Съдът спря решение за увеличение на данъците в Кърджали

https://offnews.bg//obshtestvo/sadat-spria-reshenie-za-uvelichenie-na-danatcite-v-kardzhali-679370.html

Административния съд спря решение на общинския съвет в Кърджали за вдигне на данъците в града. 

Това обяви пред журналисти в Народното събрание областният управител на Кърджали Никола Чанев, който сам е оспорил решението на Общинския съвет. 

" Кърджалийският данъкоплатец не е против да плаща данък смет, а данък "кмет" ", каза Чанев и обясни, че съветниците са се опитали да увеличат такса смет, данък недвижими имоти, данък превозни средства и туристическия данък, но нямали мотиви за решението си. Областният управител обясни, че това е втори опит за вдигане на данъците в града и подчерта, че кърджалийският общински съвет е "доминиран от ДПС". 

"Единственият аргумент за повишението беше, че данъците не са били вдигани от 8 години. Това е несериозно. Да повишиш нещо само защото то досега не е повишено, е липса на управленски потенциал", каза Чанев.

По думите му лошото управление на общината води до демотивиране на данъкоплатците в града. "Резултатите от управлението на община Кърджали са видими – тъмен, мръсен град, изпълнен с бездомни кучета", каза още Чанев.

Проф. Слатински: Днес не е като при соца, няма нито Голяма, нито Малка правда

https://frognews.bg/politika/prof-slatinski-dnes-kato-pri-sotsa-niama-nito-goliama-nito-malka-pravda.html

При соца имаше Голяма правда и Малка правда. Голямата правда бе свързана с БКП, Марксизма-Ленинизма, светлото бъдеще, вечната и нерушима българо-съветска дружба, по-ценна от слънцето и по-нужна от въздуха за всяко живо същество.

Проф. Слатински: Днес не е като при соца, няма нито Голяма, нито Малка правда

https://frognews.bg/novini/prof-slatinski-dnes-kato-pri-sotsa-niama-nito-goliama-nito-malka-pravda.html

При соца имаше Голяма правда и Малка правда. Голямата правда бе свързана с БКП, Марксизма-Ленинизма, светлото бъдеще, вечната и нерушима българо-съветска дружба, по-ценна от слънцето и по-нужна от въздуха за всяко живо същество.

25 април: „Сестрата на слънцето“ щеше да е на 56 години

http://www.eurochicago.com/2018/04/petya/

ПЕТЯ ДУБАРОВА е родена на 25 април 1962 г. в Бургас – „най-синьото вълшебство” на света. Живее до Пожарната команда и Борисовата градина в града, учи в Английската гимназия и, озарена от гените на родителите си и фотоните на Фотев, като дете започва да пише стихове. Защото мечтае да „бъде сестра на слънцето“ и „луната на своя гръб да натовари“. И за „дом, в който да се побере морето” – на улица „Гладстон“ 68. И обещанието на Петя Дубарова: Ще бъда най-безавторна – щастлива. Ще бъда просто малка тайна.

Меле между два ромски клана в Розино, има пострадали

https://www.24chasa.bg/region/article/6832171

Меле между два ромски клана в Розино, има пострадалиДва големи ромски клана са се били вчера в карловското село Розино. Няколко души са с порезни рани. Изпотрошени са стъклата на 5-6 къщи. "Войната между тези родове е от години. На 23 март пак имаше меле, тогава един бе със счупена ръка. Сега няма тежко ранени. Четирима души са арестувани", каза пред "24 часа" кметът Ангел Шаламанов.

Китка отказа Нишикори от Барселона

https://dnes.dir.bg/tenis/kitka-otkaza-nishikori-ot-barselona

Двукратният шампион от турнира изпитваше сериозни болки в китката по време на мача си

Сатирична ретроспектива с емблематични лица от времето на Соца

https://dnes.dir.bg/atelie/satirichna-retrospektiva-s-emblematichni-litsa-ot-vremeto-na-sotsa

Изложбата „Светът според Тодор Цонев” се открива на 26 април в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Държавата купува терен от израелска фирма във Варна

http://clubz.bg/67106-dyrjavata_kupuva_teren_ot_izraelska_firma_vyv_varna

Кабинетът възложи на министъра на отбраната да купи терен в район "Приморски" във Варна, гласи едно от решенията на днешното заседание на правителството. Проверка на Клуб Z показа, че става въпрос не за 620 декара, както бяха съобщили от правителствената пресслужба, а за 620 квадратни метра.

Теренът се намира на бул. "Осми Приморски полк" №115 и е бил собственост на израелското дружество "Оркид Гардънс Варна" ООД, срещу което има открита процедура по несъстоятелност.

"Оркид Гардънс Варна" ЕООД беше обявено в несъстоятелност заради инвестицията си в тази огромна сграда с търговски център и апартаменти, която се намира в съседство с имота на Министерството на отбраната. Но днес апартаменти в сградата се предлагат за наемане в различни онлайн платформи. 

Инвестиционните намерения на израелската фирма са били осигурени с кредит от "Уникредит Булбанк". Синдик продава терена от 620 кв.м от миналата година, става ясно от обявление за продажбата му. Началната тръжна цена в него е 346 400 лева. 

Съгласно решението на властта методът, който е избран за покупка на терена, е пряко договаряне.

Теренът е необходим на Министерството на отбраната, за да обезпечи нужди на структурите на МО, които работят в района, съобщиха от пресцентъра на МО на запитване на Клуб Z.

И други имотни сделки

Освен това правителството предостави на Министерството на здравеопазването имот в Русе, който ще позволи изграждането на центрове за специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи. Имотът - терен от 1.3 дка и четири сгради на бул. "Скобелев" №42-А, е необходим за реализирането на проект "Подкрепа за деинституционализация на грижа за деца", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж“. 

Община Пордим става собственик на имот, в който се намира средното училище "Св. св. Кирил и Методий". Промяната е свързана с обявяването на учебното заведение за общинско. С прехвърлянето на сградите и терена ще се осигури по-доброто им стопанисване и съхраняването на материалната база за обучение на селскостопански специалисти.

Гаражните клетки ще бъдат използвани за прибиране на селскостопанска техника, необходима за учебни практики, и на училищните автобуси. Предвижда се спортните площадки и съблекалните към общежитието да бъдат използвани от детската секция по футбол, създадена по проекта "Толерантни заедно", по който общината и училището са бенефициенти.

Български пощи ЕАД ще продаде чрез търг с тайно наддаване жилищен имот в Батак и четири гаражни помещения в Смолян. Апартаментът е с площ 133 кв. м, а всеки от гаражите - около 20 кв. м. 

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имоти в областите Търговище и Шумен, предоставени за управление на Министерството на отбраната. Това са терен и 10 сгради в землището на с. Баячево, община Търговище, и терен и 40 сгради край с. Хан Крум в община Велики Преслав. Имотите са с отпаднала необходимост за МО.

За частна държавна собственост е обявена и сграда със застроена площ от 774 кв. м в плевенския квартал "Сторгозия". Към нея няма проявен интерес от държавни ведомства и институции, тъй като е отдалечена от центъра, а промяната в статута й дава възможност за продажба. 

Хърсев: Българите ще са най-бедните в ЕС, докато не бъдат приети нови членове

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/hyrsev-bylgarite-shte-sa-nai-bednite-v-es-dokato-ne-bydat-prieti-novi-chlenove-259962/

България е страната с най-бързо покачване на доходите, работните заплати и националното богатство, подчерта финансистът

Масажистка заведе дело за сексуален тормоз срещу създателя на комикси Стан Лий

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6832142

Масажистка заведе дело за сексуален тормоз срещу създателя на комикси Стан ЛийМасажистка заведе дело за сексуален тормоз срещу прочутия създател на комикси за "Марвел" Стан Лий, обвинявайки го в неуместно докосване в Чикаго миналата година, предаде Франс прес. В иска си Мария Карбайо заявява, че Лий се галел пред нея и я докоснал с гениталиите си. Твърденията й бяха оборени от неговия адвокат Джонатан Фройнд.

Корупцията се превърна в ръченица между властта и медиите

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/koruptsiiata-prevarna-rachenitsa-mejdu-vlastta-mediite.html

Усетихме ли как корупцията се превърна в ръченица между властта и медиите? Как професионално си подават топката, за да се получи европейски резултат, че в България борбата срещу злото ври и кипи. Да, ама не! Внушението, че корупцията е някъде надолу, в низините на държавната администрация е в ход.

Тайното място за почивка на звездите

http://www.cross.bg/kareiies-kosta-brinyone-1573354.html

/КРОСС/ Дълги разходки по екзотични плажове, китове в океана, велопоходи в планински район, езда, медитация в гигантска, подобна на летяща чиния постройка – това са само част от екстрите, които предлага едно от любимите „скривалища” на холивудските звезди. Луксозният мексикански курорт Коста Карейес се намира между Манзанило и Пуерто Валярта. Основан е от италиански банкер и предприемач Джанфранко Бриньоне. След като случайно прелита над Коста Карейес, той се буквално се влюбва в мястото. През 1968 г. купува повече от 20 000 акра земя и започва да развива проект по изграждането на вилно селище. Постепенно, в продължение на десетилетия, в Коста Карейес изникват все повече вили и хотели - шикозни, но в същото време – запазили автентичния си мексикански стил. Екзотиката на уникалното място се допълва от фауната. Там гнездят четири вида морски костенурки. Гостите на курорта могат да участват в освобождаването на наскоро родени животинчета, което се прави по залез слънце. Друга забележителност в Коста Карейес са два замъка, разположени един срещу друг върху хълмове. Вероятно девствената природа и уникалната архитектура на курорта са нещата, които карат куп знаменитости да прекарват ваканциите си там. Освен това, стопаните на Коста Карейес – наследниците на основателя, гарантират пълна конфиденциалност на звездите. Папараци не се допускат до мястото

Брюксел дава на Турция още 3 милиарда евро за бежанците

https://dnes.dir.bg/banki-i-finansi/bryuksel-dava-na-turtsiya-oshte-3-miliarda-evro-za-bezhantsite

Пари за възстановяване на Сирия няма да бъдат давани, докато няма политическо решение на кризата

Новите плочки пред НДК не издържаха и до края на европредседателството

https://offnews.bg//obshtestvo/novite-plochki-pred-ndk-ne-izdarzhaha-i-do-kraia-na-evropredsedatelstv-679371.html

Новите плочки пред НДК, поставени и ремонтирани преди старта на българското европредседателство, не издържаха на топлото време и показаха дефект, който може да бъде и ефект - превърнаха се в мини рампи за скейтбордисти.

Плочките са се надигнали, а причина за това вероятно е времето.

Снимките на новите "скейт рампи" бяха публикувани в групата "Забелязано в София".

"Ремонт на ремонта на ремонта . . . щеше да е смешно, ако не бяха думнали 40ина млн. за две години", написа качилият снимките потребител Младен Манев.

Площадът пред НДК бе ремонтиран от "Джи Пи Груп", като от справка в сайта им става ясно, че обновяването на пространството е стрували 2.5 млн. лева. Плочките и инфраструктурата би трябвало да са в гаранция и тяхната поправка да бъде за сметка на фирмата.

Хълмист плочник за милиони и верижна корупция

https://frognews.bg/politika/halmist-plochnik-milioni-verijna-koruptsiia.html

На верижката - все верни люде на управлението, от лични зъболекари на премиера до нефтен олигарх. Това е площадът пред НДК в столицата, който беше ремонтиран за европредседателството. Не ”черно на бяло”, а цветно се вижда за какво са дадени официално 2.5 млн. лева за един плочник, който вече е хълмист терен.

Хълмист плочник за милиони и верижна корупция

https://frognews.bg/novini/halmist-plochnik-milioni-verijna-koruptsiia.html

На верижката - все верни люде на управлението, от лични зъболекари на премиера до нефтен олигарх. Това е площадът пред НДК в столицата, който беше ремонтиран за европредседателството. Не ”черно на бяло”, а цветно се вижда за какво са дадени официално 2.5 млн. лева за един плочник, който вече е хълмист терен.

"Ботев" иска оставката на шефа на футболните съдии

https://www.24chasa.bg/sport/article/6832148

"Ботев" иска оставката на шефа на футболните съдииРъководството на ПФК "Ботев" изразява своето дълбоко разочарование и отвращение от начина, по който бе опорочен полуфиналният сблъсък в турнира за Купата на България срещу отбора на "Славия", се казва в официално становище на футболния клуб. В него се иска оставката на новоназначения председател на Съдийската комисия Йордан Сталев.

Кола блъсна създател на новичок

http://clubz.bg/67105-kola_blysna_syzdatel_na_novichok

Руският химик Владимир Угльов - един от създателите на нервнопаралитичното вещество новичок, е бил блъснат от кола.

Това съобщава журналистката Наталия Геворкян от интернет изданието The Bell.

"Получих писмо от жената на химика Владимир Угльов, един от създателите на новичок, който даде интервю първо на мен и Света Рейтер, а след това на много други. Тя пише, че днес го е блъснала кола и той е в болница", гласи съобщение на Геворкян.

Днес журналистката уточнява, че е успяла да говори с Угльов:

"Той говори спокойно и разумно. Чувства се прилично."

Геворкян не споменава къде точно се е случило произшествието с учения. В сайта на The Bell се твърди, че инцидентът станал вчера в черноморския пристанищен град Анапа. Угльов пресичал на пешеходна пътека до дома, в който живее. Той твърди, че забелязал кола, която не намалила скоростта. Ученият побягнал и почти стигнал тротоара, когато автомобилът го настигнал. За да не попадне под колелата, Угльов се хвърлил върху капака на колата и с главата си счупил предното ѝ стъкло. Диагнозата на лекарите била нараняване на главата и силни хематоми по десните ръка и крак.

Установен бил и виновникът - 70-годишен жител на Анапа. Той обяснил, че се замислил и не забелязал пешеходеца. Човекът дори предложил парична компенсация на Угльов.

И ученият заявил пред медиите, че счита инцидента за случайност. Той не предявил никакви претенции към шофьора.

Западът предполага, че Русия е отровила с новичок живеещия във Великобритания бивш агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Поради това от западните страни бяха изгонени общо близо 150 руски дипломати, много от които работеха под прикритие като разузнавачи. Москва отговори с реципрочни мерки.

Владимир Угльов е сред създателите на новичок още по времето на СССР. Той работел тогава по програмата "Фолиант".

Преди две седмици ученият се обяви в подкрепа на позицията на Лондон. В интервю за в. "Файненшъл таймс" той заяви, че е категорично убеден, че Сергей и Юлия са отровени точно с веществото, което той е разработил през 1975 г.

"Ботев" поиска оставката на шефа на съдийската комисия и отстраняване на рефера от мача със "Славия"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/25/3168868_botev_poiska_ostavkata_na_shefa_na_sudiiskata_komisiia/?ref=rss


"Ботев" (Пловдив) поиска оставката на председателя на съдийската комисия Йордан Сталев след полуфиналния мач в Купата на България срещу "Славия". Жълто-черните загубиха с 0:1 и заради гол на чужд терен, който "Славия" отбеляза в първата среща, столичният тим отива на финал.<br /><br />В срещата на стадион "Васил Левски" имаше редица отсъждания на рефера Станислав Ставров в полза на белите. Нарушение на Стефан Велков срещу Жоао Пауло в...

Цацаров: Няма необходимите предпоставки за задържането на Желяз Андреев (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832157

Цацаров: Няма необходимите предпоставки за задържането на Желяз Андреев (Обновена)България и САЩ са започнали консултации по искането за екстрадиция на българина Желяз Андреев, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров след срещата при премиера Бойко Борисов, на която бе и посланикът на САЩ Ерик Рубин. Според Цацаров не съществуват необходимите предпоставки за задържането в ареста на Андреев и другите четирима българи,

Шокиращо ВИДЕО в Сандански! Mъж се разходи чисто гол край училище, родители в паника

http://www.struma.com/obshtestvo/shokirashto-video-v-sandanski-muj-se-razhodi-chisto-gol-krai_133471/

Шокиращо видео се появи в мрежата преди минути. Чисто гол мъж се разхожда пред входа на Трето основно училище "Христо Ботев" в Сандански. Разтревожен родител изпрати видеото на колегите от сайта Vox64.com. Скандалният клип потресе всички родители, които оставяха децата си на училище тази сутрин.

С. Стоянов

Католическият университет в Льовен за трета поредна година е обявен за най-иновативния в Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832161

Католическият университет в Льовен
за трета поредна година е обявен
за най-иновативния в ЕвропаНа пръв поглед най-иновативните университети в Европа нямат много общо помежду си. Сред тях има католически учебни заведения, светски, държавни, частни. Един от тях е на 920 години, друг е независима институция от десетилетие. Разпръснати са из континента - някои в големи градове, други в провинциални региони.

25-годишен варненец отива на съд заради опит за подкуп и шофиране след употреба на алкохол

http://www.moreto.net/novini.php?n=373102

На съд с две обвинения Окръжната прокуратура във Варна е предала 25-годишния Симо С. – за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, и за управление на лек автомобил с концентрация на алкохол 1,40 промила, научи Moreto.

Спортни ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти

http://budnavarna.bg/33331-sportni-rakovoditeli-ot-evropa-aplodiraha-mladi-varnenski-sportisti/

Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители от цяла Европа в Двореца на културата и спорта. Спортните надежди от морската столица на България изнесоха демонстрационна програма пред участниците в „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“ (24 – 25 април). Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе открито от министър Красен Кралев.

Сред участниците в съвместното обучение са началникът на отдел „Спорт“ към Европейската  комисия Ив льо Льостек, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Любо Ганев, зам.-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, представители на международни и български институции, ангажирани с борбата срещу корупцията в спорта – Интерпол, Европол, УЕФА, ООН, МВР, Министерство на правосъдието, Комисия по хазарта и делегати от заинтересованите държави членки на ЕС. Гостите се запознаха възможностите за домакинства на спортни събития в обновения Дворец на културата и спорта във Варна, който тази година ще стане арена на мачове от световното първенство по волейбол за мъже.

В основната зала се състояха демонстрациите на младите варненски спортисти в присъствието на директора на комплекса Минко Христов. Гостите от Европа аплодираха изпълненията на състезателите от спортните клубове по художествена гимнастика ЧАР ДКС, по карате киокушин „Ичигеки Киокушин Варна“, по спортни танци „Кристал Варна“, балетно студио „Звездна дъга“, таекуондо клуб „Одесос“ и фолклорен състав „Шарена гайда“. Специални овации заслужи млад спортист с увреждания от „Ичигеки Киокушин Варна“, който също показа своите умения.

В Двореца на културата и спорта се проведоха и дебатите от втория ден на „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“. Събитието е в изпълнение на програма „Еразъм +“ има за цел да допринесе за по-лесното и по-бързо създаване на национална платформа от всяка заинтересована страна членка, включително Българска национална платформа за борба срещу корупцията в спорта.

Материалът Спортни ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Азиатските борси последваха спадовете на Wall Street

https://www.investor.bg/aziia/336/a/aziatskite-borsi-posledvaha-spadovete-na-wall-street-259960/

Пазарната нестабилност нарасна заради повишаващата се доходност по американските облигации

Автобус с новозеландци се подпали в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832137

Автобус с новозеландци се подпали в ТурцияАвтобус, пътуващ за честванията на епична битка при Галиполи през Първата световна война, се е подпалил в Турция на път за проявата. Никой не е пострадал, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на Анадолската агенция. Автобусът, превозващ новозеландци, се е възпламенил снощи край град Айваджък, на около 60 километра южно от Чанаккале.

СФСМВР започва кампания под надслов "Не на насилието на стадионите"

https://www.actualno.com/society/sfsmvr-zapochva-kampanija-pod-nadslov-ne-na-nasilieto-na-stadionite-news_671476.html

Във връзка с възникналия инцидент на 18 април 2018 г., при който пострадаха двама служители на реда, Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартира кампания под надслов „Не на насилието на стадионите“, съобщиха от Синдиката. Стартът на кампанията ще бъде даден на предстоящата днес поредна среща от полуфиналите на Купата на България между отборите на ЦСКА и Левски. По време на срещата служителите на реда, които я охраняват, ще носят върху униформите си специално

Няма да екстрадират Желяз Андреев в САЩ

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/niama-da-ekstradirat-zheliaz-andreev-v-sasht-6081654

От вчера консултациите за екстрадицията на петима български граждани в САЩ вече са факт

Ще екстрадират ли Желяз Андреев в САЩ

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/shte-ekstradirat-li-zheliaz-andreev-v-sasht-6081654

От вчера консултациите за екстрадицията на петима български граждани в САЩ вече са факт

СРС-та издали корумпираните даяджии в Благоевград, работили по двама в екип

http://regiona.bg/%d1%81%d1%80%d1%81-%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%b0%d1%8f%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b8-%d0%b2/

Корупцията бърка в джоба на всеки един от нас, затова се возите в лоши рейсове, получавате по-лошо административно обслужване, а някои хора си строят къщи и си купуват телевизори. За мен борбата с корупцията е основна цел и имам абмицията да се борим срещу това“. Това заяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев. Той допълни, че в тази борба има пълната подкрепа на правителството и главния прокурор Сотир Цацаров.
„Не виждам нищо срамно от това, което държавата прави и в случая правителството прави това което се изисква. Нещата не са в тези черни краски, в които се описват. Последните две години имаме изключително добро взаимодействие с МВР, коригираме проблемите, но работим много добре. С ГДБОП работим като добре смазана машина“, заяви прокурор Гешев.
По повод задържането на служителите от ДАИ-Благоевград прокурор Даниела Начева заяви, че всички те остават в ареста за 72 часа. Тя разказа и схемата по която са раотили, пише ПИК.

„Инспекторите са работили в екипи по двама души действали така 1 месец и са били прегрупирани на ротационен прицнип. Фирмите получавали известия за предоставяне на документи“, заяви Начева.
Основното което са правили инспекторите е да установяват тежки нарушения на транспортните фирми. Вместо обаче да се санкционират за хиляди левове, служителите на ДАИ са ги замествали с дребни нарушения, за да може да се отчитат формална дейност. Инспекторите са заплашвали, че ако не предоставят паричните средства ще докарат фирмата до фалит.

Подкупите пък са поставяни в пликове, около 300 евро на транспортна фирма, в работните помещения. В края на деня подкупите са разпределяни между служителите, които са били на смяна.
Оказва се, че повечето транспортни фирми са с чуждестранни управители, а у нас ползвали счетоводни фирми, като една счетоводителка е работила с няколко фирми.
Начева разказа и за случай, когато е поискан подкуп от фирма, управителя е отказал да плати подкуп, а счетоводителката на своя глава е решила да даде парите.

Шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов похвали колегите си за акцията извършена вчера. Първоначалните данни били от пострадали лица и от оперативни източници. в такъв малък град е трудно да се работи по една такава голяма група, тъй като в малките населени места всеки с някой е приятел или роднина. По случая използвахме СРС-та, както да се фиксират даването на подкупите и разделянето им.
Прокурор Гешев заяви, че в случая не може да става дума за покровителство. Едно от задържаните лица е съпруг на прокурор от спецпрокуратурата, но задържането му е факт, и той ще си носи отговорност за неговите действия. Съпругата му пък е в отпуск.

Към момента няма обвинение за подкуп, а за организиране на престъпна група, защото нямало маркирани пари. Групата е действала по данни на прокуратурата от началото на 2017 година. „Всички фирми от региона са били научени какво трябва да правят като влязат в ДАИ“, допълни още Гешев.
Шефа на спецпрокурора заяви, че адвокатите отказват да подпишат, че се е случило каквото и да било, но това не отменя хода на разследването. Той допълни, че в момента се прецезират датите на поредицата от срещи на договорки. Той бе изключително изненадан, че Дюлгеров се е отказал от дадените си обяснения и не е чувал за подобно нещо.

Материалът СРС-та издали корумпираните даяджии в Благоевград, работили по двама в екип е публикуван за пръв път на Региона Бг.

След европейските борси и "Уолстрийт" се оцвети в червено

http://econ.bg/Новини/След-европейските-борси-и-Уолстрийт-се-оцвети-в-червено_l.a_i.760891_at.1.html

По време на търговията във вторник европейските и американските индекси завършиха на червена територия, пише "Блумбърг". Паневропейският индекс...

Социолог: Ако се кандидатира за президент, Гюл би загубил на балотажа с Ердоган

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832128

Социолог: Ако се кандидатира за президент, Гюл би загубил на балотажа с ЕрдоганИзненадващото насрочване на предсрочни избори на 24 юни в Турция активизира изключително действията както на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Реджеп Тайип Ердоган и Партията на националистическото действия (ПНД) на Девлет Бахчели, с която се договориха за предизборна коалиция, така и на опозиционните партии.

Продължава полагането на маркировка в част от „синята зона“

http://budnavarna.bg/33329-prodalzhava-polaganeto-na-markirovka-v-chast-ot-sinyata-zona/

Във връзка с въвеждането на „синя зона“ в град Варна в дните от 24-ти до 26-ти април ще се полага хоризонтална маркировка в карето около ул. „Батак“ , съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“ за BudnaVarna.bg.

За времето от 7.00 до 19,30 часа спирането на моторно-превозни средства в района ще района ще бъде забранено.

От общинската фирма призовават гражданите да преместят автомобилите си.

Материалът Продължава полагането на маркировка в част от „синята зона“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

„Ритъмът на Балканите“ събира фолклорни виртуози от България, Македония, Румъния и Турция

http://www.cross.bg/balkanite-rymuniya-myzika-1573356.html

/КРОСС/ „Ритъмът на Балканите“, най-успешният проект на Оркестъра за народна музика на БНР, събира отново фолклорни виртуози на сцената на зала „България“ на 27 април, петък, от 19.30 ч. Ана Мария Стоян и Мариан Мексикану от Румъния, Гоце Димовски от Македония и Мухлис Бербероглу от Турция са гостите в петото издание на проекта. Солистите в концерта са звезди в страните си, добре познати вече и на публиката  на целите Балкани. Акордеонистът Мариан Мексикану и певицата Ана Мария Стоян са изключително талантливи и търсени музиканти, едни от най-известните изпълнители на традиционна и авторска фолклора музика в Румъния. Гоце Димовски е част от „Синтезис“ – една от първите етногрупи на Балканите, която дава нова посока за развитие на музиката в региона, а техният „Swinging Macedonia“ става най-продаваният албум в Македония. Гоце Димовски свири на екзотичната зурна, а също на гайда, кавал, кларинет и саксофон, включително в Оркестъра за традиционни фолклорни инструменти на Радио и телевизия Скопие. Мухлис Бербероглу е един от най-талантливи и проспериращи млади изпълнители на характерния за турската музика инструмент саз, който за пръв път ще бъде представен в проекта „Ритъмът на Балканите“

България – последна по свобода на словото и в ЕС, и на Балканите

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bylgariia--posledna-po-svoboda-na-slovoto-i-v-es-i-na-balkanite-259959/

Корупцията и влиянието между медии, политици и олигарси са широко разпространена практика, твърди доклад на Репортери без граници

Могерини: Сделката с Иран трябва да бъде запазена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832132

Могерини: Сделката с Иран трябва да бъде запазенаЯдрената сделка с Иран действа и трябва да бъде запазена на всяка цена. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини при пристигането си на международната донорска конференция за Сирия. Форумът е организиран от ЕС и ООН. „Има само една сделка с Иран – за ядреното досие.

Спортни ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти

http://www.barometar.net/90849/

Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители от цяла Европа в Двореца на културата и спорта. Спортните надежди от морската столица на България изнесоха демонстрационна програма пред участниците в „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“ (24 – 25 април). Събитието се организира от […]

След разследване на „За истината“ в Община Севлиево смятат, че е възможно да се прибират скитащите коне, за което обаче трябва финансов ресурс

https://zaistinata.com/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%be/

Седмица след като „За истината“ публикува разследването „Стотици „безстопанствени“ коне в Стара планина може да бъдат умъртвени, ако Община Севлиево не реагира спешно“, от общинската администрация отговориха на въпросите, които „За истината“ зададе преди публикацията, на 2 април т.г./б.ред. разследването бе публикувано на 17 април т.г./ В отговора от Общината обясняват, че не са възможни […]

Мъж се удави в река Струма

//dariknews.bg/novini/bylgariia/myzh-se-udavi-v-reka-struma-2093114

Мъж на около 50 години е починал след като се е давил в река Струма в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Откриха

Сърбия заплашва сръбското малцинство със затвор, ако се присъедини към армията на Косово

https://www.actualno.com/balkani/syrbija-zaplashva-srybskoto-malcinstvo-sys-zatvor-ako-se-prisyedini-kym-armijata-na-kosovo-news_671473.html

Ръководителят на сръбската Служба за Косово и Метохия Марко Джурич призова косовските сърби да не се присъединяват към армията на Прищина и – позовавайки се на законодателството на Белград, заплаши с налагането на тежки наказания с до 10 г. лишаване от свобода на онези, които решат да станат част от бъдещата армия на най-младата държава на Балканите (ако бъде създадена), пише електронното издание Gazeta Express. Джурич заяви, че създаването на косовска армия е незаконно и е в нарушени

Полицаите със стикери срещу насилието на днешния мач

https://offnews.bg//futbol/politcaite-sas-stikeri-sreshtu-nasilieto-na-dneshnia-mach-679369.html

Специални стикери "Не на насилието на стадионите" ще носят днес върху униформите си полицаите, които ще охраняват футболната среща от полуфинала на Купата на България между ЦСКА и Левски.

Кампанията е провокирана от възникналия инцидент на 18 април 2018 г., при който пострадаха двама служители на реда, единият от които едва не загуби зрението си, обявиха от Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

В своя позиция, разпространена сред медиите преди седмица, СФСМВР заяви необходимостта от предприемане на спешни мерки за гарантиране физическата неприкосновеност на полицаите и налагане на по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия спрямо органите на реда.

A to JazZ 2018 със смайващи артисти и това лято

http://www.cross.bg/dzhaz-jazz-lalah-1573353.html

/КРОСС/ Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn, Cory Henry & The Funk Apostles ще бъдат хедлайнери на най-обичаното джаз събитие у нас За осма поредната година A to JazZ Festival ще озвучи слънчевия Южен парк 2 на 6, 7 и 8 юли с една от най-силните музикални селекции, които досега е представял. Най-големият джаз фестивал у нас ще посрещне звезди от световен ранг като Lalah Hathaway, Jazzmeia Horn и Cory Henry & The Funk Apostles, които ще оглавят сцената на тазгодишното издание. Lalah Hathaway е първият хедлайнер, който ще се изправи пред българските почитатели на джаза през юли. Носителка е на пет награди „Грами“ от 2014 година насам, включително и награда за най-добър ритъм енд блус албум на 2017 - Lalah Hathaway Live. Работила е с имена като Pharrell Williams и Kendrick Lamar. През годините е споделяла сцена и с музикални икони като Prince, Mary J Blige, Stevie Wonder. В София на 6 юли Lalah ще представи и новия си албум honestly, а българските меломани ще са едни от първите в Европа, които ще го чуят на живо.                     Изгряващата звезда от Ню Йорк Jazzmeia Horn е второто голямо име на фестивала. Само преди няколко месеца певицата покори световната джаз сцена с първа номинация за “Грами” и феноменално изпълнение на “Moanin” по време на церемонията. След като през 2015 г

Започна кандидатстването за „Сайт на годината“

http://www.moreto.net/novini.php?n=373130

До 4 септември е отворена регистрацията за единствения конкурс за български уеб проекти, научи Moreto.net. Това стана ясно от проведената вчера пресконференция по повод старта на конкурса „Сайт на годината“. Той се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“.

Гърция започва разследване за финансови нарушения в УНИЦЕФ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832106

Гърция започва разследване за финансови нарушения в УНИЦЕФВластите в Гърция започват проверки за финансови нарушения в гръцкото представителство на УНИЦЕФ в страната, съобщава "Бестнюз". Проверките са били поискани от председателката на националния комитет на УНИЦЕФ в Гърция София Дзидзику, която след като поела поста е настояла да бъдат проверени финасите на гръцкия филиал на организацията.

Путин: Заобикалянето на СС на ООН подпомага терористите

https://dnes.dir.bg/svyat/putin-zaobikalyaneto-na-ss-na-oon-podpomaga-teroristite

В Сочи се провежда годишната международна среща в Русия на висши служители, натоварени с проблемите на сигурността

"Разговаряте с тях с фрази от чалготеките"

http://clubz.bg/67104-razgovarqte_s_tqh_s_frazi_ot_chalgotekite

Втори ден основната тема за дебати между ГЕРБ и БСП е провелата се наскоро в София Европейска младежка конференция. Тя се прочу с това, че дошлите у нас младежи не са имали възможност да участват в дискусиите, а единственото, което им било разрешено, било да ръкопляскат на премиера Бойко Борисов. За сметка на това конференцията завършила с шумни купони в софийски нощни клубове.

В началото на пленарния ден днес парламентът отхвърли предложение на БСП за промени в закона за младежта. Това даде повод на Весела Лечева да заяви следното:

"С провалената и опорочена младежка конференция ви показахте отново вашето обидно отношение към младите хора. Вие винаги казвате, че младите хора са приоритет към вас, но винаги отсъстват от дневния ред на Народното събрание. Те или са точка последна, или просто отсъстват. Ето защо имате шанс днес да поправите своята грешка и да гласувате нашето предложение за Закон за изменение и допълнение на Закона за младежта". 

Малко по-късно Лечева изчете и специална декларация по темата. Тя изтъкна, че министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова едва ли ще подадат оставки, но дължат голямо извинение за провала на младежката конференция.

"Тази конференция разруши работата на поколения преди нас. Унищожи труда на няколко генерации младежи и показа пълно пренебрежение към младите хора изобщо. Тази конференция беше учебникарски пример за това какво не е включване на младите хора в Европа. Това са думи не на ваш политически противник, не на БСП, а горчивата истина изречена от президента на Европейския младежки форум за Организираната от вас и провалена европейска младежка конференция, която се проведе в София в рамките на европредседателството", каза Лечева.

Тя припомни, че премиерът Борисов е съветвал безработните млади хора да станат овчари или да садят картофи  А на въпросната конференция им дал напътствия да се размножават.

"Не си ли давате сметка, че младежите искат да се говори с тях, а не вие да им говорите. Те искат диалог, а вие разговаряте с фрази, взети от чалготеките", каза Лечева.

Според нея младите хора у нас не виждат възможност за професионална реализация.

"Те прекрасно виждат, че за успех трябва да принадлежат към партийно-роднинския кръг на управляващите. Не си ли давате сметка, че не всички искат подобно бъдеще", попита Лечева.

"БСП ги боли заради успехите на ГЕРБ"

Както можеше да се предполага от ГЕРБ не останаха длъжни на Лечева.

"Какви са успехите на Весела Лечева като председател на Държавната агенция за младежта и спорта."

Това попита Галя Василева, която е депутат от ГЕРБ и организационен секретар на Националното ръководство на МГЕРБ на брифинг в кулоарите на парламента. Според нея при управлението на БСП единственоса се създавали младежки организации, които са близки до социалистическите партийни ценности. Докато ГЕРБ са направил Закон за младежта, а в момента се разгледа Закон за доброволчеството.

"БСП ги боли, защото конференцията е успешна и доказа, че правителството на Борисов се бори за успехите на младите хора и по-доброто им реализиране в България и Европа", убедена е Василева.

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, който е и зам.-министър на външните работи отрече информацията, че на доброволците на конференцията са изпращани есемиси с искане да аплодират Борисов.

"Опозицията просто не може да прости поредния успех на правителството по отношение на председателството на Съвета на ЕС", смята Георгиев.

Той изтъкна, че на конференцията е имало над 250 делегати и чуждестранни представители.

"Но какво се случи впоследствие? Хора, много тясно партийно ангажирани, които трябва да отговорят на някои въпроси. Дали г-жа Мина Кутева, член на УС на Националния младежки форум и дъщеря на народния представител от БСП Антон Кутев,  имат нещо общо с така направените внушения за международната конференция. Дали г-жа Лилия Еленкова, бивш председател на Националния младежки форум и човек и сестра на депутата от 42-то Народно събрание Станислав Владимиров, имат нещо общо с разразилата се буря. Дали е случайност това, че БСП и младежката им организация излязоха с почти идентична декларация в подкрепа на обвиненията, които чухме от Европейския младежки форум и Националния младежки форум", попита Георгиев.

Според Петър Младенов, началник на отдел "Младежки политики" в Министерството на младежта и спорта на младите хора е била дадена платформа, за да работят в партньорство и за това "трябва да отпразнуваме успеха, че имаме първите създадени европейски младежки цели". На конференцията имало представители на институции от над 40 държави.

От Европейската комисия нямало да платят за алкохола и танцьорките

Европейската комисия ще плаща само за кафетата и закуските по време на младежката конференция в София, провела се преди седмица. Няма да се плаща за твърдия алкохол и сметката за нощния клуб с полуголите танцьорки, които ще бъдат покрити от българските данъкоплатци. Това става ясно от информацията на базираният в Брюксел сайт “Юрактив“, който се позовава на свои източници в Европейската комисия.

Младежката конференция в София (17-19 април) е платена предварително с пари на ЕС. Еврокомисията обаче си резервира правото да направи одит на разходите и да не покрие част от сумите, включени във финалния финансов доклад. ЕК твърди, че младежите са били представени на конференцията и във всички дискусии.

“Вижте, младите хора са имали възможност да представят своята работа пред хората, които взимат решенията. Младежите са присъствали в публиката, макар да не са били на сцената“, коментират от ЕК. “Комисията не е замесена (в историята с полуголите танцьорки) и отпуснатите европейски пари не покриват нощните партита, които са се провели между сесиите на младежката конференция“, заявява представителят на ЕК.

Кратки новини: Метеоролозите от БАН готвят протести

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/25/3168838_kratki_novini_meteorolozite_ot_ban_gotviat_protesti/?ref=rss


Кратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.<br /><br />Прокуратурата повдигна обвинения на адвокат и бивш съдия<br /><br />Софийската градска прокуратура внесе в районния съд Раднево обвинителен акт срещу бивш съдия и адвокат от колегията в Стара Загора. Двамата са обвинени, че се опитали да окажат въздействие върху двама свидетели по наказателно дело срещу друг...

Ужас! Петричанка загина при пожар в барака тази нощ

http://www.struma.com/obshtestvo/ujas-petrichanka-zagina-pri-pojar-v-baraka-tazi-nosht_133470/

Тази нощ около 02:11 часа е получен сигнал за пожар в барака в Петрич. Погасен от екип на РСПБЗН-Петрич. При пожара е загинала 77-годишна жена от гр.Петрич. Причините за пожарите са в процес на установяване.

С. Стоянов

Вечната бг обреченост - тарикатлък!

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/vechnata-obrechenost-tarikatlak.html

Вчера премиерът даде програмно интервю в ”правилна” медия, в което без да му трепне и мимическо мускулче обяви, че бил завършил два важни университета, които му стигали. Този на Тодор Живков и онзи на Царя - Симеон Сакскобwргготски, които по-напред, преди да стане баш партиен и държавен ръководител, охраняваше като бодигард.

Пети ден в местност „Франга дере“ няма вода

http://budnavarna.bg/33327-peti-den-v-mestnost-franga-dere-nyama-voda/

снимка: Будна Варна

Пети ден в местност „Франга дере“ няма вода, информира читателката Мария Христова.

Пети ден се чудим как да си изкъпем децата и да ги пратим на училище. Как да сготвим, да ги нахраним и измием. А все пак трябва да са с чисти униформи и дрехи. Преди около две години свързаха някакъв нов водопровод в с. Каменар и проблемите започнаха. До тогава проблеми с питейната вода в района не е имало. От две години повдигаме въпроса, но реакция никаква“, посочва Мария Христова.

„До кога от ВиК дружеството ще захранват едни имоти и пренасочват дебит за сметка на други? Сега какво се случва? Някой нов водопрод ли захраниха и съвсем ни спряха водата? От две години често се случва в някои дни водата да спре сутринта, но идва вечерта. Сега пети ден не е идвала въобще! Това колко още ще продължи?“, пита тя.

Има семейства с деца, които целогодишно живеят тук. В района са засегнати над 60 имота по продължението на ул. „Подвис“ нагоре чак до първите къщи на с. Каменар по стария път (над детска гарадина Монтесори). Или е практика вече за да вземем парите на новите абонати (или усвоим такива за изграждане на нов водопровод) да спираме кранчето на дългогодишните такива? Кооперацията ни няма задължения към ВиК. Редовно си плащаме сметките. Нека от В и К да помислят да направят индивидуални партиди на живущите в района след като си включват нови водопроводи и променят текуща ситуация“, пише още Мария Христова.

Тя моли от ВиК дружеството да вземат мерки по този въпрос, защото това положение, по думите и, е нетърпимо.

източник: Морето.нет

Материалът Пети ден в местност „Франга дере“ няма вода е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Тенорите на Райна Кабаиванска с ексклузивен концерт в зала „България“

https://dnes.dir.bg/afish/tenorite-na-rayna-kabaivanska-s-ekskluziven-kontsert-v-zala-balgariya

Голямата оперна актриса представя трима от най-изявените си ученици - Андреа Карѐ, Давиде Риу и Рейналдо Дроз

Биг бендът на БНР свири пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане (видео)

https://www.dnevnik.bg/video/2018/04/25/3168837_big_bendut_na_bnr_sviri_horo_s_iskaniia_za_dostoino/?ref=rss


Музикантите от Биг бенда на БНР са на протест за трети пореден ден. Те настояват за увеличаване на бюджета на Българското национално радио със сума, която да позволи ръст на възнагражденията им с 50%. Средната основна заплата е около 650-660 лева.<br />

Доларът покори 4-месечен връх

http://econ.bg/Новини/Доларът-покори-4-месечен-връх_l.a_i.760890_at.1.html

Доларът поскъпна в сряда, доближавайки неотдавнашния си четиримесечен връх, след като доходността на 10-годишните облигации на САЩ надхвърли 3...

Свилен Шитов: Уличната мрежа на Девня е в лошо състояние, работим за поетапното й възстановяване

http://www.barometar.net/90847/

Уличната мрежа на територията на община Девня е в изключително лошо състояние. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Община Девня Свилен Шитов. По думите му повече от 20 години участъците не са ремонтирани, като има и улици с липсващ асфалт. „Не става въпрос само за една или две улици. Затова ще се […]

Дизайнът среща интериора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6831751

Дизайнът среща интериораМеждународната конференция се организира за първи път от “24 часа” и сп.“Идеален дом” Вестник “24 часа”, сп. “Идеален дом”, Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост, “Интер Експо Център” и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за първи път събират заедно производители на мебели и текстилни

Кражба на крем и магистъргейт свалиха премиерката на Мадрид (ВИДЕО)

http://clubz.bg/67102-krajba_na_krem_i_magistyrgejt_svaliha_premierkata_na_madrid_video

Кристина Сифуентес, която бе сред възможните наследници на испанския премиер Мариано Рахой, подаде днес оставка, съобщи в. "Ел Мундо".

Тя бе премиер на автономната област Мадрид и разразилият се с нея скандал заплашва сериозно Народната партия (НП), управляваща със съвсем крехко мнозинство и с подкрепата на още една сила.

Сифуентес бе уличена през март, че чрез измама е получила магистърска степен в мадридския Държавен университет "Крал Хуан Карлос". Опозицията на няколко пъти искаше оставката ѝ, но тя отказваше да се оттегли.

Тази сутрин обаче на мадридската премиерка бе нанесен нов удар. Изданието "ОК диарио" разпространи видеоклип, на който се вижда как през 2011 г. тя е заловена да краде две кутии крем от супермаркет в столичния квартал Вайекас. По онова време Сифуентес е на по-ниска длъжност - зам.-председател на регионалния парламент на област Мадрид.

Кристина Сифуентес заяви, че всичко това е кампания, насочена лично срещу нея и целяща нейното очерняне.

Оставката ѝ е сериозен удар и срещу испанския премиер Мариано Рахой. Управлението му съвсем не е стабилно и заради Каталуня, където регионалният парламент обяви едностранно независимост през есента на 2017 г. Тогава Рахой временно отне автономията на най-богатата испанска област. Каталуня продължава да е без автономия, тъй като няма избран законен премиер.

Подобен скандал с кражба на крем имаше и с Елена Поптодорова.

На 28 февруари 2017 г. полско радио съобщи, че Поптодорова - бивш посланик на България в САЩ, е била задържана ден по-рано заради опит за кражба от безмитен магазин на летището във Варшава. Дипломатката обясни, че е говорила по телефона за влошеното здравословно състояние на 90-годишната си майка и, без да усети, излязла от магазина със скъп крем за 381 евро. После си платила глобата.

Малко след това обаче от полското МВР уточниха, че случката се е разиграла три дни преди задържането. Последва и оставката на Поптодорова от Американския еврейски комитет. А Министерството на външните работи в София обяви с нота за невалиден дипломатическия ѝ паспорт.

Политиците да затворят темата за проблема с държавния дълг, призоваха от ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832111

Политиците да затворят темата за проблема с държавния дълг, призоваха от ГЕРБДа бъде затворена темата, че България има проблем с дълга, призова ГЕРБ в декларация от парламентарната трибуна. Да си пожелаем още добри финансови и икономически новини и по-малко самоцелно противопоставяне от тази трибуна, да популяризираме финансовите и икономически успехи и да ги популяризираме в чужбина, вместо да се плюем по български,

Шефът на футболните съдии уличи в лъжа Венци Стефанов

https://www.24chasa.bg/sport/article/6832104

Шефът на футболните съдии уличи в лъжа Венци Стефанов"По къщата ми в пловдивското село Брестник няма нито една драскотина от жълта боя". Това заяви шефът на футболните съдии Йордан Сталев. По този начин той категорично опроверга президента на "Славия" Венци Стефанов, който в сутрешен телевизионен блок съобщи, че фенове на "Ботев" са боядисали с жълта боя дома на Сталев.

Русия може да предизвика голяма война в Близкия изток

http://clubz.bg/67101-rusiq_moje_da_predizvika_golqma_vojna_v_blizkiq_iztok

Изгледите за по-широка война, в която Израел да се изправи срещу Иран, Хизбула и шиитските милиции в Сирия и Ливан, са все по-големи, благодарение на Русия. Руснаците са тези, които "изобличиха" нападението на Израел на 9 април срещу иранската база Т-4 в Централна Сирия, коментира Денис Рос, в. "Уолстрийт джърнъл".

Практиката на Израел е да поразява в Сирия мишени, които са свързани с пренасянето на нови оръжия от Иран за Хизбула, но никога да не признава за ударите си. Докато израелците не казваха нищо публично, иранците и Хизбула нямаше нужда да отвръщат на ударите, за да избегнат унижение. Но тъй като загубиха поне седем войници от елитното звено "Кудс" при израелската атака, а руснаците обявиха израелците за виновни, иранците нямаше как да потулят нещата. Сега медиите им отразяват напоително не само атаката, но и изявленията на високопоставени държавници като Али Акбар Велаяти, че Иран ще отвърне на удара.

Защо руснаците изобличиха израелците?

Две причини: първо, в базата има и руски военни и въпреки че израелците удрят с голяма прецизност, бомбардировката бе в непосредствена близост до руските сили. Владимир Путин реши да покаже на израелците, че това е неприемливо.

Второ, израелската атака бе извършена след като Башар Асад използва химически оръжия в Дума, а Путин искаше да се разбере, че това не е американски удар. Той е алергичен към всичко, което подсказва, че американската мощ може да диктува събитията в Сирия. Русия е арбитърът. 

Ако не друго, то ограничената военна акция на американци, британци и французи срещу три обекта в Сирия, свързани с производството на химически оръжия, поне доказа гледната точка на Путин. Ударите с нищо не отслабиха Асад във военно отношение, за да променят баланса на силите в Сирия или да засегнат руските или иранските позиции в страната. Трите западни страни внимателно избегнаха обекти, намиращи се близо до руските или иранските сили, след като Русия заплаши да противодейства на всяко подобно нападение. Това на практика показа, че руските мерки за възпиране подействаха на правителството на Тръмп. 

Заявената от Тръмп решимост да изтегли американските войски от Сирия и да остави "други да се погрижат за нея" несъмнено окуражи Русия и Иран и бе послание към израелците, че са сами. Може би отговорът на иранците към израелците ще бъде премерен; в края на краищата те все още укрепват присъствието си в Сирия и трябва да се справят с продължаващия бунт. Това предполага иранският отговор - било директен срещу Израел или срещу мека еврейска цел извън Израел - да бъде толкова ограничен, че след това Израел също да ограничи отговора си. Това предполага много неща, включително че иранците и израелците разчитат добре сигналите си. Възможността за грешка в изчисленията е голяма.

Дори сегашната ситуация да бъде овладяна, Иран и Израел са на път да се сблъскат. Иран е решен да изгради широка военна инфраструктура за себе си и за марионетките си в Сирия и да отвори нов фронт срещу Израел. Израел е също толкова решен да попречи на Иран да създаде в Сирия еквивалент на заплахата, идваща от Ливан, в лицето на Хизбула.

Още един фактор засилва риска от ескалация 

Иранската решимост да изгради сирийски фронт срещу Израел е отражение на убеждението, че ислямската република ще спечели асиметрично преимущество пред еврейската държава. Чрез Хизбула, която има над 120 000 ракети, Иран може да застраши Израел от териториите на Ливан и Сирия, докато Израел е ограничен във възможностите си да заплаши Иран пряко или поне така, изглежда, си мислят иранците. 

Не е обаче заложено в гените на Израел да приеме ситуация, в която Иран си мисли, че може да му обяви безнаказано война.

Ако към Израел полетят 1000-2000 ракети дневно във война, в която иранците дърпат конците, той ще удари в Иран мишени, от които много ще заболи, например иранските петролни кладенци и рафинерии.

Как ще отговори Иран?

Ракетите на Хизбула вече ще са увеличили до възможно най-голяма степен причинените от Иран щети върху Израел. Ако иранските петролни обекти бъдат атакувани, ще позволи ли Техеран да бъдат оставени непокътнати саудитските петролни обекти?

Работата е там, че е твърде лесно да се предвиди как може да започне евентуална война между Израел и Иран, но не и как ще приключи. Правителството на Тръмп може да иска да изведе американските части от Сирия, но ако САЩ се отдръпнат, това ще увеличи опасността от регионална война.

Сега има нужда от американско възпиране. Путин трябва да разбере, че САЩ няма да стоят със скръстени ръце и да чакат иранската експанзия в Сирия да разпали война с Израел. Той може да предприеме действия за възпиране на разширяването на иранското присъствие и това на шиитските милиции. Ако ли не, това ще бъде сторено от Америка, която ще използва военновъздушните си сили.

Тръмп очевидно не се интересува от Сирия. Но също така той няма интерес от по-широкообхватна регионална война, която може да въвлече Америка и да навреди на световната икономика. Сега не е моментът нещата да се водят задкулисно. /БТА/ 

Фотоизложба "България - кино дестинация" представя Ню Бояна Филм

https://dnes.dir.bg/photography/fotoizlozhba-balgariya-kino-destinatsiya-predstavya-nyu-boyana-film

В експозицията са показани кадри на фотографа Симон Варсано, направени на снимачните площадки на най-касовите филми, снимани у нас

Днес на варненска сцена гледаме постановката „Ретро“

http://budnavarna.bg/33324-dnes-na-varnenska-stsena-gledame-postanovkata-retro/

Тази вечер, от 19 часа, на сцена „Филиал“ на ДТ „Стоян Бъчваров“ отново ще имаме възможност да гледаме хитовия спектакъл „Ретро“, напомня BudnaVarna.bg.

В центъра на спектакъла по пиесата на Александър Галине ще видим актьора Михаил Мутафов.

Режисьор е Пламен Марков, а в ролите ще видим още Милена Кънева, Валентин Митев, Юлияна Чернева, Теодора Михайлова, Нели Вълканова, Петя Янкова, Денка Радева. Сценографията и костюмите са на Мира Каланова, музиката – на Калин Николов, асистент-режисьор е Максима Боева. Автор на фотографията и дизайн на плаката и програмата е Симеон Лютаков.

Пламен Марков посвещава своя прочит на „Ретро” на първата си преподавателка по театрална педагогика – проф. Димитрина Гюрова, чиято легендарна постановка на същата пиеса от 1982 г. достига невероятните 189 спектакъла и се играе в прочутия „Театър на нациите“ в Балтимор. Той споделя за постановката и своите герои: „Донякъде ще ни разсмеят, донякъде ще ни натъжат, ще предизвикат размисли и непременно ще ни накарат да съпреживеем личните човешки драми в тази едновременно забавна и сериозна история за възрастен вдовец, когото дъщерята и зетят сватосват – почти едновременно и неособено деликатно, за три самотни дами. Има защо пак да се огледаме за нещата, които са ни най-важни, но които най-често ни е трудно да постигнем”

Материалът Днес на варненска сцена гледаме постановката „Ретро“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Граждани на протест: "Да "стоплим" правителството!"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/285774_%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%3A+%22%D0%94%D0%B0+%22%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BC%22+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82

 

Днес, 25 април (от 10.00 часа) гражданите на София организират пред Министерски съвет протест срещу брутално високите сметки за отопление през месец март. Протестът е под наслов: „Да "стоплим" правителството!“.
Средното увеличение за битовите потребители за март 2018 г. (спрямо март 2017 г.) е с близо 60 %. Това се дължи основно на две причини: Увеличението на цената на топлинната енергия с над 24% (одобрена от КЕВР), въпреки гражданските протести от април 2017 г., и разпоредбите на Наредбата за топлоснабдяване...

 

На среща преди протеста днес, един от организаторите Велизар Енчев заяви, че има голяма медийна мъгла, която пречи на отразяването. „Без електронни медии, няма смисъл да правим нищо. Единствената медия, която ни отразява е Евроком“, коментира лидерът на партия „Българска пролет“.

 

Г-н Енчев уточни, че неговата партия, заедно с български граждани организират протести пред Министерски съвет всяка седмица от 10 часа, тъй като тогава има най - много медии, отразяващи парламентарните срещи.

 

Проф. Димитър Иванов коментира, че е изумен от облъчването, което политиците правят в медиите и манипулират общественото мнение: „Вчера г-н Иван Костов каза, че България се намира в перфектна фискална кондиция, далеч по-добра от европейските икономики, а днес Емил Кръстев зачви, че трябва да се смятаме за по-добри, тъй като сме по-добри от Бангладеш, африканците и т.н. Това беше цинизъм, обиждащ икономическата професия“.

 

Проф Иванов заяви, че икономиката почива на математиката и статистиката и когато са налице обективни цифри, те не трябва и не може да се манипулират.

 

„Как може един икономист да каже, че българите живеят добре, защото техните роднини ги финансират отвън. Това част ли е от държавната политика?“, попита още професорът.

 

Как Тръмп „разигра” цените на петрола

https://www.vesti.bg/sviat/kak-trymp-razigra-cenite-na-petrola-6081653

Цените на петрола достигнаха най-високите нива от три и половина години насам

Задигнаха 100 хиляди лева от банкомат в Плевен

http://www.cross.bg/bankomat-leva-hilyadi-1573352.html

/КРОСС/ Близо 100 хиляди лева са откраднати от банкомат в плевенския квартал „Сторгозия“. Обирът е станал в понеделник, съобщи говорителят на прокуратурата в града Рени Кирилова пред БНР. Банкоматът не е разбит, а е отворен с техническо средство. Случаят се разследва.

Путин: Страните, използващи военна сила, подпомагат терористите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832098

Путин: Страните, използващи военна сила, подпомагат терориститеНякои страни използват военна сила, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН, което фактически е добре дошло за терористите и екстремистите. Това заявява президентът на Русия Владимир Путин в приветствие до участниците в поредната годишна международна среща в Русия на висши служители, натоварени с проблемите на сигурността, започнала днес в Сочи,

Банскалийка изскочи внезапно на пътя, блъсна я кола и я прати в болница. В Петрич две коли се удариха, няма пострадали

http://www.struma.com/obshtestvo/banskaliika-izskochi-vnezapno-na-putya-blusna-ya-kola-i-ya_133469/

На 24.04.2018г. около 11:15 часа на ул.“Тодор Александров“ в гр.Банско е станало ПТП, при което лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с 34-годишен водач от гр.Банско е блъснал 43-годишна жена от гр.Банско, която пресякла пътното платно внезапно, изскачайки от реда на паркирани автомобили. Жената е пострадала с порезна рана на главата, като е настанена за наблюдение в МБАЛ-Разлог. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водачът на автомобила е отрицателна.

На...

Продължава

Квантов радар ще лови "стелт" самолети

https://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/kvantov-radar-shte-lovi-stelt-samoleti-6081652

Новата технология ще отнеме основните предимства на "невидимите" самолети

Валери Симеонов ще ръководи варненския щаб по туризъм това лято

http://budnavarna.bg/33322-valeri-simeonov-shte-rakovodi-varnenskiya-shtab-po-turizam-tova-lyato/

снимка: Будна Варна

Координационните щабове по туризъм ще следят и тази година шума в заведенията по Черноморието. Това стана ясно от думите на вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

„За лятото щабовете ще продължат действат. Ще си направя труда да ръководя работата на тези щабове във Варна. Очаквайте новини това лято. Надявам се добри“, коментира Симеонов.

Припомняме, миналото лято вицепремиерът Валери Симеонов обяви война на шума от заведенията по Черноморието и участва в показна проверка на дискотека в „Слънчев бряг“.

Законопроектът за шума и вредните въздействия от него вече е качен на страницата на Министерски съвет

Предложенията за промени в Закона за хазарта също са готови и ще бъдат внесени след обсъждане в групата на Обединени патриоти.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че това правителство за изминалите десет месеца е предприело много повече действия, отколкото което и да е било правителство за изминалите 30 години по отношение на проблемите, свързани с демографската криза.

Сред успехите са привличането на наши сънародници от български произход от трети държави. „Имаме успехи. За изминалите 28 години нищо не беше направено по този въпрос. Ние облекчихме сезонната заетост, облекчихме условията за синя карта, премахнахме всякакви ограничения за лица от трети държави от български произход. Ето ви много сериозни действия за разрешаване на демографската криза. За миналото лято са били 4000 човека, очакваме нещо подобно и тази година“, обяви Симеонов.

Материалът Валери Симеонов ще ръководи варненския щаб по туризъм това лято е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Медиците от болницата в Ловеч излизат на поредния си протест

http://nakratko.bg/category/58/158483/


Медиците от Ловешката болница, която се намира в тежко финансово състояние, излизат днес на поредния си протест заради неизплатени заплати, недостиг на лекарства и консумативи, както и заради неясното бъдеше на лечебното заведение.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Жил Симон

https://www.actualno.com/tennis/na-jivo-grigor-dimitrov-jil-simon-news_671459.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на в Барселона срещу Жил Симон. Димитров почива в първия кръг и стартира директно от втория.  Двубоят е първи на централния корт, като ще започне малко след 12:00 ч. и ще може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG. Двамата със Симон имат осем мача помежду , като френският тенисист води с 5-3 победи. Последните два успеха обаче са на сметката на първата ни ракета – 2-0 сета в Синсина

Ужас! Мъж се удави в река Струма

http://regiona.bg/%d1%83%d0%b6%d0%b0%d1%81-%d0%bc%d1%8a%d0%b6-%d1%81%d0%b5-%d1%83%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d0%b2-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b0/

Около 50-годишен мъж е починал след като се е удавил в река Струма в Перник, съобщи ОД на МВР.
Сигнал в полицията бил подаден около 18, 40 ч. снощи от 62-годишен перничанин. Мъжът заявил, че вижда давещ се човек в коритото на река Струма, в района на ул. „Бл.Гебрев“ в кв.“Изток“.

Пристигналите на място полицаи, пожарникари и служители на Центъра за спешна медицинска помощ извадили пострадалия, но на път за болницата човекът починал. Все още не е установена самоличността му.Образувано е досъдебно производство.

Материалът Ужас! Мъж се удави в река Струма е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Райони без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=373129

По информация от пресцентъра на ВиК - Варна, към този час днес без вода са следните райони на града: - абонатите от блок 101 до блок 118 в кв. "Младост" до около 15.00 часа. - село Куманово и местностите "Добрева чешма", "Перчемлията", "Телевизионна кула" и Аладжа манастир до около 19.

Метеоролозите от БАН протестират

http://www.cross.bg/meteorolozite-ot-ban-protestirat-1573351.html

/КРОСС/Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) протестира. Според служителите на метеорологичния институт е налице несправедливо разпределение на бюджетната субсидия за 2018 година от страна на Общото събрание на БАН.                 Според метеоролозите на БАН това застрашава функционирането нанационалната хидро-метеорологична служба. Протестното съобщение на учените от НИМХ е публикувано на сайта на института.

Девет от задържаните служители на ДАИ - Благоевград остават в ареста

http://nakratko.bg/category/60/158482/


Девет от задържаните вчера служители на "Автомобилна администрация" (ДАИ) в Благоевград остават в ареста.

Спорт по тв днес: "Левски" срещу ЦСКА в 1/2-финален реванш за купата, "Байерн" - "Реал" в 1/2-финал от Шампионската лига, Григор играе в Барселона, тенис и от Щутгарт, колоездене, баскетбол, световно по снукър и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6831459

Спорт по тв днес: "Левски" срещу ЦСКА в 1/2-финален реванш за купата, "Байерн" - "Реал" в 1/2-финал от Шампионската лига, Григор играе в Барселона, тенис и от Щутгарт, колоездене, баскетбол, световно по снукър и голф12,00 ч Тенис, турнир за мъже в Барселона Mtel sport 1 (пряко) 12,00 ч Снукър, СП в Шефилд Eurosport 1 (пряко) 12,30 ч Тенис, турнир за жени в Щутгарт F+/Sport+ HD (пряко) 17,00 ч Колоездене, обиколка на Романдия Eurosport 2 (пряко) 18,30 ч Футбол, купа на България, "Левски" - ЦСКА "Диема спорт" (пряко) 19,45 ч Баскетбол, Евролига,

САЩ пращат помирителна мисия в Пекин

https://news.bg/politics/sasht-prashtat-pomiritelna-misiya-v-pekin.html

Министърът на финансите лично в Китай, за да успокои напрежението

Президентът на "Славия" е бил подложен на телефонен тормоз от фенове на "Ботев" (Пловдив)

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/25/3168807_prezidentut_na_slaviia_e_bil_podlojen_na_telefonen/?ref=rss


Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов е бил подложен на телефонен тормоз от фенове на "Ботев" (Пловдив) след полуфиналния мач в Купата на България между двата отбора. Стефанов се оплака, че цяла нощ е получавал заплахи, заради което е сигнализирал полицията.<br /><br />"Някой от "Ботев" е дал номера ми на фенвоете и получавам обаждания. Дадени са телефонните номера на шефа на съдиите Йордан Сталев и на рефера от мача Станислав Ставров. Къщата...

Четете в „Петел“: Международен скандал с продуцент, на които Община Варна плати да я хвали

https://petel.bg/CHetete-v----Petel-----Mezhdunaroden-skandal-s-produtsent--na-koito-Obshhina-Varna-plati-da-ya-hvali__261620

Телевизионният продуцент Димитър Гочев, който убеди Община Варна да подпомогне проект за сериал с близо 300 хил. лева, е в центъра на междун...

Спортни ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти в ДКС

https://petel.bg/Sportni-rakovoditeli-ot-Evropa-aplodiraha-mladi-varnenski-sportisti-v-DKS__261621

Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители от цяла Европа в Двореца на културата и спорта. Спортните на...

В центъра на Лондон ще цъфтят български рози

https://petel.bg/V-tsentara-na-London-shhe-tsaftyat-balgarski-rozi-__261619

Снимки: bulgariansinlondon.com  В центъра на Лондон бяха засадени 42 рози Дамасцена. Този сорт е от Розовата долина в България. Розите бяха посадени ...

Доналд Туск: Срещата в София ще потвърди европейската перспектива на Западните Балкани

https://petel.bg/Donald-Tusk--Sreshhata-v-Sofiya-shhe-potvardi-evropeyskata-perspektiva-na-Zapadnite-Balkani__261618

Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София следващия месец ще потвърди европейската перспектива на Западните Балкани, регион с пресни с...

Топлофикация за надутите сметки през март: Коректни са, сметнете сами!

https://petel.bg/Toplofikatsiya-za-nadutite-smetki-prez-mart--Korektni-sa--smetnete-sami-__261622

Снимка Булфото, архив Сметките за парно и топла вода за март са изготвени коректно, съобщиха от "Топлофикация София" на фона на множество ...

Полицаите, охраняващи мача между ЦСКА и Левски, ще носят стикери: "Не на насилието на стадионите"

https://petel.bg/Politsaite--ohranyavashhi-macha-mezhdu-TSSKA-i-Levski--shhe-nosyat-stikeri--Ne-na-nasilieto-na-stadionite-__261623

Във връзка с възникналият инцидент на 18 април 2018 г., при който пострадаха двама служители на реда, Синдикална федерация на служителите в ...

Вижте къде в София спират водата утре

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6832099

Вижте къде в София спират водата утре"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата в четвъртък, съобщиха от дружеството. Във връзка с подмяна на спирателни кранове на резервоар "Лозен-Тунела" с. Лозен, се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 ч. на живеещите в селото. Подмяна на спирателни кранове на бул. "Александър Стамболийски", жк.

Коалиция с дивите зайци

http://clubz.bg/67100-koaliciq_s_divite_zajci

В последните дни в публичното пространство имаше две изявления, които е редно да не остават незабелязани.

Първото бе на премиера Бойко Борисов. В интервю пред Дир.бг той коментира защо България не е изгонила руски дипломати заради казуса "Скрипал"

"Понеже аз съм доказал лоялността си многократно към НАТО и ЕС си позволих да поискам повече доказателства и да не бъда един от дивите зайци, защото отдавна са ме преброили", със самочувствие заяви Борисов.

Да, вероятно той отдавна е преброен. И на Запад, и на Изток. Българският заек обаче става все по-див при неговото управление. Ръководните фактори в ЕС знаят това. Публично те обсипват Борисов с похвали, комплименти, прегръдки, целувки. Но няма никакъв шанс да бъде снет мониторингът върху правосъдната ни система и ние най-накрая да станем пълноправен член на ЕС. Шансовете за напредък по отношение на Шенген и Еврозоната също клонят към нула. Досега България поне беше лоялен член на ЕС и НАТО на дипломатическото поле. С поведението на Борисов по казуса "Скрипал" обаче страната ни даде заден ход и по тази линия.

Не че Борисов не е наясно с това. Той може да говори каквото си иска публично, но всячески се опитва да замаже глупостта която - волно или неволно - сътвори. Няма друго обяснение за войнстващите изказвания на дясната му ръка Цветан Цветанов в последните дни. Цветанов дава мило и драго, за да възвърне имиджа на ГЕРБ като партия, която отстоява евроатлантическите ценности у нас. Той се опитва да създаде впечатление, че ако зависи от него още утре цялото руско посолство ще бъде изгонено от София.

Борисов се опитва да го играе доброто ченге за русофилите, а Цветанов - доброто ченге за онази част от обществото, която отстоява независимостта на България от Москва и принадлежността на страната ни към ЕС и НАТО. Работата е там обаче, че Цветанов само приказва, а Борисов действа, при това от името на държавата, Приказките са едно, а делата друго. Резултатът е ясен - България се запътва към периферията на ЕС с все по-голяма скорост. Гарантирано от ГЕРБ.

Има ли разумен човек, който би повярвал на кампанията, подета от Цветанов?

Оказва се, че май има. И тук стигаме до другото важно изявление - на лидера на ДСБ Атанас Атанасов, който е и един от лидерите на новосформираната коалиция "Демократична България".

"Искам да съм категоричен, това не е и само мое мнение, а на всички хора, които сме се събрали. Ние повече власт, начело с Борисов, няма да подкрепим. Разбира се, трябва да се прави разграничение между едноличната власт на Борисов и хората, които участват и гравитират около ГЕРБ, там е шарена работа, има всякакви хора. Надяваме се, че в средите на ГЕРБ, аз го виждам това, хората са разочаровани от лидера си, защото са осъзнали, че той се занимава с това да обслужва един задкулисен кръг от негови приятели. Това си е тяхна работа как ще подходят, но с гласовете на "Демократична България" Борисов повече няма да бъде на власт".

Това заяви Атанасов пред сайта actualno.com.

Въпросът какво ще бъде поведението на "Демократична България" към ГЕРБ е един от най-важните за нейния бъдещ изборен резултат. От изказването на Атанасов става ясно, че формацията е склонна на нова коалиция с ГЕРБ ако премиер не е Борисов. Ако ръководството на "Демократична България" тръгне по тази писта, то резултатът ще е доста по-нисък от потенциалните възможности.

Десницата или демократичната общност може да разчита на добри резултати само ако декларира пълен отказ от коалиция с ГЕРБ. В "Демократична България" очевидно не са разбрали тази проста истина. И очевидно нищо не са научили от злополучното си участие във второто правителство на Борисов.

Нима в "Демократична България" наистина мислят, че ново коалиционно правителство с ГЕРБ ще е по-успешно ако Борисов не е премиер?

Нима в "Демократична България" наистина приемат Цветанов за стожер на европейското развитие на България? Факт е, че в ГЕРБ има и хора, които са близки като разбирания до принципите, отстоявани от десницата/демократичната общност. Те обаче или са в миманса, или скоропостижно биват отстранявани от партията, ако си позволят по-голяма активност. Няма причина да се мисли, че някой друг, а не Борисов - независимо дали е или не е премиер - ще дърпа конците в ГЕРБ.

Наивността може да бъде простена навсякъде, но не и в политиката. Защото в политиката наивността е най-големия грях.

При всяка своя публична изява лидерите на "Демократична България" би трябвало да намират повод да изтъкват, че те коалиция с ГЕРБ няма да правят. И да припомнят, че по големите теми на България - евроатлантизма, съдебната реформа, корупцията, олигархията - ГЕРБ има повече допирни точки с БСП, отколкото с тях. В противен случай филмът отново няма да бъде шведски, а съветски. При това вече сме го гледали.

25-годишен варненец отива на съд заради опит за подкуп и шофиране след употреба на алкохол

http://budnavarna.bg/33320-25-godishen-varnenets-otiva-na-sad-zaradi-opit-za-podkup-i-shofirane-sled-upotreba-na-alkohol/

снимка: Будна Варна

На съд с две обвинения Окръжната прокуратура във Варна е предала 25-годишния Симо С. – за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, и за управление на лек автомобил с концентрация на алкохол 1,40 промила, научи BudnaVarna.bg.

На 3 декември 2017 г. автомобилът, шофиран от подсъдимия, бил спрян за проверка. Полицейските служители усетили, че Симо С. лъха на алкохол. 25-годишният мъж говорел завалено и признал, че е пил. Служителите на реда му разпоредили да не излиза от автомобила. Повикали колеги от сектор „Пътна полиция“ да направят тест на пияния шофьор.

Симо С. отишъл до полицейския автомобил и пуснал в него банкнота от 50 лева на служителите да се почерпят. Поискал да му върнат документите и той да си тръгне, преди да бъде тестван за алкохол.

След като пристигнали служители от сектор „Пътна полиция“, младият мъж бил тестван и дрегерът отчел 1,40 промила алкохол в кръвта.

Така за времето от спирането за проверка до тестването подсъдимият успял да извърши две престъпления.

Предстои делото срещу 25-годишния Симо С. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Материалът 25-годишен варненец отива на съд заради опит за подкуп и шофиране след употреба на алкохол е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Цените на петрола се задържат стабилни в сряда*

https://www.investor.bg/surovini/365/a/cenite-na-petrola-se-zadyrjat-stabilni-v-sriada-259953/

Според анализатор е интересно да се види кога мечите настроения ще станат преобладаващи заради продължаващото нарастване на производството в САЩ

Цените на петрола поеха надолу

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-поеха-надолу_l.a_i.760886_at.1.html

Цената на двата основни сорта петрол тръгнаха надолу. Петролът сорт Brent, който във вторник се повиши до над 75 долара за барел за пръв път от края...

WhatsApp затяга възрастовото ограничение в ЕС: без потребители под 16 години

https://offnews.bg//tehnologii/whatsapp-zatiaga-vazrastovoto-ogranichenie-v-es-bez-potrebiteli-pod-1-679368.html

Популярното чат приложение WhatsApp въвежда долна граница за възрастта на потребителите в рамките на Европейския съюз. Отсега нататък ще могат да го ползват само навършилите 16 години.

До момента се допускаше то да се ползва и от потребители над 13 години.

Промяната е в резултат на новата регулация на ЕС за защита на личните данни, която влиза в сила на 25 май 2018 г.

Приложението WhatApp е притежание на Facebook. В следващите няколко седмици то ще изиска от потребителите да потвърдят възрастта си и да приемат новите условия. Към момента не е ясно как възрастта ще бъде проверявана.

Новата регулация представлява най-голямата реформа на ЕС в областта на личните данни. Очаква се тя да донесе промяна за потребителите и компаниите и да се отрази на употребата на световни онлайн платформи като Google, Facebook, Twitter и др.

Повече за промените

Под прозорците на властта: Музикантите от БНР протестират трети ден

http://nakratko.bg/category/58/158481/


Трети ден протестират музикантите и хористите от четирите състава на Българското национално радио с искане за повишаване на заплатите.

Германия дарява още един милиард евро за Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832089

Германия дарява още един милиард евро за СирияГермания обеща да отпусне още 1 милиард евро за нуждаещите се в Сирия и за бежанците от разкъсваната от конфликт държава в съседните страни, предаде ДПА. Германският външен министър Хайко Маас обеща тази помощ при пристигането си на дарителската конференция за Сирия и по-широкия регион, организирана вчера в Брюксел от ООН и Европейския съюз,

Руски ТВ канали показват епизод от игрален филм като документални кадри за Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=373132

Телевизионният канал "Дожд" разкри, че в новините на "Русия 1" и Първи канал, във видео за химическата атака в сирийския град Дума, са използвани кадри от игрален филм, заснет през 2016 г. В новинарските програми на двата държавни канала в неделя са показани снимки, на които са показани двама мъже, застанали на колене пред камера, а на килим пред тях се виждат безжизнени тела.

Стартира кампания "Не на насилието на стадионите"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832093

Стартира кампания "Не на насилието на стадионите"Във връзка с възникналият инцидент на 18 април 2018 г., при който пострадаха двама служители на реда, Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартира кампания под надслов „Не на насилието на стадионите“. Това съобщиха от федерацията. Стартът на кампанията ще бъде даден на предстоящата днес поредна среща от полуфиналите на Купата на

Полицаите в Разлог издирват бандити, обрали къща в с. Горно Краище

http://www.struma.com/krimi/policaite-v-razlog-izdirvat-banditi-obrali-kushta-v-s-gorno_133468/

Полицейски служители на РУ-Разлог работят по получен сигнал за извършена, за времето от 17:00 часа на 20.04.2018г. до 12:00 часа на 23.04.2018г., кражба на сумите от около 4 150 лв., около 1 000 паунда, около 200 щатски долара и около 120 евро от незаключена къща в с.Горно Краище, общ.Белица. По случая е образувано досъдебно производство.

С. Стоянов

Продадоха на търг антисемитско писмо от Вагнер за 42 000 долара в Йерусалим

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6832091

Продадоха на търг антисемитско писмо от Вагнер за 42 000 долара в Йерусалим
Писмо от композитора Рихард Вагнер до френски интелектуалец, което предупреждава за еврейското "влияние" в областта на културата, бе продадено за близо 42 000 долара на търг в Йерусалим, предаде Франс прес. Рихард Вагнер (1813 - 1883), чието творчество е пропито с национализъм, бе любимият композитор на Адолф Хитлер.

Посланикът на Казахстан посети Девня

http://www.barometar.net/90845/

Посланикът на Република Казахстан – Негово превъзходителство Темиртай Избастин, бе на еднодневно посещение в Девня по покана на кмета Свилен Шитов. Дипломатът бе придружен от бизнесмена Иван Иванов, който е номиниран от правителството за почетен консул на Казахстан във Варна, и от кмета на село Звездица Николай Йорданов. В рамките на визитата посланикът бе запознат […]

Екимджиев: Арестът на Иванчева е професионален провал за Цацаров

https://frognews.bg/novini/ekimdjiev-arestat-ivancheva-profesionalen-proval-tsatsarov.html

Арестът на кмета на район ”Младост” Десислава Иванчева е институционален провал за Сотир Цацаров. Това заяви адвокат Михаил Екимджиев от Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права.

Адвокатът на шофьорката от „Тракия“ Николай Кокинов посочи и двама други виновни за касапницата с автобуса, която той видял с очите си

http://www.struma.com/sinya-lampa/advokatut-na-shofiorkata-ot-trakiya-nikolai-kokinov-posochi-i-dvama_133467/

Пред мен Цвета Таскова изрази съчувствие и безкрайно съжаление за случилото се. Това заяви пред Нова телевизия Николай Кокинов – адвокат на Цвета Таскова, която причини инцидента на магистрала „Тракия“ с шестима загинали и множество ранени. По думите на Кокинов, мярка „задържане под стража“ би била „безполезна и самоцелна“.

„Каквото и да се случи, това разследване няма да се случи в следващите 6 месеца. При всички случаи тя щеше да...

Продължава

Църква в Стокхолм почете Авичи с изпълнение на негов хит с камбанен звън

https://dnes.dir.bg/shou/tsarkva-v-stokholm-pochete-avichi-s-izpalnenie-na-negov-hit-s-kambanen-zvan

Чрез камбанен звън песента "Wake Me Up" провуча от 80-метровата камбанария на църквата Оскар в центъра на шведската столица

Министър Слънчев бряг стигна дъното!

http://regiona.bg/%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80-%d1%81%d0%bb%d1%8a%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%b1%d1%80%d1%8f%d0%b3-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d1%8a%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be/

Вицето Валери Симеонов стигна дъното на политическата си кариера с предложението си за нов законопроект за връщането на тютюнопушенето в заведенията, което е в категоричен разрез с мнението на обществото. Очакванията на Симеонов са да има сериозна парламентарна подкрепа при гласуването на закона. Според него това решение „би въвело хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега.

Очаквам подкрепа от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект, тъй като той е полезен не само за туристическия бранш, а и за непушачи като мен“, коментира той. От своя страна управляващите от ГЕРБ, които са коалиционни партньори с НФСБ, категорично заявиха, че няма да подкрепят инициативата на Валери Симеонов.

Преди обсъждането на законопроекта Симеонов тиражира на всякъде по медиите какви ще са ползите от това да се пуши отново в заведенията. Такова едно предложение ще върне България години назад. В Европа пушачите са едва 5% и в нито една държава не се толерира пушенето, нито в заведения, нито където и да било на друго място. По последни данни и в България едва 35% от населението пуши.

Свидетели сме на отчаян популистки ход от страна на Симеонов, който се чуди по всякакъв начин как да се хареса на гласоподавателите използвайки заигравката с бизнеса, видите ли колко ще спечели ресторантьорският  бранш от това, че в заведенията се пуши. Като забравя нещо много важно, пушенето вреди и на самите пушачи и на околните от него се умира и не е нормално в ХХI век политик да толерира такова нещо.

Имайки предвид политическата обстановка Симеонов е несигурен, че при следващи парламентарни избори неговата партия ще влезе в Народното събрание, а да не говорим, че ще може пак да влезе в правителство и да управлява . Нормално е да мисли разни начини да се хареса, използвайки дори странни методи.

Акциите му започнаха още от миналата година на топ курорт Слънчев бряг. Тогава авторитетното издание „Дойче веле“ коментира: Акциите на Валери Симеонов са в мутренски стил – мъж с охрана срещу мъже с охрана. След тези акции обаче не следва автоматично „превъзпитание“, а безкрайна поредица от нощи без акции. Ето защо подходът му е сгрешен.“

Въпросът не е в това дали е мутренски подходът , не е и в избора между реда и безредието, между тишината и шума. Такава противопоставяния имат за цел да манипулират обществото, а всъщност са доста несериозни.

Още тогава хората не се вързаха, защото въпросът бе в това работи или не работи държавата в законност или беззаконност сме. Имаше ли сериозна идея за развитие на летния туризъм или решението бе за един сезон.

От случките по българското Черноморие Симеонов събра доста негативизъм, започнаха да го наричат шеговито министър Слънчев бряг, сега с новия закон ще бъде министър цигара, явно. И проблемите по родните курорти и това да се пуши или не в заведенията са значими неща за обществото, но използвани като евтин пиар от отчаяния националист.

Популизмът на българските политици е опасна заигравка, на практика ги води до дъното, Симеонов го доказва.

 

Материалът Министър Слънчев бряг стигна дъното! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

"Топлофикация София": Сметките са изготвени коректно

https://www.actualno.com/society/toplofikacija-sofija-smetkite-sa-izgotveni-korektno-news_671466.html

Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване. Това съобщиха от пресцентъра на "Топлофикация София" ЕАД. Потребителите могат да се ориентират в месечната си сметка, като извършат последователно следните изчисления: (Енергия отоплени + сградна инсталация за сезон 2016/2017) ÷ Брой дни с отоплени за сезон 2016/2017 (185 дни) x Брой дни с отопление в съответния месец (31 дни през март 2018 г.) x корекционен к

Пет отделения на МБАЛ-Асеновград са на загуба за 2017 г.

https://www.actualno.com/asenovgrad/pet-otdelenija-na-mbal-asenovgrad-sa-na-zaguba-za-2017-g-news_671468.html

МБАЛ-Асеновград приключва финансовата отчетна 2017 г. с данъчна печалба в размер на едва около 6 000 лева. Половината от основните 10 отделения в здравното звено са с отрицателен финансов резултат. Това съобщава в представения пред Общинския съвет в града отчет от управителя на болничното заведение доктор - Иван Червенков. На минус през миналата година са работили Второ вътрешно отделение /с близо 45 000 лева/, ОАИЛ /с над 540 000 лева/, акушеро-гинекологичното отделение /с около 105 000 лева/,

Разширяване дейността на "Метал Флейт Интернешънал" ООД чрез осигуряване на заетост на безработни и неактивни лица и младежи

http://www.moreto.net/novini.php?n=373117

От 02.11.2016 г. „Метал Флейт Интернешънал" ООД изпълнява Проект № BG05M9OP001-1.003-0699-C02 “Разширяване дейността на "Метал Флейт Интернешънал" ООД чрез осигуряване на заетост на безработни и неактивни лица и младежи”.

Николай Кокинов: Давам 12 месеца на делото за автобусната катастрофа на „Тракия”, преди да стигне до

http://nakratko.bg/category/60/158480/


Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия” Николай Кокинов дава минимум 12 месеца на делото, преди да стигне до съдебната зала.

Заловиха двама бракониери по време на риболов на язовир "Ястребино"

https://www.24chasa.bg/region/article/6832087

Заловиха двама бракониери по време на риболов на язовир "Ястребино"Двама бракониери са заловени по време на риболов на язовир "Ястребино". Акцията на екипи на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ е била на водоема под село Панайот Хитово, каза за БТА ръководителят на доброволците от клон Ястребино Шенол Хасанов. Бракониерите са засечени в местност, обрасла с дървесна растителност, където язовирът прелива.

"Газпром" обяви: Ще строим и "Северен поток-3"

https://dnes.dir.bg/pazari/gazprom-obyavi-shte-stroim-i-severen-potok-3

Последните две години ЕС купува рекордни количества руски природен газ, каза зам-шефът на компанията Александър Медведев

От последните минути! Камион на косъм да се преобърне при наклон край Кочериново

http://regiona.bg/%d0%be%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%83%d1%82%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%be%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%8a%d0%bc-%d0%b4/

Тежкотоварен камион беше на косъм да се преобърне по време на движение на АМ“Струма“. Инцидентът стана днес около 12:45 часа след кръговото кръстовище при антените на пътен възел Кочериново.

Шофьорът реагирал изключително бързо, след като видял в огледалото за обратно виждане, че каросерията на камиона се накланя наляво и отбива в аварийната лента.

Тежкият товар буквално смачква предните и задни оси на каросерията и накланя заплашително камиона на една страна. Най- вероятно товарът не е бил укрепен добре, силния наклон също е причина за произшествието.

Миналата година на същото място, ТИР разля огромно количество бира и затвори временно магистралата. Камионът е правил маневра по качване на магистралата на кръговото кръстовище на пътния възел, когато поради несъобразена скорост и неукрепен товар, предпазният брезент се скъсал и на пътното платно започнали да падат каси с бира.

Материалът От последните минути! Камион на косъм да се преобърне при наклон край Кочериново е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров

//dariknews.bg/novini/bylgariia/specsydyt-vyrna-deloto-sreshtu-rumen-ovcharov-2093110

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров. Той е подсъдим за умишлена безстопанственост и длъжностно престъпление. Става дума за периода 2006-2007 година, когато Овчаров според прокуратурата не положил достатъчно контрол по отношение на Ми

Двама пострадали и петима арестувани след меле между ромски фамилии в Розино

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/dvama-postradali-i-petima-arestuvani-sled-mele-mezhdu-romski-familii-v-rozino-2093100

Двама роми са с наранявания при сбиване между представители на две фамилии на 24 април, вечерта в карловското село Розино. 
 
Сигнал за инцидента е подаден около 18:30 часа, съобщиха от полицията в Пловдив. Насочените незабавно към селото служители на Районното управл

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

http://nakratko.bg/category/58/158479/


Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари. Причината е спор за остров Ветрен. Румънците смятат че е техен, а според двустранната гранична конвенция, това място е българската територия. Остров Ветрен се е образувал през 1928 година.

Летни температури и днес

http://nakratko.bg/category/58/158478/


Днес ще е предимно слънчево и топло. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и следобед на много места ще превали и прегърми. Ще има и временно усилване на вятъра.

Кабинетът даде нови 36 милиона на МВР и МО

http://clubz.bg/67099-kabinetyt_dade_novi_36_miliona_na_mvr_i_mo

По стара традиция правителството отпусна допълнителни милиони на силовите ведомства, извън одобрените за 2018 г. бюджети.

26 милиона лева получава Министерството на отбраната за плащания по договори по рамковото споразумение с РСК "МиГ" за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29.

Със сключването на договорите се създават необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, пише в прессъобщението на МС.

Десетте милиона лева на МВР са за "дейности, свързани с издаването на българските лични документи". 

Валери Симеонов ще ръководи варненския щаб по туризъм това лято

http://www.moreto.net/novini.php?n=373120

Координационните щабове по туризъм ще следят и тази година шума в заведенията по Черноморието. Това стана ясно от думите на вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Топлофикация" публикува формула за изчисляване на сметките за парно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832075

"Топлофикация" публикува формула за изчисляване на сметките за парноВсички месечни сметки на потребителите на "Топлофикация - София" от 1 юни 2014 г. до днес се образуват съгласно разпоредбите на наредбата за топлоснабдяване, където са описано стъпките, които дружеството трябва да спазва при образуването на прогнозните месечни сметки. Това каза в пряко включване за "Денят започва" по БНТ  Елизабет Павлова,

Путин подписа закона, с който властите могат да блокират сайтове заради клевети

http://www.mediapool.bg/putin-podpisa-zakona-s-koito-vlastite-mogat-da-blokirat-saitove-zaradi-kleveti-news278348.html

Руският президент Владимир Путин подписа закона, който позволява на властите да блокират уебсайтове, които публикуват клеветническа информация за публични фигури, пише руският вестник The Moscow Times, цитиран от Агенция “Фокус“. Законопроектът беше прокаран без проблеми през Държавната дума този месец.Приемането на закона позволява блокирането на сайтове в рамките на ден след съдебно решение, което установява, че е публикувана “информация, която дискредитира честта, достойнството или бизнес репутацията на даден гражданин“ Законът влиза в сила седмица, след като руският държавен регулатор Роскомнадзор започна да блокира услугата за съобщения “Телеграм“заради отказ на компанията да предаде на властите ключове за дешифриране на съобщенията на потребителите. Блокирането на сайта причини разпад сред различни и несвързани помежду си онлайн услуги, включително блокиране на сървъри на Гугъл и Амазон.

Лечева: Управляващите могат да изтрият срамното петно, което лепнаха на България с провалената Eвропейска младежка конференция

http://www.cross.bg/mladite-hora-dnevniya-1573349.html

/КРОСС/ „Гласувах „въздържал се“ по дневния ред, защото отсъства точката за младите хора. Управляващите днес имат възможност да поправят грешката си и най-вече да изтрият срамното петно, което лепнаха на България с провалената и опорочена Eвропейска младежка конференция“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева от парламентарната трибуна. Тя предложи като точка в дневния ред да бъде включен проект за изменение и допълнение на Закона за младежта. „С опорочената младежка конференция те показаха отново обидното отношението към младите хора. Управляващите винаги казват, че младите хора са приоритет, но винаги отсъстват от дневния ред на НС“, коментира Лечева. По нейните думи на младежката конференция те са пропуснали да чуят младите хора. „Нашият законопроект предлага и регламентира законови гаранции за младежкото присъствие, за младежко представителство. Това искат младите хора – да участват активно във взимането на решения в политика, която касае тяхното развитие и тяхната реализация в България. Какъв е вашият приоритет към младите хора – съществуват ли в дневния ред или не?“, попита Весела Лечева управляващото мнозинство.

Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6832083

Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия
Белгия води непрозрачна политика в Сирия, която се изчерпва с хвърляне на бомби и доставки на хуманитарна помощ. Това се посочва в доклад на местни неправителствени организации, представен в медиите. Докладът под заглавие "Празнословие" отправя критика, че белгийското правителство не е изпълнило обещанието си за цялостен подход към сирийския

Нямат спирка! Ловки крадци плячкосаха 100 000 лева от банкомат

http://regiona.bg/%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0%d1%82-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d0%bb%d1%8f%d1%87%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%b0%d1%85%d0%b0-10/

Полицейски служители в понеделник, 15:20 часа във Второ районно управление в Плевен са получили сигнал от служител на охранителна фирма, извършваща инкасо услуги, че е въздействано върху външното тяло на банкомат, намиращ се в Плевен, жк „Сторгозия“.

Местопроизшествието е посетено от разследващ екип на полицията в Плевен и Второ районно управление. Извършен е оглед на местопроизшествието. Установява се размера на противозаконно отнетата от банкомата парична сума,а тя е 100 000 лева, съобщава дарикнюз.бг. Банкоматът не е разбит, а е отворен с техническо средство.

За случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Сн. илюстративна

Материалът Нямат спирка! Ловки крадци плячкосаха 100 000 лева от банкомат е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване