Меси започва да тренира

/КРОСС/ Нападател на Барселона Лионел Меси от днес ще започне тренировки, съобщава Football Espana. Футболистът, който се възстановява след контузия в бедрото, ще се включи в тазвечершната тренировка на отбора. 26-годишният аржентинец ще премине и медицински преглед, който трябва да потвърди възстановяването му.

Икономист от Свиленград с книга по приложна психология

 

Изграждането на здрави и дълготрайни взаимоотношения е основна задача в живота на всички. Това твърди в дебютната си книга „Фалстарт” финансистът от Свиленград Христо Колев. В нея авторът поставя важни въпроси, свързани с психологията на общуването и личностното развитие.

29 – годишният свиленградчанин се занимава с финансово консултиране и маркетинг. Завършил е Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” специалностите “Математика и информатика” и “Финансов мениджмънт “.

Поради многобройните си контакти с клиенти от бизнес средите и срещите с тях той решил да напише своя труд за успешните взаимоотношения и добрия постигнат резултат от тях.

Кредото на автора е да не се оставяме на случайността и преминавайки през проблемите да намираме нови възможности. В книгата си той изхожда от житейски ситуации и истински истории.

С труда си Колев се надява да подтикне читателите да се замислят върху възможностите, които открива всяка една от тях и човек да се поучи от грешките си, поставяйки едно ново начало .

 

 

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

Продължават наводненията и проливните дъждове във Франция и Великобритания


Западният френски град Кемперле се оказа днес под вода с дълбочина 150 см, след като река Лайта преля от проливните дъждове през последните дни, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Нивото на реката се повиши с близо пет метра над обичайното. Залети са над сто жилищни сгради, главно по крайбрежните улици. В някои къщи водата достига до таваните на първия етаж. Спешно са евакуирани над 400 души.

Само преди седмица жители на Кемперле разчистваха домове и магазини от...

7000 лекари са напуснали България

"Вече има цели региони в страната, по които в отделни специалности няма лекари. Все по-страшно е", казва д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз

Учудващо! България в топ-10 за туристически посещения

България е класирана на осмо място в топ 10 на най-добрите места за посещение през 2014 г., подбрани от британското туристическо издателство със 130 годишна история "Ръф Гайдс" (Rough Guides).Страната ни е привлякла вниманието с невероятните си плажове, минералната вода, ниските цени, културно-историческите обекти и приятелски настроените хора. Всичко това прави България "една интригуваща дестинация", смятат от издателството.

Мъж нападнал екип на Спешна помощ във Враца


Мъж от Враца е задържан за нападение и заплахи с убийство на екип на Центъра за спешна медицинска помощ, извикан заради бременната жена, с която мъжът живее, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 6 ч. сутринта на 1 януари е получен сигнал, че 20-годишна бременна жена има силни стомашни болки. Според ръководителя на извикания дежурен екип д-р Здравко Ангелов, цитиран от Би Ти Ви, линейката е пристигнала за четири минути след подаване на сигнала на адреса в квартал...

Областният на Варна дава жълт картон на местните депутати

Областният управител Иван Великов разкритикува работата на Общинския съвет и внесе яснота по отношение на върнатите с негова заповед решения от сесия на местния парламент на 13-ти декември. Забележките си губернаторът отправя в писмо разпратено до медиите.

Бареков: Протестите от лятото не са автентични и се стопиха до 50-100 лумпена

Във февруарските протести имаше логика през цялото време. Това са социални протести и аз очаквам те да продължат и през настоящата година, каза лидерът на „България без цензура" Николай Бареков пред „Фокус".

„Тези протести временно затихнаха през лятото и есента. Ние направихме няколко социални протеста, антисистемни. Надявам се, че те ще продъл Във февруарските протести имаше логика през цялото време. Това са социални протести и аз очаквам те да продължат и през настоящата година, каза лидерът на „България без цензура" Николай Бареков пред „Фокус". „Тези протести временно затихнаха през лятото и есента. Ние направихме няколко социални протеста, антисистемни. Надявам се, че те ще продъл

Мъж преби съселянин с кол

33 -годишен мъж преби с кол по главата свой съселянин след бурен спор за земеделска земя. Инцидентът е станал на навърх Нова година в Крумовград.

"Фиат" става едноличен собственик на "Крайслер"


Италианският производител на автомобили ще стане единствен акционер в "Крайслер", след като се съгласи да купи и оставащите извън контрола му 41.46% от капитала на американския концерн. Сделката се оценява на 3.65 млрд. долара и очакванията да стане факт до 20 януари.

Така пълният контрол върху "Крайслер" излиза на италианците около 6.3 млрд. долара. За сравнение може да се посочи, че през 2007 година Cerberus Capital Management плати на "Даймлер" 7.6 млрд. долара, за да получи 80%...

За всяка чистачка – стотачка!

Пловдивската комунална фирма ги зарадва с премии

    


Бареков: Февруарските протести бяха социални и ще продължат

Във февруарските протести имаше логика през цялото време. Това са социални протести и аз очаквам те да продължат и през настоящата година, каза лидерът на „България без цензура Във февруарските протести имаше логика през цялото време. Това са социални протести и аз очаквам те да продължат и през настоящата година, каза лидерът на „България без цензура" Николай Бареков пред „Фокус". „Тези протести временно затихнаха през лятото и есента. Ние направихме няколко социални протеста, антисистемни. Надявам се, че те ще продъл

Германия записа рекордна заетост през 2013 г.

За последните две години безработицата в най-голямата европейска икономика не прекосява 7%

    


Министър Папазов: Преговаряме за нови влакове, в БДЖ няма да е мизерия

- Господин Папазов, слагаме печат - Господин Папазов, слагаме печат "изпълнено" на обещанието по Нова година пътниците да купуват билети онлайн поне по най-дългите линии. Поехте този ангажимент в първото интервю за "24 часа", колко време мина оттогава? - Минаха около пет месеца и половина. Мисля, че си изпълнихме обещанието и първият етап на системата заработи. Дай боже да

5.1 по Рихтер в близост до Токио

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 5.1 по скалата на Рихтер е регистрирано в близост до Токио, съобщи японското национално метеорологическо управление. Епицентърът на земетресението е в Тихия океан, в крайбрежието на префектура Тиба. Към момента няма постъпили данни за разрушения или жертви. Не се съобщава за опасност от цунами.

Лула запали одеяло и уби двама мъже

Двама мъже сe задушиха в пазарджишкото село Семчиново от пожар, причинен от лула, съобщиха от полицията в Пазарджик.

Как би изглеждала Коледа, заснета от 10 известни режисьори (видео)

Канадската продуцентска компания Fourgrounds Media Inc. събра овациите на киноманите и критиците в мрежата с интелигентно видео, пише "manager.bg".В клипчето е показано как би изглеждала Коледа, ако бе режисирана от десетима известни режисьори от САЩ, Русия, Германия, Дания - Стивън Спилбърг, Сергей Айзенщайн, Уес Андерсън, Уди Алън, Ларс фон Триер Канадската продуцентска компания Fourgrounds Media Inc. събра овациите на киноманите и критиците в мрежата с интелигентно видео, пише "manager.bg".В клипчето е показано как би изглеждала Коледа, ако бе режисирана от десетима известни режисьори от САЩ, Русия, Германия, Дания - Стивън Спилбърг, Сергей Айзенщайн, Уес Андерсън, Уди Алън, Ларс фон Триер

Цацаров: Не е нормално да има отдели, състоящи се от един човек - завеждащ отдел

Сред приоритетите за 2014 година главният прокурор Сотир Цацаров посочи "събуждането" на следствието, завършването на структурната реформа и активното участие на българската прокуратура в дебатите и процесите по създаването на Европейска прокуратура.

Близо 9500 са бежанците в България

Първата статистика за 2014-та година на Държавната агенция за бежанците сочи, че бежанците на територията на България са 9500, предаде Стандарт нюз. Около 50% от търсещите закрила у нас са сирийски граждани, като по-голямата част от тях са в центровете за временно настаняване на Агенцията за бежанци, допълва Дарик. Столичните бежански лагери и кампусът в Харманли продължават да бъдат най-силно концентрираните. По официални данни по-малък е броят на лицата, настанени на външни адреси за собствена сметка, предимно това са граждани от Афганистан, Палестина и Алжир.

Взривът, убил посланика на Палестина в Прага, обвит в неясноти

Чешката полиция поддържа тезата, че не става въпрос за покушение

Най-добрите места, за да прекарате незабравимо почивните дни по Богоявление

Богоявление е третият и последен празник от Коледните празници и се отбелязва в чест на Кръщението на Исус Христос в река Йордан от Свети Йоан Предтеча

прочети повече

"Награди за успелите деца на България" за шеста поредна година

/КРОСС/ Фондация „Димитър Бербатов" обявява началото на своя шести по ред годишен проект „Награди за успелите деца на България". Областите, в които отличени през 2013 г. деца могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт. От всички свои успехи през годината, всяко дете ще бъде представено с тези 5, които са най-силните него. Кампанията предвижда и номинации в категория Благотворителен проект. Това е специална награда за деца, инициирали или участвали в благотворителни инициативи с чисто човешко измерение. Отново ще бъдат отличени и деца от българските училища в чужбина. От тази година в конкурса могат да участват и българчета от чужбина, които не посещават българско училище там, когато това не е техен избор, а в района, в който живеят, няма такова или пък няма клас за тяхната възраст.  

Мениджърът на Шумахер ще бъде разпитана за ски инцидента


Френските власти ще разпитат мениджъра на Михаел Шумахер – Сабине Кем, за ски инцидента с бившия пилот от Формула 1.

Това съобщи прокурорът Патрик Кинси, който иска да уточни дали Кем е била пряк свидетел на инцидента.

Пред репортери говорителката на седемкратния световен шампион във Формула 1 отрече твърденията, че той е карал твърде бързо и на необозначени места.

По думите й германецът "се е изстрелял във въздуха" и е "паднал с главата надолу", като се ударил...

Каква ще бъде 2014 г. според Нуриел Рубини

Икономистът Нуриел Рубини, известен с мрачните си прогнози за финансовите пазари, очаква икономиката да се „засили умерено“ както в развитите, така и...

Комисията на финансов надзор отмени избора на нов съвет на директорите на "Слънчев бряг"


Комисията за финансов надзор (КФН) отмени избора на нов Съвет на директорите на "Слънчев бряг" АД, направен от извънредното общо събрание на акционерите на 23 декември, съобщиха от пресцентъра на дружеството, където е било получено решението. Той е подписано от заместник-директора на КФН Николай Попов.

Според него, "Слънев бряг" АД се задължава да не вписва в Търговския регистър новоизбраните членове на директорския борд, а ако това вече е направено, те трябва да бъдат заличени. Така...

Солскяр се върна на Острова като мениджър на "Кардиф"


Бившият нападател на "Манчестър юнайтед" Оле Гунар Солскяр се върна в британския футбол като мениджър на "Кардиф сити". 40-годишният норвежец подписа договор за една година. 

Солскяр се присъединява към закъсалия уелски тим от "Мьолде", който изведе до две титли на Норвегия и една купа на страната. Той заменя уволнения Малки Маккай. 

"Това е фантастично предизвикателство. "Кардиф" е готов да направи следващата стъпка. Надявам се да им помогна. Винаги съм мечтал да бъда...

Отново опасно време във Франция и Великобритания

В над 300 района на Великобритания днес бе обявена заплаха от наводнения, след като последните дни в южните и западните графства вали проливно и духа силен вятър

Новите директори на Слънчев бряг - аут

Комисията за финансов надзор (КФН) отмени избора на нов Съвет на директорите на "Слънчев бряг" АД, направен от извънредното общо събрание на акционерите на 23 декември 2013 г.

Решението за принудителната административна мярка е подписано от зам.-председателя на комисията Николай Попов и изпратено на ръководството на дружеството и влиза в сила не Комисията за финансов надзор (КФН) отмени избора на нов Съвет на директорите на "Слънчев бряг" АД, направен от извънредното общо събрание на акционерите на 23 декември 2013 г. Решението за принудителната административна мярка е подписано от зам.-председателя на комисията Николай Попов и изпратено на ръководството на дружеството и влиза в сила не

Как би изглеждала Коледа, заснета от 10 известни режисьори (видео)

Канадската продуцентска компания Fourgrounds Media Inc. събра овациите на киноманите и критиците в мрежата с интелигентно видео, пише Канадската продуцентска компания Fourgrounds Media Inc. събра овациите на киноманите и критиците в мрежата с интелигентно видео, пише "manager.bg".В клипчето е показано как би изглеждала Коледа, ако бе режисирана от десетима известни режисьори от САЩ, Русия, Германия, Дания - Стивън Спилбърг, Сергей Айзенщайн, Уес Андерсън, Уди Алън, Ларс фон Триер

Откриха оръжия в резиденцията на загиналия палестински посланик

/КРОСС/ Откриха оръжия на мястото, където от експолозия вчера почина посланикът на Палестина в Чехия, съобщиха местните власти, цитирани от RT. Говорителят на полицията Андреа Зоулова потвърди наличието на оръжията пред Reuters. Въпреки това обаче тя не пожела да даде допълнителна информация относно количеството и вида на оръжията. Вчера палестинският посланик в Прага Джамал ал-Джамал загина при експлозия в резиденцията си, докато отварял стар сейф, донесен от предишната сграда на посолството в новата.  

"Вълшебникът" Илиян: Не вярвайте на тв врачките

Разкая се за врачуването с катерицата Беатрис

    


КФН отмени избора на нов директорски борд на "Слънчев бряг" АД

Комисията за финансов надзор (КФН) отмени избора на нов Съвет на директорите, направен от извънредното общо събрание на акционерите на 23 декември...

Заетостта в Германия за 2013 г. достигна ново рекордно ниво


Въпреки известното забавяне в темповете заетостта в Германия през 2013 г. е достигнала нов исторически рекорд, съобщи германският вестник "Ханделсблат". Най-голям е ръстът в сектора на услугите.

Броят на заетите миналата година е достигнал 41.8 милиона души, което е с 232 000 повече спрямо 2012 го. по данни на германската статистическа служба.

Заетостта достига нов максимум за седма поредна година, въпреки че ръстът се забавя – в предходните две години новонаетите са били...

15 варненци останаха без работа заради заповедта за колите в Салтанат

Ръководството на ресторант-вила „Рома” в местността "Салтанат" се принуди да затвори заведението и да съкрати персонала му заради кметската заповед за колите в парка. До крайната мярка се стига заради невъзможността обектът да функционира нормално, сподели пред репортер на ТОП НОВИНИ ВАРНА управителят му Камен Горанов.

Касим Дал: Нямаме държава, а мафиотска структура

Случаят "Бисеров" най-ясно показва, че нямаме държава. Има една мафиотска структура, която си е отвоювала държавата от гражданите и управлява дъжавата по собствен начин. Това заявява Касим Дал, лидер на партия "Свобода и достойнство", пред "Труд".

Казината в Макао с рекордни приходи през 2013 г.

Приходите на казината в Макао, които са 7 пъти по-големи от тези на Лас Вегас, са нараснали с рекордни темпове през изминалата година и...

Президентът на Чечения се появи пред министрите като Дядо Мраз /видео/

/КРОСС/ На последното заседание на правителството на Чечения за миналата година президентът на страната Рамзан Кадиров се появи пред министрите облечен като Дядо Мраз. Кадиров и Снежанка, изиграна от Хадижа Дулаева, поздравиха всички с настъпващите празници. Министрите изглеждаха видимо стъписани, но възприеха сюрприза с усмивка.Облечен в синя бродирана шуба и шапка на главата, Кадиров коментира работата на властите през 2013г., разкритикува двама министри - на културата и здравеопазването. и похвали премиера Абубакар Eделгериев, благодарение на когото правителството "работи като часовник". video:http://www.youtube.com/watch?v=uJPUYJ2hkEg

Замърсяване покри течението на река Харманлийска

До този момент няма информация за реакция от РИОСВ

    


Неандерталците говорели като нас

Международен екип от изследователи откри доказателства, че неандерталците са говорели също като нас. Те дължали тази своя способност на хиоидна кост - кост с формата на подкова в гърлото, каквато имаме и ние.

Индия се отказа от сделка за VIP хеликоптери с Finmeccanica

Заради съмнения, че италианската компания си е осигурила поръчката за доставка чрез подкупи, страната отменя сделката на стойност 753 млн. долара

    


Над 2000 кукери атакуват Симитли

Традиционният фестивал на кукерските и маскарадни игри в Симитли тази година ще бъде под патронажа на Министерство на културата. Ще бъде учредена награда на министъра на културата, ведомството ще съдейства за цялостната организация и състава на журито, което ще оценява участниците във фестивала.

Набеденият за поръчител на атентат бил заплашван с есемеси

Като опит за атентат и сплашване заради анонсирана разобличителна публикация определи  подхвърленият му коктейл Като опит за атентат и сплашване заради анонсирана разобличителна публикация определи подхвърленият му коктейл "Молотов" собственикът на врачанската охранителна фирма "Мега СОД" и на местната информационна агенция "Трибали" Даниел Бузов. В полицията получили съобщение около 3 ч. тази нощ, че неизвестен хвърлил бутилка със запалителна течност.

С 10 на сто намаляват сметките на лоялните клиенти на "Софийска вода"

Всички клиенти, които нямат задължения, ще участват автоматично

В Армията ще играят Йовков, в Народния театър залагат на Фасбиндер през 2014 г.

Ивайло Христов ще почете 70-годишнината на Меглена Караламбова с прекрасна роля в проекта си Ивайло Христов ще почете 70-годишнината на Меглена Караламбова с прекрасна роля в проекта си "Заешка дупка" от носителя на "Пулицър" Дейвид Абеър. Нейната колежка Никол Кидман изигра същата роля във филм, който разплака Америка. Отхвърлен от големите компании, този филм бе заснет брилянтно от Джон Митчъл с малък бюджет, без хонорар за Кидман.

Дъщерята на Васко Кръпката идва в България, вдига втора сватба с американския си мъж

26-годишната Василена ще пристигне в София на 20 януари заедно с американския си съпруг Итън. Двамата се венчали в САЩ миналия януари, а сега ще правят и тукашна сватба за роднините на Василена. След тържеството младоженците тръгват на турне с “Подуене блус бенд”. Зетят на Кръпката е американец с индианска и ирландска жилка.ъ




26-годишната Василена ще пристигне в София на 20 януари заедно с американския си съпруг Итън. Двамата се венчали в САЩ миналия януари, а сега ще правят и тукашна сватба за роднините на Василена. След тържеството младоженците тръгват на турне с “Подуене блус бенд”. Зетят на Кръпката е американец с индианска и ирландска жилка.ъ

Над 700 задържани в рамките на антитерористичната операция във Волгоград

/КРОСС/ Над 700 души са задържани във Волгоград в рамките на операция "Вихър-антитерор". Спецакцията започна след двата атентата, които отнеха живота на 34 души.„В рамките на акцията са проверени около 6000 обекта, в това число 2500 жилища, 100 паркинга, 37 автогари и 23 железопътни гари", съобщи представител на местните власти. Арестувани са 12 престъпници, както и 70 заподозрени в различни престъпления.Над 5200 полицаи и военнослужещи патрулират по улиците на Волгоград. За едно денонощие, след втория терористичен акт, местната полиция е приела над 60 обаждания за подозрителни лица и предмети. Всяко съобщение бива старателно проверявано от полицаите, които отиват на място и издирват в базите данни подозрителни лица.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване