Весела Нейнски не спи заради Мариус

Тази събота в „Жените говорят“ певицата Весела Нейнски гостува на Ива и Яна по темата, разтърсила любителите на животни - евтаназията на животни в зоопарка в Копенхаген.

Внимание! Вой на сирени в 11 града

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и оповестяване при въздушна опасност ще се извърши в някои градове в стараната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Превръщат зала "Христо Ботев" в бар, ще се лее хип-хоп

Родни изпълнители се събират на Dream Party в столицата

    


Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат -  като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат -  като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Ватиканът се готви за канонизирането на двама папи

Кметството на Рим прогнозира, че за канонизирането могат да дойдат до 5 млн. поклонници

НАТО решава за Украйна и Русия

/КРОСС/Външните министри от НАТО днес и утре ще заседават в Брюксел, очакват се решения за по-нататъшните отношения с Русия, както и за подкрепа за Украйна. От централата на НАТО вече обявиха, че отношенията с Русия няма как да продължат като досега, и че предстои ревизия. Информацията в какви посоки ще бъде тя обаче засега се пази от медиите и публиката - известно е само, че посланиците на 28-те страни-съюзници са разработили различни варианти, а решенията кои от тях ще влязат в действие ще бъдат взети днес от външните министри. Високопоставени представители от щаб-квартирата на АлУкрайианса обясниха, че вариантът „военен отговор" не е на дневен ред, както и че не се обмисля разкриване на нови натовски бази в Източна Европа. НАТО обаче ще засили военното си присъствие в района - в отговор на тревогите на страните-членки, разположени най-близо до зоната на конфликта. Ще бъде засилена и подкрепата за Украйна, като от властите там се очаква информация как алианса може да помогне за укрепване на отбранителния капацитет на страната. Това е първата министерска среща след анексирането на Крим. Северноатлантическият съвет вече реши да бъдат прекратени работните контакти с руски военни и цивилни представители. Решено беше и диалогът да продължи на ниво „посланици" в съвета „НАТО-Русия". За пръв път от много време насам обаче днес той няма да заседава в рамките на срещата на външните министри.  

Слънчево и топло

 Над страната ще бъде слънчево, след пладне с временни увеличения на облачността и на отделни места в източната половина от страната ще превали, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури в повечето места ще са между 2° и 7°, в София около 3°. Ще духа умерен, в западните райони на Дунавската равнина до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София 19° - 20°.

Над планините ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На места в централните райони на Стара планина и Родопите е възможно слабо да превали. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен северозападен вятър.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания. Ще се появи до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 20°.

Преглед на печата - 1 април

Посещението на американския помощник-държавен секретар Виктория Нюланд у нас е сред водещите теми за вестниците във вторник. „Помощник-държавният секретар по въпросите на Европа и Азия Виктория Нюланд е на посещение днес в България.

Трима в болница след катастрофа в Русе

Трима мъже са ранени при тежка катастрофа в Русе.
Лек автомобил се преобърна на международното шосе в Русе. В най-тежко състояние е 37-годишният водач, който е откаран в болницата от Спешна помощ с опасност за живота.
Останалите двама са с по-леки наранявания. Инцидентът станал малко преди 20 часа на бул. „България". Трима мъже са ранени при тежка катастрофа в Русе. Лек автомобил се преобърна на международното шосе в Русе. В най-тежко състояние е 37-годишният водач, който е откаран в болницата от Спешна помощ с опасност за живота. Останалите двама са с по-леки наранявания. Инцидентът станал малко преди 20 часа на бул. „България".

Най-легендарните шеги за 1 април на всички времена

/КРОСС/Ако искате да изненадате своя приятел, роднина или колега с невероятна шега за 1 април задължително трябва да отделите малко време за подготовка. Oбърнете специално внимание на детайлите и бъдете сигурни, че жертвата ви ще бъде на точното място в точното време, за да наблюдавате от близо изненадата в очите му. В интернет можете да откриете безкрайни съвети и предложения за това как най-оригинално да се пошегувате с някого, а от вас се иска само да прецените кой трик точно искате да използвате. За да отбележат подобаващо настъпването на 1 април от HuffingtonPost публикуваха списък с няколко от най-легендарните шеги през последното столетие. Изборът им се е спира на тях първо заради това, че достигат и респективно заблуждават огромна аудитория от хора, а също така са и уникални като послание. Вероятно някои от тях могат да ви послужат като вдъхновение за собствените ви шеги, а ето и кои са те: 1. Instant Color TVШвеция бе една от първите европейски страни, която започна да продава телевизори на своите граждани, които тогава показваха единствено черни и бели кадри. През 1962г. един от най-популярните канали в страната STV използва 1 април, за да разкрие „тайната", с която собствениците могат да се наслаждават на цветна картина. За целта те трябва да поставят допълнително найлоново покритие пред телевизорите си, а съвета им последван от много хора, но едва ли някой от тях е успял да получи нещо повече от черно-белите си кадри. 2

1 април - Ден на шегата

 Днес не пропускайте да се пошегувате с приятели и колеги, но така, че да няма обидени и резултатът да е само усмивки.

Ден лъжата празнуват и в други страни по света, макар и не винаги точно на 21 април.

На 28 декември в Испания празнуват "Денят на невинните" (Dia de los Santos Inocentes). Според католическата църква това е денят, в който по заповед на цар Ирод са избити всички деца до 2 години, родени в древна Юдея, за да се премахне току-що роденият Исус от Назарет. На същата дата в Испания се чества "Денят на шегата". По обичай на този ден се правят шеги от всякакъв род. Внимавайте да не изпиете едно солено кафе, защото това е традиция в Испания. В Мексико тази дата също се е превърнала в истинска фиеста. Помнете, че на тази дата в Мексико не се дава нищо назаем – пари, бижута, книги. В Перу можете да видите десетки хора, които се разхождат по улиците с хартиени надписи на гърба, които веднага превръщат човек в обект на подигравки. На този ден по традиция медиите публикуват неверни информации, които читателите трябва да открият. На следващия ден вестниците и телевизиите разкриват кои новини са били истина и кои лъжа.

В други страни, които не са испаноговорещи, този ден се нарича "Ден на лъжата" и се чества на 1 април. В Нова Зеландия, Великобритания, Австралия и Южна Африка шеги се правят само до обяд. Всеки, който се пошегува в друго време от деня получава псевдонима "Априлски глупчо". Във Франция, Ирландия, Италия, Южна Корея, Япония, Русия, Германия, Канада и САЩ шегата властва през целия ден. Иранците си правят шеги на 13-тия ден от Персийската Нова година, който се пада на 1 или 2-ри април. Празникът се нарича "Сиздах Бедар" или празникът на природата, който се е празнувал още през 536 г. пр.н.е. Това кара мнозина да вярват, че Първоаприлският ден на шегата се е зародил от тази традиция. Във Франция празникът се нарича "Априлска риба". На този ден французите се опитват да закачат хартиена риба на гърба на жертвата, без да бъдат забелязани. Подобна шега се прави и в Италия.

Според фламандския обичай децата заключват своите родители и ги пускат само, когато те обещаят да им дадат лакомство. На този ден по времето на династията Чосон в Корея било позволено царското семейство и придворните да се шегуват помежду си. Това бил първият снежен ден от годината. Хората се замеряли със снежни топки и после давали фалшиви оправдания. Уцеленият със снежна топка се смятал за "губещ" и трябвало да изпълни едно желание на човека, замерил го със сняг.

В Полша този ден е изпълнен с шеги, вицове и закачки. Дори държавните институции си позволяват да лъжат, а важната работа се отлага за друг ден. В Шотландия 1 април е ден на кукувицата, тъй като там птицата е символ на глупостта. В Дания "Денят на лъжата" идва с месец закъснение – 1 май и е известен като "Майска котка" (May-cat). Датчаните много рядко празнуват на този ден. В Германия и Австрия считат 1 април за нещастен ден, а родените на този ден за хора без късмет.

Алея и асансьори, а не кална пътека, ще свързват "Дружба" с метрото


Обявен е търг за изграждането на съоръжения за пешеходен достъп от столичните квартали "Дружба" 1 и 2 и "Цариградски комплекс" до метрото, показа справка на "Дневник" в регистъра на Агенцията за обществени поръчки. Калната пътека, която в момента гражданите използват, за да стигнат до станция "Цариградско шосе - Интер експо център", ще бъде заменена с пешеходна алея, асансьори и подземен достъп до спирката.

Обещаваният от две години проект най-накрая е на път да се реализира....

1 април в историята

/КРОСС/527 г. - Начело на Византия застава Юстиниан I 1572 г. - Група протестантски пирати превзема град Брийле.1579 г. - Основан е университета във Вилнюс.1778 г. - Бизнесменът от Ню Орлийнз Оливър Полък създава знака на долара.1803 г. - Френското правителство забранява да се дават имена на деца, които ги няма в календара.1808 г. - Император Александър I провъзгласява присъединяването на Финландия към Русия.1826 г. - Патентован е двигателят с вътрешно горене.1875 г. - Лондонският вестник Таймс първи започва да печата всекидневна метеорологична информация.1889 г. - В Чикаго се появява на пазара първата миеща машина, изобретена от Джозефин Кокрейн.1890 г. - В САЩ белгийският емигрант Шарл Ван Депол получава патент за първия тролейбус.1891 г. - Художникът Пол Гоген отплавал за Таити.1906 г. - Подписана е Международна конвенция за защита на птиците.1916 г. - В България се въвежда Григорианския календар и датата не съществува в календара от тази година.1918 г. - Първата Световна Война: Създадени са Кралските Военновъздушни сили като амалгама от Кралския летателен корпус (Royal Flying Corps) и Кралската флотска въздухоплавателна служба (Royal Naval Air Service).1933 г. - Немският крайцер Адмирал Шеер е спуснат на вода.1936 г. - Основан е аржентинският ФК Лухан.1937 г. - Бирма (днес Мианмар) се отделя от Индия.1939 г. - Пада Втората испанска република.1940 г. - В Ню Джърси е проведена първата демонстрация на електронен микроскоп.1946 г

Чужденците ще посещават Крим с руски визи

За да посетят Крим на чужденците ще им се наложи да си извадят вече руски визи от дипломатическите представителства или консулски служби на Руската федерация.

Мъж с опасност за живота след катастрофа, ранени са още двама

Трима мъже са ранени при тежка катастрофа в Русе.
Лек автомобил се преобърна на международното шосе в Русе. В най-тежко състояние е 37-годишният водач, който е откаран в болницата от Спешна помощ с опасност за живота.
Останалите двама са с по-леки наранявания. Инцидентът станал малко преди 20 часа на бул. „България Трима мъже са ранени при тежка катастрофа в Русе. Лек автомобил се преобърна на международното шосе в Русе. В най-тежко състояние е 37-годишният водач, който е откаран в болницата от Спешна помощ с опасност за живота. Останалите двама са с по-леки наранявания. Инцидентът станал малко преди 20 часа на бул. „България".

Новият президент на Словакия се отказа от заплатата си

 Новоизбраният президент на Словакия Андрей Киска се отказа от полагащата му се заплата, която е в размер на 6600 евро месечно.

Милионерът и филантроп Киска печели по 700 хил. евро годишно. 

Президентската си заплата той ще дарява за благотворителност, като засега не е обявил конкретно какви инициативи ще подкрепи.

51-годишният Киска спечели изборите с 59,4%, докато главният му опонент Роберт Фицо взе 40,6%. 

Той е първият безпартиен и без комунистическо минало държавен глава на Словакия. 

Киска има два брака и четири деца и е основател на благотворителната организация "Добрият ангел". 

Сред най-известните милионери, които вземат символична заплата е основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг, който по документи взима заплата от 1 долар.

Неговото богатство идва, разбира се от другаде – най-вече от собствеността върху голяма част от социалната мрежа. Сп. „Форбс“ изчислява състоянието му на 26,7 мрд. долара. 

Друга легендарна фигура в Силициевата долина –

основателят на „Епъл“ Стив Джобс, също взимаше заплата от 1 долар,

независимо, че оглавяваше най-скъпата компания в света.  

В клуба на богаташите, които имат заплати от по 1 долар, са и някои висши фигури в „Гугъл“ – Ерик Шмит, Сергей Брин и Лари Пейдж. 

Русия вдигна цената на газа за Украйна

От днес пределните цени на природния газ за индустриалните потребители в Украйна се увеличават с 29,1% и възлизат на 4020 гривни /около 365 долара/ за 1000 куб/м., а за предприятията, финансирани о...

Телефонните разговори поевтиняват

От днес падат цените на телефонните разговори. Намалението на разговорите идва заради промяната на тарифирането. Досега потребителите плащаха по система "60 секунди плюс 1". Това означаваше...

Българите в чужбина вече могат да подават заявление за гласуване за изборите

Българските граждани в чужбина вече могат да подават заявление за гласуване за изборите за Европейски парламент извън страната, предаде БТА. На сайта си Министерството на външните работи съобщава, че...

Час пик се оказва непоносимо бреме по "Цариградско шосе"

Постепенно движението по бул. "Цариградско шосе" в столицата започва да навлиза в нормалния си ритъм, след като мина час пик, но остава натоварено в участъка при 4-ти км, предаде БГНЕС. Т...

Съдът гледа второ дело за опит за убийство срещу Салахедин Бин Аладин

СГС заседава по дело срещу Салахедин Бин Аладин за опит за убийство през май миналата година. Тогава Бин Аладин е наръгал Тихомир Владимиров с нож на паркинга на Централни хали в столицата, предаде...

Мария Илиева с концерт в Лондон

На 4-ти април (петък) Мария Илиева ще направи първия си голям концерт в Лондон. На сцената на Clapham Grand на певицата ще партнират маестро Живко Петров (клавишни) и Лили Йончева (перкусии). Поканат...

Ловеч ще отдаде уважение на един голям български космонавт

35 години от полета на почетния си гражданин Георги Иванов ще отбележи Ловеч на 10 април. Той е първият български космонавт, който излита в космическото пространство. От утре до края на месеца пре...

Преп. Мария Египетска. Св. мчк Аврамий Български

/КРОСС/ Сведенията, които имаме за живота на преподобна Мария Египетска, научаваме от изповедта, която тя направила пред един старец - отшелник в пустинята на изток от река Йордан. През шестия век в един от палестинските манастири живял благочестив старец на име Зосима. Той бил дете, когато дошъл за първи път в светата обител. В продължение на много години Зосима добросъвестно и точно изпълнявал монашеските правила, като прекарвал времето си в пост и молитва, в славословие и изучаване на Св. Писание. Преминал вече средата на житейския си път на земята, когато бил на 53 години, той бил смутен от странна мисъл: "Има ли на земята монах, който би могъл да ми покаже такива подвизи и добродетели, които аз да не съм извършил? Ще се намери ли в пустинята човек, който да е извършил повече от това, което съм извършил аз>? Когато мислел това, явил му се ангел Господен и казал: "О, Зосиме, досега се подвизаваше добре и премина похвално постническия подвиг. Има обаче много по-големи подвизи 6т тия, които ти си извършил. Ако искаш да узнаеш, още какви пътища за спасение има, отиди в манастира, който е близко до р. Йордан". Зосима послушал дадения му от ангела съвет и веднага се отправил за посочения му манастир. Братята го приели с любов, и той им открил, че по Божие внушение е дошъл да се поучи от тяхния живот. Строг бил уставът в този манастир. Тих и свет бил животът на иноците в него

Член на „Десен сектор“ откри огън в Киев; трима ранени

 Член на радикалната националистическа група „Десен сектор“ откри огън в центъра на Киев и рани трима души, поне един от които тежко. 

Според показанията на очевидци

мъжът на име Орест, който започнал стрелбата, е бил пиян. 

Ранените са двама души от силите за самоотбрана на Майдана и зам.-ръководителят на градската администрация на Киев Богдан Дубас, който не е пострадал сериозно. 

Инцидентът стана повод за напрежение с украинските сили на реда, предаде Франс прес. 

Членове на паравоенното движение се барикадираха заедно със стрелеца в хотел близо до площад „Независимост“, който беше обкръжен от специални части на милицията и силите за самоотбрана на Майдана. 

Впоследствие стрелецът се предаде, но блокадата на хотел „Днипро“, неофициален щаб на „Десен сектор“, продължи. 

Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков заяви, че членовете на „Десен сектор“ до сутринта трябва да предадат оръжието си и да напуснат хотела. 

„Хотел „Днипро“ е отцепен от подразделения на МВР. Никакъкъв щурм не се планира. Рано сутринта представителите на „Десен сектор“ трябва да напуснат сградата. Без оръжие. Съпроводени от сътрудници на СБУ ще бъдат отведени с автобус до база извън града. Следствените действия с участниците в престрелката и задържания продължават“, написа Аваков във фейсбук профила си. 

Инцидентът, който според краткото съобщение на Ройтерс

няма политически мотиви,

се разигра пред ресторант „Мафия“ на „Крешчатик“, на стотина метра от Майдана, все още ограден с барикади и охраняван от силите за самоотбрана. 

Два часа след инцидента министър Аваков съобщи, че стрелецът се е предал и е задържан в следствения арест на СБУ. 

„Информираме, че ситуацията напълно се контролира и повторение на такива постъпки няма да се допусне занапред“, заяви министерството, като добави, че причините за стрелбата са неизвестни. 

Телефонните разговори може да поевтинеят

Операторите вече ще слагат лимит от 50 лв. за мобилния интернет

    


Президентът ще участва в Четвъртата среща на върха ЕС - Африка

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Брюксел на днес и утре за участие в Четвъртата среща на върха ЕС - Африка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
На 1 април Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с европейския Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Брюксел на днес и утре за участие в Четвъртата среща на върха ЕС - Африка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На 1 април Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с европейския

Син на бивш световен шампион срещу Кобрата

Илайжа, син на бившия световен шампион Оливър Маккол, ще бъде съперник на Кубрат Пулев на галавечерта в събота в германския град Рощок.

Боят ще бъде в 8 рунда затова и титлата на Кобрата в супертежка категория на Международната боксова федерация (IBF) – интерконтинентална няма да бъде заложена, обяви Нова телевизия. 

За последно 26-годишния Илайжа, син на бившия световен шампион Оливър Маккол, ще бъде съперник на Кубрат Пулев на галавечерта в събота в германския град Рощок. Боят ще бъде в 8 рунда затова и титлата на Кобрата в супертежка категория на Международната боксова федерация (IBF) – интерконтинентална няма да бъде заложена, обяви Нова телевизия. За последно 26-годишния

И Лара, и Баретата още чакат: Кой ги поръча?

Разследването по случаите с отвличането на Лара Банева и стрелбата срещу Златомир Иванов-Златко Баретата продължава. И към момента обаче производствата са срещу неизвестни извършители, съобщиха за BNews от прокуратурата.

Плевнелиев ще участва в Четвъртата среща на върха ЕС - Африка

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Брюксел на днес и утре за участие в Четвъртата среща на върха ЕС - Африка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
На 1 април Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с европейския Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Брюксел на днес и утре за участие в Четвъртата среща на върха ЕС - Африка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На 1 април Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с европейския

Римски ден в Никополис ад Иструм

/КРОСС/На 13 април 2014 г. Археологически резерват Никополис ад Иструм ще стане мащабна сцена за антични възстановки от времената на Римската империя. Сред останките на древния град до село Никюп ще „оживеят" древни ритуали, занаяти, весталки, легионери, патриции и знатни римлянки. Римският ден е в рамките на Международното изложение „Културен туризъм" и ще представи пред участниците в борсата, туроператорите, турагенти и всички посетители завършената през миналото лято социализация на резервата, както и потенциала на мястото за нови туристически атракции. Събитието се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов" със съдействието на Регионален исторически музей-Веелко Търново. С живи картини в играта на времето ще се включи групата за антични възстановки "Първа тракийска кохорта" и "Първи италийски легион" към Съвет по туризъм - Свищов. Демонстрациите на легионерите ще бъдат придружени с възстановки на занаяти - ковачество, монетосечене и др. Дошлите в Никополис ад Иструм ще могат да стрелят с лък и да опитат древноримска кухня, като на място по автентична рецепта ще бъде приготвяна рибена супа. Сред останките на агората ще бъде представена римска сватба. Древтият ритуал отпреди 1500 години, започващ с пречистващия дома танц на весталките, ще пресъздаде театралното студио към читалище „Съгласие" в гр. Дебелец

Бизнеси, родени от кризата - купи електронна книжка с SMS за 1,20 лв.

В MediaMall вече може да закупите със sms книжка в PDF формат "Бизнеси, родени от кризата на цена 1,20 лева.Книжката е в PDF формат от 15 страници, съдържаща материалите от поредицата "Бизнеси, родени от кризата" на вестник "Труд", публикувана от юли до ноември 2013 г. В книжката може да прочетете:-        Старото става ново-        Купи компот от В MediaMall вече може да закупите със sms книжка в PDF формат "Бизнеси, родени от кризата на цена 1,20 лева.Книжката е в PDF формат от 15 страници, съдържаща материалите от поредицата "Бизнеси, родени от кризата" на вестник "Труд", публикувана от юли до ноември 2013 г. В книжката може да прочетете:-        Старото става ново-        Купи компот от

Преглед на печата

/КРОСС/Водещи заглавия в печата в. Труд - Продавач - най-търсената професия у насв. 24 часа - След две верижни катастрофи 21 коли в адско меле на „Тракия", двама убити и 15 ранени в. Стандарт - Пелена на смърттав. Новинар - Нови правила за акредитация на вузоветев. Дума - Обмислят данък върху пустеещата земяв. Сега - Абитуриентите едвам се справят с математикатав. Телеграф - Абитуриентите без снимки в училищев. Монитор - Обмислят данък върху пустеещи нивив. Земя - Данък „Бурен"в. Всеки ден - Кървав адв. България днес - Поръчват магии за изборитев. Капитал - Състезанието за третата линия на метрото започвав. Преса - Богати фирми на лов за инженери Водещи заглавия на вътрешните страници ВСЕКИ ЧЕТВЪРТИ ПЕНСИОНЕР ИНВАЛИД в. Телеграф - стр. 6Без еднакви цени на лекарствата в. Телеграф - стр. 6Богати фирми на лов за инженери - в. Преса - стр. 1, 7Връщаме пластмасовите бутилки в магазина - в. Преса - стр. 1, 13Депутатите ще обиколят 270 пъти Екватора - в. Преса - стр. 5Скриха Нюланд от медиите и от „Атака" - в. Преса - стр. 5Само в пет области има съгласие за РИК - в. Преса - стр. 5Първи сблъсък в ЦИК между ГЕРБ и управляващите - в. Преса - стр. 5Две жертви и 15 ранени в адски сблъсъци на ''Tракия'' - в. Преса - стр. 8 , 9Цветанов поведе щаба на ГЕРБ - В. 24 часа - стр. 4Естакадата на Семинарията спира метрото до „Хладилника" - В. 24 часа - стр. 4Бареков ще атакува парламента на 26.5. - В. 24 часа - стр

Първанов: В листата на АБВ има млади хора, за които тепърва ще се говори

Русе/КРОСС/ "Участвал съм и съм правил много листи. Нека като човек със скромен опит ще кажа, че АБВ има една много добра листа с установени авторитети и млади хора с бъдеще. Нашата амбиция бе да направим сплав от различни по възраст професионалисти." Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ по време на срещата си с граждани на Русе, където се събраха над 300 човека, за да дискутират с представителите на АБВ по ключови за живота и бъдещето им в България въпроси. В листата на АБВ има млади хора, за които тепърва ще се говори, каза Първанов и за пример посочи двама от най-младите кандидати в листата за ЕП - Ангел Ризов и Ивайло Русчев. За водача на листата на АБВ и настоящ евродепутат Ивайло Калфин Първанов каза, че той оставя ярка следа в Европейския парламент. „Показателно е, че по независимите критерии на Европейската комисия, които измерват работата на евродепутатите, Калфин се намира на едно от челните позиции по ефективност", коментира президентът. Що се отнася до държавническия поглед върху управлението на България, Георги Първанов каза, че като президент на републиката два пъти е правил стратегия за развитието на страната. „Работих върху това и като се присъединихме в Европейския съюз. Работил съм върху стратегията за развитие на страната до 2020 година

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 1 април - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. гр.Варна - ул."Брегалница" бл.

Мобилните разговори може да поевтинеят до дни

Новата система отчита първоначална продължителност от 30 секунди, а следващите ще се плащат реално

    


Влизат в сила промени в тарифирането на мобилните разговори

Новата система отчита първоначална продължителност от 30 секунди, а следващите ще се плащат реално

    


Пускат сирените в 11 града на 1 април

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и оповестяване при въздушна опасност ще се извърши в някои градове в стараната, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Сиренната система и гласовата информация ще бъдат задействани точно в 13:00 часа на 1 април. Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и оповестяване при въздушна опасност ще се извърши в някои градове в стараната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сиренната система и гласовата информация ще бъдат задействани точно в 13:00 часа на 1 април.

Цената на природния газ пада от днес

От днес природният газ ще се продава с 2,73 на сто по-евтино

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/София. От 09:00 часа в залата за журналисти в сградата на Висшия съдебен съвет на ул. "Екзарх Йосиф" № 12, ще се състои брифинг на представляващия ВСС Соня Найденова. Тема на брифинга е: "Отчет на дейността на ВСС за първото тримесечие на 2014 г.". София. От 09.30 и от 13:30 часа Софийски градски съд, 23 състав, ще заседава по НОХД №599/2014 - срещу Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (чл.282 - 283а от НК). София. От 09.30 часа Софийски градски съд, 9 състав, ще заседава по НОХД № 5676/2013 - срещу Салахедин Бин Аладин (чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК). София. От 09.30 часа Софийски градски съд, 34 състав, ще заседава по НОХД № С 155/2013 - срещу Цветан Цветанов (чл. 288, пр.2, вр. чл. 26, ал.1 от НК). София. От 10:00 часа в Сцена-клуб "Максим" на Театър "Българска армия", ще се проведе пресконференция за обявяване номинациите за наградата „Аскеер 2014" в категория съвременна българска драматургия. София. От 11:00 часа в Националния исторически музей /НИМ/ ще бъде представена обновената експозиция на зала 2 - „Античност". На откриването ще присъства и Велислава Кръстева, зам.-министър на културата. София. От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе представяне на Годишния доклад на БХК, посветен на състоянието на правата на човека в България през 2013 г. София

Графика на деня: Расте спредът в очакванията за корпоративните печалби в САЩ

Mоже би ръководителите на компании от S&P 500 се опитват да управляват пазарните нагласи, пише MarketWatch

    


Дани Алвеш отговори на критиците

"Ако бием е заради съдиите, когато губим - цикълът е свършил"

    


Сирени вият в 11 града

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и оповестяване при въздушна опасност ще се извърши в някои градове в стараната, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Сиренната система и гласовата информация ще бъдат задействани точно в 13:00 часа на 1 април. Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и оповестяване при въздушна опасност ще се извърши в някои градове в стараната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сиренната система и гласовата информация ще бъдат задействани точно в 13:00 часа на 1 април.

Ремонтират „Цариградско шосе” по моста над бул. „Д-р Г. М. Димитров”

Започва рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе” по мостовото съоръжение над бул. „Д-р Г. М. Димитров”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда.
От 1 април до 15 май 2014 г. Започва рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе” по мостовото съоръжение над бул. „Д-р Г. М. Димитров”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда. От 1 април до 15 май 2014 г.

Телевизионно утро

/КРОСС/ Гледайте в сутрешните блокове на телевизиите днес: bTV, "Тази сутрин" Тема: Отново тежки катастрофи! Докога заради превишена скорост ще умират невинни хора? Тема: Трябва ли да бъдат орязани таксите на съдебните изпълнители и честно да информират длъжниците какво ги чака? Тема: Ще можем ли наистина сами да редим листите на изборите, или партиите отново ще вкарват своите кандидати? Тема: Защо игуменът на Копиловския манастир ще поздрави с 1 час закъснение християните на Великден? Тема: Какъв житейски късмет изтегли „Момичето на късмета" Свилена? Нова ТВ, "Здравей, България" Тема: Уникални кадри от охранителни камери как крадци ни обират на пазара Тема: Ученик уби друг ученик. Не му направил път да мине. Тема: Слага ли се край на узаконеното лихварство с мерките за банките? Отговорите на финансистите Кольо Парамов и Валери Димитров. Тема: Да очакваме ли избори по костинбродски? Гост по темата е ковачът на изборните правила Мая Манолова Тема: Яне Янев рестартира дясното. Как ще промени Конституцията? Тема: Миков поднася кафе на Местан - какво още - само в „Здравей, България". Тема: VIP танцьорите Нели Атанасова и Атанас Месечков часове преди Dancing Stars

Двама загинаха при катастрофа край врачанско село

20-годишен мъж е настанен в болница след произшествието

    


Ремонтират „Цариградско шосе” по моста над бул. „Д-р Г. М. Димитров”

Започва рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе” по мостовото съоръжение над бул. „Д-р Г. М. Димитров”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда.
От 1 април до 15 май 2014 г. Започва рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе” по мостовото съоръжение над бул. „Д-р Г. М. Димитров”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда. От 1 април до 15 май 2014 г.

Днес рожден ден имат...

/КРОСС/ Андон Андонов, депутат от ГЕРБ в 42-ото НС, 60 г. Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, изпълнителен директор на "Стара планина холд" АД, 55 г. Владимир Шопов, политолог, 44 г. Иван Станчов, историк и икономист, председател на фондация „Карин дом", 85 г. Магдалена Малеева, бивша тенисистка. Мария Кузманова, член на ВСС. Николай Божинов, собственик и управител на фирма „Глория палас" - дипломатически клуб в Горна баня, 60г. Огнян Гелинов, режисьор, 66г. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, член на УС на КРИБ, 65г.  

Започва ремонтът на "Цариградско шосе" в София


От днес започва ремонтът на "Цариградско шосе" в София в участъка мостовото съоръжение над бул. "Г.М.Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов". Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда, съобщиха от Столичната община.

Първият етап е обновяване на мостовото съоръжение над бул. "Д-р Г. М. Димитров". От 1 април до 15 май 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване