Dnes.bg набира модератори

Позицията е подходяща при желание за почасова заетост на смени

    


Даниел Стийл с Орден на почетния легион

/КРОСС/Американската писателка Даниел Стийл получи Орден на почетния легион - едно от най-престижните индивидуални отличия във Франция. 66-годишната авторка се нареди сред имена като Боно, Боб Дилън и Филип Рот като носител на приза. Стийл, която е известна с многобройните си романтични романи, е почитателка на френската култура и литература. Тя е споделяла, че любимата й писателка е Колет. Често действието в нейни книги се развива във Франция. Живяла е в Париж. Франция обявява новите носители на Орден на почетния легион всяка година на първи януари. Освен Стийл, тази година беше наградена и 93-годишната актриса Мишел Морган. Даниел Стийл е американска писателка, родена през 1947 г. Тя е най-продаваната жива авторка с над 800 милиона продадени копия от нейни книги. Творчеството й се разпространява в 70 страни и е преведено на 43 езика, включително български. У нас се продават книгите на Стийл „Майчин грях", „Танцьорката", „Сърца без подслон", „Да обичаш отново" и много други. Тя има 5 брака.  

Почина 2-годишният Йордан, пребит от мащехата си

Почина двегодишният Йордан, който постъпи в бургаска болница на 9 декември с опасност за живота след жесток побой от мащехата си. Това съобщи пред „Фокус” проф. Риналдо Шишков, зам.-административен директор в болница „Св. Марина” във Варна, където детето бе преместено заради изключително тежкото му състояние.

Започна раздаването на ваучери за гориво на земеделските производители

От днес Министерството на земеделието и храните открива кампанията за предоставяне на ваучери за гориво за земеделски производители. За да получат ваучерите, стопаните трябва да подадат декларация в общинските земеделски служби.

Документи се подават от днес  до 2 февруари срещу лична карта и талон за регистрация като земеделски производители, информира директорът на Областна дирекция “Земеделие” – Хасково Танер Емин.

В декларациите замеделските производители трябва да посочат прогнозни данни за годишното потребление на гориво за обработваемите площи по видове култури, брой животни и др. От земеделските производители се изисква от началото на тази година да водят дневник за изразходваното количество гориво, в който да записват предприетите агротехнически действия по обработката на почвата и мероприятия, свързани с отглеждането на животните.

С ваучерите за гориво стопаните могат да закупят от бензиностанциите газьол. Те са предназначени само и единствено за получаване на гориво в литри и не се разменят срещу пари, уточняват от дирекцията. Помощта за предоставяне на ваучери за гориво за цялата страна е в размер на 84 млн. лв.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Хасково Новини

Данък депозит по-нисък с 2%

Доходите от лихви по депозитни сметки в банки вече няма да се облагат с 10%, а с 8 на сто от 1 януари 2014 г. Планът е ставката на този налог да намалява постепенно - до 6% през 2015 г., 4% за през 2016 г. и до нула след 1 януари 2017 г.
При облагането на доходите има още няколко промени от Нова година, които засягат плащанията на данъци и Доходите от лихви по депозитни сметки в банки вече няма да се облагат с 10%, а с 8 на сто от 1 януари 2014 г. Планът е ставката на този налог да намалява постепенно - до 6% през 2015 г., 4% за през 2016 г. и до нула след 1 януари 2017 г. При облагането на доходите има още няколко промени от Нова година, които засягат плащанията на данъци и

През 2014 г. Цацаров ще събужда следствието, започнала е структурна реформа в прокуратурата


"Събуждане" на следствието, завършване на структурната реформа и активното участие на българската прокуратура в дебатите и процесите по създаването на Европейска прокуратура. Това са приоритетите на главния прокурор Сотир Цацаров, които той си поставя за 2014 г. В интервю за в. "Труд".

По думите му следователите не могат да бъдат винени за това, че са ниско натоварени, защото пред последните години са били "обект на всякакви законодателни експерименти". "Но трябва да е ясно - какво...

Почина звездата от "Принцът от Бел Еър" Джеймс Ейвъри


Телевизионният и филмов актьор Джеймс Ейвъри, прочул се с ролята си на строгия, но справедлив чичо Филип в сериала от 90-те години с участието на Уил Смит "Принцът от Бел Еър" (The Fresh Prince of Bel Air), почина на 68 години, съобщиха световните медии.

Пред "Асошиейтед прес" неговият говорител обяви, че актьорът е починал на 31 декември в болница в Калифорния след настъпили усложнения след операция на сърце.

Ситкомът, който го прави известен, а освен това поставя...

7000 лекари напуснали България, цели региони остават без специалисти

Най-остра е липсата на специалисти у нас в сферата на в здравеопазването. Най-малко 7000 лекари са имигрирали в друга страна от Европейския съюз, Швейцария и далечна Канада.
„Вече има цели региони в страната, по които в отделни специалности няма лекари. Все по-страшно е Най-остра е липсата на специалисти у нас в сферата на в здравеопазването. Най-малко 7000 лекари са имигрирали в друга страна от Европейския съюз, Швейцария и далечна Канада. „Вече има цели региони в страната, по които в отделни специалности няма лекари. Все по-страшно е", коментира пред bTV д-р Цветан Райчинов. При компютърните специалисти

Един загинал и 30 ранени при мощен земетръс в Иран

Един е загинал и 30 са пострадали от земетресение в Иран с магнитут 5,5 по Рихтер, съобщи РИА "Новости".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Епицентърът е бил на около 50 километра южно от град Лар, провинция Фарс е било последвано от вторични трусове с магнитуд 4,3.

Земетресението е разтърсило днес сутринта Един е загинал и 30 са пострадали от земетресение в Иран с магнитут 5,5 по Рихтер, съобщи РИА "Новости". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Епицентърът е бил на около 50 километра южно от град Лар, провинция Фарс е било последвано от вторични трусове с магнитуд 4,3. Земетресението е разтърсило днес сутринта

Варна начело на класация за Европейска столица на културата 2019

Варна води с 67 % пред останалите три претендента в допитването на сайта Кmeta.bg „Кой град трябва да спечели Европейска столица на културата 2019 г.?“. На второ място се нарежда Велико Търново с 29%, на трето - Пловдив с 2 %, а на четвърто се позиционира София с 1 % от събраните гласове.

Почина 2-годишното дете, пребито от мащехата си

Детето е имало и пневмония и системно е страдало от нервността

Паметникът на Асеневци отново осъмна боядисан

Паметникът на Асеневци във Велико Търново отново беше изрисуван с графити, съобщи в четвъртък ”Дарик радио”. Само преди ден той беше основно почистен от предишните рисунки по него. Каменните скулптури са били обрисувани още повече, като неизвестните автори са използвали червена, черна и синя боя. По стените на паметника отново са изписани различни надписи. Знаковият за града монумент в местността Боруна стана обект на вандалски прояви два дни преди Нова година. Община Велико Търново предприе мерки за своевременното отстраняване на надписите и рисунките, а полицията започна разследване на случилото се.

Пиян нападна екип на Спешна помощ във Враца

Мъжът се заканил да стреля, полицаите намерили нож в него

    


Един загинал и 30 ранени при силен трус в Иран

Един е загинал и 30 са пострадали от земетресение в Иран с магнитут 5,5 по Рихтер, съобщи РИА Един е загинал и 30 са пострадали от земетресение в Иран с магнитут 5,5 по Рихтер, съобщи РИА "Новости". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Епицентърът е бил на около 50 километра южно от град Лар, провинция Фарс е било последвано от вторични трусове с магнитуд 4,3. Земетресението е разтърсило днес сутринта

Почина 2-годишният Йордан, който бе зверски пребит от мащехата си

 Почина 2-годишният Йордан, който бе зверски пребит от мащехата си. Зловещата новина съобщи проф. Риналдо Шишков, зам.- директор на болница „Св. Марина”, където момченцето бе преместено заради изключително тежкото му състояние.
Йордан е издъхнал на 28 декември в 22 ч., въпреки усилията на лекарите да го спасят и направените операции. Жената, с която бащата на момченцето живее на семейни начала Данчо често с...

Продължава

Касим Дал: Случаят "Бисеров" показва, че мафиотска структура е заменила държавата


Случаят "Бисеров" най-ясно показва, че нямаме държава. Има една мафиотска структура, която си е отвоювала държавата от гражданите и управлява дъжавата по собствен начин. Така пред в. "Труд" Касим Дал, който е лидер на Народна партия "Свобода и достойнство", коментира внезапната оставка на бившия зам.-председател на Народното събрание и на партия ДПС.

Попитан дали ДПС е етническа партия, Касим Дал, който е сред учредителите на движението, но напусна обкръжението на Ахмед Доган през...

Free Journalism осъди своеволието на репортера, опитал се да влезе при Шумахер

/КРОСС/ Общността на свободните журналисти осъди постъпката на журналист, който се опитал да влезе в болничната стая на Михаел Шумахер, преоблечен като свещеник. Репортерът е бил спрян от охраната. Общността Free Journalism осъжда подобни прояви, като счита поведението на репортера за неетично, нехуманно и крайно срмно за журналистическата професия! Обидно не само за Шумхер, но и за всички журналисти и потребители на информация. Своеволие, което показва категоричното си неуважение към всички религии в световен мащаб и грубо погазване на човешките права! - посочват позицията си журналистите в социалната мрежа Фейсбук. Общността Free пожелава на седемкратния световен шампион във Формула 1 бързо оздравяване, а на близките му - повече добри новини. Мениджърът на Михаел Шумахер Забине Кем също призова медиите да уважават личното му пространство. Седемкратният световен шампион във Формула 1 все още е в кома след инцидента преди няколко дни, когато падна при каране на ски във френските Алпи и удари главата си в камък. Ситуацията остава критична и лекарите продължавата да се борят за живота на германеца. Утре, 3 януари, Михаел Шумахер ще навърши 45 години.  

Шепа българи и румънци стъпиха на Острова

Големият наплив от имирганти от България и Румъния към Великобритания от 1 януари засега не се случва. Вчера там са пристигнали полупразни самолети и автобуси от двете държави.

Шумахер остава в кома

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер остава в кома, обяви в четвъртък професор Жан-Франсоа Пайен, завеждащ отделението по реанимация в болницата във френския град Гренобъл, където се намира германецът. Той се бори за живота си след тежките черепно-мозъчни травми, които получи след падане при каране на ски във френските Алпи на 30 декември. На 3 януари Шумахер навършва 45 години. "Ситуацията остава същата, както и вчера", каза професор Пайен. По думите му "травмите на мозъка на Шумахер са много сериозни и ако той оцелее, последствията ще му останат до края на живота". Официални изявление от болницата и от семейството на германския пилот нямаше. Персоналът на лечебното заведение е получил забрана да разговаря с представители на медиите. Журналистите, чиито брой надхвърля 100, бяха помолени да напуснат болницата. Официално решението бе мотивирано с това, че използваната техника и особено осветителната, пречи на пилотите на спасителните хеликоптери, които ежедневно пристигат в клиниката. След като журналист облечен като свещеник се опита да влезе в стаята на Шумахер, охраната на болницата бе завишена.

Още десетина играчи излизат на евровота

Десетина нови партии и обединения влизат в новата година със заявка да се явят на евроизборите през май след своеобразен бум на партийното строителство през 2013 г. Част от формациите предстои да се структурират през новата 2014-а (виж вдясно). 
Засега социолозите "мерят" потенциала на една от формациите - "България без цензура" на тв водещия Десетина нови партии и обединения влизат в новата година със заявка да се явят на евроизборите през май след своеобразен бум на партийното строителство през 2013 г. Част от формациите предстои да се структурират през новата 2014-а (виж вдясно). Засега социолозите "мерят" потенциала на една от формациите - "България без цензура" на тв водещия

Google очаква мобилните технологии да се наложат като основни през 2014 г.


През тази година най-голямата промяна за потребителите ще бъде почти пълното налагане на мобилните технологии. Поне на това мнение са в интернет гиганта Google, което бе споделено от неговия председател на борда на директорите Ерик Шмид в интервю за агенция Bloomberg.

Google смята, че бързото налагане на смартфоните и таблети ще доведе до ново поколение приложения. Те ще бъдат фокусирани главно върху забавление, образование и социални услуги. Според Шмид мобилните устройства вече...

Китайски хеликоптер евакуира хората от заседнал в леда руски кораб

Китайският хеликоптер "Сюзин-12" (Снежен орел), базиран на ледоразбивача "Сюелун", е започнал евакуацията на пътниците от заседналия в антарктическите ледове руски кораб "Академик Шокалски", съобщават руските медии "Китайският хеликоптер пристигна. 100% ще излетим! На всички огромно благодаря!", написа в Туитър Крис Търни, преподавател в австралийския Университет по климатични промени, предаде РИА Новости. Капитанът на "Академик Шокалски" Игор Кисельов съобщи, че първоначално в 20.08 часа в понеделник вечерта е била евакуирана група от 12 души. Той добави, че в Антарктида сега е лято и "нощем е светло като посред бял ден", затова няма пречки за евакуацията, която ще трае към 5-6 часа. Хеликоптерът ще извърши общо 7 полета до руския кораб в бедствие - пет пъти ще прекарва хора, а два пъти - багаж и оборудване. След като 52-мата пътници се озоват на борда на "Сюелун", ще бъдат прехвърляни по море на групи от по 22 души на австралийския ледоразбивач "Аурора Аустралис". "Аурора Аустралис" ще се отбие до австралийската анатарктическа станция, а после ще остави пътниците в Хоубарт, на остров Тасмания, допълва ИТАР-ТАСС. От 24 декември корабът "Академик Шокалски" е блокиран от леда на стотина морски мили източно от френската база Дюмон д'Юрвил на Антарктида. На борда му има 74 души, сред които туристи и австралийски, британски и новозеландски учени. Те потеглиха на път, за да възпроизведат историческата експедиция в Антарктика, извършена преди 100 години от австралийския изследовател сър Дъглас Моусън.

Касовите апарати в автобусите - засега задължителни

Ще удължат ли още срока или изискването ще отпадне?

    


Болниците получиха още 11 млн. лв. за дейността през октомври


Националната здравноосигурителна каса е превела на болниците 11.125 млн. лв. за дейността, извършена по клинични пътеки през октомври, съобщиха от касата. Сумата е платена в последния работен ден на миналата година - 30 декември. 

Средствата са от допълнително събрани здравноосигурителни вноски.

От касата информират, че Националната агенция за приходите е преизпълнила събираемостта на здравните вноски общо с 44.7 млн. лв. 

Проверка на касата през декември...

Болниците получиха 11 млн. лв. за дейността през октомври


Националната здравноосигурителна каса е превела на болниците 11.125 млн. лв. за дейността, извършена по клинични пътеки през октомври, съобщиха от касата. Сумата е платена в последния работен ден на миналата година - 30 декември. 

Средствата са от допълнително събрани здравноосигурителни вноски.

От касата информират, че Националната агенция за приходите е преизпълнила събираемостта на здравните вноски общо с 44.7 млн. лв. 

35 годишна софиянка след седем операции поиска нов бъбрек за ЧНГ!

Ваня Алексиева е на 35 години, от София, омъжена, с едно дете. От 3 години е на хемодиализа - три пъти седмично по четири часа прекарва в диализния център на “Св. Ана” – бившата Окръжна болница.

Самата терапия е животоспасяваща за младата жена, но дългото й оставане в това състояние оказва влияние на всички органи в тялото и се отразява пагубно на целия й организъм. Апаратите чистят отровите в кръвта й, но и много полезни вещества, които Ваня...

Продължава

Мъж с пистолет обра дете във Варна

Зачестяват случаите на обири след заплаха с пистолет във Варненско. Само за няколко дни около новогодишните празници са отчетени два случая в различни краища на областта

Над 16 млн. смс-а сме си изпратили за Нова година

Над 16 млн. смс-а сме си изпратили за 24-те часа между навръх Нова година и полунощ снощи. Това показват данните на трите мобилни оператора у нас. Близо 6 млн. новогодишни SMS честитки изпратиха клиентите на Мтел до своите семейства, близки и приятели.

"Българска енергийна борса" кандидатства и за преносен оператор


Дружеството "Българска енергийна борса" е подало заявление в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), с което иска да получи лиценз за независим преносен оператор на електроенергия. Това съобщиха от дружеството, цитирано от БТА. Заявлението е подадено на 27 декември.

Според Закона за енергетиката независимият преносен оператор играе роля при балансирането на пазара на ток или газ.

"Българска енергийна борса" е и дружеството, което е кандидат да управлява...

2-годишният Данчо, пребит от мащехата си, почина

Починал е двегодишният Йордан от село Дрянковец, Бургаско, който бе пребит от жената, с която неговият баща е живеел на семейни начала. 

Това съобщи за Фокус проф. Риналдо Шишков, зам.-административен директор в болница „Св. Марина" във Варна, където детето бе преместено заради изключително тежкото му състояние. 

Виж тук новите електронни изд Починал е двегодишният Йордан от село Дрянковец, Бургаско, който бе пребит от жената, с която неговият баща е живеел на семейни начала. Това съобщи за Фокус проф. Риналдо Шишков, зам.-административен директор в болница „Св. Марина" във Варна, където детето бе преместено заради изключително тежкото му състояние. Виж тук новите електронни изд

C-MAX Solar Energi на CES 2014

/КРОСС/ Ford обяви, че по време на специализираното изложение за потребителска електроника CES 2014 ще се състои световната премиера на уникалната концептуална разработка C-MAX Solar Energi, която е в състояние да използва само слънчева енергия за изпълняването на основното си предназначение. Ford C-MAX Solar Energi Concept е първият по рода си автомобил, който е в състояние да "впрегне" слънчевите лъчи и да трансформира тяхната "сила" в задвижваща мощност чрез специална мощна соларна инсталация, интегрирана на тавана на колата. Автономният пробег на хибридната концептуална разработка е до 620 мили, което е като на серийния C-MAX Energi. В чист електрически режим, C-MAX Solar Energi може да измине до 21 мили. video:http://www.youtube.com/watch?v=MFCLvEbiV-Q

ГЕРБ подготвя трети вот на недоверие

Трети пореден вот на недоверие – за провал в областта на европейската политика – ще внесе групата на ГЕРБ в парламента след 15 януари, предаде КРОСС. В ГЕРБ решили да проявят толерантност към екипите, които водят преговорите с Европа, и да внесат вота, след като експертите свършат работата си. В противен случай щели да ги затруднят допълнително да изготвят аргументите на управляващите по вота.

Формалната аргументация за вота е, че в много области договорените за следващите седем години европейски пари са по-малко, отколкото сме получавали досега.

Предишните два вота на недоверие бяха за провал в политиката на инвестиционното проектиране и на регионалното развитие и благоустройството. И двата бяха неуспешни.

Почина 2-годишният Данчо, пребит от мащехата си

Починал е двегодишният Йордан от село Дрянковец, Бургаско, който бе пребит от жената, с която неговият баща е живеел на семейни начала. 

Това съобщи за Фокус проф. Риналдо Шишков, зам.-административен директор в болница „Св. Марина Починал е двегодишният Йордан от село Дрянковец, Бургаско, който бе пребит от жената, с която неговият баща е живеел на семейни начала. Това съобщи за Фокус проф. Риналдо Шишков, зам.-административен директор в болница „Св. Марина" във Варна, където детето бе преместено заради изключително тежкото му състояние. Виж тук новите електронни изд

Андреа: Чувствам се глупава!

Шокираща следновогодишна изповед направи фолкпевицата Андреа.

Над 700 души са задържани във Волгоград

Петима от ранените при терористичните актове са в крайно тежко състояние

    


Еврофутбол: Нова година, нови печалби

/КРОСС/ Прави колонки и четирицифрени печалби отбелязаха края на миналата 2013-та и началото на Новата година за участниците в „Еврофутбол". „Победната серия" започна още на 29-ти декември, когато майстор от кърджалийското село Кирково получи 2 025,57 лева срещу залог за 6 лева и попълнени 11 срещи в права колонка. За десет от тях играчът отбеляза прогноза за Над 2,5 гола в мача, а за една - за краен изход „2". Двубоите бяха от първенствата на Англия и Турция.Успех отбеляза и русенец, който посрещна 2014-та година с 3 441,04 лева по-богат. Той позна крайния изход на „скромните" осем сблъсъка в права колонка с фиш за 50 лева и срещи от Острова и Калчото. Първи януари ще бъде запомнен от столичанин, който реализира печалба от 5 566,05 лева в пункта в бл. 504 в ж.к. „Младост". Той също избра правата колонка и предвиждане за краен изход, но за четири мача от Англия.Същият брой сблъсъци, от същото първенство и същата прогноза попълни в своя талон за 10 лева и участник от старозагорското село Габарево, който получи 2 728,57 лева за своя успех.Благоевградчанини пък „отстреля" крайния изход на седем двубоя от Англия, Уелс, Северна Ирландия и Шотландия в права колонка - с 20 лева той спечели 2 354,47 лева и възхищението на играчите в пункта на ул. „Яне Сандански" №2. Важно е да се отбележи, че срещата между Фулъм и Уест Хям, в която друг от Благоевград вкара победен гол (Бел.ред

БСП и ДПС нямат консенсус за данък "Богатство"

От ДПС заявиха, че са категорично против намеренията на Станишев за 15% данък върху доходи над 2700 лв. месечно

Синът на Деси Тенекеджиева се върна от Виена и спечели турнир по билярд

Синът на Деси Тенекеджиева Йосиф, който учи във Виена, се прибра в София, за да посрещне празниците със семейството си. “И междувременно спечели Mc DERMOTT CUP - заключителния турнир на Българската билярд федерация, с новата щека, която му подарих за Коледа:) Mного се радвам!”, разказа майка му в социалната мрежа. Йосиф има много купи и медали и Синът на Деси Тенекеджиева Йосиф, който учи във Виена, се прибра в София, за да посрещне празниците със семейството си. “И междувременно спечели Mc DERMOTT CUP - заключителния турнир на Българската билярд федерация, с новата щека, която му подарих за Коледа:) Mного се радвам!”, разказа майка му в социалната мрежа. Йосиф има много купи и медали и

През новогодишните празници сме имали по-високо потребление на ток

EVN България отчита по-високо потребление на електроенергия по време на новогодишните празници тази година в сравнение с миналогодишните стойности.

Диспечерските данни на дружеството показват, че за периода 30 декември – 1 януари 2014 г. включително клиентите в Югоизточна България  са консумирали общо 85 021 000 киловатчаса електроенергия. Тези стойности са по-високи с близо 1,3% спрямо потреблението през същите дни година по-рано, когато са консумирани общо 83 957 000 киловатчаса.

Върховото потребление в посочения тридневен период е било регистрирано между 18:00 и 19:00 ч. на 31 декември 2013 г. Тогава са регистрирани 1 729 000 киловатчаса консумирана електроенергия, сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховото потребление година по-рано е било регистрирано също на 31 декември – 1 753 000 киловатчаса консумирана електроенергия в рамките на един час.

EVN България напомня, че важно значение за консумацията на електроенергия и за стойността на фактурата има режимът и интензивността на потребление при всеки клиент, както и фактори като: ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, видът и броят на използваните уреди и техния клас на енергийна ефективност, броя помещения в жилището, които се отопляват, броят живущи в жилището и др. Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера.

Охранител видя три НЛО над Бенковски

Три странни летящи обекта е видял охранител на завод в пловдивското село Бенковски десет минути преди полунощ на 31 декември срещу 1 януари.
“Бях сам на дежурство и излязох навън, за да гледам зарята. В този момент забелязах нещо в небето с форма на бумеранг”, разказва Валентин Христов. В първия момент 58-годишният мъж, който е съкратен старши лей Три странни летящи обекта е видял охранител на завод в пловдивското село Бенковски десет минути преди полунощ на 31 декември срещу 1 януари. “Бях сам на дежурство и излязох навън, за да гледам зарята. В този момент забелязах нещо в небето с форма на бумеранг”, разказва Валентин Христов. В първия момент 58-годишният мъж, който е съкратен старши лей

Белгийски националисти предлагат нелегалните имигранти да бъдат пращани в Холандия


Белгийската националистическа партия Нов фламандски алианс (НФА) предлага незаконно пребиваващите имигранти, за които няма място в местните затворени центрове, да бъдат изпращани в Холандия, съобщават медиите, цитирани от БТА.

Депутат от партията е представил идеята, според която, докато изчакват да бъдат експулсирани, имигрантите да бъдат насочвани към нов лагер, изграден в Ротердам. Пояснява се, че в белгийските лагери от закрит тип, подобни на затвори, вече няма места....

Поне едно евро ще струва вече изпълнение на лекарска рецепта по аптеките в Гърция


Здравното министерство на Гърция обяви мерки, от които очаква в хазната да влязат 115 млн. евро до края на годината, съобщи вестник "Катимерини", цитиран от БТА.

Мерките предвиждат аптеките в южната съседка от днес да удържат по едно евро за изпълнение на всяка лекарска рецепта, а осигуряваните да плащат еднократно такса от 25 евро за постъпване в държавна болница.

Фармацевтите смятат, че плащането на такса за изпълнение на лекарски рецепти ще ги превърне в "инкасатори", а...

Шарапова ще играе с Уилямс на полуфинал в Бризбейн


Мария Шарапова постигна обрат срещу Кая Канепи и на полуфиналите в Бризбейн ще се опита да прекрати серията си от 13 поредни загуби от световната номер 1 Серена Уилямс.

Рускинята трябваше доста да се потруди за успеха над своята съперничка с 4:6, 6:3, 6:2 за около два часа игра, докато американката записа рутинна победа с 6:3, 6:3 над Доминика Цибулкова от Словакия.

Уилямс дори я направи впечатляваща със спечелването на първия сет без нито една загубена точка при неин...

Данъчната кампания в Хасково започна с декларация, подадена по интернет

С декларация, подадена по интернет и подписана с електронен подпис, започна новата данъчна кампания на НАП в Хасково. Формулярът е подаден от физическо лице от града, което е описало доходите си от 2013 година. Онлайн декларирането му дава възможност да ползва 5% отстъпка върху данъка, който има за довнасяне, информираха от НАП-Хасково.

И тази година условията за ползване на преференция от 5 на сто върху сумата за доплащане, са или декларацията да е подадена по електронен път до 30 април и в същия срок да е внесен данъка, или декларацията да се подаде на място в офиса на НАП до 10 февруари. Ползва се само една от двете отстъпки, уточни началник отдел “Услуги за клиенти” Елена Бойчева.

Освен на място в НАП или по интернет, декларация може да се подаде и по пощата, добре опликована като писмо и адресирана до офис Хасково, пл.“Свобода“ №2. Безплатни образци на новите данъчни декларации и приложенията към тях са достъпни на интернет страницата на агенцията – www.nap.bg. Хартиени формуляри за облагане на доходите са на разположение и в офиса на НАП в Хасково. Въпреки това, от Агенцията съветват своите клиенти да използват декларацията, която е качена в интернет и позволява да бъде попълнена електронно и разпечатана след това.

Новост през тази година има при данъкоплатците, които са получавали доходи по граждански договори – например от хонорари или авторски възнаграждения. Тъй като с промяна в Закона през миналата година бе решено да няма авансово удържане на данък върху доходите, изплатени през последното тримесечие на годината, то сега тези лица следва да подадат годишна данъчна декларация и да направят вноските за тримесечието сами. Промяната обаче ще им позволи да ползват данъчно облекчение върху сумата да довнасяне, ако спазят условието за отстъпка.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, получени през миналата година изтича на 30 април 2014-та. Това е срокът, в който трябва да се внесе и дължимият за довнасяне данък по декларациите за доходите. Указания за плащането на данъци и осигуровки са публикувани в сайта на НАП.

Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъци и осигурителни вноски, нови срокове, клиентите на администрацията могат да получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

Репортаж гледайте в емисията новини на сайта.

Хасково Новини

 

Арсенал е готов да плати 2 милиона лири за Бербатов

Ръководството на Арсенал е готово да предложи 2 милиона лири за българския нападател на Фулъм - Димитър Бербатов, съобщават британските медии в четвъртък. "Артилеристите" в момента са начело във временното класиране във Висшата лига. Според някои медии Фулъм е готов да продаде 32-годишния нападател за тази сума. В момента с травми в Арсенал са Оливие Жиру и Никлас Бентнер и затова Арсен Венгер иска спешно нов играч. Този сезон Бербатов има 4 гола и 2 асистенции в 15 мача за Фулъм във Висшата лига. Спекулациите около възможния трансфер на българина в Арсенал се подхранват вече втори месец от британската преса. Преди ден нападателят отбеляза победния гол за Фулъм срещу Уест Хем.

Открити са телата на удавилите се в язовир "Мишеца"

Открити са телата на двамата мъже, удавили се в язовир „Мишеца" в Пловдивско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Водолази и служители от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Раковски издирваха изчезнали двама мъже - на 49 години и на 60 години. 
Спасителната акция е предприета на 29 декември около 16:00 часа, Открити са телата на двамата мъже, удавили се в язовир „Мишеца" в Пловдивско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Водолази и служители от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Раковски издирваха изчезнали двама мъже - на 49 години и на 60 години. Спасителната акция е предприета на 29 декември около 16:00 часа,

Нова техноголия ще спира пияните шофьори

Системата няма да позволява на автомобила да запали, ако водачът му е пил

    


Авария остави местност "Горчивата чешма" без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода ще са абонатите в местност "Горчивата чешма". Аварията се очаква да бъде отстранена около обяд, а водоподаването възстановено до 17 часа, увериха от ВиК-Варна.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване