Украйна вдига цените на газта за битови нужди със 73%

От 1 май правителството на Украйна ще повиши цените на газта за битови нужди средно със 73%, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на изявление украинския министър на финансите Александър Шлапак. По него...

Варненци се борят до дупка срещу вредния Южен поток

Моята справедливост е решението на министъра да бъде отменено, защото има много неточности. Ще се борим до последно, заяви Радослав Минков, който е един от жалбоподателите, който заедно с още три физически и три юридически лица подадоха иск в съда, заради несъгласието си със строителството на компресорната и помпена станция на Южен поток буквално пред къщите им във Варна.

Авторите на "Ран-Ът": Не разбрахме за парите на България отпреди 1989 г.

След издаването на плана „Ран-Ът” работихме с правителството на СДС и ситуацията беше подобна на тази с валутния борд. В резултат от токсичната политическа среда в България, изгубихте седем много ценни години, за да поемете в посоката на приватизация.

Росен Плевнелиев в Брюксел: България продължава с усилията си за справяне с миграционния натиск

Ситуацията със сирийските бежанци в България беше във фокуса на срещата на държавния глава Росен Плевнелиев с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 
"Страната ни е предприела редица мерки за справяне с миграционния натиск и благодарение на европейската солидарност значително са Ситуацията със сирийските бежанци в България беше във фокуса на срещата на държавния глава Росен Плевнелиев с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  "Страната ни е предприела редица мерки за справяне с миграционния натиск и благодарение на европейската солидарност значително са

Доходите от сделки с биткойн се декларират и облагат, напомни НАП


Доходите на физически лица от продажба или замяна на виртуалната валута биткойн се декларират с годишната данъчна декларация и върху тях се дължи данък върху общата годишна данъчна основа (10%). Това уточнение направи днес Националната агенция за приходите (НАП). Срокът за деклариране на доходите, придобити през 2013 г., е 30 април.  

Според приходната агенция доходите от продажба на валутата биткойн се третират като доходи от продажба на финансов актив. Облагаемият доход и данъчната...

Броят на българи и румънци в Германия скочил рязко

Месечната нетна имиграция спрямо януари 2013 г. е нараснала с 80%, сочат данни на Института за изследване на трудовия пазар и заетостта

Топ 10 на най-мирните държави в света

В международна класация, включваща 162 страни, България не е на последно място и измества страни като Франция и Великобритания

Инициативата „Дари детска книга – сътвори магия” стартира от днес във Варна

Благотворителната инициатива „Дари детска книга – сътвори магия”, фондация „Свети Свети Константин и Елена“ за поредна година отбелязва 2 април – Международен ден на детската книга и рожден ден на ненадминатия разказвач на приказки Ханс Кристиан Андерсен, научи Moreto.

Росен Плевнелиев в Брюксел: България продължава с усилията си за справяне с миграционния натиск

Ситуацията със сирийските бежанци в България беше във фокуса на срещата на държавния глава Росен Плевнелиев с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 
Ситуацията със сирийските бежанци в България беше във фокуса на срещата на държавния глава Росен Плевнелиев с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  "Страната ни е предприела редица мерки за справяне с миграционния натиск и благодарение на европейската солидарност значително са

Нито чакаме US-войски, нито влизат руски самолети!

По време на срещата между премиера и американската дипломатка не са обсъждани военни аспекти на кризата в Украйна. Това обяви Орешарски в парламента. По-късно той обясни, че няма информация руски военни самолети да са навлизали в нашето въздушно пространство

Наваксахме изоставането при възстановяването на ДДС, рапортува Орешарски

„Въпреки затрудненията през миналата година успяхме да наваксаме всякакво изоставане при възстановяване на ДДС. 2014 година е първата от 5-6 години, в която фирмите влязоха с напълно възстановен ДДС в съответните срокове", обяви министър-председателят Пламен Орешарски на парламентарния контрол в парламента.

„Въпреки затрудненията през миналата година успяхме да наваксаме всякакво изоставане при възстановяване на ДДС. 2014 година е първата от 5-6 години, в която фирмите влязоха с напълно възстановен ДДС в съответните срокове", обяви министър-председателят Пламен Орешарски на парламентарния контрол в парламента.

Путин вече е разведен, името на съпругата му изчезна от официалната му биография

Името на бившата съпруга на Владимир Путин – Людмила е заличено от биографията му, публикувана на официалния сайт на руския президент. "Това означава, че разводът се е състоял", коментира прессекретарят на Путин Дмитрий Песков пред ИТАР-ТАСС.   Сега на официалния сайт на Кремъл в биографията на Владимир Путин са упоменати само дъщерите му Мария и Катерина. Корекцията е направена точно преди 1 април, когато висшите държавни служители на Русия, включително и президентът, подават декларации за доходите си, като трябва да декларират и доходите и имуществото на съпрузите и членовете на семейството. Владимир и Людмила Путини обявиха намерението си да се разделят на 6 юни миналата година, след около 30-годишен брак. Президентът заяви, че това е общо решение.   Съпрузите съобщиха за развода след балетен спектакъл в Кремъл, където публично се появиха заедно за пръв път от година. От лаконичните обяснения на двамата се разбра, че се разделят, защото Людмила Путина не обича публичността, макар че, по думите на Владимир Путин, е "отстояла на тази вахта вече 9 години", и двамата имат свой собствен живот, след като и децата им са пораснали.

Обсъжда се механизъм на турските превозвачи да се връща ДДС за горивото

България няма да отменя транзитни такси, както настояват съседите, заяви транспортният министър Данаил Папазов

    


Фирмите влязоха в 2014-та с изплатено ДДС, доволен Орешарски

През миналата година успяхме да наваксаме всякакво изоставане и 2014-а е първата година от последните 5-6, в която фирмите влязоха с изплатено ДДС, обяви Орешарски. Продължаваме да изплащаме ДДС в срокове, похвали се той.

Осигуряват стаж на 16000 ученици и 2000 безработни младежи

През 2014 г. ще бъде осигурено провеждане на професионална подготовка в реални работни условия на 16 000 ученици от системата на професионалното...

Шофьор помете бременна жена и избяга

Млад шофьор от несебърското село Раковсково блъсна бременна жена в котленското село Градец и избяга. Полицаи от Котел задържаха 24-годишния водач, станал причина за инцидента.

От утре стартира ремонтът на Централна жп гара София

София/КРОСС/ Стартът на строителните дейности за рехабилитацията на Централна жп гара София ще бъде поставен утре, 3 април, съобщиха от пресцентъра на „Железопътни инфраструктура". Изпълнител по договора за проектиране и строителство е ДЗЗД „Обединение ГБС-Централна гара София", а строителният надзор ще се осъществи от ДЗЗД „Обединение ТРТ". Стойността на сключените договори възлиза на над 62 млн. лева, без ДДС. Сред целите при реализирането на обекта е пълно архитектурно обновяване на приемното здание, отговарящо на изискванията за енергийна ефективност. Строителните дейности трябва да приключат до края на 2015 г. Модернизацията на Централна гара София е част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата - „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София", „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа", „Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик - II-ри етап", който се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.  

Аладин бил млад, съжалявал и можел да се поправи

Софийски градски съд публикува мотивите си за наложената присъда то 12 г. на алжиреца Салахедин Бин Аладин. Според съда, самопризнанията му, младата възраст, това че съжалява за случилото се следва да му бъде даден шанс да се поправи.

16 министри в новия кабинет на Франция

Лоран Фабиюс запазва поста на външен министър

Орешарски е поставил въпроса за отпадането на визите за САЩ пред Виктория Нюланд


Премиерът Пламен Орешарски съобщи, че е поставил пред помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд въпроса за отпадането на американските визите за българи. По време на парламентарния блиц контрол премиерът уточни, че е използвал посещението на Нюланд, за да повдигне за пореден път темата. 

Орешарски отговори на въпрос на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който попита с каква цел Нюланд е посетила България на 31 март и какви теми са обсъждани. 

Премиерът повтори това,...

Цветан Цветанов: Видно е, че при изграждането на съоръжението на границата с Турция, има далавера

Видно е, че при изграждането на съоръжението на границата с Турция, има далавера. Това каза народният представител от ГЕРБ Цветан Цветанов в дебат за проект за Решение за създаване на Временна комисия за осъществяване на контрол по разходване на бюджетни средства и изпълнението на проект за възпрепятстващо съоръжение с дължина от 30 км по линия на държавната граница в зоната за отговорност на ГПУ – Елхово и ГПЕ – Болярово при ЗДГП – Елхово, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Явор Дачков: Този път истината е на страната на Путин

/КРОСС/ Това, че Русия не иска да живее в хаоса и разпада от ерата на Елцин, не я прави Империя на злото. Ако Западът беше честен и искрен към победените от края на Студената война, щеше да постъпи както постъпи с Германия след 1945 г. Вместо план „Маршал", създаване на независими и свободни медии и истинска декомунизация, политиците от Западна Европа и САЩ предпочетоха да работят с комунистическия и ДС елит и създадената по-късно от него олигархия, за да нямат силна конкуренция на Изток. В същото време не спират да морализаторстват и заклеймяват корупцията в бившата съветска империя и нейните сателити. Но нямат нищо против корумпираните политици или откровени бандити, ако им носят гласове в Европейския парламент и добре изпрани пари в европейските банки. Предпочитат и слаби правителства, които позволяват на западни компании да се държат така, както не биха и помислили да правят в Германия или Франция. От цялото им поведение струи фалш, двоен стандарт и деморализация, но скочиха като ужилени, след като една отписана от тях Русия си позволи да покаже характер и да им покаже границите. По парадокс днес Русия е пазител на много от ценностите, които Европа забрави, но това заслужава отделно внимание и по-задълбочено изследване. Сега бих искал да споделя няколко неща за кризата в Украйна от политическа гледна точка. Нямаше да го направя, ако политическата коректност и пропагандата не бяха взели връх дори у нас

Явор Дачков: Този път истината е на страната на Путин

/КРОСС/ Това, че Русия не иска да живее в хаоса и разпада от ерата на Елцин, не я прави Империя на злото. Ако Западът беше честен и искрен към победените от края на Студената война, щеше да постъпи както постъпи с Германия след 1945 г. Вместо план „Маршал", създаване на независими и свободни медии и истинска декомунизация, политиците от Западна Европа и САЩ предпочетоха да работят с комунистическия и ДС елит и създадената по-късно от него олигархия, за да нямат силна конкуренция на Изток. В същото време не спират да морализаторстват и заклеймяват корупцията в бившата съветска империя и нейните сателити. Но нямат нищо против корумпираните политици или откровени бандити, ако им носят гласове в Европейския парламент и добре изпрани пари в европейските банки. Предпочитат и слаби правителства, които позволяват на западни компании да се държат така, както не биха и помислили да правят в Германия или Франция. От цялото им поведение струи фалш, двоен стандарт и деморализация, но скочиха като ужилени, след като една отписана от тях Русия си позволи да покаже характер и да им покаже границите. По парадокс днес Русия е пазител на много от ценностите, които Европа забрави, но това заслужава отделно внимание и по-задълбочено изследване. Сега бих искал да споделя няколко неща за кризата в Украйна от политическа гледна точка. Нямаше да го направя, ако политическата коректност и пропагандата не бяха взели връх дори у нас

Орешарски: Наваксахме изоставането при възстановяването на ДДС

„Въпреки затрудненията през миналата година успяхме да наваксаме всякакво изоставане при възстановяване на ДДС. 2014 година е първата от 5-6 години, в която фирмите влязоха с напълно възстановен ДДС в съответните срокове „Въпреки затрудненията през миналата година успяхме да наваксаме всякакво изоставане при възстановяване на ДДС. 2014 година е първата от 5-6 години, в която фирмите влязоха с напълно възстановен ДДС в съответните срокове", обяви министър-председателят Пламен Орешарски на парламентарния контрол в парламента.

S&P намали до най-ниската възможна степен рейтинга на Крим

Решението на кредитната агенция накара кримските власти да помолят за временно преустановяване на оценяването на региона

    


Словенците "Лайбах" правят концерт в София на 21 май


Може би най-популярната в световен мащаб словенска артистична музикална формация "Лайбах" включи София в световното си турне и ще излезе пред българската публика на 21 май в Sofia Live Club, става ясно от списъка с концерти на сайта им.

С настоящото си световно турне "Лайбах" представя най-новия си албум Spectre, издаван от техния традиционен лейбъл Mute. Това е първият им студеин запис за последните осем години, а участието им в София - третото след предишните през 2004 и 2007...

Взрив разтърси университета в Кайро

Загинал е един полицейски бригаден генерал

Държавата не е участвала в първия търг за "Химко" заради високата цена

Енергийният министър не даде конкретен отговор за намеренията при втори търг

    


Плеяда от звезди ще се изявят в ОДК - Перник в подкрепа на Мартин от Ярджиловци

Обединен детски комплекс - Перник организира благотворителен концерт под надслов "Да помогнем на Мартин".

Концертът ще се проведе на 10 април (четвъртък) от 18 часа в театралния салон на ОДК. 

В събитието ще вземат участие: Квартет "Славей" - Светла Караджова, Лиляна Галевска, Мариана Павлова и Анна Нацкова, Бинка Добрева, Ива Давидова, група "Fire Stars", Венцислав Пенев, Братя...

Продължава

Албена Денкова превзе дансинга на Dancing Stars

Ендрия Бър – световноизвестната хип-хоп танцьорка и хореографка ще покаже своите умения на сцената на Dancing Stars в четвъртък. Ендрия е работила с имена като Риана, Бекстрийт Бойс, Цирк дь...

Съдебните заседатели недоволни от условията, в които работят

Съдебни заседатели заявиха, че институциите неглижират проблемите им. Емилия Николова - председател на Съвета на съдебните заседатели при Софийския градски съд (СГС), посочи, че от 2012 г. от съветите...

"Султан" Ердоган спечели местните избори

В разгара на корупционния скандал ислямо-консервативното правителство на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган отбеляза силна победа на местните избори, подобрявайки резултата си от 2009 година. През...

Стойнев: 95% от енергийните ни доставки са руски, трябва диверсификация

Още преди съм заявявал, че трябва да има диверсификация в енергетиката, 95% от енергийните ни доставки са от Русия. Но най-добрия вариант за нас е да имаме директен достъп до доставчика. Затова ние с...

Козлодуец зареди гориво за 100 лв и избяга

Вчера към 01:55 часа в РУП-Козлодуй е получен сигнал, че на бензиностанция в града водач на лек автомобил „Ситроен Вчера към 01:55 часа в РУП-Козлодуй е получен сигнал, че на бензиностанция в града водач на лек автомобил „Ситроен" заредил с гориво автомобила и потеглил без да заплати сумата от 100 лева, пише "Конкурент". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS След оперативно-издирвателно мероприятия е

Козлодуец избяга, без да плати гориво за 100 лв.

Вчера към 01:55 часа в РУП-Козлодуй е получен сигнал, че на бензиностанция в града водач на лек автомобил „Ситроен" заредил с гориво автомобила и потеглил без да заплати сумата от 100 лева, пише "Конкурент".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

След оперативно-издирвателно мероприятия е Вчера към 01:55 часа в РУП-Козлодуй е получен сигнал, че на бензиностанция в града водач на лек автомобил „Ситроен" заредил с гориво автомобила и потеглил без да заплати сумата от 100 лева, пише "Конкурент". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS След оперативно-издирвателно мероприятия е

България облекчава издаването на визи за граждани на Русия

Посланик Коцев: Добре е някои български продукти да се върнат на руския пазар

    


Защо Apple съди Samsung за 2 млрд. долара?

Според адвокатите на Samsung обвиненията на Apple всъщност са насочени към операционната система Android на Google

    


Военният министър ще накаже днес виновни за оградата на границата с Турция


С процедурни хватки на управляващите, чрез протакане на дискусията парламентът отложи създаването на временна анкетна комисия, която до провери за нарушения при изграждането на оградата на границата с Турция. Сформирането на поредната временна комисия беше предложено от ГЕРБ, които обвиниха управляващите, че "очевидно има далавера".

Военният министър Ангел Найденов призна, че има допуснати слабости при изграждането на съоръжението на границата, и заяви, че днес ще издаде заповедта за...

„Сигнал“ на една сцена с Europe и Helloween по време на Kavarna Rock 2014

Тази година Kavarna Rock ще увеличи купона с още един ден, в който ще се проведе и първият Черноморски рок конкурс Kavarna Black Sea battle of the Bands. Феновете ще подгряват заедно с млади рок групи от страните съседки, които ще предложат едно свежо начало на феста.

Йовчев: 120 000 битови престъпления са регистрирани за 2013 г. (обновена)

Приет е докладът на МВР, свързан с дългосрочни мерки, които целят устойчив ефект и противодействие на т.нар. битовата престъпност. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседание на Министерски съвет, предаде Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Приет е докладът на МВР, свързан с дългосрочни мерки, които целят устойчив ефект и противодействие на т.нар. битовата престъпност. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседание на Министерски съвет, предаде Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Пернишката хип - хоп формация DA Clique изненада с проект с песен на Ники Минаж

Пернишката танцова хип - хоп формация DA Clique реализира нов видео проект.

Новият клип е част от поредица видео - проекти, които танцовата формация изкарва от началото на годината.

"Това е поредния от поредицата ни. Този път решихме да изложим на показ нежната част от крюто ни. В бъдеще ще пускаме поне по един клип на месец, който да показва развитието ни. Други големи проекти ще последват в близко бъдеще. Всички новости може да следите във официалната...

Продължава

Йовчев: За 2013 г са регистрирани 120 000 битови престъпления

Приет е докладът на МВР, свързан с дългосрочни мерки, които целят устойчив ефект и противодействие на т.нар. битовата престъпност. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседание на Министерски съвет, предаде Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Приет е докладът на МВР, свързан с дългосрочни мерки, които целят устойчив ефект и противодействие на т.нар. битовата престъпност. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседание на Министерски съвет, предаде Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Световната банка ще консултира МЗ за здравната стратегия

Чакаме препоръки за реформа на фармацевтичния сектор и въвеждането на диагностично-свързаните групи

    


Младеж блъсна бременна жена и избяга

За щастие, жената е без опасност за живота

Резултатите от проекта „Укрепване капацитета на община Батак в процеса по разработване и актуализация на политики" ще бъдат представени на 10 април

/КРОСС/ Резултатите от проекта „Укрепване капацитета на община Батак в процеса по разработване и актуализация на политики", осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", ще бъдат представени на закриваща конференция на 10 април (четвъртък) от 11 ч. в залата на Общинския съвет на Община Батак. Проектът е в рамките на приоритетна ос І „Добро управление", подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики", бюджетна линия BG051PO002/10/1.3-04. Бенефициент по проекта е общинска администрация Батак.Общата цел на проекта е: Създаване на набор от инструменти и механизми за повишаване капацитета на общинската администрация в процеса по разработване и актуализация на политики.Целеви групи по проекта са: Общинска администрация Батак; Структурите на гражданското общество; Кмет на общината, както и общинският съвет като органи на местното самоуправление

Десетте най-интересни събития през април

Сега е месецът на фестивалите и празниците, на радостта и сближаването между хората

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване