Вдигат джамия в Горна Оряховица с дарения от Турция

/КРОСС/ В Горна Оряховица ще се строи джамия. Мюсюлманският молитвен дом вече има Акт 14 за груб строеж. Сградата е в близост до пожарната служба в железничарския град, съобщи районният мюфтия Турхан Мехмет. Неуредиците около изграждането вече са в историята и се очаква до лятото джамията да бъде завършена.250 000 лева ще струва строителството, като основната част от парите са дарени от Турция. Десетки са дарителите, дали по 500-1000 лева, твърдят от мюфтийството.До миналата есен строежът на джамията бе замразен, тъй като изграждането започна без надзорна фирма. След като такава е намерена, от Регионалната дирекция за национален строителен контрол са пуснали обекта. Строителството е поверено на великотърновска компания.Бъдещата джамия ще е с разгъната площ от почти 300 кв. метра. Към нея ще има и обслужващи помещения, включително и ритуална стая за изкъпване на мъртви.Идеята за изграждането се роди при посещение на делегация от истанбулския район Буюк Чекмедже (Голямо Чекмедже) в Горна Оряховица преди три години. Представителите на южната съседка обещали да купят терен за парк, но после дарението нараснало и били осигурени и пари за джамията.Турция и много арабски фондации от години подпомагат финансово вдигането и ремонта на мюсюлмански храмове у нас. Главното мюфтийство води дела да се върне сгради и имоти в селища, където отдавна няма мюсюлмани.В Горна Оряховица няма компактно мюсюлманско население

Вулканите забавят глобалното затопляне

Вулканите забавят глобалното затопляне, твърдят американски учени. Според тях вулканичните изригвания могат да обяснят продължаващата около 15 години пауза в глобалното затопляне. Учените са изследвали влиянието на 17 сравнително малки изригвания на вулкани, станали след 2000 г.

Внимание: точат банковите ни карти по нова схема

София /КРОСС/ Нова схема за източване на пари от кредитни карти удари и България. Ужилените са все повече, а разкриването се оказва изключително трудно. Единствено, което измамниците трябва да имат са мобилен телефон или скрита камера. Никой не е застрахован от новите измами. Жертва става дори говорителката на полицията в Бургас - Цветелина Рандева.Как става измамата - влизате в магазин, харесвате си обувки, но нямате пари в брой. Вадите кредитната си карта и я подавате на продавачката, която я разглежда от двете страни и след това регистрира плащане. Вие получавате обувките, а измамникът зад вас е успял да снима картата ви и да се сдобие с цялата информация, нужна за източването й - номерата на предната и задната страна на картата ви. С тях може да плаща навсякъде в интернет - от ваше име.Откраднатите суми варират между 1 000 и 6 000 лева. Разкриването на измамата обаче е трудно, защото източването на сметката обикновено става в друга държава. А за да предпазят клиентите си от новите измами, някои банки вече предлагат приложение за смарт телефони, което заключва картата, докато не решите да я ползвате, съобщи Нова тв.

Властта ни бе открадната, пише Борисов до младите гербери

Младежката организация на ГЕРБ, която навършва 6 години.

Кайли Миноуг обмисля да осинови дете

Австралийската поп звезда Кайли Миноуг за първи път сподели открито, че обмисля варианта да осинови дете. Певицата разкри, че не се е отказала от идеята за майчинство, въпреки че е наясно, че на 45 години трудно би могла да си роди биологично дете.

Заплашват жена, снимала линейка, превозваща мебели

Заплашиха със съд жена, снимала линейката, използвана за пренасяне на мебели във Варна, съобщи bTV.
Заради притеснение жената не желае телевизията да покаже лицето и?. Тя прави снимките на 15 февруари сутринта и решава да ги публикува след дълъг размисъл.
„Не може в оборудвана линейка, с отличителни белези по колата, с буркани отгоре, Заплашиха със съд жена, снимала линейката, използвана за пренасяне на мебели във Варна, съобщи bTV. Заради притеснение жената не желае телевизията да покаже лицето и?. Тя прави снимките на 15 февруари сутринта и решава да ги публикува след дълъг размисъл. „Не може в оборудвана линейка, с отличителни белези по колата, с буркани отгоре,

Долната зона на кв. Виница без вода до полунощ

Поради авария долната част на кв. Виница е без вода. Водоподаването се очаква да бъде отстранена до полунощ. Това съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net

Множество онлайн заплахи за жената, снимала линейката с мебели

Заплашиха със съд жената, снимала линейката, използвана за пренасяне на мебели във Варна, съобщи bTV.
Заради притеснение жената не желае телевизията да покаже лицето и?. Тя прави снимките на 15 февруари сутринта и решава да ги публикува след дълъг размисъл.
„Не може в оборудвана линейка, с отличителни белези по колата, с буркани отгоре, Заплашиха със съд жената, снимала линейката, използвана за пренасяне на мебели във Варна, съобщи bTV. Заради притеснение жената не желае телевизията да покаже лицето и?. Тя прави снимките на 15 февруари сутринта и решава да ги публикува след дълъг размисъл. „Не може в оборудвана линейка, с отличителни белези по колата, с буркани отгоре,

Борисов отвърна на Кънев: Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака"

София /КРОСС/ Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака", които откраднаха властта. Това е написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По-рано тази вечер в телевизионно интервю лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че лично неговата работа като политик е да не допусне Бойко Борисов да е лидер на десницата у нас.

Украйна смени шефа на централната банка

На мястото на Игор Соркин парламентът назначи депутатът от опозицията Степан Кубив

    


Снимат комедия за приключенията на Родман в КНДР

/КРОСС/ 20th Century Fox планира да направи филм за приключенията на световноизвестния бивш баскетболист Денис Родман в Северна Корея. Лентата „Дипломати" ще бъде комедия, съобщава The Hollywood Reporter. Сюжетът на филма, както и актьорите, които ще снимат в него, все още не се разкриват. Знае се, че режисьор ще бъде Тим Стори, а продуцент - Питът Чернин. Със сценария на „Дипломати" се занимава Джонатан Абрамс, известен от "Аватар", "Следващия топмодел на Америка" и сериала "Герои". 52 -годишният бивш играч на NBA миналата година направи фурор с посещението си в Северна Корея и приятелските си отношения с диктатора Ким Чен Ун. През януари бившият спортист гледа заедно с лидера баскетболен мач в Пхенян и дори му изпя Happy Birthday. Американската общественост осъден Родман за посещенията му в комунистическата държава и за думите му, че като цяло Северна Корея е добра страна.

Дават още 30 лв. на най-бедните за отопление

В Министерски съвет ще бъде внесен проект на постановление за еднократно подпомагане на хората с най-ниски доходи с 30 лв. в края на отоплителния...

Китай потвърди интереса си към тунела под "Шипка"

Даниела Бобева се срещна с президента на китайската The Export Import Bank of China Ли Руогу

Дават по 30 лв. на най-бедните за отопление

В Министерски съвет ще бъде внесен проект на постановление за еднократно подпомагане на хората с най-ниски доходи с 30 лв. в края на отоплителния...

Новият C1 на Citroen

Компактният модел ще има премиера в Женева

    


Бургаски съд нареди арест за руснак по искане на Москва

Александър Баранов е обвинен в ощетяване на бюджета с 1,15 млн. рубли

Стоян Маринов: Туристическите информационни центрове са важни за развитието на туризма у нас

Туристическите информационни центрове са от изключителна важност за развитието на туризма у нас. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна доц. Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара. Според него, за да се увеличи броят на туристите в страната е необходимо да се разработят и туристическите центрове.

Нова опасност: Снимат номерата на кредитни ни карти и ги точат в чужбина

Нова схема за източване на пари от кредитни карти се практикува вече и в България. Ужилените са все повече, а разкриването се оказва изключително трудно. Единствено, което е нужно на измамниците е мобилен телефон или скрита камера, съобщи Нова тв.
Жертва става дори говорителката на полицията в Бургас – Цветелина Рандева. Нова схема за източване на пари от кредитни карти се практикува вече и в България. Ужилените са все повече, а разкриването се оказва изключително трудно. Единствено, което е нужно на измамниците е мобилен телефон или скрита камера, съобщи Нова тв. Жертва става дори говорителката на полицията в Бургас – Цветелина Рандева.

Правят нови изследвания на Цветан Соколов

Ако резултатите са позитивни, още в следващите дни Соколов ще започне да скача. За момента той тренира предимно във фитнеса. Оптимистичните прогнози са, че националът ще бъде възстановен за финалите на италианската купа. Турнирът е на 8 и 9 март в Модена.
Междувременно Ако резултатите са позитивни, още в следващите дни Соколов ще започне да скача. За момента той тренира предимно във фитнеса. Оптимистичните прогнози са, че националът ще бъде възстановен за финалите на италианската купа. Турнирът е на 8 и 9 март в Модена. Междувременно "Тренто" измъкна труден успех с 3:2 при гостуването на "Чита ди Кастело".

Стойчо Младенов: Играхме слабо, но най-важна е победата


Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана разочарован от играта при гостуването на "Черноморец", но изрази задоволство от победата с 2:1, която изкачи отбора на трето място в класирането. 

Младенов оправда представянето на своите футболисти с това, че двубоят беше първият официален за червените през 2014 г. Според него в следващите срещи играта ще се подобри и грешките ще бъдат изчистени. 

"Откровено казано не съм доволен от играта. Не може да оставяме победата да...

Вода преди изпит за по-добри резултати

Колкото повече вода пиете преди изпит, толкова по-добри резултати ще постигнете, показва ново изследване.

Поведението на bTV само с една дума – цензура!

Николай Бареков изпрати отворено писмо до Венелин Петков, Директор на Дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“, БТВ Медиа Груп. Текстът е адресиран още до посланика на САЩ у нас Марси Рийс, зам.-председателя на ЕК с ресор правосъдие, основни права и гражданство Вивиан Рединг, председателя на Борда на директорите на СМЕ Роналд Лаудер и председателя на Борда на директорите на Time Warner Inc.Джефри Бюкс. Предлагаме ви пълния текста на писмото!

Борисов: Работата ми е да извадя от управлението открадналите властта БСП, ДПС и "Атака"

Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака", които откраднаха властта. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.
По-рано тази вечер в интервю пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви: "...лично моята работа като политик е да не допусна Бойко Борисов да е лидер на десницата у нас". Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака", които откраднаха властта. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. По-рано тази вечер в интервю пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви: "...лично моята работа като политик е да не допусна Бойко Борисов да е лидер на десницата у нас".

Американците не се интересуват от номинираните за "Оскар" филми

Повечето от тях не са гледали нито един от претендентите

    


Нова измама: Снимат номерата на кредитни карти и точат сметки

Нова схема за източване на пари от кредитни карти се практикува вече и в България. Ужилените са все повече, а разкриването се оказва изключително трудно. Единствено, което е нужно на измамниците е мобилен телефон или скрита камера, съобщи Нова тв.
Жертва става дори говорителката на полицията в Бургас – Цветелина Рандева. Нова схема за източване на пари от кредитни карти се практикува вече и в България. Ужилените са все повече, а разкриването се оказва изключително трудно. Единствено, което е нужно на измамниците е мобилен телефон или скрита камера, съобщи Нова тв. Жертва става дори говорителката на полицията в Бургас – Цветелина Рандева.

Борисов: Работата ми е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака"

Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и "Атака", които откраднаха властта. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. По-рано тази вечер в интервю пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви: "...лично моята работа като политик е да не допусна Бойко Борисов да е лидер на десницата у нас".

Синът на Касим Дал в заменки за милиони

В заменки за милиони лъсва името на сина на изключения зам.-шеф на ДПС и новоизпечен „реформатор” Касим Дал – Исмаил. Сделките до една са по схемата „кон за кокошка”, а договорите са сключени във времената, в които Дал-младши е бил на възраст малко над двайсетте.

Григор: Приятно е да мечтая за №1 в света

Много е приятно всеки ден да си мечтая да стана номер 1 в света. Но в същото време знам колко трябва да работя.
Това каза Григор Димитров в Акапулко, където е един от турнирите в тениса тази седмица. В мексиканския курорт българската звезда започва участието си поединично с мач срещу 193-сантиметровия Маринко Матошевич, който е роден в Босна и Хер Много е приятно всеки ден да си мечтая да стана номер 1 в света. Но в същото време знам колко трябва да работя. Това каза Григор Димитров в Акапулко, където е един от турнирите в тениса тази седмица. В мексиканския курорт българската звезда започва участието си поединично с мач срещу 193-сантиметровия Маринко Матошевич, който е роден в Босна и Хер

UBS върви към споразумение по обвиненията в манипулации на валутните пазари

Банката засега отказва да коментира официално за евентуалните преговори с регулаторите

    


Китай потвърди интерес да строи тунела под Шипка и АМ "Черно море"

Радващ е заявеният интерес от страна на китайски компании да стъпят на българския пазар. Това каза вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева при срещата си с президента на китайската The Export Import Bank of China Ли Руогу.

Снежни бури връхлетяха американския Северозапад

Американският Северозапад по тихоокеанското крайбрежие беше връхлетян от нова снежна буря. Части от Вашингтон, окръг Колумбия, бяха покрити от 25 см снежна покривка. Пътищата в региона са заснежени и хлъзгави, от пътните служби издадоха предупреждения за внимателно шофиране.

Обвиняват над 50 човека за убийствата в Украйна

/КРОСС/ Над 50 души, сред които и високопоставени ръководители на украинското МВР, са заподозрени за масовата стрелба срещу демонстранти в Киев.Изпълняващият длъжността главен прокурор на Украйна Олег Махницкий, цитиран от ИТАР-ТАСС, обяви, че са задържани двама високопоставени служители за отвличането на Игор Луценко и Юрий Вербицки. Вторият беше намерен мъртъв в гора в близост до Киев. Всичките задържани ще бъдат обвинени в участие в убийство по време на протестите в Киев.    

19-годишна биатлонистка посегна на живота си

/КРОСС/ Немската биатлонистка Юлия Пипер е посегнала на живота си, съобщават местни медии. 19-годишната спортистка се е простреляла с пушка, която според неофициални източници, е част от спортното й оборудване. Пайпър се е самоубила на 16 февруари, но новината за фаталния й избор е обявена едва днес. Причините за самоубийството не се съобщават. От полицията отричат версията за убийство. Миналата година германката участва в световното първенство за юноши и девойки.

Венецуела облекчи рестрикциите пред валутната търговия

Страната създава на практика нов пазар за търговия с валута

    


ЧЕЛО - Кой заложи бомба в кантората на съдебен изпълнител

Професионално взривно устройство е било заложено в кантората на частния съдебен изпълнител Петко Илиев в центъра на Пловдив. 
Бомбата била подхвърлена на партерния етаж на четириетажната сграда, в която се намира кантората на Илиев. Тя била открита в неделя следобед от служител, който дошъл в неработния ден в офиса на ул. “Четвърти януари”. 
Професионално взривно устройство е било заложено в кантората на частния съдебен изпълнител Петко Илиев в центъра на Пловдив. Бомбата била подхвърлена на партерния етаж на четириетажната сграда, в която се намира кантората на Илиев. Тя била открита в неделя следобед от служител, който дошъл в неработния ден в офиса на ул. “Четвърти януари”.

Хормони в пилето помпат бюст на 6-годишни момичета

Част от пилетата, продавани на пазара у нас, са натъпкани с женски полови хормони и докарват ранен пубертет на невръстни момичета. Тази шокираща новина съобщи вчера проф. Милко Сираков - началник на Трета гинекологична клиника при Университетска болница „Майчин дом” пред ТВ7.

Приходите от акциз и ДДС не са изпълнени с близо 323 млн. лв.

Близо 323 млн. лв. е неизпълнението на приходите от акциз и ДДС в бюджета за 2013 г., въпреки че заложените постъпления в хазната бяха намалени с близо 200 млн. лв. при извършената от правителството на Орешарски актуализация на бюджета Българите все повече предпочитат нарязан тютюн и голяма част са преоборудвали автомобилите си с газови уредби. Това показва представеният анализ на агенция "Митници" за изпълнението на приходите през 2013 г., публикуван на сайта на Министерството на финансите. Според него, причината за лошите годишни резултати е свитото потребление и слабата събираемост през първото полугодие на годината, когато на власт бяха ГЕРБ и служебният кабинет на президента. За сметка на това през втората половина при управлението на новата тройна коалиция бил настъпил едва ли не обрат и приходите са се повишили. Планът преизпълнен при митата, при ДДС и акциз - не Агенция "Митници" е преизпълнила плана си при приходите от мита с 26.2 млн. лв., но не е изпълнила плана за акциза с 59.2 млн. лв. и от ДДС с 289.7 млн. лв. Така общо неизпълнението на приходите спрямо актуализирания план е 322.9 млн. лв. Събраните постъпления от агенцията са 8.023 млрд. лева през 2013 г. Първоначалният план за приходите, приет от ГЕРБ, беше 8.52 млрд. лв., а след актуализацията на сметките от новото правителство – 8.346 млрд. лв. Анализът на финансовото министерство сочи, че през второто полугодие на 2013 г. са събрани със 626.2 млн. лева повече приходи в сравнение с първото полугодие на 2013 г., което е ръст от 16.93%. Така може да се направи изводът, че събираемостта на приходите през второто полугодие на 2013 г. е значително по-добра в сравнение с първото полугодие, отчитат от Министерството на финансите. През миналата година са събрани със 114.6 млн. лева повече приходи в сравнение с 2012 г. Това е ръст от 1.45%. Скромните 8 млн. лв. повече приходи от акциз на годишна база Само с 8 млн. лв. са повече събраните приходи от акциз през миналата година спрямо 2012 г. Това е ръст от 0.2%. Според Според Министерството на финансите ръстът на приходите от акцизи за 2013 г. в сравнение с година по-рано е значително малък, което се дължи на по-ниската събираемост на приходите от акцизи през първото полугодие на 2013 г. По отношение на тютюневите изделия, включващи цигари, пури и пурети, и нарязан тютюн се наблюдава тенденция, свързана с повишаване на количествата нарязан тютюн за пушене, обложени с акциз през 2013 г., в сравнение с 2012 г., като увеличението е с 29 133 кг. Една от основните причини за увеличаване на количествата нарязан тютюн за пушене е по-високо му потребление от пушачите. Причината е, че от един пакет нарязан тютюн, който е със съизмерима цена на една кутия цигари се получават два пъти повече цигари, отколкото в една кутия цигари, обясняват от Министерството на финансите. Според ведомството на министър Чобанов по-високото потребление на нарязан тютюн дава отражение върху потреблението на цигари, което е намаляло с 58 млн. къса през миналата година спрямо 2012 г. При горивата се наблюдава намаление на количествата безоловни бензини и газьоли и увеличение на втечнен нефтен газ и природен газ. Намалението при безоловните бензини е 33.5 млн. литра за 2013 г. в сравнение с 2012 г. При газьолите намалението е 42.7 млн. литра на годишна база. Основните фактори, които оказват влияние върху количествата горива, от една страна са по-ниските икономическа активност на бизнеса и потребление от населението през първото полугодие на 2013 г., а от друга - увеличаване потреблението на втечнен нефтен газ и природен газ, използвани като моторно гориво - градски транспорт, таксиметров превоз на пътници и други. Спад в потреблението на алкохол, въглища и ток При високо алкохолните напитки и бирата се наблюдава несъществено намаление в количествата през миналата година в сравнение с 2012 г. При въглищата и кокса се наблюдава намаление с 0.4 млн. гигаджаули в сравнение с 2012 г. Намалението в годишен размер е в резултат на намалението на количествата въглища и кокс обложени с акциз през първото полугодие на 2013 г. в сравнение с първо полугодие на 2012 г. - 1.1 млн. гигаджаули. При електрическата енергия се наблюдава намаление през 2013 г. с 0.7 мегаватчаса в сравнение с 2012 г. Една от основните причини е намаление в потреблението на електрическа енергия през второто полугодие на 2013 г. в сравнение със същия период на 2012 г.

Китайци искат да строят тунела под Шипка и АМ „Черно море“

София /КРОСС/ Радващ е заявеният интерес от страна на китайски компании да стъпят на българския пазар и смятаме че The Export Import Bank of China е техният естествен партньор", подчерта зам.-министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева при срещата си с президента на китайската The Export Import Bank of China Ли Руогу. Г-жа Бобева съобщи на госта, че в България вече успешно се развиват българо-китайски смесени предприятия, а много български производители проявяват интерес към износ на продукцията си на китайски пазар.Г-н Руогу изрази задоволството, че България е сред първите държави, признали Република Китай. В дух на прагматизъм той представи възможностите за коопериране в сферата на икономиката. Той припомни, че по инициативата на Китай за Централна и Източна Европа е отпусната кредитна линия в размер на 10 млрд. долара, насочени към засилване на сътрудничеството със страните от Централна и Източна Европа и подобряване на инфраструктурата в тези държави. Освен това вече започна операции CEE Cooperation and Investment Fund, който разполага с 500 млн. долара за инвестиции в различни проекти за производство и търговия. Г-н Руогу потвърди изразения интерес на китайски компании да участват в строителството на тунела под връх Шипка и в изграждането на автомагистрала „Черно море"

ЦСКА с късно 2:1 над "Черноморец" в Бургас

С гол в 90-ата мин на капитана Валентин Илиев с глава ЦСКА стигна мъчно до 2:1 с “Черноморец” в Бургас в последен мач от 24-ия кръг в “А” група.
В 73-ата мин резервата Тони Силва вкара с глава след центриране отляво на Емил Гъргоров. 20-годишният португалец е юноша на “Бенфика” и е минал през младежите на “Ливърпул”. С гол в 90-ата мин на капитана Валентин Илиев с глава ЦСКА стигна мъчно до 2:1 с “Черноморец” в Бургас в последен мач от 24-ия кръг в “А” група. В 73-ата мин резервата Тони Силва вкара с глава след центриране отляво на Емил Гъргоров. 20-годишният португалец е юноша на “Бенфика” и е минал през младежите на “Ливърпул”.

Драгомир Стойнев: Възстановихме нормалните отношения между държавата и бизнеса

Започва серия от срещи с инвеститори и представители на бизнеса, за да бъдат обобщени вижданията на бизнеса за развитието на предприемачеството и да...

Лъвов мост затапен 8 месеца

Голяма тапа ще запуши в следващите 8 месеца един от най-натоварените пътни участъци в столицата – Лъвов мост. Огромни опашки от автомобили се вият от вчера заради затварянето на северното платно на бул. „Сливница”. До август майстори ще ремонтират отсечката между „Раковски” и „Христо Ботев”.

Стойнев: Възстановихме нормалните отношения между държавата и бизнеса

Започва серия от срещи с инвеститори и представители на бизнеса, за да бъдат обобщени вижданията на бизнеса за развитието на предприемачеството и да...

Откриха мумия на 3600 години

/КРОСС/ Испански археолози откриха близо до египетския град Луксор добре запазен дървен саркофаг с мумията на възраст 3600 години. Саркофагът е бил открит в погребална камера в древния акропол Дра Абу ал Нага, разположен в Долината на царете, на западния бряг на Нил. Той е дълъг 2 метра и широк - половин метър. Според учените мумията в саркофага е на човек, живял около 1600 година преди новата ера, по времето на XVII династия. На предната му част има човешко лице и пера, сякаш крилатата богиня обгръща саркофага, пазейки починали. Има и надписи, възхваляващи някой си Неба. Специалистите смятат, че са открили именно неговата мумия. Ролята на този човек в бюрократичната йерархия все още не е изяснена, тъй като преди името му не са изписани никакви чинове. Испанските археолози работят на мястото повече от 10 години по испано-египетския проект „Джехути". С течение на годините учените са направили много ценни находки.

Прокурор: Йоско не ме е заплашвал

Софийският районен съд отказа да задържи Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския по поредното дело срещу него - за закана с убийство на магистрат и подготовка за подправяне на официален документ. 
44-годишният мъж от с. Безден се сдоби с новите обвинения в петък часове след като бе пуснат от спецсъда като лидер на групата за убийства и отвличания... Софийският районен съд отказа да задържи Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския по поредното дело срещу него - за закана с убийство на магистрат и подготовка за подправяне на официален документ. 44-годишният мъж от с. Безден се сдоби с новите обвинения в петък часове след като бе пуснат от спецсъда като лидер на групата за убийства и отвличания...

Има демократична революция в Украйна, смята Плевнелиев

"Надявам се никога да не видим сцени на кръвопролития"

    


Извънредни часове за отсъстващи ученици

Отсъстващите ученици задължително да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци.

Марк Зукърбърг: Искам да свържем един милиард души с интернет до пет години


Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е твърдо решен да изпълни мечтата си да свърже целия свят с интернет. По време на конференцията Mobile World Congress 2014, която се провежда в Барселона, Зукърбърг отново постави акцент на проекта си Internet.org.

Според него е напълно възможно в следващите пет години с интернет да бъдат свързани още един милиард души. "Много хора не осъзнават, че 80% от световното население вече живее в зони с 2G или 3G покритие", коментира Зукърбърг.
...

Бум на румънски туристи на морето за Великден

Бум на румънски туристи по българското Черноморие още за Великден, отчитат хотелиерите. Макар че до празника остават близо два месеца, северните съседи вече масово резервират почивки у нас. Великден дава неофициалния старт на сезона по морето.

Неймар стана трансфер №1 в историята

В понеделник Неймар де факто стана най-скъпият трансфер в историята на футбола. "Барселона" прие да внесе в хазната 13 вместо 9 млн. евро укрити данъци по сделката със "Сантос". Така каталунският клуб призна разход от 98 млн. евро за бразилеца. Плюс новите 13 млн. стават общо 111 млн. 


През лятото "Барса" обяви трансфера за 57,1 млн. После клу В понеделник Неймар де факто стана най-скъпият трансфер в историята на футбола. "Барселона" прие да внесе в хазната 13 вместо 9 млн. евро укрити данъци по сделката със "Сантос". Така каталунският клуб призна разход от 98 млн. евро за бразилеца. Плюс новите 13 млн. стават общо 111 млн. През лятото "Барса" обяви трансфера за 57,1 млн. После клу

Около 200 души са задържани за нарушения на реда край сградата на съда в Москва


Около 200 души са задържани в московски полицейски управления след "опити за нарушения на обществения ред" край сградата на Замоскворецкия районен съд, съобщи пресслужбата на московското управление на МВР.

Сред задържаните са опозиционерите Алексей Навални и Иля Яшин, журналистът Сергей Пархоменко и музикантките от групата Pussy riot Надежда Толоконникова и Мария Альохина.

В Замоскворецкия съд днес бяха обявени присъдите на осем обвиняеми по делото за масовите безредици на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване