Разрешиха на кубинците да си купуват вносни коли

Автомобилите обаче ще се внасят от държавата, а специални данъци вдигат цената им с около 50%

Почина пребитият от мащехата си Йордан

Детето е починало на 28 декември в 22 ч. вечерта, въпреки усилията на лекарите да подобрят състоянието му и въпреки направените операции

За края на едно прасе

Смъртта на всички прасета по Коледа си прилича. Тя е премного кървава и понякога дори криминална.

Част от Люлин остава без вода до 22 часа

Части от осми микрорайон на столичния квартал "Люлин" ще останат без вода в четвъртък, от 10.00 до 22.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на "Софийска вода". Изграждането на канализационна мрежа по европейски проект е причината за прекъсването на водоподаването.

Във връзка с монтажа на водопроводни връзки по ул. "Ген. Асен Николов" ще бъде спряна водата в района между бул. "Европа", ул. "Беравица", ул. "Крим" и ул....

Продължава

"Енергийна борса" иска и лиценз за пренос

"Българска енергийна борса" е подала заявление в ДКЕВР на 27.12. 2013 г. за лиценз за независим преносен оператор на електроенергия, съобщиха от дружеството.

Създателят на костюма на Спайдърмен падна от балкон

През 2013 г. компанията на дизайнера имала с финансови затруднения

    


Ариел Шарон е в критично състояние

/КРОСС/ Състоянието на бившия израелски премиер Ариел Шарон е критично, съобщават лекуващите го лекари, цитирани от BBC. Шарон е в кома от 2006 г. след получен мозъчен кръвоизлив. В последните дни състоянието му се е влошило и животът му е в опасност. 85-годишният бивш лидер на страната е с недостатъчност на няколко органа, вкл. бъбреците, уточняват медиците. Участник в три войни в Близкия Изток, Шарон е много популярен сред сънародниците си. Преди да стане министър-председател, той бе ръководител на военните сили на страната.    

Ариел Шарон е в критично състояние

/КРОСС/ Състоянието на бившия израелски премиер Ариел Шарон е критично, съобщават лекуващите го лекари. Шарон е в кома от 2006 г. след получен мозъчен кръвоизлив. В последните дни състоянието му се е влошило и животът му е в опасност. 85-годишният бивш лидер на страната е с недостатъчност на няколко органа, вкл. бъбреците, уточняват медиците. Участник в три войни в Близкия Изток, Шарон е много популярен сред сънародниците си. Преди да стане министър-председател, той бе ръководител на военните сили на страната.    

7000 лекари са напуснали страната

Какъв е ефектът от отварянето на трудовия пазар в Европа у нас? Най-остра е липсата на специалисти в здравеопазването, отчитат експерти. От Агенцията по заетостта напомнят, че на територията на Европейския съюз работа може да се търси и с помощта на единната европейска интернет система за наемане на работници от общността.

Двама починаха от задушаване в община Септември

За случая съобщил 36-годишен мъж от гр. Белово, който

Отвореният трудов пазар в Европа - минус 7000 лекари у нас

Какъв е ефектът от отварянето на трудовия пазар в Европа у нас? Най-остра е липсата на специалисти в здравеопазването, отчитат експерти. От Агенцията по заетостта напомнят, че на територията на Европейския съюз работа може да се търси и с помощта на единната европейска интернет система за наемане на работници от общността.

Пасажерите от закъсалия в арктически ледове "Академик Шокалски" вече са спасени

Абсолютно всички пасажери от борда на заседналия в ледовете на Антарктида руски кораб "Академик Шокалски" вече са спасени, предаде AFP. Официалното съобщение за края на успешната спасителна операция беше разпространено от говорител на Австралийската служба за морска безопасност. Спасени са общо 52-ма души, като операцията е извършена от плаващия под австралийски флаг кораб "Аурора Аустралис". При извеждането на пътниците помогна и китайски хеликоптер. Австралийската служба за морска безопасност предупреди, че евакуацията на 52-та пътници, сред които има учени, туристи и журналисти, ще отнеме най-малко 5 часа в зависимост от атмосферните условия. По план групата трябваше да бъде спасена с 5 курса от по 12 пътници. Всеки курс отнема около 45 минути, предаде БГНЕС. П...

Само за три дни 49 хил. души са прекосили българо-гръцката граница

Над 16 000 моторни превозни средства и над 49 000 души са преминали през почивните новогодишни дни през българо-гръцката граница в периода от 30 декември 2013 до 1 януари 2014 година. Това каза за комисар Бойко Божков, директор на Регионална дирекция Гранична полиция-Смолян, предаде Агенция "Фокус". На 50% е преминаването на вход и изход и в посока България, и в посока Гърция. Най-натоварен е бил Граничен контролно-пропускателен пункт „Кулата – Промахон”, като 50% от трафика през всичките дни е бил през този пункт. Въпреки това не се е наложило да се пуска четвърто, допълнително трасе, тъй като опашки и задръствания не са се образували. Следващият пункт по натовареност е Граничен контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко Войво...

Бременна ли е Зара?

В първата събота на 2014-та година Николета Лозанова и клюкарката Лили събират в една лимузина най-горещите мъже на България. Компанията ще обсъди интересните събития от годината, в която стартира „Поверително от NL.” Лили ще покаже всичко от папарашките разкрития, което остана скрито за зрителите през изминалата година. Неизлъчвани кадри от интервютата на Галена, Цветелина Янева, Емилия и Део ще припомнят емоциите, които звездите споделиха пред камерата на „Поверително от NL”. Най-вълнуващото сред тях е това на Галена, в което най-стилната поп-фолк певица признава: „Сексът с Галин е истински страстен!”. Нейната изповед пред DJ Дамян е един от бисерите в колекцията на „Поверитлено от NL” през годината. Самия...

Патладжан със сирене и нар

Необходими продукти: 2 патладжана 4-5 лъжици доматено пюре 120 грама сирене бяло, саламурено 3 лъжици зърна от нар сол на вкус 1 с.л. олио Начин на приготвяне: Патладжаните се нарязват на шайби и се запичат на оребрен тиган. С помощта на четка се намазват съвсем леко с олио. Поръсват се със сол. След като са готови се нареждат ветрилообразно в чиния и се поливат с доматено пюре. После се прибавят натрошеното сирене и зърната от нар. Източник: merudia.bg

Шефът на „Бургаски корабостроителници” обеща да се срещне с работниците

След няколко проведени срещи на ниво областна администрация, намеса на полицията и на държавните институции, изпълнителният директор на "Бургаски корабостроителници" Деян Дянков е обещал да се срещне със служителите на завода на 6 януари. Това каза бившият директор "Търговия и маркетинг" Веселин Кабов, след разговор с Дянков, предаде БГНЕС. Деян Дянков е обещал да отговори на въпросите, които имат към него. Малка е вероятността предприятието да плати оставащите 8 заплати, сигурно това ще се направи от Националния гаранционен фонд, поясни Кабов. Корабостроителницата има да получава пари от длъжници, но те няма да стигнат за заплати, смята бившият директор. Лукойл е платил задължения на английска фирма, която върши услуги към тях. Отделно, руска фирма има кора...

Онлайн стриймингът във Великобритания се е удвоил само за година

Междувременно през 2013 г. се забелязва спад в броя на продадените албуми

    


Повече ток сме разходили за новогодишните празници

По-високо потребление на електроенергия за новогодишните празници с почти 1,3 % в сравнение с миналогодишните стойности, отчитат от EVN България.

Диспечерските данни на дружеството показват, че за периода 30 декември – 1 януари 2014 г. включително клиентите на дружеството са консумирали общо 85 021 000 киловатчаса електроенергия. Върховото потребление е било регистрирано между 18:00 и 19:00 ч. на 31 декември 2013 г. Тогава са регистрирани 1 729 000 киловатчаса консумирана електроенергия.

С влизането в сила на новите цени на електроенергията от 1 януари, ЕВН България предоставя възможност на всеки битов и малък стопански клиент по желание да отчете своя електромер. Самоотчитането няма задължителен характер и се извършва по желание. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството, информират от там.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си в декларация, която се подава на място, в клиентски офис на дружеството. Предоставянето на декларациите е безплатно и се извършва от днес, както и на 3-ти и 6-ти януари. При фактуриране на консумираната електроенергия по стари и нови цени ще бъде приложен досегашният принцип.

Новите цени на електроенергията, влезли в сила от 1 януари 2014 г.

Цена с ДДС до31 декември 2013 г. (вкл.) Цена с ДДС от1 януари 2014 г.
Дневна тарифа 0,18563 лв./kWh 0,18392 лв./kWh
Нощна тарифа 0,11572 лв./kWh 0,10411 лв./kWh

Гледайте в емисията новини на сайта.          

Димитър Димитров

Видео: Първите лицензирани магазини за продажба на марихуана в света отвориха врати в Колорадо



Първите лицензирани от властите магазини за продажба на марихуана в света отвориха врати на 1 януари в американския щат Колорадо. От началото на тази година производството, продажбата на трева за развлечение и облагането й с данъци в щата станаха законни.

Първият клиент на специализирания магазин в столицата на щата Денвър беше ветеранът от Ирак Шон Азарити, който взима канабиса с медицинска цел – за да облекчава състоянията си на посттравматичен стрес. Въпреки че местният...

Поп и рок музиката обещават силни издания и през 2014 г.


Голяма част от музикалните медии обърнаха внимание колко богата на интересни нови албуми беше 2013 г., а настоящата се очертава също като силна за водещите имена на поп и рок сцените.

След като през миналата година доказали се артисти като Дейвид Боуи, Джъстин Тимбърлейк, Daft Punk, Suede и Пол Маккартни, които след дългогодишна пауза, се завърнаха с позитивно приети и комерсиално успешни проекти, подобна тенденция се очертава и през настоящата, отбелязва в. "Гардиън".
...

"Арсенал" подготвя предложение за Димитър Бербатов


Водачът във Висшата лига "Арсенал" подготвя предложение за Димитър Бербатов, пишат медии в Англия. Според информациите мениджърът на лондончани Арсен Венгер е решил да подсили нападението си и се насочва към българина.

Бербатов вкара ценен гол за победата на "Фулъм" с 2:1 срещу "Уест хем". Мениджърът му Емил Данчев обаче заяви наскоро, че футболистът не е щастлив на "Крейвън котидж".

Предимството за "Арсенал" е, че може да вземе българина на ниска цена, тъй като договорът...

Снимка с DMX в София срещу 30 лева

 Рапърът DMX отново кацна в София днес. Това стана след концерта му в Бейрут по повод Нова Година. DMX е настанен в комплекс "Макси", а утре вечер има концерт в София.

Научихме обаче, че феновете му могат да се снимат с него срещу 30 лева. Това ще стане на 3 януари от 17.30 часа в зала "Христо Ботев". Концертът ще бъде по-късно същата вечер.

Диетолог: Прекаляването с храна води до много тежки здравословни проблеми

70% от болестите се дължат на лошо хранене. Когато се консумират храни, които носят много свободни радикали, те разграждат организма на клетъчно ниво, след това на ниво органи и системи и човекът си отива. Ако не си почистваме на организма, идват задух, високо кръвно и инсулт, каза в студиото на bTV Христо Мермерски. 70% от болестите се дължат на лошо хранене. Когато се консумират храни, които носят много свободни радикали, те разграждат организма на клетъчно ниво, след това на ниво органи и системи и човекът си отива. Ако не си почистваме на организма, идват задух, високо кръвно и инсулт, каза в студиото на bTV Христо Мермерски.

Цитат на деня: Излезлите на улицата няма как да предизвикат избори, освен ако нямат автомати


Протестите у нас (а и от Бразилия до Турция и Украйна) показаха, че излезлите на улицата няма как да предизвикат избори, освен ако нямат автомати. А нашите протестиращи не искат автомати. 

Това казва Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията в интервю за вестник "24 часа" по темата дали се очакват предсрочни избори.

"При сегашната икономическа ситуация без сериозни икономически сътресения трудно ще се стигне до крайности", добавя Безлов, който не вярва, че ще...

Диетолог: Преяждането води до много тежки здравословни проблеми

70% от болестите се дължат на лошо хранене. Когато се консумират храни, които носят много свободни радикали, те разграждат организма на клетъчно ниво, след това на ниво органи и системи и човекът си отива. Ако не си почистваме на организма, идват задух, високо кръвно и инсулт, каза в студиото на bTV Христо Мермерски. 70% от болестите се дължат на лошо хранене. Когато се консумират храни, които носят много свободни радикали, те разграждат организма на клетъчно ниво, след това на ниво органи и системи и човекът си отива. Ако не си почистваме на организма, идват задух, високо кръвно и инсулт, каза в студиото на bTV Христо Мермерски.

Микробус уби на място възрастна жена в Русе

Товарният автомобил правил маневра на заден ход

    

Микробус уби на място възрастна жена в Русе

Товарният автомобил правил маневра на заден ход

    


Пратихме близо 17 млн. поздравления с SMS-и за Нова година

Почти 17 млн. поздравителни SMS-и сме изпратили за Нова година. Това обявиха от мобилните оператори в страната. Новогодишните пожелания до...

Очакваният ефект от данъчната полиция е 100 млн. лв. повече приходи


През 2014 г. се очаква заради действието на данъчната полиция от 1 януари да се повиши събираемостта на данъците с минимум 100 млн. лв., съобщи говорителят на НАП Росен Бъчваров, цитиран от БНР.

Сумата се очаква да постъпи от косвени данъци и от корпоративни налози в секторите, в които е съсредоточена дейността на звеното "Фискален контрол", което беше създадено със законови промени през 2013 г. Служителите му следят вноса на рискови стоки от фискална гледна точка, най-вече...

Ловец гръмна свой колега в бедрото и го уби

46-годишен пловдивчанин е бил прострелян от свой колега по време на ловен излет в землището на село Костиево, Пловдивско.

Открити са телата на удавилите се в язовира край Раковски

Открити са телата на двамата мъже, удавили се в язовир „Мишеца Открити са телата на двамата мъже, удавили се в язовир „Мишеца" в Пловдивско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Водолази и служители от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Раковски издирваха изчезнали двама мъже - на 49 години и на 60 години. Спасителната акция е предприета на 29 декември около 16:00 часа,

Среброто откри годината с поскъпване от 3%

Инвеститорите бяха стимулирани да се върнат на пазара след скорошното поевтиняване на благородния метал

    


Само за мъже. Вместо сутрешното кафе - бръснене

Нов крем ободрява 5 минути след ползването му

    


Боядисаха и паметника на Асеневци

Монументът във Велико Търново осъмна нашарен само ден, след като беше почистен от предишните рисунки

Посрещнаха първия декларатор в НАП-Варна с бонбони

Първата декларация за 2014 година в офиса на ТД на НАП Варна беше подадена в 9:00 часа на първия работен ден от новата година. Деклараторът е физическо лице от Варна и декларира доход от наем, получен през четвъртото тримесечие на 2013 година.

Нуриел Рубини с оптимистична прогноза за икономиката през 2014 г.

Икономистът очаква добро представяне за развиващите се пазари и САЩ, като изразява резерви за развитите икономики и Китай

    


Как компютрите влияят на ученето?

Променя се функционирането на мозъка

    


Шойбле: Гърция може би трябва да бъде подпомогната още веднъж

/КРОСС/ Гърция може би трябва да бъде подпомогната още веднъж, казва германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за вестник Bild. Докато Гърция се придържа към реформите и изпълнява поставените й условия, тя няма да бъде изоставена, изтъква Шойбле, като уточнява, че сумата за допълнителна финансова подкрепа на страната, чието обсъждане предстои, ще бъде по-малка от досега предоставената й помощ. Двата спасителни пакета, отпуснати до момента на Гърция, са на обща стойност 240 млрд. евро. Гърция не се нуждае от ново отписване на нейния дълг, а от стабилна фискална политика, посочи германският финансов министър, коментирайки предложението на бившия канцлер Хелмут Шмит за организиране на конференция по въпроса за гръцкия дълг.      

Калфин приема новата бюджетна рамка на ЕС и като личен успех

/КРОСС/От днес започва изпълнението на новия европейски бюджет за 2014 и за следващите 6 години, напомня евродепутатът Ивайло Калфин. Това, по думите му, означава нови приоритети, нови условия за достъп до еврофондовете, нови предизвикателства. За какво ще харчи ЕС до 2020 г. и как България може да спечели от това? Калфин обяснява важността за европейските, респективно българските, данъкоплатци във видео клип в социалната мрежа.  Приключването на преговорите за евробюджета той приема като едно от своите лични и големи постижения в ЕП. 200 милиона за изследвания, 150 млн. за "Еразъм" и за младежки обмен, 50 млн. за конкурентоспособност на малките и средните предприятия, механизмът да не се губят средства (в този период се губят 55 млрд. евро) - това, според Калфин, са постижения на политическата му група, която единно го е подкрепила. Не беше лесно

Отвореният трудов пазар - минус 7000 лекари у нас

Все повече софтуерни специалисти обаче искат да работят в родината си

    


Близо 4000 бебета са родени в "Майчин дом" за 2013 година


Общо 3984 бебета са се родили в Университетската АГ болница "Майчин дом" през 2013 година. 

2015 от новородените за миналата година са момчета, а момичетата са 1969. Двойките близнаци са 134, а тризнаците са пет. Първото бебе за 2014 година в "Майчин дом" е момиче, което се роди 38 минути след полунощ, съобщават от здравното заведение.

През миналата година болницата отбеляза 110 години от създаването си. В юбилейната година бяха регистрирани и два своеобразни рекорда -...

"Торонто" спечели "Зимната класика" в НХЛ пред рекордните 106 хиляди зрители


Емоции, сняг, минусови температури и рекордна публика. Това е акцентът в "Зимната класика" в хокейното първенство в САЩ и Канада.

"Торонто мейпъл лийфс" победи с 3:2 "Детройт ред уингс" след дузпи пред 105 491 зрители на стадиона в Мичиган. Това е рекордна посещаемост за хокеен мач.

Срещата се игра при непрекъснат снеговалеж, а температурата беше -10 градуса.

Победата за "кленовите листа" беше донесена от Тайлър Бозак при дузпите. Джонатан Берние направи 43...

ДПС не приема идеята на БСП за данък „богатство”

Няма консенсус между управляващите по отношение на лансирания от БСП като възможен след 2015 година данък „богатство". Броени дни, след като Сергей Станишев намекна за евентуално премахване на плоския данък с нов - 15% за средната класа, от ДПС скочиха срещу такова едно намерение.

Едва ли ще има парламентарни избори през май, казва Михаил Константинов

Шансовете през май тази година да има избори две в едно - и за Европейски парламент, и за Народно събрание, стават все по-малки. Това смята бившият шеф на "Информационно обслужване" професор Михаил Константинов. Според Константинов обаче парламентарни избори в България може да има през есента на тази година, защото протестите и натискът срещу кабинета Орешарски продължават. "Още от самото си формиране кабинетът изпадна в една неустойчива конфигурация, която не виждам да се е поправила през последните месеци. Този парламент е обречен да работи нестабилно. Това, което ме изненадва в случая, е че той всъщност изкара доста време. Аз в началото предсказвах по-бърз крах, но той намери някакъв начин да съществува”, заяви математикът пред Агенция "Фокус". ...

Колко разочарования имаме преди да намерим подходящия човек

Ново изследване показва, че преди да да намери любовта на живота си, една жена преживява средно четири кошмарни срещи, веднъж й е била връзвана тенекия, влюбва се два пъти, живее с партньор веднъж, целува се общо с 15 мъже и прави секс за една нощ четири пъти. От друга страна, на мъжете им връзват тенекия два пъти и правят секс за една нощ средно шест пъти преди да срещнат идеалния си партньор. Тези стойности може и да намалеят, защото отделно изследване показва, че мъжете се страхуват от обвързване все по-малко. Изследване на британски сайт за запознанства сред 2000 пълнолетни мъже и жени показва, че мъжете искат да се установят с една жена на по-млада възраст, отколкото преди десет години. Средностатистическата жена е готова за сериозна връзка след 22-рата си година, което е с две го...

Парти за рождения ден на Елвис Пресли

Почитат Краля на рокендрола на 8 януари

    


Може би ще трябва да помогнем още веднъж на Гърция, заяви Шойбле


Гърция, може би, ще има нужда още веднъж да бъде подпомогната, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за в "Билд", цитирано от БТА.

Докато Гърция се придържа към реформите и изпълнява поставените й условия, тя няма да бъде изоставена, изтъкна Шойбле, като уточни, че сумата за допълнителна финансова подкрепа на страната, която ще бъде обсъждана, ще е по-малка от досега предоставената й помощ. Отпуснатите до момента два спасителни пакета на Гърция са на обща...

Двама мъже загинаха от задушаване в Пазарджишко, след като лула подпали одеяло

Двама мъже са починали при инцидент в къща, намираща се в септемврийското село Семчиново, съобщиха от ОД на МВР-Пазарджик. 
Снощи в Районно управление „Полиция"-Септември бил получен сигнал от 36-годишен беловец. Младият мъж забелязал дим, излизащ от една от стаите на къща в селото. Той разбил стъклото на прозореца и видял труповете на ... Двама мъже са починали при инцидент в къща, намираща се в септемврийското село Семчиново, съобщиха от ОД на МВР-Пазарджик. Снощи в Районно управление „Полиция"-Септември бил получен сигнал от 36-годишен беловец. Младият мъж забелязал дим, излизащ от една от стаите на къща в селото. Той разбил стъклото на прозореца и видял труповете на ...

Германските социалдемократи защитиха свободното движение в ЕС


Дебатът за ползата и вредата от имигрантите от България и Румъния е изострил тона между социалдемократите и едната от двете десни партии в германското правителство, става ясно от пресата във Федералната република през първия работен ден от Новата година, предаде БТА.

Вестниците подробно отразяват партийните реакции и от двете страни по повод искането на по-малката от двете десни партии в правителството - Християнсоциалния съюз (ХСС) Германия да наложи ограничения за имиграцията...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване