Заралийката Сиана е бебе на 2014 г.

Заралийка почти сигурно ще бъде бебе на Новата 2014-та година. Малката чаровница Сияна е изплакала буквално с новогодишните салюти – само 1 минута след 0 часа на 1 януари. Това съобщиха от старозагорската АГ клиника на университетската многопрофилна болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в първия работен ден. Въпреки че е подранила, госпожицата е с нормално тегло – 2, 570 кг и ръст на манекенка - 47 см.

Три дни игри организира музеят "Земята и хората" (видео)


За втора поредна година Националният музей "Земята и хората" организира Новогодишни ваканционни игри, чиято цел е не само развлекателна, а и образователна.

В трите поредни дни има и три вида игри. Днес до ранния следобед се играе "Минералословица", съобщава БГНЕС. В нея децата решават кръстословици, в които участват минерали. Утре ще разпознават различните видове скали, а преди това ще се прожектира филм за тях. В третия ден малките посетители ще се запознаят с различните кристални...

КЗК не установи злоупотреба с господстващо положение от страна на ЧЕЗ

Комисията провери два сигнала на енергийния регулатор от февруари 2013 година

    


Кунева: Предлагаме двутактова реформа

Според нея, трябва да се подготвят промените в Конституцията и така страната да се извади от вакуума, в който партийният картел я е вкарал за последните няколко години

Бургазлия се възмути: Варна не е Морска столица

Бургазлията Георги Бакалов изпрати сигнал до Комисията за защита на конкуренцията и Съвет за електронни медии. Мъжът е възмутен, че в новинарските емисии на една от националните телевизии, на 31.12.2013 г. в 12.01 и 22.04 часа, е било използвано определението "Морска столица" за град Варна.

Турската лира пропадна до ново дъно спрямо долара

Повишенията на данъците допълнително ще вдигнат инфлацията, коментираха от Citigroup

    


Въглехидратната вина на жените

Една от десет жени споделя, че чувството за вина я преследва през цялото време

SOFIX започна годината с ръст от 0,4%

Новият индекс BGBX40 стартира с повишение от 0,2%

    


Асанж: Правителствата играя ролята на Господ

/КРОСС/ „Властимащите, ако искат да запазят властта си ще се опитат да научат за нас, колкото се може повече и ще се опитат да направят така, че ние да знаем за тях колкото се може по-малко", заяви по Radio BBC основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж. Той допълни, че документите на Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA), разкрити от Едуард Сноудън, доказват, че правителствата, чрез своите разузнавателни служби, се докосват до информация за всеки един от нас, играейки ролята на Господ. Асанж допълни и, че достъпът до информация е едно от основните права на човека, а знанието е сила и, че за да останат хората в неведение те трябва да бъдат хвърлени в тъмница, тъй като един от основните стремежи на човека е този към знанието.  

Врачанин нападна с нож екип на Спешна помощ

Врачанин е бил задържан заради нападение с нож над екип на "Спешна помощ", дошли да лекуват бременната му съпруга.

Местят в 6 часа началото на сутрешния блок на БНТ

С нов начален час ще започва сутрешният блок на БНТ1 „Денят започва" от понеделник - 6 януари. Водещите Ася Методиева и Росен Цветков вече ще будят зрителите половин час по-рано от обичайното.

Екипът на „Денят започва" ще предложи и нова формула за сутрешно предаване - с повече актуална информация и новини за активните и работещи хора, интересни С нов начален час ще започва сутрешният блок на БНТ1 „Денят започва" от понеделник - 6 януари. Водещите Ася Методиева и Росен Цветков вече ще будят зрителите половин час по-рано от обичайното. Екипът на „Денят започва" ще предложи и нова формула за сутрешно предаване - с повече актуална информация и новини за активните и работещи хора, интересни

"Виваком" ще смени КТБ като спонсор на "Ботев" (Пловдив)


Мобилният оператор "Виваком" ще бъде новият спонсор на футболния "Ботев" (Пловдив), обявиха от компанията. Договорът е за една година и ще влезе в сила от началото на сезон 2014-15.

"Виваком" ще смени КТБ като генерален спонсор. И в двете компании основен акционер е Цветан Василев. Логото на КТБ, в която продължават да са вложени най-голяма част от парите на държавни компании, е на екипите на "канарчетата", откакто Василев стана собственик на клуба.

Двете страни планират...

EVN България отчита по-високо потребление по празниците

Тогава са регистрирани 1 729 000 киловатчаса консумирана

Болниците получиха още 11 млн. лв. за октомври в последните дни на 2013

На 30 декември 2013 г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) преведе на лечебните заведения за болнична медицинска помощ още 11 125 000 лв. за дейности, извършени по клинични пътеки, през месец октомври миналата година. Това съобщиха от пресцентъра на здравната каса.

Мъж нападна екип на Спешна помощ, повикан за бременната му приятелка

Мъж от Враца е задържан за нападение и заплахи с убийство на екип на Центъра за спешна медицинска помощ, извикан заради бременната жена, с която мъжът живее, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Инцидентът е станал в новогодишната нощ, след като около 6:00 сутринта е получен сигнал, че 20-годишна бременна жена има силни стомашни болки, според р Мъж от Враца е задържан за нападение и заплахи с убийство на екип на Центъра за спешна медицинска помощ, извикан заради бременната жена, с която мъжът живее, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал в новогодишната нощ, след като около 6:00 сутринта е получен сигнал, че 20-годишна бременна жена има силни стомашни болки, според р

August: Osage County с четири награди от фестивала в Капри

/КРОСС/ Филмът „Август: Окръг Осейдж" с Мерил Стрийп и Джулия Робъртс спечели четири награди на Холивудския филмов фестивал на остров Капри, Италия. Киноадаптацията на пиесата на Трейси Летс получи отличията за най-добър филм, най-добра актриса (Мерил Стрийп) и най-добър актьорски състав. Крис Купър, който също е сред звездите на продукцията, бе удостоен с фестивалния приз за цялостно творчество. Неведнъж през последните години най-добрият филм на кинофестивала на остров Капри впоследствие триумфира и на наградите „Оскар", което се случи с „Артистът", „Речта на краля" и „Беднякът милионер". Сред останалите победители на фестивала са Идрис Елба (най-добър актьор за „Мандела: Дългият път към свободата"), Наоми Харис (най-добра актриса в поддържаща роля за „Мандела: Дългият път към свободата"), „Спасяването на Мистър Банкс" (награда на публиката), Валерия Голино (европейска актриса на годината) и Емили Ратайковски (изгряваща звезда).    

VW е на път да задмине по продажби GM в Китай

За прът път от девет години VW е на път да продаде повече коли в Китай от General Motors, с което да стане най-големият чуждестранен производител на най-големия пазар в света. И двата концерна надминаха предварителната си цел от 3 млн. продажби през 2013 г. Volkswagen пръв премина границата на 5 декември, а седмица по-късно това направи и GM. Германският концерн имаше преднина от около 70 000 продажби след първите 11 месеца на годината според данни на компаниите, цитирани от Bloomberg News. В Китай VW продава Skoda, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini и Seat, но почти 80% от продажбите са падат на марката VW. Най-големият европейски производител има проблеми с капацитета и твърди, че би могъл да продаде още повече коли в Китай. Audi, който е най-продаваният премуим бранд в Кита...

Чарлийз Терон осиновява второ дете

/КРОСС/ Известната актриса Чарлийз Терон планира да осинови второ дете след празниците. Красавицата обмисля възможността бебето да е от родината й - Южна Африка.През март 2012 г. звездата осинови момченце от Южна Африка, което кръсти Джаксън. Сега тя възпитава сама детето , но би искала той да има братче или сестричка. Актрисата винаги е мечтала за голямо семейство, но определено не е планирала да бъде самотна майка. В свои интервюта тя многократно е споделяла, че иска да има повече деца. Може би сега плановете й ще се осъществят.

Една четвърт от японците са на възраст над 65 години

Сега в страната живеят 127 млн. жители, но демографският прираст на населението не вещае нищо добро

    


Румънски посланик: Отварянето на трудовите пазари в ЕС е трансфер на професионализъм


Пълното отваряне на пазара на труда на Европейския съюз за румънци и българи от 1 януари представлява и трансфер на интелект и на професионализъм, заяви посланикът на Румъния във Франция Богдан Мазуру в интервю, излъчено в сряда по френската телевизия BFMTV/RMC, предаде БТА.

Границите са отворени от много време за румънци и българи, които искат да работят във Франция. Прави се объркване между свободата на движение и достъпа до пазара на труда, отбеляза румънският дипломат.
...

Сутрешният блок на БНТ вече ще започва в 6 часа

С нов начален час ще започва сутрешният блок на БНТ1 „Денят започва С нов начален час ще започва сутрешният блок на БНТ1 „Денят започва" от понеделник - 6 януари. Водещите Ася Методиева и Росен Цветков вече ще будят зрителите половин час по-рано от обичайното. Екипът на „Денят започва" ще предложи и нова формула за сутрешно предаване - с повече актуална информация и новини за активните и работещи хора, интересни

Лейди Гага и Агилера с дует за новата година

/КРОСС/ Лейди Гага и Кристина Агилера пусна нов общ сингъл навръх Нова година. Дуетната им песен всъщност е парчето от последния албум на Лейди Гага "Do What You Want", която в оригинал е с участието на R.Kelly. През декември миналата година двете певици изпълниха за първи път заедно песента на финала на музикалното риалити The Voice.    

Забранено за туристи: Местата, които бавно се разрушават

Някои от най-известните туристически атракции започват да се рушат заради многото посетители

    


BMW и Toyota правят обща платформа за спортни автомобили

Компаниите BMW и Toyota са постигнали споразумение за съвместна разработка на платформа за спортни автомобили. Това е съобщил развойният директор на...

КФН отмени избора на нов директорски борд на "Слънчев бряг"

София /КРОСС/ Комисията за финансов надзор /КФН/ отмени избора на нов Съвет на директорите, направен от извънредното общо събрание на акционерите на 23 декември 2013 г. Решението за принудителната административна мярка е подписано от зам.-председателя на комисията Николай Попов и изпратено на ръководството на дружеството. Според него "Слънев бряг" АД се задължава да не вписва в Търговския регистър новоизбраните членове на директорския борд. В случай, че те вече са вписани, следва да бъдат незабавно заличени от регистъра. Решението на комисията влиза в сила веднага, независимо дали е обжалвано. До откриването на нова процедура и провеждането на ново извънредно общо събрание, акционерното држество ще бъде управлявано от досегашното ръководство - запазва се старият състав на съвета на директорите, на длъжност остава и досегашният изпълнителен директор на дружеството. Комисията по финансов надзор е установила процедурни нарушения при избора на новия директорски състав на "Слънчев бряг" АД. Според точка втора от обявения на 19 ноември 2013 г. дневен ред, за гласуване на акционерите е трябвало да бъде предложен съвет на директорите в състав: Йордан Георгиев, Евгени Мосинов, Румен Кулев, Светозара Петрова и Валентин Михалев. Събранието обаче е гласувало тригодишен мандат на друг състав, като е заменило Евгени Мосинов и Валентин Михалев с Веселин Маринов и Таня Власиаду

Ловец уби приятел със заблуден куршум

46-годишен пловдивчанин загина при нелеп инцидент по време на лов. Мъжът бил с още двама приятели авджии. Тримата излезли да отстрелят малко пъдпъдъци в землището на село Костиево, когато заблуден куршум от оръието на единия ловец от компанията се забил в бедрото на пострадалия. Ведната другите двама извикали Бърза помощ и раненият мъж бил транспортиран в болница, където обаче починал.

Нина Хаджийска: Сметките на фондацията са закрити, няма да връщаме пари на Бончев

Съжалявам за Ангел Бончев, но трябва да се има предвид положението и на другата страна. Това каза пред BNews.bg председателката на Управителния съвет на фондация "Утре за всеки" Нина Хаджийска.
Днес стана ясно, че неправителствената организация, на която отвлеченият от „Наглите" Ангел Бончев бе принуден да дари 157 000 евро, е декларирала пред Съжалявам за Ангел Бончев, но трябва да се има предвид положението и на другата страна. Това каза пред BNews.bg председателката на Управителния съвет на фондация "Утре за всеки" Нина Хаджийска. Днес стана ясно, че неправителствената организация, на която отвлеченият от „Наглите" Ангел Бончев бе принуден да дари 157 000 евро, е декларирала пред

Нещата, които видимо нямат отношение към здравето, но помагат

/КРОСС/ Някои неща, които на пръв поглед нямат отношение към здравето, са способни да подобрят състоянието на човека. Така например видео игрите могат да бъдат много полезни за възрастните хора, подобрявайки когнитивната функция, краткосрочната памет и способността за съсредоточаване.Друго полезно упражнение за здравето е хоровото пеене. Според шведски експерти това дава усещане за единство. Хоровото пеене се отразява на ритъма на сърцебиенето на участниците и се синхронизира с ритъма на музиката. A контролът на дишането, необходим при пеенето, успокоява и напомня на ефекта от йогата, предава Meddaily.Песимизмът може да отчужди хората, но пък удължава човешкия живот, твърдят германски учени в свое проучване, в което са се включили над 40 000 души. Оказало се, че при хората, които надценяват нивото на благосъстоянието си, смъртните случаи са били с 10% повече, докато песимистите са се държали по-внимателно и следели за здравословното си състояние. Освен обезболяващо средство, парацетамолът може да действа и успокоително, са доказали специалисти. Оказва се, че активната съставка на медикамента - ацетаминофен, е в състояние да намали тревожността и депресията. Между другото, подобен ефект има и носталгията, причинена от приятни спомени. Връщайки се назад в миналото, човек може да се справи със самотата и тревожността. При ежедневна употреба слънцезащитните кремове забавят стареенето на кожата, уверяват австралийски експерти

Обзор на варненската 2013 - многохилядни протести и бурни управленски промени

Поради големия читателски интерес публикуваме отново обзорния материал за най-значимите събития във Варна от миналата година. За Варна изминалата 2013-та може да се определи като годината на мащабни протести, дали началото на лавина от гражданско недоволство в цялата страна, на края на една управленска ера в лицето на Кирил Йорданов и на една човешка смърт, превърнала се в символ на нетърпимостта към безсъвестното властолюбие.

Проф. Константинов: БСП + ДПС и ГЕРБ + десните - по 7-8 гласа на евроизборите

Математикът Мишо Константинов даде първата прогноза за евроизборите през май т.г. Той очаква двата големи блока – БСП плюс ДПС и десният блок около ГЕРБ да имат по 7 - 8 мандата т.е., ако единият има 7, другият да има 8 мандата. Константинов не подценява и немалкия националистически вот, както и новоизгряващи партии от типа на партията на Бареков.

Доведената дъщеря на Георги Лозанов се сгоди за сина на Валери Запрянов

Биляна Георгиева - доведената дъщеря на Георги Лозанов, получи предложение за брак и пръстен навръх Нова година, сподели самата тя във фейсбук. Тя стана годеница на Христо Запрянов - сина на главния редактор на сп. “Тема” Валери Запрянов, който е и редакционен директор. Избраникът  също се занимава с журналистика. Той е главен редактор на сп. “Плей Биляна Георгиева - доведената дъщеря на Георги Лозанов, получи предложение за брак и пръстен навръх Нова година, сподели самата тя във фейсбук. Тя стана годеница на Христо Запрянов - сина на главния редактор на сп. “Тема” Валери Запрянов, който е и редакционен директор. Избраникът също се занимава с журналистика. Той е главен редактор на сп. “Плей

Цацаров: Не е нормално да има отдели, състоящи се от един човек - завеждащ отдел

/КРОСС/Сред приоритетите за 2014 година главният прокурор Сотир Цацаров посочи "събуждането" на следствието, завършването на структурната реформа и активното участие на българската прокуратура в дебатите и процесите по създаването на Европейска прокуратура. Главният прокурор смята, че Евгени Диков правилно е описал състоянието на следствието като будна кома. "Не можем да виним само следователите за ниската натовареност - през годините назад те бяха обект на всякакви законодателни експерименти. Целта ни е следствените органи да са активна част от работещата прокуратура, а не неин придатък по необходимост. Точно затова през 2014 ще заработят първите мобилни центрове за разследване. Ще започнем с отделите в големите градове", каза главният прокурор в интервю за "Труд". "Не е нормално да има отдели, състоящи се от един човек - завеждащ отдел. Не е нормално и администрацията на главния прокурор да има в състава си над 120 служители", каза още той. По повод поредния мониторингов доклад на Европейския съюз за правосъдието и вътрешните работи главният прокурор обясни, че е умерен оптимист. "Едва ли можем да очакваме нещо, което да не сме видели и да не сме анализирали досега - институционално и медийно. Така че докладът ще бъде обективен външен поглед за вътрешните процеси, в които бяхме участници или свидетели през последната година и половина", каза Сотир Цацаров.      

Фондацията, на която Бончев дари под натиск 157 хил. евро, е фалирала

Съжалявам за Ангел Бончев, но трябва да се има предвид положението и на другата страна. Това каза пред BNews.bg председателката на Управителния съвет на фондация Съжалявам за Ангел Бончев, но трябва да се има предвид положението и на другата страна. Това каза пред BNews.bg председателката на Управителния съвет на фондация "Утре за всеки" Нина Хаджийска. Днес стана ясно, че неправителствената организация, на която отвлечения от „Наглите" Ангел Бончев бе принуден да дари 157 000 евро, е декларирала пред

Мъж нападна екип на Спешна помощ, повикан заради бременната му приятелка

/КРОСС/ Мъж от Враца е задържан за нападение и заплахи с убийство на екип на Центъра за спешна медицинска помощ, извикан заради бременната жена, с която мъжът живее, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал в новогодишната нощ, след като около 6:00 сутринта е получен сигнал, че 20-годишна бременна жена има силни стомашни болки, според ръководителя на извикания дежурен екип д-р Здравко Ангелов.Линейката е пристигнала за четири минути след подаване на сигнала на адреса в квартал „Дъбника", разказа той. При пристигането на екипа мъжът с инициали В.Б. бил във видимо нетрезво състояние. Той започнал да рита автомобила от страната на шофьора, заканвайки се, че ще извади пистолет и ще ги застреля, защото се забавили.Лекарят успял да види, че на кръста на врачанина има не пистолет, а нож, и не позволил на медицинската сестра да слезе от линейката. В това време се намесили близки и съседи, които овладели агресивния мъж.Медиците извикали полиция, като отзовалите се два полицейски екипа задържали В.Б. и действително намерили в него нож.Младата бременна жена след това е транспортирана до спешното отделение на врачанската болница и след консултация с акушер-гинеколог е освободена за домашно лечение, информира д-р Ангелов.По данни на полицията задържаният за 24 часа В.Б. е криминално проявен. Медицинският екип е подал жалба за извършеното нападение при изпълнение на служебните им задължения, съобщи bTV.

Бог да те поживи, доктор Кеворкян!

Да препрочетем Вонегът. Може да направим интересни паралели с преди и сега.

Нова година - ново име

EADS вече се казва Airbus Group и се надява на нова ера в развитието си

    


Атентаторите от Волгоград обучавани в Северен Кавказ

Представители на местните власти обявиха, че повече от 700 души са арестувани

Какво ни носи Годината на Коня?

 На 31 януари 2014 г. започва новата китайска година. Тя е под знака на дървения кон. Според поверието, следващите 12 месеца ще бъдат успешни за амбициозните. Който реши да се отдаде на леност, ще бъде повлечен от събитията.
Догодина трябва да залагаме на честността и лоялността. Конят е приятелски настроен и винаги готов да помогне. Ако хората искат да живеят добре, трябва да се ръководят от неговите принципи. Най-силна подкрепа и щастие ще имат младите...

Продължава

Камери ще пазят Паметника на Асеневци от нови посегателства

Велико Търново /КРОСС/ Камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани спешно около Паметника на Асеневци във Велико Търново. Това съобщи заместник- кметът Ганчо Карабаджаков. Общината предприема извънредни мерки, за да се сложи край на вандалските прояви върху монумента, сезирани са полицията и охранителните фирми, подчерта той. Действията са наложени от факта, че само в рамките на шест дни паметникът бе нашарен с боя два пъти от неизвестни "творци"."Залагаме и други капани и искам да предупредя тези хора, че вече става опасно да се забавляват по този начин, защото Общината ще бъде безкомпромисна. Първият път им се размина и го направиха отново, но няма да си играем и ще сложим край на това. Използвали са алкидни и акрилни бои, но забавлявалите се нямат особен талант. Нито посланията им съдържат някакъв смисъл, нито пък нарисуваното", коментира Ганчо Карабаджаков, който е сред изявените български художници. Той припомни, че законът предвижда глоба до 10 000 лева за тези, които оскверняват паметници на културата и настоя за по- радикални мерки към хора, които не носят никакви ценности и нямат морал.В момента активисти от младежката организация на ПП ГЕРБ в старата столица почистват паметника, съобщи Дарик.   Снимка: Булфото, всички права запазени

Левандовски подписва с Байерн до края на седмицата

/КРОСС/ Нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски ще подпише до края на седмицата четиригодишен договор с Байерн Мюнхен, съобщи Sport Bild. Според правилата на ФИФА от 1 януари полският национал е свободен да преговаря и подпише с друг отбор. Контрактът му ще влезе в сила от 1 юли и дотогава ще продължи да играе за "Борусия", тъй като договорът му с жълтите изтича през лятото. Очаква се до край на седмицата Левандовски ще премине медицински прегледи в Байерн и да подпише договор с годишна заплата 11 милиона евро. "Не знам дали "Реал Мадрид" или "Байерн Мюнхен" ме искат, понастоящем съм играч на "Дортмунд", заяви той миналата неделя пред полското предаване "Кафе футбол".  

Италианският флот е спасил повече от 220 имигранти

Италианските военноморски сили са спасили повече от 220 имигранти предимно от африкански произход от бедстващ плавателен съд близо до средиземноморския остров Лампедуза.

Турция е започнала да получава петрол от Иракски Кюрдистан


Турция е започнала да получава суров петрол от Иракски Кюрдистан през новопостроен тръбопровод, свързващ вече съществуващата тръба Киркук–Джейхан със залежите около столицата на автономния регион град Ербил. Това съобщи днес турският енергиен министър Танер Йълдъз.

При все това, засега получените количества ще се използват само за вътрешна употреба в Турция, а остатъкът ще се съхранява, без да бъде пускан на международните пазари, докато Анкара не постигне договорка с Багдад. Пред...

Използваните коледни елхички разнообразяват менюто на животни в зоопаркове


Използваните през празниците отсечени елхички могат да имат и добро приложение, а не просто да бъдат хвърлени. Зоологически градини приемат с благодарност дръвчетата, които разнообразяват менюто на някои от тревопасните животни.

Зоопаркът във Варна ще събира използваните коледни елхички, за храна на животните, съобщиха днес от пресслужбата на общината в крайморския град, предаде БТА.

Желаещите да се включат в инициативата могат да оставят дръвчетата си на касата на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване