-parite-si-na-izmamnik-2032103

70-годишна жена остана без лев след като даде всичките си пари на телефонни измамници. По думите на пострадалата жена от с. Николово, общ. Монтана на домашния й телефон се обадил мъж, представил се за дознател Иванов, който й обяснил, че е обект на телефонна измама и за да не пострада трябва да съд

Как "представителят" на Путин сред руснаците в чужбина влезе в черния списък на САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/22/2993598_kak_predstaviteliat_na_putin_sred_rusnacite_v_chujbina/?ref=rss


Във вторник Съединените щати наложиха санкции на още 38 души заради дейността, която развиват в Украйна. Решението беше взето в момента, когато в Белия дом се състоя първата среща между президентите на двете държави, Доналд Тръмп и Петро Порошенко.

Сред засегнатите беше фигура със специално място във връзките на Кремъл с руснаците в чужбина, чиито връзки в Украйна с представители на властта обаче продължават, независимо от нажежените отношения между Киев и Москва.

ИДИЛ взриви емблематична джамия, приеха го като знак за поражение

http://www.cross.bg/mosyl-durzhava-porazhenie-1546745.html

/КРОСС/ "Ислямска държава" е взривила емблематичната джамия Ан Нури в иракския град Мосул, от чието минаре през 2014 година лидерът на групировката Абу Бакр ал Багдади обяви създаването на халифата. Това съобщи иракският командир на операцията за прогонването на джихадистите от Мосул генерал Абдел Амир Ярала Иракският премиер Хайдер ал Абади коментира, че разрушаването на джамията в Мосул от „Ислямска държава" е "официално обявяване на поражение", предава БНР. Джихадистката групировката взриви вчера средновековния мюсюлмански храм в момент, когато последните й бойци са притиснати от иракската армия, подпомагана от международната коалиция начело със САЩ.  

Днес решават за наказанието на нападналия учителката си младеж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295382

Днес решават за наказанието на нападналия учителката си младежТази вечер ще се проведе извънреден педагогически съвет в столичната Професионална гимназия по туризъм. На него ще се реши какво наказание да бъде наложено на десетокласника, който ритна учителката си по философия, предаде БНТ. Възможно е, ако съветът реши, от следващата година той да бъде преместен в друго училище.

И ЕК има опасения за устойчивостта на гръцкия дълг?

http://www.investor.bg/evropa/334/a/i-ek-ima-opaseniia-za-ustoichivostta-na-gryckiia-dylg-241633/

Нагласите на Брюксел са по-оптимистични, отколкото в МВФ, но през 2060 г. публичният дълг на Атина ще възлезе на 260% от БВП

Футболна звезда проговори за своята хомосексуалност и планирано самоубийство

https://offnews.bg//drugi/futbolna-zvezda-progovori-za-svoiata-homoseksualnost-i-planirano-samou-658780.html

Бившият играч от НФЛ Райън О'Калахън разкри, че е гей. Той даде интервю, в което разказа за страховете си в този мъжки спорт и плана да се самоубие.

Райън, бивш футболист на шампиона Ню Инглънд Пейтриътс и Канзас Сити,  криел години наред своята сексуалност от страх, че ще бъде отхвърлен. Той дори построил кабина до дома си в Канзас и купил пистолети, планирайки да отнесе тайната в гроба.

Атлетът призова всички гейове да разкрият своята сексуалност. Тежкият близо 149 килограма мъж говори пред Outsports, сайт, фокусиран върху проблемите на хомосексуалните в спорта.

Райън разбира, че го привличат мъже още в гимназията. Младежът израства в консервативно градче в Калифорния. Той се насочва към ултра-мачо света на американския футбол.

"Кой бе се усъмнил в огромен футболист, че е гей. Футболният тим е идеалното място да се скриеш", каза Райън.

За нещастие обаче започват контузиите. Той се пристрастява към лекарствата. "Притъпяваха болката от травмите, болката от страха, че съм гей. Въобще не се тревожех, когато вземах Викодин", разкри още 33-годишният мъж.

С край на кариерата в НФЛ обаче той започва да се изолира от своето семейство. Решава да се самоубие, тъй като родителите му ще приемат по-лесно смъртта, отколкото факта, че е хомосексуалист.

Райън обаче прави нещо смело. Отива при шефа на Канзас Сити Скот Пиоли и му разказва всичко. "Гей съм", отсича той на срещата. Пиоли отговаря: "Добре, а какъв е проблемът, за който искаш да говорим".

Това е повратната точка в живота на бившия спортист. "Докато гейове продължават да се самоубиват заради своята тайна, има смисъл от интервюта като моето", смята Райън.

Той е седмият бивш футболист от този спорт, разкриващ, че е е хомосексуален. Джейсън Колинс от НБА го направи през 2013-а година и е единственият признал се за гей, който все още е част от по-важните американски спортове.

Фалшиви новини

http://pogled.info/bulgarski/falshivi-novini.86998

/Поглед.инфо/ Фалшиви новини заливат страната ни... То бива фалш край нас, бива, ама чак пък толкова едва ли заслужаваме ... Но всеки си заслужава онова, което сам е повикал...Каквото повикало, това се обадило... Почти три десетилетия се упражняваме по фалшифициране на миналото и настоящето...

Главчев: За първи път в българската история се увеличават пенсии в началото на мандат

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295376

Главчев: За първи път в българската история се увеличават пенсии в началото на мандатЗа първи път в българската история вероятно има увеличение на пенсии в началото на мандат. Това коментира председателят на Народното събрание Димитър Главчев във връзка с приетите вчера промени, които предвиждат вдигане на пенсиите от 1 юли на 180 лв. и от 1 октомври на 200 лв. Това е част от управленската програма,

Гледат мерките за неотклонение на задържаните граничари от ГКПП "Кулата"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295370

Гледат мерките за неотклонение на задържаните граничари от ГКПП "Кулата"Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа като втора инстанция дело по мерките за неотклонение на задържаните на Кулата митничари, съобщи БНТ. На 16 юни Специализираният наказателен съд остави в ареста 8 служители, обвинени в участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи.

Новото строителство е най-търсено на пазара на складови площи в България

http://www.investor.bg/analizi/113/a/novoto-stroitelstvo-e-nai-tyrseno-na-pazara-na-skladovi-ploshti-v-bylgariia-241655/

Предлагането на модерни площи изостава заради инерцията от годините на кризата и естественото изчерпване на парцелите с подходяща локация и инфраструктура

Кеворкян: Заев за Цар Самуил и светите братя. Кой е по-курназ

http://www.cross.bg/zaev-samyil-myasto-1546744.html

/КРОСС/ И каква стана тя? Това е най-честият въпрос в нашата политика - и пак си го задаваме. Ние ще вкарваме Македония в Европейския съюз. Тя пък ще отмъква каквото може от българската история. Македонският премиер Заев вече ни съобщи, че Кирил и Методий са гордост за целия регион. Горе-долу същото каза и Путин. Сега обаче със Заев сме по-кротки. За да няма недоразумения, той направо си признал и за Цар Самуил. Питали го, чий цар е той, и Заев рекъл: „Вероятно дебатът за това ще е вечен". Чудесен бъдещ ортак в ЕС. *** В Скопие му скръцнали, че се е съгласил заедно да отбележим годишнината от Илинденско - Преображенското въстание. Уж. Той пък - с отговора си за Цар Самуил - прави едно малко въстание в Историята. А ние му се радваме. *** "Балканите са най-идеалното място за унижение" - казваше забележителният македонски писател и дипломат Любиша Георгиевски. И допълваше, че общият знаменател на всичко тук са инатът и курназлъкът, кой е по-инат и кой по-курназ. Да допълним Георгиевски: Балканите са най-идеалното място и за самоунижение. *** Източник: Фейсбук - Кеворк Кеворкян

Борисов пратил "таен служител" да проследи какво пречи на гражданите пред гишетата

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/22/2993710_borisov_pratil_taen_slujitel_da_prosledi_kakvo_prechi/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е изпратил служител в Министерския съвет в административни структури, за да направи "тихички проверки" и проследи какво се случва на гражданина пред гишетата. Служителят посетил КАТ и агенцията по кадастър и установил, че липсват указателни табели, тоалетни, устройства за плащане по безкасов път, разказа Борисов интервю за Нова телевизия.

Премиерът е възложил на министрите до понеделник да предложат план и срокове за намаляване...

От днес започват честванията за Деня на моряка във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=353962

С интересни събития ще бъде честван и тази година Деня на моряка - 25 юни във Варна, научи Moreto.net. В Летния театър от 20 часа ще се съберат морски мъже, военни моряци, близки на моряци, представители на Община Варна, гости на града, просто хора, които се чувстват съпричастни на морската идея.

БСП: Да даваме 250 лв всяка година в началното училище

http://clubz.bg/55407-bsp_da_davame_250_lv_vsqka_godina_v_nachalnoto_uchilishte

Вече не само учениците ще трябва да дават бележника за оценка. Снимка БГНЕС

Еднократната помощ, която получават родителите на първолаци, трябва да се дава за всички години от началното училище. Това предложение за промени в Закона за семейните помощи оповестиха днес от БСП.

"Досега децата получаваха само 250 лв еднократна помощ в първи клас, но деца ходят в втори, трети, четвърти клас и така нататък. И искаме тези помощи да бъдат давани и в 2-ри, 3-ти и 4-и клас, за началния курс на обучение", обясни Анелия Клисарова.

Тя се аргументира с факти за социалното неравенство и как то засяга именно най-малките ученици:

"2% от децата нямат място във вкъщи, където да седнат да пишат и учат. 36% от децата нямат пари да си купят книга, дори една книга годишно. 41% нямат възможност да участват в платени екскурзии. 40%  от сецата не могат да си купят втори чифт обувки.31% от децата не могат да си позволят плод или зеленчук поне един път на ден. Това са страшни факти."

Червената депутатка добави, че над 6000 деца са отпаднали от образователната система между 1 и 4 клас, и това е пряко свързано със социалното неравенство.

"Трябва да вземем бързи, строги и своевременни мерки", добави тя.

И разясни, че за това ще са нужни около 30 млн. лева допълнително в бюджета.

От БСП заявиха, че не очакват подкрепа от ГЕРБ след охвърлянето на техните законопроекти за увеличаване на пенсиите и българския жестомимичен език.

Среднощна полицейска акция в Нова Загора

http://www.cross.bg/zagora-nova-srednoshtna-1546743.html

/КРОСС/ Среднощна акция в полиция и жандармерия в Нова Загора завърши с двама арестувани и заловено голямо количество наркотици от различни видове, съобщава БНТ. Акцията се проведе в ромския квартал „Шести" в Нова Загора. Започнала е малко преди полунощ. Единият от арестуваните казва, че 10 лева е вървяла едната торбичка. Друг задържан е имал нож и се е държал агресивно. Тепърва ще се уточнява точното количество задържана дрога и свързаните с канала лица.

Борисов: С Ердоган си говорим на Таип и Бойко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295369

Борисов: С Ердоган си говорим на Таип и БойкоНе трябва да си приписваме функции, че ще оправяме отношенията между Меркел и Ердоган, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия. При изборите в Холандия и Франция и турския референдум се размениха толкова тежки думи, каквито не си спомням, каза още той. На избори хората лудват и говорят какви ли не неща, после се успокояват,

20 млрд. евро “мирен дивидент” за Кипър

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/20-mlrd-evro-miren-divident-za-kipyr-241182/

Икономически и политически скандали минират най-критичната фаза от преговорите за обединяването на страната

Десет години и половина затвор за Брендо в Румъния

http://www.cross.bg/prisuda-brendo-godini-1546742.html

/КРОСС/ Евелин Банев - Брендо получи окончателна присъда от 10 години и 6 месеца затвор за внасяне на кокаин на румънска територия. Апелативният съд в Букурещ реши да издаде въпросната присъда по обвинение, че българинът е внесъл над 51 кг кокаин в Румъния, предаде „Аджерпрес", цитирана от news.bg. Първоначално през юни 2016 г. Брендо получи присъда от 14 години затвор от Букурещкия съд. Новото решение на Апелативния съд е окончателно. Евелин Банев не се намира на румънска територия, а през април 2014 година Букурещкият съд издаде заповед за предварителното му задържане, която до момента не е изпълнена.

Резултати от проведена полицейска операция на територията на Пазарджишка област

http://press.mvr.bg/NEWS/news170622_04.htm

Иззети са 5000 къса цигари и 6 кг тютюн, констатирани са 11 нелегални търговски обекта; срещу 6-ма са образувани бързи производства

Канадец е обвинен за нападение над полицай на летище в Мичиган

http://www.mediapool.bg/kanadets-e-obvinen-za-napadenie-nad-politsai-na-letishte-v-michigan-news265613.html

Канадец бе задържан и обвинен за намушкването на полицай на летището във Флинт, американския щат Мичиган, предаде Асошиейтед прес в четвъртък. Нападението е извършено в сряда сутринта местно време на международно летище "Бишъп", уточнява БТА. Нападателят е 50-годишният Амор Фтоуи от Квебек, който пристигнал в САЩ на 16 юни. Срещу него е повдигнато обвинение в извършване на насилие на летище. Според свидетелски показания Фтоуи намушкал с нож лейтенант Джеф Невил, надавайки викове"Аллах е велик". Канадецът искал да отмъсти за убийството от американските военни на мирни граждани в Сирия, Ирак и Афганистан, обясни началникът на представителството на ФБР в Мичиган Дейвид Хелиъс. Раненият полицай Джеф Невил е в стабилно състояние и без опасност за живота, въпреки че първоначално е бил в критично състояние, допълва Асошиейтед прес.

Мъж заплаши да убие дете за повече лайкове във Facebook (СНИМКА, 18+)

https://www.actualno.com/curious/myj-zaplashi-da-ubie-dete-za-poveche-lajkove-vyv-facebook-snimka-18-news_618294.html

Две години затвор получи мъж заради абсурден опит да събере повече „харесвания” във Facebook. Оказа се, че мъжът е пуснал снимка в социалната мрежа на бебе, което е провесил през прозорец и заплашва да го хвърли, ако не събере 1000 харесвания (лайкове). Мъжът е алжирец и присъ

Олигарх „изпял” на ЦРУ тайни на Борисов и корумпирани

http://frognews.bg/news_136948/Oligarh-izpial-na-TSRU-taini-na-Borisov-i-korumpirani/

Списък с банкови сметки в чужбина на български политици и управници е предаден на американските служби. Подателят е депутат от ДПС. Той предал информацията чрез свой колега от друга парламентарна група, който имал достъп до посолството на САЩ в София.

Вигенин: Трябва да фокусираме вниманието на ЕС върху Западните Балкани

http://www.cross.bg/vigenin-makedoniya-zaev-1546741.html

/КРОСС/ „По време на срещата ни с премиера на Македония Зоран Заев и министрите му, възникна желанието ни- ние, като опозиция, да пресираме управляващите, да работим за концентриране на вниманието върху Западните Балкани" Това заяви по БНТ Кристиан Вигенин, депутат от „БСП за България." По думите му такава стъпка, която не изисква дори голям финансов ресурс е откриване на нов ГКПП - Клепало с Македония. „15 години нищо не се прави по този въпрос. Ако се реализира, ще е много силен знак. По-важно е колко бързо може да реализираме ж.п. връзката, подобряването на инфраструктурата, защото пътят между София и Скопие не може да се нарече път между две столици. Това значително ще облекчи връзките между двете страни", добави Вигенин. Той акцентира, че трябва да фокусираме вниманието на ЕС върху Западните Балкани и през нашето председателство трябва да допринесем това да се случи. „Стъпката за добросъседство към Македония, която се прави сега, е очаквана от хората. Това не е нещо, което върхът се опитва да наложи на хората, а обратно. Едно от големите постижения на сегашното правителство на Македония е, че освободи хората от страха", посочи Кристан Вигенин

Вигенин призова за бързи действия в отношенията с Македония

http://www.cross.bg/bulgariya-moment-vuprosi-1546741.html

/КРОСС/ „Не бива да се връщаме прекалено в миналото, в момент когато трябва да се отвори нова страница в отношенията между България и Македония". Това заяви Кристиан Вигенин, депутат от ПГ на „БСП за България" и председател на Комисията по европейските въпроси в студиото на БНТ "Денят започва". „Самият Зоран Заев и ръководството на партията са млади хора с проевропейски виждания, идва момент, в който този шанс трябва да бъде използван. Не действаме ли сега, може да се развият други събития. България има силен интерес тези процеси да вървят по-бързо. И БСП като опозиция ще пресираме управляващите за бързи стъпки. Хората трябва да усетят, че има смисъл от бързите стъпки. Още вчера с колеги от Благоевградския регион зададохме въпроси на министър Нанков и Захариева за бъдещето на пункта Струмяни - Берово, решението за него е отпреди 15-16 години, оттогава нищо не е правено. Бързо трябва да реализираме и жп връзка, както и съществуващата инфраструктура, на много места пътищата не отговарят на стандарта за свързващи две съседни държави. Хората чувстват, че промяната трябва да се случи", допълни депутатът от Левицата.

"Интел" стана генерален спонсор на Международния олимпийски комитет

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/22/2993675_intel_stana_generalen_sponsor_na_mejdunarodniia/?ref=rss


"Интел корпорейшън" е новият член в програмата за генерално спонсор на Международния олимпийски комитет (МОК). Производителят на микропроцесори е най-новата технологична компания, която ще застане зад глобално спортно събитие.

Сделката, която ще бъде до 2024 г., идва само седмица след като дългогодишният спонсор на МОК "Макдоналдс" прекрати партньорството между двете страни. Веригата за бързо хранене се оттегли, позовавайки се на промяна в приоритетите...

Индийските въоръжени сили убиха трима сепаратисти в Кашмир

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295332

Индийските въоръжени сили убиха трима сепаратисти в КашмирВъоръжените сили на Индия са убиха трима заподозрени сепаратисти в Кашмир по време на престрелка, предава AFP, цитирана от "Фокус". Войниците и командосите от специалните части обградиха жилищен район, където са се криели въоръжени сепаратисти. Представител на полицията заяви, че десетки жители са излезли от домовете си с лозунги за „свобода от

Визите, Шенген и други „частни” теми изпадат от БГ председателство на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=353963

Отпадането на визите за САЩ за България като част от ЕС, влизането на страната ни в Шенгенското пространство и други „частни” само за нашата държава теми няма да бъдат във фокуса на председателство на Съвета на ЕС, което България ще поеме за първи път в началото на 2018 г.

Дестилатор за ракия откриха полицаи във видинско

//dariknews.bg/regioni/vraca/destilator-za-rakiia-otkriha-policai-vyv-vidinsko-2032089

Дестилатор за производство за алкохол и общо 383 литра ракия без бандерол били иззети вчера при проведена специализирана полицейска операция на територията на Видин и Новоселци. В проверките участвали служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Видин и служители на с

Българският национален отбор завърши на пето място в турнира за Световната купа по хандбал за мъже

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/bylgarskiiat-nacionalen-otbor-zavyrshi-na-peto-miasto-v-turnira-za-svetovnata-kupa-po-handbal-za-myzhe-2032090

Българският национален отбор завърши на пето място в турнира за Световната купа по хандбал за мъже, като победи в последния си мач отбора на Китай с 38:30. Така тимът ни, в чиито треньорски щаб беше габровецът Христо Йорданов, направи сериозна крачка напред, след като преди две години, в първото

Самозапалвания във видинско

//dariknews.bg/regioni/vraca/samozapalvaniia-vyv-vidinsko-2032091

Житен масив с площ от 7 декара, в землището на село Неговановци, бил  унищожен при пожар вчера. На сигнала, получен в 18.15 часа, се отзовали два автомобила на РС ПБЗН-Видин. Причината е самозапалване. Бързата реакция на огнеборците предотвратила разрастването на пожара – спасени са околните 100 де

65- годишен шофьор загина на място

//dariknews.bg/regioni/sliven/65-godishen-shofior-zagina-na-miasto-2032092

65-годишен шофьор от Бургас загина на място при катастрофа, информират от полицията в Сливен. Трагичният инцидент е станал на 21 юни около 2- часа на разклона за село Глушник.

Лек автомобил “Хонда”, управляван от загиналия вода напуска пътното платно и се преобръща в канавка. В автом

Неизправна газова бутилка подпали къща

//dariknews.bg/regioni/sliven/neizpravna-gazova-butilka-podpali-kyshta-2032093

Техническа неизправност на газова бутилка стана причина за пожар в къща в село Сотиря. Инцидентът е станал на 21 юни около 16.35 часа.

Няма пострадали, опушени са 20 кв.м стени. Спасена е сградата.
 

Съдът гледа дело срещу турчин, причинил смърт на дете и ранил жена

//dariknews.bg/regioni/sliven/sydyt-gleda-delo-sreshtu-turchin-prichinil-smyrt-na-dete-i-ranil-zhena-2032094

Окръжен съд – Ямбол гледа днес делото срещу турски гражданин, причинил смърт на дете и ранил жена.

31- годишния Неджати Ф. е подсъдим за това, че на 03 декември 2016г., около 11.15ч., при управление на товарен автомобил с влекач се е движил с превишена скорост - 80 км. в час е блъсна

Симфоничен концерт в Градската градина

//dariknews.bg/regioni/sliven/simfonichen-koncert-v-gradskata-gradina-2032096

Симфоничен оркестър Сливен ще зарадва ценителите на класическата музика с концерт в Градската градина в Сливен.

В програмата са включени популярни произведения на Моцарт, Брамс, Бизе, Елгар, Щраус, Хачатурян, Мусоргски, Чайковски и Бийтълс. Диригент - Маестро Димитър Караминков.

НСО за колата на Лозан Панов: Два болта са липсвали, другите три са разхлабени

http://clubz.bg/55406-nso_za_kolata_na_lozan_panov_dva_bolta_sa_lipsvali_drugite_tri_sa_razhlabeni

ПОЛИТИКА нсо коли 3

Шефът на Националната служба заохрана (НСО) ген. Ангел Антонов коментира инцидента с колата на шефа на на Върховния касационен съд Лозан Панов. В специално изявления Антонов обясни, че два от болтовете на задното колело на автомобила на Панов са липсвали, а други три са били разхлабени. Ген. Антонов казва още, че по случая е образувана проверка. Проверката стигнала до извода, че става дума за техническа неизправност.

Ето пълния текст на позицията на НСО:

"Националната служба за охрана осъществява специализиран транспорт като един от видовете охрана, предвидени в Закона за НСО. Службата намира за безсмислено и недопустимо да влиза в дискусия дали специализираният транспорт е охрана или не. Законите се изпълняват, а не се коментират. Считам, че позоваването на текстове от закона трябва да се прави отговорно и с познаване на буквата и духа на нормативния акт.

По повод публични внушения, направени в изявления пред печатни и електронни медии, че ръководният състав на НСО и лично началникът на службата са се опитали да укрият техническа неизправност на автомобил за специализиран транспорт, определен за охрана на председателя на Върховния касационен съд, заявявам следното:

1. По команден ред на 01 юни 2017 г., в 17.15 ч. бях информиран от заместника ми за установена липса на два съседни крепителни болта за закрепване на задното колело на автомобила. Водачът на автомобила е констатирал, че другите три болта са разхлабени и че се е наложило да ги „притегне“ преди да продължи пътя към София, през прохода Петрохан.

2. Във връзка с констатираната техническа неизправност на автомобила за специализиран транспорт, ползван от г-н Лозан Панов, незабавно разпоредих свикване на постоянната комисия за проверка на пътнотранспортни произшествия и инциденти за пълно, всестранно и обективно изясняване на фактите и обстоятелствата ,свързани със случая, установяване дали има индикации за умишлено въздействие върху автомобила, нанесените материални щети, изясняване на ролята и професионалните действия/бездействия на длъжностните лица, имащи отговорност за техническата изправност на автомобила. Разпоредих автомобилът да бъде оставен на отговорно пазене в служебния сервиз, под контрол на дежурните служители, а така също сервизът да бъде запечатан.

3. На 02 юни (петък) 2017 г. членовете на постоянната комисия пристъпиха към извършване оглед на автомобила, преглед на всички документи за извършени ремонти и техническо обслужване, запознаване със записите от служебното видеонаблюдение в гаража и на конкретното място за постоянно паркиране, както и тези при ежедневната проверка на контролно-техническия пункт за готовността на автомобила за експлоатация на 01.06.2017 г. Комисията не е установила данни за действия на лица, които са извършили интервенция за разхлабване или отстраняване на крепителните болтове на задната лява джанта.

4. В доклада си до мен членовете на постоянната комисия квалифицираха случилото се като техническа неизправност, вследствие на която са настъпили ограничени материални вреди, поради което не са уведомени компетентните органи.

5. В този контекст направените публични внушения за желание на НСО да остане „встрани от случая“, „за хвърляне на камъните в чужда градина“, за преднамерена „подигравка с висш магистрат“ не могат да бъдат оценени по друг начин, освен като груби и недопустими спекулации, извършени от лице, което като действащ служител на НСО многократно е наказвано от трима различни началници на службата и накрая дисциплинарно уволнено.

6. Не мога да отмина без внимание твърдението на същото интервюирано лице, че на него в движение му „е падал кардан, диференциал и двигател, откачал му се е капак на брониран автомобил“, като своеобразно доказателство за общото състояние на системата за поддържане на техническата изправност на автомобилите, както и на контрола върху безопасността им. Определям това изявление като небивалица, защото такива пътни произшествия в историята на НСО, а още по-малко с участие на въпросното лице, не са се случвали. 

7. Приемам за несериозни изявленията за някакви неконкретизирани нарушения във връзка с горивата в НСО. За тази страна от дейността на службата искам да предложа на въпросното лице незабавно да информира и компетентните органи.

8. Ще се въздържа от коментари по отношение на отправени обидни квалификации към службата и персонално към мен и ще се консултирам за възможността да търся правата си по съдебен ред. (Б. р. - Тези коментари са по повод вчерашно интервю на бившия служител на НСО Николай Марков, в което той отправи цитираните от ген. Антонов твърдения)

Отказът на Софийска военно-окръжна прокуратура от 19.06.2017 г. да образува досъдебно производство и наличието на обосновани съмнения за извършени нарушения по служба послужиха като основание за възобновяване на дисциплинарната проверка, която ще обхване всички служители, свързани с осигуряване на специализиран транспорт.

ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ Д-Р АНГЕЛ АНТОНОВ

НАЧАЛНИК НА НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА"

 

Борисов: Хората губят 26 млн. часа по опашки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295345

Борисов: Хората губят 26 млн. часа по опашкиЕдин месец в кампанията слушах проблемите на хората и се замислих защо така се получава като схема администрацията, коментира Бойко Борисов плановете си за реформа на администрацията. Пратих служител от Министерския съвет в КАТ и кадастъра да види как е обслужването. Няма табели или са стари, няма гишета, няма табели, пращат хората по банките,

Варненец хвърли водна „бомба“ върху деца на детска площадка

http://www.barometar.net/88883/

Шокиращо видео във фейсбук разгневи множество българи в социална мрежа. Жена от Варна публикува в профила си кадрите, на които се вижда как мъж хвърля плик с вода по деца и родители, събрали се на детска площадка пред жилищен блок. Действието се развива пред блок 209 във варненския квартал „Кайсиеви градини“ съобщава trafficnews.bg. Във видеото […]

Mercedes-Benz W203: Внукът на 190

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/mercedes-benz-w203-vnukyt-na-190-6070606

190-ката все още е еталон за мнозина. Но дали „внукът” му има същите качества като първообраза си?

Среднощна акция на полиция и жандармерия в Нова Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295312

Среднощна акция на полиция и жандармерия в Нова Загора

Среднощна акция в полиция и жандармерия в Нова Загора завърши с двама арестувани и заловено голямо количество наркотици от различни видове. Акцията се проведе в ромския квартал „Шести" в Нова Загора, предаде БНТ. Акцията започна малко преди полунощ. Двама мъже бяха заловени в момент на покупко-продажба на наркотици.

Бойко Борисов: Каня Симеон в съвет на старейшините

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295316

Бойко Борисов: Каня Симеон в съвет на старейшинитеКолкото по-малко се приказва, толкова по-добре се работи, сподели като максима премиерът Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия. В понеделник на премиера ще му бъдат махнати конците от последната операция на дясното му коляно, разказа той. От акъл е всичкото, каза още той и обясни как му се е карала майка му когато ритал мач.

Ще се разберат ли България и Македония "на по кафе" за македонските учебници

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/22/2993681_shte_se_razberat_li_bulgariia_i_makedoniia_na_po_kafe/?ref=rss


Първото официално посещение в София на македонски премиер от осем години насам беше съпроводено от големи очаквания и завърши с гръмкото обещание за ново начало. В София министър-председателят Зоран Заев, когото българският му колега Бойко Борисов от години нарича "приятел" каза, че очаква дата за начало на преговори на еврочленство през 2018 г. и че разчита на поддръжката на България. Само ден по-рано двамата лидери се снимаха пред паметника на цар Самуил - владетел, чието име двете...

Историци от Скопие настояват България да признае македонския народ

http://www.cross.bg/bulgariya-makedoniya-zaev-1546740.html

/КРОСС/ Посещението на македонския премиер Зоран Заев в София, срещите му с премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и лидери на политически сили в България предизвиква вълна от коментари в Македония. Пред телевизия „ТV 21" историкът Тодор Чепреганов, известен с антибългарските си коментари заявява: „България, която призна Македония като държава, за съжаление все още не признава македонския народ като нация нито македонската култура. В България се смята, че македонският народ е български". Според Чепреганов интересно е как премиерът Бойко Борисов ще се обърне към македонските граждани като народ или като граждани. Тодор Чепреганов смята, че с подписването на договора за добросъседство България ще използва ситуацията, за да неглижира македонския народ, език и култура. На коренно различна позиция в изявлението си пред същата телевизия е искторикът Кендер Асани, който смята, че направеното от премиера Заев е голяма стъпка за развитие на добросъседските отношение, което трябва да се направи с Албания и Косово. „10-годишната политика на Никола Груевски предизвика конфликти и разрушаване на отношенията, при това не само на етническите и верските отношения в Македония, но и със съседните държави. Стъпката, направена в София и почитта към историческите фигури е добра и открива нови перспективи"

Населението на Земята ще достигне 9.8 милиарда души през 2050 г., сочи доклад на ООН

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/22/2993711_naselenieto_na_zemiata_shte_dostigne_98_miliarda_dushi/?ref=rss


Населението на планетата ще достигне 9.8 милиарда души през 2050 г. Това показват изчисленията на ООН, съобщава БТА.

В момента населението на Земята е 7.6 милиарда, като се очаква през 2030 г. то да се увеличи на 8.6 милиарда, през 2050 г. - на 9.8 милиарда, а през 2100 г. - на 11.2 милиарда души, според прогнозите на икономическия и социален съвет на ООН.

Индия ще стане най-населената страна в света до 7 години, когато се очаква да изпревари Китай...

Депутатите ще обсъдят да намалят ли 10 пъти тавана за плащане в брой

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/06/22/2993489_deputatite_shte_obsudiat_da_namaliat_li_10_puti_tavana/?ref=rss


Законодателни промени, с които да се ограничат съществено плащанията в брой, ще обсъди днес Народното събрание на първо четене.

Предложението на правителството е част от голям законопроект за промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Предишни по-умерени инициативи бяха отхвърляни от депутатите. През 2015 г. при втория кабинет "Борисов" финансовият министър Владислав Горанов предлагаше ограничение за плащане в брой до 5 хил. лв.,...

Брендо е осъден на 10 г. и половина за трафик на кокаин в Букурещ

http://www.mediapool.bg/brendo-e-osaden-na-10-g-i-polovina-za-trafik-na-kokain-v-bukuresht-news265612.html

Евелин Банев-Брендо е осъден окончателно на 10 години и половина затвор от Апелативния съд в румънската столица Букурещ за трафик на 51 кг кокаин, предаде БТА в четвъртък. Преди година българинът получи на първа инстанция 14-годишна присъда, която сега е намалена от магистратите в северната ни съседка. Междувременно той бе осъден на 20 години затвор за наркотрафик и от Апелативния съд в Милано. Заради разследването срещу него в Румъния Брендо бе обявен за международно издирване от Интерпол и докато името му все още стоеше в червения бюлетин на организацията той се яви лично в Миланския съд, за да чуе тамошната си присъда по обвинението му като организатор на наркоканал. Властите в Букурещ още през 2013 г. поискаха от България Брендо да бъде предаден, за да го изправят пред съда. Тогава Софийският градски съд (СГС) поиска допълнителна информация по случая, за да се произнесе по Европейската заповед за арест на Банев. Отговор от Румъния обаче така и не последва и след 4-месечно чакане СГС окончателно прекрати производството. Дни преди старта на делото му в Италия в началото на март 2013 г., 10-годишната му дъщеря Лара бе отвлечена и след 47 дни в плен изненадващо бе освободена, като така и не стана ясно дали е платен откуп за свободата й. Извършителите на отвличането не са открити и до днес. Докато полицията все още издирваше детето пък, Банев отказа да дава обяснения пред италианския съд, след което бе осъден на две инстанции. В началото на 2015 г. стана ясно, че българските власти нямат никаква представа къде се намира Банев, тъй като след оправдаването му по делото у нас на втора инстанция, той не е имал забрана да напуска страната и е бе с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". И докато медиите опитваха да разберат къде се намира Брендо, той издаде роман, озаглавен "Съзирам душата на България" и вдъхновен от престоя му зад решетките. В крайна сметка Банев се появи на заседание на Софийския апелативен съд (САС) по делото си в България през септември 2015 г. В средата на март т.г. апелативният съд го осъди на 6 години затвор по обвинението му за участие в организирана престъпна група за пране на пари от наркотрафик. Доведеният му брат Симо Карайчев, който на първа инстанция получи 3-годишна условна присъда, пък получи 3 години ефективно. Останалите две подсъдими – бившата съпруга на Брендо Моника Добринова и вдовицата на убития през 2005 г. Константин Дишлиев – Десислава, бяха напълно оправдани. Делото бе разгледано от САС за втори път, след като Върховния касационен съд (ВКС) го върна на тази инстанция в края на май 2015 г. заради тежко процесуално нарушение. Тогава върховните магистрати отмениха оправдателната присъда на Банев, произнесена от апелативния съд при първото разглеждане на казуса през 2014 г. На първа инстанция Брендо бе осъден на 7 години и половина затвор от СГС, но така и не се доказа, че личното му имущество е било придобито чрез пране на пари. Добринова, Карайчев и Дишлиева получиха тогава по 3 години условно с по 5 години изпитателен срок. През 2015 г. ВКС отмени и техните оправдателни присъди, произнесени на втора инстанция. Евелин Банев и съучастниците му бяха привлечени като обвиняеми по това дело през април 2007 г. Те бяха обвинени, че от 17 октомври 2002 г. до края на май 2005 г., участвайки в бандата, са превеждали парични суми от различни сметки в чужбина към "Прайвът файнънс юниън" АД, като са "знаели или предполагали", че средствата са придобити от наркотрафик. 

Столична община използва обществения интерес като параван, зад който скрива корпоративен интерес

http://pogled.info/bulgarski/stolichna-obshtina-izpolzva-obshtestveniya-interes-kato-paravan-zad-koito-skriva-korporativen-interes.86997

/Поглед.инфо/ «Компенсирането на любимци от частни фирми не е обществен интерес». Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов по повод внесения доклад за удължаване на концесионния договор на частния превозвач «Карат-С» с нови до две години. Тази точка е в дневния ред на сесията на СОС и предстои да бъде гласувана от общинските съветници в четвъртък. Преди малко повече от месец заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев внесе подобен доклад за удължаване на концесионния договор на «Карат-С». Той обаче беше отхвърлен от общинските съветници при гласуването на сесията на 18-и май.

”Мерцедес” не е съгласен, че болтове се развиват сами

http://dnes.dir.bg/news/greshka-panov-boltove-25950103

Болтовете на гумите на автомобилите "Мерцедес" не могат да се развиват сами, освен ако не са предварително разхлабени.

Вигенин: Да отворим нова страница в отношенията с Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295306

Вигенин: Да отворим нова страница в отношенията с Македония

Не бива да се връщаме прекалено в миналото, в момент когато трябва да се отвори нова страница в отношенията между България и Македония. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин пред БНТ. "Самият Зоран Заев и ръководството на партията са млади хора с проевропейски виждания, идва момент, в който този шанс трябва да бъде използван.

Шофьорът на "камиона-ковчег" е знаел, че мигрантите умират, но не им е помогнал

https://www.actualno.com/europe/shofioryt-na-kamiona-kovcheg-e-znael-che-migrantite-umirat-no-ne-im-e-pomognal-news_618279.html

Шофьорът на камиона, в който загинаха 71 мигранти, е знаел какво се случва вътре. Това стана ясно от доказателствата по делото, които бяха представени в първия ден от процеса срещу група български трафиканти в Унгария. Трагедията в разгара на бежанската криза през лятото на 2

ООН: Населението на Земята ще достигне 9,8 милиарда през 2050 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295298

ООН: Населението на Земята ще достигне
9,8 милиарда през 2050 г.Световното население ще достигне 9,8 милиарда през 2050 г., е изчислила ООН в доклад, разпространен вчера. В момента населението на Земята е 7,6 милиарда, през 2030 то ще се увеличи на 8,6 милиарда, през 2015 - на 9,8 милиарда, а през 2100 - на 11,2 милиарда души, според прогнозите на икономическия и социален съвет на ООН.

Министър Петкова: Затварянето на ТЕЦ-овете ще е голям проблем за страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295309

Министър Петкова: Затварянето на ТЕЦ-овете ще е голям проблем за странатаЗатварнето на ТЕЦ-овете ще е голям проблем за страната. Те осигуряват около 44% от електроенергията у нас. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.  От 1 юли поскъпва краденият ток, припомни министърът.  Досега практиката беше като се установи кражба, деецът да плаща електрическата енергия на по-ниска цена от останалите изрядни

Нападател намушка полицай във врата в САЩ

https://offnews.bg//sviat/napadatel-namushka-politcaj-vav-vrata-v-sasht-658779.html

Представител на американските правоприлагащи органи заяви, че ФБР води разследване за тероризъм като един от възможните мотиви за намушкване с нож на полицай на летището във Флинт, щата Мичиган, предаде Асошиейтед прес.

Един човек е задържан, като се предполага, че в случая няма повече замесени лица.

Разследването все още е на ранен етап, каза анонимен източник. Нападението било извършено днес сутринта местно време на международно летище "Бишъп".

По непотвърдена информация заподозреният е казал "Аллах акбар".

Намушканият полицай е лейтенант Джеф Невил от полицейската охрана на Международно летище "Бишъп". Състоянието на Невил е станало стабилно, след като преди това това било критично.

Заради Близкия изток: Наръгаха американски полицай

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/zaradi-blizkiia-iztok-narygaha-amerikanski-policaj-6070624

"Ако продължите да убивате хората в Сирия, Ирак и Афганистан, всички ние ще умрем"

Заподозряха умишлен палеж на пожарите в Португалия

http://www.cross.bg/versiya-ymishlen-palezh-1546739.html

/КРОСС/ Горските пожари в Португалия, които отнеха живота на повече от 60 души, не са били причинени от мълния. Това е основната версия, която лансираха в страната до този момент, но тя не е вярна според ръководителя на организацията "Лига на пожарникарите" Жаим Соареш. Той подозира, че става дума за умишлен палеж. По думите му бурята, която се смята за възможна причина за началото на пожара, е започнала два часа след като пламъците обхванали горските масиви. Соареш призова за разследване, за да се провери официалната версия, предава БНР.  

ИД избива деца от семейства, които искат да напуснат Мосул

https://www.actualno.com/asia/id-izbiva-deca-ot-semejstva-koito-iskat-da-napusnat-mosul-news_618291.html

Бойци на  "Ислямска държава" избиват деца от семейства, които искат да напуснат град Мосул, съобщи Интерфакс. "Те използват децата като средство за водене на война, за да се попречи на хората да напуснат града. Това свидетелства за факта колко катастрофална е тази война&ldqu

Преглед на печата - 22 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353960

"24 часа": Община Сухиндол стана първи данъчен рай у нас Oбщинa Cyxиндoл пpoцъфтявa ĸaтo дaнъчeн paй. Coбcтвeници нa мoщни ĸoли, ĸoлeĸциoнepи нa peтpoaвтoмoбили, пpитeжaтeли нa лoдĸи, яxти и мaлĸи ĸopaби, ĸaĸтo и нa въздyxoплaвaтeлни cpeдcтвa в Tъpнoвcĸo, мacoвo ги peгиcтpиpaт в нaй-мaлĸaтa oбщинa в peгиoнa, зapaди изĸлючитeлнo ниcĸитe cтaвĸи, ĸoмeнтиpa пpeд в.

Акценти в пресата

http://www.cross.bg/komentira-lekarstva-izdanieto-1546738.html

/КРОСС/ Председателят на Комисията за борба със сивата икономика в парламента Емил Димитров-Ревизоро коментира в интервю за вестник "Труд", че "паралелният износ на лекарства трябва да се регулира. По думите му, "не може хората да страдат, да плащат скъпи медикаменти и да няма виновен за това". Вестник "Сега" пише в заглавие на първата си страница: "НЗОК ще задължи лекарите да изписват евтини лекарства със закон". Изданието коментира, че в опитите си да ограничи непрестанните преразходи за лекарства Касата е предложила поредна порция мерки, част от които напълно безсмислени. Здравната каса ще предложи промяна в закона, с която лекарите да предписват най-евтиния медикамент от тези, които тя поема, допълва още всекидневникът. "Комисията за защита на конкуренцията не видя нищо нередно в срока от 1 ден за търга за тол-системите", пише "Капитал дейли". Изданието отбелязва още, че регулаторът е отхвърлил и последните жалби, които бяха подадени срещу кратките срокове на пътната агенция. Поръчката за изграждане на тол-системата буксува повече от година заради непрестанни жалби за непосилно малките срокове, но всеки път АПИ я подновява с още по-къси такива, коментира още "Капитал дейли". Вестник "24 часа" съобщава: "От началото на годината Сухиндиол стана първи български данъчен рай

Македонски историци след срещата на Заев и Борисов: България да признае македонския народ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295295

Македонски историци след срещата на Заев и Борисов: България да признае македонския народ

Посещението на македонския премиер Зоран Заев в София, срещите му с премиера Борисов, президента Радев и лидери на политически сили в България предизвиква вълна от коментари в Македония. Пред телевизия „ТV 21“ историкът Тодор Чепреганов, известен с антибългарските си коментари заявява: „България, която призна Македония като държава,

Румъния осъди окончателно Брендо на над 10 години затвор

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/22/2993706_rumuniia_osudi_okonchatelno_brendo_na_nad_10_godini/?ref=rss


Евелин Банев-Брендо бе осъден окончателно от Апелативния съд в Букурещ на 10 години и шест месеца затвор по обвинение, че е внесъл на територията на Румъния над 51 килограма кокаин, съобщава от БТА.

Първоначално през юни 2016 г. той получи ефективна присъда от 14 години, но сега тя бе намалена, а решението е окончателно.

Евелин Банев не се намира на румънска територия и заради това през април 2014 г. букурещкият съд издаде заповед за предварителното...

Слънчево до обяд с вероятност за валежи след това

http://www.cross.bg/obyad-kypesta-predimno-1546737.html

/КРОСС/ Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и планинските райони ще превали, предаде „Фокус". Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Вероятността за валеж е малка. След обяд ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-30°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 16°.  

Минимум по една българка на ден става проститутка в ЕС

https://www.actualno.com/crime/minimum-po-edna-bylgarka-na-den-stava-prostitutka-v-es-news_618282.html

Всеки ден минимум една българка става проститутка в страна от Европейския съюз. Това гласят данните в публикуваната за обсъждане Национална стратегия за борба с трафика на хора за периода 2017-2021 година. Само през последната отчетна година близо 400 жени са потърсили помощ, з

Срам за Благоевград, Пирин може да не започне първенството

https://offnews.bg//futbol/sram-za-blagoevgrad-pirin-mozhe-da-ne-zapochne-parvenstvoto-658777.html

Може би най-футболният град у нас е на път да изживее поредния срамен момент. Местната гордост Пирин може и да не започне шампионата. Новината е на "Меридиан мач"

Пирин може да се откаже от участие в Първа лига заради проблеми с финансирането. Това е най-черният сценарий, който в Благоевград се опитват да избегнат с всички сили.

Опасността обаче е все по-реална. В Пирин не са получавали редовно заплати, както се случи веднъж преди няколко месеца. Тогава обаче нещата се се оправиха.

Изпълнителният директор Венко Попов е разтревожен от думите на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, че едва ли не не си струва да се наливат общински пари във футбола.

"Пирин е марка и създава много собствени кадри. Ще е добре да се намерят повече спонсори, за да се облекчи общината", коментира Попов.

Сътресения имаше по време на целия шампионат, но през пролетта тимът се стабилизира игрово при Милен Радуканов и с лекота се отдалечи от опасните зони. В същото време феновете отдавна са на нож с ръководството и специално с Венко Попов.

Служители на ГДБОП неутрализираха група за разпространение на фалшиви евробанкноти

http://press.mvr.bg/NEWS/news170622_02.htm

Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура

Видеоматериал може да изтеглите тук

Рождениците днес

http://www.cross.bg/bivsh-depytat-dnes-1546736.html

/КРОСС/ Рожден ден днес празнуват: Меглена Кунева, бивш вицепремиер по европейски политики, бивш министър на образованието и бивш еврокомисар Чл.-кор. проф. Александър Янков, юрист и дипломат, председател на Световната асоциация по международно право, бивш депутат, бивш посланик във Великобритания и постоянен представител на България в ООН Ани Ангелова, член на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк Петко Петков, бивш депутат Поли Паскова, народна певица    

Шефът на НСО за случая с колата на Панов: Публичните внушения са недопустими спекулации

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295292

Шефът на НСО за случая с колата на Панов:  Публичните внушения са недопустими спекулацииПубличните внушения по адрес на НСО за случая с автомобила на председателя на ВКС Лозан Панов са недопустими спекулации. Това се посочва в позиция на началника на Националната служба за охрана генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов във връзка с изявления на бивш служител на НСО подп. Николай Марков по случая с неизправност на автомобила на

Лозан Панов слезе от "Мерцедес"-а и се качи на "Тойота" (СНИМКИ)

http://clubz.bg/55405-lozan_panov_sleze_ot_mercedes_a_i_se_kachi_na_tojota_snimki

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов спази заканата си да не ползва коли от НСО и да придвижва с кола от неговия съд. Панов заяви това преди дни заради инцидента с липсващите болтове на една от гумите на автомобила му. Прокуратурата обяви, че няма да образува досъдебно производство за инцидента.

Днес Панов дойде на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) "Тойота Аурис". Колата е малка, но пък от друга страна е подходяща за придвижване в градски условия.

Автопаркът на съда включва две такива коли, една "Тойта Авенсис", "Пежо" 406 и джип "Чероки, останал от времето на Иван Григоров.

Днес премиерът Бойко Борисов коментира темата с инцидента с колата на Панов. Видимо изнервен, той заяви,че този инцидент няма нищо общо със съдебната реформа. Борисов обясни, че колите на НСО са стари и за това всички шофьори трябва да проверяват болтовете на автомобилите си, за което се подписват.

 

Остава с опасност за живота колоездачът, пострадал при вчерашната катастрофа

//dariknews.bg/regioni/razgrad/ostava-s-opasnost-za-zhivota-koloezdachyt-postradal-pri-vcherashnata-katastrofa-2032083

Велосипедистът, който снощи бе блъснат от автомобил, е в тежко състояние – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
Пътно-транспортното произшествие стана около 19 часа на 21 юни по бул. „Априлско въстание“ на изхода на Разград в посока Гецово. 63-годишният П.Б. от село Благоево се прибира

10 съвета за спокоен сън в летните горещини

//dariknews.bg/novini/liubopitno/10-syveta-za-spokoen-syn-v-letnite-goreshtini-2032086

Спокойният сън в летните горещини е непостижим за много хора. Как да си набавим така необходимата нощна почивка в непоносимите жеги? Отговор на този въпрос дават международни експерти, цитирани от в. "Дейли експрес" и в. "Дейли стар".

1. Внимавайте с храната

Ако се изк

Разбиха група, разпространявала фалшиви евро

//dariknews.bg/novini/bylgariia/razbiha-grupa-razprostraniavala-falshivi-evro-2032087

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици, съобщиха от прокуратурата.

Участниците са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБ

Могат ли да ни глобят за пиене на алкохол в Морската градина?

//dariknews.bg/regioni/varna/zala-plenarna/mogat-li-da-ni-globiat-za-piene-na-alkohol-v-morskata-gradina-2031969

От известно време пиенето на алкохол на обществени места във Варна и курортните комплекси край града е забранено, а пийването дори на бира може да донесе глоба.

Отнася ли се обаче това за Морската градина, където в летните вечери традиционно е пълно

Шофьор без книжка от Силистренско опита да избяга от полицейска проверка

//dariknews.bg/regioni/razgrad/shofior-bez-knizhka-ot-silistrensko-opita-da-izbiaga-ot-policejska-proverka-2032088

33-годишен водач от силистренското село Вълкан опита да осуети полицейска проверка – съобщават от ОДМВР-Разград.
Около 11.30 часа на 21 юни пред игрална зала в град Исперих патрулен екип подал сигнал със стоп-палка на лек автомобил „Мерцедес С-180“. Шофьорът М.Ш. заобиколил полицейския служи

Терористът от Централната гара в Брюксел стигнал до там с метрото

//dariknews.bg/novini/sviat/teroristyt-ot-centralnata-gara-v-briuksel-stignal-do-tam-s-metroto-2032084

Терористът, който взриви куфар на Централната гара в Брюксел във вторник, е пътувал от дома си в кв. "Моленбек" с такси и метро, съобщиха местни медии.


Според публикациите, след като куфарът не е избухнал с очакваната сила, терористът

Радарите за превишена скорост днес - 22 юни, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=353956

Служители на пътната полиция ще следят днес - 22 юни и в нощта срещу 23 юни, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:10ч.-08:50ч. гр.Варна Южен пътен възел /вход/ 19:50ч.

Времето днес: Слънчево, топло и валежи в планините следобед

https://offnews.bg//obshtestvo/vremeto-dnes-slanchevo-toplo-i-valezhi-v-planinite-sledobed-658778.html

Преди обяд днес времето ще бъде слънчево и топло. Следобед се очаква да се развие облачност и на места, предимно в източните планински райони, да превали.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°.  

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Вероятността за валеж е малка. След обяд ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-30°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – до силен северен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

National Interest: Ще избегнат ли Америка и Русия война заради Сирия?

http://pogled.info/svetoven/National-Interest-shte-izbegnat-li-amerika-i-rusiya-voina-zaradi-siriya.86994

/Поглед.инфо/ Съединените щати трябва трезво да помислят върху следващите си стъпки, за да не влезат в конфликт с Русия, което те не искат и не предвиждат. Чудо е, че инцидентът със свалянето на сирийския самолет, не изправи един срещу друг руските и американските войски в Сирия.

Ердоган се жалвал на Борисов: "Бойко, те искат да ме убият"

http://pogled.info/svetoven/erdogan-se-zhalval-na-borisov-boiko-te-iskat-da-me-ubiyat.86995

/Поглед.инфо/ Министър-председателят Бойко Борисов говори за реформите, за политиката си, за посещенията си в Западна Европа и Турция.

Мохамед бин Салман - престолонаследникът със силно влияние върху саудитския крал

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/22/2993578_mohamed_bin_salman_-_prestolonaslednikut_sus_silno/?ref=rss


Тридесет и една годишният принц Мохамед бин Салман стана днес наследник на саудитския трон след светкавично издигане и в условията на криза със съседен Катар.

Кралският указ за назначаването му бе издаден призори и предизвика всеобща изненада. Въпреки че досега беше само заместник-престолонаследник, той разполагаше с изключителна власт за възрастта си. "Той е блестящ, много интелигентен, справя се съвършено с работата си" и има силно влияние върху баща си,...

Борисов ще участва в срещата на върха на ЕС днес и утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295289

Борисов ще участва в срещата на върха
на ЕС днес и утре Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои днес и утре в Брюксел. Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще приемат заключения, посветени на темите "Сигурност и отбрана", "Работни места, растеж и конкурентоспособност", "Миграция",

Борисов обеща смяна на министри, ако опашките продължат

http://www.barometar.net/88881/

Премиерът Борисов с „болка“ е направил своите изводи и се заел да се оправят нещата, които дразнят гражданите. Това той коментира в интервю пред НоваТВ. Администрацията сега разработва всички детайли за да няма последващи проблеми. Всеки министър до понеделник трябва да предложи и срока докога ще бъде свършено всичко. И тъй като хората на опашките […]

ЕС ще обсъжда сигурността на среща на върха

http://www.cross.bg/sreshta-sigyrnostta-vurha-1546734.html

/КРОСС/ Засилване на сигурността и борба с тероризма, нелегалната имиграция и безконтролната глобализация са основни теми на двустранната среща на върха на Европейския съюз, която започва днес - 22 юни, в Брюксел, предава news.bg. На срещата днес и утре предимно ще доминират теми като борбата с тероризма, общата отбрана и сигурността. Лидерите на 28-те страни-членки ще отделят особено внимание на борбата с тероризма, която остава основна заплаха за страните членки на фона на зачестилите нападения в европейски столици. Ръководителите на държавите ще обсъдят мерки за неутрализиране на терористичната пропаганда и създаване на инструменти за премахване на съдържание, което води до разпространяване на терористични материали, омраза и насилие. Държавите членки ще обсъдят и структури за съвместно развитие на военните възможности. Участието в обща отбрана, според председателя на Европейския съвет Доналд Туск, е най-добрият пример, че ЕС не насърчава "различни" скорости, а установява работен метод, който трябва да позволи на съюза да достигне "правилната" скорост. Втората основна тема е незаконната имиграция. Лидерите ще прегледат ситуацията по мигрантския коридор в Средиземно море. С 26% се е увеличил ръстът на пристигналите икономически имигранти в Италия в сравнение с миналата година. Около 1 900 души са загубили живота си във водите на Средиземно море. Държавите ще обсъдят допълнителни мерки за борба с трафика на хора

Среща на върха в ЕС ще обсъжда сигурността

http://www.cross.bg/sreshta-obsudyat-osnovna-1546734.html

/КРОСС/ Засилване на сигурността и борба с тероризма, нелегалната имиграция и безконтролната глобализация са основни теми на двустранната среща на върха на Европейския съюз, която започва днес - 22 юни, в Брюксел, предава news.bg. На срещата днес и утре предимно ще доминират теми като борбата с тероризма, общата отбрана и сигурността. Лидерите на 28-те страни-членки ще отделят особено внимание на борбата с тероризма, която остава основна заплаха за страните членки на фона на зачестилите нападения в европейски столици. Ръководителите на държавите ще обсъдят мерки за неутрализиране на терористичната пропаганда и създаване на инструменти за премахване на съдържание, което води до разпространяване на терористични материали, омраза и насилие. Държавите членки ще обсъдят и структури за съвместно развитие на военните възможности. Участието в обща отбрана, според председателя на Европейския съвет Доналд Туск, е най-добрият пример, че ЕС не насърчава "различни" скорости, а установява работен метод, който трябва да позволи на съюза да достигне "правилната" скорост. Втората основна тема е незаконната имиграция. Лидерите ще прегледат ситуацията по мигрантския коридор в Средиземно море. С 26% се е увеличил ръстът на пристигналите икономически имигранти в Италия в сравнение с миналата година. Около 1 900 души са загубили живота си във водите на Средиземно море. Държавите ще обсъдят допълнителни мерки за борба с трафика на хора

Сигурността и тероризмът са основните теми на срещата на върха в Брюксел

http://www.cross.bg/vurha-obsudyat-osnovna-1546734.html

/КРОСС/ Засилване на сигурността и борба с тероризма, нелегалната имиграция и безконтролната глобализация са основни теми на двустранната среща на върха на Европейския съюз, която започва днес - 22 юни, в Брюксел, предава news.bg. На срещата днес и утре предимно ще доминират теми като борбата с тероризма, общата отбрана и сигурността. Лидерите на 28-те страни-членки ще отделят особено внимание на борбата с тероризма, която остава основна заплаха за страните членки на фона на зачестилите нападения в европейски столици. Ръководителите на държавите ще обсъдят мерки за неутрализиране на терористичната пропаганда и създаване на инструменти за премахване на съдържание, което води до разпространяване на терористични материали, омраза и насилие. Държавите членки ще обсъдят и структури за съвместно развитие на военните възможности. Участието в обща отбрана, според председателя на Европейския съвет Доналд Туск, е най-добрият пример, че ЕС не насърчава "различни" скорости, а установява работен метод, който трябва да позволи на съюза да достигне "правилната" скорост. Втората основна тема е незаконната имиграция. Лидерите ще прегледат ситуацията по мигрантския коридор в Средиземно море. С 26% се е увеличил ръстът на пристигналите икономически имигранти в Италия в сравнение с миналата година. Около 1 900 души са загубили живота си във водите на Средиземно море. Държавите ще обсъдят допълнителни мерки за борба с трафика на хора

Зетят на Тръмп започна нов кръг преговори за мир в Палестина

https://www.actualno.com/asia/zetjat-na-trymp-zapochna-nov-kryg-pregovori-za-mir-v-palestina-news_618288.html

Джаред Къшнър - главен съветник и зет на американския президент Доналд Тръмп, проведе среща с президента на Палестина Махмуд Абас в рамките на първия си кръг самостоятелни консултации с лидерите на Израел и Палестина. От американска страна, заедно с Къшнър на срещата с Аба

Парламентът решава да махне ли знаците, които предупреждават за камери на пътя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295287

Парламентът решава да махне ли знаците, които предупреждават за камери на пътяПарламентът ще реши дали да премахне знаците, обозначаващи камерите на пътя. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Промените са заложени в Закона за движение по пътищата и са внесени от парламентарната група на ГЕРБ. Със законопроекта се предлага и по-тежка мярка за собствениците, чиито автомобили са управлявани от лица,

ООН: Хората на Земята ще станат 9,8 милиарда през 2050 г.

http://frognews.bg/news_136946/OON-Horata-na-Zemiata-shte-stanat-9-8-miliarda-prez-2050-g/

Световното население ще достигне 9,8 милиарда през 2050 г., е изчислила ООН в доклад, цитиран от БТА.

Над 1000 души плуваха голи на остров Тасмания (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6295278

Над 1000 души плуваха голи на остров Тасмания (Снимки) Толкова много хора се се гмурнали в мразовита река за годишното голо плуване в рамките на зимен фестивал на австралийския остров Тасмания, че предвидените за подсушаване хавлиени кърпи са се оказали недостатъчни, предаде Ройтерс. Общо 1020 души са понесли стоически температурата от 11 градуса Целзий,

Македонски медии: Нова глава в отношенията с България

http://dnes.dir.bg/news/makedonia-poseshtenie-nova-glava-25950009

България е готова да окаже помощ на съседна Македония в нейната интеграция в Европейския съюз и НАТО.

Учители решават съдбата на 17-годишния бияч от гимназията по туризъм

https://offnews.bg//obshtestvo/uchiteli-reshavat-sadbata-na-17-godishnia-biach-ot-gimnaziata-po-turiz-658776.html

На извънреден педагогически съвет в столичната Професионална гимназия по туризъм днес ще бъде решено какво наказание да бъде наложено на десетокласника, който ритна учителката си по етика и право.

Възможно е, ако съветът реши, от следващата година той да бъде преместен в друго училище.

Инцидентът стана във вторник. Тогава в междучасието 17-годишният Марин нахлул в учителската стая, където нападнал една от преподавателките с юмруци и ритници, като я удрял и с дневника по главата.

В сряда прокуратурата повдигна обвинения за две престъпления - нанасяне на лека телесна повреда на учител и хулиганство. По тях той може да получи до три години затвор.

Според държавното обвинение в момента на нападението в учителската стая имало и други преподаватели. Младежът започнал да блъска мебелите и показвал неприлични жестове. Малко след това ритнал учителката в тялото, след което хвърлил стол по нея.

С оглед необремененото съдебно минало и предвид непълнолетието на младежа, той ще остане под надзор на инспектор от детската педагогическа стая.

Разследването по делото продължава.

Нападателят от Мичигaн е 50-годишен канадец

http://frognews.bg/news_136945/Napadateliat-ot-Michigan-e-50-godishen-kanadets/

Нападателят, който рани с нож полицай на летище „Бишъп“ във Флинт, щата Мичигaн, е 50-годишният канадец Амор Фтоуи.

В сутрешните блокове

http://www.cross.bg/tema-opozitziyata-georgi-1546735.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Онлайн продажба на мляко и месо. Как се гарантира качеството на храните в мрежата? Тема: По пътя между София и Скопие - депутатът от „Обединени патриоти" Борис Вангелов Тема: Каузите на опозицията - Кристиан Вигенин Тема: Кога ще се увеличат доходите? Менда Стоянова - председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента Тема: Как се отглеждат успешни спортисти? Министър Красен Кралев БТВ, "Тази сутрин" Тема: Какво свърши парламентът за първите два месеца работа? Гост, председателят на Народното събрание Димитър Главчев Тема: Възможен ли е рестарт на енергийните проекти с Русия? В студиото - министър Теменужка Петкова Тема: Откъде ще дойдат парите за увеличение на пенсиите и защо за 2 млн. българи няма да има актуализация? Един срещу друг - депутатите Светлана Ангелова от ГЕРБ и Георги Гьоков от БСП Тема: Опасни ли са за децата новите популярни играчки - спинъри? Тема: „София диша" - Какви ще са ароматите в кухнята на открито на „Мастършеф" Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Ще успее ли Бойко Борисов да запази равновесие и вътре, и навън? Първото телевизионно интервю на премиера след парламентарните избори Тема: Бойкотът на опозицията. Говори Жельо Бойчев от БСП. Тема: Какво има в ол инклузива по морето? Сервират ли ни остатъците от вчерашната трапеза в днешното меню - темата в "На твоя страна" с Георги Георгиев

Нина Николина пее на фолклорен фестивал в Котел

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6294937

Нина Николина пее на фолклорен фестивал в КотелПевицата Нина Николина пее песни от различни фолклорни области на България на фестивала “Живият огън на традициите” в Котел. Фестивалът ще продължи от 23 до 25 юни, като Николина ще се включи на Еньовден - 24 юни. Заедно с певицата на сцената ще излязат музикантите Стоян Янкулов - Стунджи, Ясен Велчев и Мартин Ташев.

Най-важното от Варна във вчерашния 21 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353934

Жалби спъват инфраструктурни проекти за милиони във Варна Две жалби срещу обществени поръчки на Община Варна за инфраструктурни ремонти в града, са входирани в последните дни до Комисията за защита на потребителите от една и съща фирма.

Лондон иска регистрация на европейците преди Брекзит

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280399_%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5+

 Британското правителство предлага да бъде въведена регистрация за живеещите във Великобритания около 3 милиона граждани на ЕС като първа стъпка към уреждане на правния им статут след Брекзит, разкри в."Гардиън". Очаква се правителството да предложи на европейските граждани да "заявят интерес" и да получат документи за правото да живеят и работят във Великобритания и след 2019 г., когато се очаква тя да напусне общността. Събраната информация ще помогне за установяване на числеността на хората, които ще кандидатстват за пребиваване, след като Великобритания излезе от ЕС, така че да предотврати лавина от молби в деня на Брекзит. Очаква се процедурата за регистрация да е в специална нова схема, създадена за гражданите от Евросъюза, които вече живеят на британска земя. Тя няма да е в сегашната процедура за разрешително за постоянно пребиваване, изискваща от кандидатите голям брой документи, с които да докажат, че имат право да останат в страната. Засега няма законово задължение гражданите на ЕС да кандидатстват за карти за пребиваване, но мнозина панически се втурнаха да си осигурят документа, смятайки, че това е единственият начин да докажат статута си след Брекзит, припомня "Гардиън".

Британският премиер Тереза Мей обеща да осъществи "гладко и организирано" излизане на страната от ЕС, вслушвайки се в мнението на всички заинтересовани страни. Това стана ясно от електронно писмо, изпратено от нея до представителите на политическите партии в страната, малко преди вчерашното слово на кралица Елизабет Втора пред парламента. Тя заяви, че приоритетът за правителството на Мей е възможно най-широк консенсус по условията на излизането от ЕС. Кралицата заяви, че кабинетът ще въведе Закон за преобразуване на законодателството на ЕС в британско и ще прилага нови политики в имиграцията, международните санкции, ядрената сигурност, земеделието и риболова. По отношение на имиграцията кралицата отбеляза, че правителството ще продължи да подкрепя свободното движение, но ще бъде приложена нова "справедлива и устойчива" система. "Моето правителство ще се стреми към поддържане на дълбоко и специално партньорство с европейските съюзници и установяване на нови търговски отношения със света", поясни кралицата и добави, че нови законопроекти в областта на търговията и митническите работи ще бъдат приети с цел независима търговска политика. Тя спомена и специален Закон за отмяна на законите на ЕС и превръщането им в британски, което е част от излизането на страната от съюза. Кралицата подчерта, че кабинетът ще увеличи минималната надница на национално ниво. Тя разкри още, че ще бъде сформирана нова комисия за борба с екстремизма.

Кралица Елизабет Втора отбеляза, че кабинетът ще инвестира във въоръжените сили и ще изпълни ангажимента си към НАТО за отделяне на най-малко 2% от БВП за отбрана. Моето правителство ще подсигури водещата роля на Великобритания в света и след Брекзит, каза тя и добави, че Лондон ще продължи да се бори с тероризма и ще изпълни споразумението от Париж за климата. Приоритет ще бъде изграждането на по-обединена страна, укрепване на социалните, икономическите и културни връзки между Англия, Северна Ирландия, Шотландия и Уелс, заключи монархът.

По-рано стана ясно, че съпругът на британската кралица - 96-годишният принц Филип, е приет в болница вчера и няма да присъства на официалното откриване на новия парламент, но остава "в добро разположение на духа". "Единбургският херцог е приет в болница "Крал Едуард Седми" в Лондон като превантивна мярка за лечение на инфекция от старо заболяване", уточни говорителят. Принц Филип е страдал от сърдечни заболявания в миналото.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Британската кралица Елизабет Втора бе придружена от сина си принц Чарлз за речта й в парламента в Лондон, след като нейният съпруг принц Филип бе приет в болница. Шапката и в цветовете на знамето на ЕС се превърна в основна новина за британските медии. "Дипломацията на шапката" бе изтълкувана като знак, че кралицата съжалява, че Великобритания напуска ЕС.


segabg.com

Столичният общински съвет ще гласува продължаването на договорите с "Карат-С"

http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/06/22/2993633_stolichniiat_obshtinski_suvet_shte_glasuva/?ref=rss


На днешното си заседание Столичният общински съвет ще решава дали да продължи договорите с "Карат-С" за 15 автобусни линии от градския транспорт. Предложението ще се гласува за втори път в рамките на месец, след като през май зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев внесе подобно искане, което обаче не беше прието.

Днешното предложение е за продължаване на договорите на компанията за линии 1, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 123, 204, 306 69,70, 4 и 114. Последната е...

Собственикът на камиона, който уби 71 мигранти казал: По-добре да ги оставят да умрат

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295276

Собственикът на камиона, който уби 71 мигранти казал: По-добре да ги оставят да умратАфганистанецът Самсор Л., който днес застана пред унгарски съд, за да отговаря за смъртта на 71 мигранти, починали в хладилен камион през 2015 г., е бил разработил почти промишлена мрежа за трафик на хора към Западна Европа, без да се тревожи за човешкия живот, пише Франс прес. Десетки превозни средства,

Ивелин Попов: За да се пълнят стадионите, промяната трябва да дойде от футболистите

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/22/2993500_ivelin_popov_za_da_se_pulniat_stadionite_promianata/?ref=rss


Ивелин Попов е най-успешният български футболист в чужбина в последните години. Тази пролет той и съотборниците му в "Спартак" (Москва) донесоха първата титла за клуба от 16 години насам. Златният медал в Русия е добавка към досегашните му трофеи – шампион на България (2009-10) и двукратен носител на Купата (2007-08 и 2008-09) с "Литекс" и носител на Спорт тото къп в Турция с "Газиантеп" (2012).

В интервю за "Дневник" двукратният...

Представяне на книгата „Аз не бях политик“ в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4dhKCwZLU8E/

Представянето на книгата„Аз не бях политик“ от Огнян Герджиков ще се състои на 28.06.2017 г. /сряда/ от 18.00 ч. в НЧ„Просвета 1888″-Поморие.

Книгата ще бъде представена от Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова“ за роман – 2014 г. Специално участие в представянето ще вземат поетът Недялко Йорданов и актьорите Ивана Джеджева и Емил Калев. Музикален акцент от Средиземноморието – Ана Боянова и Емил Калев.

Мотоциклетист забрави жена си на пътя в Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295274

Мотоциклетист забрави жена си на пътя в Италия Италианец, който пътувал с мотоциклет, се обърнал към полицията с молба да му помогне да намери съпругата си, тъй като не можел да си спомни къде я е оставил, предаде ТАСС. 59-годишният жител на Торино забелязал, че спътницата му не е до него едва след като изминал 40 километра. Мъжът бил облян в сълзи, когато се обърнал към карабинерите.

Нов вид наркотик откриха при спецация в квартал „Шести” в Нова Загора

//dariknews.bg/regioni/sliven/nov-vid-narkotik-otkriha-pri-specaciia-v-kvartal-shesti-v-nova-zagora-2032081

Нов вид наркотик „Перник” откриха в ромския квартал „Шести” в Нова Загора. При акция на жандармерия и полицаи, проведена 30 минути след полунощ са задържани двама мъже в момент на покупко-продажба и употреба на наркотици.

При задържането на мъжете в

Среднощна акция в Нова Загора: Спипаха дилър на наркотици и купувач при сделка

//dariknews.bg/novini/bylgariia/srednoshtna-akciia-v-nova-zagora-spipaha-dilyr-na-narkotici-i-kupuvach-pri-sdelka-2032082

Успешна акция срещу наркоразпространението се е провела тази нощ в Нова Загора. Екипи на полицията нахлули в квартал "Шести"  на града в ранните часове на деня, и спипали дилър и купувач при сделка, предаде БГНЕС.
 

Книгата на Соломон Паси ще бъде представена във Велико Търново

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/knigata-na-solomon-pasi-shte-byde-predstavena-vyv-veliko-tyrnovo-2031236

Издателска къща „Хермес“ и  Регионална библиотека „П.Р. Славейков” – Велико Търново организират среща с основателя на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси и представяне на книгата "Статии, мнения, коментари, интервюта извън протокола" от Соломон Паси.

Идея на полицаи: Да се изсекат дърветата около магистралите, за да се намалят катастрофите

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ideia-na-policai-da-se-izsekat-dyrvetata-okolo-magistralite-za-da-se-namaliat-katastrofite-2032032

Дърветата около магистралите да бъдат изсечени. Предложението е на полицията в Пазарджик, съобщи bTV.  Според служителите на реда това ще намали тежките ка

Премиерът размаха пръст за борбата с бюрокрацията (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/premieryt-razmaha-pryst-za-borbata-s-biurokraciiata-video-2032057

Премиерът Бойко Борисов се закани да уволнява министрите, които не се справят успешно в борбата срещу опашките и тромавата администрация. Това стана ясно от думите на министър-председателя пред

Някои твърдят че между човека и магарето няма разлика - това е...

http://www.cross.bg/magareto-nyama-razlika-1546732.html

/КРОСС/ Някои твърдят че между човека и магарето няма разлика - това е несправедливо по отношение на магарето. Марк Твен  

Днес след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в източните и планинските райони ще превали

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280398_%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B4+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%B6%D0%

 Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и планинските райони ще превали. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Вероятността за валеж е малка. След обяд ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-30°. Температурата на морската вода е 19-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 
Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

Премиерът ще участва в срещата на върха на ЕС

http://frognews.bg/news_136944/Premierat-shte-uchastva-v-sreshtata-na-varha-na-ES/

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои днес и утре в Брюксел.

Филип Киркоров с пет концерта в България през септември

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6294892

Филип Киркоров с пет  концерта в България  през септемвриФилип Киркоров включи България в световното си турне. Той ще представи новия си шоуспектакъл “Я” (в превод от руски “Аз”) в пет български града. Феновете на изпълнителя ще могат да го видят на живо през септември. Първата му изява на българска сцена ще бъде в “Булстрад Арена” в Русе на 1-и. Два дни след това Киркоров ще пее в Двореца на културата

Кметът Иван Портних се срещна с представители на „Huawei Technologies“

http://www.barometar.net/88879/

Кметът на Варна Иван Портних проведе работна среща с представители на „Huawei Technologies“ „Лорен Нетуъркс“ и VIVACOM , по време на която бяха направени презентации на възможностите на китайската компания в сферите на умно осветление, трафика и видеонаблюдението (smart street, smart traffic, smart parking). „Доброто сътрудничество между местна, държавна власт и IT бизнеса е начин […]

Пътна обстановка в страната - 22 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=353958

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: ОПУ Пловдив: Монтаж и демонтаж на табели с индивидуални размери Ж2 (за портални рамки) при следния график: Посока Бургас - София : - 22.06.2017 г. - 08,00 ч. до 17,00 ч. – км 150+628 - 23.

До 34 градуса днес,на места ще превали

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6295265

До 34 градуса днес,на места ще превалиДнес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в източните и планинските райони ще превали. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Св. свщмчк Евсевий, еп. Самосатски. Св. мчци Зинон и Зина. Св. мчци Галактион и Юлиания

http://www.cross.bg/evseviii-sveti-samosat-1546730.html

/КРОСС/Свети Евсевий бил епископ на град Самосат, който се намирал под управлението на антиохийския патриарх. Той бил правоверен мъж, благочестив, изпълнен с ревност по Бога, постоянен и непоколебим в православното изповедание във времето, когато ереста на Арии се усилвала, нанасяла голяма вреда и силно смущавала Божията Църква, която се разклащала като кораб сред морето по време на буря. След смъртта на светия велик цар Константин в източната половина на царството се възкачил на престола неговият син Констанций, който бил арианин и започнал да помага във всичко на арианите. Затова, по време на неговото царуване, православните преживели голямо гонение и притеснение от арианите, от които и свети Евсевий понесъл не малко страдания заради своята ревност по православието.След няколко години злочестивият цар Констанций умрял, а след него се възкачил Юлиан Отстъпник.Този цар отначало върнал свети Мелетий от заточение на антиохийския престол, но после отново го изгонил. По време на царуването на Юлиан Христовата Църква преживяла още по-големи злини, отколкото при Констанций. Към арианската ерес, която смущавала всички православни по света, се присъединило гонение от идолопоклонниците. Самият цар се отрекъл от Христа и започнал открито да принася жертви на идолите. Срещу Христовата Църква било повигнато гонение, което било насочено главно срещу духовенството

Гръмна страшен скандал: Агент от МИ5 призна, че е убил принцеса Даяна! Получил пряка заповед от...

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280397_%D0%93%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%3A+%D0%90%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%BE%D1%82+%D0%9C%D0%985+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%

 80-годишният пенсиониран агент на британските тайни служби МИ5 Джон Хопкинс признава за серия от убийства, които е извършил. Той твърди, че му остават още няколко седмици живот и не иска да напусне този свят, отнасяйки истината в гроба, съобщава британската медия Culture Shock TV. Хопкинс твърди, че е участвал в 23 убийства организирани от британската тайна служба и изпълнени в периода от 1973 до 1999 година. Сред тези убийства е и това на принцеса Даяна. Джон Хопкинс е работил като оперативен агент в МИ5 38 години, като в този период тайната служба на Великобритания често му е нареждала да извършва дискретно убийство на определено лице, за което се смятало, че представлява опасност за националната сигурност на Обединеното Кралство. Като машинен инженер и експерт по оръжие Хопкинс твърди, че има голям опит в убийства с конвенционалните методи, включително и използването на химикали и отрови. Бившият британски разузнавач обяснява, че е бил част от седемчленна група оперативни агенти на МИ5, които били натоварени да извършват политически атентати на територията на Великобритания. От разказите му става ясно, че повечето от жертвите били политици, журналисти и лидери на политически партии. По отношение на принцеса Даяна Хопкинс твърди, че тя е единствената жена жертва на атентатите, който той е извършил и единствен член на британското кралско семейство. Тя е единствената жертва, за чиято смърт бе поръчано директно от самото кралско семейство, подчертава Хопкинс. "Даяна беше красива и любезна жена", казва той и уточнява, че според него тя е застрашавала британската корона. "Кралското семейство разполагаше с доказателства, че тя възнамерява да се разведе с принц Чарлз. Тя знаеше прекалено много тайни отнасящи се за кралското семейство. Моят шеф ми каза, че тя трябва да умре. Получил е пряка заповед от принц Филип и трябваше да направим така, че да изглежда нещастен случай. Никога преди това не бях убивал жена, още по-малко принцеса, но изпълних заповедта. Направих това за кралицата и за страната. Следният етап от задачата включваше медиите, които много добре изпълниха своята част от работата", разказва Хопкинс. Бившият британски разузнавач прекарва последните си дни вкъщи, но казва, че след тези разкрития очаква да бъде арестуван. Хопкинс твърди също така, че всяко разследване относно тази афера би било трудно доказуемо и "много усложнено", защото писани доказателства в МИ5 няма, а освен това почти всички негови колеги са починали.

 
 

НЗОК ще задължи лекарите да изписват евтини лекарства със закон

http://frognews.bg/news_136943/NZOK-shte-zadalji-lekarite-da-izpisvat-evtini-lekarstva-sas-zakon/

В опитите си да ограничи непрестанните преразходи за лекарства здравната каса предложи поредната порция мерки, част от които напълно безсмислени. НЗОК ще предложи промяна в Закона за здравното осигуряване, с която лекарите да предписват най-евтиния медикамент от тези, които поема касата.

Еманюел Макрон: Международната политика на Тръмп носи рискове

https://www.actualno.com/europe/emanuel-makron-mejdunarodnata-politika-na-trymp-nosi-riskove-news_618275.html

Президентът на Франция Еманюел Макрон счита, че главата на Белия дом Доналд Тръмп до момента не е изработил концептуална основа на международната си политика и това носи рискове. „Доналд Тръмп бе избран от американския народ. Проблемът обаче е, че той все още не успял да

CounterPunch: Реакцията на Русия е спокойна, но твърда

http://pogled.info/svetoven/CounterPunch-reaktsiyata-na-rusiya-e-spokoina-no-tvarda.86993

/Поглед.инфо/ Бившият говорител на Държавния департамент на САЩ Никълъс Бьорнс изрази удивление от "сдържаната" реакция на Русия по повод инцидента със сирийския Су-22, свален в небето на Сирия от американски F-18 Super Hornet. „Считам, че тази сдържаност е временна. Москва предупреди Съединените щати да не предприемат по-нататъшни атаки. И ние трябва да изискваме от правителството на САЩ просто да направят отстъпки...”

Антоний Гълъбов: 3 март няма нужда от чуждестранен патрон

http://dnes.dir.bg/news/dr-antoniy-galabov-25948042

Не смятам, че националният ни празник е пространство, в което да бъде воден някакъв сепаративен разговор извън ЕС и НАТО с Руската федерация.

"Пари Сен Жермен" вади 200 милиона евро за Роналдо

http://clubz.bg/55404-pari_sen_jermen_vadi_200_miliona_evro_za_ronaldo

"Пари Сен Жермен" е отправил оферта на стойност 200 милиона евро за Кристиано Роналдо, пише приближеният до "Реал" (Мадрид) вестник "Марка". Френският гранд проявявал най-сериозен интерес към №7, който иска да напусне "белите", обиден от обвиненията, че е данъчен измамник.

Апетит към Роналдо има и от Китай, дори за повече пари, но той твърдо желае да остане в Европа.

Бъдещето на португалеца ще стане ясно след края на турнира за Купата на конфедерациите в Русия, за когато е планирана среща с президента на "Реал" Флорентино Перес.

Босът ще опита да убеди най-добрия си футболист да остане, но ако той е непреклонен ще бъде принуден да приеме предложението на ПСЖ или на друг клуб, ако междувременно се появи такъв.

Вчера стана ясно, че Кристиано е отстъпил леко от първоначалното си твърдо намерение, очарован от начина, по който Перес публично го защити. Преди броени дни богаташът заяви, че ако някой иска да откупи Роналдо, трябва да приготви 1 милиард евро.

"Ислямска държава" са взривили прочутата джамия Ан Нури в Мосул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295261

"Ислямска държава" са взривили прочутата
джамия Ан Нури в Мосул Джихадистката групировка "Ислямска държава" е взривила днес емблематичната джамия Ан Нури в иракския град Мосул, от чието минаре през 2014 г. нейният лидер Абу Бакр ал Багдади обяви създаването на ислямски халифат. Това съобщи иракският командир на операцията за прогонването на джихадистите от Мосул генерал Абдел Амир Ярала, предаде Франс прес.

Нови документи правят сензация: Извънземни наистина са катастрофирали на Земята през 1947 г.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280396_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82+%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%3A+%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D0%B7%D0%

 Бивш служител на разузнавателната агенция на министерството на обраната на САЩ, пожелал да остане анонимен е показал на водещата на посветеното на паранормалните явления американско радиопредаване „Midnight in the Desert“ Хедър Уейд свръхсекретни документи, които потвърждават извършването на експерименти с извънземни през втората половина на ХХ в., а също така и информация за всички учени, които са взимали участие в изследванията. Първото такова е извършено през 1947 г., когато на 2 или 3 юли е катастрофирал неидентифициран летящ обект и край град Розуел, Ню Мексико, седмица по-късно недалеч от мястото на катастрофата са открити 4 тела на извънземни същества, които след това са използвани за изследвания. Става дума за обвития в воала на доста конспиративни теории проект Majestic 12, който е бил под наблюдението на президента Хари Труман. В рамките на експериментите са открити доказателства за съществуването на НЛО. По време на съществуването на организацията са били открити 7 НЛО и общо 27 извънземни същества.

В документите се съобщава, че след НЛО-катастрофата край Розуел са открити телата на четири човекоподобни същества, които вероятна са се катапултирали, преди летателният им апарат да се взриви. Всички те са били мъртви и отчасти силно наранени. Телата, заедно с 327 парчета от самия летателен апарат били доставени базата на американските ВВС „Райт Патерсън“ в Дейтън.

Съобщението на Хедър Уейд най-вероятно е поредната капка, която трябва да предизвика буря от неистов интерес към извънземните в САЩ и всичко свързано с тях. Това се потвърждава и от коментара по темата на директора на организацията Paradigm Research Group Стив Басет. Според него новите документи, за които говори радиоводещата, са нищо повече от фалшификат.

Онези, за които съществуването на извънземни същества е нещо много важно, могат спокойно да не губят вяра – според нови медийни съобщения трима учени от САЩ (Луис Анкордъки, Сюзън Уебър и Хорхе Сориано) са успели да обосноват наличието на поне една извънземна цивилизация в Млечния път. Освен това те са уверени, че представителите на тази цивилизация са готови да осъществят контакт с земните жители. Тази информация е открита в процеса на решаване на усъвършенствано уравнение на Дрейк, което представлява равенство, от едната страна на което има произведени от седем множителя, а от другата – броят на извънземните цивилизации. С помощта на модификацията на уравнението учените са доказали, че в пределите на 10 килопарсека от Слънцето, което е съотносимо с диаметъра на Млачния път, има поне още една планета, на която съществува разумен живот, способен да осъществи контакт със Земята.

Според учените количеството на планети с цивилизации, способни на контакт, е тясно свързано с темповете на раждане на небесните тела, разположени в пределите на обитаемата зона около звездата майка.

Според учения Крис Импей от Аризонския университет след около 10 години човечеството може да срещне извънземни. До този извод са стигнали и други учени.

Нови проучвания предполагат, че интелигентните извънземни все още не са се свързали с нас, защото са в хибернация, докато условията във вселената не станат по по-благоприятни за тях. Извънземните форми на живот най-вероятно са се прехвърлили към цифрово съществуване, писа неотдавна в „Дейли Мейл“. Да живееш живота си като машина би имало много предимства, като това да обработваш информация по-бързо и да бъдеш по-малко уязвим на болести и смърт. Но суперкомпютрите, способни да обработват огромно количество информация е известно, че са по-ефективни при по-ниски температури. Това е така, защото е необходимо голямо количество енергия за охлаждане на обработващата активност на супер бързата машина. Според изследователите именно заради това извънземните, които водят живот като машини, са избрали да навлязат в хибернация, докато климатичните условия във Вселената започнат да се охлаждат. Учените от университета в Оксфорд нарича това „хипотеза за естивация“. „Ако една цивилизация иска да максимизира изчисленията, изглежда рационално да изпадне в естивация до далечното бъдеще, за да използва по-ниските температури на околната среда“, твърдят учените, ръководени от д-р Андерс Сандбърг в авторитетното издание Journal of British Interplanetary Society. „Ето защо ние предлагаме хипотезата за естивация: причината, поради която не наблюдаваме проявления на извънземни цивилизации е, че в момента те са (предимно) неактивни и търпеливо чакат бъдещите космически епохи“, допълват те.

Предстоящи събития днес

http://www.cross.bg/chasa-sofiyaot-provede-1546731.html

/КРОСС/ София.От 09.00 до 14.45 часа в МОСВ, министърът на околната среда и водите Нено Димов и посланикът на Държавата Израел у нас Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан ще открият семинар за международното водно изложение WATEC 2017 (12-14 септември 2017 г., Тел Авив). ***София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София.От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет. ***София.От 09.30 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Б., Мариян К. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***София.От 10.00 часа е се проведе заседание на Столичния общински съвет. ***София.От 10.00 до 13.00 часа в кабинет 227 във ВМА, медицински специалисти от Клиниката по дерматология и венерология към здравното заведение ще извършват безплатни профилактични прегледи за пигментни петна и рак на кожата. Предварително записване на телефони: 02/ 92 25 809; 02/ 92 25 023 и 02/ 92 25 002. ***София.От 10.00 часа в централната зала на хотел „Форум" ще се състои национална конференция „Кураж, почтеност и професионализъм в турбулентни времена". ***София.От 10.00 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***София.От 10.00 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Роза П., Валери М., Ивайло Г., Кирил С. и др

Без ток днес във Варненска област ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=353955

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 22 юни ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варненска област, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 09:30 ч. до 16:00 ч.

Хороскоп за 22 юни, четвъртък

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280395_%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF+%D0%B7%D0%B0+22+%D1%8E%D0%BD%D0%B8%2C+%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%8A%D0%BA

 Овен 21 март – 20 април

Един от благодатните дни за месеца. Символ е разтварящият се лотос. Действайте многопосочно и активно. Най-добрият ден за покупка на жилище или офис в този месец. Препоръчват се всякакъв тип брокерски иницативи. На едно място може да сте клиентът, а на друго посредикът. Не е време за откази, за оттегляне от позиции и постове, които носят сигурност и стабилност. Пазете очите, не стойте дълго пред компютъра. Следете кръвното и не позволявайте да ви вадят от равновесие независимо по какви поводи.

 

 

Р-5

П-4

Л-6

К-5

З-4

 

 

Телец 21 април – 20 май

Ден с ведра и хармонична енергетика. Дайте най-доброто от себе си и ще се радвате на подобно отношение от страна на околните. Всичко, което предприемете ще носи късмет, пари и стабилност в живота и връзките ви. Движете се в оптимистично и приповдигнато настроение. Ще привлечете благоприятната случайност, както и хората, които ще ви помогнат да уредите проблемите си. Денят е благоприятен за покупко-продажби на недвижим имот. Започнете диета, ако искате да отслабнете до пълнолунието. Нищо важно не отлагайте за утре.

 

 

Р-6

П-6

Л-6

К-6

З-6

 

 

Близнаци 21 май – 21 юни

Луната навлиза във вашия знак. Ще привлечете погледите, ще пътувате към приятни места и ще получите подкрепата, която очаквате. Ще водите двойнствени игри и ще изисквате максималното от близки и колеги. Всичко предприето ще се развие с полза и за двете страни, а споровете ще прераснат в желание за взаимна работа или лична връзка. Каквото посадите ще се хване. Споделените мисли и разсъждения ще бъде възприети добре и може да станат нечие знаме. Ден на лично прозрение как е най-добре да се постъпи в трудна ситуация.

 

 

Р-5

П-5

Л-5

К-5

З-5

 

 

Рак 22 юни - 21 юли

Най-добрят ден за покупка на апартамент или офис. Съчетайте едното с другото. Може да намерите мястото, което ще ви осигури комфорт, удобства и възможности за печалби. Родените в първата декада ще бъдат генератор на стабилизиращи идеи и предложения. Сега е момента да привлечете спонсори и бъдещи партньори. Новите ви инициативи ще тръгнат от раз, а отложеното за утре ще зацикли и с голяма вероятност ще обслужва чужди интереси. Контролирайте емоциите. Ще се раждат и деца с опасен ум.

 

 

Р-5

П-6

Л-5

К-5

З-4

 

 

Лъв 22 юли – 22 август

Препоръчват се активни действия в посока на важните ви цели и намерения. Разтворете се към света и той ще се разтвори пред вас. Мечтите са лесно постижими. Може да реализирате своя или чужда идея с полза за всички. Най-добрият ден в месеца за сделка с недвижим имот. С действията си ще стабилизирате положението си на работното място и у дома. Не забравяйте, че вече сте в сатурнова дупка. Не влагайте прекалена емоция и се щадете. Нека близките и децата свършат част от работата. Не се опитвайте да контрлирате всичко.

 

 

Р-6

П-5

Л-4

К-6

З-5

 

 

Дева 23 август – 22 септември

За родените в първата декада денят ще носи по-голямо натоварване и ще изисква цялата ви енергия за постигане на определена цел. Не се отказвайте, независимо спънките по пътя. Ще сбъркате, ако позволите на някой да ви наложи своите идеи и намерения. Дръжте на своето, на това къето искате, мечтаете и желаете силно. Ако преговорите се проточат отложете ги за уикенда или за началото на другата седмица. В утрешния ден нищо важно не бива да се предприема. Нещо неприятно напира да се случи. Бъдете внимателни.

 

 

Р-5

П-5

Л-5

К-4

З-4

 

 

Везни 23 септември – 22 октомври

Сега е момента да направите голяма крачка напред, да промените отношенията с партньори и да намерите ново жиище. Най-добрият ден за покупка на недвижим имот. Може да намерите и мястото, където да развивате странична дейност или да се радвате на хобито си. Ще си проличат хората, които знаят как да се борят за исканията и идеите си. Ще срещате отпор от страна на близки и колеги. Ще трябва да положите големи усилия, за да ги убедите да повярват в начинанията ви и да ги подкрепят. До края на деня и това ще стане. Вие сте на ход.

 

 

Р-5

П-4

Л-5

К-5

З-4

 

 

Скорпион 23 октомври – 22 ноември

Днес намирате своята отправна точка към нещо много по-добро и престижно в живота ви. Някой ще се сдобие с имот, друг ще получи неочаквано предложение, а трети ще влезе на бял кон тъм, където в миналото си е тръгнал на магаре. Ще получат подкрепа стаените във времето идеи и сили. Една страст ще се развихри, а друга ще се преплете в нея. Мислете и действайте комплексно. Каквото не успеете отложете за уикенда. За утре нищо съществено не планирайте. Тъмните сили ще ръководят намеренията и действията ни.

 

 

Р-6

П-6

Л-4

К-5

З-5

 

 

Стрелец 23 ноември – 21 декември

Ден на тежки сблъсъци на интереси и позиции. Денят носи особена ведрина, така че и най-напрегнатите отношения може да се изчистят. Постарайте се да намерите компромисните варианти. Направете жестове към родителите си, а децата оставете да направят своя самостоятелен ход. Ден на слънцето, в който е възможно духовно прозрение. В критичен момент ще намерите решението, което устройва всички. Родените след 10 декември да бъдат внимателни в утрешния ден. Вероятна е криза на отношенията и здравето.

 

 

Р-5

П-5

Л-5

К-4

З-4

 

 

Козирог 22 декември – 20 януари

Ден за нови начинания. Търсете нова ниша, в която да се внедрите. Особено благоприятен ден за сделка с недвижим имот. Може да намерите и капарирате новото си жилище. Движете се в приповдигнато и оптимистично настроение. До вечерта някой ще се опита да ви провокира и да ви вкара в конфликти с колеги, близки и приятели. Ако утре се скарате с някого дълго няма да се сдобрите. Навлизате в нестабилен период, в който странични фактори ще се намесват, ще разбъркват личната ви програма и ще ви водят за носа.

 

 

Р-5

П-4

Л-6

К-5

З-4

 

 

Водолей 21 януари – 19 февруари

Вярвайте в щастливата си звезда и може да постигнете максималното. Ден за старт на нова програма, за започване на нова работа и за намиране на мястото, където да се установите в бъдеще. Ще ви подкрепят и непознати хора. Ще ви правят услуги, ще получавате информации, за които другите са готови да плащат. По някакъв начин влизате в играта, която до момента сте гледали отстрани. Личното ви хоби ще работи за вас, а и на работното място ще бъдете предпочетени и повишени. Не се отказвайте от нищо.

Р-6

П-5

Л-4

К-5

З-5

 

 

Риби 20 февруари – 20 март

Ден с хармонична и пречистваща енергетика. Дистанцирайте от живота си хора и обстоятелства, които ви вредят, разболяват и пречат да живеете щастливо. Родените в първата декада ще изживеят тежки моменти, но ще разрешат споровете и в следващите дни ще тръгнат в нова посока. Този ден определя приоритетите, дава възможност да следвате важна за вас посока и да отстоявате мнението си. Да на се секът дървета и подаряват цветя. Бягайте от двойнствени игри и не позолявйте да ви отнемат инициативата. Следете кръвното.

 

 

Р-4

П-5

Л-5

К-4

З-4

 

 

Ч.Р.Д.

Личната ви година е двойка. В отлив сте, зависите от странични хора и обстоятелства. Планирайте за края на октомври важна промяна и бизнес инициатива. Тогава в живота ви ще се появи неочакван шанс и възможност, която ще ви осигури пари и предимства. Правото и законът ще работят за личния ви интерес.

Родените днес ще имат многобройни връзки, ще привличат, но и ще дистанцират околните с острия си език. Ще бъдат „на всяка манджа мерудията”. Ще им отива професия на жулнарлист, артист и адвокат. Често ще влизат в словесни битки.

Заченатите днис са белязани със златната звезда на победата. За тях няма да има тайни. В живота си ще направят някои открития. Ще познават законите на природата, дори и да не са учили в съответната област. Те държат в ръцете и сърцето си тайните на небето и земята.

Как се променят банските от 1900 г. до днес (видео)

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kak-se-promeniat-banskite-ot-1900-g.-do-dnes-video-6070597

През 60-те години на миналия век настъпва нова ера и банският костюм става от две части - долна и горна

Св. свещеномъченик Методий Патарски (Олимпски)

https://www.actualno.com/celebrate/sv-sveshtenomychenik-metodij-patarski-olimpski-news_618280.html

Св. Методий е повече известен със своите съчинения, отколкото с обстоятелствата на своя живот. Знае се, че във време на гонението той увещава своето паство към твърдост във вярата и сам извършил мъченически подвиг. Едни говорят, че това станало при римския император Декий, а

22 юни в историята

http://www.cross.bg/germaniya-angliya-voiina-1546733.html

/КРОСС/ 168 г. пр.н.е. - Битка при Пидна: Римляните предвождани от Луций Емилий Павел Македоник побеждават и залавят македонския цар Персей, с което приключва Третата македонска война.813 г. - Битка при Версиникия: Българската войска, водена от хан Крум побеждава армията на Византия край дн. село Маломирово (Ямболско).1377 г. - Ричард II става крал на Англия на 10-годишна възраст.1671 г. - Османската империя обявява война на Полша.1675 г. - Кралят на Англия Чарлз II основава обсерваторията в Гринуич, приемайки меридианът, който минава над обсерваторията за нулев (това става международна норма едва в края на 19 век).1772 г. - В Англия е отменено робството.1815 г. - След загубата на френската армия в битката при Ватерлоо Наполеон Бонапарт абдикира.1876 г. - В Испания е приета нова конституция.1889 г. - Германия въвежда първите в Европа пенсии.1910 г. - В Германия е открита първата в Европа редовна въздушна пътническа линия - между Дюселдорф и Фридрихсхафен, по която лети дирижабъл.1916 г. - Първата световна война: Германската армия използва за първи път отровен газ (БОВ) - фосген.1933 г. - С декрет на канцлера на Германия Адолф Хитлер са забранени опозиционните политически партии.1940 г. - Втора световна война: Франция е принудена да подпише второ Компиенско примирие с Нацистка Германия.1941 г. - Втора световна война: Нацистка Германия напада СССР в Операция Барбароса.1948 г. - Съветската окупационна власт в Източна Германия провежда парична реформа.1957 г

Настаняват оцелелите от "Гренфел тауър" в луксозни апартаменти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6295259

Настаняват оцелелите от "Гренфел тауър" в луксозни апартаментиОцелелите от пожара в „Гренфел тауър“ ще бъдат перманентно настанени в луксозна сграда в Кенсингтън, чиято стойност е 2 милиарда лири, предава The Independent . Правителството е закупило 68 едностайни, двустайни и тристайни апартаменти в Кенсингтън, заяви високопоставен представител на властите, предава Фокус.

Архитекти искат промени в строителния закон

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280394_%D0%90%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B2+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B7

 Архитектите поискаха промени в ЗУТ, за да стане нормативният документ работещ и да се пресекат възможностите от различни търгувания в разпоредбите му. Това стана ясно в сряда по време обсъждане в Съюза на архитектите в България на редакцията на една от наредбите към него, отнасяща се до съдържанието и обхвата на инвестиционните проекти.

Според Стояна Чавдарова гл. арх. на Кюстендил последните промени в ЗУТ са направили процесът на инвестиционното проектиране много по-труден. По думите й трябва да се върви към улесняване на процедурите, електронно одобряване на проектите и съобразяване на закона с евродирективите. Главният архитект на Бяла Слатина Петър Червеняшки пък смята, че промените са належащи, защото ЗУТ е в противоречие с другите закони, с които е свързан.

В началото на дискусията, в която участваха главни архитекти на общини от страната, председателят на САБ арх. Георги Бакалов припомни многото проблеми, свързани с предишни промени в ЗУТ и подчерта необходимостта от нов закон. По думите му това не може да стане веднага, но дотогава трябва да се търси усъвършенстването му и най-вече точно дефиниране на основните функции и задачи на главните архитекти. „В ЗУТ често се сменят като понятия планове и проекти, а отпадна - градоустройството”, каза още той.

По пътя на доброто с Драгой Каталиев

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ursi7G8w1tQ/

На 18 юли 2017 г. България ще отбележи 180 години от раждането на Апостола на свободата.  Васил Левски, гордост  за вcичĸи бългapи,  щe e жив дотогава,  дoĸaтo ни oбeдинява. Докато има българи, които  се вълнуват миналото да не бъде забравено, да има следи  в настоящето, за да останат и в бъдещето.

Един такъв достоен българин е Драгой Каталиев,  който маркира пътя на Левски в нашия край с каменни надписи. Всеки може да види надписите : “Васил Левски беше в…” с. Страцин, с. Горица, с. Козичено /община Поморие/, с Приселци /обл. Бургас/, с. Голица /обл. Варна/.

Драгой Каталиев съвсем доброволно се е заел и с още едно добро дело -в поморийските села Горица и Козичено да  бъдат изградени и паметници на Апостола на свободата. Без пари, но с много желание и труд. В момента търси помощ от  партии, организации, бизнесмени  и всички родолюбиви хора, които искат да участват в довършването на паметника на Васил Левски в с. Горица. Паметникът се нуждае от бюст, малко по голям от естествена големина. Досега дарители са станали: Земеделска кооперация с. Горица; Станко Апостолов; Кристалин Каприев и Фьодор Малишев.

Докато се намерят още родолюбиви хора да помогнат, Драгой Каталиев не спира да работи. Той кипи от енергия. Първата си изложба поморийският творец прави през 1987 г., а през май –юни 2017 по повод своята 60-годишнина  в родното село Горица, авторът експонира в специално построена във фамилната си къща зала  зашеметяващи творения от дърво, камък и метал, преплетени във философията на неговите прозрения. Отделните макети на съборената кадетрална църква в Поморие, пълен разрез на Тракийската куполна гробница, крепостните стени на Анхиало по римско време и оригиналните музикални инструменти създадени от дърво в странна конфигурация допълват изложбата му. В момента изработва бюста на Левски в с.Горица от глина.

Ето какво разказва той: „Всичко започна от Козичено. Станко Апостолов ме намери и попита дали ще се съглася да направя нещо като скромен паметник в Козичено, свързан с Левски. Станко Апостолов е много скромен човек. От с. Просеник е. Участва дейно в реставрацията на повредени паметници и в изграждането на нови. Млад мъж е е, учител в с. Бата. Мислихме по въпроса, заедно с момчета от Козичено и решихме първо до направим скромен надпис и да го поставим в двора, където е била къщата на поп Петко Дойнов, при когото Левски е заведен. Подбрахме камък, надписах го и Койчо  го транспортира в Козичено на “Хорището”. Заляхме малка циментова площадка, където трябва да бъде поставен камъкът. Но понеже машината на Койчо не е в селото, а камъкът тежи около 800 кг., той все още не е поставен на мястото. После решихме със Станко Апостолов да поставим надписи по пътя на Левски през 1871 г. Занесохме надписи в Страцин, Горица, Голица, обл. Варна. Надписът за с.Приселци /Еникьой/ обл. Бургас е готов, но не е транспортиран. Същевременно в Козичено се възроди старата идея там да се изгради паметник на Левски. И започна да се работи в тази посока. Тогава реших да направим и в с.Горица паметник на Левски. С общи усилия паметникът е готов, без бюста на Апостола. Ако никой не помогне с бюста, аз ще се опитам да го направя от бетон, после бетонът ще се импрегнира с бои. Бетонът не е от най хубавите материали, но е евтин, сравнително траен.”

Може пък да се намерят хора, които са толкова родолюбиви като него и готови да помогнат, за да продължава да живее Апостолът на свободата и за да има България бъдеще.

dscn5113 dragoy-kataliev 19265056_1577599862271571_474186324_n 19398040_1577599855604905_792110363_n 19398755_1577599858938238_851041710_n 19251316_1577599832271574_1630210741_n 19251002_1466547810048456_825738839_n

 

Тенорът Кристиан Бенедикт за успеха на сцената: Честност, скромност и търпение

//dariknews.bg/regioni/ruse/tenoryt-kristian-benedikt-za-uspeha-na-scenata-chestnost-skromnost-i-tyrpenie-2032079

Световноизвестният тенор Кристиан Бенедикт ще пее за първи път в България на 22 юни в Зала 1 на НДК по покана на фондация “Орлин Анастасов”. Публиката ще го види в ролята на Канио (Палячи), която го прослави в Ковънт Гардън.

След знаменития му Отело, роля, с която той печели световна

„ВиК“-Сливен с изнесена приемна в кв. „Ново село”

//dariknews.bg/regioni/sliven/vik-sliven-s-iznesena-priemna-v-kv.-novo-selo-2032073

Изнесена приемна на „В и К“ – Сливен ще бъде отворена в пенсионерския клуб „Каранила“ на сливенския квартал „Ново село“ на 22 юни, четвъртък. Приемната е за потребителите на водни услуги от кварталите „Ново село“, „Република“ и „Кольо Фичето“.

От 14,00 до 17,00 ч. днес представители

Кюстендилски полицаи хванаха мъж с хероин

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/kiustendilski-policai-hvanaha-myzh-s-heroin-2032074

Полицията  в Кюстендил задържа за 24 часа 35- годишен мъж за притежание на хероин. Полицаите са извършили проверката снощи на ул. „София“. В 35- годишния мъж са открити 5. 96 грама хероин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркоте

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване