Поне с 50% плащаме по-скъпо за био храни

http://www.moreto.net/novini.php?n=354935

Поне с 50% по-скъпо ни излиза да си купим био храна, вместо произведената по масовата технология, каза за „Монитор“ управителят на фондация „Биоселена“ Стоилко Апостолов. По думите му разликата в цените зависи от реколтата, вида на продукта и дали има развит пазар за пласмент.

15 убити и над 100 ранени в Чикаго през празничния уикенд за САЩ

http://www.cross.bg/chikago-bili-raneni-1548137.html

/КРОСС/ Най-малко 15 души са били убити, а повече от 100 други са били ранени само за последните 4 дни в американския град Чикаго, щата Илинойс, предадоха световните информационни агенции. Припомняме, че те бяха почивни за страната, която отбеляза празника си на 4 юли. Той обаче бе помрачен от насилието. Хиляди полицаи са били изпратени, за да се грижат за реда и сигурността, но не са могли да се справят с престъпността. Наскоро президентът Доналд Тръмп определи въоръженото насилие в Чикаго като нетърпимо и обяви, че ще изпрати в града федерални агенти, за да помогнат на местната полиция да се справи с престъпните банди.Над 1800 човека са получили огнестрелни рани в града от началото на годината. Миналата година до този момент в Чикаго бяха ранени 2035 души.

Кметът на Ихтиман: Запаленото сметище не е причина за катастрофите на "Тракия"(Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320172

Кметът на Ихтиман: Запаленото сметище не е причина за катастрофите на "Тракия"(Видео)Запаленото сметище не е причина за верижните катастрофи от сряда, заяви кметът на Ихтиман Калоян Илиев. Според него основен виновник за случилото се е мъглата в района, предаде Нова тв. "Ние срещу метеорологичните условия няма как да се борим. В петък беше най-големият дим от пожара - тогава трябваше да има проблеми, а не в сряда.

Привърженици на Мадуро превзеха венецуелския парламент за 9 часа

http://www.mediapool.bg/privarzhenitsi-na-maduro-prevzeha-venetsuelskiya-parlament-za-9-chasa-news266261.html

Привърженици на венецуелския президент Николас Мадуро нахлуха със сила в парламента в сряда вечерта и го държаха блокиран 9 часа предисилите за сигурност да успеят да се намесят и да евакуират депутатите отвътре, предаде Франс прес. Около стотина нападатели атакуваха сградата навръх националния празник на страната по случай 206-годишнината от независимостта на Венецуела. При нахлуването на привържениците на Мадуро бяха ранени седем депутати и десетима служители. Освен представителите на опозицията в сградата бяха блокирани и журналисти, съобщават световните агенции. Народното събрание е единствената институция, контролирана от опозицията в социалистическата република. Нападението бе предшествано от призив на вицепремиера Тарек ал Айсами към "народа" – да отиде до парламента. В своя реч пред депутатите той нарече опозицията "предатели" и я обвини, че е "завзела" законодателната власт. Мадуро обаче отрече да е замесен в атаката, която стана броени дни след обстрела на Върховния съд и парламента от хеликоптер, който властите определиха като "тероризъм". В крайна сметка сградата бе евакуирана от силите за сигурност след няколко неуспешни опита, които демонстрантите провалиха, взривявайки звукови гранати, предаде БТА. Венецуелската телевизия показа кадри, на които се виждаха най-малко двама ранени депутати. Опозиционният депутат Луис Еридо публикува в "Туитър" видеоклип, на който се виждат негови колеги с окървавени лица. Според Франс прес повечето от нападателите са били с качулки и пръчки в ръце и облечено в червено, като цвета на Социалистическата партия. Местното издание "Ла насион" ги определи като "паравоенни групи, привърженици на чавизма". Кореспондент на испаноезичната редакция на Си Ен Ен съобщи, че в сряда депутатите е трябвало да обсъдят възможността за свикване на общи избори в страната, която категорично се отхвърля от режима на президента Мадуро.

Велико! Гари Каспаров се връща в шахмата

https://offnews.bg//drugi/veliko-gari-kasparov-se-vrashta-v-shahmata-659861.html

Великият Гари Каспаров се връща край шахматната дъска! По-велика новина в древната игра не е имало скоро. Геният от Баку ще вземе участие в етап от турнира Grand Chess Tour в американския град Сент Луис. За това съобщава сайтът на състезанието.

"Изпълненен съм с трепет преди официалното завръщане в играта. Разбира се, не съм очаквал, че това ще се случи повече от 10 години след края на кариерата ми", написа Гари.

"Да се върна зад дъската в Сент Луис! Това наистина е огромна чест! Не бих си пожелал по-подходящо място", каза още 54-годишният руски гражданин.

Турнирът ще се проведе от 2 до 12 август. Наградният му фонд е 300 000 долара. Каспаров ще вземе участие в турнира по бърз и блиц шах между 14 и 19 август! Сред съперниците са девет състезатели, включително сънародниците му Сергей Карякин и Ян Непомнящий.

Каспаров е 13-ият шампион на планетата по шахмат. Той удържа трона от 1985 година до 1993 година. През 2005 година окончателно се отказа. Впусна се в политиката, като е сред основните критици на Владимир Путин.

Тръмп ще предложи доставки на втечнен газ за Източна Европа

http://dnes.dir.bg/news/krajat-zhen-potok-sasht-izbori-2016-vtechnen-priroden-gaz-26014661

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна снощи в Полша, а днес във Варшава ще участва във форум с 12 източноевропейски лидери.

Държавата не признава, че верижната катастрофа на АМ "Тракия" стана заради горящо седмица сметище

https://www.actualno.com/crime/dyrjavata-ne-priznava-che-verijnata-katastrofa-na-am-trakija-stana-zaradi-gorjashto-sedmica-smetishte-news_620879.html

Двуцифрено число сигнали (поне 10) са били подадени на телефона за спешни повиквания 112 за горящо сметище край Ихтиман, за което отговорните държавни органи все още не искат да признаят, че повлия сериозно за тежката верижна катастрофа на АМ "Тракия" рано вчера сутринта (5 юли)

Втори тест за българските отбори в Лига Европа

http://clubz.bg/55885-vtori_test_za_bylgarskite_otbori_v_liga_evropa

Трите български отбора в турнира на Лига Европа играят днес реванши от първия предварителен кръг. Тази вечер ще знаем съдбата на "Левски", "Ботев" (Пловдив) и "Дунав" (Русе). Триото записа обнадеждаващи резултати в първите срещи.

От 20:00 часа са мачовете на "Ботев" (Пловдив) и "Дунав" (Русе). "Канарчетата" имат най-добра преднина в сравнение с останалите - те спечелиха с 3:1 на терена на "Партизани" (Тирана). Тимът направи обрат от 0:1, а можеше да бие и по-убедително. 

Ответният сблъсък е на стадион "Лазур" в Бургас.

По същото време "Дунав" (Русе) ще направи опит да заличи пасива на казахстанския "Иртиш" - 0:1. Съперникът, воден от Димитър Димитров-Херо, има повече опит, но поне преди седмица не показа кой знае каква класа.

Това дава надежди на "дунавци", които ще имат подкрепата на пълен стадион в града си.

Последен от всички започва двубоят на "Левски" като гост на черногорския "Сутиеска" в град Никшич - от 21:30 ч.

Обновените "сини" направиха много силно първо полувреме, в което блесна "черната сила" (както сам се нарича) Жуниор Мапуку, едно от новите попълнения.

Гостите намалиха след почивката и запазиха шансове за втория предварителен кръг, но сами признават, че ще имат нужда от чудо, за да преодолеят "Левски".

"Левски", "Ботев" и "Дунав" преследват продължаване напред в Лига Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/06/3002110_levski_botev_i_dunav_presledvat_produljavane_napred_v/?ref=rss


Българските участници в Лига Европа излизат днес за реваншите си от първия предварителен кръг на турнира. "Левски" гостува на "Сутиеска", докато "Ботев" (Пловдив) и "Дунав" са домакини съответно на "Партизани" и "Иртиш".<br /><br />На пръв поглед задачата на "Левски" изглежда лесна, заради успеха с 3:1 от първата среща над черногорците. Сините изиграха много силно първо полувреме, в което вкараха и трите си...

Узбекистан няма да участва във военни операции в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320168

Узбекистан няма да участва във военни операции в СирияВъншният министър на Узбекистан Абдулазиз Камилов заяви, че страната няма да участва във военни операции в Сирия, пише “Независимая газета“, цитира "Фокус". Той даде този коментар като отговор на въпрос за възможното изпращане на узбекистански военни в Сирия във връзка с информацията за обсъждането на този въпрос между Русия от една страна и

Дете е в болница след сбиване на скейтборд площадка в Монтана

https://offnews.bg//112/dete-e-v-bolnitca-sled-sbivane-na-skejtbord-ploshtadka-v-montana-659862.html

Две деца пострадаха, едно от тях е настанено в болница, след сбиване на скейтборд площадка в Монтана, съобщава bTV.

Инцидентът е станал вчера, малко след 20 часа, когато едно от децата удря без да иска другото с дъската си, след което баща му започва саморазправа. В боят се намесва и друго момче, за да защити приятелите си.

Към биещите се насочва и друг възрастен мъж, който удря притеклото се на помощ момче в областта на главата.

Едно от децата е настанено в отделението по хирургия на болницата в Монтана. Другото пострадало момче не е в болница, по първоначална информация е с наранявания в областта на главата.

Газпром ще възроди „Южен поток“ с България, Сърбия и Унгария

http://dnes.dir.bg/news/uzhen-potok-krajat-zhen-potok-26014766

През последния месец „Газпром“ без много шум подписа с България, Сърбия и Унгария „пътна карта“ по развитието на газопроводите за доставка на газ.

Отново мъгла и задимяване на магистрала "Тракия" край Ихтиман

http://www.mediapool.bg/otnovo-magla-i-zadimyavane-na-magistrala-trakiya-krai-ihtiman-news266260.html

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание по магистрала „Тракия“ край Ихтиман заради мъгла и задимяване и в четвъртък, предупредиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Видимостта в участъка между 45-и и 47-и километър отново е намалена заради сметището, което се запали в края на миналата седмица. Заради образувалата се мъгла в сряда там станаха две верижни катастрофи, при които пострдаха над 30 души, от които и 5 деца. Някои от ранените бяха приети в болница с опасност за живота. Над 40 автомобила се удариха един в друг вчера рано сутринта на магистралата край Ихтиман. Основната версия е ниска видимост заради мъгла и дим от пожар на сметището. Магистралата остана затворена почти цял ден.

Полските евреи разкритикуваха програмата на Тръмп във Варшава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320165

Полските евреи разкритикуваха програмата на Тръмп във ВаршаваПредставители на еврейската общност в Полша изразиха съжаление, че програмата на визитата в страната днес на президента на САЩ Доналд Тръмп не предвижда посещение на паметника на героите от Варшавското гето, предаде БТА "След падането на комунизма през 1989 г. всички американски президенти и вицепрезиденти, които са били във Варшава,

308 е още по-рафиниран от преди (тест драйв)

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/308-e-oshte-po-rafiniran-ot-predi-test-drajv-6071160

308 бе първият модел, с който Peugeot започна за препозициониране на марката към луксозния клас автомобили. С фейслифта на 308 този процес приключи и фактите са следните: моделът и марката са наистина по-луксозни във всяко едно отношение. И по-рафинирани.

Шведът, ритнал камериерка, иска на свобода

http://frognews.bg/news_137746/SHvedat-ritnal-kamerierka-iska-na-svoboda/

Шведският турист Ралф Сундберг, който е обвинен за нападение над българска камериерка, иска да бъде освободен. Той се явява днес пред съда, за да обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”.

Преглед на печата - 6 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=354933

"Сега": Чиновническо безхаберие е в дъното на верижната катастрофа на "Тракия" Тежката верижна катастрофа с над 40 автомобила и камиони и 30 пострадали на магистрала "Тракия" край Ихтиман в сряда сутринта илюстрира безхаберието на държавните органи, когато става дума за безопасността и сигурността на данъкоплатците.

Протест в защита на "1300 години България" ще посрещне столичните общински съветници

http://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/07/06/3002107_protest_v_zashtita_na_1300_godini_bulgariia_shte/?ref=rss


Граждани ще протестират пред Столичната община срещу започналото в понеделник демонтиране на паметника "1300 години България". Протестът е насрочен за 9 часа сутринта, което е само час преди заседанието на Столичният общински съвет. На това заседание общинските съветници ще обсъждат дали да дадат разрешение за построяване на 77-метрова сграда, която вчера беше одобрена от комисията по градоустройство, след два неуспешни опита.<br /><br />Днешният протест за запазването на...

16-годишен се е блъснал на "Тракия"

https://www.vesti.bg/bulgaria/16-godishen-se-e-blysnal-na-trakiia-6071171

Днес АПИ предупреди шофьорите за дим и мъгла след двете верижни катастрофи с 40 коли. Четирима души остават с опасност за живота, а спътникът на 16-годишен шофьор е в тежко състояние

16-годишен се е блъснал на "Тракия", има още дим и мъгла

https://www.vesti.bg/bulgaria/16-godishen-se-e-blysnal-na-trakiia-ima-oshte-dim-i-mygla-6071171

Днес АПИ предупреди шофьорите за дим и мъгла след двете верижни катастрофи с 40 коли. Четирима души остават с опасност за живота, а спътникът на 16-годишен шофьор е в тежко състояние

Прокуратурата: Шофьор е виновен за катастрофата

https://www.vesti.bg/bulgaria/prokuraturata-shofior-e-vinoven-za-katastrofata-6071171

Днес АПИ предупреди шофьорите за дим и мъгла след двете верижни катастрофи с 40 коли. Четирима души остават с опасност за живота, а спътникът на 16-годишен шофьор е в тежко състояние

Пияни шофьори са възможна причина за катастрофата

https://www.vesti.bg/bulgaria/piiani-shofiori-sa-vyzmozhna-prichina-za-katastrofata-6071171

Днес АПИ предупреди шофьорите за дим и мъгла след двете верижни катастрофи с 40 коли. Четирима души остават с опасност за живота, а спътникът на 16-годишен шофьор е в тежко състояние

16-годишен шофьор в мелето на "Тракия", дим и мъгла отново

https://www.vesti.bg/bulgaria/16-godishen-shofior-v-meleto-na-trakiia-dim-i-mygla-otnovo-6071171

Днес АПИ предупреди шофьорите за дим и мъгла след двете верижни катастрофи с 40 коли. Четирима души остават с опасност за живота

10 изчезнали и 400 000 евакуирани в резултат на наводненията в Япония (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320159

10 изчезнали и 400 000 евакуирани в резултат на наводненията в Япония (Снимки)Най-малко 10 души, сред които едно дете, са в неизвестност, а 400 000 бяха принудени да напуснат домовете си в резултат на проливните дъждове, които заливат Югозападна Япония за втори пореден ден, предаде БТА. Много реки са излезли от бреговете си. Мобилизирани са около 7500 спасители. Най-тежко засегнати са префектурите Фукуока и Оита.

Отново дим и мъгла на "Тракия"

https://www.vesti.bg/bulgaria/otnovo-dim-i-mygla-na-trakiia-6071171

Днес АПИ предупреди шофьорите за дим и мъгла след двете верижни катастрофи с 40 коли

7 ранени депутати след щурм срещу парламента във Венецуела

http://www.cross.bg/parlamenta-bili-depytati-1548136.html

/КРОСС/ Седем депутати бяха ранени след сериозни сблъсъци и напрежение и блокада на венецуелския парламент, предава "Насион". Съобщава се и за още петима пострадали, които в този момент са били в сградата. Стотина привърженици на правителството нахлуха със сила в парламента - единствената контролирана от опозицията институция във Венецуела, навръх националния празник на страната на 5 юли.   Те държаха депутати и журналисти блокирани в продължение на девет часа. Законодателите бяха евакуирани от представители на силите за сигурност едва след няколко неуспешни опита, които демонстрантите провалиха, взривявайки звукови гранати. Полицаи и войници направиха кордон на изхода на парламента, за да разделят освободените хора от проправителствените демонстранти. Председателят на парламента Хулио Борхес обяви, че блокираните, държани на практика като заложници, са били 350 души, като 108 от тях са били представители на медиите. Депутатите хвърлиха вината за случилото се на президента Николас Мадуро. Самият той пък официално осъди деянието и дори разпореди разследване. Напрежението в южноамериканската държава явно расте. Само преди седмица полицейски хеликоптер, управляван от антиправителствен служител на реда пък щурмува сградите на В ърховния съд и на вътрешното министерство, като дори хвърли неактивна граната.  

8 ранени след щурм срещу парламента във Венецуела

http://www.cross.bg/parlamenta-bili-dori-1548136.html

/КРОСС/ Осем души бяха ранени след сериозни сблъсъци и напрежение и блокада на венецуелския парламент. Петима от тях са били депутати, съобщава "Ел Тиемпо". Привърженици на правителството нахлуха със сила в парламента - единствената контролирана от опозицията институция във Венецуела, навръх националния празник на страната на 5 юли. Те държаха депутати и журналисти блокирани в продължение на девет часа. Законодателите бяха евакуирани от представители на силите за сигурност едва след няколко неуспешни опита, които демонстрантите провалиха, взривявайки звукови гранати. Полицаи и войници направиха кордон на изхода на парламента, за да разделят освободените хора от проправителствените демонстранти. Председателят на парламента Хулио Борхес обяви, че блокираните, държани на практика като заложници, са били 350 души, като 108 от тях са били представители на медиите. Депутатите хвърлиха вината за случилото се на президента Николас Мадуро. Самият той пък официално осъди деянието и дори разпореди разследване. Напрежението в южноамериканската държава явно расте. Само преди седмица полицейски хеликоптер, управляван от антиправителствен служител на реда пък щурмува сградите на В ърховния съд и на вътрешното министерство, като дори хвърли неактивна граната.  

Близо 1.5 млн. от българите в трудоспособна възраст са били икономически неактивни през 2016 г.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/06/3002109_blizo_15_mln_ot_bulgarite_v_trudosposobna_vuzrast_sa/?ref=rss


Близо 31% от българите на възраст от 15 до 64 г. са били икономически неактивни през миналата година. Данните са от анализ на Евростат за икономическата активност в Европейския съюз през 2016 г. цитиран БТА.<br /><br />Средно около 27 процента от населението на Евросъюза е оставало извън пазара на труда през 2016 г., сочи статистиката. У нас Националния статистически институт отчита, че в диапазона 15-64 г., обикновено наричана "трудоспособна възраст", неактивните българи...

Искат постоянен арест за Перата и още двама, хулиганствали в Асеновград

//dariknews.bg/novini/bylgariia/iskat-postoianen-arest-za-perata-i-oshte-dvama-huliganstvali-v-asenovgrad-2035163

Районна прокуратура ще внесе днес в съда искане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Петър Низамов, известен като Перата, и още две лица след протестите в Асеновград.
Районната прокуратура на Асеновград ще иска постоянен ар

Откриха източник на радиация в гараж във Варна (ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/varna/otkriha-iztochnik-na-radiaciia-v-garazh-vyv-varna-video-2035147

Източник на радиация е открит в гараж до жилищен блок на варненския бул.”Сливница”. Малко след полунощ днес, след получен сигнал, служители на Гражданска защита извършиха дозиметричен контрол за отчитане на радиация в гаражното помещение. Установено е, че там има уред, поставен

Колосален айсберг се откъсва от Антарктика

http://dnes.dir.bg/news/isberg-sever-pribor-shelf-26014690

Пукнатината в антарктическия шелф Ларсен С се увеличи толкова, че сега само 5-километрова отсечка спира огромен айсберг да се отдели от него.

9 часа обсада на Конгреса на Венецуела, 7 депутати са ранени

https://offnews.bg//sviat/9-chasa-obsada-na-kongresa-na-venetcuela-7-deputati-sa-raneni-659859.html

Обсадата на Конгреса на Венецуела приключи след 9 часа, 7 депутати са ранени.

Атаката започна навръх националния празник - Деня на независимостта на 5 юли. Привърженици на социалистическото правителство на Венецуела нахлуха в контролирания от опозицията Конгрес с дървени и метални пръти, биха депутати и обсадиха сградата. Нападателите държаха депутати и журналисти 9 часа блокирани в парламента, след което блокадата бе свалена. Според Франс прес ранените депутати са 7. Петима са в болница, трима са отведени в лечебното заведение с окървавени глави.

Преди да освободят заложниците, силите за сигурност направиха няколко неуспешни опита да влязат, на което демонстрантите отговаряха, като взривяваха звукови гранати.

Полицаи и войници направиха кордон на изхода на парламента, за да разделят освободените хора от проправителствените демонстранти.

Президентът социалист Николас Мадуро осъди нападението и отрече да е замесен. Същото направиха и САЩ, и южноамериканската регионална организация Меркосур.

"Насилието, извършено при празнуване на независимостта на Венецуела, е атака срещу демократичните принципи, така скъпи на мъжете и жените, които са се борили за независимостта на Венецуела преди 206 години", подчертават от Държавния департамент.

Меркосур определи нападението като неприемливо в една демокрация. Регионалната организация обвини венецуелската изпълнителна власт, че е поробила законодателната.

Десетки колоездачи са разболели заради овчи изпражнения в Норвегия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320157

Десетки колоездачи са разболели заради
овчи изпражнения в НорвегияДесетки колоездачи, които участвали в състезание в Норвегия, се разболели, като причината за това най-вероятно са овчи изпражнения, предаде БТА. Най-малко 50 от взелите участие в състезанието 300 велосипедисти имали треска, коремни болки и диария в дните след него. "По всяка вероятност става дума за инфекция с Campylobacter - бактерия,

България - будна кома

https://www.actualno.com/cinema/bylgarija-budna-koma-news_620862.html

Понякога една филмова премиера, освен за радост, е повод и за тъга. На 5 юли в кино "Люмиер" бе показан амбициозния филмов проект "За Св. Методий, глаголицата, кирилицата и българската азбука". Филмът предлага една различна гледна точка за нашата азбука и тази идея е развита к

Радарите за превишена скорост днес - 6 юли, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=354928

Служители на КАТ ще следят днес - 6 юли и в нощта срещу 7 юли, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 09:10ч.-10:00ч. гр.Варна Южен пътен възел /вход/ 07:50ч.-08:50ч. Бизнес парк б-я Петрол - посока Варна 11:00ч.

Българите в Полша се срещнаха с Радев

http://clubz.bg/55884-bylgarite_v_polsha_se_sreshtnaha_s_radev

Благодаря, че продължавате на полска земя да отстоявате своята българска идентичност, дух и култура и да ги споделяте с братския полски народ. Вие сте живият мост между нашите два народа и лицето на България в Полша. С тези думи се обърна Румен Радев към представители на българската общност в Република Полша. 

Българският президентът е на посещение в Полша за участие в срещата на най-високо равнище на инициативата "Три морета", която обединява дванадесет държави от региона на Централна и Източна Европа, и в Глобалния форум, организиран от Атлантическия съвет. 

На срещата на държавния глава с българската общност присъстваха министри, представители на изпълнителната власт в лицето на министерствата на външните работи и отбраната на полската страна, на законодателната, местната и регионална власт и почетните консули на двете страни.

"Връзките между България и Полша са в подем във всички сфери. И по отношение на двустранния стокообмен и инвестициите, и в сферата на икономическите проекти. Но най-важното, което свързва нашите два народа, са дълбоките исторически, духовни и културни връзки", заяви още Румен Радев в сградата на българското посолство във Варшава.

Президентът запозна българите в Полша с целите на своето посещение и открои свързаността между двете държави в областите на инфраструктурата и икономиката като сфери, в които може да бъде постигнато още повече, съобщава БГНЕС. 

"Съвместното изграждане на инфраструктура и подобряването на дигиталната свързаност ще направят връзката между двата наши народа още по-лесна, по-бърза и по-удобна. Те ще генерират много по-голяма сигурност и просперитет за региона и за нашите две държави", каза Радев.

"Предстои през следващата година България и Полша да честват 100-годишнината от установяването на дипломатическите си отношения. Повод за гордост е, че България и Полша днес като съюзници в НАТО и партньори в Европейския съюз могат да служат за пример за отлични отношения между две модерни европейски държави", заяви посланикът на България в Полша Емил Ялнъзов.

След като разговаря със сънародниците ни, държавният глава Румен Радев посети изложба, посветена на Апостола Васил Левски, в Българския културен институт във Варшава.

Евакуираха детска градина в Германия, дете донесло бомба от Втората световна война

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320154

Евакуираха детска градина в Германия, дете донесло бомба от Втората световна войнаГерманската полиция евакуира детска градина в град Дармщат в западната част на страната, след като учителите откриха неексплодирала бомба от Втората световна война сред играчките на малчуганите, предава БТА. "Едно от децата е намерило запалителна бомба по време на излет в гората и решило да я донесе със себе си в детската градина",

Внимание! Отново дим на магистралата край Ихтиман

http://www.cross.bg/magistralata-smetishte-otnovo-1548135.html

/КРОСС/ Ден след като стана тежката верижна катастрофа на автомагистрала „Хемус" край Ихтиман, обстановката там отново е усложнена. Отново заради горящото сметище на града. „Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от км 45 до км 47 на АМ "Тракия", поради намалена видимост от дим от сметище в района на магистралата", призовават от Агенция „Пътна инфраструктура". Именно димът от сметището беше обявен от АПИ за основен виновник за катастрофата в сряда, при която над 20 души бяха ранени, след като 40 коли се сблъскаха в две катастрофи в един и същ участък в двете платна на магистралата.  

В гараж във Варна направиха замервания за радиация, няма отклонения от нормите

http://www.barometar.net/88978/

Малко след полунощ на 6 юли, след получен сигнал, служители на РДПБЗН – Варна извършиха доизметричен контрол за отчитане на радиация в гаражно помещение, намиращо се на бул. „Сливница”, съобщават от пресцентъра на полицията в морската столица. Установено е, че там има уред, поставен в специализиран контейнер, в непосредствена близост до който има завишение на […]

Русия, Турция и Иран не се разбраха изцяло за зоните на мир в Сирия

https://www.actualno.com/asia/rusija-turcija-i-iran-ne-se-razbraha-izcjalo-za-zonite-na-mir-v-sirija-news_620883.html

Не успяхме да постигнем създаването на зони за деескалация, но страните гаранти ще се постараят да постигнат това в най-близко време. Тази новина беше обявена от руския дипломат Александър Лаврениев след петата среща по сирийското регулиране в казахстанската столица Аста

Карайте внимателно: Дим и мъгла пречат на видимостта край Ихтиман

https://offnews.bg//obshtestvo/karajte-vnimatelno-dim-i-magla-prechat-na-vidimostta-kraj-ihtiman-659860.html

Дим от пожара на сметището в Ихтиман, както и мъглата в района, пречат на видимостта на магистрала "Тракия". Шофьорите да се движат с повишено внимание, съветват от АПИ.

В участъка от км 45 до км 47 на АМ "Тракия" именно дим и мъгла вчера бяха причина за верижна катастрофа с 40 автомобила.

При инцидента вчера пострадаха 31 души, а причината все още изяснява.

Сметището гори от петък, а от пожарната явно не могат да се справят с проблема.

От МВР коментираха пред OFFNews, че през изминалата седмица са имали сигнали за димящото сметище и са се отзовали. Стопанисването му е задължение на общината.

Попитахме и метеорологичната служба на БАН дали са регистрирали гъста мъгла в района на катастрофата. Подобни явления не са рядкост, но не се регистрират от станциите на НИМХ, ако са на локално ниво, отговориха от института.

Очакват ни между 30 и 35 градуса температури

http://www.cross.bg/predimno-slunchevo-temperatyri-1548134.html

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 30° и 35°, в София - около 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предава „Фокус". По Черноморието ще е предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 27° - 29°, температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен от вятър север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 23°, на 2000 метра - около 15°.

Видеото, на което Тръмп "пребива" CNN е най-споделяният му пост в Туитър (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320149

Видеото, на което Тръмп "пребива" CNN е най-споделяният му пост в Туитър (Видео)Шеговитият клипът, качен в акаунта на президента на САЩ Доналд Тръмп, който го показва как той бие човек, чието лице е покрито от логото на Си Ен Ен, стана най-споделяният му пост в социалната мрежа, предаде БТА. В неделя Тръмп публикува "редактиран" клип на появата си на турнир по кеч през 2007 г. Рано тази сутрин той вече беше споделен над 340

Цигани срещу българи? Това е обслужване на чужд интерес

http://clubz.bg/55883-cigani_sreshtu_bylgari_tova_e_obslujvane_na_chujd_interes

Снимки 2 Протест срещу циганизацията1430559840192

Това е най-тревожното (за съжаление, съвсем очаквано) изказване от последните дни. 

Нека бъда ясен - Иво Христов отдавна се държи и говори като пряк проводник на откровена антиевропейска политика в България. За пари или безплатно, от злонамереност или глупост, той изразява позициите на външни и вътрешни сили, които имат интерес България да не е в ЕС и НАТО.

И понеже е политически неловък, издава четата. Вътрешнополитическата нестабилност не е случайна. "Етническите сблъсъци" са винаги режисирани, нагнетяването на напрежение и омраза е целенасочено. Хората, които нахъсват българи срещу цигани и цигани срещу българи (т.е. едни български граждани срещу други), искат едно нещо: България да не бъде фактор за мир на Балканите, да не постигне подобрение на отношенията с Македония, да не бъде гарант за интеграцията на Скопие в ЕС и НАТО. Защото обслужват чужд интерес.

Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

 

Япония и ЕС ще одобрят споразумение за свободна търговия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/06/3002020_iaponiia_i_es_shte_odobriat_sporazumenie_za_svobodna/?ref=rss


Лидерите на Япония и Европейския съюз се очаква да одобрят днес споразумение за свободна търговия, по което работиха няколко години.<br /><br />Това ще се случи на срещата на японския премиер Шиндзо Абе с председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, каза японският първи дипломат Фумио Кишида по време на посещение в Брюксел.След среща с него еврокомисарят Сесилия Малмстрьом каза: "Достигнахме политическо съгласие на министерско ниво...

Препятствията са онези плашещи неща, които...

http://www.cross.bg/prepyatstviyata-plasheshti-neshta-1548133.html

/КРОСС/ Препятствията са онези плашещи неща, които виждаш, когато отклониш поглед от целта. Хенри Форд  

Застанал пред Путин, Тръмп ще попадне на руско минно поле

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/06/3002010_zastanal_pred_putin_trump_shte_popadne_na_rusko_minno/?ref=rss


На повечето американци, независимо дали харесват Доналд Тръмп или не, вероятно им е откровено безразлично с кого ще се среща президентът при посещението си в Полша и Германия тази седмица. По-язвителните наблюдатели може дори да обобщят, че тзи нагласа се споделя и от самия Тръмп.<br /><br />Има обаче и едно изключение: Владимир Путин.<br /><br />На първата им среща няма съмнение, че за Тръмп залогът е по-голям, отколкото за Путин. Тръмп от една страна трябва да покаже...

Преп. Сисой Велики. Св. свщмчк Валентин, презвитер Римски

http://www.cross.bg/sisoii-prepodobni-veliki-1548132.html

/КРОСС/ Житие на св. преподобни Сисой Велики Преподобни Сисой се родил в Египет. Бил ученик на св. Антоний Велики, който го въвел в строг монашески живот. След смъртта на своя учител преподобни Сисой се поселил да живее в една пустинна планина, наречена Антониева, понеже на нея по-рано се подвизавал сам св. Антоний. След непрестанни постнически подвизи и молитвени бдения Сисой стигнал до такова духовно съвършенство, че станал незлоблив като дете. Затова Бог го надарил с благодатна сила да изцерява болни, да изгонва нечисти духове и да възкресява мъртви. Цели 60 години преподобни Сисой се подвизавал в пустинята. При него идвали за съвет монаси и миряни от далечни места. За тях той бил извор на жива мъдрост. Преди смъртта лицето му засияло като слънце. Монасите стоели около него и се чудели на това явление. А когато старецът издъхнал, цялата килия се изпълнила с чудно благоухание. Св. Сисой починал в дълбока старост през 429 година.  

Bebe Rexha ще е звездата на MTV във Варна на 15 юли

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/07/06/3002086_bebe_rexha_shte_e_zvezdata_na_mtv_vuv_varna_na_15_juli/?ref=rss


Поп звездата Bebe Rexha официално бе потвърдена като един от хедлайнърите на най-голямото музикално събитие у нас за тази година MTV Presents Varna Beach. То ще се състои на 15 юли на Варненския плаж.<br /><br />Родената в Ню Йорк, Bebe Rexha е наелектризиращ изпълнител на живо. Големите й хитове, като I Got You, In The Name of Love, No Broken Hearts, Me Myself and I и The Way I Are, постигат огромен успех.<br /><br />Общите проекти на Bебе с артисти като Nicki Minaj,...

Най-важното от Варна във вчерашния - 5 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=354864

BEBE REXHA ще бъде част от MTV Presents Varna Beach BEBE REXHA официално е потвърдена като един от хедлайнърите на MTV Presents Varna Beach на 15 юли, съобщиха организаторите за Moreto.net. Родом от Ню Йорк, BEBE REXHA е наелектризиращ изпълнител на живо, който ще развълнува българската публика на Варненския плаж.

Световният ден на целувката се отбелязва днес

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/07/06/3001912_svetovniiat_den_na_celuvkata_se_otbeliazva_dnes/?ref=rss


Световния ден на целувката е днес. Той е отбелязан за първи път през миналия век във Великобритания, а през 1988 година е признат официално и от ООН.<br /><br />Как се появила целувката не е ясно, като има много легенди за нейния произход. Учените обаче предупреждават, че чрез нея за десет секунди могат да се прехвърлят до 80 милиона бактерии от един човек на друг. В същото време целувката увеличава нивото на хормоните в кръвта и може да удължи живота с една минута.<br...

Пребиха депутати във Венецуела

http://frognews.bg/news_137745/Prebiha-deputati-vav-Venetsuela/

Венецуелски депутати бяха пребити в парламента на страната, където протестиращи блокираха над 350 души. Демонстрантите обградиха сградата на венецуелския парламент в столицата Каракас, в която за часове бяха блокирани депутати, служители и журналисти.

АПИ: Шофьорите да карат с повишено внимание в участъка край Ихтиман

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320146

АПИ: Шофьорите да карат с повишено внимание в участъка край ИхтиманШофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от км 45 до км 47 на АМ "Тракия", поради намалена видимост от дим от сметище в района на магистралата. Това предупредиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Припомняме, че вчера станаха две верижни катастрофи в участъка край Ихтиман, в която имаше над 30 ранени.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/-oto-todorov-bivsh-1548130.html

/КРОСС/ Ренета Инджова, служебен премиер (1994-1995) Андон Дончев, депутат в 44-ото НС Асен Сираков, журналист и писател Д-р Георги Вакрилов, отговорник направление "Асистирана репродукция", Трета гинекологична клиника - УАГБ "Майчин дом" Евгения Ангелова, депутат в 44-ото НС Елка Няголова, поетеса Кръстю Станилов, бивш министър на индустрията и технологиите Митко Тодоров, директор на фонд "13 века България", бивш зам.-министър на културата Невена Мандаджиева, актриса Серафим Тодоров, олимпийски вицешампион, трикратен световен и европейски по бокс      

Предстоящи събития днес

http://www.cross.bg/chasa-sofiyaot-zala-1548129.html

/КРОСС/ ***София.От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София.От 10.00 часа по пътя за Кремиковския манастир министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва в инициативата по освобождаване на птици от Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора. ***София.От 08.00 часа пред главния вход на УМБАЛСМ "Пирогов" ще бъде дадена информация за пострадалите при верижната катастрофа на АМ "Тракия" при Ихтиман. ***София.От 09.00 часа пред главния вход на УМБАЛ „Св. Анна" - София ще бъде дадена информация за пострадалите при верижната катастрофата на АМ „Тракия" до Ихтиман. ***София.От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет. ***София.От 09.00 до 19.00 часа на ул. „Кракра", 16 ще започне Второто издание на инициативата „Офис на открито", което ще продължи до 14 юли. ***София.От 09.30 часа 5 състав на СГС ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността). ***София.От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Т. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. ***София.От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет. ***София.От 10.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мартин А., Валентин Я., Валери А. и др

Евростат: Всеки трети българин на възраст 15-64 г. е бил икономически неактивен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320142

Евростат: Всеки трети българин на възраст 15-64 г. е бил икономически неактивенБлизо 31 процента от българите на възраст 15-64 г., или почти всеки трети наш сънародник в тази възрастова категория, е бил икономически неактивен през миналата година, отчитат данни от анализ на Евростат за икономическата активност на населението в ЕС през 2016 г. Средно около 27 процента от населението на ЕС е стояло извън пазара на труда през

Как спящите хора в метрото знаят кога е време да слизат

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/07/06/3001985_kak_spiashtite_hora_v_metroto_znaiat_koga_e_vreme_da/?ref=rss


На всеки се случва да се унесе в градския транспорт. Някои дори успяват да ударят сериозна дрямка, ако пътуването им е по-дълго. Когато човек спи на публично място обаче, в мозъка му се включват различни механизми, които не му позволяват да се отпусне толкова дълбоко, колкото ако си е в леглото. Затова (в повечето случаи) хората са способни да се събудят точно навреме за спирката си, както може би и от личен опит сте се убедили.<br /><br />Научното списание Science of Us прави...

Финансовата инспекция проверява две ключови обществени поръчки на НДК

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/06/3002054_finansovata_inspekciia_proveriava_dve_kljuchovi/?ref=rss


Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) проверява дружеството "Национален дворец на културата - Конгресен център" за две от най-големите обществени поръчки, свързани с подготовката на основната му сграда за престоящото председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Това се казва в отговор на агенцията до "Дневник".<br /><br />Според отговора проверката е започнала на 8 юни, след като в агенцията е пристигнало писмо. В писмения отговор до...

ВАС върна каруците по улиците в Сливен

//dariknews.bg/regioni/sliven/vas-vyrna-karucite-po-ulicite-v-sliven-2035136

Върховният Административен съд /ВАС/ потвърди Решение на Административен съд – Сливен, с което е отменена част от Наредба на Общински съвет в града, с която се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на населено място.

В Решението си ВАС е опр

Гари Каспаров се връща в шахмата

//dariknews.bg/novini/liubopitno/gari-kasparov-se-vryshta-v-shahmata-2035151

Гари Каспаров се връща край шахматната дъска! Геният от Баку ще вземе участие в етап от турнира Grand Chess Tour в американския град Сент Луис, съобщава Offne

Дете е в болница след бой в Монтана

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dete-e-v-bolnica-sled-boj-v-montana-2035148

Две деца пострадаха, едно от тях е настанено в болница, след сбиване на скейтборд площадка в Монтана, съобщава бТВ.
 
Инцидентът е станал вчера, мал

14 убити при стрелби в Чикаго през почивните дни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320139

14 убити при стрелби в Чикаго през почивните дниНад 100 души получиха огнестрелни рани в Чикаго по време на четирите почивни дни по случай националния празник на САЩ, Деня на независимостта. 14 от простреляните са починали, пише вестник "Чикаго трибюн", предаде БТА. Съединените щати отбелязаха националния си празник във вторник. В интервал само от 12 часа на 4 юли са били простреляни 41 човека,

Пътна обстановка в страната - 6 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=354929

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Бургас: от п.в. „Карнобат“ до п.в. „Ветрен“ от км 325+000 до км 359+000 – почистване и оформяне на земен окоп, както и изрязване и почистване на храсти в двете посоки. Срок до 15.

4-ма души са загинали, един е ранен при стрелба в американския щат Мейн

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320130

4-ма души са загинали, един е ранен при стрелба в американския щат МейнТрима души са убити, а четвърти ранени от стрелец, който по-късно е бил фатално прострелян от полицията сутринта в американския щат Мейн, предаде Washington post, цитира "Фокус". Малко след като четирите жертви са простреляни, убиецът Каръл Тътъл, съпруг на една от жертвите, е ликвидиран от полицията. Няма пострадали полицаи по време на инцидента.

Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат за вторите си мачове на "Уимбълдън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/06/3002105_grigor_dimitrov_i_cvetana_pironkova_izlizat_za_vtorite/?ref=rss


Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат днес за вторите си мачове на "Уимбълдън". Димитров ще се изправи срещу кипърския ветеран Маркос Багдатис, а Пиронкова ще срещне бившата номер 1 Каролин Вознячки от Дания.<br /><br />Българските тенисисти ще играят на един и същи корт - №2. Димитров и Багдатис откриват програмата в 13.30 часа. Пиронкова и Вознячки ще я закрият с четвъртия и последен мач на този корт за деня, който се очаква да стартира около 20.00 ч.<br...

Аз съм депутат. Возят ме в Мерцедес, пазят ме НСО и ходя на работа, когато си искам!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280705_%D0%90%D0%B7+%D1%81%D1%8A%D0%BC+%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82.+%D0%92%D0%BE%D0%B7%D1%8F%D1%82+%D0%BC%D0%B5+%D0%B2+%D0%9C%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%81%2C+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D1%8F%D1%82

 Аз съм депутат и не го крия, даже се гордея с това. Возят ме в Мерцедес, пазят ме НСО и ходя на работа, когато си искам.

 
А не, аз не съм онзи, за който си помислихте, аз съм по-зле, с него не мога да се меря, той е депутат трети мандат, а аз едва първи, но се уча бързо.
 
Гледам онзи ден една баба хвърлила 20 бона от балкона на някакви телефонни измамници и си викам, каква пенсия взема тази бе, да си има спестени в къщи 20 бона, че и да ги мята през балкона без да мисли. Но да не се разсейвам, много ми е депутатската работа, защото събота и неделя се срещам.с избиратели, не че са ме виждали преди да стана депутат, аз даже не помня плакат с моя снимка имаше ли, нямаше ли – но знам че имахме на партията и навсякъде ходехме като циркова трупа и се показвахме като мечки в цирк. Но пък толкова много обещавахме, че хората ни гласуваха доверие и влязохме почти всички от листата.
 
Ама да не си мислите, че съм искал да ставам депутат, не ама имам един приятел с бизнес милионер момче спонсор на партията и той ми вика един ден давай да ставаш депутат и аз нали нямам какво да правя понеже цял ден се въртях в една редакция на един вестник викам защо не и станах, е сега милионерчето звъни да му уредя някоя друга концесия и аз нали съм добър човек, уреждам все пак трябва да се помага на избирателите да им се създават работни места. Е вземам и комисионна за уреждането къде някой апартаментче, къде някой автомобил.
 
Сега един приятел вика да му уредя едно летище щял да препише на жената едно хотелче на морето и да плати образованието на децата в Англия. Викам му ок, но да създаде и работни места за електората, че трябва да метат и чистят че и други избори ще дойдат и аз мисля пак да съм депутат. Вие какво си мислите да не е лек живота на депутата, всеки ден с мои колеги ходим да папкаме депутатски кюфтета да ви се оплача пак са ги увеличили, 60 стотинки ги направили, не ги е срам чух че за бабите имало пред Кауфланд на 40 стотинки, ей тия пенсионери не спряха да се оплакват, че и все обясняват, че депутатското кюфте било много евтино, давам ви пример има и по евтино. Ма нали все трябва да ревете.
 
 
 
Ей го на отивам на един прием и толкова ядох хайвер, че ми стана лошо и се наложи да викат бърза помощ чаках цели 49 минути, но не рева, знам какво е положението трафик, да бия лекарите ли? Аз не съм животно да ги бия, утре обаче ще звънна на министъра и да ги уволнява тия охлюви може ли на мене депутата да ми е лошо те да ми идват след почти един час, нали имат буркан и сирена трябва да летят като НСО ето аз оня ден тръгнах към морето с едни приятели да се видя за два часа през Хемус бях на Варна летят НСО летят, е блънахме един два балъка, ама те много нагли чуват виждат и не се дърпат да мина аз депутата.Оставихме ги някъде из канавките да звънят на 112 за какво го гласувахме тоя телефон да си го ползвате.
 
Че аз съм депутат предполагам разбрахте, ама ако не сте разбрали да ви кажа, че мен не ме интересувате много, аз моята кошничка съм си я оплел, разбрах се с едно ромче тартор на някакви махали, давам му едни обществени поръчки, пазя ги с полиция докато ходят да си берат законно с камионите дърва и на следващите избори и мажоритарно да се кандидатирам от махалата имам сигурно място пак в Парламента, а да ви кажа и за субсидията 11 лева си е добре, но може и още, може все пак толкова партийни разходи имаме вече и българите искат пари да гласуват, ей всички се изхитриха за тези пари и все викат дай.. Отивам сега едно законче да гласувам, че заплата малка, пък там едни хора обещаха ако мине ще ни го осребрят, и ние какво да правим ще гласуваме с тези малки заплати не се живее, ей Българино депутат да си не е работа на днешно време всеки вика Дай. Питате ли ме?
 
Не ме питайте, защото и да ви отговоря няма да ме разберете. Ако случайно ви трябвам за нещо не ме търсете на следващата предизборна кампания ще дойда ви изслушам и вас и ви обещавам всичко ще оправим, само няма да се оплаквате живейте сега ви се е паднало – лято е.
 

 
 
 
 

В сутрешните блокове

http://www.cross.bg/tema-zhivo-bulgariya-1548128.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Битки на политическия фронт. Вицепремиерът Валери Симеонов Тема: Какво причини зверската катастрофа на АМ „Тракия"? Защо не може да се сложи край на войната по пътищата, питаме експертът по пътна безопасност Богдан Милчев Тема: Злоупотребява ли се в болниците с лекарствата за онкоболни? И още - за рокадите по върховете на Здравната каса. Говори подуправителят д-р Димитър Петров Тема: Как да пазим сърцето си в летните жеги? Съветите на един от най-известните български кардиолози доц

Държавата предлага три обективни фактора за изчисление на минималната заплата

https://www.actualno.com/business/dyrjavata-predlaga-tri-obektivni-faktora-za-izchislenie-na-minimalnata-zaplata-news_620878.html

Три числови показателя, по които синдикатите и работодателите да се договарят за размера на минималната заплата, предлага социалният министър Бисер Петков. Вариантите ще отчитат линията на бедността, ръста на средната заплата, както и инфлацията и ръста на БВП, тоест "връз

Всеки трети българин не работи

http://frognews.bg/news_137744/Vseki-treti-balgarin-ne-raboti/

Всеки трети български гражданин, намиращ се в трудоспособна възраст, не работи. Става дума за близо 31% от нашенците на възраст между 15-64 г., сочат данни на Евростат.

Днес ще е слънчево, с температури до 35°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6320132

Днес ще е слънчево, с температури до 35°Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 30° и 35°, в София – около 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, предаде "Фокус". По Черноморието ще е предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 27° - 29°,

Половин година след европейския анализ на прокуратурата съдебният съвет ще опита отново да го обсъди

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/06/3001914_polovin_godina_sled_evropeiskiia_analiz_na/?ref=rss


За втори път пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще опита да обсъди миналогодишния функционален анализ на прокуратурата, изготвен от обвинители от четири европейски държави. Това се разбира от дневния ред на заседанието днес и се случва повече от половин година след излизането на доклада и година след като европейските прокурори започнаха да анализират работата на българското обвинение. Предложението отново е на Соня Найденова и Калин Калпакчиев.<br /><br />Досега анализът не е...

Подозира се ислямистки мотив в двойно убийство, извършено в Австрия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320128

Подозира се ислямистки мотив в двойно убийство, извършено в АвстрияМинистърът на вътрешните работи на Австрия Волфганг Соботка заяви, че тунизиецът, подозиран в убийството на възрастна двойка в страната, е бил „радикализиран мюсюлманин“, който е действал, подбуден от ислямистки мотиви, предаде AFP, цитира "Фокус". „Убийството в северния град Линц в петък ясно има ислямистки подбуди“, заяви Собонка, добавяйки,

Новият култ към личността в Сърбия е за сметка на истинския патриотизъм

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/06/3001617_noviiat_kult_kum_lichnostta_v_surbiia_e_za_smetka_na/?ref=rss


Сто и двайсет метров пилон, на който в бъдеще ще се вее сръбският трикольор, е още една частичка от мегаломанския пъзел на култа към личността, който ежедневно никне пред замъглените ни погледи.<br /><br />Грандиозно президентско парти, самоходно артилерийско оръжие под името "Александър", исполински пилон с гигантско знаме. Дали следващият ход е събор на футболен стадион или окачване на снимки на президента в рамки по новоизмазаните стени на основни и средни училища на...

6 юли в историята

http://www.cross.bg/purviyat-nigeriiiskata-nezavisimost-1548131.html

/КРОСС/ 1253 г. - Миндаугас е коронован за първи крал на Литва.1415 г. - Ян Хус е изгорен на клада като еретик.1483 г. - Ричард III е коронован за крал на Англия.1538 г. - Сър Томас Мор е екзекутиран като предател поради противопоставянето му краля на Англия Хенри VIII да оглави Англиканската църква.1609 г. - В Бохемия е обявено правото на свобода на вероизповеданието.1785 г. - Доларът е обявен за национална валута на САЩ.1868 г. - Четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа преминава река Дунав и навлиза в България край село Вардим.1885 г. - Луи Пастьор прави първата ваксинация на човек, като спасява ухапано от бясно куче дете. Това бил 9-годишния елзасец Жозеф Майстер.1919 г. - Първият полет през Атлантическия океан с английския самолет R34 завършва успешно с кацане в Ню Йорк.1922 г. - Три български опозиционни партии се обединяват в коалицията Конституционен блок.1928 г. - Прожектиран е първият напълно озвучен филм - Светлините на Ню Йорк на режисьора Браян Фой.1940 г. - Военен съд в Тулуза задочно осъжда на четири години затвор лидера на Съпротивата генерал Шарл де Гол - по-късно президент на Франция.1957 г. - Алтея Гибсон става първият чернокож атлет, който спечелва тенис шампионата Уимбълдън.1964 г. - Малави обявява независимост от Обединеното кралство.1966 г. - Държавата Малави е обявена за република с първи президент Хастингс Банда.1967 г. - Нигерийската гражданска война: Нигерийската армия нахлува в Биафра, с което започва войната.1973 г

Почина говорителят на папа Йоан Павел Втори

https://offnews.bg//sviat/pochina-govoriteliat-na-papa-joan-pavel-vtori-659858.html

Хоакин Наваро-Валс - дългогодишният говорител на покойния папа Йоан Павел Втори - почина вчера на 80-годишна възраст след дълго боледуване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Роденият на 16 ноември 1936 г. испанец бе близък довереник на Йоан Павел Втори, когото придружи при повечето от 104-те му посещения в чужбина, отбелязва АП.

Наваро-Валс бе главен говорител на Светия престол от 1984 до 2006 г. Той изпълни редица деликатни дипломатически мисии, като помогна за подготовката на историческото поклонение на папата поляк в Куба.

Говорещият четири езика Наваро-Валс беше чуждестранен кореспондент на испанския вестник А Бе Се, когато Йоан Павел Втори му предложи да оглави прессекретариата на Светия престол. Той стана първият журналист, заел поста.

Почина говорителят на папа Йоан Павел Втори

https://offnews.bg//obshtestvo/pochina-govoriteliat-na-papa-joan-pavel-vtori-659858.html

Хоакин Наваро-Валс - дългогодишният говорител на покойния папа Йоан Павел Втори - почина вчера на 80-годишна възраст след дълго боледуване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Роденият на 16 ноември 1936 г. испанец бе близък довереник на Йоан Павел Втори, когото придружи при повечето от 104-те му посещения в чужбина, отбелязва АП.

Наваро-Валс бе главен говорител на Светия престол от 1984 до 2006 г. Той изпълни редица деликатни дипломатически мисии, като помогна за подготовката на историческото поклонение на папата поляк в Куба.

Говорещият четири езика Наваро-Валс беше чуждестранен кореспондент на испанския вестник А Бе Се, когато Йоан Павел Втори му предложи да оглави прессекретариата на Светия престол. Той стана първият журналист, заел поста.

Един район без ток днес във Варна...

http://www.moreto.net/novini.php?n=354927

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 6 юли без електрозахранване ще останат абонатите в Морската градина в района около калните бани, научи Moreto.net. Електрозахранването ще бъде прекъснато от 09:00 до 14:00 часа.

”Тракия” отново покрита от дим от сметището в Ихтиман

http://frognews.bg/news_137743/Trakiia-otnovo-pokrita-ot-dim-ot-smetishteto-v-Ihtiman/

Магистрала ”Тракия” отново е покрита с дим от сметището в Ихтиман, което гори от няколко дни. От Агенция „Пътна инфраструктура” предупреждават шофьорите и днес да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от 45-и до 47-и километър на магистрала „Тракия” заради намалена видимост от гъста мъгла и задимяване от сметището в района..

Тенчо Попов: Ежегодно ще се повишава цената на тока заради дефицитите

http://frognews.bg/news_137736/Tencho-Popov-Ejegodno-shte-se-povishava-tsenata-na-toka-zaradi-defitsitite/

Българският енергиен модел е изначално сбъркан, поставен на изключително грешна основа. Той е консруиран така, че постоянно да генерира дефицити, затова всяка година ще се покачва цената на тока. Това заяви пред Фрог нюз финансистът Тенчо Попов, който е бивш главен секретар на Министерство на финансите и финансов директор на АЕЦ „Козлодуй”.

Тенчо Попов за Фрог: Ежегодно ще се повишава цената на тока заради дефицитите

http://frognews.bg/news_137736/Tencho-Popov-za-Frog-Ejegodno-shte-se-povishava-tsenata-na-toka-zaradi-defitsitite/

Българският енергиен модел е изначално сбъркан, поставен на изключително грешна основа. Той е консруиран така, че постоянно да генерира дефицити, затова всяка година ще се покачва цената на тока. Това заяви пред Фрог нюз финансистът Тенчо Попов, който е бивш главен секретар на Министерство на финансите и финансов директор на АЕЦ „Козлодуй”.

Св. преподобни Сисой Велики

https://www.actualno.com/celebrate/sv-prepodobni-sisoj-veliki-news_620793.html

Преподобни Сисой се родил в Египет. Бил ученик на св. Антоний Велики, който го въвел в строг монашески живот. След смъртта на своя учител преподобни Сисой се поселил да живее в една пустинна планина, наречена Антониева, понеже на нея по-рано се подвизавал сам св. Антоний. След

Проф. Герджиков: Психологията е най-желана в Алма матер, правото сега е на 10-о място

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6319869

Проф. Герджиков: Психологията е най-желана в Алма матер, правото сега е на 10-о мястоС около 1000 повече са кандидатите тази година - Проф. Герджиков, какво се промени с промяната в изпитите по история и литература, в които добавихте и тестови въпроси? - Общият брой на кандидатите в Софийския университет е нараснал. Те са 7227, докато през 2016 г. бяха 6599. Три са причините за увеличението на броя на кандидатите.

„Южен поток“ ще бъде в малък мащаб с участието на България, Сърбия и Унгария

https://www.24chasa.bg/novini/article/6320126

„Южен поток“ ще бъде в малък мащаб с участието на България, Сърбия и УнгарияПрез последния месец „Газпром“ без много шум подписа с България, Сърбия и Унгария „пътна карта“ по развитието на газопроводите за доставка на газ от бъдещото второ разклонение на „Турски поток“. По този начин компанията фактически реанимира отменения по настояване на ЕК проект „Южен поток“, но с четири пъти по-малка мощност“.

Ще закуся с мойто чувство за вина...

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/07/06/2999152_shte_zakusia_s_moito_chuvstvo_za_vina/?ref=rss


През последните 20-ина години се забелязва бавно подобрение на образованието сред ромите в страната, но статистиката все още отбелязва огромна пропаст между ромите и българското мнозинство. Според данни от проф. Илона Томова от БАН, разпространени през 2013 г., едва 0,5% от ромите в България имат университетско образование, докато делът на висшистите сред цялото българско население е 19,6%. Това означава, че процентът на хората с висше образование сред ромите е близо 40 пъти по-малък от средния...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на банкерите в революциите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280704_%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0+%D0%9A%D0%9E%D0%9C%D0%A3%D0%9D%D0%98%D0%97%D0%9C%D0%90+-+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1

 В 1905г. фабианската организация в Лондон подпомага болшевиките с голяма сума за започване на революциите, а много от членовете и дават в помощ и лични средства. Един от тях е известния Жозеф Фелс, американски сапунен магнат, отпуснал лично големи суми.
   Якоб Шифт, Джордж Кенън, Морган и някой нюйорски банки заемат на Япония 30 000 000 долара, за да нападне Русия от изток, и по този начин улесняват болшевиките. На 1 май 1905г. те започват революцията, с която обаче не успяват.
   В 1915г. в Ню Йорк е образувана нарочна корпорация за координиране на помощите - специално тези за болшевиките. Организаторите й са Рокфелер, Морган и ,,Нейшенъл сити бенк", президент - Франк Вандерлип, директори - Дюпон, Ото Кан и други представители на банките. Изглежда немислимо капиталисти от такъв ранг да са финансирали антикапиталистическа революция.
   Според един рапорт до Руското генерално командване на 14 февруари 1916г. в източната част на Ню Йорк се е състояло тайно събрание на 62 делегати. Целта на събранието им била да обсъдят начина за започване на голямата революция в Русия. Според делегатите в момента условията били много благоприятни, с изключение на финансовия въпрос. Някои от членовете веднага уведомили събранието, че той е напълно подсигурен, като многократно било споменавано името на Якоб Шифт. На 27 март 1917г. Троцки напуска Ню Йорк с още 275 свои последователи на път за Канада. В Нова Скоча канадските власти го задържат, защото откриват у него 10 000 долара - голяма сума за времето. Въпреки че Троцки притежавал американски паспорт, канадците отказват да го пуснат, защото знаели кой е и защо се връща в Русия. По същото време Канада/САЩ и Царска Русия воюват срещу Германия. Евентуална революция застрашавала интересите на Канада и САЩ понеже при неин успех Ленин би сключил мирен договор с Германия, а тя, като освободи войските си от руския фронт, би ги насочила срещу канадските и американските. Така и стана. Под натиска на американския президент Уилсън, който действа против интересите на собствената си страна, канадците пускат Троцки и придружаващите го.
   Ленин напуска Швейцария със своите 32 привърженици във военен германски брониран влак, носещ злато и валута, достатъчни за започване на революцията. Той преминава през военните германски бойни линии, охраняван от германски войници.
   Още преди да е завършила революцията, помощта отпусната от Германия свършва. Ленин се обръща за помощ към Уоилсън, който веднага изпраща 20 милиона долара от специалния си военен фонд - записано е в регистрите на Конгреса на САЩ на 2 септември 1919г. През 1926г. Рокфелер отпуска на Съветския съюз 75 000 000 долара заем и става негов скрит съдружник. Рокфелер построява там петролна рафинерия, която спасява до известна степен икономиката на Съветския съюз.
   През 1966г. САЩ намаляват контрола над експорта с комунистическите страни. Много стоки, смятани дотогава за стратегически, са освободени от ембаргото. Забрана за износ на Съветския съюз е имало върху много видове оръжия на САЩ, въпреки нея чрез Рокфелер построиха завод на р. Кама, най-голямата в света по производство на танкове и др. военна техника.
   В 1989г. Рокфелер и фирма на Ротшилд и синове от Лондон започват там строителство на повече от десет каучукови завода и огромен завод за алуминий.
   От много отдавна Рокфелер притежава изключителните права да прехвърля технологични новости от САЩ в Съветския съюз в най-различни отрасли, включително военния.
   В Китай ситуацията е подобна. От твърде отдавна капиталистите строят големи заводи и предприятия. ,,Стандарт ойл" е получил от Китайската народна република правото да сондира и открива нови петролни кладенци. Парадоксално - обикновеният американец трепери само при мисълта за ,,червеното чудовище", докато ,,неговият най-голям враг" - капиталистите му помагат и го поощряват.
   През 1804г. Наполеон, разбрал силата на тези, които застрашават Франция, спира да ги толерира, заради което заплаща скъпо. От този момент нататък РОтшилд започва да финансира всяка коалиция срещу него, и днес дори самите евреи твърдят, че не Уелингтън, а Ротшилд е победил Наполеон. И това е самата истина. Знаейки я, като окупира Париж, Хитлер веднага нарежда почетна военна част да дежури на Наполеоновия гроб, и същевременно заповядва останките на сина на Наполеон и Мария Луиза да бъдат пренесени от Австрия и погребани при тези 101 а бащата, където е тяхното място.
   Парите са играли винаги една от най-важните и мръсни роли в историята на революциите, в съдбите на държавите. Още Кромуел, известна революционна фигура, е бил в тесни връзки с много силни финансисти от Холандия; получил е големи суми пари от Манасех Бен Израел и Фернандес Карвайол, които го подпомагат да направи революцията през 1647г. и да ликвидира крал Чарлз I , който е представлявал голяма пречка за някои финансови реди. Френската революция от 1789г. е най-мащабното събитие в историята на Европа след падането на Рим. Никога преди тълпите не са били в състояние да направят сполучлива революция срещу всички останали класи в държавата. Като феномен заслужава специално внимание, защото е бил последван и в ред други страни, революцията не беше дело на французите, а на чужденци, чиято цел бе да унищожат всичко, което бе Франция. Такова е заключението не само на много историци, но и на самия масон Робеспиер. Като се направи сравнение между Франция в 1789г., Англия в 1640г., Русия в 1917г., Германия и Унгария в 1918-1919г., и Испания в 1936г., се налага реалното заключение, че зад всичко произтекло стои колосална организация, огромни средства и, преди всичко, голяма тайна, крайно необходима за успеха му. Френската революция е финансирана изцяло от Ротшилд. Орлеанският херцог е използван повече като титла и име. Той както и Дантон, Робеспиер, Мирабо и др. бяха премахнати от сцената, след като изиграха ролите си. Точно така е стояло и в плановете на авторите. Те самите признават: ,,Ние ликвидираме дори масоните по толкова хитър начин, че никой да не е в състояние да се съмнява в нас. По същия начин ние ще процедираме с всички, които знаят твърде много" Те ликвидираха и президента на САЩ Линкълн, защото ги лиши от правото да печатат пари тъй като съвсем правилно мислеше, че това е право единствено само на държавата. Последователно държат на обещанието си да премахнат всеки, който им препречи пътя.
   Заслужат специално внимание четири революции от историята на човечеството, защото методите и начините на изпълнението им показват пълно сходство ( с изключение на техническите средства, които с течение на времето са усъвършенствали). Те са Кромуеловата в Англия, Френската, Руската и Испанската от 1936г. Пълното, сходство доказва, че са дело на една и съща, международна организация. Първите три успяха и завършиха с убийствата на монарсите и техните поддръжници.
   Интригите, подготовката и финансирането на тези революции са правени и идвали при всички случаи от едно и също място.
   Кроумел е финансиран, както бе казано, главно от Манасех Бен Израел и от Карвайол, който именно е въоръжил неговата армия. Постигнати са дори известни изменения в религиозните традиции. Разрушителното дело обаче не е за дълго, тъй като контрареволюцията възстановява стария режим. По времето на Кромуел много християнски църкви били превърнати в публични домове, пазарища и тоалетни. На малкото останали църкви било забранено да бият камбаните, както и да проповядват и практикуват християнската религия.
   При Френската революция от 1789г. техническите планове и форми за успешното и изпълнение са било значително подобрени. Години преди започването й по цяла Франция били основавани и развивани тайни организации. Плановете за ликвидирането на предишния режим били подготвени предварително и били по-сурови и по-ефикасни. Убийството на краля Людовик XVI става по своемо рода законен и ,,съдебен пър". Същото е и с голяма част от тези, които минават през гилотината. В случая неволно се налага сравнението от нар. ,,Народен съд" в България, който донесе смърт на десетки хиляди невинни и честни българи само заради политическите им убеждения. Всеки, обвинен в нещо и изправил се пред ,,народните обвинители", бе посрещан от разярената тълпа, на която бе внушено да крещи само смърт, смърт, смърт. Това е чудовищно, но е самата печална истина.
   След Френската революция и последвалите я други революции на бе позволено да се разгърне каквато и да е гражданска война. Самата войска бе обезглавена и деморализирана. Невидимият контрол през 1789г. е бил толкова силен, че утайката на френския народ победоносно е ликвидирала естествените му лидери, което всъщност е съвсем неестествено явление. Едно от най-съмнителните явление са внезапно появилите се въоръжени банди от престъпници, идващи от известния град Марсилия, мнозина от които дори не говорели френски език. Това е първата формация от чужди наемни криминални елементи, налагащи  революция в страна, която не е тяхна. Тази структура след 150 години се изменя в международни бригади, които се опитаха да наложат марксизма в Испания. Във Франция бяха сринати много неща. Обикновени думи дори бяха заменени с други: ,,господин" ,,госпожа"  станаха ,,гражданин"! Бяха преименувани и месеците от календара! Френският флаг с всеизвестните лилии беше сменен с трикольор.
   Съветската революция дойде по същия път, както френската, с единствената разлика, че техническата и подготовка и изпълнение бяха по-усъвършенствани и мерките и - още по-драстични. Утайката на обществото, след като постигна това, което се смяташе за невъзможно, и ликвидира всички останали класи включително и ,,кулаците", които притежаваха по 2-3 крави бяха вкарани в Червената армия под международния червен флаг на Ротшилд и с национален химн - Интернационалът.
   Следващата революция бе Испанската от 1936г. Тогава за щастие на Европа се намериха много доблестни и храбри хора като генерал Франко, които осуетиха тайните планове и се противопоставиха на революционните сили чрез дълга и тежка борба, в която ги унищожиха. В тази революция беше въведен развит елемент на външни сили - международните бригади. ,Те бяха съставени не само от комунисти, а също и най-вече от авантюристи, криминални и подведени под отговорност хора - от 52 различни страни! Обличат ги в дрехи досущ като американското бойно облекло, но със знак петолъчка. Сформирали бригадите във Франция и по най-мистериозен път ги транспортирали в Испания.
   До октомври 1936г. голяма част от света не е знаела за подготвяната революция, Италия и Германия обаче били наясно кой финансира и организира международните бригадири най-ефективно помагат на Франко да унищожи нашествениците, обявил през октомври 1936г. най-арогантно испански град Барселона за столица на съветски-западно европейски държави. Плановете на скрития елит пропаднаха благодарение на Германия и Италия без чиято помощ Франко трудно би се справил. Тези две държави бяха в процес да престроят Европа в независима от злато и лихви финансова система, чрез която веднъж завинаги щяха да се унищожат силата и властта на елита. Това именно бе и една от главните причини за Втората световна война, в която двете държави бяха бити. През септември 1938г. напрежението в Европа беше покачено безнадеждно - най-вече между германци, поляци и чехи, обитаващи Судет. Английският министър-председател Невил Чембърлейн, не качвал се на самолет никога дотогава, прехвърча до Мюнхен, където постигна с Хитлер историческо споразумение за мирно решаване на въпросите между трите европейски страни. Европа цяла ликуваше от надежда, че войната е избегната. Хитлер, който никога не е желал да воюва срещу Англия, е бил готов на всякакви отстъпки, за да избегне каквото и да било стълкновение с тази страна. На всички историци това обстоятелство стана съвсем ясно веднага след войната. Споразумението на Чембърлейн с Хитлер, разбира се, не отговаряше на интересите на тези ,които готвеха Втората световна война. Започнаха да атакуват Чембърлейн по всевъзможни начини. Чрез пресата подеха непочтена кампания срещу него, парламентът се втурна да го упреква, че е подсигурил мира. В Москва незабавно, след като стана известно за сключения мирен договор между Англия и Германия, се свикват големи протестни митинги, на които горят портрети и изкуствени фигури на Чембърлейн. В самата Англия е задействана машинката  на интригите срещу Чембърлейн в безспирен ход. Изфабрикувана е неизбежната му оставка от министър-председателски пост. За негов заместник е подготвен Уинстън Чърчил. На 2 септември 1939г. английското и френското правителство правят официална декларация, че ще бъдат атакувани единствено военни обекти. Обещанието от английска страна бе нарушени на 11 май 1940г., в дена, в който министър-председател на Великобритания става Чърчил. Това е човекът, който пръв започна бомбардировките над население в Германия.
   Американският прокомунистически президент Рузвелт не само е бил склонен, но и мечтаел да види раздробена Британската империя. През 1946г. той изведнъж под нечий натиск става най-големия враг на Германия. Рузвелт спечелва изборите за президент на САЩ изключително вследствие на настойчиви обещания, че ще държи САЩ извън каквато и да е европейска война и че в никакъв случай няма да позволи американски синове да бъдат изпратени да се бият в Европа. Той обаче не само че не изпълни това обещание, но напротив предизвика войната. Той не спазва международните закони за неутралитета и преднамерено изпраща на Япония ултиматум, неприемлив за когото и да било и рефлектиращ единствено в незабавна война. На 30 октомври 1940г. е декларирал в Бостън: ,,Казвал съм това много пъти преди, но  ще го кажа отново и отново: вашите момчета няма да бъдат изпратени в никакви чуждестранни войни". На 29 декември заявява отново: ,,Всяко твърдение за изпращане на наши армии в Европа е преднамерена и предумишлена неистина". Президентът на най-авторитетната и най-силната страна в света не удържа на обещанието си и се подиграва с избралите го на високия пиедестал, изменя на интересите на страната си. Кое причини такъв обратив решенията му? Има само един отговор - дълбокият замисъл на кръга, заинтересован американските арсенали и бойни сили да се използват във война/която да унищожи Европа и я постави в ръцете му. Така произтекоха и продължат да произтичат хилядите мъки и нещастия, материалната задълженост. В дневника на Джеймс Форестал, публикуван през 1951г. в Ню Йорк, стоят няколко много показателни изказвания на Чембърлейн. През 1938г. той казва на американския посланик във Великобритания Джоузеф Кенеди, че Англия няма причина да воюва с Хитлер. Година по-късно той заявява: ,,Америка и световният ционизъм насилиха Англия да влезе във войната". Това става ясно и от твърдение на южноафриканския министър на отбраната Осуалд Пиров, комуто Чембърлейн казал, че една световна сила го държи под голямо напрежение, и не му дава възможност да се приспособи и примири с Хитлер. Много хора добре помнят как през 1930-1939г. цял свят приветстваше усилията на Чембърлейн за споразумение и мир в Европа. Всички го гледаха като предвестник на мира. И каква изненада идва на 10 май 1940г., когато той си подава оставката и отстъпва поста си на Чърчил! Та светът очакваше от него да направи чудо и да предотврати Втората световна война в ЕвропаЧ Колко неудобен е бил за тези, в чиито сметки стоят войните! Днес, когато повечето от събитията от миналото вече са ни изяснени, можем да разберем, същността им, страшния им характер. Разбирайки го, сме задължени да предприемем мерки и се предпазим в бъдеще от пъклените планове, които готвят да разрушат ценностите, на които стоим.



Пътната агенция призна за задимяване на ”Тракия”

http://dnes.dir.bg/news/magistrala-raneni-agentzia-zadimjavane-26014660

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) призна за опасно задимяване на автомагистрала "Тракия" в района на Ихтиман.

Правителственият Airbus е летял с 32 мигранти до Шри Ланка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/06/3002013_pravitelstveniiat_airbus_e_letial_s_32_migranti_do/?ref=rss


Правителственият самолет Airbus A319 е превозил до Коломбо Шри Ланка 32 мигранти, без право на пребиване в страна от ЕС. От Европейска агенция за гранична и брегова охрана - Фронтекс съобщиха за "Дневник", че за операцията, която е координирана от България, са платили 74.407,80 евро. Полетът на правителствения "Авиоотряд 28" е бил на 27-28 юни 2017 г. От министерството на транспорта, което е принципал на авиоотряда отговориха, че полетът е по заявка на Министерство на...

Първото класиране след VIII клас излиза днес

https://offnews.bg//obshtestvo/parvoto-klasirane-sled-viii-klas-izliza-dnes-659814.html

Днес излиза първо класиране с ученици, кандидатствали след VIII клас.

Записването е на 7 юли, а на 10-и се обявява броят на незаетите места, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

На 11 юли могат да се подадат документи за участие във втория етап на класиране, а приетите на него се обявяват на 13 юли.

На 19-и се приемат заявленията за трето класиране, което ще бъде обявено на следващия ден.

Осмокласниците в общообразователните паралелки към 15 юни са били 25 774.

Учебната 2017/2018 е последна година, в която има утвърден план-прием за ученици, завършили VIII клас. Той е съобразен с подадените от началниците на регионалните управления на образованието заявления с необходимите места и включва 1196 паралелки с 30 331 места. Учениците могат да кандидатстват в 221 профилирани паралелки за 5772 места, 173 непрофилирани паралелки за 4477 места и 802 професионални паралелки за 20 082 места.

Промяната е следствие от решението основно образование да се завършва в VII, а не в VIII клас. Изпитите и приемът след VIII клас ще отпаднат. Учениците ще могат да кандидатстват след IV и след VII клас.

Прогноза за времето - 6 юли (четвъртък)

https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-6-uli-chetvyrtyk-news_620877.html

Днес температурите ще са предимно между 30° и 35°, в София – около 30°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа характерният морски бриз. Максимални температури на въздуха: 27° - 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Дете е в болница след сбиване на скейтборд площадка в Монтана

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dete-e-v-bolnica-sled-sbivane-na-skejtbord-ploshtadka-v-montana-2035148

Две деца пострадаха, едно от тях е настанено в болница, след сбиване на скейтборд площадка в Монтана, съобщава бТВ.
 
Инцидентът е станал вчера, мал

Откриха източник на радиация във Варна

//dariknews.bg/novini/bylgariia/otkriha-iztochnik-na-radiaciia-vyv-varna-2035142

Източник на радиация е открит в гараж до жилищен блок във Варна, съобщава

Общинарите решават днес за нов небостъргач в София

https://offnews.bg//obshtestvo/obshtinarite-reshavat-dnes-za-nov-nebostargach-v-sofia-659857.html

Строеж на 77-метрова сграда до бул. "България" ще гласува днес Столичният общински съвет. Проектът бе одобрен вчера от комисията по архитектура и градоустройство, след като на предишни заседания бе отхвърлен на два пъти. 

Проблемът с новия небостъргач е дали теренът попада в зона без ограничения за височината на застрояване или не, както и за влиянието му върху трафика в района. Инвеститорът е дружеството "България билдинг". Новият небостъргач ще включва офиси, магазини, жилища и апарт хотел. 

Граждани от района излязоха на протест и организираха и подписка против строежа в края на юни, въпреки че проектът отпадна от дневния ред на СОС тогава. Според тях общият устройствен план на София предвижда на мястото на сегашната градинка да може да се строи „кафене или църква". Те наричат градинката, където ще се извиси зданието, „белият дроб на голямото кръстовище”. 

В края на миналата година Върховният административен съд реши окончателно да отмени отказа на главния архитект да разреши проекта, защото ОУП не важи в частта му за конкретния терен. 

През април комисиите по градоустройство и по екология върнаха искането на инвеститорите, за да направят транспортен анализ. Тогава те поискаха доказателство, че теренът попада в зона, която допуска застрояване без ограничения за височината.

Според кмета на район "Красно село" Христо Апостолов сградата ще улесни паркирането в района, тъй като ще се строи и подземен паркинг на три нива, който може да се използва на преференциални цени от живеещите наоколо. 

ПОЗОРНО! ПАСИ „МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО“ ОБЯВИ БОЙКО БОРИСОВ ЗА … „НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО“!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280703_%D0%9F%D0%9E%D0%97%D0%9E%D0%A0%D0%9D%D0%9E%21+%D0%9F%D0%90%D0%A1%D0%98+%E2%80%9E%D0%9C%D0%90%D0%99%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90+%D0%9C%D0%A3+%D0%9D%D0%90+%D0%9F%D0%A0%D0%90%D0%92%D0%9E%D0%A1%D0%9B%D0%90%D0%92%D0%98

 Вижте тази покана, отправена за дискусия с премиера Бойко Борисов от Атлантическия клуб, чийто „тамада“ е Соломон Паси, известен с позорните думи „Майната му на православието“.

Какво виждате ли?

Виждате, че Бойко Борисов е обявен в качеството си на „Н.Пр.“, което означава „Негово превъзходителство“. Естествено, до него е и неговият ментор – посланика на САЩ, чиято очевадна колония сме.

Няма такава държава наистина! Няма такива карикатурни измисленяци. Но още по-страшното е, че няма такъв народ, който продължава да търпи тия измекяри.

Afera.bg

6 юли в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=354926

Събития: 1253 г. – Миндаугас е коронован за първи крал на Литва. 1415 г. – Ян Хус е изгорен на клада като еретик. 1483 г. – Ричард III е коронован за крал на Англия. 1538 г. – Сър Томас Мор е екзекутиран като предател поради противопоставянето му краля на Англия Хенри VIII да оглави Англиканската църква.

Дете донесе бомба от войната в германска детска градина

http://dnes.dir.bg/news/gradina-bomba-sapyori-darmshtat-26014571

Германската полиция евакуира детска градина в Дармщат, след като учителите откриха неизбухнала бомба от войната сред играчките на малчуганите.

Поляк не е посещавал черноморието ни от дете.Води семейството си ,но остава потресен!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280702_%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BA+%D0%BD%D0%B5+%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB+%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%

 Не съм идвал в България от дете. Сега, когато вече съм почти на 40 години, реших, че е време да покажа красотата на българското Черноморие на съпругата си и 12-годишната си дъщеря. Какво обаче беше изумлението ми, когато една вечер седнах със семейството си в едно крайморско капанче. Това разказва полски турист, пише сайтът petel.bg

Докато сервитьорът поднасяше поръчката, която направихме, на развален английски попита дали ще му дадем бакшиш. Така, директно. Аз се засмях и отговорих, че ще преценим, когато дойде време да си оправяме сметката. Тогава той нацупено отвърна, че сега трябва да кажа, защото той нямал намерение „да бие 100 метра път“ до нашата маса, за да разбере ще има ли кяр или не от нас като клиенти.

Случката беше много странна, направо не знаех как да възприема станалото. На следващия ден обаче се сблъсках с подобно отношение, този път от продавач-консултантите в магазините, които решихме да обиколим със съпругата и дъщерята. Не само, че в България цените на всички стоки са поне двойни, в сравнение с тези, които плащаме в Полша, а и качеството, което се предлага е доста по-ниско в нашите магазини. Виждам, че хората не могат да си позволят много, а и самите служители в магазините изглеждат доста нервни. В повечето случаи като клиент или се чувстваш като натрапник, че си нарушил спокойствието на продавачката, или пък ако се загледаш в нещо, но нищо не купиш, те изпращат с такъв остър поглед, сякаш са опрели дулото на пистолет в гърба ти.

Разбира се, моята домакиня, при която отседнахме, обясни къде е корена на подобно отношение. Тя ми сподели: „Разбери, тези хора работят свръх усилията си, често без почивка, срещу заплата, която уж я получават, но реално не я виждат, защото стига да вържеш месеца и толкоз“. И като се върна към цените, които виждам по стоките, и заплатите, които хората получават, бързо се уверявам в обяснението на домакинята си.

Въпросът е защо хората не се надигнат, защо не се събудят, защо все още стискат зъби и мълчат. И в Полша беше така допреди няколко години. Но у нас трудовото законодателство е изцяло в защита на работника, така че щом на хората им дотегна, започнаха по-често да се възползват от правата си. Разбира се, в малките фирми все още съществува експлоатацията на работниците, затова и никой не предпочита да си търси работа в такива фирми. Всеки се стреми или да отиде в голяма фирма, където трудовите права са по-добре гарантирани, или цели семейства се местят да живеят в райони с нулева безработица. Там работодателите са притиснати от липсата на кадри и не могат да си позволят никакво своеволие.

Жалко, наистина жалко. Толкова красива страна, хубави, сърцати хора, а така смачкани от битието.

/Използвана е снимки от "Дейли мейл"/









Истината излезе наяве! Вижте къде отиват плацентите, пъпните връви и кръвта им, наситена с имуно-глобулини..

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280701_%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5+%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%B5%21+%D0%92%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5+%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1

 След публикацията на доктор Столешников за плацентната кръв, реших да присъствам при раждането на жена ми и лично да контролирам целия процес. Сменихме три родилни дома, и накрая раждане, стоим ние четирима (лекар, акушерка, педиатър – всичките иверки (еврейки), предупредих всички – без мен да не пипат пъпната връв… а те хитричко се подсмихват… Въобще, баламосаха ме като новобранец; бебето току що излезе, аз ВИКАМ, да не прищипват пъпната връв – аз сам ще го направя! А те: иди бързо си измий ръцете, отделих се само за секунда, а те веднага прещипали пъпната връв: – Какво правите, отпуснете бързо!, а те: – вече не можем, тук ключалката е специална и вече не може да се отвори! Прерязвай бързо – и не успях да се огледам, докато те измъкнаха плацентата, претеглиха я, само успях да си отворя устата, и следите и се изгубиха… Бъдете на щрек!“  (извадка от писмо до проф. Столешников) пише сайтът anonybulgaria

Е, разбрахте ли, Уотсън, че иверите баламосват гоите с плацентната кръв, напълно хладнокръвно и съзнателно. Лъжат хуцпарно* и въобще не се изчервяват! Своите баламосват, и не – според обстоятелствата. Столешников 2 години работеше в еврейски родилен дом и видя, че ражданията на своите те провеждат другояче и оставят плацентата да ? се източи кръвта (през пъпната връв, към бебето). Тук същността е в това: Плацентната кръв е най-ценната кръв за целия човешки живот! Каква е тя и колко е, такова ще е здравето му през целия живот! Това е кръвта, която циркулира между плацентата (майката) и детенцето. Тя е наситена с имуноглобулини и в нея е най-силният имунитет за целия бъдещ живот на това детенце.

Природата нарочно прави така, че детето да се появи на този свят, въоръжено с най-силен имунитет! Затова тази кръв между ценителите се цени повече от платина и брилянти! Наравно с въздуха. Затова, разбира се, ценителите на кръвта, са заинтересовани да я придобиват безплатно!

За да се погуби наполовина здравето на бебето (!) – се прави именно така, както те го правят, по всичките правила на акушерството: веднага след появата на новороденото – веднага защипват пъпната връв! И понеже кръвта е разпределена между майката и детето примерно по равно, то по-ранното защипване на пъпната връв довежда до това: половината от обема на циркулиращата кръв на детенцето, попада в капан, и остава в отрязаната плацента, а плацентите от всички родилни домове, по света, независимо от социалния строй на страната, се събират в хладилник и всеки ден, специално за тях идва специална кола, и от там, на сборния пункт, и на летището – и днес тези плаценти отлитат от страната в неизвестна посока! В страната може да е война, революция, Гладомор – няма никакво значение – системата за глобално събиране на плацентната кръв работи непрестанно и точно. И даже в СССР работеше специално за чужбина. На персонала на родилните домове обясняват, че плацентите отивали уж за „парфюмерия, за износ“. Но, Уотсън, което не казват е, че самата кръв не е нужна за парфюмерията! Кръвта – имунитет, не е нужна за парфюмерия! За парфюмерия, ако вземат, то вземат само тъканта или тъканната течност на плацентата.

Кръвта – хемоглобинът и имуноглобулинът нямат приложение в парфюмерията!

Защо не допускат плацентата да предаде цялата кръв на бебето? В природата зверовете не прегризват пъпната връв, докато плацентата не отпусне кръвта си! Има си естествен начин на отдаване на кръвта – плацентата сама изпомпва своята кръв, към новороденото. Природата така е устроила плацентата, като я е снабдила с механизъм за изпомпване! Природата не е глупава! А те, нарочно, веднага прерязват пъпната връв, и … среден пръст!

Така те улавят половината от обема на плацентната кръв в капан и веднага я изпращат за износ, от целия свят, на неизвестен потребител! И този „потребител“ е толкова могъщ и суров, че плацентната кръв се събира от всички страни и при всякакви обстоятелства! Без никакви пречки! Впечатлението е такова, като че ли най-важната работа на планетата е – събирането на плацентната кръв от новородените!

Хайде за проба да предложим в Думата (или на нашето Народно Събрание) да се издаде закон, да се прекрати сборът на плацентите! – Ще се сблъскате със стена от мълчание. А ако в медицината пледирате за по- късно отрязване на пъпната връв, цялата еврейска медицинска професура ще ви докаже, като две и две – четири, че вие сте глупак, и че всичко е точно обратно, и те вържат всичко правилно…

Еврейските акушери, на своите, не прекъсват веднага пъпната връв! Те са напълно в течение! Пъпната връв може де се прекъсва само след оттичане на плацентната кръв! Можете да го наречете Метод на Столешников А.П.

Столешников е доктор – М.Д. в САЩ и дипломиран лекар в СССР, – и има пълно юридическо право да предупреди за вършените безобразия (вредителства)! Когато плацентата е отдала кръвта си на плода, това веднага проличава, защото тя едновременно и се отделя от стените на матката, и пъпната връв пред очите ви се удължава от влагалището! Това става 15 – 20 минути след излизането на новороденото, максимум – 45 минути след раждането. И щом пъпната връв започне видимо да се удължава, тогава прищипвай и я режи! До тогава плацентата е предала безценната си кръв на новороденото!

А както постъпват сега с ражданията у гоите, това си е съзнателно вредителство. И те още имат „хуцпа-та“ да отричат еврейските лекари – вредители!

При ранното прекъсване на пъпната връв, бебето веднага губи половината от най-ценната имуногенна кръв, каквато след това никога няма да има през живота си! Така детенцето губи и половината си здраве! Само младенец може да понесе такава кръвозагуба! Но младенецът не губи само половината си кръв, главното е, че губи половината от имунитета си! И веднага инжектират детето с вокасол, уж заради предпазване от кръвотечение! Е, добре, поне само майката да бяха инжектирали, а детето, за какъв дявол? При детето, въобще не би трябвало, и никога не кърви! А при резус-конфликт, никакъв викасол няма да помогне! Пълно баламосване! Инжектират веднага, понеже не използват природен витамин „К“, а синтетичен препарат Викасол, който само се счита, уж, за витамин. В САЩ се нарича Менадион: vitamin K (menadione).

Т.е. прави се подмяна. При бременните казват, че уж може да имат недостатък на витамин К, който се съдържа в зеленчуците и плодовете, а в родилния дом инжектират новородените с ампула синтетичен Викасон-Менадон, който е най-силна чернодробна отрова и канцероген!

Те не казват на бременната да яде преди раждането свежи плодове и зеленчуци, и сурови жълтъци! Не казват! И е все едно, защото – яли, не яли, на всички новородени им инжектират Викасол! Ето къде е вредителството! Иверите премълчават, но примерно преди 20 години в САЩ и на Запад започнаха да постъпват съобщения на лекари, които свързват инжектирането на Викасол в родилните домове, с появата на детски рак – детска онкология! Викасол на новородените в СССР не инжектираха, затова и все още не бият камбаните над развалините на СССР! Но Столешников започва да бие камбаните!…

„Въпросът възникна в самото начало на 1990 г. когато две изследвания откриха връзка между инжектирането на синтетичния „витамин К“ – Викасол и детския рак“ – „Сontroversy arose in the early 1990s regarding this practice, when two studies suggested a relationship between parenteral administration of vitamin K and childhood cancer“. Но тези съобщения, естествено, се игнорират. http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_k А сега в Украйна обезателно инжектират Викасол и пълна програма с ракови ваксини, по американска схема, още в първия ден, в родилното. Синтетичният аналог на природния витамин К е най-силна отрова за черния дроб. Ето статия:

The deadly effects of synthetic vitamin K – (menadione) – ВИКАСОЛ (Смъртоносният ефект от синтетичния витамин К)

Викасол е толкова токсичен, че Аптечно-Продуктовото министерство на САЩ забранява продажбата на този, уж, витамин, без рецепта! Но знаем, че „витамини“ се продават без рецепта! А помпат новородените – наред, още щом се покажат на този свят, и веднага получавай чернодробни болести и рак в детска възраст. Попитай който и да е руски лекар, те не знаят нищ подобно за викасола! А те и въобще нищо не знаят! За тях, всичко от чужбина е „първо качество“. Такова е нивото на руско езичните лекари. „О, това е вносен препарат! Доставете ни го!“ …

И плюс това, сега те опитват да заразят с хепатитна ваксина децата, още в родилния дом! А това са три инжекции с имунодепресанти и ракова ДНК!

И едно съобщение:

„Скандал с ваксина против хепатит в Украйна. Официално са починали 4 деца. Забраниха ползването и на ваксината против дифтерит и „столбянка“(?)  Нека умират гоите – колкото повече, толкова по-добре!

В резултат на инжекциите с витамин К и с хепатната ваксина в родилните домове са предизвикали епидемия от рак в детска възраст, за който преди не се и споменаваше. Детският рак само преди 30 години в СССР беше чисто изключение. А сега е ЕПИДЕМИЯ! Целенасочено изследване в две болници откри, че децата получили инжекция Викасол, двойно е увеличена заболеваемостта от рак на кръвта – левкемия!

Столешников има двама близки приятели, на които две деца имат рак на кръвта! А в нашето поколение нямаше никакви ракове на кръвта!

„The Dark Side of the Routine Newborn Vitamin K Shot“

И връзки към:

Bassler, K.-H. et al. (1997): Vitamin-Lexikon fur Arzte, Apotheker und Ernahrungswissenschaftler.

Neonatal vitamin K administration and childhood cancer in the north of England: retrospective case-control study

Newborns: Vitamin K Injection Dangers

От гледна точка на медицината, като наука, заложеното унищожаване на гойските новородени деца, още от първия ден на появата им в света е разработено според последните постижения на медицинската наука! Продължавайте да считате това за чиста случайност! По този начин новороденото детенце, още в родилния дом получава шок от кръвозагуба на 50% от най-ценната си кръв, силна анемия, чернодробна недостатъчност и жълтеница!

И веднага започват да дупчат детето с ваксини, например, с жива ваксина полимиелит, т.е. с жив вирус, опитвайки се да го заразят с полимиелит; и освен това – вече за никого в интернет не е тайна, че ваксините представляват – ракови клетки и набор от най-силни имунодепресанти, започвайки с живак и сквален (т.е.-говно!). И сумирайки всичко, излиза, че всички гойски деца са насила донори на неизвестен потребител, с половината от високо-имунитетната си живителна, най-добра плацентна кръв!

Кой има такава власт, за да лишава всички гойски деца в света от половината им най-добра кръв?

„МЕДиЦИОН“! Окото в триъгълника:

– И си спомнете думите на кървавия пълномощен диктатор на Украйна – румънския (а всъщност – български) евреин Раковски – Рейковер redsymphony.htm за това, че „…властта над този свят е в такива същества, които могат да накарат половината свят да произвежда говна, а другата половина да ги яде“!

(Червената Симфония я има преведена на български, в grigorsimov.blog.bg, в няколко поредни постинга)

Опитайте се да се отклоните от тази процедура за рязане на пъпната връв и те ще предприемат всичко, от обикновена заблуда, до заплахи и убийство. Обърнахте ли внимание, в началото, на нашия гой, който заповядва на акушерите да отворят щипката на пъпната връв, и как евреите – акушери отговорили, че тя не се отваря. А това е лъжа. Това е обикновена „щипка“ на Кохер. Тя се отваря толкова лесно, колкото лесно се и затваря. Ето я: http://www.nworld.spb.ru/catsurg/s_z026t.jpg Т.е. еврейските лекари и акушери са измамили нашия гой, няколко пъти, само за няколко минути. При което Хуцпарили* и нагло лъгали, без окото им да мигне! И вие ще продължавате да слушате обясненията им, докато те – иверите, наистина са КРЪВНИ генетични врагове на гоите!

И всички те знаят това прекрасно, макар че не всички са еднакво активни на този фронт! В Украйна писаха, че се готви някакъв закон, та на децата родени извън родилен дом, едва ли не, няма да им се издава акт за раждане! Можете ли да си представите, колко сериозно е това! Това е толкова сериозно, че ако ние изобщо желаем да измъкнем Злото на светло, трябва да дърпаме именно за тази нишка, свързана именно със събирането на плацентите и кръвта от пъпните връви, и на кръвта въобще, изземването на органи и износа на деца за канибалите. Така ние ще стигнем до рептилоидите в човешки образ, веднага и по най-краткия път! Този въпрос трябва да се поставя пред органите на властта, да се поставя ребром, и всички, които препятстват, да се унищожават физически. Това е война. Трябва ясно да си го представите. Това е война! А, на война, като на война!

И откъс от спомени на Столешников, относно първото му сблъскване с тези проблеми:

…Знаете ли как въобще Столешников се натъкна на тези плаценти? В края на 1970-те години Столешников работеше, на практика, в някакъв забутан родилен дом на 200 километра от Москва. Дупка! И той искаше да изхвърли една плацента в кофата за боклук. Лекарката каза: „Ти какво? Нас всичките ще ни разгонят заради това. От областния център идва камион и ги прибира. Ние сме длъжни да съхраняваме плацентите в специален хладилник и да ги пазим, като зеницата на окото си; отчетността е строга за всяка родилка – къде е плацентата?“ Столешников тогава много се учуди! Това никак не е просто да обхождаш областта и да събираш постоянно плацентите! За това, като минимум, е нужна отделен камион и шофьор. А на тях не им достигат камиони за сеитбата! Ето колко важна се оказва плацентата! И отделен хладилник трябва да има! А в онези времена за родилните домове това беше прекалено много! Хладилниците не достигаха! А за плацентите, специален и отделен! Сигурно много са ценни!


Путин май ще изиграе Тръмп

https://www.vesti.bg/sviat/amerika/putin-maj-shte-izigrae-trymp-6071169

Руският президент Владимир Путин ще има предимство за първата среща с американския му колега Доналд Тръмп заради много по-големия си външнополитически опит

Валери Симеонов: Помощи за ромите, но срещу труд, не безвъзмездно

http://clubz.bg/55882-valeri_simeonov_pomoshti_za_romite_no_sreshtu_trud_ne_bezvyzmezdno

Напрежението в Асеновград е проблем, който тлее отдавна в България, но е напълно разрешим с механизмите, които държавата има. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ. Според него, решението е хората от гетата да бъдат изведени от там. Икономическият проблем щял да бъде решен не чрез безвъзмездни помощи, а чрез помощи срещу труд.

Според Симеонов в тези квартали трябва да има полицейски управления. Той изтъкна, че става дума за хора, живели по българските земи с векове и че като цяло има отдавна създадени взаимоотношения на търпимост между тях и българското население.

"Естествено трябва да се добавят и някои по-категорични и твърди мерки, с които да се премахне вредното въздействие на внушенията на т. нар. "правозащитни, ромски, цигански" и всякакви организации, които внушават на циганския етнос, че има само права, а няма задължени. но това също е в правомощията на държавата. И аз мисля, че решаването на въпроса е възможно", заяви Симеонов.

Той припомни, че до 1989 г. не е имало проблем с циганския етнос. Според Симеонов, има много работа за "етносите" в сектора на "ръчния труд, общите дейности".

"Навсякъде има пространства за почистване, нужда от поправки на улици, тротоари, други по-малки обекти, които се финансират от общините. Освен това циганите могат да бъдат заангажирани и в големите обекти по европейски програми. Фронт за работа има и държавата трябва да се ръководи от принципа "социални помощи срещу заетост", както е записано в програмата на коалицията", каза Симеонов.

Според него демографската криза у нас ще бъде преодоляна с т. нар. тридетен модел, при който всяко трето дете ще бъде поето изцяло от държавата.

Православен календар за 6 юли

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6320044

Православен календар за 6 юлиПреп. Сисой Велики. Св. свщмчк Валентин, презвитер Римски Сисой бил ученик на св. Антоний Велики, който го въвел в строг монашески живот. След смъртта на своя учител той се оттеглил в една пустинна планина. Заради духовното му съвършенство Бог го надарил с благодатна сила да изцерява болни, да изгонва нечисти духове и да възкресява мъртви. Преп.

Завърши блокадата на парламента във Венецуела

http://dnes.dir.bg/news/deputati-venetzuela-kordon-devet-26014556

Завърши блокадата на венецуелския парламент от привърженици на социалистическото правителство, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Определят окончателно размера на минималната работна заплата

//dariknews.bg/novini/bylgariia/opredeliat-okonchatelno-razmera-na-minimalnata-rabotna-zaplata-2035139

Днес в Министерски съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Социалните партньори ще обсъдят промени в Закона за местните данъци и такси, както и проект на Постановление на МС за определяне на нов размер на минималната р

Грозната и мрачна истина за цената на последните сирийски военни победи

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280700_%D0%93%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B8+%D0%BC%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%

 През последните 10 месеца БЛИЦ на няколко пъти публикува материали за неудобните истини около войната в Сирия, като направи достояние изключително критични материали на руски експерти. Безспорен лидер е бившият полковник от руския Генерален щаб Михаил Ходорьонок, публикувал статиите „Проще разогнать сирийскую армию и набрать новую” (с подзаглавие, че е време Путин да се замисли за постепенното излизане на Русия от сирийския конфликт), както и „Россияне наносят удары, а солдаты Асада в бой не идут”. Заслужава да се припомни анализът „Що за сбирщина е войската на Башар Асад?” от преди два месеца. Сега БЛИЦ предлага (с малки съкращения) материала на сирийския журналист Омар Бессам. За последните два месеца сирийската правителствена армия и нейните съюзници от доброволчески подразделения проведоха поредица от успешни операции против групировката ИД. Югоизточно от Алепо отрядът „Ал Нимр” (Силите на тигъра) под командването на Сухейл ал-Хасан премина покрай южния бряг на Ефрат, достигна окупирания от американския спецназ и кюрдите град Табка. След това „тигрите” завиха на югозапад и срещнаха настъпващите от юг сирийски войски, затваряйки обръча на обкръжените сили на ИД източно от „пътя на живота” към Алепо.   Шиитските доброволчески части освободиха от ИД значителни територии южно от трасето Хомс-Палмира, а също и участък от пустинята покрай границата с Ирак. Това настъпление е най-успешната операция на сирийските правителствени сили против ИД през цялата гражданска война. Къде са причините за тези неочаквани победи и колко трайни ще се окажат тези успехи?   Отначало се предполагаше, че сирийската войска търпи поражения и отстъпва територии само заради значителното превъзходство в жива сила, техника и външно финансиране, с които разполагат отрядите на въоръжената опозиция. Само трябва на Дамаск да се достави съвременно оръжие и да се помогне с удари от въздуха, и положението ще бъде възстановено много бързо. Считаше се, че сирийската армия се е калила в боевете и е готова за нови подвизи.   Всъщност всичко се оказа не съвсем така. Русия от самото начало на своето присъствие в Сирия можеше да осигури масирано бомбардиране на позициите на най-различните антиправителствени групировки. Изясни се обаче, че сирийската страна се оказа съвършено неспособна за развитието на успеха.   На книга числеността на армията и различните доброволчески батальони наброяват стотици (!) хиляди души: само опълчението на Силите за национална отбрана са над 100 хиляди. Когато руското командване се опитва да съгласува общо настъпление, то ставало ясно, че Дамаск под различни предлози не може да задели нито един човек!   Например представителите на сирийското командване в авиобазата в Хмеймим считат, че никак не е срамно да искат изпращане на руски щурмовики към единични картечници на терористите и изобщо да ползват ВКС като „авариен бутон”. „Сега не се налага да воюваме, руснаците трябва за нас да победят всички терористи” – казвали сирийците.   Ръководството на страната не си мръднало пръста за освобождението на територията, като предпочитало да се занимава с преговорен процес и търговия, с привличане на своя страна на иранските въоръжени формирования напук на Русия.   Последната капка, препълнила чашата на търпението на руското командване, стана загубата на Палмира през декември 2016 г., когато беше предадена на една малобройна бригада от ИД без ни най-малка съпротива. Все едно някой беше заповядал да отстъпят от предварително подготвените за дълговременна отбрана позиции.   Пълният ужас става ясен едва след разкриване на чудовищни факти за корупция на места – продажба на руско оръжие и боеприпаси на терористите, схеми за превозване на контрабанда през контролирани от различни групировки територии, вътрешно разпределение и продажба на хуманитарна помощ.   Едва в края на 2016 г., година след началото на руската операция в Сирия, беше установен контрол за разпределението  на руското оръжие и боеприпаси на фронта.   Сегашното настъпление на изток от преминаващия от Хама за Алепо „път на живота” беше сериозно подготвено и осигурено от руска страна. Масирани авиационни удари, изпреварващи всяко движение на армията, осигуриха обкръжаване на групировката на ИД почти без жертви. Фронтът обаче не беше удържан и през неговото 15-километрово разкъсване почти всички терористи успяват да се измъкнат.   В сходна обстановка се оказаха отрадите на проиранските доброволци, които през юни завладяха значителни територии на юг и югозападно от Палмира. Сирийската армия не пое контрола над района.   Терористите от ИД очевидно не мислят да се предават и вероятно кроят нови планове. Те едва ли ще изберат за своя цел международната коалиция (американци, кюрди и протурски араби), защото те са добре защитени и всички атаки и терористични актове против тях се провалиха. Нормално е ИД да насочи силите си против слабата армия на Асад: фронтът е разтегнат, най-боеспособните части са далеч една от друга и не могат да си взаимодействат.   Излизащите от обкръжение терористи от ИД не се концентрират в района на Дейр ез-Зор, тоест в тила на своите позиции, а на предната линия в района на селището Акербат източно от Саламия (виж картата). Оттам те могат да настъпват на запад към северната част на провинция Хама или към държаната от „Ал Кайда” Растана - предградие на Хомс. В случай на успешно настъпление на ИД покрай пътя Хомс-Хама-Алепо, Сирия по същество ще се окаже разсечена на две, а „алкайдовците” в Растана ще трябва да избират дали да се присъединят към ИД или да бъдат избити.   Такова развитие напълно удовлетворява САЩ, заети с обсадата на Ракка и Мосул. За тях е изключително важно да не допуснат сирийските и просирийските бригади да завладеят пространствата, намиращи се под контрола на ИД – на първо място е богатата на нефт и разположена на границата с Ирак провинция Дейр ез-Зор.  

 
 
 
 

Прогноза за времето - 6 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=354925

Днес над страната ще е предимно слънчево и топло. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа характерният морски бриз. Максимални температури на въздуха: 27° - 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

САЩ хем заплаши Китай заради Северна Корея, хем иска сътрудничество

https://www.actualno.com/asia/sasht-hem-zaplashi-kitaj-zaradi-severna-koreja-hem-iska-sytrudnichestvo-news_620881.html

САЩ не смятат да продължат да изпълняват търговските си договорености със страни, които сътрудничат на КНДР в нарушение с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Това заяви постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли на заседание на Съвета за сигурност, наричайки П

Дрога и сексоргия в дома на ватикански кардинал

http://clubz.bg/55881-droga_i_seksorgiq_v_doma_na_vatikanski_kardinal

СВЯТ Свети Петър Ватикана

Ватиканската полиция нахлула в жилището на кардинал, който е един от главните съветници на папа Франциск, съобщи "Дейли мирър".

Това станало, докато там се провеждала хомосексуална оргия и се употребявали наркотици.

Случката е от миналия месец, но за нея се съобщава едва сега. Според непотвърдени сведения домакин на оргията бил секретар на кардинал Франческо Кокопалмерио - шефът на Папския съвет за законови текстове и личен съветник на Светия отец. Отгоре на всичко апартаментът бил собственост на службата, бореща се срещу секса сред ватиканското духовенство.

Жилището се намира извън пределите на Ватикана. Съседите заподозрели нещо нередно, след като забелязали твърде необичайното поведение на хората, влизащи и излизащи от апартамента. Когато силите на реда нахлули вътре, те открили наркотици и заварили група мъже, занимаващи се със секс помежду си. Свещеникът бил задържан и разпитан.

Твърди се, че папа Франциск побеснял, след като научил за инцидента. Той може да принуди кардинал Кокопалмерио да се оттегли от поста си.

Друг приближен на папата в момента е изправен пред съда в родната си Австралия за сексуални посегателства. Това е кардинал Джордж Пел, назначен да надзирава финансите на Светия престол.

Отстраниха инфектиран бъбрек на болен младеж, търси се донор за нов

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280699_%D0%9E%D1%82%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD+%D0%B1%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BC

 18-годишният Илиян Солтариев от Пазарджик, който живее на хемодиализа и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, е в очакване да се намери подходящ донор, за да се направи операцията. Момчето преди по-малко от месец отпътува за болница в Беларус, където се наложи след хирургична интервенция да отстранят органа заради инфекция. След операцията Илиян се прибра у нас и в момента близките му очакват добра вест от бившата съветска република, че е намерен подходящ донор за трансплантацията. Съдбата на болния Илиян трогна стотици познати и непознати, които откликнаха на молбата за помощ и събраха необходимите пари за операцията и лечението на момчето. В Пазарджик бяха организирани редица благотворителни прояви в подкрепа на болното момче. „Сърдечни благодарности на всички от името на Илиян, малкия Калоян и мама Деси, които не спират да плачат от щастие... Вие им дадохте надежда... вие им вдъхнахте кураж... и ги накарахте отново да започнат да се усмихват!“, написа майката в групата във Фейсбук, създадена за по-голямото й момче – Илиян. Не по-малко щастлив от него е малкият му брат Калоян, който за Коледа не пожела подарък, а само „Бате да оздравее“ и чудото наистина стана-сумата за операцията бе събрана за няколко месеца и Илиян вече очаква подходящ донор, за да му бъде присаден нов бъбрек.

Пороища в Япония: Най-малко 10 души са изчезнали

http://dnes.dir.bg/news/japonia-reki-spasiteli-potopat-26014549

Поне 10 души, сред които дете, са в неизвестност, а 400 000 бяха принудени да напуснат домовете си в проливните дъждове в Япония.

По Черноморието ще е слънчево

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sJIffi00Qq8/

По Черноморието ще е предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 27° – 29°, температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала, сочи прогнозата на НИМХ към БАН.

Малка община завежда дело срещу фонд „Земеделие“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280698_%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0+%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4+%E2%80%9E%D0%97%D

 Дело срещу фонд „Земеделие“ за отхвърлени два проекта на стойност 8 млн лв. завежда в Софийския градски съд малката полупланинска община Мъглиж, съобщи зам. кметът д-р Душо Гавазов.

По думите му отхвърлянето на проектите, свързани с инфраструктурата на няколко от селата в региона е станало по повече от неясни критерии.

Гавазов припомни, че мъглижани вече веднъж са успели да осъдят институцията и да получат средствата , използвани за обновяването на няколко сгради на читалища.

С едва 800 000 лв изравнителна годишна субсидия разполага Мъглиж, сумата наполовина е предназначена за заплати и държавно делегирани дейности. С останалите е невъзможно да се заплатят и най-нетърпящите отлагане ремонтни дейности, категоричен е д-р Гавазов. Той припомни, че вече година не могат да се разплатят с частна фирма, която срещу 192 х лв с ДДС отремонтирала рухнал мост по пътя от малкото градче за село Селце.

„Функциите ни са оставени на минималния виталитет, на практика няма никакви пари за дейност от собствени приходи и затова разчитаме основно на средства по оперативните програми. За съжаление най-често сме „порязвани“!“, коментира и кметът Господин Господинов.Размерът на изравнителната вноска не е променян от 6 години, напомня той.

Мъглижани продали преди повече от година плажа на минералната баня в село Ягода за малко над 350 000 лв на частна фирма, която ще изгражда там луксозен СПА – комплекс. В съседство на комплекса е обявената за паметник на архитектурата някогашна баня, за която обаче трябват поне 1,5 млн лв, за да бъде възстановена и върната към нормално използване.

Пари обаче за нея няма, въпреки обещанията на бившия вече министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. За да я спечелят за каузата местните дори „извадиха“ песен , които изпълниха в хода на предизборната кампания през 2014 г., но и до сега нищо не се е случило.

Бисквитено руло с кокос

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6319770

Бисквитено руло с кокосВашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Цял ден синя зона в събота от 1 октомври

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280697_%D0%A6%D1%8F%D0%BB+%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8F+%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%B2+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0+%D0%BE%D1%82+1+%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8

 От 1 октомври ще влезе в сила удължаването на синята зона в събота. Това се предвижда в изменението на наредбата за движение в София, което мина през транспортната комисия към Столичния общински съвет. Досега софиянци плащаха за престои до 14 часа в почивния ден, но от октомври ще бъде увеличен до 18 часа. Друга промяна, която ще се въведе от есента е синята и зелената зона в работни дни да бъде от 8,30 часа до 19,30 часа. В момента платеното паркиране е от 8 часа до 19 часа.

Вносителите на промените Зафир Здравков и Ваня Тагарева от ГЕРБ и Стефан Марков от Реформаторския блок, мотивираха предложенията си с това, че трафика през почивните дни не намалява и ще се въведе ред в паркирането.

Във наредбата е включено и въвеждането на 4700 места за платено паркиране в районите „Средец“ и „Лозенец“

В „Средец“ ще да бъдат разкрити 1193 платени паркоместа и отделно още 31 инвалидни. Те ще бъдат в участъка между булевардите "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг".

В „Лозенец“ ще се въведат около 3500 платени места за паркиране. Там зелената зона ще обхване участъка между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков", "Джеймс Баучер" и "Черни връх".

Ваня Тагарева заяви, че включването на новите места в зоните ще струва 2 538 077 лева еднократно. Годишните приходи ще бъдат 4 630 937 лв., разходите 1 071 186 лева, а печалбата 3 559 751 лева.

При дебатиране на промените не се стигна до разправии. Единствено Калоян Паргов от БСП каза, че ще се въздържи при гласуването и призова да не се мисли само за приходи и пари, а за влагането им паркинги. Общинският съветник от РБ Прошко Прошков даде предложение при следващата промяна на наредбата да се въведе и платено паркиране в неделя. Като мотив той изтъкна увеличаване на чистотата в столицата.

 

Жилищата в стара и нова България - открийте разликите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/06/2976767_jilishtata_v_stara_i_nova_bulgariia_-_otkriite/?ref=rss


През 1896 г. в град София е имало 5535 сгради, в Пловдив - 5143, в Русе - 4901, във Варна - 4640, а в Бургас - 1320.<br /><br />Това сочат данните на Статистическото бюро на Българското княжество, в книгата "Резултати от преброяване на зградите, които служат за живеяние" от 1 януари 1893 г. - първото сериозно и пълно преброяване на сградния фонд в младата българска държава.<br /><br />Преди 121 години, както и днес, статистиците са следили от какъв материал са...

30 градуса в София, слънце, бриз и 29°на морето

https://offnews.bg//obshtestvo/30-gradusa-v-sofia-slantce-briz-i-29-na-moreto-659824.html

Слънчево и топло, с максимални температури между 30 и 35 градуса, а по морето - около 29. Такова ще е времето днес според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

В София най-високата средна температура ще е 30 градуса - с 3 по-висока от вчера, а минималната ще е с градус над вчерашната - 13°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен от вятър север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23°, а на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа характерният морски бриз. Максималните температури на въздуха ще са между 27° и 29°, а на морската вода - 23-25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

До края на седмицата няма да има валежи, според прогнозата на НИМХ.

В събота отново ще има осезаемо повишение на температурите и средната максимална за страната ще е 34 градуса.

Идвата сряда тя вече ще е 36 градуса, а минималната няма да падне под 20.

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на Fibank

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280696_Moody%E2%80%99s+%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B8+%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3+%D0%BD%D0%B0+Fibank

 Международната рейтингова агенция Moody's повиши дългосрочните депозитни рейтинги на Първа инвестиционна банка на B1.

Международната рейтингова агенция Moody's базира своята оценка на няколко критерии, сред които:

  • висока способност на банката да генерира печалба и оперативна ефективност;

  • широка депозитна база, която е доминираща в структурата на финансиране;

  • стабилни ликвидни буфери;

  • по-ефективно корпоративно управление и управление на риска, което Първа инвестиционна банка развива заедно с Международната финансова корпорация (IFC).

Moody's посочва, че Fibank постига стабилно ниво на приходи и добра възвращаемост на активите, видно от коефициента й на печалба преди провизии към рисковопретеглени активи от 3,6% към декември 2016 г. Агенцията посочва, че източниците на приходи за банката са добре разпределени. Коефициентът на ликвидни активи възлиза на значителните 28%.

Fibank поддържа стабилни капиталови буфери, като към края на 2016 г. коефициентът на базовия собствен капитал от първи ред е 12,0%, а на капитала от първи ред 15,1%, значително над регулаторния минимум от 11,5%.

Международната рейтингова агенция Moody's припомня, че Fibank е третата по големина банка в България, с пазарен дял от 13,3% при депозитите от физически лица и домакинства.

По предварителните отчетни данни към 30 юни 2017 г. печалбата на Първа инвестиционна банка преди обезценка и данъци е в размер на 82 млн. лв., а нетната печалба е 40 млн. лв. За първите шест месеца на 2017 г. нетният лихвен доход е в размер на 124 млн. лв. и нетният доход от такси и комисиони е 49 млн. лв.

Към 30 юни 2017 г. Fibank отчита съществено намаление в общия размер на необслужваните кредити от 9.4% спрямо 31 март 2017 г., като делът им към кредитния портфейл за второ тримесечие на 2017 г. намалява до 23.5% от 26.0%.

Отново мъгла и задимяване на магистрала "Тракия" край Ихтиман

//dariknews.bg/novini/bylgariia/otnovo-mygla-i-zadimiavane-na-magistrala-trakiia-kraj-ihtiman-2035132

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите и днес да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от 45-и до 47-и км на магистрала "Тракия" заради намалена видимост от гъста мъгла и задимяване от сметището

Обявяват списъците с класираните на първи етап ученици, завършили осми клас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/UjC8rQdeEC4/

Днес ще бъдат обявени списъците с приетите на първи етап на класиране ученици, завършили VIII клас през 2016/2017 учебна година, съобщават от Министерството на образованието.

Записването ще стане на 7 юли 2017 г., а на 10 юли 2017 г. ще бъде обявен броят на незаетите места след първи етап на класиране. На 11 юли 2017 г. могат да се подават документи за участие във втори етап на класиране, а списъците с приетите ученици ще бъдат обявени до 13 юли 2017 г. На 19 юли ще могат да се подават документи за участие в трети етап на класиране като самото класиране ще бъде обявено на 20 юли 2017 г.

Учениците, които към 15.06.2017 г. са се обучавали в VIII клас в  общообразователни паралелки, са 25 774. Учебната 2017/2018 е последна година, за която има утвърден план-прием за ученици, завършили VIII клас. Той е съобразен с подадените от началниците на регионалните управления на образованието заявления с необходимите места и включва 1196 паралелки с 30 331 места. Учениците могат да кандидатстват в: 221 профилирани паралелки за 5772 места, 173 непрофилирани паралелки  за 4477 места и 802 професионални паралелки за 20 082 места.

Съгласно Наредбата за организацията на дейностите в училищното образование на МОН завършването на основно образование е след VII клас, а изпитите и приемът след VIII клас ще отпаднат. Учениците ще могат да кандидатстват след IV и след VII клас.

АПИ предупреждава за мъгла и дим по АМ "Тракия"

https://www.actualno.com/sofia/api-preduprejdava-za-mygla-i-dim-po-am-trakija-news_620880.html

Изрично предупреждение за повишено внимание по участъка на АМ "Тракия", където вчера (5 юли) стана тежка верижна катастрофа, отправиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). "Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от км 45 до км 47 на АМ "Тра

Проекти за над 3 млн. лв. в IT сектора и аутсорсинга стартирали у нас

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280695_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+3+%D0%BC%D0%BB%D0%BD.+%D0%BB%D0%B2.+%D0%B2+IT+%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0+%D0%B8+%D0%B0%D1%83%D1%82%D1%81%D0%BE%D1%80%D

 Проекти на обща стойност над 3 млн. лв. в областта на информационните технологии и аутсорсинга са стартирали у нас от началото на 2017 г., като благодарение на тях са се разкрили над 400 нови работни места. Това стана ясно по време на срещата на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на The Independent Advisory Network - една от най-големите британски консултантски групи. Гостите са на посещение в България за да проучат възможностите за инвестиции в сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) и аутсорсинга.

„ИКТ и аутсорсинга е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика, който през последните години отбелязват устойчив ръст", каза Манолев. По думите му от 2013 г. до сега са стартирали проекти по Закона за насърчаване на инвестициите в тази област на обща стойност близо 20 млн. лв, които разкриват 2 700 работни места. Той акцентира, че се полагат последователни усилия за подкрепа на чуждестранните инвеститори като страната ни може да предложи макроикономическа и финансова стабилност, запазване на най-ниските данъци в ЕС и ниски нива на оперативните разходи. „Основен приоритет за правителството е намаляване на административната и финансова тежест за бизнеса, което в някои случаи също се явява преграда пред чуждите капитали", подчерта зам.-министърът.

Представителите на британската консултантска група подчертаха, че има конкретен интерес от техни клиенти да изнесат част от дейността си в региона. Целта на посещението е проучвателна, тъй като България има редица предимства – географско положение, достъп до единния европейски пазар и значителни традиции в сектора.

Тя е на 29, доста е пищна и спира дъха полугола и секси

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/tia-e-na-29-dosta-e-pishtna-i-spira-dyha-polugola-i-seksi-6071143

Ашли е супермодел с нестандартни размери, а в горещото лято снимките ѝ по бански спират дъха

На 6 юли рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6319765

На 6 юли рожден ден иматАндон Дончев, депутат в 44-ото НС Асен Сираков, журналист и писател Д-р Георги Вакрилов, отговорник направление “Асистирана репродукция”, Трета гинекологична клиника - УАГБ “Майчин дом” Евгения Ангелова, депутат в 44-ото НС Елка Няголова, поетеса Кръстю Станилов, бивш министър на индустрията и технологиите Митко Тодоров,

САЩ съобщиха, че са готови „при необходимост“ да използват военна сила в Северна Корея, докато ракетната криза достига нови висоти

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280694_%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D1%81%D1%8A%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D1%85%D0%B0%2C+%D1%87%D0%B5+%D1%81%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%E2%80%9E%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B

 Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че страната ѝ е готова да използва военна сила срещу Северна Корея в отговор на нейното най-скорошно ракетно изпитание, пише The Independent.
Ники Хейли заяви, че изпитанието на междуконтиненталната балистична ракета (МКБР), която може потенциално да попадне на територията на американския щат Аляска „е безотговорно и неразумно и прави света по-опасно място“. Тя добави, че САЩ са готови да използват всичките си възможности, включително и военна сила, за да възпрат Северна Корея при необходимост. 
„Една от нашите възможности лежи в нашите значими военни сили. Ние ще ги използваме при необходимост, но предпочитаме да не ни се налага да отиваме в тази посока“, посочи Хейли. 
Другите възможности за възпиране включват по-строги санкции срещу страната, за които Хейли заяви, че ще бъдат обявени в близките дни. Тя добави, че САЩ могат да достигнат до там, че да прекратят търговията си със страните, които продължават да търгуват със Северна Корея.

Какво се очаква във Варшава от посещението на Доналд Тръмп в нея

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280693_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%92%D0%B0%D1%80%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B

 Във Варшава се хвалят, че президентът на САЩ Доналд Тръмп по път за срещата на високо равнище на Г-20 ще посети именно Полша, а не Франция или Великобритания. Западните медии смятат, че преди срещата в Хамбург Тръмп иска да поиграе с регионалните амбиции на Полша. Какво очакват във Варшава?, пита руският вестник Взгляд.
В навечерието на посещението на американския президент във Варшава заявиха, че „Полша и САЩ ще обсъдят възможностите за сключване на дългосрочен договор за доставки на американски газ“. „Първите тестови доставки на втечнен газ вече са реализират“, сочи президентът на страната Анджей Дуда, според който на терминала за втечнен газ на балтийското пристанище Свиноуйсце „всичко премина, показвайки че всичко това е възможно“. 
Във Варшава смятат, че началото на доставките на американски втечнен газ значително ще засили позициите на Полша в преговорите ѝ с „Газпром“. Западните медии същевременно сочат, че увеличаването на износа на газ в Европа е един от основните приоритети на правителството на Доналд Тръмп.
Посещението на Тръмп явно е ободрило Полша не само в икономически план. „Страната има всички шансове да стане член на Г-20“, заяви президентът Дуда. Варшава се опитва да стане лидер в Централна и Източна Европа. Готова е да оспори първенството на страните от „Стара Европа“. В посещението на Тръмп полските власти виждат одобрение на тези линия. 
Тръмп може да играе в полза на регионалните амбиции на Полша, използвайки я в играта с Германия и с другите „стари европейци“. Според западните медии, посещението на Тръмп през май в Европа е разстроило силно Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел очаква в Хамбург, на срещата на високо равнище на Г-20 трудни преговори. 

Русия призовава към ново начало на диалога по проблема на Корейския полуостров

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280692_+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D1%8A%D0%BC+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%

 Изпълняващият задълженията на постоянен представител на Русия в ООН Владимир Сафронков призова към ново начало в преговорите по отношение на проблема на Корейския полуостров, предаде РИА Новости.
По време на своя реч пред Съвета за сигурност на ООН той призова всички замесени страни към „по-скорошното подновяване на диалога по всеобхващащото решение на проблема на Корейския полуостров“. 
„Възможността за използване на военни мерки за решаването на проблемите на Корейския полуостров трябва да бъде изключена. Изразяваме подкрепа към това Северна и Южна Корея да водят диалог и консултации, да проявяват една към друга благожелателност, да подобряват отношенията помежду си“, заяви Сафронков. 

КНДР може да се превърне в „Ирак“ за Доналд Тръмп

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280691_%D0%9A%D0%9D%D0%94%D0%A0+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%E2%80%9E%D0%98%D1%80%D0%B0%D0%BA%E2%80%9C+%D0%B7%D0%B0+%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0

 Членът на комисията по отбрана на Съвета на федерацията на Русия Алексей Пушков заяви, че провеждайки учения на Корейския полуостров, президентът на САЩ Доналд Тръмп рискува да получи „своята“ война, подобна на своите предшественици, предаде РИА Новости.
„САЩ няма да отменят военните учения на Корейския полуостров. Буш-младши си имаше Ирак, Обама – Либия. Тръмп рискува да получи своята война в Корея“, пише в коментар на Пушков, публикуван на профила му в социалната мрежа „Туитър“. 
САЩ и Южна Корея в сряда проведоха съвместни ракетни учения на източното крайбрежие в отговор за изстреляната от КНДР междуконтинентална балистична ракета. При тях бяха изстрелвани ракети земя-земя на американските сухопътни сили и балистични ракети с малък обхват на южнокорейската армия. Американските военни отбелязаха, че по време на ученията „е демонстрирана способността да се унищожи вражеската заплаха чрез нанасянето на точни удари“. 

Франс Тимерманс упражнява натиск спрямо Тереза Мей да приеме повече мигранти във Великобритания

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280690_%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81+%D0%A2%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81+%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BA+%D1%81%D0%BF%D1%80%D1%8F%D0%BC%

 Брюксел упражнява отново натиск върху британския министър-председател Тереза Мей, за да приеме повече мигранти във Великобритания. Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви, че справянето с бежанския поток през Средиземно море изисква „солидарност от всички страни от ЕС, включително и от Великобритания, пише The Daily Express.
„Казвам ви: миграционният проблем няма да се махне – нито днес, нито утре, нито догодина, нито след десет, нито след 20“, заяви Тимерманс. „Този глобален феномен ще бъде с нас поколения“, добави той.
„Знаем, че много хора пристигат в Италия, които при внимателно вглеждане, нямат правото на международна закрила, защото не бягат от война и преследване. Те искат по-добър живот, което е благородна цел, но това не им дава правото да останат в Европейския съюз“, уверен е Тимерманс. 

Евростат: Всеки трети българин е икономически неактивен

http://dnes.dir.bg/news/balgari-obrazovanie-vazrast-nezaeti-26014523

Близо 31% от българите на възраст 15-64 г., (или почти всеки трети) са били икономически неактивен през миналата година.

САЩ са готови да ударят Северна Корея

http://clubz.bg/55880-sasht_sa_gotovi_da_udarqt_severna_koreq

САЩ предупредиха, че са готови да използват сила, ако е необходимо да бъде спряна севернокорейската програма за ядрени ракети, предаде Ройтерс.

Те обаче предпочитат глобални дипломатически действия срещу Пхенян заради неподчинението му на световните сили и изпитанието на балистична ракета, която би могла да удари Аляска.

Американската представителка в ООН Ники Хейли заяви на среща на Съвета за сигурност, че действията на КНДР "бързо затварят възможността за дипломатическо решение" и че САЩ са готови да защитават себе си и съюзниците си.

"Една от нашите възможности е в нашите значителни военни сили. Ние ще ги използваме, ако трябва да го направим, но предпочитаме да не трябва да тръгваме в тази посока", заяви Хейли.

Тя призова Китай - единствения силен съюзник на Северна Корея, да направи повече, за да я обуздае.

В телефонен разговор с японския си колега Томоми Имада шефът на Пентагона Джеймс Матис изтъкна "непоклатимия ангажимент" на САЩ да защиават Япония и да осигурят "мощно възпиране, като използват всички свои възможности", заяви говорителката на отбранителното ведомство Дейна Уайт.

Северна Корея изстреля във вторник междуконтинентална балистична ракета, която според някои експерти може да достигне до Аляска и Хавайските острови, а може би и до северозападното тихоокеанско крайбрежие на САЩ.

Пхенян обяви, че ракетата може да носи голяма ядрена бойна глава.

Тестът е пряко предизвикателство срещу американския президент Доналд Тръмп, който се зарече да попречи на Северна Корея да бъде в състояние да удари САЩ с ядрена ракета. Той неколкократно призова Китай да окаже натиск върху ръководството на изолираната държава да се откаже от ядрената си програма.

Хейли заяви, че САЩ ще предложат нови санкции на ООН срещу КНДР в близките дни и предупреди, че ако Русия и Китай не подкрепят стъпката, американците "ще тръгнат по свой собствен път". Дипломатката не огласи подробности какви санкции ще предложи, но очерта възможните варианти.

"Международната общност може да отреже главните източници от твърда валута за севернокорейския режим. Можем да ограничим притока на петрол за тяхната армия и техните оръжейни програми. Можем да увеличим морските и въздушните ограничения. Можем да държим отговорни висши представители на режима", каза Хейли.

Според дипломати Пекин не спазва изцяло международните санкции срещу съседа си и се съпротивлява на по-твърди мерки като петролно ембарго, забрана за полети на севернокорейските авиолинии и работа в чужбина на гастарбайтери от тази страна, както и мерките срещу китайски банки и други компании, които имат бизнес с Пхенян.

"Голяма част от товара от прилагането на санкциите на ООН лежи на плещите на Китай", заяви Ники Хейли.

САЩ могат да тръгнат към едностранни действия и да санкционират по-тежко китайски компании, които имат бизнес със Северна Корея, най-вече банки, предупредиха американски представители.

Новият представител на Пекин в ООН Лю Джеи заяви пред Съвета за сигурност, че изстрелването на ракетата е "явно нарушение" на резолюциите на международната организация и е "неприемливо".

САЩ продължават да бъдат технически във война със Северна Корея, след като корейският конфликт през 1950-1953 г. завършва с примирие, а не с мирен договор.

Напрежението се покачи особено, след като Пхенян извърши две ядрени изпитания миналата година и направи редица ракетни тестове. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че изпитанието с междуконтиненталната балистична ракета е доказателство за ядрения капацитет на страната му, включващ атомни и водородни бомби, съобщи държавната агенция КЦНА.

"С широка усмивка" срещу САЩ

Пхенян няма да преговаря с Вашингтон за отказ от тези оръжия, докато американците не прекратят враждебната си политика към Северна Корея, каза Ким, цитиран от КЦНА.

"С широка усмивка той заяви пред официални представители, учени и инженери, че САЩ ще бъдат разочаровани, след като получиха "пакет с подаръци" в деня на своята независимост", съобщи агенцията по повод изстрелването, станало навръх американския празник 4 юли.

Доналд Тръмп и другите лидери от Г-20 трябва да обсъдят в края на седмицата на срещата си в Хамбург стъпки за обуздаване на Северна Корея и нейната оръжейна програма, който тя развива, без да се подчинява на Съвета за сигурност.

Руският зам.-представител в ООН Владимир Сафронков обаче заяви, че не трябва да бъде обсъждано използването на военна сила. Той призова също САЩ да прекратят разполагането на противоракетен щит в Южна Корея. Според него опитите Северна Корея да бъде задушена икономически са "неприемливи" и че санкциите няма да разрешат въпроса.

Същевременно американското военно командване увери жителите на САЩ, че е в състояние да защити страната срещу севернокорейска междуконтинентална балистична ракета.

Военноморският капитан Джеф Дейвис - говорител на Пентагона, припомни успешното изпитание от миналия месец, при което базиран в САЩ прехващач на ракети свали симулирана ракета на Пхенян.

"Така че имаме доверие в нашата способност да се защитим срещу ограничената, зараждаща се заплаха, която иде оттам", каза той пред журналисти.

Дейвис обаче призна, че предишни американски тестове на противоракетна защита са показали "смесени резултати".

Изстрелването на севернокорейската ракета тази седмица хем стана по-рано, хем излезе "далеч по-успешно от очакваното", заяви експертът Джон Шилинг, сътрудник на базирания във Вашингтон мозъчен тръст "Северно от 38-ия паралел". Той допълни, че междуконтинентална ракета на Пхенян ще достигне "минимален оперативен капацитет" вероятно до една или две години. А американската национална противоракетна отбрана има "минимално оперативно действие" и ще й бъдат необходими повече от 2 години за обновяване и гарантиране на по-надеждна защита.

Конгресмен се извини за видеозапис, който направил в Аушвиц (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/kongresmen-se-izvini-za-videozapis-kojto-napravil-v-aushvic-video-2035123

Американски конгресмен се извини за видеозапис, който заснел в някогашния нацистки концлагер Аушвиц-Биркенау на територията на съвременна Полша, въпреки изискването към посетителите да пазят мълчание, предаде АФП.
 

Ромите, задържани за побоя в Асеновград, обжалват ареста си

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/romite-zadyrzhani-za-poboia-v-asenovgrad-obzhalvat-aresta-si-2034830

Деветимата роми, които преди дни бяха задържани заради побой в Асеновград над млади гребци и техните родители, обжалват днес ареста си. Заседанието е насрочено за 16.00 ч. в Пловдивския окръжен съд.

Четирима остават в "Пирогов" след мелето на "Тракия"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/chetirima-ostavat-v-pirogov-sled-meleto-na-trakiia-2035126

Четирима души остават в "Пирогов" след катастрофата на магистрала "Тракия" преди ден, като жена на 80 години е с опасност за живота. Тя е настанена на командно дишане в Клиниката по интензивно лечение в болницата.
 

Джордж Фридман: Г-20 - различен все по-близък съюз

http://pogled.info/svetoven/dzhordzh-fridman-g-20-razlichen-vse-po-blizak-sayuz.87405

/Поглед.инфо/ Срещата на върха на Г-20, която ще се проведе в Хамбург, Германия на 7 юли, ще генерира много заглавия, но нищо съществено. Пресата ще представи тази среща като конфронтация между американския президент Доналд Тръмп и германския канцлер Ангела Меркел, сякаш Барак Обама и Меркел нямаха своите различия, сякаш единствената допирна точка между двете страни може да бъде уважението, с което техните лидери се държат помежду си.

Борут Пахор: ЕС трябва да повлияе на Балканите или ще се върнем в кървавите години

http://pogled.info/svetoven/balkani/borut-pahor-es-tryabva-da-povliyae-na-balkanite-ili-shte-se-varnem-v-karvavite-godini.87406

/Поглед.инфо/ Във времената, когато обединена Европа загуби своята привлекателност, Борут Пахор смята, че Европейският съюз трябва да провежда по-настъпателна външна политика и по-решително да влияе на обстановката на Балканите.

САЩ заплашват страните, които търгуват с Китай

http://pogled.info/svetoven/sasht-zaplashvat-stranite-koito-targuvat-s-kitai.87407

/Поглед.инфо/ САЩ не смятат да продължат да изпълняват търговските си договорености със страни, които сътрудничат на КНДР в нарушение с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Това заяви постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли на заседание на Съвета за сигурност, наричайки Пекин основен търговски партньор на Пхенян.

САЩ са готови да предоставят на Русия данни, че ракетата на КНДР е МБР

http://pogled.info/svetoven/sasht-sa-gotovi-da-predostavyat-na-rusiya-danni-che-raketata-na-kndr-e-mbr.87408

/Поглед.инфо/ САЩ изразиха готовност да предоставят на Русия данни за това, че изстреляната от КНДР балистична ракета е междуконтинентална, заяви постоянният представител хна САЩ в ООН Ники Хейли. Така тя коментира позицията на Русия, според която ракетата е била със среден обсег.

Русия и Китай са против нови санкции срещу Пхенян

http://pogled.info/svetoven/rusiya-i-kitai-sa-protiv-novi-sanktsii-sreshtu-phenyan.87409

/Поглед.инфо/ Русия е против нови санкции срещу Северна Корея, както поискаха САЩ и Франция. Москва счита военната опция за неприемлива. Това стана ясно от становището на Русия в спешно съвещание на СС на ООН. Всички трябва да приемат, че санкциите няма да решат проблема“, каза заместник постоянният представител на Русия Владимир Сафронков. Той добави, че всеки опит да се обоснове военно решение е неприемливо.

Нинова: Борисов не е свикнал със силен президент

http://clubz.bg/55879-ninova_borisov_ne_e_sviknal_sys_silen_prezident

БСП ще внесе законодателни промени, с които при фалит на фирма първи парите си ще получават работниците в тази фирма. Според сегашните законови текстове първи са банките, а работниците са последни. Това заяви пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Ние защитаваме работещите хора", заяви тя.

От БСП ще предложат и ограничаване на възможността за прехвърляне на фирми, за да не може те да бъдат прехвърляни формално на клошар, с което да се избягва плащането на дългове.

Според Нинова спорът за изтребителите не е експертен, а политически.

"Това е опит да се омаловажи ролята на президентската институция, да се омаловажи авторитетът на президента Радев", убедена е Нинова.

Тя обясни, че Бойко Борисов е свикнал да управлява в премиерска република, докато сега има друга силна институция, каквато преди не е имало. Според Нинова президентът е "различен, чист" човек. Тя повтори, че причината за атаките срещу него е това, че той се е обявил за създаване на единен антикорупционен орган. Създаването на подобен орган обаче е едно от предизборните обещания на ГЕРБ, което е залегнало и в програмата на правителството.

"Цветанов е изпълнител на волята на Борисов, не си представяйте, че го прави на своя глава. Добър театър, съгласувана атака срещу президента Радев", каза Нинова.

За пореден път тя заяви, че временната комисия в парламента, която ще се занимава със сделката срещу изтребителите е трибунал.

"Не е нормално да има такава комисия. Парламентът не може да разследва президента. Парламентът винаги може да провери как се разходват тези средства в постоянната комисия, на закрито заседание в зала. Специална комисия, създадена за това е трибунал. Винаги можем да го проверим по легитимните парламентарни методи", обясни Нинова.

Според нея по казуса НДК "две лобита в ГЕРБ се сбиха". Тя поясни, че неофициално битаката е между Румяна Бъчварова и Лиляна Павлова.

"Борисов лавира между тях. Сутринта избра едно, вечерта друго. Обвиняват се взаимно в корупция и натиск. Това се лепи на председателството на Съвета на ЕС. Скандал на тема плочки. Представяте ли си как изглежда това в Европа", коментира Нинова.

По темата за ромите тя заяви, че българските граждани не трябва да се делят по етнически признак, но законите трябва да важат за всички.

"Времето показа истини, които не ми харесват. Новият заем за 200 млн. евро. Когато казах "Хора, готвят се за нов заем", защото го виждах, заложен в 3-годишната прогнозна рамка, те казаха "Тя лъже, госпожа лъжа". Е, заемът вече е факт. Когато говорех за двойните стандарти в храните и че трябва да вземем мерки, те казаха "Тя е антиевропейка, БСП ще извади България от ЕС, не гласувайте за тях, тя лъже". Факт ли е днес двойният стандарт в храните? Факт е. За съжаление, моите лъжи излязоха истина", каза още Нинова.

 

Три години затвор за швейцарец, откраднал 10 000 пера от грабливи птици

//dariknews.bg/novini/sviat/tri-godini-zatvor-za-shvejcarec-otkradnal-10-000-pera-ot-grablivi-ptici-2035120

Швейцарец, който е успял да открадне повече от 10 000 пера от грабливи птици от орнитоложки колекции в различни европейски музеи бе осъден на 3 години затвор.
 
Трибунал в Базел осъди 45-годишния мъж, чиято самоличност не се съобщава, за кражба при ут

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване