Кайли Миноуг: Обмислям осиновяване

Звездата не се е отказала от идеята да стане майка

    


"Форд" промени най-продавания автомобил в света


Дори фактът, че един автомобил е най-продаван в света, не може да е достатъчен след четвъртата година на неговото производство той да не мине през промяна. Доказва го "Форд Фокус", който на автосалона в Женева ще дебютира след сериозен фейслифт.

Моделът се появява през 1998 година, като заменя "Ескорт", и оттогава е намерил над 12 милиона клиенти, от които 6.9 милиона в Европа. Промени има във външния вид на колата - преден капак, решетка, фарове, стопове. Добавени са и фини...

Panasonic се завръща на пазара на смартфони

Японският производител ще предложи два модела от високия ценови клас под марката Toughpad, които ще издържат на потапяне във вода и удар от три метра

    


45-годишен стреля в дискотека

45-годишен мъж е стрелял в дискотека в монтанското село Лехчево, съобщиха от полицията в Монтана.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Вчера по среднощ са се чули изстрели и има счупени стъкла. При инцидента няма пострадали.
Непосредствено след изстрелите на местопроизшествието е видян да потегля 45-годишен мъж е стрелял в дискотека в монтанското село Лехчево, съобщиха от полицията в Монтана. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Вчера по среднощ са се чули изстрели и има счупени стъкла. При инцидента няма пострадали. Непосредствено след изстрелите на местопроизшествието е видян да потегля

Футбол: ОФК “Поморие” – ФК “Ропотамо” Приморско

На 02.03. /неделя/ от 15:30 часа на стадион Поморие ОФК “Поморие” играят като домакини на първа среща от първенството за новия полусезон с отбора на ФК “Ропотамо” Приморско.

Заловиха един от хората на Райко Кръвта

Рокера е съдържател на заведение и къща в

Никълъс Кейдж ще става дядо

Това ще бъде първо внуче за холивудския ас

Асен Блатечки е режисьор и главно действащо лице

в комедията в комедията "За Господ - забранено". Актьорът ще я представи за първи път в петък на сцената на "Сълза и смях". Тогава той ще излезе в расо, защото героят му е алкохолизираният отец Уелш. На Блатечки партнира Стефан Иванов, с който играеха заедно в "Стъклен дом".

Разнопосочни индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (24 февруари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX отбеляза понижение от 0,56%,...

Ремонтът на „Лъвов мост“ предизвика огромно задръстване

Огромно задръстване се образува на кръстовището на „Лъвов мост" в понеделник сутринта след началото на ремонтните работи по проекта на кръстовище на две нива, съобщи БГНЕС.

Затруднен е трафикът на ул. „Цар Симеон", ул. „Св. Св. Кирил и Методий", бул. „Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра.

Огромно задръстване се образува на кръстовището на „Лъвов мост" в понеделник сутринта след началото на ремонтните работи по проекта на кръстовище на две нива, съобщи БГНЕС. Затруднен е трафикът на ул. „Цар Симеон", ул. „Св. Св. Кирил и Методий", бул. „Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра.

Малките компании за лизинг се оттеглиха от пазара


За последните две години броят на лизинговите компании у нас е намалял от 94 на 69. Дейността са прекратили тези, за които това е било допълнителна дейност. Основните играчи на пазара си остават същите, пише "Капитал daily".

"Това са компании с по-тесен периметър и конкретни цели, които, предполагам, са изиграли ролята си и вече не са на лизинговия пазар", коментира Валентин Гълъбов, изпълнителен директор на "Ти Би Ай лизинг" и член на управителния съвет на Българската асоциация за...

Президентът на МОК: игрите бяха великолепни, нямам думи за финалната си реч

Сочи. /КРОСС/ Томас Бах нарече Олимпиадата в Сочи - великолепна, отбелязвайки, че до сега не е имало нито едно оплакване от спортистите. Той подчерта, че игрите бяха изключително хубави и няма думи за финалната си реч, съобщи ИТАР-ТАСС.Зимните олимпийски игри в Сочи завършиха на 23 февруари, а след финалната реч на Томас Бах традиционно беше загасен олимпийският огън и обявен следващият домакин - Южна Корея 2018 година. Президентът на МОК напомни, че през 2008 година Жак Рох нарече Олимпиадата в Пекин "наистина изключителна", а през 2010 във Ванкувър "отлична и дружелюбна", през 2012 година Игрите бяха определени като "весели и изключителни". „Тази вечер, аз няма да използвам едно прилагателно, моят английски не е толкова добър. Целта на моята реч е да изразя мнение за Олимпиадата, спортистите, националните олимпийски комитети, международните спортните федерации, спонсори и телевизиите. На тази Олимпиада не е постъпило нито едно оплакване от страна на спортистите. Те са във възторг от съоръженията, впечатлени са от близостта на олимпийските селища до спортните обекти. Тези Игри бяха великолепни и в някаква степен уникални относно логистиката, от столовата до залата за тренировки се стига пеша буквално за няколко минути. Отзивите, които чуваме са само позитивни". Бах подчерта усилията на руския президент Владимир Путин и руските власти: „Ако не беше Путин, то сега щяхме да се намираме в по-различна обстановка

Историческият музей във Варна представя филм за Средновековни пристанища по морските пътища на Изтока

Регионален исторически музей - Варна представя резултатите от международния проект "ОЛКАС: от Егейско до Черно море: Средновековни пристанища по морските пътища на Изтока" и документалния филм "ОЛКАС: разкриване на средновековните пристанища в Егейско и Черно море", създаден в рамките на проекта.

Китай консумира близо половината от луксозните стоки в света

Страната е похарчила над сто милиарда долара за луксозни стоки през миналата година

    


Глобалното затопляне се забавя заради вулканите

Вулканичните изригвания могат да обяснят продължаващата около 15 години пауза в глобалното затопляне, смятат американски учени, цитирани от Би Би Си. Те са изследвали влиянието върху температурата на повърхността на Земята на 17 сравнително малки изригвания на вулкани от 2000 година насам.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Вулканичните изригвания могат да обяснят продължаващата около 15 години пауза в глобалното затопляне, смятат американски учени, цитирани от Би Би Си. Те са изследвали влиянието върху температурата на повърхността на Земята на 17 сравнително малки изригвания на вулкани от 2000 година насам. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Румен Йончев: Тайните на политиците трябва да бъдат разкрити

Операция "Чисти ръце" трябва да бъде разделителната линия оттук нататък – и в този, и в следващите парламенти. Това каза пред TV7 депутатът Румен Йончев, който миналата седмица окончателно напусна Коалиция за България и заедно със Земеделския народен съюз се присъедини към ПП "България без цензура".

Меркел опитва да затопли отношенията между Израел и Палестина

Германският канцлер е на визита в Израел, където ще разговаря с Бенямин Нетаняху

    


Румен Петков: Напускането на Румен Йончев е много сериозен прецедент

Напускането на Румен Йончев е много сериозен прецедент - в момент, в който търсиш убедителна подкрепа за правителството, напуска твой народен представител, коалиционен партньор. За това аз предупреждавам от месеци, че ще се случи и то по един начин, който е доста притеснителен и обезпокояващ.
Това каза Румен Петков от Националната гражданска Напускането на Румен Йончев е много сериозен прецедент - в момент, в който търсиш убедителна подкрепа за правителството, напуска твой народен представител, коалиционен партньор. За това аз предупреждавам от месеци, че ще се случи и то по един начин, който е доста притеснителен и обезпокояващ. Това каза Румен Петков от Националната гражданска

Дейл Ърнхард спечели сред катастрофите на "Дайтона 500" (видео)


Дейъл Ърнхард-младши сложи край на сушата от 55 състезания без победа в НАСКАР, след като се добра до победата в прекъсваното от дъжд и спирано заради катастрофи "Дайтона 500".

Втори завърши Дени Хамлин, а трети стана Брад Кеселовски, който изпревари Джеф Гордън благодарение на разглеждане на видеозапис от финала. 

Две обиколки преди края Ърнхард използва помощ чрез побутване от съотборника си в "Шевролет" Гордън, за да финишира пръв и да регистрира втората си победа на...

Читалище “Просвета”: Подгответе се за маскарада на Сирне заговезни

В неделя – 2 март 2014 г. е Сирни заговезни или Маскин ден. Това е един традиционен за поморийци обичай, наследен от бащи и майки, баби и дядовци – да се маскират, да излизат на улицата и се повеселят заедно. Нека и ние съхраним поморийската традиция жива, да я предадем на нашите деца и внуци, а те на своите деца и внуци.

Затова в неделя – 2 март 2014 г. , Читалище “Просвета 1888” ви кани на маскарад в читалището – 17.30 ч., от където ще тръгне карнавалното шествие.

Най-оригиналните маски ще се състезават за приза “Крал и кралица на карнавала”, за по-големите и “Принц и принцеса на карнавала” за по-малките.

Не пропускайте веселбата!

Очакваме ви на 2 март 2014 г. в Читалище “Просвета 1888”.

Ремонтът на „Лъвов мост“ обърка движението в района

Огромно задръстване се образува на кръстовището на „Лъвов мост Огромно задръстване се образува на кръстовището на „Лъвов мост" в понеделник сутринта след началото на ремонтните работи по проекта на кръстовище на две нива, съобщи БГНЕС. Затруднен е трафикът на ул. „Цар Симеон", ул. „Св. Св. Кирил и Методий", бул. „Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра.

Гръцките банки имат нужда от още 5 млрд. евро

Тройката международни кредитори днес се връща в Гърция за нови преговори. Целта на разговорите е подписване на договор за пакет от мерки за завършване на петия етап от изпълнението на антикризиснат...

Симфоничен оркестър-Сливен организира концерт

Концерт с произведения на Менделсон, Моцарт, Сен-санс и Дворжак организира Симфоничен оркестър – Сливен, съобщи Агенция Фокус. Концертът ще започне от 18.30 часа на 27 февруари в концертнат...

Левски обявява "Газпром" на 28 февруари?

Руската мега-компания „Газпром" ще влезе в Левски до края на месеца, пише "Меридиан мач". Този слух упорито се върти на „Герена".Признаците за това са няколко. ...

Бивш кмет на Москва с интерес към Черноморец

С нов руски собственик може да се сдобие бургаският Черноморец. Закъсалите финансово "акули" са обект на наблюдение от бившия кмет на Москва Юрий Лужков, който през лятото се очаква да стане...

МЗХ откри мейл за коментари по наредбите по Кампания 2014 г.

/КРОСС/ Министерството на земеделието и храните откри електронен адрес dppp@mzh.government.bg, на който ще се приемат коментари и предложения по проектите на наредби, свързани със стартирането на Кампанията за приемане на заявления за подпомагане за 2014 г. Всички заинтересовани земеделски производители, асоциации и браншови организации имат възможност да дадат своите предложения по схемите и мерките за подпомагане през 2014 г.

Шестима са задържани на българо-турската граница

Шест лица са задържани през изминалото денонощие на входа на българо-турската граница, съобщиха от МВР.

Дъщерята на Милена Славова й пя Happy Birthday в ефир

Дъщерята на Милена Славова – Куин й пя Happy Birthday в ефира на bTV в дует с водещия Сашо Кадиев. Певицата, която имаше рожден ден преди няколко дни, беше в студиото с мъжа си.  Детето пазело изненадата в пълна тайна.
И докато певицата се радваше на изненадата, в студиото връхлетяха с балони и торта част от участниците в риалитито „Африка: Дъщерята на Милена Славова – Куин й пя Happy Birthday в ефира на bTV в дует с водещия Сашо Кадиев. Певицата, която имаше рожден ден преди няколко дни, беше в студиото с мъжа си. Детето пазело изненадата в пълна тайна. И докато певицата се радваше на изненадата, в студиото връхлетяха с балони и торта част от участниците в риалитито „Африка:

Петков: Напускането на Румен Йончев е удар по правителството

Напускането на Румен Йончев е много сериозен прецедент - в момент, в който търсиш убедителна подкрепа за правителството, напуска твой народен представител, коалиционен партньор. За това аз предупреждавам от месеци, че ще се случи и то по един начин, който е доста притеснителен и обезпокояващ.
Това каза Румен Петков от Националната гражданска Напускането на Румен Йончев е много сериозен прецедент - в момент, в който търсиш убедителна подкрепа за правителството, напуска твой народен представител, коалиционен партньор. За това аз предупреждавам от месеци, че ще се случи и то по един начин, който е доста притеснителен и обезпокояващ. Това каза Румен Петков от Националната гражданска

Гръцки фермери заплашват да блокират ГКПП "Промахон"

Гръцки фермери от град Сорос изразиха готовността си да протестират на граничния пункт "Промахон" заради несъгласието си с данъчната политика на...

Как можем да подобрим хемоглобина през бременността?

Желязото е важна съставка в менюто на бъдещата майка

    


Изнервен клиент троши игрален автомат в Поморие

На 23.02.т.г. около 22.10 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за инцидент в игрална зала, разположена на поморийската улица «Скобелев», при който

Клиент на игрална зала, разположена на поморийската улица “Скобелев”,счупил монитор на игрален автомат, съобщиха от пресцентъра на полицията. Установено е, че извършител на повреждането е 29-годишен мъж  от с. Равно, общ. Кубрат, който недоволен от показанията на монитора, започнал да го блъска и удря с юмрук. В резултат на ударите тъч дисплея на автомата е счупен, а лицето с инициали Р.М. направил опит да избяга от игралната зала. Същият е задържан от служителите на частната охранителна фирма, отговаряща за охраната на игралната зала. По данни на собственика на игралната зала стойността на нанесената щета възлиза на 1 000 лв. По случая в Районно управление «Полиция» – Поморие е образувано досъдебно производство.

ХХІІ Зимни олимпийски игри приключиха

ХХІІ Зимни олимпийски игри в Сочи бяха закрити със зрелищна церемония, на която присъстваха руският президент Владимир Путин и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Организаторите се пошегуваха със себе си, като артистите на терена изобразиха гафа при откриването, когато петият олимпийски кръг не се отвори.

Украйна издаде заповед за ареста на Виктор Янукович

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е заявил, че бившият президент Виктор Янукович е обявен за издирване, предаде Интерфакс. „Повдигнато е дело за масовото убийство на мирни граждани. Янукович и редица други длъжностни лица са обявени за издирване", е написал Аваков на своята страница във фейсбук. Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е заявил, че бившият президент Виктор Янукович е обявен за издирване, предаде Интерфакс. „Повдигнато е дело за масовото убийство на мирни граждани. Янукович и редица други длъжностни лица са обявени за издирване", е написал Аваков на своята страница във фейсбук.

Пуйката влиза в съда заради банковия обир

Валентин Кирилов – Пуйката, заедно с 3 или 4-ма свои, ще се яви пред Специализирания наказателен съд.

Дъщерята на Милена Славова я изненада в ефир с Happy Birthday

Дъщерята на Милена Славова – Куин й пя Happy Birthday в ефира на bTV в дует с водещия Сашо Кадиев. Певицата, която имаше рожден ден преди няколко дни, беше в студиото с мъжа си.  Детето пазело изненадата в пълна тайна.
И докато певицата се радваше на изненадата, в студиото връхлетяха с балони и торта част от участниците в риалитито „Африка: Дъщерята на Милена Славова – Куин й пя Happy Birthday в ефира на bTV в дует с водещия Сашо Кадиев. Певицата, която имаше рожден ден преди няколко дни, беше в студиото с мъжа си. Детето пазело изненадата в пълна тайна. И докато певицата се радваше на изненадата, в студиото връхлетяха с балони и торта част от участниците в риалитито „Африка:

Още един район остана без вода във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии следните райони ще са без вода днес: - част от к.к. Чайка до 19 часа. Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - част от кв.Чайка - районът между бул."Княз Борис I", бул.

Акад. Марков: Езикът на политиците се опростачва

"Във Великото народно събрание, където имаше много интелектуалци, журналисти, юристи, културата на езика беше на ниво, а след това – от зле на по-зле", казва председателят на Института по история на БАН

Децата ще пишат домашни със смартфони

/КРОСС/ Проф. д-р Анелия Клисарова, министър на образованието и науката  - Министър Клисарова, много амбициозни закони и реформи обещахте, но кога ще се случат. Ето, последната е - всички деца с таблети или преносими компютри в клас. Кога техниката ще е в училищата? - Стратегията за информационни и комуникационни технологии в училищата е доста амбициозна. Но ще се случи, така мисля. Ако забелязвате, повечето от стратегиите, които излизат от Министерството на образованието, са подплатени с план за действие. В случая тази е разчетена на три етапа, а ключовите инвестиции са планирани за през тази и следващата година. За 2014 г. са планирани 15 млн. лева и с тях ще се изгради единна високоскоростна оптична мрежа. Тя ще свърже всички регионални инспекторати по образование, висшите училища, научните центрове. Чрез нея всички наши структури ще имат връзка помежду си, ще ползват база от общи данни и най-вече ще се сложи край на хартиения документооборот.Вторият момент е изграждането на безжичната мрежа в училищата. В момента с такава разполагат 25 на сто от тях. Целта ни е такава да има в още 25% от училищата. След това ще се изгради актуализиран образователен портал, в който ще бъде качено учебното съдържание. Ще започнем от природо-математическите науки. Така няма да има старо съдържание на новите технологии. Това е планирано за тази и за 2015 г. - Пишете нови учебни програми и планове в момента? - Експертите вече работят

Информационната система на НЗОК е пред срив

Информационната система на Здравната каса е пред срив, предупреди подуправителят Димчо Генев. Той заяви, че, ако не се инвестира в нов софтуер и компютри, системата ще спре да работи. В момента касата не може да следи на колко договора работят лекарите.
Фрапиращи са нарушеният, открити от инспекторите при ръчна проверка. Информационната система на Здравната каса е пред срив, предупреди подуправителят Димчо Генев. Той заяви, че, ако не се инвестира в нов софтуер и компютри, системата ще спре да работи. В момента касата не може да следи на колко договора работят лекарите. Фрапиращи са нарушеният, открити от инспекторите при ръчна проверка.

Украйна издаде заповед за ареста на Янукович

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е заявил, че бившият президент Виктор Янукович е обявен за издирване, предаде Интерфакс. „Повдигнато е дело за масовото убийство на мирни граждани. Янукович и редица други длъжностни лица са обявени за издирване Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е заявил, че бившият президент Виктор Янукович е обявен за издирване, предаде Интерфакс. „Повдигнато е дело за масовото убийство на мирни граждани. Янукович и редица други длъжностни лица са обявени за издирване", е написал Аваков на своята страница във фейсбук.

Вулканите забавят глобалното затопляне

Вулканичните изригвания могат да обяснят продължаващата около 15 години пауза в глобалното затопляне, смятат американски учени, цитирани от Би Би Си. Те са изследвали влиянието върху температурата на повърхността на Земята на 17 сравнително малки изригвания на вулкани от 2000 година насам.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Вулканичните изригвания могат да обяснят продължаващата около 15 години пауза в глобалното затопляне, смятат американски учени, цитирани от Би Би Си. Те са изследвали влиянието върху температурата на повърхността на Земята на 17 сравнително малки изригвания на вулкани от 2000 година насам. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

"Защитниците на Киев" обръщат взор към Източна Украйна


Някои носят черни маски и зацапани военни униформи, други са въоръжени със сопи с пирони, а всички имат една обща цел – да предпазят Киев в момента на безвластие, последвал свалянето на президента Виктор Янукович.

Тази нова полиция има планове и отвъд столицата, разказва "Ройтерс".

През месеците на протести против правителството, които доведоха до смъртоносни престрелки и падането на президента, ядрото на демонстрантите се е организирало в отряди от по около 100 души. Те...

Киев издаде заповед за арест на Янукович

/КРОСС/ Вътрешното министерство в Киев издаде заповед за ареста на досегашния украински президент Виктор Янукович. Полицията го издирва по обвинение в масови убийства, съобщи временното ръководство на МВР. Започнало е разследване за масово избиване на мирни граждани, написа временният вътрешен минисър Арсен Аваков в Twitter. "Янукович и другите отговорни за това са обявени за издирване", допълва той. За момента не е известно къде се намира бившият вече президент. По информация на МВР той е бил в частна резиденция в Крим, но я е напуснал с кола в неизвесна посока.

КАТ предупреждават за затруднения при регистрацията на коли

Очакват се затруднения при регистрацията на автомобили днес. Още в петък по обяд КАТ временно спря работата на гишетата, които приемат документите за обработка. Причината е техническа профилактика на системата на Пътна полиция.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Регистрацията и пререгистрацията Очакват се затруднения при регистрацията на автомобили днес. Още в петък по обяд КАТ временно спря работата на гишетата, които приемат документите за обработка. Причината е техническа профилактика на системата на Пътна полиция. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Регистрацията и пререгистрацията

Спрягат проф. Михаил Константинов за шеф на ЦИК

Дългогодишният член на Централната избирателна комисия (ЦИК) и бивш шеф на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов се спряга за нов председател на ЦИК, твърди "Стандарт", като се позовава на източници от парламента. Математикът е специалист по избори и е сред най-подготвените експерти.

Киев: Украйна се нуждае от помощ на сума $35 милиарда

Украинското министерство на финансите и Националната банка съвместно с говорителя и координатор на правителството Александър Турчинов предложиха на международните партньори и по-конкретно на Полша и САЩ да предоставят до една-две седмици кредит, като оценяват плановия обем на макрофинансовата помощ за 2014-2015 г. на около 35 милиарда долара, предаде Интерфакс.

D2 представят нов албум на 28 март

Това ще е първият им от 8 години насам

    


КАТ предупреждават за затруднения при регистрацията на коли

Очакват се затруднения при регистрацията на автомобили днес. Още в петък по обяд КАТ временно спря работата на гишетата, които приемат документите за обработка. Причината е техническа профилактика на системата на Пътна полиция.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Регистрацията и пререгистрацията Очакват се затруднения при регистрацията на автомобили днес. Още в петък по обяд КАТ временно спря работата на гишетата, които приемат документите за обработка. Причината е техническа профилактика на системата на Пътна полиция. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Регистрацията и пререгистрацията

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване