Държавата потъва в дългове към бизнеса

Министерство на финансите

Държавата потъва все повече в дългове към бизнеса. За последната една година просрочените задължения са се увеличи от 111 млн. лева (септември 2012) на 152 млн. лева (септември 2013). Това сочат данни на Министерството на финансите, публикувани от “Труд”.

Ръстът е с 37%.

Данните излизат на фона на хвалбите на управляващите, че, за разлика от ГЕРБ, се разплащат навреме с бизнеса и това съживявало икономиката.

От март до юни 2013 г. дълговете на държавата са се увеличили от 107 на 147 млн. лева, показват данните.

Обратната тенденция се наблюдава при общините, които свиват дълговете си. През септември 2012 г. те са 176 млн. лева, а година по-късно – 162 млн.

Общо към края на септември тази година държавата и общините дължат 314 млн. лева на бизнеса.

Разплащането на просрочията на държавата към бизнеса беше и основен мотив за актуализацията на бюджета през август, заради което първоначално бяха предвидени 116 млн. лева. По-късно се оказа, че те ще отидат не само за просрочени задължения, но и за плащания по сключени договори, по които още не е настъпил падежът.

Вероятно ефектът от допълнителните милиони от актуализацията ще се отрази в статистиката за просрочията към 31 декември, която трябва да бъде публикувана догодина през февруари.

Статията "Държавата потъва в дългове към бизнеса" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Карък обра казино в Кубрат, разпиля пари по пътя

Маскиран мъж обра игрална зала в Кубрат, но пред входа й изтърва част от парите – съобщават от ОДМВР-Разград.

Падението на „Клуба на архитектите“!

Автор: Светльо Василев

Клубът на архитектите е сравнително приятен ресторант. Макар през годините да запада, без съмнение има добро обслужване и хубава кухня.

Или беше приятен ресторант до събота вечер, когато заедно с приятели решихме да вечеряме там. Крачейки по „Руски” вече знаехме, че и силовия министър вечеря там. Заедно с охраната си.

Това ни мотивира: започнахме да кроим планове как да изразим отношението си към този, който публично и непреклонно твърди, че полицейското насилие през последните 6 месеца е добре свършена работа!

Стигнахме заедно с група студенти и бяхме спряни пред входа. Студентите започнаха да скандират „Оставка”. Ние заедно с тях.

Е, от този момент „Клубът на архитектите” вече не беше приятен ресторант. Първо, защото персонала на заведението се изсипа пред вратата да пази и. д. министър на вътрешните работи, а една от сервитьорките с разгневена физиономия залепи на стъклото лист с надпис „Вътре има деца!!!“

За около 10 минути входа беше препречен от двама сервитьори и един бабаит с черна риза, който в първата от тях блъскаше 20 годишните студенти и крещеше „Ще те изгоря жив отвън!“ (снимката е моя: тук вече гледа надолу и е спрял да блъска).

Логичният въпрос е: Ако действително протестиращите сме вандали трима души биха ли ни спряли?

Това беше нощта на поредното падение на българската полиция. Отново морално, не друго. Скоро в двора на ресторанта нахлу специализиран отряд с каски, черни шапки, бронии. Или два. И редови полицаи. Имаше поне 10 джипа, полицейски автомобили и прочие. Разбира се, всички бяхме изведени принудително.

Един от полицаите, докато блъскаше жена ми обясняваше: „Аз на мойта жена не съм и се обяснявал, та на вас ли!!!“ Други твърдяха: „Ние дневните полицаи не бием, само нощните бият!“; „България ще се оправи, когато студентите се върнат на село да копаят нивите“.

Мисля си за тези реакции и ми става любопитно какво си мислят всички тези хора, че ще направим на силовия министър? Вероятно, че ще го намажем с катран и ще го оваляме в перушина пред очите на невинните вечерящи деца! Или, че ще му пуснем химна на МВР в изпълнение на Веселин Маринов, докато си хапва френска нуга?

Равносметката: Вицепремиерът Йовчев прекара събота вечер скрит в мазето на ресторанта. Цифром и словом от 20.30 до 22.00 часа. Дали в дъното на душата си знае защо не се е нахранил спокойно? Дали бабаита с черната риза се срамува от себе си? Дали родителите вътре са обяснили на децата си какво и защо се случва?

Поне на третото се надявам.

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора.

The post Падението на „Клуба на архитектите“! appeared first on Noresharski.com.

Стойнев: Автомобилостроенето привлича инвестиции

В управленската ни програма е заложена като основен приоритет реиндустриализацията на страната. Освен създаването на нови високопроизводителни работни места ние си поставяме за цел и намаляването на регионалните диспропорции в социално-икономическото развитие.

Ще се финансира реализацията на обекти от региона

Надстройката на язовир “Христо Смирненски” е включена за финансиране в програмата на регионалното министерство, чрез оперативната програма “Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020″ за тунела под Шипка ще има средства, ще бъдат реализирани и дейностите за рехабилитация на пътя между Габрово и Трявна. Това коментира на заключителна за годината пресконференция Йордан Стойков, депутат от БСП. Стойков заяви, че е имало неоснователни притеснения, породени сред габровци, че е възможно Обходът на Поповци и бул. “Трети март” в Габрово д...

Откриха близо килограм марихуана в колата и дома на бургазлия

Близо един килограм марихуана е била открита в служебния товарен автомобил и жилището на 29-годишен бургазлия. Полицаи спрели за проверка мъжа на варненската улица «Мир» вчера сутринта. Униформените намерили във фирмената кола, която той използвал като снабдител, четири пликчета с трева. След претърсване било открито допълнително количество и в дома на бургазлията. Иззети били и везна, саксии, тор и лампа. Мъжът, който е неосъждан до момента, е бил задържан за срок от 24 часа....

"Алфа рисърч": 80% от българите искат предсрочни избори

41% от българите искат предсрочен вот във възможно най-кратки срокове, а 39 на сто - заедно с изборите за евродепутати през пролетта на 2014 г. Подкрепата за пълен мандат на правителството се връща на равнището от летните протести – 19%. Това сочи проучване на агенция 41% от българите искат предсрочен вот във възможно най-кратки срокове, а 39 на сто - заедно с изборите за евродепутати през пролетта на 2014 г. Подкрепата за пълен мандат на правителството се връща на равнището от летните протести – 19%. Това сочи проучване на агенция "Алфа рисърч", направено с пряко стандартизирано интервю сред 1011 пълнолетни ...

54 автомобила са проверени при двучасова акция на полицията в Севлиево

В Севлиевска община е проведена двучасова специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение. При акцията, осъществена по широкообхватния метод, са проверени 54 МПС. Констатирани са 19 нарушения. Съставени са 6 акта и са наложени 13 глоби с фиш....

Анри Кулев и Джеки Стоев откриват Златния ритон

/КРОСС/Анри Кулев и Джеки Стоев ще открият 20-ото юбилейно издание на фестивала за българско документално и анимационно кино „Златен ритон" довечера. Двамата ще представят лично лентите си, с които са печелили големия приз - „Броени дни" със "Златен ритон" през 1977г., и анимацията „Веселякът", която триумфира във фестивала през 1987г. Ще ъдат представени още 11 филма, носители на голямата награда от първото издание на фестивала през 1975 г. досега. В програмата участват над 100 заглавия. В конкурсната надпревара ще се включат 41 документални и 13 анимационни продукции, а общо 28 филма ще бъдат представени като част от информационната програма. Филмите са финансирани от Националния филмов център, частни и национални телевизии, продуцентски къщи и независими спонсори. Публиката ще види филми за Вапцаров и Кудоглу, за Оги Видев и за „Възвишение". Интересен акцент тази година е в посветените на ромите ленти, които ще представят общността позитивна светлина. Предвидена е ретроспективна част- 2 филма в памет на Рангел Вълчанов и 8 анимационни филма в памет на Пенчо Богданов.Фестивалът започва тази вечер и ще продължи до 22 декември. Филмите ще се прожектират при свободен вход в Лъки, Тракарт и Петното.  

ИАРА отърва 15 кг риба от бракониерски мрежи

Инспекторите от отдел „Рибарство и контрол” на ИАРА – Хасково освободиха 15 килограма риба от бракониерски мрежи, информират от изпълнителната агенция.

При рутинна проверка по вода на язовир „Ивайловград“ тази събота, те се натъкнали на нарушението. Открити и извадени от водоема са 3 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 150 метра.

Уловената в тях около 15 кг. риба от различни видове е върната във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

Италианска студентка обвинена в сексуален тормоз заради целувка на полицай

Снимка: АФП

Италианска студентка е обвинена в сексуален тормоз след опит да целуне полицай по време на демонстрация миналия месец. 

Двадесетгодишната Нина де Шифре бе заснета как целува визьора на каската на полицая Салваторе Пичоне на протест срещу изграждането на високоскоростна жп – отсечка в Северна Италия. 

Планираната отсечка се очаква да намали времето за пътуване от Милано до Париж от седем на четири часа. 

Снимката светкавично се разпространи из социалните мрежи и стана символ на мирните протести в страната. 

Полицейският синдикат в Италия обаче сезира прокуратурата за сексуално насилие и обида на официално лице.

“Ако полицаят беше целунал студентката, щеше да избухне Трета световна война”, каза председателят на синдиката Франко Мачари пред италианския вестник “Ла Република”.  

“Трябва ли да се толерира, щом тя е направила това на дежурен полицай?”, добави той. 

“Целувката е хубаво нещо, но в този контекст е акт на неуважение”, каза още Мачари. 

По-късно стана ясно, че Шифре не само е целунала каската на полицая. Тя е облизала пръстите си и е докоснала устните му, което, според докладите, е довело до обвинението. 

“Когато нося униформата си, аз представлявам полицейската институция и съм задължен да не реагирам на провокации”, заяви потърпевшият полицай пред медии и допълни, че по-важното е, че протестът е минал без сериозни произшествия. 

Статията "Италианска студентка обвинена в сексуален тормоз заради целувка на полицай" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мъжът ми се дразни, че ме смятат за знаменитост!

Ангелът на Victoria's Secret Алесандра Амброзио показва перфектното си тяло

    


Откриха 9-метров паметник на Мандела

/КРОСС/ Президентът на ЮАР Джейкъб Зума откри паметник на Нелсън Мандела в президентския дворец Юниън Билдингс в Претория, съобщава BBC. Изборът на място е символичен, тъй като точно там Мандела стъпва в длъжност, превръщайки се в първия чернокож президент на страната. Статуята е висока девет метра и е направена от бронз. Ръцете на Мандела са разтворени и протегнати напред, за да се покаже, че той прегърна целия народ, допълни Зума.    

Искра Михайлова: През 2014 г. МОСВ ще се справи с опасните отпадъци в страната


Държавата ще финансира проекти за екологична инфраструктура през 2014 година и това се случва за пръв път от 15 години насам. Те ще бъдат одобрявани от Министерство на финансите,а очакванията на ековедомството са за тях да отидат около 1/3 от 500 млн. лв., които държавата е определила за инвестиции в специален инвестиционен фонд - "Програма за устойчиво регионално развитие".

Това съобщи министърът на околната среда и водите Искра Михайлова по време на пресконференция в понеделник за...

Наркотиците не изкушават Лео Ди Каприо

39-годишният актьор Леонардо Ди Каприо, който е израснал в Лос Анджелис, споделя, че никога не е залитал към нелегалните субстанции подобно на много други звезди, защото като малък гледал как те причиняват болка в живота на пристрастените. "Видях целия хедонизъм и лудост на света на наркотиците. Израснах в беден квартал, след това дойдох в Холивуд и започнах да правя кариера. Бях виждал наркомани още на седемгодишна възраст и наркотиците никога не са били проблем за мен", разкри актьорът пред британския таблоид "Сън". Лео, който е смятан за фав...

Намериха застреляна кошута край село Кръвеник

Мъртва кошута е открита край севлиевското село Кръвеник. Животното е било застреляно в коремната област. Това вероятно е станало през нощта на 14 декември. Местни хора сигнализирали в полицията, че са намерили трупа в землище на махала Троенците. Извършен е оглед. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство....

От Родопите до Андите

Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така?

Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските мореплаватели, една упорита, нелишена от логика и подкрепена с Твърде често и на много места по света при своите скитания откривах прилики между нас, българите, и народи, с които привидно не бихме могли да имаме нищо общо. Но дали наистина е така? Въпреки общоприетото мнение, че откриването на континента Америка е дело най-вече на испанските мореплаватели, една упорита, нелишена от логика и подкрепена с

Ирландският премиер благодари на ирландците, след като страната излезе от спасителната програма


Ирландският премиер Енда Кени благодари на ирландците за жертвите и икономиите трите години, през които страната беше под спасителна програма на Европейски съюз и Международния валутен фонд, но предупреди, че по време на неговото управление бюджетът на страната ще продължи да бъде разумен.

Ирландия стана в неделя първата страна от еврозоната, получила външно финансиране, която се освобождава от помощта на партньорите си, и никога няма да се върне към "спекулата и алчността", заяви...

Ученици от Природоматематическата гимназия в Перник - победители в националното състезание по информационна сигурност

Ученици от 11 и 12 клас на ПМГ " Христо Смирненски” са заели призови места в националното състезание по информационна сигурност, организирано от УниБИТ в рамките на българо - сръбски европейски проект за трансгранично сътрудничество ”Повече синергия между висшето и средното образование по компютърни науки, информатика и електортехника", съобщиха за ZaPernik.com от гимназията.

Учениците, които достойно представиха себе си и...

Продължава

Тотнъм изгони Вилаш Боаш „по взаимно съгласие“

Тотнъм уволни старши треньора си Андре Вилаш Боаш.

Негативната тенденция за въоръжените сили е пречупена, твърди Найденов

Пречупена е негативната тенденция за Министерството на отбраната и за въоръжените сили по отношение на състоянието, перспективата и атмосферата, коментира министърът на отбраната Ангел Найденов на пресконференция за изпълнението на приоритетите на министерството през изминалото полугодие. Изпращаме една трудна година, каза Ангел Найденов и добави, че за шестте месеца са създали добра основа, включително и с новите споразумения и договори за техническата годност и поддържането на основните системи техника и въоръжение. По думите му 2014-а е годи...

БФС с конгрес на 14 февруари

Българският футболен съюз ще проведе конгрес на 14 февруари догодина. Това стана ясно на днешното заседание на Изпълкома. В най-скоро време ще бъдат изпратени покани до клубовете, които ще участват в него. Също така в Държавен вестник ще бъде обнародвано обявление за предстоящия конгрес. Очаквайте подробности!...

Ако Борисов и Кунева водят евролистата, и Станишев може да го направи

"Ако Бойко Борисов и Кунева, например, водят листите, тогава има логика Станишев да оглави нашата", коментират габровските партийни организации, цитирани от „Дарик". 


Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 

Според местните социалисти Станишев би могъл да води евролистата им, въпреки че е заявил по-голям интерес към "Ако Бойко Борисов и Кунева, например, водят листите, тогава има логика Станишев да оглави нашата", коментират габровските партийни организации, цитирани от „Дарик". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 Според местните социалисти Станишев би могъл да води евролистата им, въпреки че е заявил по-голям интерес към

Не може да се прогнозира земетресение в Кресненско

Астроложка на име Астра Луна е прогнозирала, че през лятото на следващата година страната ни ще бъде разлюляна от страшно земетресение в района на Кресна. Ще има много разрушения и страдания. Зам.-председателят на Института по геофизика, геодезия и география на БАН проф. Николай Милошев бе категоричен пред

Рецидивист влиза в затвора за кражби във Варна

След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи ефективно наказание на 39-годишен мъж за кражба. За извършени в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление серия кражби в периода от 8 май до 4 септември миналата година, 39-годишният А.

Тотнъм натири Андре Вилаш-Боаш

/КРОСС/ Тотнъм уволни мениджъра Андре Вилаш-Боаш, съобщават на официалния сайт на клуба.Страните прекратяват договора по взаимно съгласие. Все още не е ясно кой ще смени Вилаш-Боаш начело на отбора. Припомняме, че в неделя „шпорите" паднаха позорно с 0:5 от Ливърпул вчера. След 16 кръга на лондончани в седмото място в таблицата.

Областният управител зарадва с подаръци деца от дом в Дебелец

Областният управител инж. Георги Рачев присъства на коледното тържество в Дома за медико-социални грижи в Дебелец. Малчуганите бяха подготвили специална програма с много песни, а за тяхна радост в игрите се включиха любимите им приятели Мечо и Шаро. Дядо Коледа не пропусна да раздаде и подаръци на всички деца. Инж. Рачев дари на дома лакомства и бебешка козметика, а от ръководството на социалното заведение му връчиха благодарствен адрес за оказаната подкрепа на децата в неравностойно социално положение. Директорът на дома д-р Анелия Георгиева р...

Гърците на колене пред българските ММА гладиатори

 На 14 декември 2013, събота, в Гранд Хотел Банско се проведе международната гала вечер – ММА България Гърция!
Българите показаха невероятно надмощие, като разбиха своите противници още в първите рундове. На ринга нашите бойци бяха безмилостни, след всяка битка по арената оставаха кървави следи от гръцките противници.

Резултатите:

1. Мария Учкова победи Адамопулу Нандиа със събмишън

2. Сотир Кичуков победи Папунаишвили Георги със събмишън

3....

Продължава

Ford тества автономен хибрид

Компанията предвижда да пусне модела през 2025 г.

    


Семейството на Меси съди El Mundo

/КРОСС/ Семейството на нападателя на Барселона и националния отбор по футбол на Аржентина Лионел Меси възнамерява да съди изданието El Mundo. Според Sport.es, адвокатите на близките му ще направят изявление по въпроса в понеделник.По-рано в El Mundo публикува статия, в която твърди, че бащата на звездата Хорхе Меси може да е съпричастен в пране на пари от трафик на наркотици.Семейството на Меси смята, че се разгръща кампания по дискредитиране на имиджа на футболиста.

Йовчев за окупираната вечеря: Не разбрах какво искаха протестиращите. Защо такъв тормоз?


"Не разбрах какво искат от мен протестиращите в събота. Това беше крайно неприемливо поведенение. Защо трябваше да се налага такъв тормоз?" Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев по време на отчета, който направи за работата на оглавяваното от него ведомството за първите шест месеца. 

Той коментира случилото се в събота вечер, когато Ранобудните студенти и протестиращи се опитаха да блокират Йовчев в заведение в центъра на София, където той вечеряше. 
...

Млади журналисти в студиото

Тридесет деца от шести клас в училище „Елин Пелин” в комплекс „Меден рудник” бяха на гости на екипа на Дарик радио Бургас. Тяхното посещение беше с чисто професионална цел – да се запознаят отблизо със света на радиоизлъчването. Учениците са от клуб „Млад журналист” в училището. Те проявиха жив интерес към всички страни на работата на радиожурналиста – от подготвянето на новините и предаванията, до излъчването им в ефир. С тънкостите на занаята ги запозна отговорният редактор на Дарик Бургас Красимир Калудов. ...

Протестите са политически; участието на граждани не ги прави граждански

Протестите промениха своята структура - много по-малко спонтанно организирани и повече организирани. Протестът е политически. Това, че участват граждани, не го прави граждански. Искането е оставка. Няма желание за диалог или за поставяне на други проблеми. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев при отчета на  работата и поведението на полицаите по време на протестите. Днес той представи в министерството краткосрочен отчет на ведомството, ръководено от него. В момента сме свидетели на сериозен политически екстремизъм - има кра...

Стойнев призова президента да не сезира Конституционния съд за таксата на ВЕИ

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев призова президента Росен Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за въведена такса от 20 на сто върху приходите на производителите на вятърна и слънчева електроенергия.
"Това по никакъв начин няма да навреди на правителството, ще навреди на българския народ и на тези, които очакваха Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев призова президента Росен Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за въведена такса от 20 на сто върху приходите на производителите на вятърна и слънчева електроенергия. "Това по никакъв начин няма да навреди на правителството, ще навреди на българския народ и на тези, които очакваха

Стойнев призова Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за таксата на ВЕИ

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев призова президента Росен Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за въведена такса от 20 на сто върху приходите на производителите на вятърна и слънчева електроенергия.
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев призова президента Росен Плевнелиев да не сезира Конституционния съд за въведена такса от 20 на сто върху приходите на производителите на вятърна и слънчева електроенергия. "Това по никакъв начин няма да навреди на правителството, ще навреди на българския народ и на тези, които очакваха

ПП НИЕ с нови лидери в Пловдив град и област

/КРОСС/ Политическа партия „Национален Идеал за Единство" проведе конференция в Пловдив, на която присъстваха представители на 14 общински структури на партията. За нов председател на областната структура на ПП"НИЕ" бе избран Радослав Кошински, общински съветник в община Марица и член на Националният Изпълнителен Комитет. Негови заместник-председатели ще бъдат Васил Кузев - два мандата кмет на община Кричим и настоящ общински съветник и Георги Георгиев - общински съветник в Първомай и член на Националният Политически Съвет. На конференцията с огромен интерес бе коментирано тясното сътрудничество между партиите в Патриотичният фронт: НФСБ, НИЕ, СЕК, „Целокупна България" и др. В същия ден се проведе и общо събрание на градската организация на ПП „НИЕ". За неин нов председател бе избран общинският съветник и заместник-председател на ПП"НИЕ" Слави Георгиев. Събранието избра и седем членен Управителен Съвет в състав: Слави Георгиев, Пламен Начев, Атанас Пиков, Петко Георгиев, Елица Василева, Радостина Гогова, Ирина Димитрова и тричленна Контролно Ревизионна Комисия, в която влизат Елисавета Маркова, Кирил Сапов и Василка Иванова. За цел новото ръководство си постави изобличаването на сегашното управление на община Пловдив, спечелването на бъдещите местни избори и връщането на кметското място на Славчо Атанасов

Папа Франциск: Не съм марксист, но не се обиждам, когато ме наричат така


Папа Франциск отхвърли обвиненията от страна на консервативните американци, че проповядва марксисъм и защити критиките си към съвременната капиталистическа система. През последните няколко седмици главата на римокатолическата църква остро разкритикува последиците от съвременното капиталистическо устройство на голяма част от световната икономика.

В интервю пред италианския всекидневник "Ла стампа" Франциск заяви, че не се сърди, ако хората го наричат "марксист", въпреки увереността...

Над 2200 българи се прибират от чужбина за протест по празниците

Български емигранти и студенти се "прибират за оставка"

Над 2200 живеещи в чужбина българи ще участват в протеста под надслов “Идваме си за ОСТАВКА”, който по всяка вероятност ще е на 26 декември.

Гласуването за избор на дата все още продължава във Фейсбук страницата на събитието, но 26 декември са избрали в пъти повече от която и да е друга дата. 421 са гласовете за 26-и. На второ място е 27-и със 152 гласа, следван от 20 декември с 94.

“Много от българите, които живеят в чужбина, ще се приберат у дома за празниците. През последните дни нашият глас беше чут, нашата подкрепа – оценена.

Време е наистина да се организираме и физически да подкрепим студентите и протеста. От нас зависи много, защото ние знаем за какво се борим и защото сме много! 

Прибираме се да се видим със семействата си за Коледа, но и една ОСТАВКА няма да е зле!”

Това се казва в официалната Фейсбук страница на събитието, където заявка за участие са дали над 2200 души.

Едно от предложенията на организаторите е скандирането “Оставка” да се чува още от летището, когато нашите сънародници пристигат.

Статията "Над 2200 българи се прибират от чужбина за протест по празниците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Търси се кой да построи "София ленд 2" в Западния парк


След като никой не пожела да стане концесионер на целия Западен парк, Столичната община ще направи втори опит за намиране на инвеститор, но само за строителство на атракционен комплекс по подобие на вече несъществуващия "София ленд". За намерението на местната управа днес съобщи главният архитект на София Петър Диков, който участва на семинар в Правец.

Все още няма готова документация, защото предстояло администрацията на местната управа да я изготви и да я предложи на общинския...

Китаец трупа милиарди с търсачка, конкурент на “Гугъл”

Робин Ли е на път да докаже, че има не само американска, но и китайска мечта. Собственикът на търсачката Робин Ли е на път да докаже, че има не само американска, но и китайска мечта. Собственикът на търсачката "Байду", която е наричана от мнозина китайският "Гугъл", бе обявен миналата седмица за най-богатия човек в Китай с общо състояние от 12,231 млрд. долара според индекса на милиардерите на агенция "Блумбърг". Интересното е, че Робин Ли се

"Амнести" ни критикува заради отношението към сирийските бежанци

Правозащитната организация ни съветва да отворим границите си

"Само за двама" - най-малкият ресторант в света

В романтичното заведение "Solo Per Due" с половинката ви ще сте единствените клиенти

    


Тази седмица НОИ изплаща обезщетенията за майчинство и болест


Тази седмица Националният осигурителен институт ще изплати последните за годината обезщетения при болест, трудоустрояване и майчинство, както и помощите от ДОО в съответните банки.

Преводите ще бъдат направени на 16, 18 и 20 декември, като съответните суми ще постъпят в сметките и могат да бъдат изтеглени съответно на 17, 18 и 21 декември.

В преводите ще бъдат включени паричните обезщетения по представените в териториалните поделения на НОИ документи, по които е преценено,...

Станишев може да е начело на евролистата, ако Борисов и Кунева са водачи

Лидерът на БСП Сергей Станишев, евродепутатът Илияна Йотова и бившият председател на парламента Георги Пирински са сред номинираните от габровските партийни организации за листата на червените в предстоящите европейски избори. Това оповестиха днес пред журналисти от местната централа на партията с уговорката, че все още не са проведени повече от половината събрания на структурите.Габровска област се очаква да излезе с предложение за местно присъствие в листата. Вероятният номиниран ще бъде адвокатът Цонко Колев от Трявна, който е представител и...

76 души бяха убити в Алепо при въздушни нападения на армията

Седемдесет и шест души, включително 28 деца, бяха убити в неделя при нападение на сирийската армия с варелни бомби, хвърлени от хеликоптери в северния град Алепо, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от Ройтерс. Варелните бомби представляват напълнени с експлозиви цилиндри или петролни варели, уточнява БТА. Те се пускат от хеликоптери, причиняват много жертви и значителни щети, като рядко се използват, за да бъде улучена конкретна цел. Бунтовническите групировки в Алепо са направили изявление, в което преду...

Йовчев за шестте месеца работа: МВР се справи много добре

/КРОСС/ Отчитайки резултатите от работата на МВР през последните шест месеца министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев посочи три основни предизвикателства, с които са се сблъскали през този период: кризата от миграционния натиск, реформата в МВР и предизвикателствата, свързани с охраната на обществения ред по време на протестите. Смятам, че МВР се справи много добре с тези предизвикателства, каза на пресконференция министър Йовчев. „Министърът на вътрешните работи няма възможности, каквито имаше преди това, което отговаря на очакванията на обществата. Промените в Закона за СРС, подготвения законопроект за МВР. Министърът на вътрешните работи няма информация и не може да влияе на подслушванията и това трябва да остане така. С промените, министърът няма да има възможност да влияе върху отделните охранителни структури и това трябва да остане така", коментира Йовчев.  Министърът отчете като плюс намаляването на подслушванията. "Намалихме подслушването с повече от 2 пъти. Към края на 2012 година имаме 5000 искания, сега са малко над 2100. Въведохме комплекс от мерки за законността - няма да има тефтерчета. Имахме данни за над 800 незаконно подслушвани телефони, което прекратихме", уточни той.  Прекратихме МВР да се занимава с търговка дейност. МВР е било подизпълнител на над 50 търговски дружества, занимаващи се с охранителна дейност. Проведохме сериозни реформи, касаещи управлението на МВР

Неправомерни бонуси за 1.5 млн. лв. в МОСВ отиват на прокурор

Сигнал за неправомерно раздадени бонуси от 1.5 млн. лв. през 2011 г. сред работещи около 130 души в управляващия орган на Оперативната програма "Околна среда" (ОПОС), ще внесе в прокуратурата министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Това съобщи самата тя при представянето на годишните резултати на ведомството пред журналисти в понеделник.   По думите й парите, които са били изплатени от техническата помощ на ОПОС, са били раздадени без ясни правила, тъй като по онова време такива не е имало, а са приети едва година по-късно. Поради тази причина Националният фонд е отказал да одобри направените разходи, които обаче вече са били изплатени, и те са останали за сметка на бюджета на екоминистерството. Това допълнително е създало проблеми в работата на ведомството, но бонусите няма как да бъдат поискани обратно от чиновниците, които са ги взели.   Затова сега Михайлова ще поиска от прокуратурата да разследва случая и да реши дали да предприеме някакви действия спрямо служителите.   Тя посочи още, че държавното обвинение е сигнализирано за одобрени съмнителни разходи по проект, реализиран от община Омуртаг и финансиран от еврофондовете, за нередовен проект за финансиране на басейновите дирекции, предвижда се внасяне на сигнал и за европроект, зипълняван от община Ямбол.

Тотнъм ще обжалва червения картон на Паулиньо

Има голяма вероятност Тотнъм да обжалва червения картон на Паулиньо, който бе изгонен от съдията Джонатан Мос при вчерашната тежка загуба с 0:5 от Ливърпул. Бразилецът бе отстранен от игра в средата на втората част, когато с ритна Луис Суарес в гърдите в опита си да отиграе една висока топка. По това време „шпорите“ губеха с 0:2, а след червения картон пуснаха още 3 попадения в мрежата си Вече бившият наставник на лондончани Андре Вилаш-Боаш още на пресконференцията след двубоя заяви, че ще направи всичко възможно, за да намали санкцията на сво...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване