По 7 на месец се жалват от лекарски гафове

Между пет и седем сигнала месечно постъпват писмено в Националната пациентска организация. За 2013 година те са 358, като в това число не влизат многобройните обаждания всекидневно на горещия телефон на Националната пациентска организация. Хората се оплакват най-вече от лошо и неглижирано отношение към тях и тяхното заболяване, от грубо отношение и едва на трето място от конкретни грешки или нарушаване на медицинските стандарти и алгоритми за лечението им.

Намалихме пътуванията по Коледа и Нова година

/КРОСС/ Българинът сериозно е свил бюджета за празниците - двойно по-малко хора са пътували за Коледа и Нова година, повечето са посрещнали празниците в домашна обстановка и при приятели.Планинските курорти в България, които за миналогодишните празници бяха топ дестинация, тази година отчитат по-слаби резултати. Капацитетът на хотелите не се е запълнил, защото българите са пътували по-малко.88 млн. лв. са приходите за туризма от Коледа и Нова година, 465 лв. е средната изхарчена сума на човек. Само около 200 000 българи са си позволили да отидат някъде с организирана екскурзия или неорганизирано с приятели, което е спад от около 30% сравнение с 2012 г.Цените не са се променили - новогодишните куверти са били същите като миналата година и са се движели между 65 и 320 лв. или средна цена около 100 лева. Въпреки негативната равносметка, туристическият бранш не е недоволен от отминалите празници главно заради чужденците.В Банско са доволни от приходите покрай Нова година. Макар не всички хотели да са били пълни, някои от гостите удължили престоя си до 5 януари. Днес наред с изпращането на гостите, в един от хотелите, който е с капацитет 500 легла, посрещаха нови. За Нова година освен българи, имало и туристи от Румъния, Гърция, Турция и Молдова.„Имахме около 480 гости, от които 150 бяха чужденци

„168 часа": Скандал: Изчезнаха 80 000 лв. дарения за филма за Левски

Пореден скандал се развихри около филма за Левски, режисиран от Максим Генчев. Част от кадрите на стойност 80 хил. лева, заснети с дарения, бяха присвоени от бившия продуцент на продукцията Маргарита Русева. 

Пореден скандал се развихри около филма за Левски, режисиран от Максим Генчев. Част от кадрите на стойност 80 хил. лева, заснети с дарения, бяха присвоени от бившия продуцент на продукцията Маргарита Русева. "Последният ми продуцент - Маргарита Русева от асоциация "Българска кинокласика и култура", с моето име събра 80 хил. лева дарения.

Вратите са отворени

Сп. "Икономист" за опасенията от социалния туризъм на българи и румънци

    


Франция не се опасява от вълна от имигранти от Румъния и България

"Франция не се опасява от вълна от имигранти" от Румъния и България, писа днес френският вестник "Лез Еко" по повод отварянето на европейския трудов пазар за двете страни. Това е една от главните новогодишни теми във френските медии, предаде БНР. Опасенията от вълна от имиграция от България и Румъния са неоправдани, коментират "Льо Монд" "Лез Еко" и други френски издания премахването на ограниченията на пазара на труда за двете страни. Френската преса дава широк отзвук на британската фобия от румънско и българско нашествие. За Франция, която постепенно отваряше трудовия си пазар за граждани от двете страни, няма опасност от нов имиграционен поток, смята френското министерство на труда, цитирано от вестник "Лез Еко". Друго издание цитира д...

Как посрещнахме 2014 г. - на частно парти, не с куверт

Тази година има нова мода в празнуването, тъй като много българи решиха да посрещнат новата година на частно парти. За целта наемат заведение или зала от него и сами определят "правилата на купона"

Мистериозен букет учуди Джина Стоева

Фолк певицата Джина Стоева получи мистериозен букет, научи BLife.

Булдозера на Израел бере душа в болница

Болницата, където Шарон е настанен, след като на 4 януари 2006 г. изпадна в кома, обяви, че жизненоважните му органи отказват. “Състоянието му е критично, което означава, че животът му е в опасност”, каза директорът  професор Зеев Ротщайн. “Не съм пророк, но усещането на лекарите и на синовете му е, че предстои промяна към най-лошото”, допълни той. Болницата, където Шарон е настанен, след като на 4 януари 2006 г. изпадна в кома, обяви, че жизненоважните му органи отказват. “Състоянието му е критично, което означава, че животът му е в опасност”, каза директорът професор Зеев Ротщайн. “Не съм пророк, но усещането на лекарите и на синовете му е, че предстои промяна към най-лошото”, допълни той.

5-метров астероид падна на Земята

/КРОСС/ 5-метров астероид 2014 AA е навлязъл в земната атмосфера над Атлантическия океан ден след като е бил засечен от специалисти . Небесното тяло обаче се е разрушило и не е успяло да се разбие в земната повърхност, сочат данни на Центъра за малки планети на Международния астрономически съюз. Това е втори подобен случай в историята, когато небесно тяло пада на Земята часове след откриването си. Първият път това се случва през 2008 г., когато астероидът 2008 TC3 е бил открит около ден преди останките му да падна на територията на Судан.2014 AA е бил засечен сутринта на 1 януари от американската обсерватория в Маунт Лемън. Астрономите са провели серия от измервания и са установили, че съвсем скоро астероидът трябва да падне на нашата планета.AA 2014 е навлязъл в земната атмосфера на 2 януари на около 4.50 по Гринуич. Според изчисленията на експерти от НАСА най-вероятният район на падане се простира от Централна Америка до Източна Африка. "Малко вероятно е 2014 АА да оцелее след влизане в атмосферата", се казва в изявлението.Размерът на астероида варира от 3 до 5 метра.

5-метров астероид падна на Земята

Най-вероятно се е разрушил преди да достигне повърхността

    


Осем дни в ареста и парична глоба за нападателите на Мирослав Минчев

/КРОСС/ Осем дни ще лежи в ареста единият от нападателите на Спортист №1 на Разград за 2013 г. Мирослав Минчев. Другият ще трябва да плати глоба от 200 лв. Решението е на Районен съд-Разград, но все още не е влязло в сила, ако бъде обжалвано, вече е насрочено гледане на втора инстанция за 14,00 ч. утре в Окръжен съд-Разград. Според съдебното решение действията на 21-годишните Гюнай Карагьоз от село Мъдрево и Али Закиров от Севар не се явяват престъпление според Наказателния кодекс, а нарушение - дребно хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство. Според него максималното наказание е 15 денонощия задържане в подразделение на МВР.  

Никой не спечели джакпота в първия тираж, варненец взе луксозно волво

В днешния специален тираж голямата награда във „Втори ТОТО шанс" беше лек автомобил Volvo S60 Луксозната кола отиде при късметлия, пуснал своя печеливш фиш във Варна. За следващия тираж в неделя голямата награда в същата игра ще бъде „Форд Фиеста".

За разлика от последния тираж на 2013 година, в който софиянец спечели джакпот от почти два милион В днешния специален тираж голямата награда във „Втори ТОТО шанс" беше лек автомобил Volvo S60 Луксозната кола отиде при късметлия, пуснал своя печеливш фиш във Варна. За следващия тираж в неделя голямата награда в същата игра ще бъде „Форд Фиеста". За разлика от последния тираж на 2013 година, в който софиянец спечели джакпот от почти два милион

Деца от Варна могат да участват в международен конкурс за детска рисунка на тема "Не хвърляйте храната”

Варненски деца могат да участват в международен конкурс за детска рисунка на тема "Не хвърляйте храната (хранителни отпадъци)" организиран от Програмата на ООН по околна среда. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Цветелина Ковачева, младши експерт в Регионалната инспекция по околна среда и води – Варна.

Турската армия се равнява по Ердоган

В отговор прокуратурата в Анкара разследва твърденията на Генщаба за неправомерни отношения между съдия от процеса “Ергенекон” и живеещия в САЩ ислямски духовник Фетула Гюлен. Неговите последователи от движението “Хизмет” са в открита вражда в последния месец с доскорошния им съюзник Реджеп Тайип Ердоган. В отговор прокуратурата в Анкара разследва твърденията на Генщаба за неправомерни отношения между съдия от процеса “Ергенекон” и живеещия в САЩ ислямски духовник Фетула Гюлен. Неговите последователи от движението “Хизмет” са в открита вражда в последния месец с доскорошния им съюзник Реджеп Тайип Ердоган.

700 души арестувани във Волгоград заради атентатите

700 души са задържани в рамките на антитерористичната операция “Вихър” в руския град Волгоград, предаде ИТАР-ТАСС.
Спецакцията започна след двата атентата, които отнеха живота на 34-ма души. Те бяха извършени от терористи камикадзе на 29 и 30 декември 2013 г.
Властите арестуваха пиян мъж, който съобщил по телефона, че заложил мина под автобус. 700 души са задържани в рамките на антитерористичната операция “Вихър” в руския град Волгоград, предаде ИТАР-ТАСС. Спецакцията започна след двата атентата, които отнеха живота на 34-ма души. Те бяха извършени от терористи камикадзе на 29 и 30 декември 2013 г. Властите арестуваха пиян мъж, който съобщил по телефона, че заложил мина под автобус.

Жените отчаяни - не могат да си намерят сносен партньор

Остават два пъти с разбити сърца през живота си, сочи ново изследване

    


Тодор Неделев се присъедини към "Майнц"


Българският национал Тодор Неделев замина днес за Германия, където се присъединява към новия си отбор "Майнц". 20-годишният играч отпътува сутринта от летище "София", където сподели своите очаквания и надежди. 

"Готов съм, приех мисълта, че ще играя в Германия. Все още с езика не съм добре, но да мине време и съм сигурен, че ще го науча", заяви Неделев пред Тв7. От 1 януари влезе в сила договорът за четири години и половина, който той подписа през август.

"Искам да дам...

Варненец спечели луксозно волво, джакпотът се трупа

В днешния специален тираж голямата награда във „Втори ТОТО шанс В днешния специален тираж голямата награда във „Втори ТОТО шанс" беше лек автомобил Volvo S60 Луксозната кола отиде при късметлия, пуснал своя печеливш фиш във Варна. За следващия тираж в неделя голямата награда в същата игра ще бъде „Форд Фиеста". За разлика от последния тираж на 2013 година, в който софиянец спечели джакпот от почти два милион

Скандалният кмет на Торонто подаде документи за предстоящите избори

/КРОСС/ Скандалният градоначалник на Торонто Роб Форд се регистрира като кандидат за предстоящите избори за кмет, съобщава АП. Така той стана първият политик, подал документи за участие във вота. Форд се появи в сградата на административната сутринта на 2 януари - в първия ден на регистрацията. Изборите за кмет на Торонто ще се проведат през октомври.Скандалите около Форд се разразиха през май миналата година, когато медиите съобщиха за съществуването на видео, в което Форд пуши крек. Първоначално градоначалникът отричаше информацията, но след като записите попаднаха в ръцете на полицията, той бе принуден да признае греха си. Тогава той дори се извини на гражданите за пристрастеността си към наркотиците. През декември медиите съобщиха, че кметът се е опитал да купи видео, в което той употребява наркотици, но Форд нарече публикациите "абсолютна лъжа". След това градоначалникът съобщи, че е спрял; да пие и се е отдал на здравословен начин на живот.

Водещите индекси на Wall Street с резки понижения за 2014

/КРОСС/ Водещите индекси на Wall Street стартираха новата 2014 г. с резки понижения. Причината - занижената оценка за книжата на Apple, която разтърси технологичния сектор, пише CNBC. Apple отчита рязко понижение в цената на книжата си - 1,28% до 553,84 долара на старта на сесията. Причината бе, че по-рано днес Wells Fargo понижи оценката за ценните книги на технологичния гигант от "надпазарно" представяне до "пазарно". Данните на Института за управление на доставките на САЩ за индекса на промишленото производство се оказаха по-добри от очакваното. През декември показателят се е покачил минимално, но все пак отчита 2,5-годишен връх. Със спад от 1,48% до 25,57 долара за акция Intel повежда губещите в състава на Dow Jones, като това са общо 27 от неговите 30 компонента. Въпреки скандалът, в който се забърка веригата супермаркети Wal-Mart, акциите на компанията прибавят 0,74% към стойността си до 79,27 долара. Американският долар поскъпва спрямо валутите на основните търговски партньори на най-голямата икономика в света. Фючърсите върху златото с доставка през февруари поскъпват с 1,85% до 1 224,50 долара за тройунция.  

Атентат в Бейрут, има жертви

Най-малко петима са убити и десетки са ранени при мощна експлозия в южно предградие на ливанската столица Бейрут. По данни на БиБиСи ранените са около 20-ти, а други западни медии съобщават за над 60 ранени. Кола бомба е била взривена в гъсто населения квартал Харет Хрейк, който се смята за бастион на радикалната шиитска групировка Хизбула.

БНТ с най-висок рейтинг в новогодишната нощ

В първите два часа от новата година БНТ е най-гледаната в българския ефир с рейтинг 7.6, следвана от бТВ /4.7/ и Нова телевизия /3.1/. Концертът „Сцена под звездите" на площад „Княз Александър І" за поредна година превърна БНТ1 в топ канал в този часови пояс. Над 10 000 софиянци и гости на столицата посрещнаха новата 2014 година в центъра на София в компанията на любими звезди. Водещи на мащабното събитие бяха Боряна Каменова и Любомир Ковачев, а сцената събра на едно място изпълнители като ФОНДАЦИЯТА, дует РИТОН, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение - Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър" и много други. Почти половин милион души привлече първото изд...

Ромски организации отново поискаха Министерство на малцинствата

Ромски представители за пореден път повдигна въпроса за Министерство на малцинствата. Представители на 30 организации са напуснали заседание на Министерски съвет по време на служебния премиер Марин Райков, защото били омерзени и не били чути. Това обяви журналистът Огнян Исаев в ефира на бтв. В началото на декември роми окупираха Министерски съвет, а проявата им доведе до среща на представителите на 30-те организации, които напуснаха Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, с вицепремиера Зинаида Златанова. След срещата Златанова заяви, че е изразила готовност за подобряване на комуникацията между правителството и ромските организации и призовала представителите на малцинството да възстановят участието си в съвета. Тя обаче категорично им заявила, че...

Задава се грипна епидемия

В цялата страна нараства броят на болните, което дава основания да се очаква грипна епидемия. В някои области по празниците са регистрирани двойно повече случаи на актуалните за сезона вируси. Заради продължителните почивни празнични дни все още няма готови точни данни за разпространението на грипа и острите респираторни заболявания в страната. Факт е, че поликлиниките са пълни с хора със сходни оплаквания - отпадналост, температура, кашлица. През настоящия сезон сме атакувани от три грипни вируса, както предупредиха още преди няколко месеца от Световната здравна организация. Това са два вируса от типа А - познатият щам H1N1 и H3N2 Виктория, както и вирус от типа Б. Повишение на заболеваемостта с близо 40% отчитат лекарите в Хасковско. Освен с остри респираторни заболявания все по-често...

Филмовите хитове на 2014 година - идват продълженията на "Робокоп", "Х-Мен", "Спайдърмен"

Ако филмовата 2013 година бихме могли да наречем Ако филмовата 2013 година бихме могли да наречем "време за четене (и екранизиране) на класически романи", то новата 2014-а ще предложи голямо четене на комикси и стари ленти. С гръм, трясък и много ефекти пак ще ни навестят Годзила - този път по-опасна, по-свирепа и направо радиоактивна, Х-Мен и компания, Спайдърмен...

Сом 20 кила удавил полицая и пожарникаря

Полицаят и пожарникарят, които се удавиха в язовир в Раковски на 29 декември, са загинали заради 20-килограмов сом.

Winamp може да се сдобие с нов собственик

/КРОСС/ Winamp може да продължи да работи, но под наставленията на нов собственик. Според информация на TechCrunch АОL планира да продаде програмата на белгийската компания Radionomy. Тя осигурява достъп до около 6,000 онлайн радио станции. Сделката би трябвало да бъде финализирана в петък, пише Cnet. Слухът за покупката тръгна от един от форумите на Winamp, където блогър заявил, че домейнът на сървърите на програмата бил променен от winamp.com на radionomy.com. Софтуерът преживя празниците и все още може да бъде изтеглен от официалния сайт на Winamp, въпреки, че беше обявено, че той ще бъде „пенсиониран" на 20-ти декември.  

Бил Гейтс пак е №1 със $ 78,5 млрд.

Основателят на “Майкрософт” Бил Гейтс за пореден път бе обявен за най-богатия човек на планетата. Според агенция “Блумбърг” в края на 2013 г. състоянието му е достигнало $ 78,5 млрд. 58-годишният основател на “Майкрософт” е и най-забогателият за м.г. - с $ 15,8 млрд. Но по-малко от 1/4 от богатството на Гейтс в момента идва от "Майкрософт". Основателят на “Майкрософт” Бил Гейтс за пореден път бе обявен за най-богатия човек на планетата. Според агенция “Блумбърг” в края на 2013 г. състоянието му е достигнало $ 78,5 млрд. 58-годишният основател на “Майкрософт” е и най-забогателият за м.г. - с $ 15,8 млрд. Но по-малко от 1/4 от богатството на Гейтс в момента идва от "Майкрософт".

Джакпот от 430 000 лв. се натрупа в първо теглене на 6/49

/КРОСС/ За разлика от последния тираж на 2013 година, в който софиянец спечели джакпот от почти два милиона и половина лева, първият тираж в игрите на ТОТО 2 за 2014 година не донесе голям късмет за тото-играчите. Днес никой не позна печелившите числа в игрите на БСТ и затова продължават да се трупат атрактивните печалби в СПОРТ ТОТО. Близо 360 000 лева се очакват да се натрупат в играта 6/42. Джакпотът в първо теглене на играта 6/49 се прогнозира да достигне 430 000 лева, а във второ теглене размерът на сумата ще е 380 000 лева.Днес печелившите числа в играта 6/42 бяха 2, 12, 17, 18, 20, 24. За тиража бяха подадени 130 702 броя квитанции, а постъпленията достигнаха 229 680 лева. Комбинацията на късмета в първо теглене на най-старата игра 6/49 беше 13, 18, 21, 30, 34, 37, а във второ теглене бяха изтеглени числата 2, 19, 22, 30, 40, 42. Натрупаните постъпления бяха 1 072 557 лева, а подадените квитанции 275 924.В първо теглене на играта 5/35 бяха маркирани числата 8, 13, 22, 30, 35, а във второ теглене печелившата комбинация беше 8, 18, 20, 22, 35. В играта Тото Джокер бяха изтеглени позициите 6, 8, 4, както и цифрите 5, 0, 6.В днешния специален тираж голямата награда във „Втори ТОТО шанс" беше лек автомобил Volvo S60 Луксозната кола отиде при късметлия, пуснал своя печеливш фиш в град Варна. За следващия тираж в неделя голямата награда в същата игра ще бъде Ford Fiesta.

Харманлийска река стана мазна и кафява

Река Харманлийска потече тъмно оцветена след Нова година. Според експертите на екоинспекцията в Хасково това се дължи на фекалии.

Wal-Mart пробутвала лисиче месо вместо магарешко

Американският концерн се замеси в нов скандал в Китай

    


Мексиканската наркомафия раздаде коледни подаръци

/КРОСС/ Мексиканската мафия е решила да повдигне настроението на жителите на град Тампико, щата Тамаулипас по Коледа и е организирала раздаване на подаръци, съобщава РИА Новости.На публикуван в интернет видеозапис се вижда, как десетки хора са наредени в редица пред фургон, откъдето получават бели пакети.„Моля, не се нареждайте два пъти, госпожо, честита Коледа, заповядайте, това е от „Картелът на Залива", заявява един от участниците в акцията.Това не е първата „благотворителна" акция на наркомафията. През октомври наркокартелът „Лос Сетас" раздаде на пострадалите от стихийното бедствие Сиудад Виктория, Тамаулипас продукти от първа необходимост. Месец преди това с „хуманитарна помощ" се отчетоха и от конкурентния „Картел на залива".

Безработни от Монтана стават златотърсачи

Голямата бедност и безработицата в Северозападна България може да бъдат намалени с възраждане на златотърсачеството. “Ако стотици безработни тръгнат по реки и планини в търсене на ценния метал, ще осигурят за себе си хляб, а за държавата приходи”, твърди бизнесменът Андрей Колев от Монтана.

52-годишният мъж вече произвежда и уреди за откриване Голямата бедност и безработицата в Северозападна България може да бъдат намалени с възраждане на златотърсачеството. “Ако стотици безработни тръгнат по реки и планини в търсене на ценния метал, ще осигурят за себе си хляб, а за държавата приходи”, твърди бизнесменът Андрей Колев от Монтана. 52-годишният мъж вече произвежда и уреди за откриване

Ловец, прострелян в крака, умря в болница

Ловец издъхна в болница, след като беше ранен в бедрото от свой приятел. Инцидентът е станал на 31 декември през деня. Трима пловдивчани били излезли на лов за диви патици в землището на с. Костиево. Над тях минало ято гълъби и 44-годишният Георги Тодоров гръмнал с двуцевка по тях. После свалил дулото надолу, но пушката произвела втори изстрел... Ловец издъхна в болница, след като беше ранен в бедрото от свой приятел. Инцидентът е станал на 31 декември през деня. Трима пловдивчани били излезли на лов за диви патици в землището на с. Костиево. Над тях минало ято гълъби и 44-годишният Георги Тодоров гръмнал с двуцевка по тях. После свалил дулото надолу, но пушката произвела втори изстрел...

Двойно по-малко хора в сравнение с миналата година са пътували по празниците


Българинът сериозно е свил бюджета за празниците - двойно по-малко хора са пътували за Коледа и Нова година, повечето са посрещнали празниците в домашна обстановка и при приятели, съобщи Би Ти Ви. Телевизията не посочва източник на данните си, но уточнява, че 88 млн. лв. са приходите за туризма от Коледа и Нова година, а средната изхарчена сума на човек е 465 лева.

Само около 200 000 българи са си позволили да отидат някъде с организирана екскурзия или неорганизирано с приятели,...

Тома Томов: Демокрацията бе победена от полумесеца

В Русия има три държави като матрьошки - европейската част, частта в Урал и в Кавказ, заяви журналистът и анализатор Тома Томов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Рано или късно руснаците ще се оттеглят и от Далечния Изток, и от Кавказ. Това обаче не е решение. Във всеки голям руски град има кавказко население. Един ден тези хора могат да дест В Русия има три държави като матрьошки - европейската част, частта в Урал и в Кавказ, заяви журналистът и анализатор Тома Томов в предаването "Лице в лице" по bTV. "Рано или късно руснаците ще се оттеглят и от Далечния Изток, и от Кавказ. Това обаче не е решение. Във всеки голям руски град има кавказко население. Един ден тези хора могат да дест

Най-новото постъпление във фонда на Варненския военноморски музей е орден “Стара планина”

2013 година за Военноморския музей във Варна завърши с едно не толкова шумно, но знаменателно събитие. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Марияна Кръстева, директор на културния институт. През декември са били връчени от президента на страната отличията на изявени генерали от Балканската война.

"Реал" (Мадрид) победи ПСЖ в приятелски мач в Катар


"Реал" (Мадирд) започна успешно годината след победа с 1:0 срещу френския шампион "Пари сен жермен". Двата отбора изиграха приятелски мач в Катар, който беше част от сделката за преминаването на старши треньора Карло Анчелоти от Париж в Мадрид през лятото.

Единственото попадение в срещата, която се игра пред 39 710 зрители в Доха, падна в 19-ата минута и беше изработенo от двама млади играчи от академията на белите. Хесе Родригес се разписа след асистенция на Алваро Мората. 
...

Ирак с най-много жертви през 2013г.

Общо 759 души са убити само през декември, включително

Берлускони обжалва присъдата си по случая Рубигейт

/КРОСС/ Бившият италиански премиер Силвио Берлускони официално обжалва присъда си от седем години затвор по сексуалния скандал Рубигейт, съобщиха адвокатите му, цитирани от RTBF. Присъдата за злоупотреба с власт и склоняване на непълнолетна към проституция, придружена със забрана до живот за заемане на държавна длъжност, ще влезе в сила едва когато се изчерпат всички възможности за обжалване. Берлускони беше съден заради това, че платил за десетина сексуални услуги между февруари и май 2010 г. на непълнолетната Карима Ел Махруг с прякор "Руби, крадлата на сърца". Той беше признат за виновен и за това, че оказал натиск върху полицията в Милано в нощта на 27 срещу 28 май 2010 г. за освобождаването на Руби, която била арестувана за кражба. Напредналата му възраст го спасява от излежаване на присъдата в затвора и той поиска да я изпълни под формата на общественополезен труд.  

Тома Томов: В Русия има 3 държави матрьошки – Европа, Урал и Кавказ

В Русия има три държави като матрьошки - европейската част, частта в Урал и в Кавказ, заяви журналистът и анализатор Тома Томов в предаването В Русия има три държави като матрьошки - европейската част, частта в Урал и в Кавказ, заяви журналистът и анализатор Тома Томов в предаването "Лице в лице" по bTV. "Рано или късно руснаците ще се оттеглят и от Далечния Изток, и от Кавказ. Това обаче не е решение. Във всеки голям руски град има кавказко население. Един ден тези хора могат да дест

КФН отмени избора на нов борд на "Слънчев бряг"

Комисията за финансов надзор /КФН/ отмени избора на нов Съвет на директорите, направен от извънредното общо събрание на акционерите на 23 декември 2013 г.

Мексиканската наркомафия раздаде коледни подаръци

Мексиканската мафия е решила да повдигне настроението на жителите на град Тампико, щата Тамаулипас по Коледа и е организирала раздаване на подаръци, съобщава РИА Новости. На публикуван в интернет видеозапис се вижда как десетки хора са наредени в редица пред фургон, откъдето получават бели пакети. „Моля, не се нареждайте два пъти, госпожо, честита Коледа, заповядайте, това е от „Картелът на Залива", заявява един от участниците в акцията. Това не е първата „благотворителна" акция на наркомафията. През октомври наркокартелът „Лос Сетас" раздаде на пострадалите от стихийното бедствие Сиудад Виктория, Тамаулипас продукти от първа необходимост. Месец преди това с „хуманитарна помощ" се отчетоха и от конкурентния &bdquo...

Свещеници от Неврокопската епархия се опасяват от разкол в църквата

/КРОСС/ Спешна декларация до Светия Синод подготвят свещениците от Неврокопска епархия. В нея те изразяват опасенията си от предстоящ разкол в Българската православна църква. Засега те отказват коментар за това какво е провокирало реакцията им. По непотвърдена информация, причина за декларацията им са кадрови решения на временно изпълняващия длъжността митрополит Дометиан, пише struma.com. Дядо Дометиан е сменил архиерейският наместник на Санданска духовна околия отец Георги Сарадинов е сменен с протойерей Георги Менчев, а председателят на катедралния храм в гр. Сандански "Св. Георги" свещ. Йордан Аврамов е сменен с ик. Благой Стоев.В петък в сградата на Митрополията в Благоевград ще бъде дадена пресконференция, по повод кадровите промени, които митрополит Дометиан е направил.

The Economist: Българите и румънците не ограбват британската хазна, а я подпомагат

Виктор Спиресу е първият имигрант от Румъния, който пристига във Великобритания на 1 януари - денят, в който отпаднаха ограниченията за работа за българи и румънци. Гражданите на двете държави вече могат да работят на Острова при същите условия като хората от останалите страни-членки на ЕС.

Кела държи 11 оригинала на Пикасо в сейф

Огнеупорна каса в административната част на Гранд Хотел Поморие съхранява 11 непознати шедьовъра на френско-испанския художник Пабло Пикасо. Безценната колекция е собственост на боса на СИК Пламен Дишков-Кела, който живее в хотела, съобщи Флагман.бг.

Става дума за цветни композиции на кубизма, част от които съдържат доста пулсираща еротика - Огнеупорна каса в административната част на Гранд Хотел Поморие съхранява 11 непознати шедьовъра на френско-испанския художник Пабло Пикасо. Безценната колекция е собственост на боса на СИК Пламен Дишков-Кела, който живее в хотела, съобщи Флагман.бг. Става дума за цветни композиции на кубизма, част от които съдържат доста пулсираща еротика -

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване