Бареков измества Реформаторите с широк центристки съюз

/КРОСС/ Лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков ще прави широк центристки съюз. В него ще събере експерти от партии и граждански сдружения по примера на Саркози и Рейгън.Трябва да дадем пример за голям центристки обединителен проект, който да замени Реформаторския блок на фона на тоталния разпад на партийните съюзи. Имахме колебание дали да не тръгнем сами, но смятам, че е нужна по-широка подкрепа. Първоначално се надявахме да работим заедно с реформаторите в бъдещия парламент, но това вече не може да се случи, след последните скандали в блока. Не може в 21 век, след 10 години членство е ЕС, да се изключват хора, защото много приказвали и давали интервюта. При тях се получи блок с цензура, обясни Бареков.Той се зарече, че движението му и занапред ще е максимално отворено за експерти с различно мнение и за десни структури, стига само да се изпълни изискването за чисто минало. Още тази събота (на 21 декември) новият политик учредява инициативен комитет за създаване на партията си.Политиката от доста време е заключена и проблематиката е много широка и дълбока. Една нова формация, която иска да смени логиката, трябва да бъде широко представителна - да са добре дошли хора с различни разбирания и експертиза, коментира идеята за центристки съюз политическият експерт от ГД "България без цензура" Рада Коджабашева. В последните години заради редица политици забравихме в каква република живеем

ЕК ни позволи да запазим квотата за улов на калкан

След 2015 г. земеделските производители могат да очакват 13% помощ от ЕС

Експерт изследва здравословните навици на Дядо Коледа

Добрият старец все пак може да е пример и за възрастните

    


Иво Ангелов стана е спортист №1 у нас! Отвя и Гришо!

Световният и европейски шампион по борба в категория до 60 килограма заслужено бе признат за спортист №1 на България за 2013 година.

Съкратиха автопарка на МВР с 423 коли

„Съкратихме броя на автомобилите на МВР с 423. Не пипаме нещо, което касае оперативно-издирвателна, охранителната дейност, колегите по границата, пожарна или гражданска защита. По един или друг начин, тази кола е стояла на разположение, но лимит е бил харчен", обясни министър Цветлин Йовчев при отчитане на резултатите от работата на ведомството през последните шест месеца.

H&M отпразнува ноември

Заради силния празничен сезон и хубавото време продажбите са скочили с повече от една пета

    


Шефът на БАБХ: Има опасни храни на пазара - и наши, и чужди

Има опасни храни на пазара, категоричен бе Моллов. Има едни правила, които гласят, че около 10% от храните се проверяват на границата, а останалите 90% влизат свободно. Винаги, когато има висок риск - трябва да има завишен контрол. Това заяви директорът на БАБХ Пламен Моллов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Цветанов: Правителството пренебрегва европейската перспектива в управлението

Политическите уволнения са част от неприятните неща, които съпътстваха тези седем месеца от настоящото управление. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на посещението си в гърменското село Дебрен.

„Реваншизмът и политическите уволнения не кореспондират с професионализма на хората. За това, че си гласувал за една Политическите уволнения са част от неприятните неща, които съпътстваха тези седем месеца от настоящото управление. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на посещението си в гърменското село Дебрен. „Реваншизмът и политическите уволнения не кореспондират с професионализма на хората. За това, че си гласувал за една

Вигенин призова за дългосрочна стратегия по Източното партньорство

/КРОСС/ За запазване на принципите на Източното партньорство и за даване ясен сигнал какъв развой в Украйна очаква Европейският съюз призова българският министър на външните работи Кристиан Вигенин при днешното си участие в Съвета „Външни работи" на ЕС в Брюксел. Той се обяви също за дългосрочна стратегия за Украйна, както и за останалите страни от Източното партньорство. Вигенин изрази пълна подкрепа за Република Молдова и Грузия по пътя им на приобщаване към ЕС и за възможно най-скорошно подписване на споразуменията за асоцииране с тях, в това число и за Дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия. С Русия трябва да бъде воден диалог по Източното партньорство, подчерта той. Участниците в днешния Съвет обсъдиха Източното партньорство след срещата на върха във Вилнюс в края на ноември и последните събития в Украйна.Министрите на външните работи дискутираха обстановката в Сирия и в Ливан. Фокусът по Сирия беше върху ролята на ЕС във връзка с предстоящата мирна конференция „Женева-II", необходимостта от подобряване на хуманитарния достъп до Сирия и усилията на ЕС за подкрепа на Организацията за забрана на химическите оръжия за унищожаването на сирийските запаси. Ситуацията в Ливан беше обсъдена в светлината на сирийската криза. Ливан понася най-голямата тежест от последствията от конфликта, като вече една четвърт от населението на страната са сирийски бежанци. В този контекст беше подчертана необходимостта от засилено подпомагане на Ливан

"Литекс Моторс" изнася първите си автомобили за Европа

С партида от 75 автомобила за Италия компанията "Литекс моторс" даде старт в понеделник на износа на автомобили "Грейт Уол" ( Great Wall) в Европейския съюз. Общо за италианския пазар вече са произведени 150 коли, каза на церемонията в ловешкото село Баховица изпълнителният директор на "Литекс Моторс" Илия Терзиев.   "България отново е на картата на автомобилостроенето", заяви той пред натоварените за Италия автовози. По план през 2014 г. трябва да се произведат 460 автомобила за Италия. Има подготвени меморандуми за 1700 автомобила за износ през следващата година за Румъния, Чехия, Словакия, Сърбия.   "От една година работим с Македония. Надявам се до края на 2014 г. да имаме подписан договор и с Турция. До момента в завода са произведени 2170 автомобила", каза още Терзиев.   Поканеният на церемонията министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев посочи, че автомобилостроенето е най-перспективната за привличане на инвестиции област и спада към високотехнологичните индустриални дейности с голям потенциал за по-голяма заетост.   Стойнев разгледа как се сглобяват китайските автомобили и дори изпробва най-новия модел "Great Wall Н6", чието производство е започнало започнало преди две седмици, а първите пет автомобила вече са продадени.   "Считам, че с тази реформа, която правим в образованието и въвеждането на дуалната система, евентуално можем да имаме пилотен проект, в който млади хора още от ранна възраст да започнат работа, да учат занаят, което ще намали младежката безработица", заяви Стойнев и допълни, че предстои откриването на два завода - един в Хасковско и един в Плевенско.   "България тръгна по пътя на икономическия растеж. Догодина очакваме икономически растеж, който се потвърждава от всички международни институции. Ние сме обещали реиндустриализация на България. Виждате, че една по една фабрики и инвестиции започват да се случват. Надявам се с проекта "Южен поток", който ще минава от тук, да се създадат и допълнителни работни места4, каза още министърът.   За да изпратят първите девет автовоза с нови автомобили за Италия, в завода бяха и областният управител на Ловеч Милко Недялков, кметът на града Минчо Казанджиев и кметът на с. Баховица Калин Кръстев.

Крокодила излезе от ареста без мярка за неотклонение

Емил Милев-Крокодила бе пуснат на свобода без никаква мярка. Според зам.-председателската на Апелативния спецнаказателен съд Петя Колева няма достатъчно доказателства, които да потвърдят обоснованото предположение, че е участвал в грабежа на 200 000 лв. от клона на ОББ в Студентски град през април миналата година.

Самият Милев не поиска от съда Емил Милев-Крокодила бе пуснат на свобода без никаква мярка. Според зам.-председателската на Апелативния спецнаказателен съд Петя Колева няма достатъчно доказателства, които да потвърдят обоснованото предположение, че е участвал в грабежа на 200 000 лв. от клона на ОББ в Студентски град през април миналата година. Самият Милев не поиска от съда

Пуснаха Крокодила от ареста без мярка за неотклонение

Емил Милев-Крокодила бе пуснат на свобода без никаква мярка. Според зам.-председателската на Апелативния спецнаказателен съд Петя Колева няма достатъчно доказателства, които да потвърдят обоснованото предположение, че е участвал в грабежа на 200 000 лв. от клона на ОББ в Студентски град през април миналата година.

Самият Милев не поиска от съда Емил Милев-Крокодила бе пуснат на свобода без никаква мярка. Според зам.-председателската на Апелативния спецнаказателен съд Петя Колева няма достатъчно доказателства, които да потвърдят обоснованото предположение, че е участвал в грабежа на 200 000 лв. от клона на ОББ в Студентски град през април миналата година. Самият Милев не поиска от съда

Кубрат Пулев: Иво Ангелов е голям шампион и заслужава да е номер 1

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев заяви, че Иво Ангелов напълно заслужава да стане спортист номер 1 на България за 2013-а година.

"Той действително заслужава. Момчето се е потрудило, познавам го лично, голям спортист, голям шампион. Така че нещата ако ги слагаме на кантар всички заслужаваме. Но той действително заслужава да е номер 1. Нека да бъде той. Миналата година бях аз, защо всеки път да става един и същ. Мисля, че напълно заслужена е неговата...

Продължава

Обраха вила на руски губернатор във Франция

Руски губернатор и съпругата му станаха жертва на брутален обир в тяхната вила в гр. Антиб на Лазурния бряг, Франция, като са се простили със скъпоценности за 200 000 евро, съобщи източник, запознат с разследването на престъплението.

"Манчестър сити" остава без Серхио Агуеро поне за месец


Нападателят на "Манчестър сити" Серхио Агуеро ще остане извън игра поне за месец, съобщи мениджърът на отбора Мануел Пелегрини.

Футболистът, който е водещ голмайстор на отбора с 19 попадения от началото на сезона и втори сред реализаторите във Висшата лига, контузи прасеца си при съботната победа с 6:3 над лидера в първенството "Арсенал".

Аржентинецът откри резултата на "Етихад" с 13-ия си гол в шампионата, но в началото на второто полувреме започна да накуцва.
...

Ековедомството: Недоговорени средства по програма околна среда няма да има


Недоговорени средства по оперативна програмата за околна среда няма да има, заяви зам.-министърът на околната среда Дин Онбаши в понеделник по време на отчета дейността на ведомството му за второто полугодие на 2013 г поповод опасенията за автоматично освобождаване на около 100 млн. лева за тази година.

По думите на Онбаши тези средства ще бъдат запазени благодарвение на голям проект за закриване на нерегламентирани сметища на стойност 97 млн. лева.

Проектът е изпратен за...

Най-важните новини от деня, понеделник, 16 декември

Икономиката започва да се възстановява Българската икономика се подобрява. Това заяви Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската...

Обвинението за "Костинброд" влезе в съда

Въпреки че огласяването на случая разтърси държавата преди изборите, разследването не откри доказателства за опит за манипулиране на изборите

Шефът на ВМА: Няма начин ВМА да бъде затворена за цивилни

София /КРОСС/ Дългът на ВМА към момента е около 100 милиона лева и той е резултат от хроничното недофинансиране на болницата през годините. Това каза пред bTV новият шеф на болницата доц. Крум Кацаров. Хората проявяват разбиране, ще направим също така и програма, по която тези пари постепенно да бъдат върнати, добави той. Ние се надяваме естествено и на помощта на държавата за този проблем, допълни доц. Кацаров. Не е тайна, че нашите лекари могат да ходят навсякъде из Европа и не липсват оферти за тях и естествено е сред ръководителите на големи болници да има страх от 1 януари 2014 година да не загубят голяма част от водещите си специалисти, когато ще отпаднат ограниченията за работа за българи и румънци в страните от ЕС. Няма начин при една криза с финансирането на ВМА тя да бъде затворена за цивилни пациенти, защото това ще намали броя на пациентите, съответно финансирането, но ще намали и практиката и дейността на самите лекари и в крайна сметка подобно действие няма да има положителен резултат за никого. Доц. Кацаров, който е гастроентеролог, заяви, че той не е привърженик на това по време на коледните празници хората да се ограничават в консумацията на храни, но не трябва и да се прекалява. Той заяви, че не и привърженик на ударните диети и ако човек иска да отслабне, то това не трябва да става с повече от 2-3 килограма на месец. Според него вегетарианството не е някакъв вид диета, а е начин на живот и усещане

Първанов: Протестите няма да стихнат преди евроизборите

"Винаги съм казвал, че когато става дума за проблеми от икономическата, данъчната, бюджетната политики, президентът не трябва да се намесва." Така отговори Георги Първанов на въпрос дали като президент би наложил вето на закона за 20 % такса върху ВЕИ, предаде БГНЕС. Бившият президент е в Стара Загора по повод честването на 120 годишнината от основаването на общинската организация на БСП в града на липите. "Това е работа на правителството, за това е избран кабинетът, парламентарното мнозинство. То формира тази политика. Обратното означава с едно вето, респективно спиране на бюджет или данъчни закони, да се блокира работата и най-вече формирането на бюджета. Това не е за препоръчване", добави Георги Първанов. Евентуални промени в управлението на България могат да се о...

Първанов: Евентуални промени в управлението могат да се очакват след евроизборите

Стара Загора /КРОСС/ Евентуални промени в управлението на България могат да се очакват едва след евроизборите. Това прогнозира в Стара Загора президентът Георги Първанов.„Не е изненада, че най-новите социологически проучвания показват, че 80% от хората в България искат предсрочни парламентарни избори. Причина за това е фактът, че всички се хващат за най-често споменаваните думи", посочи Първанов.Той коментира и намеренията на наследника си Росен Плевнелиев да сезира конституционния съд заради приетата такса от 20% върху възобновяемите енергийни източници. По думите му не е редно държавният глава да се намесва когато става дума за промени в данъчните закони и бюджета. „Спирането на такива закони блокира работата на кабинета", подчерта Първанов.

Ивет Лалова: Целта ми догодина е две европейски титли (видео)


IНай-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова обяви за своя цел през следващата година спечелването на двете европейски титли - на 100 и 200 метра. 

​"Това е много сериозна цел. Ако трябва да бъдем реалисти, и европейският спринт се развива, нещата вървят само нагоре, пробягаха много и европейските спринтьорки", каза настоящата европейска шампионка на 100 метра.

Лалова остана на пето място в анкетата "Спортист на годината", тя беше и водещ на церемонията 
...

Ентусиасти изминаха 27 672 км с кола от 1968 г.

Те започнали своето рисковано пътешествие от дома им в Шефилд през юни. Оттогава двамата посетили Франция, Германия, Полша, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Русия, Монголия, Китай, Лаос, Тайланд, Камбоджа, Малайзия, Сингапур и Индия.

Ивет Лалова: Целта ми догодина са две европейски титли (видео)


IНай-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова обяви за своя цел през следващата година спечелването на двете европейски титли - на 100 и 200 метра. 

​"Това е много сериозна цел. Ако трябва да бъдем реалисти, и европейският спринт се развива, нещата вървят само нагоре, пробягаха много и европейските спринтьорки", каза настоящата европейска шампионка на 100 метра.

Лалова остана на пето място в анкетата "Спортист на годината", тя беше и водещ на церемонията 
...

НЗОК няма да плаща на болници, хоспитализирали пациенти без нужда

500 000 лева няма да бъдат изплатени на болници от цялата страна, заради това, че в лечебните заведения масово са били настанявани пациенти, които не се нуждаят от болнично лечение. Това е показала експресна проверка на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


В 500 000 лева няма да бъдат изплатени на болници от цялата страна, заради това, че в лечебните заведения масово са били настанявани пациенти, които не се нуждаят от болнично лечение. Това е показала експресна проверка на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В

Нов грипен вирус се очаква в страната, според епидемиолози от РЗИ-Варна

Нов грипен вирус тип Б се очаква да навлезе в страната през този сезон. Това предупреждение отправи чрез Радио „Фокус” – Варна д-р Божанка Георгиева, директор на Регионалната здравна инспекция във Варна. Вече има регистрирани заболели от този грип.

Полицията издирва 63-годишен столичанин

Владимир Бисеров е в незивестност от 1 април

Брюксел готов да смекчи санкциите срещу Иран през януари

Реализирането на женевските задължения от всички страни се явява

Българи и румънци допринасят за икономиката на Германия, сочи проучване


Българските и румънските граждани, работещи в Германия, допринасят с труда си за развитието на нейната икономика, показва проучване, изготвено по проект "Справедлива мобилност", осъществен от КНСБ и КТ "Подкрепа" и Обединението на германските профсъюзи (DGB), съобщават от пресцентъра на КНСБ.

"Параноята и ксенофобията, които тресат някои западни държави не отговарят на индикаторите в реалността. Факт е, че работещите мигранти внасят с около 34 процента повече средства от данъци,...

Червени индекси на БФБ и разменени пакети книжа на Петрол

Днес (16 декември) почти всички индекси на Българска фондова борса (БФБ) - София завършиха със спадове, а оборотът беше значителен. SOFIX приключи ...

Бивш член: БСП са наркотрафиканти, крадци и разбойници - ВИДЕО

Бивш член на БСП въстана срещу ръководството на партията пред камерата на ZaPernik.com.

Иван Миланов е жител на пернишкото село Кошарево. Той е пенсионер. Споделя, че през 1989 година е бил член на БСП за краткия период от 2 месеца. Напускането на партията било заради истините за ръководството, които разбрал. Господин Миланов твърди, че никога не е плащал членски внос към БСП и си е скъсал партийния билет.

"Разбрах, че са наркотрафиканти, крадци и...

Продължава

Майсторът на тъча Рори Делап се отказа от футбола

Бившият ирландски национал Рори Делап обяви официално, че прекратява футболната си кариера. 37-годишният играч, който има 11 мача за представителния тим на родината си, реши да се откаже от активния спорт, след като изпита сериозни трудности при възстановяването си от травма в бедрото. Делап е играл за тимовете на Саутхемптън, Дарби Каунти, Съндърланд и Барнзли, но най-запомнящ се остава периодът му в Стоук Сити, където благодарение на мощните си хвърляни от тъч натрупа немалко асистенции. Полузащитникът подписа с „грънчарите“ през 2006 година,...

10-и фалстарт на делото за царските имоти

Десети поред фалстарт претърпя делото за царските имоти. Държавата настоява съдът да й върне обратно 66 имота в Рила, като исковете са за над 16 000 декара гори и над 2 милиона лева от добив на дървесина.

Орешарски заминава за Азербайджан

София /КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на еднодневно посещение в Азербайджан на 17.12.2013г., вторник. В столицата Баку премиерът ще присъства на официалната церемония по подписване на крайното инвестиционно решение на проекта "Шах Дениз 2" и ще се срещне с президента на Азербайджанската република Илхам Алиев.

Либийски военни ще се обучават у нас

Военното министерство преговаря за обучение на до 5000 военнослужещи от Либия

Орешарски лети до Баку за подписване договора за азерския газ

В столицата Баку премиерът ще присъства на официалната церемония

Редовните упражнения позволяват да преяждаме на Коледа

Упражненията влияят позитивно, дори когато активно складираме енергия

    


Джакпотът в САЩ достигна 550 млн. долара

Наградата от 550 милиона долара може да зарадва някого във вторник

Американка открадна полицейска кола, в която била задържана

Органите на реда продължават да издирват избягалата мошеничка

    


Спецсъдът пусна Емил Милев-Крокодила

София /КРОСС/ Специализираният апелативен наказателен съд пусна на свобода без никаква мярка Емил Милев-Крокодила. Според зам.-председателската на съда Петя Колева няма достатъчно доказателства, които да потвърдят обоснованото предположение, че е участвал в грабежа на 200 000 лв. от клона на ОББ в „Студентски град" през април миналата година.Милев попадна в ареста след показанията на свидетеля Николай Генов, според когото Крокодила е участвал в обира. Той разпознал Милев по начина, по който държи пистолета, а Мартин Антов - по начина, по който удря. Според магистратите свидетелят Генов е дал три пъти различни показания за грабежа на банковия клон, като само в последния от случаите посочил Антов като извършител.По време на заседанието Крокодила отново наду главата на съда да обяснява как всичко срещу него е скалъпено и подробно обясни къде е бил през март и април миналата година - при свой приятел, Ангел Зимбилев, в Белгия, в град Гент. За пореден път Крокодила обвини и прокуратурата, че не желае да провери версията и алибито му. Снимка: Булфото, всички права запазени

Съд за Росен Желязков за аферата "Костинброд"

Софийска градска прокуратура е внесла днес обвинителния акт срещу Росен Желязков, бивш главен секретар на Министерски съвет (МС) на Република България - за престъпление по служба (чл. 282 ал.2 пр.2 вр. ал.1 от НК).

Проф. Николай Овчаров на разпит в Кърджали

Известният археолог е бил разпитван по сигнал от все още неучредената партия ПОМАК, която той определя като сепаратистка

Българската икономика се оттласква от дъното

Българската икономика се оттласква от дъното, но все още не сме преодолели кризата. Това показват резултатите от годишната анкета на Българската стопанска камара сред бизнеса. Проучването сочи, че оптимистите в бизнеса са се увеличили двойно през 2013-а спрямо миналата година.

ВСС избира шеф на НСлС на 18 декември

Евгени Диков е единственият кандидат

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване