Списание се изгаври с Шумахер, феновете на нож

Немско списание опита да натрупа дивиденти от трагедията с Шумахер и получи урок от феновете му.

Орешарски за Плевнелиев и военната авиация

 Не са ми докладвали българското въздушно пространство да е нарушавано.

Това заяви пред журналисти в Народното събрание премиерът Пламен Орешарски на въпрос дали руски самолети са навлизали в българското въздушно пространство.

Той определи като хипотези предположенията, че със зачестилите полети на руски самолети по въздушната ни граница се цели изчерпване на летателния ресурс на българските Военновъздушни сили (ВВС). Не знам какво би могло да иска командването на руските въздушни сили, добави Орешарски.

Коментарите на премиера се отнасят за изказванията на президента Росен Плевнелиев от вчера, когато държавният глава попита кой има интерес от това българските самолети постоянно да излитат извънредно.

"Може би целта е да не могат да бъдат повече технически годни, може би, за да се случат по-скоро ремонтите, които всички очакват, че ще се случат, може би, за да изтощим Българската армия и нейните усилия да бъде технически пригодна и годна", каза Плевнелиев.

Попитан кога ще има нов директор на Националната служба за охрана (НСО), министър-председателят заяви, че е в координация с президента, за да предложат "приемлива" кандидатура.

На въпрос дали на срещата с помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд е поставил темата за наем на американските бази у нас, премиерът посочи, че не са коментирани военни въпроси.

Обсъдени са били важните за момента неща, като украинската криза, уточни той. Пламен Орешарски отговори и на въпрос за реформата в съдебната система, като заяви, че правителството има добра комуникация с Висшия съдебен съвет (ВСС), но не би си позволил да прави оценки на независима от изпълнителната власт система.

"Намираме се в добра координация с ВСС и работим по изпълнение на препоръките на Европейската комисия от последния доклад", каза той и допълни, че не се счита за "надзорник на съдебната система".

Лиляна Павлова: Трябва да направим всичко възможно да не ни спрат фондовете

Трябва да направим всичко възможно да не ни спрат фондовете. Вместо да взимаме заеми, по-добре да усвоим това, което ни се дава безвъзмездно. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице” по bTV.
Тя заяви категорично, че никога не е писала доноси до Европа срещу български институции. Трябва да направим всичко възможно да не ни спрат фондовете. Вместо да взимаме заеми, по-добре да усвоим това, което ни се дава безвъзмездно. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице” по bTV. Тя заяви категорично, че никога не е писала доноси до Европа срещу български институции.

Сестрата на Борисов: Ситуацията в здравеопазването никога не е била толкова тежка

/КРОСС/ Д-р Красимира Иванова, сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в предаването "Дневен ред" по ТВ7, че ситуацията в здравеопазването на държавно и общинско ниво никога не е била толкова тежка. колкото е сега. „В клиничните пътеки хората, които държавнически трябва да отговарят за нас, за работещите хора трябва да знаят, че един лекар трябва да бъде толкова добре обезпечен да не мисли за кредитите си, да не мисли дали ще има пари да купи храна за децата си", посочи Красимира Иванова. За нея в момента има само един клиентелизъм, разпределение на средства само там, където е интересно да се разпределят. „Общинските болници сме оставени на течението. Няма от къде да се финансираме освен от НЗОК и от Общината като собственик на общинските болници.", добави тя. "Министър Таня Андреева е мой колега. На първо място трябва да бъдем колеги и да не говорим лошо един за друг", казва сестрата на експремиера. "Аз съм била подложена на какви ли не коментари като сестра на г-н Борисов въпреки, че нито аз се бъркам в неговата работа, нито той в моята. Д-р Андреева е млад човек и може да постигне нещо като министър със своите амбиции. Аз съм на изключително ниско ниво в йерархията, за да си позволявам да я критикувам. Но като лекар на първо място тя трябва да се замисли кои са най-важните приоритети. Темата с пироговчетата е много смешна и никога няма да се случи

Павлова: Трябва да направим всичко възможно да не ни спрат еврофондовете


Трябва да направим всичко възможно да не ни спрат фондовете. Вместо да взимаме заеми, по-добре да усвоим това, което ни се дава безвъзмездно. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице” по bTV.
Тя заяви категорично, че никога не е писала доноси до Европа срещу български институции. Трябва да направим всичко възможно да не ни спрат фондовете. Вместо да взимаме заеми, по-добре да усвоим това, което ни се дава безвъзмездно. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице” по bTV. Тя заяви категорично, че никога не е писала доноси до Европа срещу български институции.

"Атака": Има позорен сговор на ДПС, БСП и ГЕРБ

"В пълен сговор и по предварителни договорки ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха предложенията на АТАКА да отпаднат от дневния ред на Комисията по правата на човека и жалбите на гражданите", съобщиха от пресцентъра на Атака.

Цветан Соколов е искан от "Модена"


Българският волейболен национал Цветан Соколов е искан от "Модена", пише "Гадзета дело спорт". Според информацията диагоналът има желание да премине в по-силен отбор.

Проектът на "Тренто" изглежда се отдалечава от досегашния си възходящ път. Шампионите отпаднаха още в четвъртфиналите в Серия А1 и загубиха титлата си.

"Модена", от своя страна, показва амбиции за израстване. Клубът иска да привлече качествен диагонал и от ръководството са се спрели на Соколов.
...

Зеленчукопроизводство и животновъдство – приоритет за следващите 7 години

Зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството са сред секторите, които ще са приоритетни през следващите 7 години. Това заяви...

Лиляна Павлова: За България всеки лев е важен

/КРОСС/ "Има направено предложение Европейската комисия да направи анализ и да се види дали България изобщо може да усвоява европейски фондове. Основанията за това са много. Има проблеми в сектор земеделие и видимото отношение да се одобряват проекти по безпринципен начин.Трябва да направим всичко възможно да не ни спрат фондовете." Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ Лилияна Павлова, депутат от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството. "Аз съм "За" национална отговорна позиция. За България всеки лев е важен", заяви тя. Тя категорично заяви, че ГЕРБ били против това България да губи тези пари. "Доверието е загубено и европейския парламент трябва да направи анализ. А в България трябва всички заедно да направим така, че да не ги спрат", категорична бе тя. "Най-важен е националния интерес", заяви тя и сподели, че не трябва да подкрепяме санкциите срещу Русия.  

МВР тества с полиграф служителите си като мярка срещу престъпността

Служителите на МВР ще минават тестове за интегритет с полиграф, обяви в сряда вътрешният министър Цветлин Йовчев, след като Министерският съвет прие 5 нови програми за развитие на борбата с битовата престъпност. Новите мерки на силовото ведомство включват подобряване на превенцията чрез засилване на контрола над криминалния контингент, по-активно сътрудничество с охранителните фирми, наемане на временни щатни сътрудници в по-малките населени места, повишаване на интегритета на служителите и доверието на обществото в МВР. "Трябва да има създаване на такава организационна култура, която да гарантира, че служителите ще бъдат лоялни към конституцията и законите и че служители, ще бъдат съпричастни към целите на МВР. Тя е програма, която може би ще отнеме най-много време, тъй като реализирането на такава програма е изключително трудно и изисква повече време. Предвиждаме да работим по изграждане на правила за кариерно развити", поясни Йовчев по отношение на тестовете с полиграф на подчинените му. По думите му "периодичните изследвания при всички положения трябва да бъдат в един период, който ще е повече от шест месеца като шест месеца е кратък период". "Иначе какво ще става със служителите, за които се съмняваме в тяхната лоялност, те ще подлежат на допълнителна проверка. И ако тази допълнителна проверка установи, че тези съмнения са основателни, то по закон е ясно какво се случва с такива служители", каза още Йовчев. "В момента Институтът по психология работи по такива програми. Има такива тестове, които могат да покажат това. Полиграфът именно показва дали се казва истина, или лъжа. Не е толкова трудно да се формулират няколко въпроса. Не е нещо, което ще разработваме наново", добави министърът.

Основателят на руския Фейсбук поддаде на натиска и напусна компанията

Основателят и изпълнителен директор на най-голямата руска социална мрежа ВКонтакте (VKontakte, VK), известна и като руския Фейсбук, Павел Дуров обяви, че напуска компанията. Той обясни, че свободата му на действие е ограничена и не може да защитава основните принципи на социалната мрежа.   Павел Дуров продаде останалия си дял от 12% в социалната мрежа в началото на година. Още тогава се заговори за сериозен натиск върху него от руските власти и приближени до тях бизнесмени, припомня "Дневник". Сега контролът върху VK се поема от магната и най-богат човек в Русия Алишер Усманов, който е близък до президента Владимир Путин. VK разполага със 100 млн. потребители, от които близо 60 милиона са активни. Сайтът се радва на голяма популярност в рускоезичния свят. Желанието на властите да получат контрол над VK датира от три години, защото Дуров отказваше да се поддаде на натиска да цензурира определени постове и профили, както и да предоставя информация за потребители на милицията. Той обаче постепенно загуби пълния контрол върху VK, след като нови акционери влязоха в компанията за сметка на неговия дял.   Паралелно с това натискът върху Дуров се засилваше, като полицията претърси дома и офисите му и го обвини, че е премазал крака на полицай с автомобила си. Дуров напусна страната и се укри, като отхвърли обвиненията. Завърна се, след като обвиненията бяха смекчени.   През януари тази година той продаде за около 420 млн. долара акциите си на Иван Таврин, изпълнителен директор на мобилния оператор MegaFon. Таврин пък продаде акциите на Mail.ru и по този начин Усманов, който е един от собствениците на компанията, получи мажоритарния контрол над социалната мрежа с 52% дял. Усманов обяви, че съжалява за оттеглянето на Дуров. Въпреки оттеглянето си Дуров няма да получи спокойствие. Една от фирмите акционери в социалната мрежа - инвестиционната група United Capital Partners го обвинява, че е използвал финансови ресурси от компанията, за да създаде базираната в Берлин фирма за поверителни чат услуги Telegram. Освен това инвеститорът твърди, че по време на работата си във VK Дуров е развивал собствени проекти на гърба на социалната мрежа. Дуров е известен в руското IT общество и със своята ексцентричност. Той обича да е встрани от вниманието, не дава интервюта и не гледа в камерите, когато е сниман. През 2012 г. хвърляше на минувачите покрай централата на VK в Санкт Петербург хартиени самолетчета, които бяха изработени от банкноти от по 5000 рубли. Той беше и от първите, предложили да наеме Едуард Сноудън на работа.

29 БГ полети анулирани заради стачката на "Луфтханза" (галерия)

Близо половин милион души се очаква да бъдат засегнати от голямата авиостачка на Близо половин милион души се очаква да бъдат засегнати от голямата авиостачка на "Луфтханза".  За щастие стачката не доведе до хаос на българските летища. 29 са българските полети, анулирани заради започналите днес протести на персонала в авиокомпанията, съобщи bTV. Над 4000 души са засегнати от анулирането на българските линии.

Стачката на "Луфтханза" засяга полетите от София до Франкфурт и Мюнхен

Близо половин милион души се очаква да бъдат засегнати от голямата авиостачка на "Луфтханза". 
За щастие стачката не доведе до хаос на българските летища. 29 са българските полети, анулирани заради започналите днес протести на персонала в авиокомпанията, съобщи bTV. Над 4000 души са засегнати от анулирането на българските линии. Близо половин милион души се очаква да бъдат засегнати от голямата авиостачка на "Луфтханза".  За щастие стачката не доведе до хаос на българските летища. 29 са българските полети, анулирани заради започналите днес протести на персонала в авиокомпанията, съобщи bTV. Над 4000 души са засегнати от анулирането на българските линии.

Огледалата в автомобила отиват в историята

Видеокамерите стават задължителни в колите в САЩ до няколко години

    


БДЖ пуска предварителна продажба на билети за Великден

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 7-и април (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от компанията.
Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 7-и април (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от компанията. Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни,

Виктор Янукович: Крим е част от Украйна

Той се надявал да убеди Путин да обсъди условията, при които Крим може да се присъедини отново към Украйна

Съдебни заседатели заплашват с протест

Те настояват за регламентиране на дейността на заседателите и за промяна на възнагражденията

Банско на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света

/КРОСС/ Банско е на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света, съобщиха от пресцентъра на община Банско. Класация на британския вестник „Дейли телеграф" определя планинския ни курорт като третото най-добро място за живеене в света. Медията изтъква, че Банско очарова с чистия си въздух и възможностите за ски и разходки. Особено внимание се обръща на традиционната кухня, като според вестника „човек може да яде като крал, само за част от сумата, която ще трябва да плати във френските или швейцарските ски курорти". За британците Банско през лятото е чудесна база за опознаване на региона, където могат и да се дегустират учудващо добри местни вина. Банско изпреварва в класирането дори градове като Париж, Токио, Амстердам и Дъблин. Първо място заема автономната област Андалусия в Испания, последвана от френския район Гаскония.  

БДЖ с предварителна продажба на билети за Великден

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 7-и април (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от компанията.
Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 7-и април (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от компанията. Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни,

"Атака" предлага да се намали с 10 км/ч максималната скорост по магистралите


Два дни след верижните катастрофи на магистрала "Тракия", при които загинаха двама души, от "Атака" внесоха промяна в закона за движение по пътищата, с която да се върне максималната скорост от 130 км/ч по магистралите. Сега допустимата скорост по новите и ремонтирани магистрали е 140 км/ч, която беше въведена преди две години.

Депутатите на Волен Сидеров предлагат още по скоростните пътища (старите участъци от магистралите) максималната разрешена скорост да се намали от 120 км/ч на...

Правителството прие мерки срещу битовата престъпност

Обемен доклад, с мерки за противодействие на битовата престъпност, наречени програми, представен от вътрешния министър Цветлин Йовчев, прие правителството в сряда. Докладът изобилства с теоретични анализи на състоянието на битовата престъпност, с посочване на фактори, които я обуславят, и с наукообразно представени намерения, но с малко конкретност.

Първата програма е определена като водеща - това е превенцията на битовата престъпност, която ще се извършва чрез "самостоятелно или...

Дадоха Дупница, начело с ГЕРБ, на Цацаров

Одитът на Дупница е извършен при администрирането на приходите от местни данъци и такси и при изразходването на целевите средства по бюджета на Общината за периода от 01.01.2012 г. до 30.06.2013 г., когато кметското кресло се заемаше и все още се заема от Методи Чимев от ГЕРБ.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Паркът на к-с “Славейков” в Бургас става спретнат и гостоприемен

/КРОСС/ Продължава пролетното саниране на парка, разположен срещу МБАЛ - Бургас, в непосредствена близост до к-с "Славейков". Заедно с неговото почистване ще се извърши резитба за повдигане короните на дърветата и оформяне на храстовата растителност. Старите и опасни екземпляри ще бъдат премахнати, съобщиха от Общината. Добитият дървен материал ще бъде раздаден на нуждаещи се хора в малките населени места на общината. Клоните ще бъдат надробени и разпръснати в озеленените площи, за да спомогнат за обогатяване на почвата. Източно от детската площадка за деца с увреждания ще се обособи поляна за пикник, където ще бъдат монтирани маси за тихи игри - шах, табла, дама и други. Ще има места за постилане на одеала и окачване на хамаци, вписани в парковата атмосфера. В тревната площ ще бъде поставена мрежа за волейбол/федербал. Въпреки че парите никога не стигат, тази година Община Бургас взе решение и насочи средства за това обновление, водена от желанието повече хора и цели семейства от този район на града да излизат и прекарват приятно времето си на открито, близо до своите домове. Това е първи етап на реконструкцията. Паркът е много стар и занемарен от десетки години, там са били старите бургаски гробища. Внимание ще му се обръща и занапред.  

Башар Асад защити усилията на Москва за „нова световна карта”

Сирийският президент обвини Турция и САЩ в „терористични планове"

Лудогорец изхвърли Литекс от Купата, дубълът е все по-ясен

Лудогорец изхвърли Литекс от турнира за Купата на България и дубълът този сезон става все по-ясен. Разградчани спечелиха срещу "оранжевите" и в реванша от 1/4-финала с 2:1 и с общ резултат 4...

Оланд и Меркел искат сближаване на ЕС и Африка

Френският президент Франсоа Оланд обяви план с Германия за "съюз" между Европа и Африка "около три предизвикателства" - сигурността, развитието и околната среда, предаде БГНЕС. ...

Все още имаме добросърдечни и добри лекари като в "Уши нос и гърло"

нашите добри лекари

Здравейте пише ви една майка която иска да изкаже своите хиляди БЛАГОДАРНОСТИ към докторите и техния персонал на оделение то по уши нос и гърло на МБАЛ.Р.Ангелова .-Перник .защото този екип е като едно семейство те просто обичат своята професия -посрещат своите пациенти с голяма доброта и усмивки .Ето и моята история на кратко и защо им благодаря от сърце .Вчера на 01.04.2014г др.Рангилов извади сливицата на дъщеря ми която е на 5г. толкова загриженост положиха целия персонал че думите ми са...

Продължава

Все още има ме добро сърдечни и добри лекари като в уши нос и гърло

нашите добри лекари

Здравейте пише ви една майка която иска да изкаже своите хиляди БЛАГОДАРНОСТИ към докторите и техния персонал на оделение то по уши нос и гърло на МБАЛ.Р.Ангелова .-Перник .защото този екип е като едно семейство те просто обичат своята професия -посрещат своите пациенти с голяма доброта и усмивки .Ето и моята история на кратко и защо им благодаря от сърце .Вчера на 01.04.2014г др.Рангилов извади сливицата на дъщеря ми която е на 5г. толкова загриженост положиха целия персонал че думите ми са...

Продължава

Йовчев подлага полицаите на детектор на лъжата

Служителите на МВР ще преминават на детектор на лъжата. Ще се проверява изминал период, за който не е правено такова изследване, това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

МВР съкращава 5% от администрацията

Пет на сто от администрацията на МВР ще бъде съкратена до средата на годината, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. След заседанието на правителството, той отчете 120 хиляди битови престъпления през 2013-та. Вътрешното министерство работи по пет програми за борба с битовата престъпност, подобряването на управлението в МВР и правилата за развитие на служителите.

Бареков очаква 25 000 гласа от Варна

"България без цензура" ще вземе най-много гласове в големите градове, напук на предвижданията, че за нас вота си ще дадат само в малките градове и селата. Това обяви лидерът на партията Николай Бареков във Варна. Той добави, че в морската столица очаква най-малко 25 000 гласа и че това ще му гарантира втори резултат на изборите за европейски

България изпрати до Европейската комисия споразумение за партньорство

/КРОСС/ Споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г. беше изпратено по официален път на Европейската комисия, днес 2 април 2014 г. По този начин се поставя началото на официалните преговори за одобрението на документа от страна на ЕК. До три месеца от изпращането му ще бъдат представени по официален път и окончателните варианти на оперативните програми. Споразумението определя приоритетите, които ще бъдат финансирани със средства от ЕС както и организацията за ефективното и ефикасно използване на Европейските структурни и инвестиционни фондове до 2020 г. Заложените в него основни области на интервенции са в синхрон с приоритетите по деветте програми, чрез които ще се усвояват Европейските структурни и инвестиционни фондове до 2020 г. Документът е резултат от усилията на широк кръг заинтересовани страни и бе многократно обсъждан както с широката публика, така и в рамките на работната група и с екипите на секторните министерства, които са определени като отговорни за разработването на програмите. През 2013 г. Споразумението за партньорство премина и два кръга технически консултации с Европейската комисия.  

ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про поискаха поскъпване на тока с между 8 и 14%

Трите електроразпределителни компании - ЧЕЗ, EVN, и Енерго Про са внесли заявление за увеличение на цената на тока с между 8 и 14%. При енергийната...

ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про поискаха поскъпване на тока с между 8 и 14%

Трите електроразпределителни компании - ЧЕЗ, EVN, и Енерго Про са внесли заявление за увеличение на цената на тока с между 8 и 14%. При енергийната...

Севернокорейското "нищо" ще превзема космоса

Името на центъра за космически изследвания на Северна Корея е НАДА, което на испански означава "нищо" и е справедливо отражение на постиженията на страната в областта на космическите изследвания до този момент

Бареков: Санкции срещу Русия ще са катастрофа за България

/КРОСС/ "Не подкрепям Русия, аз съм само против санкциите срещу Русия. Санкции срещу Русия ще са катастрофа за България", каза днес във Варна лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. По повод уточнението, че неговата позиция е твърде близка до изразената от "Атака", Бареков отговори, че по принцип не го притеснява сходството на гледните точки, които двете партии имат към призивите за налагане на санкции. Бил само против отношението на партията на Волен Сидеров към САЩ. "Залогът на предстоящите евроизбори е "за" или "против" нас. Това са много прости избори - за "България без цензура" или против "България без цензура". Друг избор няма. На 25 май или всички сме победители заедно с българския народ, или излизаме от политиката. Ако ние имаме евродепутат, това ще означава че българският народ се е произнесъл за нас", каза още лидерът на "България без цензура".    

Създадоха ДНК тест за рак на дебелото черво

Нов ДНК тест установява с голяма сигурност и най-ранните стадии на рак на дебелото черво според ново проучване. За теста не се изисква спазването на диета, обясняват пред “Ню Инглънд джърнъл” изследвателите от Университета в Индиана, САЩ. С новия скрининг са изследвани почти 10 хиляди души без симптоми на рак на възраст от 50 до 84 г. При резултати Нов ДНК тест установява с голяма сигурност и най-ранните стадии на рак на дебелото черво според ново проучване. За теста не се изисква спазването на диета, обясняват пред “Ню Инглънд джърнъл” изследвателите от Университета в Индиана, САЩ. С новия скрининг са изследвани почти 10 хиляди души без симптоми на рак на възраст от 50 до 84 г. При резултати

Путин тества къде е границата на ЕС, твърди Андрей Ковачев

Все още не е ясно какъв ще е следващият ход на Русия

    


Задава се нова смяна на властта в българския автомобилен спорт


Четиридесет и два клуба се обединиха около искане за смяна на председателя на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Радослав Козлеков.

В сряда те внесоха подписка в централата с молба за свикване на извънредно общо и изборно събрание, което да освободи настоящия управителен съвет.

Въпросните 42 клуба са почти половината от всички 90, които получиха лиценз за 2014 г. и съответно имат право на глас. Следващото общо събрание на федерацията ще се проведе на 4...

ЕС забрани полетите до Крим

Причината е, че въздушното пространство на полуострова не се контролира от украинските авиодиспечери

Изложба и лекция представят белгийския комикс като голям успех за една малка страна


С изложба и лекция феновете на жанра в София ще могат да опознаят белгийския комикс отблизо през април със съдействието на посолството на Белгия и Националната художествена академия.

В малката по размери Белгия комиксът се счита за изкуство само по себе си. Всяка година в страната се издават множество албуми с комикси, които бележат голям успех.

В София безплатна лекция по темата "Белгийският комикс - голям успех за една малка страна" ще изнесе директорът на връзки с...

Стотици служители на ТЕЦ–Варна протестираха с искане за запазване на предприятието и работните си места

Над 100 енергетици от ТЕЦ - Варна, излязоха на протест пред сградата на електроцентралата. Те развяха знамената на КНСБ и КТ “Подкрепа“, които се обединиха в организацията на митинга. Работниците настояха в най-кратки срокове да се намери решение за бъдещето на ТЕЦ - Варна, както и за запазване на работните им места.

Детектор на лъжата ще доказва лоялността на полицаите

Така щели да се намалят практиките, в които служителите са нелоялни

Димитър Луджев: ДПС в момента криволичи, но не прави завой

/КРОСС/ "ДПС в момента криволичи, но не бих казал, че прави завой." Това каза в студиото на "Newsroom" бившият вицепремиер Димитър Луджев. Той сподели, че в момента не вижда възможност ГЕРБ да предложи по-добра властова оферта отколкото БСП. „Мисля, че посланието е много ясно. Ситуацията в България продължава да е такава, че ние сме на кантара. Това казва ДПС. Ако искате да управлявате, трябва да зачитате нас", коментира Луджев. По думите му би трябвало ГЕРБ да спечели повече отколкото БСП и ДПС заедно, за да възникне въпроса за стабилността на властта. "Аз не виждам как ще стане това", категоричен е бившият вицепремиер. "Властта сама по себе си няма нищо общо с реформите и доктрините", коментира той: "Така се развиха събитията по волята на мнозинството в политическите формации, че то бе заинтересовано да се запази държавата като основен източник на блага, на пари, на власт и на присъствие." Луджев е на мнението, че трудно ще излезем от този цикъл и добави, че в момента битката е за власт. За него импийчмънт на президента трудно ще се случи в България. „Може да е направил грешка, но това не е повод за импийчмънт. Друг е въпросът, че Плевнелиев действително заслужава малко да му се издърпат ушите. Недопустимо е за държавен глава това фриволно поведение и изхвърляне по всякакви въпроси, по които няма компетенция", коментира още Димитър Луджев.  

Полицейска съпруга пусна жалба срещу мъжа си - шеф на автопатрулите

Съпругата на шефа на автопатрулите на Първо РУ на МВР в Благоевград Георги Илиев е подала жалба срещу него за домашно насилие, съобщи struma.bg.
Мария Илиева също е полицейски служител и работи като деловодител в Областната дирекция на МВР.
По подадения сигнал тече проверка от полицейския инспекторат. Съпругата на шефа на автопатрулите на Първо РУ на МВР в Благоевград Георги Илиев е подала жалба срещу него за домашно насилие, съобщи struma.bg. Мария Илиева също е полицейски служител и работи като деловодител в Областната дирекция на МВР. По подадения сигнал тече проверка от полицейския инспекторат.

Генерал на НАТО: Руската армия би могла да постигне целите си в Украйна за 3 до 5 дни


Русия е събрала на границата с Украйна всички части, които биха й били нужни, ако реши да нахлуе в съседната страна. Те са готови да потеглят до 12 часа, след като получат заповед, и да изпълнят поставените им задачи в рамките на три до пет дни. Това заяви пред агенция "Ройтерс" и вестник "Уолстрийт джърнъл" главнокомандващият силите на НАТО в Европа американски генерал Филип Брийдлав.

Той определи ситуацията като "изключително тревожна" и каза, че тази нощ алиансът е забелязал...

Генерал на НАТО: Русия би могла да навлезе в Украйна след 3 до 5 дни


Русия е събрала на границата с Украйна всички части, които биха й били нужни, ако реши да нахлуе в съседната си страна, и това би могло да се осъществи в рамките на три до пет дни. Това заяви пред агенция "Ройтерс" и вестник "Уол Стрийт Джърнъл" главнокомандващият силите на НАТО в Европа американски генерал Филип Брийдлъв.

Той определи ситуацията като "изключително тревожна" и каза, че тази нощ Алиансът е забелязал признаци на движение на много малка част от руските войски, но че...

Започва приемът на проекти по програмата за винарство до 2018 г.


Наредбата, която регламентира програма за развитие за лозаро-винарския сектор в следващите 4 години е подписана днес, а приемът на проекти ще започне веднага след като тя бъде обнародвана в "Държавен вестник". Това беше обявено на Mеждународната изложба за лозарство и винарство "Винария" 2014, която започна днес в Пловдив.  

В периода 2014-2018 г. ще може да се кандидатства за общо 133.8 млн. евро по четири мерки от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване