Никълъс Кейдж ще става дядо

Синът на актьора чака момче

    


Софийската пожарна с 67 нови автомобила по ОП „Околна среда”

София /КРОСС/ Утре, 25 февруари, от 10 часа в района на „Специализирано полицейско управление", ул. „Патриарх Герман" 5 /Врана/ ще бъдат връчени ключовете на първите 67 нови пожарни автомобила, закупени по ОП „Околна среда". По проекта се предвижда да бъдат доставени общо 274 пожарни камиона. На церемонията ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на правосъдието Зинаида Златанова, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, Н.Пр. Матиас Хьопфнер - посланик на Германия и други представители на държавни институции. От 11.15 часа в концертната зала на Централния военен клуб в столицата ще се проведе церемонията „Пожарникар на годината" - 2013. Министър Цветлин Йовчев ще награди отличилите се през изминалата година огнеборци. За поредна година в рамките на конкурса ще бъдат излъчени комплексен победител и победители за основните направления в работата на звената от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - пожарогасене и аварийно-спасителна дейност, държавен противопожарен контрол и превантивна дейност.

Смартфон на Mozilla за 25 долара

Mozilla представи прототип на смартфон на стойност 25 долара, предназначен за развиващия се свят, съобщава Би Би Си.

Компанията, която е известна с браузъра си Firefox, разработва телефона с китайската компания Spreadtrum. Макар и да не е с параметри като на скъпите телефони, този смартфон ще може да използва приложения и мобилен интернет.

Mozilla представи прототип на смартфон на стойност 25 долара, предназначен за развиващия се свят, съобщава Би Би Си. Компанията, която е известна с браузъра си Firefox, разработва телефона с китайската компания Spreadtrum. Макар и да не е с параметри като на скъпите телефони, този смартфон ще може да използва приложения и мобилен интернет.

Роулинг издава нов роман с псевдонима си

За британската писателка това е втора книга, написана под псевдонима Робърт Галбрайт.

Агроминистерството събира препоръки за субсидирането през 2014 г.

Министерството на земеделието и храните е открило електронен адрес dppp@mzh.government.bg, на който ще приема коментари и предложения по проектите на наредби, свързани с начина за подпомагане на фермерите през 2014 г. Това съобщиха от ведомството в понеделник, след като миналата седмица земеделски производителите се оплакаха, че решенията за разпределянето на еврофинансирането се вземат на тъмно и без тяхното становище.   Конкретно недоволството им беше свързано с намерението на земеделското министерство да отпуска по-големи субсидии за фермери, обработващи ниви под 300 дка, и по-малко помощи за терени над 10 хил. дка. Такова обаче е и изискването на Европейската комисия като част от реформата в Общата селскостопанска политика на ЕС,   Всички заинтересовани земеделски производители, асоциации и браншови организации имат възможност да дадат своите предложения по схемите и мерките за подпомагане през 2014 г., допълват от агроведомството.   Електронният адрес е публикуван в рубрика „Актуално” на сайта на МЗХ.

Иги Поп ще преоткрие любовта към музиката като радиоводещ


Иги Поп ще влезе в аплоато на водещ в ефира на Би Би Си 6 от март, съобщи радиото.

Пънк легендата вече има опит в областта след специално коледно предаване с негово участие в края на миналата година. Предстоящите му седмични включвания ще са между 18 ч. и 20 ч. всяка неделя. До скоро в този времеви пояс беше шоуто на Джарвис Кокър Sunday Service, но вокалистът на Pulp обяви едногодишна почивка. Той обаче ще се завърне за първото предаване на 9 март, за да представи официално Иги Поп...

Трудовият пазар в ЕС - ръст на свободните работни места и спад на заетостта

У нас се наблюдава подобен парадокс - расте броят на наетите, а в същото време расте и безработицата, сочи статистика на ЕК

    


Обучават "Робонавт 2" за космически доктор

Роботът трябва да може един ден да "лекува" болни астронавти на МКС

Германски министър настоя бъдещите лидери в Киев да не се водят от жаждата за отмъщение


Жаждата за отмъщение не трябва да определя политическата програма на бъдещите лидери в Киев. Това заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за испанския вестник "Ел Паис".

Щайнмайер подчерта, че преходното правителство в Украйна трябва да започне работа колкото е възможно най-скоро и настоя за диалог и равновесие между политическите групи и между регионите.

"Приветствам освобождаването на Юлия Тимошенко в събота след години затвор и болест. Тя и...

Единството и териториалната цялост – приоритет за Украйна

/КРОСС/ Гражданска инициатива АБВ е особено загрижена от развитието на политическата ситуация в Украйна. Спирането на уличното насилие в Киев и други градове е само началото на разрешаването на натрупаните проблеми. Сега украинският народ минава през един особено критичен период, в който главния залог е неговото единство и териториалната цялост на страната, каза евродепутатът Ивайло Калфин, изразявайки позицията на Националната гражданска инициатива АБВ."Провеждането на избори в края на месец май трябва да доведе до консолидация на украинското общество. Отговорност на всички политически сили в Украйна е да постигнат национално съгласие за преодоляване на разделението, за консолидация, запазване на териториалната цялост и суверенитета на страната. Цялата енергия на страната трябва да бъде насочена към възстановяване на институциите, към укрепване на икономиката и повишаване на жизненото равнище на украинските граждани", посочват от движението.Според тях външните фактори и особено ЕС, Русия и САЩ носят своята отговорност да изискат и да подкрепят пътна карта, която да гарантира единството, целостта и сувeрeнитета на Украйна. "С някои свои действия досега те допринесоха за разделението на украинското общество. На Украйна трябва да бъде дадена ясна дългосрочна перспектива, която да мобилизира и мотивира украинския народ. ЕС трябва да е пределно ясен за характера на бъдещите отношения с Украйна

“Ауди А6” горя във Варна

Вчера около 03:10 часа, е подаден сигнал за пожар в лек автомобил “Ауди А6”, паркиран на ул. “Васил Априлов”. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Нанесени са значителни материални щети по предната част на микробуса. Леко е засегната и задна част на паркиран близо лек автомобил “Сеат”.

Whatsapp ще пусне и гласова услуга към приложението си


Придобиващото все по-голяма популярност приложение WhatsApp подготвя и гласова услуга. Това съобщи неговият създател и съосновател Ян Коум по време на конференцията Mobile World Congress, която се провежда в Барселона.

Тя ще е достъпна през второто тримесечие на тази година, като първо ще се предлага за iOS и Android. Малко по-късно ще са готови и версиите за Windows Phone и BlackBerry, съобщи още Коум.

Той не уточни подробности за новата услуга на WhatsApp. Очаква се тя...

Македонска телевизия съобщава за скандала с епископ Борис

Епископ Борис, който е игумен на Бачковския манастир – вторият по големина в България беше отстранен от поста, тъй като в интернет се появи видео материал, в който се вижда, че участва в оргия с четири жени, предаде македонската телевизия Сител.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Епископ Борис, който е игумен на Бачковския манастир – вторият по големина в България беше отстранен от поста, тъй като в интернет се появи видео материал, в който се вижда, че участва в оргия с четири жени, предаде македонската телевизия Сител. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Няма нарушения при строежа на оградата по границата с Турция

/КРОСС/Цялото ръководство на сухопътни войски и конкретно на строителната операция не са извършили нищо нередно, категоричен бе министърът на отбраната Ангел Найденов. На пресконференция днес той даде повече информация около критериите, по които са избрани фирмите доставчици за строежа на оградата по българо-турската граница. Министър-председателят издаде заповед на 17 февруари за ревизия по границата. Тя трябва да приключи на 27 февруари, когато резултатите ще бъдат обявени.  От представената информация не виждам нищо, което да влиза в противоречие със закона. В този случай се търси скандала и напред се извеждат други теми. Не разбирам, защо най-интересно в този случай е политическата принадлежност на шефа на фирмата, която доставя оградата. Аз разбирам и нося своята отговорност за всичко, което се случва, заяв иминистърът.  Оказа се, че тази фирма единствена в България произвежда такава стоманена ограда, допълни Найденов. Заместник-министър Иван Иванов съобщи, че комисията, която е проверила сключването на договорите за обществени поръчки, не е открила никакви нарушения. Всичко е в синхрон с българското законодателство. Ние не сме констатирали никакви нарушения. Няма ни най-малък повод за съмнения, каза Иванов. Той разказа за посещението си в Гърция, където българските специалисти са се запознали с гръцкото преградно съоръжение. Той обяви, че гръцката стена е дълга близо 11 км, а цената е същата като на българската

Мадуро видя нов заговор за убийството си

Венецуелският държавен глава смята, че опозицията крои планове за атентат срещу него. Николас Мадуро заяви, че е разпоредил на спецслужбите да издирят лицата, които стоят зад тези планове.

Citroen представи новия C1

Компактният модел ще има премиера в Женева

    


Автопаркът на бившия президент на Украйна

Возилата на Виктор Янукович ще бъдат продадени на търг

    


Чакаме 5% ръст на полетата с царевица

С 5% до 2018 г. се очаква да нараснат площите с царевица спрямо 2012 г. Това сочи изследване на Института по аграрна икономика. Проучването обхваща...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на емисията в 14 часа:

- Бившият украински президент Виктор Янукович е обявен за издирване за масови убийства на цивилни.
- Трикилометрова колона от товарни автомобили има на граничен пункт "Капитан Андреево".
- Продължава протесът в Рибново заради уволнението на директора на училището в селото.
- Най-малко 38 бунтовници...

Nokia X се намесва на Android пазара

/КРОСС/ Nokia обяви дългоочакваното си влизане на пазара за Android устройства. На Световния мобилен конгрес (MWC 2014) в Барселона финландската компания даде старт на новите си устройства от линията Nokia X - смартфони под управление на софтуерна платформа, базирана на Android.С този ход Nokia всъщност изпълнява една отдавнашна препоръка на анализаторите, а именно - да възприеме Android, ако иска да остане конкурентна на мобилния пазар. В последните години Nokia заложи изключително на Windows Phone и партньорството си с Microsoft, но това силно ограничи пазарното й присъствие.Макар и да доминира тотално във WP сегмента, Nokia държи малък процент от пазара на смартфони (около 3,2% е делът Windows Phone за миналата година). На критиките защо не е преминала към Android, компанията отговори преди време, че не иска да бъде второстепенен Android играч, визирайки превъзходството на Samsung в сегмента.Днешното обявление на Nokia X показва, че европейският технологичен гигант е преосмислил отношението си към Android и ще се бори за позиции на него. Изненадващо е донякъде, че влизането на Nokia на Android пазара се случва в момент, когато компанията финализира сделката по продажба на телефонния си бизнес на Microsoft.Очевидно обаче ходът е планиран съвместно с Microsoft, тъй като новите X устройства идват с услуги от софтуерния гигант, присъщи на WP смартфоните Lumia. Компанията подчертава, че X платформата ще й позволи да намали цената на своите смартфони

В Кипър е арестувана жена с фалшиви български документи за самоличност

/КРОСС/Жена, която се е опитала да напусне Кипър под фалшива самоличност на българска гражданка, е арестувана на международното летище в Ларнака, съобщиха от полицията, пише newsbg.eu. Инцидентът е станал в неделя около 16.40 ч. При паспортния контрол жената е представила български документи за самоличност. Служителите са изразили съмнение относно автентичността на такава идентичност и допълнителната проверка е установила, че тя е фалшива. При последвалия разпит пътничката е признала, че е влязла в Кипър през незаконното летище Ercan и че е купила българските документи за самоличност от неизвестно лице в окупираните територии. Нарушителката е била придружавана от 55-годишен кипърски гражданин, който при арестуването на жената е напуснал летището. Той е бил задържан малко след това. Полицията в Ларнака продължава разследването на случая. В края на януари на международното летище в Пафос бе арестуван сирийски гражданин, който се опитал да напусне Кипър с български паспорт. При разпита задържаният е съобщил, че фалшивият паспорт му е бил изпратен от негов приятел от Турция срещу сумата от 1000 евро.    

LG ще произвежда умния часовник на Google


LG ще е официалният производител на умния часовник на Google. Това е обявил Парк Джонг-Сеок, ръководител на мобилния бизнес на компанията, в разговор с журналисти в Сеул, съобщава в. The Wall Street Journal.

Новият умен часовник ще може да се свързва и с устройства на други производители, не само със смартфоните и таблетите на LG. Разбира се, операционната система ще е Android, но засега компанията не разкрива повече подробности за него.

Според онлайн изданието CNET...

Синдикати: Ако не стане с разум, ще прибегнем до сила!

През последните седмици сме свидетели на нестихващи атака към правата и интересите на българския работник от различни групи в обществото, които се изразяват в конкретни и добре организирани премерени действия.

Правителството на Египет подаде оставка

Новината повиши доверието на инвеститорите в листнатите на борсата в Кайро акции

    


Кмет шофира с 4.66 промила алкохол в кръвта

Служители на реда са направили проверка на лек автомобил Служители на реда са направили проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф" и са установили 4.66 промила алкохол в кръвта на водача - 52-годишния Явор Митов. Информацията е на РУП - Дупница.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSСрещу шофьора е започнато бързо полицейско производство за управление на

Неизвестна личност купува "Булгартабак" през Лихтенщайн

/КРОСС/Регистрираното в Лихтенщайн LIVERO Establishment ще придобие от VTB Capital "Булгартабак холдинг". Това се разбира от решение на Комисията за защита на конкуренцията. В него е записано, че тъй като зад посоченото име стои физическо лице, което не извършва стопанска дейност, не се налага произнасянето за евентуална концентрация на стопанска дейност. В документа на антимонополния орган е заличено името на физическото лице, което стои зад купувача. "Така едно неизвестно физическо лице, без дейност, а оттам и с неясен произход на средствата, ще придобие контрол в структуроопределящо за българската икономика и бюджет предприятие", пише "Капитал". "Булгартабак" има фабрики в Благоевград и София, разработва най-голямата верига за продажби на цигари и вестници Lafka и има годишен оборот от близо 500 млн. лв. и внася в бюджета около 700 млн. лв. ДДС и акциз. Пред комисията въпросното физическо лице е представило декларация, че не осъществява стопанска дейност. Това, че VTB Capital продава "Булартабак" стана известно на 12 февруари. Тогава стана известно, че офшорната компания иска да придобие контрол над австрийското BT Invest, което е директен собственик на "Булгартабак". През 2011 г. то купи малко под 80% от "Булгартабак" от държавата за 100.1. млн. евро

Двама фотографи и тяхната любовна история

В последно време животът ни е неизменно свързан с интернет. Най-хубавото е, че в мрежата няма граници. Можем да общуваме спокойно с хора, които са дори на хиляди километри от нас. Всеки ден в нета съвсем случайно се запознаваме с нови хора. С някои ставаме приятели, дори можем да срещнем любовта на живота си.

Двамата фотографи Роузи от Англия и В последно време животът ни е неизменно свързан с интернет. Най-хубавото е, че в мрежата няма граници. Можем да общуваме спокойно с хора, които са дори на хиляди километри от нас. Всеки ден в нета съвсем случайно се запознаваме с нови хора. С някои ставаме приятели, дори можем да срещнем любовта на живота си. Двамата фотографи Роузи от Англия и

Левски върна Димов след провала на Чмовш

Ръководните фактори в Левски продължават да действат изключително непостоянно. Днес "сините" върнаха в първия тим халфа Даниел Димов. Той бе пратен да тренира с юношите преди дни заради прер...

Руското външно министерство изпрати протестна нота заради боядисания паметник

Реакцията на Русия, след като вчера Паметника на съветската армия в София отново осъмна боядисан, бе предвидимо остра. От руското външно министерство е отправена протестна нота към МВнР с настояване з...

Тимошенко не е казвала, че ще се кандидатира за президент

Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко не е направила изявление за намерението си да се кандидатира за президент, съобщават украински медии, цитиращи адвокатът, предаде БГНЕС. "...

Българи от Македония искат спомощ от институциите за проблема с гражданството

Българи от Македония разпространиха декларация и подписка до българските институции, заради проблемите с получаването на българско гражданство, съобщиха от ВМРО - БНД. "Имаме много сериозен проб...

ГЕРБ не прости и "отнесе" оградата на границата с Турция при Цацаров

Точно както бяха обещали, от ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата относно строежа на оградата по границата ни с Турция и критериите за избор на изпълнителите. „Притесненията ни нараснаха на...

Неизвестна личност купува "Булгартабак" през Лихтенщайн


Регистрираното в Лихтенщайн LIVERO Establishment ще придобие от VTB Capital "Булгартабак холдинг". Това се разбира от решение на Комисията за защита на конкуренцията. В него е записано, че тъй като зад посоченото име стои физическо лице, което не извършва стопанска дейност, не се налага произнасянето за евентуална концентрация на стопанска дейност.

В документа на антимонополния орган е заличено името на физическото лице, което стои зад купувача.

"Така едно неизвестно...

Резултатите от проверките на ЕРП-тата ще са ясни през март

Проверките на трите електроразпределителни дружества продължават, като се очаква резултатите да бъдат ясни през следващия месец. Това съобщи в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. ЕРП-та се проверяват от Агенцията за държавна финансова инспекция, НАП, ДКЕВР и ДАНС във връзка с множеството сигнали от граждани и организации за нередности.

Инвеститорите в САЩ имат нова страст - Европа

За последните 12 месеца американските фондове са вложили 24,3 млрд. долара в европейските фондове за акции

    


Мис Джуки се отърка в Джулиана Гани (снимки)

Двете се открояваха от нормалните момичета, които са отишли да потанцуват, удряйки го, меко казано, на разврат.

Ангел Найденов: Няма нарушения при строежа на оградата по границата с Турция

На сухопътните войски беше поставена задача да изградят преградна система по границата с Турция. Оградата обхваща район от 30 км по границата. Съоръжението включва оградна мрежа, различни преградни системи и огради. Необходими са повече от 1300 тона строителни материали за изграждането на това съоръжение.

Източна Украйна се въоръжава с АК-47

/КРОСС/ Въпреки упоритото мълчание на медиите за очевидното разделение на гражданите относно бъдещия път на Украйна и нелепото обобщение на протестиращите в центъра на Киев като „целия украински народ", разделението е факт. Още вчера, след като стана ясно, че Виктор Янукович реално не е подавал оставка, а е бил отстранен от поста на държавен глава с решение на Върховната Рада, което е в противовес с действащата конституция на Украйна, беше проведен конгрес в Харков, в който общинари и депутати от Партията на Регионите в югоизточните региони, населявани от над 20 млн. души - рускоговорящи украинци, приеха решение цялата власт по места да бъде взета от местното самоуправление. Приетата резолюция от харковския конгрес предвещава сериозен отпор срещу назначеното про-западно правителство и тежки сблъсъци срещу про-западно настроените демонстранти и метежници. В Керч вече разгониха опит да има Майдан. В Харков младежки организации и казашки формирования настоятелно поискаха от властите да ги въоръжат, за да защитават семействата и домовете си от набезите на „западняците". В Крим вече има опълчение, което се стяга за отпор след като лидера на партията „Свобода" Олег Тягнибок заяви, че в нова Украйна трябва да има министерство на националното самосъзнание, а говоренето на руски да се наказва като криминално пристъпление

Специалисти: Вредно е да закусваме

Храненето сутрин не е естествен навик и води до вредни последици, твърдят специалистите по хранене д-р Людмила Емилова и д-р Георги Гайдурков. „Пропагандата“ за сутрешното хранене е започнала след Втората световна война, когато хората масово гладували, заяви пред БТВ д-р Емилова, като допълни, че „преди това българите нямали традиция да закусват“. Храненето сутрин не е естествен навик и води до вредни последици, твърдят специалистите по хранене д-р Людмила Емилова и д-р Георги Гайдурков. „Пропагандата“ за сутрешното хранене е започнала след Втората световна война, когато хората масово гладували, заяви пред БТВ д-р Емилова, като допълни, че „преди това българите нямали традиция да закусват“.

Михаела Филева и VenZy влизат в Dancing Stars

Двамата се страхуват най-много от поддръжките

    


Русия: До 4 години затвор за демонстранти срещу Путин

Московски съд обяви присъдите срещу седмина демонстранти за размириците на Блатния площад в Москва през 2012 г.

Специалисти: Закуската е вредна

Храненето сутрин не е естествен навик и води до вредни последици, твърдят специалистите по хранене д-р Людмила Емилова и д-р Георги Гайдурков. „Пропагандата“ за сутрешното хранене е започнала след Втората световна война, когато хората масово гладували, заяви пред БТВ д-р Емилова, като допълни, че „преди това българите нямали традиция да закусват“. Храненето сутрин не е естествен навик и води до вредни последици, твърдят специалистите по хранене д-р Людмила Емилова и д-р Георги Гайдурков. „Пропагандата“ за сутрешното хранене е започнала след Втората световна война, когато хората масово гладували, заяви пред БТВ д-р Емилова, като допълни, че „преди това българите нямали традиция да закусват“.

Първият адвокат на капитан Собаджиев е убит поне с 5 куршума

Първият адвокат на капитан Светлозар Собаджиев, който го измами като си изпроси дебел хонорар, а после изчезна, е бил разстрелян. Тази новина съобщи във фейсбук групата "Свобода за капитан Собаджиев" Анатоли Маджаров. Той е един от приятелите и защитници на заточеният в „Ла Хоя” българин, и се позовава на панамската преса. Първият адвокат на капитан Светлозар Собаджиев, който го измами като си изпроси дебел хонорар, а после изчезна, е бил разстрелян. Тази новина съобщи във фейсбук групата "Свобода за капитан Собаджиев" Анатоли Маджаров. Той е един от приятелите и защитници на заточеният в „Ла Хоя” българин, и се позовава на панамската преса.

Министър Стойнев не е доволен от програма "Джереми"

/КРОСС/Бизнес климатът в България се подобрява, заяви днес в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Министър Стойнев бе на посещение в текстилната фабрика "Едоардо Миролио" в Сливен, където предстои да бъде направена инвестиция, която ще осигури двеста нови работни места. По думите му България се отлепя от дъното и вече е тръгнала по пътя на икономическия растеж. Той посочи, че правителството е започнало акция относно намаляване на лицензионните, регистрационни и разрешителни режими, а в момента се подготвят значителни промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Целта е това да бъде един много по-съкратен и опростен закон, който да намали бюрократичната тежест и да даде повече шанс на инвеститорите. Като друга стъпка на правителството в тази насока министър Стойнев посочи пилотните проекти за въвеждане на дуалната система, за да могат големите инвеститори да имат достъп до квалифицирана работна ръка. "Не съм удовлетворен от начина, по който върви програмата "Джереми", коментира още Драгомир Стойнев. Според него предишното управление е "наляло" един огромен ресурс в тази програма, показвайки, че усвоява средства. Той определи този подход като изключително погрешен, защото тези средства не достигат до бизнеса и концепцията е била изцяло променена

Министър Стойнев не е доволен от програма "Джереми"

/КРОСС/Бизнес климатът в България се подобрява, заяви днес в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Министър Стойнев бе на посещение в текстилната фабрика "Едоардо Миролио" в Сливен, където предстои да бъде направена инвестиция, която ще осигури двеста нови работни места. По думите му България се отлепя от дъното и вече е тръгнала по пътя на икономическия растеж. Той посочи, че правителството е започнало акция относно намаляване на лицензионните, регистрационни и разрешителни режими, а в момента се подготвят значителни промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Целта е това да бъде един много по-съкратен и опростен закон, който да намали бюрократичната тежест и да даде повече шанс на инвеститорите. Като друга стъпка на правителството в тази насока министър Стойнев посочи пилотните проекти за въвеждане на дуалната система, за да могат големите инвеститори да имат достъп до квалифицирана работна ръка. "Не съм удовлетворен от начина, по който върви програмата "Джереми", коментира още Драгомир Стойнев. Според него предишното управление е "наляло" един огромен ресурс в тази програма, показвайки, че усвоява средства. Той определи този подход като изключително погрешен, защото тези средства не достигат до бизнеса и концепцията е била изцяло променена

Правителството в Египет изненадващо подаде оставка


Египетското правителство, подкрепяно от армията, изненадващо подаде оставка, съобщи премиера Хазем Беблауи. Според официозния вестник "Ал Ахрам" решението е било взето след 15 минутна среща на кабинета. Изданието допълва, че поста на Беблауи ще бъде наследен от министъра на жилищата Ибрахим Михлиб.

Командващият въоръжените сили фелмаршал Абдел Фатах ас Сиси, който се очаква да се кандидатира за президент, беше член на този кабинет, заемайки поста министър на отбраната.
...

Невероятната любовна история на двама фотографи (галерия)

В последно време животът ни е неизменно свързан с интернет. Най-хубавото е, че в мрежата няма граници. Можем да общуваме спокойно с хора, които са дори на хиляди километри от нас. Всеки ден в нета съвсем случайно се запознаваме с нови хора. С някои ставаме приятели, дори можем да срещнем любовта на живота си.

Двамата фотографи Роузи от Англия и В последно време животът ни е неизменно свързан с интернет. Най-хубавото е, че в мрежата няма граници. Можем да общуваме спокойно с хора, които са дори на хиляди километри от нас. Всеки ден в нета съвсем случайно се запознаваме с нови хора. С някои ставаме приятели, дори можем да срещнем любовта на живота си. Двамата фотографи Роузи от Англия и

Софийските клошари: Никой не ни чува!

В рамките на проекта “Улицата не е дом - SamuSocial за София” да бъдат приложени различни методи на разполагането на мобилни екипи, които извършват през нощта редовни обиколки в предварително определени квартали. Целта е да се установи местонахождението на бездомните хора, да се осъществи първоначален контакт, да им се предостави храна и топла напитка и да бъдат изслушани.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване