Разкъсана облачност

Днес преди обяд времето над страната ще бъде облачно, на места в равнините и котловините видимостта ще бъде намалена. По-късно през деня над Югозападна България облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време, докато над Дунавската равнина и Източна България ще се задържи със значителна слоеста облачност. Почти тихо ще е. Днес преди обяд времето над страната ще бъде облачно, на места в равнините и котловините видимостта ще бъде намалена. По-късно през деня над Югозападна България облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време, докато над Дунавската равнина и Източна България ще се задържи със значителна слоеста облачност. Почти тихо ще е.

Демографската криза във фаза "катастрофа"

Сривът в раждаемостта у нас е бил усетен още през 2010 година

    


Разкъсана облачност – до 9 градуса

Днес преди обяд времето над страната ще бъде облачно, на места в равнините и котловините видимостта ще бъде намалена. По-късно през деня над Югозападна България облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време, докато над Дунавската равнина и Източна България ще се задържи със значителна слоеста облачност. Почти тихо ще е. Днес преди обяд времето над страната ще бъде облачно, на места в равнините и котловините видимостта ще бъде намалена. По-късно през деня над Югозападна България облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време, докато над Дунавската равнина и Източна България ще се задържи със значителна слоеста облачност. Почти тихо ще е.

Ордите българи и румънци във Великобритания - фантазия

Раздухваната истерия около наплива на имигранти е била политически мотивирана, коментира в. "Гардиън"

Германец ще строи приют за стари магарета

Германецът Стефан Вебер, който е един от съучредителите и спонсорите на Парка за реадаптация на танцуващи мечки край Белица, е готов да инвестира в приют за стари и болни магарета край село Баничан.
 Идеята е на едно място да се полагат грижи за болни и изоставени от стопаните им магарета. Предстои да бъде регистрирана и фондация... Германецът Стефан Вебер, който е един от съучредителите и спонсорите на Парка за реадаптация на танцуващи мечки край Белица, е готов да инвестира в приют за стари и болни магарета край село Баничан. Идеята е на едно място да се полагат грижи за болни и изоставени от стопаните им магарета. Предстои да бъде регистрирана и фондация...

Преглед на печата от 02 януари


Държавно управление

Капитал Daily

Селското стопанство влиза в година на изчакване
Много от компаниите в сектора свързват бъдещата си активност с новите европейски субсидии

Сега

1.4 млн. българи ще плащат по-високи осигуровки и данъци
Само ръстът на минималната заплата ще струва на бизнеса 84 млн. лв. допълнително на година

Условията за пенсиониране за 2014 г. остават без промяна
Управляващите наказаха за още 5 години...

Испания, Франция и Германия не се страхуват от българите и румънците

На 1 януари отпаднаха всички ограничения за българи и румънци на трудовите пазари на ЕС и те вече могат да пътуват и работят свободно във всичките 28 страни-членки на съюза. Докато британци очакват многохилядна вълна от българи и румънци да залее Острова още на 1 януари, други големи държави в Европа не са толкова притеснени от отпадането На 1 януари отпаднаха всички ограничения за българи и румънци на трудовите пазари на ЕС и те вече могат да пътуват и работят свободно във всичките 28 страни-членки на съюза. Докато британци очакват многохилядна вълна от българи и румънци да залее Острова още на 1 януари, други големи държави в Европа не са толкова притеснени от отпадането

Новата данъчна кампания започва от днес

5% отстъпка, ако декларирате доходи до 10 февруари

    


Юлия Иванчева: Фатално би било връщането към вътрешна емиграция


След оценките на политолози, социолози, икономисти и наблюдатели в анкетата на "Дневник" за 2013 г. от началото на годината публикуваме техните прогнози какво ще се случи през тази година (може да ги намирате и в специалната тема "Прогнози 2014"). Днес - политологът Юлия Иванчева. 

Очаквате ли парламентарни избори в рамките на 2014 година? Ако не - кога?

- Очаквам избори, тъй като с появата на зимните сметки за ток и парно протестите ще се възстановят с нова енергия....

Прогноза за времето - 2 януари

През следващото денонощие в Дунавската равнина и източните райони ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, в Югозападна България през деня, намаляваща до предимно слънчево.

Декларирайте данъците си до 10-и февруари, за да получите 5% отстъпка

От днес стартира новата кампания за подаване на данъчни декларации от граждани и фирми. Всеки, който до 10 февруари декларира доходите си и плати задължението си, получава 5% отстъпка. Същата ще ползват и всички, подали декларация онлайн. Различното тази година е , че поредността на плащане на просрочени задължения към НАП е променена. И фирмите, и гражданите получават възможност, при наличие на стари задължения – главници и лихви – техните текущи плащания да отиват за погасяване първо на главниците и тогава на лихвите. Друга новост в предстоящата кампания е, че лица, получавали хонорари през последното тримесечие на 2013 година, въпреки че авансово са внесли данък, ще има да доплащат, предупреждават от НАП. Кампанията ще продължи до края на април, съобщиха от НАП.

Данаилов успешно преборва лимфом

Преди три месеца на Стефан Данаилов са му открили лимфом в начален стадий. Това разказал пред "24 часа" достоверен източник. Големият актьор веднага се подложил на химиотерапия, която вече дава отлични резултати. Лекарите са изключително обнадеждени, че процесът е овладян, защото проблемът е хванат навреме. Процентът на излекуваните при тази диагноза е 85, сочи статистиката. "Диагнозата е лимфом, но не знаем какъв. (Предполага се, че е нехочкинов лимфом - б.р.). Поставена е в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София, която се намира в същата сграда, в която се помещава и Специализирана болница за активно лечение по онкология. Прогнозите са добри. Този тип злокачествени образувания са сред най-лечимите. Данаилов категорично е...

Ще има ли данък богатство и у нас?

Лидерът на БСП Сергей Станишев обеща ставка от 15% върху доходите над 2,7 хил. лева, но коалиционният партньор ДПС е против увеличаване на данъците

    


Смъртта на палестинския посланик в Чехия не е атентат

Джамал ал Джамал отворил сейф, неизползван над 20 години

    


Сок от червено цвекло понижава кръвното

Ако пиете по 250 мл прясно изцеден сок от червено цвекло, ще понижите кръвното налягане с 10 мм по живачния стълб. Това установи изследване на британски учени. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Ефектът настъпва след 3-6 часа и трае един ден. Той се дължи на нитратите, които цвеклото поема от почвата. Ако пиете по 250 мл прясно изцеден сок от червено цвекло, ще понижите кръвното налягане с 10 мм по живачния стълб. Това установи изследване на британски учени. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Ефектът настъпва след 3-6 часа и трае един ден. Той се дължи на нитратите, които цвеклото поема от почвата.

Пътищата са проходими, настилките са частично заснежени и заледени

Пътнопочистваща техника, работила през изминалата нощ 72 бр.

Първи магазин за марихуана заработи в САЩ

Първият магазин за марихуана за развлечение в САЩ беше отворен в щата Колорадо. С това беше поставено началото на експеримент, който ще бъде внимателно наблюдаван по света.

Двама загинали на пътя в първия ден на 2014

При пътните инциденти са ранени трима души

    


Куба разреши продажбата на вносни коли

Кубинците ще могат от 3 януари да си купуват свободно автомобили, внесени от държавата. Това стана ясно от указ, публикуван в кубинския Държавен вестник.

“Нощен хоризонт” на 30 години, Лили Иванова и Веселин Маринов го слушат често

Тази вечер “Нощен хоризонт” навършва 30 години, откакто е в ефира на БНР. Ще бъде излъчен 1083-ият брой на предаването, което не е имало нито един почивен ден.
Ако има световна статистика за нощен блок, вероятно ще я оглави именно “Нощен хоризонт”. Ако статистиката отчете и воденето на предаване в малките часове - до 3 часа след полунощ, начело ще Тази вечер “Нощен хоризонт” навършва 30 години, откакто е в ефира на БНР. Ще бъде излъчен 1083-ият брой на предаването, което не е имало нито един почивен ден. Ако има световна статистика за нощен блок, вероятно ще я оглави именно “Нощен хоризонт”. Ако статистиката отчете и воденето на предаване в малките часове - до 3 часа след полунощ, начело ще

Канадка роди близнаци - по едно в старата и в новата година

Момиченцата дошли на бял свят през десетина минути

    


Как мозъкът вижда това, което го няма

Човешкият мозък изначално е способен да вижда свръхестествени явления. Поради тази причина много хора вярват в свръхестетвените явления и мислят, че всъщност се сблъскват с невероятното, с призраци и прояви на свръхспособности, които не се поддават на научно обяснение. При бързата работа мозъкът се старае да прави извод въз основа на ограничено количество информация, затова може грешно да приеме несъществуващите неща за действителни. Показателен пример може да бъде виждането на лица и образи. Съществуват хора, които са видели лика на Исус Христос в картофен чипс или Дева Мария с Майка Тереза на тостера. Защо се случва това? Разпознаването на лица е много важен навик в обществения живот на човека. Може да си навлечеш големи неприятности, ако навреме не забележиш враждебното изражение на...

Няма да пречим на фирмите, ще се разплащаме в срок, обеща Орешарски

Конфронтацията от последните 4 години дава своя негативен резултат - обществото ни е фрагментирано и дезинтегрирано в опасна степен. Това казва премиерът Пламен Орешарски в интервю пред в. "Стандарт". "Надявам се през следващата година да усетим първите ефекти от променените икономически и социални политики и да стартира процес на нормализиране. Очаквам опозиционните партии да продължат агресивната кампания срещу управлението, но не мисля, че мнозинството от българите подкрепят стимулираните деструктивни процеси и улични форми на опозиционност", казва още той. Споре него "предварителните данни никак не са лоши". "Степента на неизпълнение на приходите е свита значително спрямо прогнозите от средата на годината. По-важното е, че практически е възстановено...

Погребват полицая, опитал да спре камикадзето във Волгоград

Днес е погребението на старши сержант Дмитрий Маковкин, който загина при опит да прегради пътя на терорист камикадзе, опитващ се да проникне на жп гарата във Волгоград. Тялото му ще бъде погребано на централното гробище в града. Дмитрий Маковски посмъртно е предложен за награждаване с Орден за мъжество. Той е роден през 1984г. в село в Калмикия. Завършил е Волгоградския политехнически колеж и работел в градската полиция, а след това в транспортното жп управление. Той ще бъде погребан с всички полагащи му се войнски почести. Губернаторът лично ще изкаже съболезнования на роднините на загиналия.

Полицай и пожарникар се удавиха навръх Нова година

41-годишен полицай, на служба в СПООР и приятелят му, служител на Противопожарна охрана, се удавиха в язовир до Раковски на 29 декември м.г., предаде БГНЕС. Двамата излезли на риболов с лодка и пред очите на колегите им потънали. Били облечени дебело, без предпазни средства. Тялото на полицая е извадено на другия ден, а на пожарникаря - едва вчера.

Бургас къса с хартиеното билетче

В Бургас ще бъдат въведени електронни билети за автобус. За междуградския транспорт те влизат в сила от първия ден на 2014 година. За градската мрежа ще станат факт от пролетта на идната година. Това съобщи за Труд вчера инж. Петко Драгнев, изпълнителен директор на “Бургасбус”.
На практика хартиени билетчета вече няма да се печатат. В Бургас ще бъдат въведени електронни билети за автобус. За междуградския транспорт те влизат в сила от първия ден на 2014 година. За градската мрежа ще станат факт от пролетта на идната година. Това съобщи за Труд вчера инж. Петко Драгнев, изпълнителен директор на “Бургасбус”. На практика хартиени билетчета вече няма да се печатат.

Код червено за идващ ураган на остров Реюнион

На френският остров Реюнион в Индийския океан властите обявиха код червено за опасност от приближаващ циклон.

Днес спират водата в част от ж.к. "Люлин 8"

Причината е изграждането на канализация

    


2013 година - пенсионна реформа отново

Направени са „малки стъпки“, чакаме годината на „сериозните реформи“

    


Земетресение с магнитуд 5.5 бе регистрирано в Иран

Земетресение с магнитуд 5.5 по скалата на Рихтер бе регистрирано в югната част на Иран в 06.44 часа местно време. Това съобщи Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

SOFIX е безапелационният лидер в региона на ЦИЕ за 2013 г.

Топ пет се допълва от Гърция, Румъния, Литва и Латвия, а последно място е за Турция

    


Полупразни самолети към Острова

Британският печат за несбъдналите се прогнози за масова имиграция

    


Почитаме Свети Силвестер, папа Римски

Днес имен ден празнуват: Горан, Горица, Огнян, Огняна, Пламен, Пламена, Серафим, Силва, Силвия, Силвана, Силвестър. Свети Силвестър се родил в Рим. Негов учител във вярата и науката бил благочестивият презвитер Кирин. В столицата на световната империя тогава идвали много странници, а младият Силвестър много обичал да ги подслонява в гостоприемния си дом. За повече от година негов скъп гост бил един източен епископ – Тимотей, който пристигнал в Рим да благовествува на езичниците, които били огромно болшинство в този международен град, а християните били около 200 000. Евангелският проповедник спечелил мнозина идолослужители за Христа и Църквата, но градският началник Тарквиний заловил епископ Тимотей и го затворил в тъмница. Три пъти го изтезавали с бич, за да се отрече от христ...

Влоши се състоянието на Ариел Шарон, който е в кома от 8 години

Състоянието на Ариел Шарон рязко се е влошило и в момента лекарите се борят за живота му, пише израелският в. Haaretz. Oт осем години той се намира в кома. През последните дни бившият израелски премиер получи бъбречна недостатъчност, но не се очаква той да бъде подложен на диализа. Според източник, запознат със състоянието на Шарон, ако неговото състояние продължи да се влошава, всичко е "въпрос на дни”. Източникът заявява, че семейството на бившия премиер в момента е в болницата и се консултира с медицинския персонал. Бившият лидер, който е на 85 години, е в кома от 4 януари, 2006г., когато получи мозъчен кръвоизлив.

Още двама депутати на ДПС разследвани за пране на пари

След като заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров беше обвинен в пране на пари, още двама негови колеги от партията на Ахмед Доган влизат в полезрението на прокуратурата. Това са Щерьо Щерев и Петър Ангелов. Щерев е обвиняем за участие в организирана престъпна група и превеждане на суми извън страната чрез използване на фалшиви документи. Делото му обаче не се води от спецпрокуратурата, която работи по дела срещу организирани групи, а от Софийската градска прокуратура. След като разследването приключи, материалите най-вероятно ще бъдат внесени в спецсъда. "В момента предстои прецизиране на обвиненията", обясни пред "Сега" говорителят на СГП Зорница Таскова. Депутатският имунитет на Щерев беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров в края на юни заради ...

Православната църква почита Св. Силвестър и Св. Серафим

Именници са Силвия, Силвана, Силвестър, Серафим, Гopан, Гopица

    


В първия работен ден за годината температурите стигат до 9°

Днес облачността ще е предимно разкъсана и времето ще е почти тихо. Минимални температури ще са между минус 2° и 3°, максималните между 0° и 5°, в югозападните райони до 8°-9°. Над планините ще има разкъсана облачност, в югозападните райони намаляваща до предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°. Над Черноморието облачността ще е значителна. Почти тихо. Максимални температури 3° - 5°, температура на морската вода 6° - 8°. Вълнение на морето от 1 до 3 бала. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

Спират водата в Люлин 8 днес

Днес във връзка с монтажа на водопроводни връзки по ул. "Ген. Асен Николков" в жк. "Люлин" 8, се налага спиране на водоподаването от 10 до 22 часа в участъка между бул. "Европа", ул. "Беравица", ул. "Крим" и ул. "Годеч", съобщават от "Софийска вода". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска разположена на кръстовището на ул. "Тодор Г. Влайков" ъгъла с ул. "Балатон". След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Спирането на водата в квартал "Люлин" 8 е по проект, който не се изпълнява от "Софийска вода". Възможно е подобни прекъсвания...

Пътищата са проходими

Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в област Варна. Пътните настилки са: сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени. Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Температурите са в интервала от - 6 С° до + 6 С°. Намалена видимост поради мъгла: - до 50 м в районите на проход „Шипка”, Сливница, АМ ”Хемус”/обл.София/ - до 100 м в районите на Исперих, Комунига-Асеновград, Котел-Зелена Морава - до 200 м в района на Самоков. През коледните и новогодишните празници се въвежда временна организация за движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона както следва: на 5 януари 2014 г. /неделя/ от 12 ...

Радан Кънев оглавява Реформаторите

До края на януари партиите в блока ще легитимират и общо ръководство

    


Следствието ще се събуди от кома!

Цацаров: През 2014 г. ще заработят първите мобилни центрове за разследване

    


По инициатива на Васил Априлов в Габрово Неофит Рилски открива първото взаимно училище

Взаимното училище е светско начално училище през периода на българското възраждане, в което се прилага Бел-Ланкастърска метода на обучение. Съгласно този метод някои от по-напредналите ученици обучават част от своите съученици. Обучението във взаимното училище продължава 2 години и се извършва на говорим български език. Учениците изучават граматика, нравоучение, хигиена, естествознание, география, история, аритметика и вероучение. Издръжката на училищата се поема от местното население. Първото Взаимно училище е открито от Неофит Рилски в Габрово на 2 януари 1835 г. по инициатива на Васил Априлов. На 1 март 1841 г. просветителят Атанас Иванов (12 февруари 1810 г. – 5 юли 1897 г.) открива и в Стара Загора взаимно българско училище. Известният просветен и църковен деец Неофит Ри...

В Салвадор продължава евакуацията заради изригнал вулкан

Салвадорските власти продължават евакуацията на стотици хора, които живеят в околностите на активизиралия се вулкан Чапарастик, който след изригването си в неделя, продължава да изхвърля токсични газове.

Словото като бенгалски огън

И тази Нова година не мина без ритуалното слово на президента. Държавният глава Росен Плевнелиев направи своята равносметка за 2013-а и отправи пожелания към празнуващия народ насред суетнята при разливане на шампанското у дома, на гърмящия в микрофона ресторантски диджей, на ликуващите тълпи по площадите и на пукота на пиратките.

На 2 януари рожден ден имат

Валерия Велева, журналистка
Георги Трайков, журналист, зам. главен редактор на в.“Труд”
Георги Прохаски, председател на Центъра за икономическо развитие
Катя Близнакова, певица
Коста Костов, икономист, бивш депутат
Красен Кралев, бизнесмен
Д-р Стефан Константинов, министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ
Христо Величков, юрист, Валерия Велева, журналистка Георги Трайков, журналист, зам. главен редактор на в.“Труд” Георги Прохаски, председател на Центъра за икономическо развитие Катя Близнакова, певица Коста Костов, икономист, бивш депутат Красен Кралев, бизнесмен Д-р Стефан Константинов, министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ Христо Величков, юрист,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване