Изложба събира пари за деца с редки болести

Национален Алианс на Хора с Редки Болести, Школа по изкуствата за деца и младежи в неравностойно положение „Дедал” и арт-галерия Izzy Art организират благотворителна изложба на картини и фотографии на децата от школата. Учредители на Школа „Дедал” са известни варненски художници, фотографи, музиканти, журналисти, ценители и съмишленици на изкуството. Целта на сдружението е създаване и функциониране на социален център по изкуствата - среда стимулираща развитието на деца, младежи и девойки в неравностойно положение, както и на млади творци. Всичк...

Задържаха трима телефонни измамници

/КРОСС/ Полицията в Горна Оряховица задържа трима телефонни измамници, които в петък задигнали 600 евро от 64-годишна жена от Велико Търново. Непознат мъж се обадил по домашния телефон на жената, представил се за племенника й и обяснил, че има да получава пратка, за която трябва да заплати посочената сума. Уговорили се да се срещнат в района на горнооряховската болница. Жената събрала сумата, а внучката й я предала на "куриер", но след като отворила пратката установила, че вътре има празна кутия. Незабавно уведомили служителите на реда. Задържаните - 34-годишният И. Д.,; 24-годишният К. Н. и 46-годишният Г. Г. И - са от Горна Оряховица, осъждани и известни на полицията. С постановление на прокуратурата са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража до 72 часа".

Пет кораба се сблъскаха в Дунав, има ранени

Инцидентът е станал в през нощта близо до хърватския град Алмаш

Депутати настояват за отговори за спирането на акумулаторния завод в Търговище

Посочените от ръководството мотиви за спирането на работата на акумулаторния завод в Търговище не са достатъчно подплатени с аргументи. Зад тази позиция застанаха депутати от региона и представители на местната власт по време на нарочна пресконференция. Депутатите Веселин Пенев и Тунчер Кърджалиев от ДПС и Явор Куюмджиев от БСП завиха категорично, че ще продължават да настояват фирма „ЕнерСис" да даде точни отговори за това какво се случва в завода и каква е перспективата пред предвидените за освобождаване от 31 март догодина 420 работници и сл...

Сега пък преводи отложиха екстрадицията на Брендо

Решението на Софийския градски съд дали да екстрадира Брендо към Румъния отново е отложено.

87 000 лева за моредна администрация на Малко Търново

С европейски средства Малко Търново започва модернизиране на общинската си администрация. Одобреният проект носи името „Съвременна и ефективна администрация на община Малко Търново" и е с период на изпълнение 12 месеца. Финансирането е осигурено от оперативна програма „Административен капацитет", приоритетна ос 1: „Добро управление", подприоритет 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация" и е в размер на 87 070, 21 лева. В рамките на проекта община Малко Търново за първи път ще реализира функционален анализ, с който да бъде получена...

Големият финал на Big Brother All Stars 2013

Тази вечер зрителите на Нова ТВ ще се изправят пред сериозната задача да изберат победителя в Big Brother All Stars 2013. Лео, Райна, Денди, Златка Райкова и Златка Димитрова ще премерят сили в последната битка в шоуто. Само един от тях ще грабне титлата „любима риалити звезда на България". Довечера, по време на големия финал всяка една от звездите ще получи морална подкрепа от свой любим човек. Сред публиката в студиото ще застанат хората, които имат огромна роля в живота на Съквартирантите и коит...

Борисов: Ако правителството остане, през 2015 г. ще сме по-зле от Гърция

Ако това правителство остане още на власт, през 2015 г. България ще е по-зле от Гърция. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на двучасова среща с посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО в Българя.По думите на Борисов НАП и митниците са събрали с около милиард по-малко от предвиденото, а правителството се разплаща в момента с бъдещи приходи. „С кредитите, които взимат днешните управляващи, задлъжнялостта на страната се увеличава. В момента те си откупуват още една година управление, с парите, които харчат за социалн...

Решението за новите изтребители ще е ясно догодина

Ангел Найденов. Снимка:БГНЕС

Следващата година ще стане ясно дали ще стартира процедура за нови бойни изтребители или ще се върви към модернизация на старите МиГ-29. 

Това стана ясно днес на пресконференция на министъра на отбраната Ангел Найденов. 

Той обясни, че министерството ще подготви предложение до правителството, за да бъде взето решение дали държавата може да задели 700 млн. лв. за нови бойни самолети. 

Проектът за купуване на нови самолети предвижда придобиване на 8+1 бойни самолети. Само по отношение на авионика, навигационни системи на МиГ 29 към момента са необходими над 160 млн. лв. “Ние не можем да си позволим едновременно да реализираме пълната модернизация на изтребителите, да изразходваме средства, които са необходими за поддържане на техния жизнен цикъл, съответно летателна годност и да отидем на варианта придобиване на нов тип боен самолет”, каза той, цитиран от БГНЕС.

Министърът подчерта, че пред армията има две решения – пълна модернизация на изтребителите до края на техния жизнен цикъл до 2029 г. или минимална поддръжка и реализация на проекта за придобиване на нов тип боен самолет.

“2014 година е критична от гледна точка на необходимостта да се вземе конкретно решение”, заяви той. 

С малко над 5 процента се очаква да се повишат заплатите на военните през следващата година. Военният министър уточни, че в бюджета не са предвидени средства за повишаване на заплатите. Ние обаче актуализираме действащите наредби в министерството, които не изискват законодателни промени. Така увеличаваме допълнителните плащания за специфични условия на труд и служба в МО и съответно във Въоръжените сили. Изчислено, това, което ще се прилага в рамките на 2014 г., ще донесе малко над 5 процента увеличение на възнагражденията в системата на МО и Въоръжените сили”, обясни министърът.

Следващата година стартира Стратегическият преглед на структурите на Въоръжените сили, който се очаква да приключи в средата на годината. Прегледът се налага от необходимостта от оценка на резултатите от реализацията на Плана за развитието на Въоръжените сили, чийто срок за изпълнение е 2014 г. Ще бъдат анализирани способностите на Въоръжените сили и ще бъде направена оценка на използваните ресурси. 

Догодина армията очаква по линия на Комитета за инвестиции на НАТО 71 млн. лв., а от постъпления от продажби към края на годината ще има 11 200 000 лв., от които 5 200 000 лв. ще са от продажбите на имоти и 6 млн. лв. от продажбата на техника и боеприпаси. Предстои промяна и в почти всички закони, свързани с армията – този за резерва, за военна полиция, за военноинвалидите и военнопострадалите и в основния закон за отбраната и въоръжените сили. За догодина са предвидени и 6 200 000 лв. за компенсационни суми, за военните, които са пенсионери, но и работят.

Статията "Решението за новите изтребители ще е ясно догодина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

„Арсенал“ пак изтегли "късата клечка" - „Байерн“, „Сити“ на „Барса“ в Шампионската лига

„Арсенал" отново среща „Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига. Това отреди тегленият днес жребий за осминафиналите в надпреварата. Така шампионът на Европа ще срещне пак „артилеристите" по пътя си към финала, както стана и миналата година.

Друга интересна двойка е „Манчестър Сити" - „Барселона". Свирепа битка се очаква и между отборите на „Милан" „Арсенал" отново среща „Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига. Това отреди тегленият днес жребий за осминафиналите в надпреварата. Така шампионът на Европа ще срещне пак „артилеристите" по пътя си към финала, както стана и миналата година. Друга интересна двойка е „Манчестър Сити" - „Барселона". Свирепа битка се очаква и между отборите на „Милан"

Богатите инвеститори продължават да вярват в Лондон

Лондон е предпочитана дестинация за заможните фамилии, които са привлечени от правната защита, качеството на живот, данъчния режим и доброто образование

    


Всеки пети българин е живял под прага на бедност през 2011-а

1 558 800 души или 21,2 на сто от населението на страната са живели под прага на бедност през 2011 г., сочи изследване на Националния статистически институт.В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност намалява с 1,5 на сто, а относителният дял на бедното население намалява с един процентен пункт.Системата за социална защита има съществено значение за редуциране на бедността. Данните за 2011 г. показват, че ако в доходите на домакинствата се включат доходите от пенсии, но се изключат останалите социални трансфери, равнището н...

Луд руснак събра половин милион гледания с номера с яйца (видео)

"Лудият руснак"

“Лудият руски хакер” (Crazyrussianhacker) събра над 580 000 гледания в Youtube с видео за експерименти с яйца.

Потребилят Crazyrussianhacker повече от година е тотален хит в Youtube, а последното му видео предизвика лавина от споделяния в социалните мрежи.

В клипа може да видите как да обелите яйце по най-лесния и атрактивен начин, как да пъхнете сварено яйце в бутилка или в колко солена вода яйцето започва да се показва на повърхността.

Другата атракция на видеото е руският акцент и военното яке, което трудно се връзва с яйчената тематика.

Експериментаторът е наречен от потребителите в мрежата “EGGсперт”

Видео:

 

Статията "Луд руснак събра половин милион гледания с номера с яйца (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Калфин: Националната програма не може да се сменя с всяко правителство

Националната програма трябва да се защитава в Европейския парламент, но тя не може да се сменя със смяната на всяко правителство. Това заяви евродепутатът Ивайло Калфин в Плевен на среща, организирана от Областния съвет на БСП.Той даде пример с проекта „Белене”. „Вярно е, че това не е европейски проект, но е пример за непоследователност и става дума за огромни средства, които излизат от джоба на българския гражданин, каза Калфин.„Масови инвестиции са направени в Белене - огромни, поръчано оборудване - готово. Седим сега със съдебно дело, защото...

Мъж опита да запали адвокатка, защитавала съпругата му при делба

“Здравко, как си?” С тези думи адвокат Юлия Ангелова се обърнала към 71-годишния Здравко Митков, когото срещнала в коридора на кантората си във вторник следобед.
“С теб имаме сметки за уреждане”, отговорил пенсионерът и започнал да я полива с бензин. Благодарение на бързата намеса на други адвокати и служители в съседни офиси мъжът не успял. “Здравко, как си?” С тези думи адвокат Юлия Ангелова се обърнала към 71-годишния Здравко Митков, когото срещнала в коридора на кантората си във вторник следобед. “С теб имаме сметки за уреждане”, отговорил пенсионерът и започнал да я полива с бензин. Благодарение на бързата намеса на други адвокати и служители в съседни офиси мъжът не успял.

Арестуваха BG капитан на кокаинов кораб във Венецуела

Във Венецуела намериха кокаин на борда на кораб с български капитан.

Здравната каса започна плащанията на болниците

Неразплатената сума за дейност на лечебните заведения за болнична медицинска помощ, извършена през октомври и ноември 2013 година, ще бъде изплатена през януари 2014 година, съобщават от НЗОК

Стойчо Стоев: Лацио не е лош отбор, предимството им е, че няма зимна пауза в Италия

„Желан, нежелан, това е,“ философски коментира старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев жребия на Лудогорец в Лига Европа. Разградчани ще се изправят срещу Лацио на 1/16-финалите през февруари. „Такъв е бил жребият, такава е съдбата. Няма какво да коментираме. Ще се подготвим добре за този отбор, и ще видим какво ще стане през пролетта.“ „Италианското първенство го следя, общо-взето съм запознат с отбора на Лацио. Просто като фен, не като треньор. Тепърва ще го разучаваме. Има доста футболисти в Лацио, не само Клозе. Не са лош отбор, нищо че ...

Да съберем най-позитивните снимки на 2013 година

За трета поредна година се организира най-позитивният и безплатен фотоконкурс "Най-позитивни снимки". Инициативата си поставя за цел да събере възможно най-много позитивни, вдъхновяващи и значими кадри от изминалата година и да публикува ТОП 50 от тях в блога на инициативата. Целта е на едно място да бъдат събрани най-най-най-позитивните моменти от отиващата си и изпълнена с различни емоции 2013 година.Каним всички българи да пратят своите любими кадри на positiveness2013@gmail.com и да ни разкажат със заглавие или кратка история защо са направили снимката. Екипът на "Най-позитивни снимки" ще селектира най-позитивните фотоси от годината и ще ги качи на блога на Коледа.

Ботев Пд продължава да се дъни, а феновете си искат Грънчаров

Пловдивският тим претърпя нов провал. Този път като гост, отборът на Станимир Стоилов отстъпи с 0:1 на "Черно Море" в заключаващите секунди на срещата. Явно скучните нулеви ремита започнаха да се превръщат в запазена марка на "канарчетата", обаче този път дори това не им се получи. Победният гол за варненския тим донесе Живко Атанасов в 92-та минута. Явно е, че кризата в "Ботев Пловдив" вече е доста сериозна, след като добрите резултати на тима останаха в близкото минало. Сигурно има и умора в редиците на "Ботев", но все пак и другите отбори имат натоварена програма. След зимната пауза целта на Стоилов и момчетата му вече няма да е титлата, а оставането сред първите четири тима в класирането на А група. Междувременно феновете на "Ботев Пловди...

Жребият на Шампионската отреди два големи сблъсъка

/КРОСС/Днес в централата на УЕФА в Нион бе изтеглен жребият за осминафиналите на Шампионската лига. Късметът оформи две големи дербита - Манчестър Сити се изправя срещу Барселона, а сегашният носител на трофея Байерн Мюнхен излиза срещу лидера в Англия Арсенал. Челси пък ще се изправи срещу турския Галатасарай, в който играе бившият играч на лондончани Дидие Дрогба. Първите мачове ще се играят на 18/19 и 25/26 февруари, а реваншите са на 11/12 и 18/19 март. Жребият определени следните мачове: Манчестър Сити - БарселонаОлимпиакос - Манчестър ЮнайтедМилан - Атлетико МадридБайер Леверкузен) - Пари Сен ЖерменГалатасарай - ЧелсиШалке 04 - Реал МадридЗенит - Дорусия ДортмунАрсенал - Байерн Мюнхен  

Заради "данък ВЕИ" няма да фалират зелени централи, убеден е Стойнев


Таксата върху производителите на енергия от ВЕИ, няма доведе до фалити на производители, както се твърди, а ще е в подкрепа на потребителите и ще стабилизира енергийната система на страната. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в Ловеч, цитиран от пресцентъра си.

Той отново призова президента Росен Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за таксата и подчерта, че такова решение на държавния глава няма да навреди на правителството, но ще се отрази...

НЗОК започна заплащането на дейностите на болниците

Този месец НЗОК е заплатила 136 422 345 лв. за дейност на лечебните заведения за болнична медицинска помощ, съобщиха от касата. Сумата гарантира изплащането на възнагражденията на работещите в болниците. Няма причина ръководителите на лечебните заведения да бавят заплатите на служителите си.

Жребият определи: Лудогорец излиза срещу Лацио

/КРОСС/ Българският шампион Лудогорец ще срещне носителя на купата на Италия Лацио на 1/16-финал в турнира на Лига Европа. Това отреди днешният жребий в централата на УЕФА в Нион. Мачовете ще се състоят на 20-ти и 27-ти февруари, като Лудогорец е гост в първата среща. "Такъв е жребият, няма какво повече да коментираме. Ще се подготвим добре и ще се опитаме да се представим добре. В момента "Лацио" не вървят добре в първенството, но в Италия имат предимството да не почиват през зимата", коментира старши треньорът Стойчо Стоев пред "Гонг".Той не пожела да се ангажира с прогноза за шансовете на българския отбор срещу двукратния шампион на Италия. "Нека да не говорим в проценти. Едно е сигурно - ще направим всичко възможно да покажем хубав футбол и да се представим достойно."Стоев заяви, че през зимната пауза задължително ще се търсят приятелски мачове с отбори, които практикуват сходен стил с отбора на Владимир Петкович.    

Семейство Бекъм посрещат новата година на Карибите

/КРОСС/ Семейство Бекъм ще посрещнат новата година на Карибските острови, съобщава Daily Mirror. Заедно със звездната тумба за островите Търкс и Кайкос тръгва готвачът им Гордън Рамзи и съпругата му. Двете семейства ще живеят под наем в луксозна вила, която ще им струва по 70 000 паунда на седмица.    

Издирва се опасен кандидат-бежанец!

36-годишен иракчанин, с процедура за бежанец, измами германец във Варна, заведе го в гора, преби го и го ограби

Ранното пенсиониране при 85% от пенсията?

Хората, които имат необходимия трудов стаж, но им остава една година за пенсия, ще могат да се пенсионират по-рано, като за този период ще получават 85 на сто от пенсионното възнаграждение, съобщи депутатът от БСП Екатерина Заякова.

Забавната страна на чакането пред компютърния екран (СНИМКИ)

Вероятно неведнъж сте се изнервяли, докато инсталирате нова програма. Или сте правили голям тест на системата, чакайки статус бара, индикиращ...

Ядът на 20-годишна я откара с прорезни рани в болница

/КРОСС/ 20-годишно момиче е било откарано в болница със сериозни прорезни рани по тялото и кръвозагуба, след като е минало през стъклена врата на нощно заведение в Гоце Делчев, пишат местни медии. Полицията осъмнала в новооткритата дискотека в града, за да разпита очевидци на кървавия инцидент. Според тях девойката била ядосана и разбила стъклената врата на заведението с крака си, след което паднала окървавена от другата страна. За броени минути всичко станало в кръв. Лекарите оперират момичето, а разследващите органи изясняват случая.    

„Арсенал“ пак се натресе на „Байерн“ в Шампионската лига, „Сити“ на „Барса“

„Арсенал „Арсенал" отново среща „Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига. Това отреди тегленият днес жребий за осминафиналите в надпреварата. Така шампионът на Европа ще срещне пак „артилеристите" по пътя си към финала, както стана и миналата година. Друга интересна двойка е „Манчестър Сити" - „Барселона". Свирепа битка се очаква и между отборите на „Милан"

Продължава битката за църква-костница „Света Неделя” в Батак

Културно-историческо дружество „Будител Културно-историческо дружество „Будител" продължава битката за старата църква-костница в Батак, съобщава Радио „Фокус" - Пазарджик. „Последната стъпка в тази посока е изпращането на нов призив за спасението на храма. Решихме да напомним отново за проблема, тъй като българските институции, отговорни за опазването на този паметник на културата, не

Покана за брифинг

17 декември 2013 г., 12.10 часа, сградата на хотел „ Сентръл парк“

Почина журналистката Елеонора Цанова

Тази нощ в съня си почина врачанската журналистка Елеонора Цанова. Ели беше дългогодишен кореспондент и на национални вестници,  до последно остана вярна на професията. Винаги усмихната, готова да тръгне след поредния сигнал за нередност. Почивай в мир!   Поклонението ще е на 17 декември, в храм „Св. 12 Апостоли“ във Враца, а погребението – същия ден, от 12,30 ч. в новия гробищен парк....

“Алфа Рисърч”: Държавните институции и партиите продължават да губят подкрепа

Доверието на българите към ключовите държавни институции в страната е на ниско ниво и продължава да се срива. Това показва национално представителство проучване на социологическата агенция "Алфа Рисърч" за декември.   Според социолозите доверието към правителството е под психологическата бариера от 20 на сто, към парламента - на дъното от 10 процента. Отношенията към президента Росен Плевнелиев и към главния прокурор Сотир Цацаров е силно поляризирано, но в сравнение с предишни периоди неодобрението към тях взема превес над одобрението. Положителни са оценките само за столичния кмет Йорданка Фандъкова, омбудсмана Константин Пенчев и еврокомисаря Кристалина Георгиева.   Според данните на "Алфа Рисърч" втори пореден месец доверието към правителството остава под психологическата бариера от 20% и по-ниско от електоралния потенциал на излъчилите го партии БСП и ДПС.   В началото на декември положителните оценки за дейността на Министерския съвет са едва 19 на сто, а отрицателните достигат половината от пълнолетното население - 50%. Дори сред традиционните леви избиратели – възрастни, пенсионери, жители на малките населени места – неодобрението за кабинета е средно 1.5 пъти по-високо от одобрението, отбелязват социолозите. Според агенцията макар и по-бавно, продължава ерозията в доверието и към премиера Пламен Орешарски. Положителните оценки за дейността му (21%) надвишават само с 2 пункта тези за правителството, а отрицателните (47%) са три пункта под тези за кабинета. И през декември нито една от ключовите държавни институции не успява да излезе от негативната спирала на недоверието, се казва в анализа към изследването на агенцията.   Отношението към президента Росен Плевнелиев остава силно поляризирано. Той губи два пункта доверие, с което отрицателните оценки за дейността му (29%) вземат лек превес над положителните (27%). Аналогична е тенденцията в мненията за работата на главния прокурор Сотир Цацаров (22% позитивни срещу 28% негативни), към ръководената от него прокуратура (13% позитивни срещу 46% негативни) и всички институции на съдебната власт.   От всички държавни институции рейтингът на парламента е най-нисък. Одобрението за Народното събрание се е закотвило на дъното от 10%. Намалява и личният рейтинг на председателя му Михаил Миков - от 20% на 18%.   Категорично искане за предсрочни избори   Обществено-политическите нагласи на избирателите продължават да бъдат твърде критични към настоящото политическо статукво, констатират още от "Алфа Рисърч". Мнозинството от жителите на страната са категорично за предсрочни парламентарни избори: 41% - във възможно най-кратки срокове, 39% - заедно с европейските. Подкрепата за пълен мандат на правителството се връща на равнището от летните протести – 19%.   За трети пореден месец БСП и ГЕРБ стоят доста плътно една до друга в електоралните нагласи, въпреки че и при двете е налице лек спад. Достигайки максимума си на обществена подкрепа, БСП с леки колебания запазва около 16.5% избиратели. Доверието в лидера й Сергей Станишев обаче продължава да ерозира, спадайки от 23% до 19%.   ГЕРБ и Бойко Борисов също бележат лек отлив на подкрепа. Електоралният потенциал на партията спада от 16.5% до 15.8%, а одобрението за лидера му от 24% на 21%.   Близки остават позициите между Реформаторския блок и ДПС. Реформаторите разполагат с малко по-висок общ потенциал (6.9%), но зад 6.1% за ДПС стои по-мобилизиран електорат.   Недоволството от управлението на страната и притокът на бежанци през последните месеци повишават радикалните антисистемни нагласи и националистическия вот. Скандалите около “Атака” отнемат част от подкрепата й, която спада до 2.7% и прелива в полза на конкурента НФСБ (3.5%).   Търсенето на алтернативи извън настоящите политически партии се връща също на равнището от летните месеци – 10%. За момента обаче както в националистическата ниша, така и в останалата част от политическия спектър липсва нов играч, който да консолидира енергията на общественото недоволство. Поради това делът на негласуващите се запазва сравнително висок (39%).   Най-значимото събитие на годината: Протестите За разлика от минали години, когато множество краткотрайни събития разфокусираха общественото внимание и сливаха един с друг времевите отрязъци , 2013-та минава под знака на няколко знакови събития, които позволяват ясната й идентификация.   За събитие №1 българите определят гражданските протести срещу правителството на Орешарски, избухнали след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС (26%). Следва оставката на правителството на Б. Борисов (21%) и почти веднага след него – пристигането на сирийските бежанци (19%). Още два протеста – февруарските, срещу високите сметки за ток (12%) и студентските (10%) са сред емблематичните събития, с които хората ще запомнят отминаващата година.   Сформирането на правителството на Орешарски е посочено от 3% от анкетираните, подписването на договора за Южен поток – от 1%, а контрапротестите – от 0.7%.   Възприятието за 2013 година като година на протести дава отражение върху цялостната символика на годината. Несъмнено, темата за протеста се наложи в публичното пространство по начин и интензивност, с които много рядко у нас е била пробивана официалната пропаганда. 40% от българите посочват “протест” като емблема на отминаващата година.   Още една дума от лексиката на площадите и гражданите е сред символите на 2013 – "оставка”, посочена от 27% от анкетираните. За 16% от хората "бежанците” са запомнящият се знак на годината.   Общата равносметка на годината е една от най-негативните за последните петнадесет години. С 47% отрицателни оценки и едва 11% положителни тя е сравнима с годините на тежка икономическа криза, след които са следвали бурни политически промени.   С много малки изключения очакванията на българите за всяка следваща година са оптимистични. Настоящата не прави изключение. 29%, главно възрастни хора, с ниско образование и безработни се страхуват от по-лоша година, 38% - учащи, представители на по-младото и средно поколение от София и големите градове, се надяват на по-добра 2014.

Лудогорец изтегли късата клечка – Лацио на 1/16-финал!

Лудогорец ще играе срещу италианския гранд Лацио на 1/16-финалите в Лига Европа Българският шампион изтегли един от най-трудните възможни съперници в жребия. Лацио е домакин на първия мач, на 20 февруари, а Лудогорец приема италианците на реванша на 27 февруари. Жребият за осминафиналите пък допълнително "изсипа" неприятности за Лудогорец, и в случай, че отстрани Лацио българският отбор ще има за съперник победителят от двойката Динамо Киев - Валенсия!   Тези мачове, от осминафиналите, са на 13 и 20 март 2014.  ...

През 2015 г. България ще е по-зле от Гърция, прогнозира Борисов

Борисов бе категоричен, че „Атака“ е ключовата дума за

Нов скандал с конско месо в Европа

Конско месо, използвано за тестване на лекарства

Кошмар! Лацио изскочи на пътя на Лудогорец

Тежък жребий се падна на Лудогорец в Лига Европа.

Не може да се прогнозира земетресение в Кресненско

Астроложка на име Астра Луна е прогнозирала, че през лятото на следващата година страната ни ще бъде разлюляна от страшно земетресение в района на Кресна. Ще има много разрушения и страдания.Зам.-председателят на Института по геофизика, геодезия и география на БАН проф. Николай Милошев бе категоричен пред Нова телевизия, че земетресенията не могат да се прогнозират. „Ако можеха да се предсказват земетресения, нямаше да се случи това във Фукушима", лаконичен е той.Проф. Милошев добави, че всяко сеизмично огнище има различно поведение.По думите м...

Лудогорец изтегли Лацио на 1/16-финал, после го чакат Динамо Киев и Валенсия

Лудогорец ще играе срещу италианския гранд Лацио на 1/16-финалите в Лига Европа! Българският шампион изтегли един от най-трудните възможни съперници в жребия. Лацио е домакин на първия мач, на 20 февруари, а Лудогорец приема италианците на реванша на 27 февруари. Жребият за осминафиналите пък допълнително "изсипа" неприятности за Лудогорец, и в случай, че отстрани Лацио, българският отбор ще има за съперник победителят от двойката Динамо Киев - Валенсия!...

Министър Цветлин Йовчев: МВР се справи много добре в изключително тежък период

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи отчете резултатите от работата на ведомството през последните шест месеца

МВР отчете ”нелоши резултати” през последните 6 месеца

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев отчете "нелоши резултати" от свършеното от служителите на МВР през последните шест месеца.

Цветлин Йовчев: Има политически екстремизъм

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че в момента има сериозен политически екстремизъм и това е сериозен проблем, защото раните, които ще отворят в обществото няма да се затворят скоро.

Зелена детска академия заработи в Търговище

От днес в Регионалната библиотека „Петър Стъпов” в Търговище работи „Зелена детска академия”. Тя е в отговор на въпросите: четат ли днес нашите деца и как възпитаваме у тях навици за четене, каза директорът на библиотеката Росица Куцарова. Академията става действителност, след приключването на дейностите по проект. Тук е обособен специален еко-кът, в който почти всичко е от природни материали. Редом с компютрите, малките търговищенци ще могат да поседнат на пънче под дървото на знанието, а на специален килим децата могат да почетат книги с люби...

Облачно

Прогноза за 17 декември, вторник През нощта над Източна България и Дунавската равнина облачността ще се задържи значителна. Във вторник над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има отново над източните райони и по поречието на Дунав. В източните райони ще духа до умерен вятър от север, североизток. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, по Черноморието - до 2°. Максималните стойности ще достигнат 1°-6°, в крайните югозападни райони до 8°- 9°.Атмосферното налягане ще се з...

„Протест” и „оставка” са думите на 2013 година

„Протест „Протест" и „оставка" са символите на отиващата си 2013 г., показва национално представително проучване на агенция „Алфа Рисърч". Според 40% от българските граждани, думата „Протест" е определена, като описваща най-добре духа на изтичащата година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Три топ 5 събитията на

Средствата по ОП "Околна среда" остават блокирани до март

Екоминистерството ще проверява поръчки за 2010 - 2013 г. над 50 хил. лв.

    


Михайлова: Наказателните процедури срещу България вече са с една по-малко

Наказателните процедури по ОПОС намаляват заради предприетите действия на министерството, заяви гордо ресорният министър Искра Михайлова

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване