Берое спазари Венци Христов в Украйна

Украинският Металург Донецк ще плати 200 000 евро за правата на национала Венци Христов.

Арестуваха aктьор от "Аватар", нападнал фотограф

Сам Уортингтън - звездата на касоразбивача Сам Уортингтън - звездата на касоразбивача "Аватар", е бил арестуван в Ню Йорк, след като е ударил фотограф, съобщават световните медии. 37-годишният Уортингтън се разхождал с приятелката си - 26-годишната манекенка Лара Бингъл, когато фотографът Шън Ли ритнал младата жена по пищяла. В отговор на постъпката му Сам Уортингтън ударил папарака в

Поморие като остров във френски план

frenska_karta_pomorie

Представеният План на западния бряг на Черно море е рисуван върху жълта хартия и намерен като самостоятелен документ. Съхранява се във Френската национална библиотека – Париж, в изключително богатия раздел „Карти и планове”, под № Ge. B. 2374. Благодарение на Централния държавен архив, копие от Плана е заведено под Инв. № 838/18 в българските архиви. При съвместната подготовка на забележителната изложба-форум „Европейското откриване на Черно море”, представена по покана на ЕП в Брюксел през 2008 г., документът бе проучен от нас и дигитализиран.

Планът е съставен от неизвестен френски автор най-вероятно някъде в началото на XVIII в., преди 1724 г. На местата за закотвяне (пристанищата) са представени дълбочините. Маркирани са котвени стоянки. Българското Черноморско крайбрежие е разработено с подробности. Някои от тях се отбелязват на карта за първи път.

frenska_karta-chernomorie1План на Западния бряг на Черно море. Началото на XVIII в. Неизвестен автор Рисуван върху жълта хартия, самостоятелен; Френска национална библиотека – Париж, Карти и планове –
Ge. B. 2374, ЦДА – КМФ 35, Инв. № 838/18, Дигитален архив „Тракия” – Геопан

Отбелязано е българското пристанище Созопол (Izopouli) с три места за акостиране. Подробно е представен Бургаският залив (Golphe de Foros) с пристанищата Порос (port Poros) с удобно място за акостиране, намиращо се срещу Пиргос (Pyrgos), Циганското пристанище (Ченгене искелеси) и Атанаскьой (Athanaski). Нанесени са още Несебър (Mesevria) и нос Емине (cap Emone). Любопитно е изобразяването на Анхиало (Aquelo), като остров, на който ясно си личат четириъгълната градска крепост, вероятно отделена от брега, с големи пясъчни наноси. Това изобразяване на Анхиало заслужава вниманието на изследователите на Черно море и промените на Черноморския бряг. На север е означен, сравнително точно, Варненският залив с две места за акостиране, както и пристанищата Галата (Varna galatasi) и Варна (Varna). Последни са отбелязани Балчик (Balchik), Каварна (Cavarna) и нос Калиакра (cap Galegra). Представеният френски план показва, колко отдавна европейския свят се интересува от западното черноморско крайбрежие и в какъв детайл е познавал неговата картография, независимо, че по това време крайбрежието е било в границите на Османската империя.

Д-р Стефан ПЕЙКОВ – член на Българската картографска асоциация

Момиче влезе в пубертета на 6 г. заради консумация на пилешко с хормони

Деветгодишната Симона навлиза в преждевременно в пубертета. Според нейната майка Борислава Сапарева причината за това е именно в консумацията на пилешко месо, съдържащо хормони. Преди три години Борислава забелязва, че тогава 6-годишната Симона има подуване на гърдичките. Консултация с ендокринолог и поредица от медицински изследвания ... Деветгодишната Симона навлиза в преждевременно в пубертета. Според нейната майка Борислава Сапарева причината за това е именно в консумацията на пилешко месо, съдържащо хормони. Преди три години Борислава забелязва, че тогава 6-годишната Симона има подуване на гърдичките. Консултация с ендокринолог и поредица от медицински изследвания ...

Стойнев: Бизнес климатът у нас се подобрява

България се отлепя от дъното и вече е тръгнала по пътя на икономическия растеж, заяви икономическият министър

    


Паднал сняг удължава ски сезона в Банско до 6 април

След като през почивните дни в Банско е натрупал нов 30-сантиметров сняг ски сезонът в курорта ще бъде удължен до 6 април, съобщиха от собственика на ски съоръженията "Юлен" АД.   Пистите са обработени, а за да няма струпване на чакащи скиори всички съоръжения работят от 8 часа сутринта, за да няма опашки на кабинковия лифт.   В момента в Банско има основно английски, руски и румънски туристи. При гостите от северната ни съседка има сериозен ръст. В ски комплекса има още туристи от Израел, Сърбия, Турция, а за уикендите идват и скиори от Гърция и Македония. От дружеството се хвалят, че от тази година в курорта са започнали да пристигат и скандинавски туристи.

Докато гражданите в Босна протестират, правителството си купува нови служебни автомобили


Докато гражданите на Мюсюлманско-хърватската федерация в Босна и Херцеговина протестират с искане за оставка на корумпираните власти, федералното правителство е издало на 7 февруари решение за покупка на седем нови служебни автомобила за 180 000 конвертируеми марки (90 хиляди евро), съобщава сараевският вестник "Дневни аваз", цитиран от БТА.

Изданието посочва, че това не е единственият случай на "разсипничество" в Мюсюлманско-хърватската федерация.

В средата на миналата...

Ретро мотори са подредени на изложба в Морската градина във Варна (видео)


Изложбата от ретро мотоциклети, монтирани върху специални каменни основи във вид на ограда в Морската градина във Варна, се обогатява. Над 20 са вече мотоциклетите в единствена по рода си колекция, предаде БГНЕС.

Някои от мотоциклетите са произведени в началото на миналия век, но все още са с двигатели в пълна изправност и могат да бъдат стартирани по всяко време.

Мотоциклетите принадлежат на частен колекционер и са една от атракциите в крайморския парк.

Петър Докладал: ЧЕЗ реинвестира печалбите си в България в подобрения на мрежата и обслужването

Г-н Докладал, преди дни министърът на енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че няма основание за промяна на цените на електроенергията тази година. Каква е позицията на ЧЕЗ по въпроса? Петър Докладал: Преди всичко бих искал да кажа, че няма да коментирам политически изказвания. В България, както и в останалите страни от Европейския съюз, определянето на цените на електроенергията е задължение и отговорност на независим орган, какъвто в случая е Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Цената на тока не може и не трябва да бъде обект на политически ангажирани изказвания. По закон формирането й е свързано с експертни анализи, на базата на които се взима решение за евентуалното й повишаване или намаляване. Тези анализи се извършват от регулатора. Що се отнася до позицията на компанията - като отговорен доставчик на обществено значими услуги, ЧЕЗ следва неотклонно мисията си да предоставя качествено и сигурно електрозахранване за своите клиенти. Надеждността на доставките обаче е пряко свързана със състоянието и възможностите на съоръженията от електроразпределителната мрежа. Качествено и сигурно електрозахранване може да бъде постигнато единствено с нови и модерни съоръжения, тоест със сериозни и системни инвестиции в мрежата. При настоящата ситуация с цената на електроенергията възможностите на ЧЕЗ са силно ограничени.   В общественото пространство витае тезата, че електроразпределителните компании генерират свръхголеми печалби, които изнасят от страната

Хората ще живеят до 120 години през 2050

Прогнозата важи само за развитите страни

    


"БДЖ – Товарни превози" и Христо Ковачки се разбраха за дълговете*

Превозите на въглища от мините на бизнесмена вече са възстановени, коментираха от БДЖ

    


Христо Ковачки плати част от задълженията си към "БДЖ – Товарни превози"

В петък компанията спря да извозва въглища от мините на бизнесмена заради натрупани дългове

    


Заподозрени загиват при странни обстоятелства след неразкрито двойно убийство край Миндя

Двама мъже тръгват по следите на бракониери през 1980 г., убити са и телата им са залети с бензин. Потулиха виновните, убедени са близките  им. Двойното убийство край Миндя и досега остава неразкрито. Хората шушукат, че зад зверското престъпление стоят местни партийни величия  и служители на МВР.  Малко след това се случват две странни смърти.
Двама мъже тръгват по следите на бракониери през 1980 г., убити са и телата им са залети с бензин. Потулиха виновните, убедени са близките им. Двойното убийство край Миндя и досега остава неразкрито. Хората шушукат, че зад зверското престъпление стоят местни партийни величия и служители на МВР. Малко след това се случват две странни смърти.

Наша авиокомпания започва директни полети от България до САЩ

Компанията е готова до 2-3 месеца да обслужва редовна линия по 3 пъти седмично.

Анелия Клисарова: Децата ще пишат домашни със смартфони

Проф. д-р Анелия Клисарова е родена във Варна. През 1986 година завършва медицина в Медицинския университет във Варна с награда “Златен Хипократ”. През 2004 г. е избрана за ректор на Медицинския университет, а през 2008 г. получава и втори мандат.

Новият Xperia Z2 Tablet на Sony си връща титлите за най-тънък, лек и водоустойчив


Sony откри представянето си на тазгодишния Mobile World Congress в Барселона с нов таблет. Той се казва Xperia Z2 Tablet и според компанията е най-тънкото и леко подобно устройство, което е и водоустойчиво.

Xperia Z2 Tablet е с дебелина на корпуса 6.4 мм и тегло 426 грама. Версията с LTE и 3G модули тежи 439 грама. Тънкият корпус и малкото тегло не компенсират работните характеристики.

Таблетът разчита на 4-ядрен Qualcomm Snapdragon 801 процесор, 3GB оперативна памет, Full...

Мигрантският приток от Балканите към Острова не е мръднал

Британски автобусни превозвачи и авиокомпании свидетестват, че потокът от мигранти от Румъния и България към Великобритания не се е увеличил след Нова година, когато паднаха ограниченията на достъпа до пазара на работна ръка за граждани на 2-те страни.

Вандали вилняха в гробищата в Благоевград

Вандали вилняха и изпочупиха 15 надгробни паметника, плочи, вази и др. в Старите гробища на Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Учители в Рибново в защита на директор Джуркин

Тази сутрин децата влязоха в класните стаи, но 12 учители отказаха да го направят. Така те изразяват подкрепата си към уволнения временен директор.

Създадоха прототип на електрически презерватив

Студенти разработиха дигитален кондом, който изпраща кратки стимулиращи импулси по протежение на вътрешната страна на артикула

Путин се срещна с шампионите от отбора на Русия

Сочи. /КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин събра всички членове на руския отбор, всички шампиони и призьори на Олимпийските зимни игри в Сочи, за да им връчи лично държавните премии. Общо, такава висока оценка, благодарение на спортните си постижения получиха 49 руски атлета, съобщи ИТАР-ТАСС. Президентът на Русия отбеляза, че руските спортисти защитиха честта на страната си. „Заедно успяхме да постигнем това, което искахме. Създадохме един празник и на нашата улица, както се казва в народа. И всичко това благодарение на вашия талант и усилия", обърна се към спортистите Путин. „Сигурен съм, че медалите, които спечелихте в честна и упорита борба, за всеки от вас имат особена стойност. Защото са спечелени, на нашата Олимпиада, в нашата страна - Русия".По думите му, отборът на Русия направи неочаквани, а с това още по-приятни, значими пробиви в руската история на спорта. „Олимпийските игри са много повече от спортни състезания, защото става въпрос за борба за звание на най-спортна държава и да се влезе в числото на лидери е дело на национален престиж", заяви още Путин.Той каза, че Олимпиадата в Сочи имаше за цел да представи пред света една нова, съвременна и многостранна Русия, отворена към света. Владимир Путин благодари правителството за ежедневната работа и подкрепата в подготовката на Олимпиадата

Стойнев: Резултатите от проверките за дейността на ЕРП-тата ще са ясни през следващите месеци

Резултатите от проверките от дейността на елекетроразпределителните дружества ще станат ясни през следващите месеци, обяви при посещението си в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, цитиран от Фокус.
Проверките се извършват от Националната агенция за приходите, АДФИ и ДАНС, Резултатите от проверките от дейността на елекетроразпределителните дружества ще станат ясни през следващите месеци, обяви при посещението си в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, цитиран от Фокус. Проверките се извършват от Националната агенция за приходите, АДФИ и ДАНС,

Румяна Ченалова: Цветанов не ми е оказвал натиск

/КРОСС/ Съдията по делото "Октопод" срещу Алексей Петров - Румяна Ченалова, отрече пред журналисти да се е срещала с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и той да й е оказвал натиск. По-рано днес Ченалова се яви пред Етичната комисия на Висшия съдебен съвет по дисциплинарното производство срещу нея, което не е свързано с делото, което тя гледа в Софийски градски съд. "Никога не съм се срещала с Цветанов и никой не ми е оказвал натиск по т.нар. дело "Октопод", заяви Ченалова, цитирана от "Правен свят". По думите й съдебният състав ще реши дали да си направи отвод. Процесът срещу Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов, Кирил Топалов, Янко Попов и Цеко Йорданов продължава вече почти две години. Днес е поредното заседание по него, което беше отложено заради изслушването на съдия Ченалова във ВСС. Името на Ченалова беше споменато в задочния разговор, продължил почти седмица, между Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, в който те си разменяха взаимни обвинения. В едно от интервютата си пред сайта "Пик" Пеевски заяви, че Цветанов настоявал пред главния прокурор Сотир Цацаров "да прикриел разследване, дошло от Македония, срещу съдийката Румяна Ченалова". "Цветанов каза, че много държал на тази съдийка, тя непременно трябвало да остане съдийка по Октопода. Останах с усещане, че Цветанов е в някаква договорка с тази съдийка. На това главният прокурор отсече, че няма как да приеме

Румяна Ченалова: Цветанов неми е оказвал натиск

/КРОСС/ Съдията по делото "Октопод" срещу Алексей Петров - Румяна Ченалова, отрече пред журналисти да се е срещала с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и той да й е оказвал натиск. По-рано днес Ченалова се яви пред Етичната комисия на Висшия съдебен съвет по дисциплинарното производство срещу нея, което не е свързано с делото, което тя гледа в Софийски градски съд. "Никога не съм се срещала с Цветанов и никой не ми е оказвал натиск по т.нар. дело "Октопод", заяви Ченалова, цитирана от "Правен свят". По думите й съдебният състав ще реши дали да си направи отвод. Процесът срещу Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов, Кирил Топалов, Янко Попов и Цеко Йорданов продължава вече почти две години. Днес е поредното заседание по него, което беше отложено заради изслушването на съдия Ченалова във ВСС. Името на Ченалова беше споменато в задочния разговор, продължил почти седмица, между Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски, в който те си разменяха взаимни обвинения. В едно от интервютата си пред сайта "Пик" Пеевски заяви, че Цветанов настоявал пред главния прокурор Сотир Цацаров "да прикриел разследване, дошло от Македония, срещу съдийката Румяна Ченалова". "Цветанов каза, че много държал на тази съдийка, тя непременно трябвало да остане съдийка по Октопода. Останах с усещане, че Цветанов е в някаква договорка с тази съдийка. На това главният прокурор отсече, че няма как да приеме

64-годишен мъж ограбен в собствения му двор

64-годишен мъж е бил ограбен в собствения си двор в село Търнава, съобщават от ОД на МВР Враца. Мъжът се намирал в двора на къщата си, когато две лица с качулки на главите нахлули и след употреба на сила отнели от него 80 лв. и мобилен телефон. Грабежът е извършен около 20:00 часа на 22.02.2014г. Образувано е досъдебно производство. 64-годишен мъж е бил ограбен в собствения си двор в село Търнава, съобщават от ОД на МВР Враца. Мъжът се намирал в двора на къщата си, когато две лица с качулки на главите нахлули и след употреба на сила отнели от него 80 лв. и мобилен телефон. Грабежът е извършен около 20:00 часа на 22.02.2014г. Образувано е досъдебно производство.

МЗХ пусна мейл за предложение по своя кампания

Всички заинтересовани земеделски производители

Олимпийските хотели в Сочи - добра инвестиция или източник на проблеми?

След края на игрите мениджърите на хотелските комплекси търсят начини да засилят потока от туристи

    


Искат 20 млн. лири за колекция коли на Джеймс Бонд

59-те автомобила не се предлагат поотделно

    


Съдията по "Октопод" отрече Цветанов да й е оказвал натиск


Съдията по делото "Октопод" срещу Алексей Петров - Румяна Ченалова, отрече пред журналисти да се е срещала с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и той да й е оказвал натиск.

По-рано днес Ченалова се яви пред Етичната комисия на Висшия съдебен съвет по дисциплинарното производство срещу нея, което не е свързано с делото, което тя гледа в Софийския градски съд. 

"Никога не съм се срещала с Цветанов и никой не ми е оказвал натиск по т.нар. дело  "Октопод", заяви...

Шегички с Борисов и Станишев: Какво ли кроят?

Британският посланик Джонатан Алън се пошегува с лидерите на най-големите парламентарно-представени партии.

Момчето без мечта


Този текст е посветен на един мой приятел. Той може да не знае, че ми е приятел. Но аз го чувствам изключително близък. Той е доста по-млад от мене. Още е в училище.

Този мой млад приятел ме научи на един много суров урок. Този мой млад приятел ми показа, че той е едно от много деца, които са ограбени не знам от кого и са оставени да се скитат по белия свят без мечти. Макар да отказвах да повярвам, че това е възможно, моят млад приятел ме увери, че той наистина няма нито една мечта....

Загина дежурен моряк на кораб „Атанас Димитров” във Варна

В края на миналия месец е загинал дежурен моряк на кораба „Атанас Димитров”. Корабът е от състава на Български морски квалификационен център. За инцидента, с неизяснен към момента характер, съобщиха читатели на Maritime.bg. Информацията бе потвърдена от няколко независими източника.

Младежи грабят храна и цигари от бензиностанция

Трима младежи са извършили грабеж от бензиностанция на околовръстния път на Видин в ранните часове в понеделник и са задигнали цигари и хранителни стоки. Ударът бил извършен около 1,40 ч. след полунощ, но веднага след подаването на сигнала в полицията били предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и извършителите били задържани.

Турчинов: Новата власт в Украйна признават САЩ, ЕС, ООН

Трябва да запазим целостта на страната, зове Кличко

    


Премиерът на Словакия се контузи, докато играеше футбол

Премиерът на Словакия Роберт Фицо, който се кандидатира за президент, се контузи вчера, докато играеше футбол на закрито, предаде ДПА.   Премиерът Фицо скъса ахилесово сухожилие на мач между две организации на социалдемократите в град Кошице.   Премиерът беше транспортиран в болница в Братислава, където ще бъде опериран.   Президентските избори са насрочени за 15 март.

Мина ли модата на моловете

Продължават ли да се строят големи търговско-развлекателни центрове, въпреки че краят на икономическата криза в България така и не се вижда? Логично ли е да започнат фалити на обекти, чиито амбициозни собственици не са пресметнали добре риска на инвестицията си. И какви похвати ползват управителите на моловете, за да напълнят търговските си площи. Продължават ли да се строят големи търговско-развлекателни центрове, въпреки че краят на икономическата криза в България така и не се вижда? Логично ли е да започнат фалити на обекти, чиито амбициозни собственици не са пресметнали добре риска на инвестицията си. И какви похвати ползват управителите на моловете, за да напълнят търговските си площи.

Еврото остана стабилно след срещата на Г-20

Позитивен ефект върху единната валута имаше и подобряващата се обстановка в Украйна

    


HSBC с 9% ръст в печалбата

Британската банка HSBC обяви 9% ръст в печалбата си за изминалата година. Печалбата на банката преди облагане с данъци за 2013 г. достигна до...

Част от бездомниците са жертви на финансови измами


Една от основните причини за бездомничеството е вътрешната миграция към София и другите големи градове, но сред хората на улицата има и мнозина, загубили имуществото си в резултат на измама. Това казва пред БНР председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. 

Сред другите причини хората да останат без дом, той изброи загубата на работа и на семейството. 

"Много от хората са подложени на финансова измама и загуба на финансовите си състояния. Има други хора, които...

Сочи 2014 - възход и падение

Двадесет и втората Зимна олимпиада, която се проведе в руския курортен град Сочи, завърши. За двадесет и втори път светът на белите спортове демонстрира своя блясък – изгряха нови герои, поя...

„Къртицата“ с първата любовна двойка

Само няколко часа преди началото на „Къртицата 2: Разтърсване“ тази вечер водещите и продуценти на предаването издадоха някои любопитни подробности....

Заседанието по делото „Октопод" беше отложено с два часа

/КРОСС/ Отложеното заседание по т. нар. мегадело „Октопод" трябваше да бъде възобновено в 11 ч. Тази сутрин стана ясно, че съдия-докладчикът Румяна Ченалова е била извикана да се яви по дисциплинарното си производство във Висшия съдебен съвет, съобщава БНР. Изслушването на Ченалова във ВСС се провали, тъй като не се е явила призована по случая свидетелка. То е за старо разследване от 2004 г. за източване на македонска компания, по което се смята, че Ченалова е имала отношение и по повод на което през април м. г. ВСС образува дисциплинарно производство. Случаят напоследък беше припомнян през разговорите между Делян Пеевски и Цветан Цветанов, в които Пеевски твърди, че Цветанов натискал главния прокурор Сотир Цацаров да не позволява Ченалова да бъде отстранена от мегаделото „Октопод", тъй като имал договорка с нея за осъдителна присъда. Самият Цветанов отрече този разговор. Днес подобен разговор да се е случвал и да е свързан с нея отрече и Румяна Ченалова, която отказа да коментира по какъв повод нейното име е било споменато по случая. Този разговор обаче се очаква да даде основание на защитата на Алексей Петров и останалите подсъдими да поискат отвод на Румяна Ченалова заради предубеденост, още повече че те припомниха, че преди време, докато беше вътрешен министър, Цветанов беше казал, че адекватната присъда за Алексей Петров е 12 години

Присъди до 4 години затвор за демонстранти срещу Путин

Наказанията са за демонстрация през 2012 година

    


Попоски и Вигенин искат влак стрела между Скопие и София

Външните министри на България и Македония Кристиан Вигенин и Никола Попоски в съвместно писмо поискаха от еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле и колегата му, отговарящ за регионална политика Йоханес Хан, подкрепа за изграждането на бърза жп връзка между София и Скопие като част от коридор №8, съобщи "Дарик". Външните министри на България и Македония Кристиан Вигенин и Никола Попоски в съвместно писмо поискаха от еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле и колегата му, отговарящ за регионална политика Йоханес Хан, подкрепа за изграждането на бърза жп връзка между София и Скопие като част от коридор №8, съобщи "Дарик".

Бюрокрацията на ЕС струвала на британския бизнес 12 млрд. паунда


Британска лоби организация призова днес за коренна реформа на ЕС, като заяви, че засилените правомощия на Евросъюза от 2009 година са стрували на британските компании 12 млрд. британски
лири, предаде Ройтерс.

"Бизнес фор Бритън" (Business fro Britain), която отбелязва, че представлява интересите на голяма, но често мълчалива част от британската бизнес общност, желае премиерът Дейвид Камерън да намали скъпо струващата бюрокрация на ЕС.

Ако бъде преизбран идната година,...

"Златен век" за Боян Радев

/КРОСС/ На 25 февруари (вторник) в 18:00 ч. Министерство на културата ще награди Боян Радев с високото отличие "Златен век" с огърлие на церемония в Националния музей на българското изобразително изкуство (НМБИИ). Събитието ще бъде придружено с откриването на зала за периодични изложби от личната колекция на големия български спортист. За начало там ще бъде показано творчеството на близкия му приятел Атанас Яранов. Достоен българин и изключителен патриот - така описват Боян Радев.Олимпийският шампион по борба вече повече от четири десетилетия събира произведения от големите майстори на нашето изобразително изкуство от близкото минало и съвремието, както и образци на античното и църковното изкуство по нашите земи. Той е обявен за дарител №1 на Националния исторически музей, където в специална зала са изложени близо 170 икони, църковна утвар, дърворезби и каменни пластики. Ценни картини, скулптури, графики и рисунки колекционерът предоставя с готовност при организирането на изложби в най-големите ни музеи, като най-често сътрудничи на Националната художествена галерия. Новата инициатива ще представи едни от най-ярките произведения от колекцията на Радев. Началото ще е с изложба на творби от Атанас Яранов (1940 - 1988). Художникът е роден в София. През 1965 г. завършва "Декоративно-монументална живопис" при проф. Георги Богданов в Художествената академия

Украйна иска $35 млрд., гонят Янукович и Азаров от Партията на регионите

Министерството предлага провеждане на международна донорска

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване