Десетки бягат от затвор в Еквадор

Петдесет и петима затворници са избягали от център за задържане в столицата Кито. Двайсет от тях бързо са били върнати обратно, съобщи в неделя еквадорският министър на вътрешните работи Хосе Серано, цитиран от АФП.

Парна баня на вагината гарантира по-добър секс

B добрите стари времена единственото, което се искаше за секс, бяха двама души, съгласни да бъдат заедно под завивката, както и наличие на добра сексуална химия между тях.

След това се появиха разни модни течения за оформяне на триъгълника в интимната зона на жената, като се започна обезкосмяване, подстригване и козметични операции, които B добрите стари времена единственото, което се искаше за секс, бяха двама души, съгласни да бъдат заедно под завивката, както и наличие на добра сексуална химия между тях. След това се появиха разни модни течения за оформяне на триъгълника в интимната зона на жената, като се започна обезкосмяване, подстригване и козметични операции, които

Блокадата на либийски пристанища продължава

Пристанищата, през които се внася петрол, са окупирани от групировка

Един хвърля камъни по бежанците, друг им носи храна - в един лагер отвътре

Снимки: Невена Борисова

“Решихме да дойдем в България, но не знаехме нищо за страната. Не знаехме, че тук няма работа за българите, а какво остава за чужденците“, обяснява на английски език Ами, 20-годишен сириец с кюрдски произход. Той желае да остане анонимен, тъй като от приемния център във Враждебна са му направили забележка да внимава с коментарите си, след като е бил интервюиран от няколко медии.
Майката на Ами приготвя чай за нас, усмихвайки се постоянно, и сяда наблизо, заедно с останалите му роднини. Ами обитава една от стаите на центъра със семейството си – двамата си родители, шест братя и сестри и баба си, която е над 70-годишна. Семейството, въпреки че не разбира какво говорим, стои и слуша с любопитство. Очевидно тук няма много занимания. В стаята през нощта спят общо 20 жени, по двама души на легло. Мъжете са отделно, разположени в съседната. В ъгъла има кът за готвене, очевидно поддържан, въпреки малкото кухненски пособия на него. Пред вратата, която няма дръжка, а се затваря с връв, са изрядно подредени обувки, а леглата са застелени. Въпреки това въздухът е задушен и стаята изглежда сива и нечиста. Центърът, сградата на който е бивше училище, е с капацитет от 310 души, в момента е побрал в себе си около 400 човека.

Повече от 8000 души,

търсещи убежище, са влезли в страната тази година, в сравнение със среден брой от 1000 души в миналото. Конфликтът в Сирия е причинил бягството над 2 милиона и 200 хиляди души до днес. При липсата на изгледи конфликтът скоро да приключи, се очаква потокът на търсещи убежище през Турция у нас да нараства. Страната, неподготвена да се справи с потока от хора, е изправена пред предизвикателство да им осигури храна, топлина и достъп до здравна грижа.

Снимки: Невена Борисова

Ами и семейството му са тук от септември, след като нелегално са се прехвърлили през турско-българската граница през нощта. Ами не е вярвал, че баба му ще оцелее из „тъмната гора“ край границата. Семейството му е живеело в североизточния град Камишли, където е учил гео инженерство. Сестра му, която стои с учебник на коленете в ъгъла, е учила информационни технологии, а брат му – английска филология.
„Всички ние искаме да продължим да учим“, обяснява Ами. Оплаква се, че не е свикнал да се къпе толкова рядко – един път в седмицата, както се налага тук. В центъра има всичко на всичко два бойлера и над 200 души се опитват да стигнат до тях. Ами отскоро е започнал да учи български, очевидно с идеята да се адаптира по-успешно към средата, в която се е озовал. На въпрос „Как си?“, с добродушна усмивка отговаря на български: „Не съм добре“.
„Всеки тук ме обича“, казва Латифа, 24-годишна домакиня от Дамаск, която е тук с двете си деца-близнаци и мъжа си, който в момента е отишъл на пазар из града. Латифа очевидно е душата на бежанския център, заради веселия си характер и топло отношение към децата и момичетата. Тя и семейството й са прекосили същата гора през граница, през която са минали и Ами и близките му. Платили са по 450 долара на човек за нелегалното преминаване, като цената за дете е била наполовина.
В приемния център за бежанци във Враждебна човек може да види

деца навсякъде

Постоянно в движение, те очевидно не забелязват и умеят да се абстрахират от атмосферата покрай себе си, от опушените стаи и многото възрастни, струпани на едно място. От общо ...

Бежанец умря от измръзване

Чернокож бежанец е издъхнал от измръзване край Резово.
Нещастието е станало на 12 декември, но от МВР не съобщиха официално за случая. Едва вчера на въпрос на Чернокож бежанец е издъхнал от измръзване край Резово. Нещастието е станало на 12 декември, но от МВР не съобщиха официално за случая. Едва вчера на въпрос на "24 часа" дежурният от пресцентъра на министерството потвърди за инцидента, но отказа подробности. Загиналият е на видима възраст около 30 г., у него не са открити никакви документи ...

Как да си направим собствена изложба в Google

Интернет търсачката Google стартира нов онлайн инструмент, който ще позволи на музеи, галерии и частни лица да създават онлайн всякакви художествени изложби. Приложението се нарича Google Open Gallery и е достъпно за обществено ползване от миналата седмица. Потенциалните потребители трябва първо да поискат онлайн покана от Google. Интернет търсачката Google стартира нов онлайн инструмент, който ще позволи на музеи, галерии и частни лица да създават онлайн всякакви художествени изложби. Приложението се нарича Google Open Gallery и е достъпно за обществено ползване от миналата седмица. Потенциалните потребители трябва първо да поискат онлайн покана от Google.

Взривове убиха 9 души в Багдад, 27 са ранени

Взривовете са избухнали в райони, населени предимно с шиити

На 16 декември рожден ден имат

Проф. д-р Бисер Славков, финансист, член на УС на ЦКБ
Бойка Асиова, писател, журналист
Инж. Живко Желев, изобретател
Милко Добрев, скулптор
Михаил Николовски, посланик в Тунис, бивш депутат




























































Проф. д-р Бисер Славков, финансист, член на УС на ЦКБ Бойка Асиова, писател, журналист Инж. Живко Желев, изобретател Милко Добрев, скулптор Михаил Николовски, посланик в Тунис, бивш депутат

Земетресение но остров Крит

Втори трус с магнитуд 4,1 бе усетен на гръцкия остров Крит, но без да предизвика щети, съобщи Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Първият трус бе по-рано през деня на същото място.

Хасан стана Румен, за да се кръсти

Шуменец на 58 години си промени трите имена по съдебен ред от Хасан Х.М. на Румен Л.М., за да може да приеме християнската религия. Мъжът обяснил, че от 10 години изповядва християнската религия, но не би могъл със сегашните си мюсюлманско звучащи имена да получи свето кръщение. Освен това, всички от семейството му били с български имена. Шуменец на 58 години си промени трите имена по съдебен ред от Хасан Х.М. на Румен Л.М., за да може да приеме християнската религия. Мъжът обяснил, че от 10 години изповядва християнската религия, но не би могъл със сегашните си мюсюлманско звучащи имена да получи свето кръщение. Освен това, всички от семейството му били с български имена.

Пламен Петков с медал като спасителя на Ники Лауда

Българинът Пламен Петков бе награден посмъртно преди преди дни от кралица Елизабет Втора с Орден за храброст за това, че жертва живота си, спасявайки 5-годишно момиченце в морето край Съсекс през май 2012 г.

32-годишният мъж, който има и британско гражданство, влезе в елитната група на около 1000 цивилни и военни, наградени през годините от Българинът Пламен Петков бе награден посмъртно преди преди дни от кралица Елизабет Втора с Орден за храброст за това, че жертва живота си, спасявайки 5-годишно момиченце в морето край Съсекс през май 2012 г. 32-годишният мъж, който има и британско гражданство, влезе в елитната група на около 1000 цивилни и военни, наградени през годините от

"Наполи" срази "Интер" в зрелищен сблъсък


"Наполи" и "Интер" направиха истинско шоу в дербито от 16-ия кръг на Серия А, в което неаполитанците бяха по-настоятелни и заслужено стигнаха до успеха с 4:2.

Домакините поставиха начало на головата фиеста още в десетата минута чрез Гонсало Игуаин и до края останаха недостижими в резултата за своя съперник. В заключителния половин част "нерадзурите" играха с човек по-малко заради изгонването на Рикардо Алварес при 2:3.

Победата позволи на "Наполи" да се доближи на две...

Българин като равен с номер 1 в биатлона

Владимир Илиев се размина за 11 сек с точка в преследването на 12,5 км от III кръг на световната купа по биатлон, който се проведе в Анси (Фр).

Въпреки това той може да е доволен от представянето си, тъй като статистиката показва, че в този старт е бил равен на безапелационния №1 Мартен Фуркад (Фр). Българинът завърши на 41-а позиция, а Владимир Илиев се размина за 11 сек с точка в преследването на 12,5 км от III кръг на световната купа по биатлон, който се проведе в Анси (Фр). Въпреки това той може да е доволен от представянето си, тъй като статистиката показва, че в този старт е бил равен на безапелационния №1 Мартен Фуркад (Фр). Българинът завърши на 41-а позиция, а

Блясък, стил и очарование белязаха 57-я шоу-спектакъл "Парад на модата"

Тази неделя - 15 декември, в залата на драматичен театър "Иван Радоев" в Плевен се състоя поредният 57-ми шоу концерт-спектакъл по идея, режисура, постановка и хореография на Георги Ангелов. Близо 40 манекени на възраст от 4 до 18 години представиха 200 нови тоалета, създадени от 15 изявени дизайнери от страната, специално за шоуто. Спектакълът премина със специалното участие на дизайнери от София като Светла Димитрова, Теодора Кьосева, Галя Златева от Варна, която се представи с колекции за деца и тийнейджъри....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване