Напрежение на израелско-ливанската граница

Израелската армия простреля двама ливански войници

Осигуряват съботно-неделни занимания за деца с увреждания

Община Добрич въвежда нова социална услуга в помощ на родителите на деца с увреждания, съобщи кметът Детелина Николова. От началото на следващата година в Дневния център за деца с увреждания, който се намира на ул.”Суха река” 37, ще се предлагат и съботно-неделни занимания. По този начин центърът ще осигурява заместваща грижа за родители, които желаят да ползват лично свободно време през почивните дни. Добрич е първата община в сраната, която въвежда подобна услуга, отбеляза кметът Николова. По думите й идеята за това е дошла от служителите на ...

БСК: Икономиката се оттласква от дъното

Председателят на БСК Божидар Данев

Българската икономика се оттласква от дъното. Бизнес климатът в България се е подобрил през 2013 г. спрямо 2012 г., смятат 22% от 462-мата мениджъри и собственици на компании, анкетирани за проучване на Българската стопанска камара.

Проучването е направено в периода 1-10 декември.

През 2012 г. едва 2% са отговорили, че бизнес климатът у нас се е подобрил, отбеляза на пресконференция днес изпълнителен директор на БСК Божидар Данев.

33% от анкетираните са оптимисти за 2014 г. – те очакват над 1.5% ръст на икономиката.

Пречка номер едно за бизнеса е политическата обстановка в страната, смята той. Протестите, както и политическата обстановка в страната се отразяват върху икономиката на страната, заяви Данев.

Според анкетата най-много негативи събира правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов (72%), следвано от настоящия кабинет “Орешарски” (45%). Служебното правителство на Марин Райков има най-висок процент одобрение, негативните оценки за него са 31%.

Според бизнеса престъпността, корупцията и сивата икономика са се запазили на нивото си от 2012 г. Те отчитат като облекчение спада на регулаторната тежест.

 Анкета БСК

Тревожна е тенденцията все повече фирми да не могат да обслужват кредитите си, а една от основните причини за това е забавянето на плащанията от държавата и общините.

Работодателите отново се оплакват от липса на достатъчно квалифициран персонал. 62.5% потвърждават, че има дефицит на качествени специалисти.

Александра Бонева 

Статията "БСК: Икономиката се оттласква от дъното" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Киркоров си върна апартаментите край Варна

Руският певец с български корени Филип Киркоров си върна двата апартамента от луксозния комплекс “Порт Палас” край Варна, които бяха продадени без негово знание, стана ясно от определение на Върховния касационен съд от 12 декември.

Дълговете на държавата към бизнеса продължават да растат


Дълговете на държавата към бизнеса вместо да намаляват - растат, показват данните на Министерството на финансите, цитирани от "Труд".

Според тях в края на септември ръстът на просрочията е от 111 млн. лв. или 37% спрямо година по-рано.

Така излиза, че въпреки декларациите на сегашните управляващи, че се разплащат по-ефективно с бизнеса в сравнение с предишните излизат неверни.

Неразплатените дългове на държавата са започнали да нарастват през март тази година,...

531 нарушения установиха трудови инспектори в Пернишко

Съставени са 25 акта за административни нарушения.

"Поне за секунда" - белгийски проект в подкрепа на болни от рак


Първите 90 секунди на това видео изглеждат като множество други фирми на благотворителни организации. И тогава сценарият изоставя клишетата.

За акцията на белгийската фондация "Мими" се заговори в началото на декември като иновативен подход за събиране на помощи на страдащите от рак. 

Идеята е реализирана през лятото, когато 20 пациенти се съгласяват да им направят грим и да им поставят перука, но да стоят със затворени очи, за да е още по-голяма изненадата.

Те...

Митничари на "Лесово" откриха 1400 кутии контрабандни цигари

Митничари на ГКПП "Лесово" откриха 1400 кутии контрабандни цигари, укрити в шофьорска кабина на ТИР с българска регистрация, съобщиха от митницата в Бургас. Камионът е пътувал от Турция за България. При извършената проверка митническите инспектори открили тайници в тавана на кабината, в арматурното табло и зад леглото. Други 15 000 кутии контрабандни цигари са иззети от влизащ в страната микробус, управляван от молдовец с двойно гражданство - българско и молдовско. През последните два месеца на митническия пункт са пресечени повече от 40 опита ...

Чакъра взривен с граната и запален

/КРОСС/ Десет години след гибелта на Тодор Димов-Чакъра на 10 декември 2003 г. блесват убийствени манипулации около кончината му. Резултатите от началната експертиза след ексхумацията на тялото му сочат, че смъртта му не е настъпила от самовзривяване с граната, както се твърдеше в официалните протоколи. Ако резултатите от окончателната експертиза потвърдят началната, прокуратурата е свободна да повдигне обвинение или за предумишлено убийство, или за злоупотреба с власт, пише „Преса". Грозна стъкмистика Граната е имало, но тя е взривена в задната лява част на тялото му, сочат данните. Шрапнели от нея са открити в лявата бедрена кост с вход отзад. Чакъра е бил десняк и е невероятно човек да използва подобна изкълчена поза, за да се самоубие. Логичните изводи на експертите, до които водят новите факти, очертават грозна стъкмистика, а именно, че гранатата е била пъхната под тялото му и после взривена. Не от Димов. А за заличаване на следите трупът е бил запален. Какво води спецовете до подобни изводи? Трупът на Чакъра е бил ужасяващо обгорял, но мебелите около него били засегнати в много малка степен в сравнение със състоянието на тялото. Наоколо е имало фотьойли от изкуствена кожа, които е трябвало да изгорят като факли, но не са. Затова логичен е изводът, че е горял само трупът, но не и помещението, в което се е намирал. Именно това е насочило експертите към извода, че той е бил запален

„Мерцедес” изгоря, докато го ремонтираха

Пожар унищожи автомобил, докато собственикът му го ремонтирал.   От ОДМВР-Разград съобщиха, че инцидентът е станал вчера в 12,15 ч. в село Бисерци.  След като ремонтирал колата си, Есенер Хасанов запалил двигателя, за да установи успешен ли е ремонтът и от късо съединение тя пламнала. Возилото изгоряло напълно, заедно с документите си, пострадали хора няма. ...

Възстановиха разрушения при наводнение мост в Шабла

Възстановено е мостовото съоръжение на околовръстния път на Шабла, в района на Пречиствателната станция за отпадъчни води, съобщава shabla.info. Строително-монтажните работи са на стойност 291 хил. лв., а средствата за изграждане на обекта бяха отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Мин...

Спря работата по един от стадионите за световното в Бразилия


Бразилските съдебни власти наредиха строителството на стадиона "Арена Амазония" в Манаус да спре, обявиха местните медии в неделя. Ден по-рано един от строителите почина след падане от покрива на съоръжението.

Прокурорите поискаха работата по изграждането да спре заради разследването и до гарантирането на безопасността на работниците.

В събота Марлеудо де Мело Ферейра стана петата жертва на строителството на новите стадиони за световното първенство по футбол.
...

Новият живот на изоставените затвори в Германия


Тези две килии ще станат спалня, тези две - детска стая, а там ще съборим стените и ще поставим плъзгаща се врата, защото ще има кухненски бокс. Това обяснява 45-годишният германски инвеститор Томас Рихтер-Мендау, който оглежда собствеността си - бивш затвор в североизточния германски град Щендал.

През последните няколко години се прилага правителствена програма за намаляване на броя на затворниците в Германия, което води до изоставянето на много затворнически общежития, пише...

Здравната каса започна плащанията към болниците за декември

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е заплатила 136 422 345 лв. за дейност на лечебните заведения за болнична медицинска помощ през месец декември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на касата. Сумата гарантира изплащането на възнагражденията на работещите в болниците. Няма причина ръководителите на лечебните заведения за болнична помощ д Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е заплатила 136 422 345 лв. за дейност на лечебните заведения за болнична медицинска помощ през месец декември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на касата. Сумата гарантира изплащането на възнагражденията на работещите в болниците. Няма причина ръководителите на лечебните заведения за болнична помощ д

Музата на Евтим Евтимов чества 60-годишен юбилей

/КРОСС/ Поетесата Романьола Мирославова ще събере приятели и почитатели, за да отпразнува своя 60-годишен юбилей. Събитието е организирано от Столичен район "Овча купел", Съюзът на българските писатели и Салонът на изкуствата "Пролет моя" към читалище "Никола Й. Вапцаров - 1922" и ще се състои на 27.12.2013 г., петък, от 17 ч. На събитието ще бъде представена най-новата книга на поетесата - "Реката остава същата" - сонетни венци и рубаи. Авторката ще бъде представена от поета Матей Шопкин. Ще бъде прочетено и слово на поетесата Ана Александрова, която заради преклонната си възраст няма да присъства на събитието. От двайсетина години Романьола Мирославова споделя жизнения път на големия български поет Евтим Евтимов. Тя е автор е на петнайсетина стихосбирки, сред които „По стълбите на утрото", „Въздишки от вулкан", „Час преди залеза"; на четири книги за деца, сред които и „Подарък за Дядо Коледа", отличена с наградата на Съюза на българските писатели за детска литература; на разкази, проза и пиеси. Превеждана е на руски, македонски, украински, белоруски, английски, немски, сърбохърватски, испански и италиански.Носител е на множество награди за поезия, между които "Витошко лале", „Свищовски лозници", награда на името на П.К.Яворов. Получила е и три международни награди Voci nostre, гр. Анкона, 2006 и 2011 г. и Aldo Мoro, 2007, гр. Лече, Италия

Фрешът и салатата поевтиняват на едро

Седмица преди празниците цените на цитрусите намаляват. Портокалите са поевтинели на едро с 5,3% за седмица, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Цената им е 1,15 лв. за килограм, в понеделник е била 1,23 лв. От началото на декември свалянето на цената е с 12 на сто.
С 5,3 на сто за седем дни поевтиняха на дребно и Седмица преди празниците цените на цитрусите намаляват. Портокалите са поевтинели на едро с 5,3% за седмица, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Цената им е 1,15 лв. за килограм, в понеделник е била 1,23 лв. От началото на декември свалянето на цената е с 12 на сто. С 5,3 на сто за седем дни поевтиняха на дребно и

Спират камионите над 10 т по празниците

Ограничението ще касае четири първокласни пътища

    


Преговорите на Украйна с ЕС продължават, твърди зам.-министър

Преговорите относно подготовката за подписване на Споразумението за асоцииране с Европейския съюз продължават. Това съобщиха от украинското министерство на външните работи, предаде Интерфакс, цитирана от „Фокус”. „Споразумението не е подписано, но преговорите продължават и аз потвърждавам това”, посочи заместник-министърът на външните работи Андрей Олефиров. Той припомни, че съвсем наскоро са се провели посещения на техническата мисия, а също така на делегация на високо равнище в Брюксел, които са продължили обсъждането с европейската страна на всички въпроси от дневния ред. Само вчера обаче от ЕС заявиха, че прекъсва работата по подписване на търговско споразумение с Украйна. Европейски комисар за разширяването Щефан Фюле написа в Twitter, че каз...

Работещите в "Ремотекс" искат среща със Стойнев и Адемов

Работещите в "Ремотекс" в Раднево настояват за среща с министрите на икономиката и енергетиката и на труда и социалната политика Драгомир Стойнев и Хасан Адемов, както и с Корнелия Нинова, председател на социалната комисия в НС и с президента на КНСБ Пламен Димитров. Работещите в "Ремотекс-Раднево" ЕАД протестират вече 25 дни, поради неизплащане на трудовите ни възнаграждения от 10 месеца. В поканата за незабавна среща работниците заявяват: "Да, нашият завод- не сме се объркали и не преувеличаваме, защото този завод е построен в далечната 1966 г. на миналия век със средства от общия труд на нашите родители и деди. Те построиха за България едно от най-големите ремонтно- възстановителни предприятия за ремонт на тежко миннодобивно, транспортно и енергетичн...

Ето и кой с кого ще играе в елиминациите в Шампионска лига

Днес се изтегли жребият в Шампионска лига за първите двубои през февруари в елиминационната фаза на турнира. Според правилата, тимовете, играли в една група в груповата фаза, нямат право да бъдат изтегляни един срещу друг. Отбори от една и съща държава също нямат право да бъдат събирани на осминафинал. Отборите, завършили на втора позиция в групите са домакини в първите срещи. Поставените отбори бяха: Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, ПСЖ, Байерн Мюнхен, Челси, Борусия Дортмунд, Атлетико Мадрид, Барселона Отборите, завършили на втора позиция бяха: Байер Леверкузен, Галатасарай, Олимпиакос, Манчестър Сити, Шалке, Арсенал, Зенит, Милан Така ще изглеждат предстоящите осминафинални срещи: Олимпиакос –  Манчестър Юнайтед Шалке 04 - Реал Мадрид Байер Леверкузен - ПСЖ А...

График за изплащането на обезщетения за болест и майчинство

Националният осигурителен институт съобщава, че във връзка с празничните и почивни дни през месец декември последните преводи на суми за парични обезщетения при болест, трудоустрояване и майчинство и помощите от ДОО към съответните банки ще бъдат извършени по график на 16-ти и 18-ти декември 2013 г., като на 20-ти декември ще бъде направен и още един превод на суми. В преводите на суми ще бъдат включени паричните обезщетения по представените в териториалните поделения на НОИ документи, по които е преценено, че осигурените лица имат право на обезщетение или помощ, съобщиха от НОИ. Лицата ще разполагат със съответните суми по банковите си сметки на 17-ти, 19-ти и 21-ви декември 2013 г. Първото изплащане на парични обезщетения и помощи за 2014 г. ще бъде извършено на 6-ти януари, ...

НЗОК дава повече пари на болниците от миналата година, но отново недостатъчно

Общо 136 422 345 лева е платила Здравната каса през този месец за дейността на болниците, изработена през октомври, предаде bTV. Сумата е достатъчна, за да може всяко лечебно заведение да изплати заплатите на своите служители, категорични са от НЗОК. За октомври 2012 година касата е заплатила на болниците 136 142 352 лв., което е с почти 280 хил. лева по-малко, отколкото сега. Въпреки това, за същия месец тази година, лечебните заведения са отчели дейност за 157 018 872 лв. През ноември миналата година болниците са получили от НЗОК 134 282 332 лв., докато заявените средства за 2013 г. са в размер на 156 768 462 лв. Всички дейности от извънболничната медицинска помощ за ноември тази година са напълно изплатени от касата.Както вече стана ясно, НЗОК насочва още около 1 млн. лв. от икономии ...

Двама младежи са извършили обир на денонощен магазин в Русе

Двама младежи са извършили обир на денонощен магазин в Русе, това съобщиха от областната полицейска дирекция в града. Около 1.00 часа в нощта срещу неделя в магазина, намиращ се на бул. "Цар Освободител", влезли двама младежи. Единият съборил служителката на земята, а другият откраднал 1500 лева, шест стека цигари и осем бутилки с алкохол на обща стойност 700 лева. Двамата младежи са били на видима възраст между 25 и 30 години. По случая се води разследване.

1400 кутии контрабандни цигари намериха митническите служители на Лесово

28 000 къса /1 400 кутии/ контрабандни цигари иззеха митническите служители на митнически пункт Лесово от тайници в шофьорска кабина на ТИР с българска регистрация, съобщава Агенция "Митници".

Камионът марка „Ивеко" е пътувал от Турция за България и е пристигнал на граничния митнически пункт към 6.30 часа сутринта. 28 000 къса /1 400 кутии/ контрабандни цигари иззеха митническите служители на митнически пункт Лесово от тайници в шофьорска кабина на ТИР с българска регистрация, съобщава Агенция "Митници". Камионът марка „Ивеко" е пътувал от Турция за България и е пристигнал на граничния митнически пункт към 6.30 часа сутринта.

Частният музей за антично изкуство в Русе още чака старта

Тригодишният договор за реставрация на сградата в Русе е удължен до 2015 г

Видеоконтролът днес

Полицейски служители следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. Днес, 16 декември, засилено присъствие има на булевардите „П. Хитов” и „Ст. Стамболов”.   Ежедневният контрол по спазване на скоростта в града продължава през целия месец декември, предупреждават от Пътна полиция - Сливен....

Китайският луноход с първи снимки

Китайският космически апарат изпрати първите си снимки от Луната.

СНИМКА: Заточените Адебайор и Асу-Екото се изгавриха жестоко с Тотнъм

Футболистите на Тотнъм Беноа Асу-Екото и Емануел Адебайор със сигурност ще имат доста проблеми с феновете на тима, след като се изгавриха със своя клуб сле поражението с 0:5 от Ливърпул снощи. Загубата бе най-тежката за у дома „шпорите“ срещу този съперник от 16 години, а пратеният под наем в Куинс Парк Рейнджърс бранител и трениращият предимно с юношите Адебайор едва дочакаха края на мача, за да публикуват своето отмъщение в интернет. Както е известно, и двамата не се разбират никак добре с мениджъра Андре Вилаш-Боаш, поради което минути след ...

Винетките за 2014 г. ще са по пощите от 17 декември

Продажбата на винетни стикери за 2014 година стартира от 17- ти декември 2013 година, съобщават от „Български пощи" ЕАД. Винетките ще се предлагат на 2 037 гишета, които са със 141 броя повече в сравнение с 2012 година. На 23 и 31 декември 2013 година желаещите да се снабдят с винетка ще могат да го сторят в дежурните пощенски станции. Цените на винетните стикери за 2014 година остават непроменени. За леки автомобили, годишният стикер е 67 лв.  ...

Омбудсманът на ЧЕЗ организира ден на отворените врати

/КРОСС/ Първият енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България Радослав Димитров организира ден на отворените врати в Ботевград на 18 декември, сряда. Инициативата ще се проведе от 13 до 17 часа в сградата на ЧЕЗ на ул. „Стефан Караджа" 3, ет. 2. Желаещите да се срещнат лично с омбудсмана трябва да се запишат в предварителен списък, който ще бъде на разположение в клиентския център на същия адрес от вторник сутринта. „Деветте месеца, откакто изпълнявам отговорната функция да посреднича между клиентите и компаниите от групата на ЧЕЗ в България, показаха, че личните срещи и прекият диалог с потребителите носят най-голяма полза за бързото разглеждане на всеки казус. Целта ми е да бъда максимално полезен и затова ще продължа кампанията си дни на отворените врати в Западна България", каза Радослав Димитров, енергиен омбудсман на ЧЕЗ в България. От създаването на институцията на 11 март 2013 г. омбудсманът организира дни на отворените врати в 7 града на Западна България. Омбудсманът се занимава с казуси, които вече са преминали през първоначално разглеждане съгласно стандартните правила на ЧЕЗ. В противен случай той ги предава на дружеството, в чиято компетенция спадат, и информира жалбоподателя. Когато спорът между клиента и дружеството на ЧЕЗ се решава по съдебен ред или с него се занимава Държавната комисия за енергийно и водно регулиране или националния омбудсман, омбудсманът на ЧЕЗ не се намесва

Нападнаха старозагорец

30-годишен старозагорец е бил нападнат между пресечките на ул. „Одринска Епопея" и ул. „Армейска" в Стара Загора. Две неизвестни лица му нанесли побой и отнели якето му с намиращите се в него 90 лв., лична карта, ключове за апартамент и лек автомобил.Сигнал за инцидента е подал 23-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство. От пресцентъра на полицията съобщават и за две бързи полицейски производства. В полицейското управление в Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 36-годишен мъж, който е управлявал лек автомо...

Линдзи Лоън ще пише мемоари

Холивудската звезда Линдзи Лоън е решила да събере в книга най-ярките спомени от живота си. Актрисата е готова да разкаже всичко на своя писател, като няма да запази нито една пикантна подробност от проблемното си минало. Ще има описания на употреба на наркотици, прекрачване на закона, истории за кариерата й на актриса, както и думи за отношенията й със семейството. Линдзи вече е получила оферти за ненаписаната книга от няколко издателски къщи, посочва БГНЕС. Преди работата по книгата въобще да е започнала, критицит...

Повече от половината български фирми още нямат сайт

Социалните медии се използват от 30% от бизнеса у нас, показа проучване на Евростат

    


1400 кутии контрабандни цигари иззеха митническите служители на Лесово

28 000 къса /1 400 кутии/ контрабандни цигари иззеха митническите служители на митнически пункт Лесово от тайници в шофьорска кабина на ТИР с българска регистрация, съобщава Агенция 28 000 къса /1 400 кутии/ контрабандни цигари иззеха митническите служители на митнически пункт Лесово от тайници в шофьорска кабина на ТИР с българска регистрация, съобщава Агенция "Митници". Камионът марка „Ивеко" е пътувал от Турция за България и е пристигнал на граничния митнически пункт към 6.30 часа сутринта.

Берое ще търси таланти и сред най-малките

Носителят на купата на България по футбол за 2013 г. Берое ще търси своите бъдещи звезди сред най-малките фенове на популярната игра. Това обяви в студиото на Дарик ръководителят на най-новия проект на „зелено-белите" Атанас Рибарски. Преди близо два месеца старозагорският клуб, с подкрепата и на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, създаде детската футболна школа „Атлет". „Това е една структура, която ще помага на Берое да селектира деца за най-малките си възрасти. Това не е нещо отделно, а по-скоро спомагателно средство за подбор сред ...

Годежари по хайтовски отвлекли 27-годишна мома

Трима мъже, отвлекли 27-годишна от чернооченско село, са установени и задържани в РУП-Кърджали вчера. Престъплението било извършено в събота малко след 17 часа. Жената била пресрещната на улицата, принудително качена в автомобил, след което похитителите изчезнали в неизвестна посока. След подадения сигнал и извършените издирвателни действия на териториите на полицейските управления в Кърджали, Хасково, Асеновград и Чепеларе похитената е била установена. Тя била държана в чепеларско село около 5 часа и успяла да избяга. При доп...

728 000 българи живеят средно с 93 лева на месец.

728 000 българи живеят средно с 1118 лв. на година, което прави по 93 лв. на месец. Това сочи Статистическият годишник, който се изготвя от Националния статистически институт.
Официалната статистика сочи, че 10% от българите, които имат най- нисък доход, живеят средно с 93 лв. на месец, при среден доход на лице в България от 328 лв. месечно (393 728 000 българи живеят средно с 1118 лв. на година, което прави по 93 лв. на месец. Това сочи Статистическият годишник, който се изготвя от Националния статистически институт. Официалната статистика сочи, че 10% от българите, които имат най- нисък доход, живеят средно с 93 лв. на месец, при среден доход на лице в България от 328 лв. месечно (393

Рено създаде съвместно дружество с китайската Дунфън

Френският автомобилен концерн Рено подписа споразумение за създаване на съвместно дружество с китайската компания Дунфън, слагайки край на десетилетие без производствено присъствие на най-големия автомобилен пазар в света.

Здравната каса започна плащанията към болниците за декември

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е заплатила 136 422 345 лв. за дейност на лечебните заведения за болнична медицинска помощ през месец декември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на касата. Сумата гарантира изплащането на възнагражденията на работещите в болниците. Няма причина ръководителите на лечебните заведения за болнична помощ д Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е заплатила 136 422 345 лв. за дейност на лечебните заведения за болнична медицинска помощ през месец декември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на касата. Сумата гарантира изплащането на възнагражденията на работещите в болниците. Няма причина ръководителите на лечебните заведения за болнична помощ д

Американци закриха успешен български завод и оставиха 200 души без работа

Американска компания, собственик на завода за производство на електроди в Ихтиман, преустанови дейността на предприятието, изнесе оборудването в Унгария и уволни над 200 работници, съобщи bTV.

"ЕСАБ-Електроди" АД е изключително успешен завод - без задължения към община или кредитори и с дългосрочни поръчки до 2015 година, по данни на местни служ Американска компания, собственик на завода за производство на електроди в Ихтиман, преустанови дейността на предприятието, изнесе оборудването в Унгария и уволни над 200 работници, съобщи bTV. "ЕСАБ-Електроди" АД е изключително успешен завод - без задължения към община или кредитори и с дългосрочни поръчки до 2015 година, по данни на местни служ

Цветлин Йовчев: Протестиращите проявиха политекстремизъм

Цветлин Йовчев

Поведението на протестиращите в събота беше крайно неприемливо. Имаше и малки деца. Не мога да си обясня защо трябваше да им се причинява това. Има полит екстремизъм, който не позволява съществуването на чуждо мнение. В хората има омраза, нетърписмости и агресия и тя може да бъде насочена навсякъде.

Така коментира блокирането на Клуба на Архитекта Цветлин Йовчев по време на годишния отчет на МВР.

Йовчев заяви , че с два пъти са намалели подслувашнията у нас. Йовчев отчете, че към края на 2012г броят на подслушванията е бил над 5 000. Към момента са 2100.

“Вече няма тефтерчета и автомобили за подслушване”, каза вътрешният министър.

По темата със задържания за 72 часа студент, Йовчев потвърди първоначалната информация , че е арестуван с обвинение, че след сблъсък между студента и полицая, служителят на реда е с извадено рамо.  

След протеста в събота друг протестиращ е глобен с 200 лв, защото е напръскал полицай със спрей, а други 4-ма са предупредителни протоколи  за неподчинение на полицейско разпореждане. 

Очаквайте подробности.

 

 

 

Статията "Цветлин Йовчев: Протестиращите проявиха политекстремизъм" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Намериха марихуана у мъж

23- годишен мъж от Сливен е задържан за притежание на марихуана, съобщиха от полицията. При рутинна проверка на лек автомобил „Мерцедес“  в кв. „Дебелата курия“ у водача е открито станиолово топче съдържащо суха зелена листна маса. При направения полеви тест веществото е реагирало на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство....

По четирима се борят за място във войската

Средно по четирима се борят за едно свободно място в армията. През септември МО обяви конкурс за 370 места в пехотата. За 350 от тях в поделенията в Карлово, Казанлък, Стара Загора и Ямбол този месец са се явили 1346 кандидати. Най-голям наплив за професионална военна служба е имало в Ямбол, където за едно позиция са се борили по 6 души.

Рут празнува Коледа на сцената

Певицата с концерт на 25 декември в София

    


Мариса Майер се извини за срива на Yahoo Mail

Това беше една много разочароваща седмица за нашите потребители и много съжаляваме за това, каза шефът на Yahoo

    


Проф. Милошев коментира прогнозите за трусове

По повод "астрологичните" прогнози, че се очаква разрушително земетресение в Кресненско той каза, че няма податки за това, както и че земетресения не могат да се предсказват по звездите

Милошев: Земетресения още не могат да се прогнозират

По повод "астрологичните" прогнози, че се очаква разрушително земетресение в Кресненско той каза, че няма податки за това, както и че земетресения не могат да се предсказват по звездите

Талант на Еврофутбол със злато от силния стрелкови турнир в Белград

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Кристиана Стоянова взе златото на силния Гран при турнир по спортна стрелба в сръбската столица Белград. 18-годишната българка спечели първото място при девойките на 10 метра с пневматично оръжие с 375 точки. Традиционният международен турнир се проведе събота и неделя (14-15.12.2013 г.). Три златни, един сребърен и един бронзов медал спечели друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Лидия Иванова, от Държавния отборен шампионат по плуване в малък басейн, който се проведе събота и неделя в Спортната палата в София. Лидия, която се състезава в маратонското плуване, триумфира със златото в дисциплините 100 м, 200 м и 400 метра свободен стил. Втората си позиция тя завоюва на 50 метра бътерфлай, а третата - на 50 метра свободен стил. Призовите отличия тя си осигури с резултати: 58.37 сек. на 100 метра свободен стил, 2:06.88 мин. на 200 метра свободен стил и 4.24.51 мин. на 400 метра свободен стил. Мъжкото присъствие сред отличниците между Спортните таланти в отминалите дни е на Даниел Застругов. Той стана двукратен републикански шампион по шорттрек в дисциплините 500 и 1000 метра. Така 17-годишният столичанин се оказа първият избор на националния отбор за Европейското и Световно първенства за юноши през 2014 г. Шампионатът на Стария континент е в Дрезден, Германия /17-19.01.2014 г./, а първенството на планетата е в Ерзурум, Турция /07-09.03.2014 г./

"ДАНС with me" - първото фейк НПО на ДАНС

/КРОСС/ Антоанета Цонева във Фейсбук: "ДАНС with me" ще се казва първото фейк НПО, регистрирано от ДАНС:) Коментарът на Цонева дойде в отговор на правителственото решение от миналата седмица, с което се дава право на ДАНС да открива собствени фондации, граждански сдружения и фирми. Антоанета Цонева е председател на Управителния съвет на Институт за развитие на пубичната среда и едно от лицата на протестите.  

Разходка в Гората на мечките

След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас", казва Гунтер Шмит изумен. „Да се връщаме в колата". Това е страх, който не би трябвало да очакваме от него, като сега е ... След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас", казва Гунтер Шмит изумен. „Да се връщаме в колата". Това е страх, който не би трябвало да очакваме от него, като сега е ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване