Wall Street затвори с леки повишения

Индексът S&P 500 вече има в състава си 501 компонента, след като Google раздели акциите си на две

    


Първанов: БСП и ДПС са в дълг към държавността

„На всички ни ще бъде трудно да мотивираме не само левите, но и десните, да мотивираме българските избиратели”. Това каза на пресконференция в Шумен Георги Първанов, президент на...

Баварците пируват още в Манчестър

Официалната вечеря на “Байерн” в манчестърски хотел след 1:1 срещу “Юнайтед” е приличала на парти по случай класиране. В ресторанта се събрали стотина души - играчи, щаб, началници, персонал, спонсори, ВИП-гости и фенове. Имало речи, наздравици и все пак предупреждение от боса Карл-Хайнц Румениге, че реваншът не бива да се подценява.

Сред предяс Официалната вечеря на “Байерн” в манчестърски хотел след 1:1 срещу “Юнайтед” е приличала на парти по случай класиране. В ресторанта се събрали стотина души - играчи, щаб, началници, персонал, спонсори, ВИП-гости и фенове. Имало речи, наздравици и все пак предупреждение от боса Карл-Хайнц Румениге, че реваншът не бива да се подценява. Сред предяс

Отношенията Путин-Меркел може да предизвикат скандал

Русия използва Германия за говорител за своите действия, заяви Татяна Минчева

    


Борисов твърди, че не е карал джипа, помел 7 коли. Ексшефът на ЦСКА слязъл преди инцидента

Бившият шеф на ЦСКА и съдружник във фирма Бившият шеф на ЦСКА и съдружник във фирма "Титан" Димитър Борисов е бил разпитан като свидетел за катастрофата в нощта срещу 27 март. Тогава негов джип "Ауди" помля 7 паркирани коли до заведение "Марая" в София. Борисов се явил към 10 ч във вторник в СДВР и дал показания в присъствие на адвокат. Заявил, че не е карал джипа, предизвикал...

ОИЦ-Варна с нова разяснителна кампания за европейско финансиране в общините на Варненска област

Общините очакват с голям интерес и нетърпение стартирането на новите оперативни програми и вече подготвят проекти, с които биха могли да кандидатстват за финансиране през новия програмен период 2014-2020 година. Това съобщи кметът на Девня Атанас Кузев по време на кръгла маса в Девня на тема „Новите оперативни програми и европейските регламенти 2014-2020 г.

Искам да се върна в Украйна, призна Янукович

/КРОСС/ Бившият президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че все още иска да се върне в страната. "Мечтата ми е да се върна в моята родина, където са гробовете на предците ми и бих искал това да стане по мирен начин", заяви той в интервю за телевизиите APTN и НТВ. Същевременно Янукович заяви, че по никакъв начин не е създавал "някакви изключителни условия или правила", благодарение на които синът му да стане милиардер. Бившият президент призна, че не е искал да предприеме решителни действия срещу протестиращите в Киев. „Ще ви кажа, сърце не ми даваше да сторя това. Моят принцип е, че никоя власт не струва и капка пролята кръв, винаги съм изповядвал това", каза Янукович, който изтъкна, че никога не е давал заповед да се стреля срещу демонстранти. Янукович каза също, че въоръжените радикали в Украйна вече не слушат никого - нито властта, нито опозицията. По думите му, срещу „оргиите на бандитизма и националистите, имащи фашистки корени", е трябвало да се реагира много по-рано.  

Янакиева даде ултиматум на фирмата за почистване до петък да е извозила боклука

Криза с боклука заплашва Перник. Пред БНТ2 кметът Росица Янакиева даде срок до петък на почистващата фирма да извози тоновете отпадъци от препълнените контейнери. Ако това не стане, Кризисният щаб в града ще мобилизира техника, която да го направи. От своя страна сметоизвозващата фирма настоява Общината да й изплати 5 милиона лева стари задължения. Заради натрупаните дългове вече три месеца фирмата не е плащала заплати на служителите си.

Препълнени контейнери. От три...

Продължава

"Лудогорец" отстрани "Литекс" за купата в дебюта на Йешич


"Лудогорец" стана четвъртият полуфиналист за Купата на България. Воденият от Стойчо Стоев отбор се наложи за втори път с 2:1 срещу "Литекс" у дома.

Съставът от Ловеч, начело на който преди два дни застана Миодраг Йешич, поведе с гола на Момчил Цветанов. Козмин Моци изравни в края на първото полувреме, а в средата на второто Пламен Николов си отбеляза автогол.

"Лудогорец" беше по-активен в първите минути, но головите положения бяха малко. Върджил Мисиджан два пъти опита да...

Две експертизи вадят далаверите около Белене

Прокуратурата работи активно по казуса "Белене", съобщиха за BNews от прокуратурата. Очакват се резултатите от две нови експертизи - съдебно-счетоводна и съдебно-икономическа и е възможно да се коригира хода на разследването.

Масов интерес към диск с песнопения на патриарх Неофит

/КРОСС/ Прецедент в историята на Българската православна църква - издадоха диск с песнопения на патриарх Неофит. Православните записи са правени по времето, когато Негово Светейшество е бил Русенски митрополит. Заради изчерпването на тиража, обаче тези дни те се преиздават отново. Преди десет години като Русенски митрополит Неофит записва два диска „Живот и песнопение" и „Покаяние, пост, възкресение". В новото издание дисковете са обединени в един двоен. Изданието е в тираж от 5000 копия. От тази седмица двойният диск на патриарх Неофит може да се намери не само в църквите, но и в книжарниците и музикалните магазини. Преди дядо Неофит е издавана плоча със богослужения на патриарх Максим. Историята помни и друг църковен служител, увековечен за историята. „Има запис на доростолски митрополит Иларион, който в своята 95-годишнина издаде компактдиск светлоозарени минути, но общо ако трябва да говорим в цялата история в световен план няма аналог. В случая патриаарх да издаде компактдискове, което е радостно за всички нас!", обяснява отец Кирил Попов - протоерей в църквата „Св. Неделя" пред Нова телевизия. Мълвата дори твърди, че преди да бъде въздигнат за български патриорх, на Неофит са предлагали да пее на Миланската скала. Снимка: Булфото, всички права запазени

Перничанин, загубил семейството си заради алкохола търси помощ в предаването "Наистина любов"

Алкохолът и агресията ще потърсят помощ в "Наистина любов" – събота, 5 април, от 18:00 часа, по БТВ.

Второто издание на най-романтичното предаване в ефира "Наистина любов" ще бъде посветено на няколко истински драматични истории.

Първата от тях ще ни разкаже как алкохолът и агресията са причината Андрей Боянов от Перник да загуби семейството си и да потърси помощта на „Наистина любов“, за да се опита за последен път да си го върне. Съпругата му Николина от седем месеца живее при родителите си в Димитровград заедно с четиригодишната им...

Продължава

Киев иска украинският език да е официален в Русия

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк заяви, че е загрижен за Русия и даде няколко съвета на Кремъл. Първото предложение на Яценюк е украинският език да стане втори държавен. „Украинците са втори по брой чужденци на територията на Русия и ще е напълно естествено, ако украинският бъде втори държавен език или получи специален статут”, каза Яценюк, цитиран от УНИАН.

Стойнев чака съвет от ГЕРБ какво да отговори на Йотингер за "Южен поток"


Дейности по проекта "Южен поток" ще започнат, когато страната ни се договори с "Газпром" за отпускане на заем при възможно най-добрите условия. Това коментира пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, след като бе изслушан от парламентарната комисия по енергетика, съобщи БТА.

По време на изслушването той призова депутатите от ГЕРБ да му помогнат с отговора до еврокомисаря по Гюнтер Йотингер за изграждането на "Южен поток". Така Стойнев отговори на...

Осъден за блудство изчезна

/КРОСС/ Осъденият на 12 години лишаване от свобода за блудство с 2-годишното си дете Костадин Тасев от Сандански се укри и не влезе в затвора. Полицията го обяви за издирване. "Лицето е в неизвестност от 13 януари. Тогава не е открит в дома си. Първо бе обявен за местно издирване, а след това и за общодържавно", обясниха от полицията. Съседи на 38-годишния мъж признаха, че последно са го виждали преди две-три седмици. Адвокатът на Тасев Пламен Петков заяви, че не се е чувал с клиента си от няколко месеца. "Последно разбрах, че ще ходи да работи по морето, но нямам идея дали е заминал. Нямам информация дали наистина е изчезнал", обяви той. В Сандански се коментира, че може Тасев да е забягнал в съседна Гърция през "зелена граница", пише 24 часа.  

Държавата ще купува "Химко", за да го продаде на частен инвеститор

Държавата се готви да купи "Химко", да го вдигне на крака, а след това да го продаде на частен инвеститор. Това стана ясно от отговора на министъра на икономиката Драгомир Стойнев по време на блиц контрола в парламентарната комисия по енергетика.   Дъщерното дружество на Българския енергиен холдинг (БЕХ) – "Енергийната инвестиционна компания", което беше създадено с цел да купи торовия комбинат във Враца не се яви на първия търг за "Химко", което се продаваше срещу 28.5 млн. лв.   Първоначалната цена беше прекалено висока, затова не участвахме, каза Стойнев. Той не отговори дали БЕХ ще участва на втория търг, на който се очаква цената да е около 22 млн. лв.   "Нека се проведе втория търг и тогава ще видите дали БЕХ ще участва", каза с усмивка Стойнев, нервно движейки крак.   "Целта е да вдигнем "Химко" на крака", каза икономическият министър. Той допълни, че има инвеститори за завода, но те искали да го купят от държавата.   Стойнев не обясни защо инвеститорите искат да купят фалиралия завод от държавата, но депутати предположиха, че целта е да се опростят дълговете към "Булгаргаз", данъчни, НОИ и други държавни дружества и институции и предприятието да се продаде чисто без задължения.   Икономическият министър отново повтори, че са правени разчети за "Химко", които показвали, че предприятието то може да работи, да печели, и да дава препитание на хората във Враца. Стойнев обаче не посочи никакви конкретни параметри.   Държавата не се е отказала и от купуването на "Ремотекс", стана ясно от думите на Стойнев.   Реиндустриализацията е насочена към подкрепа на предприятията в индустрията, което не значи, че ще изкупим всички фалирали предприятия, каза Стойнев. Той допълни, че ще подкрепят дружества за иновации, с умни технологии и производства, които могат да бъдат конкурентоспособни. В момента 33 предложения в сферата на индустрията, чакат сертификат за инвеститор, допълни Стойнев.

ГЕРБ иска НАТО да разположи изтребители у нас, Вигенин отказа

Изявлението на президента Росен Плевнелиев в Брюксел във вторник, че през последния месец българските изстребители са вдигани във въздуха много пъти заради руски самолети, които са прилитали до въздушното ни пространство разбуни духовете у нас.

Сергей Станишев се срещна с пернишките социалисти, за да вдигне на крак кандидатите за евродепутати

Сергей Станишев е вдигнал на крак всичките си кандидати за евродепутати да обикалят градове и паланки из цялата страна. „За да решавате проблемите на България в Брюксел, първо трябва да чуете и видите грижите на хората от първа ръка“, заръчал соцлидерът.

Освен това е поискал депутатите му в парламента и ръководството да видят на място какво е състоянието на регионите и да проверят стартирането на икономическите проекти, финансирани от...

Продължава

Бензема 48 ч преди "Борусия": Тези кучки ме обичат!

Френският нападател на Френският нападател на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема направи нов гаф. Жадният за удоволствия футболист си позволи да се забавлява само 48 часа преди първия 1/4-финал от Шампионската лига срещу "Борусия" (Дортмунд), който се играе на стадион "Сантяго Бернабеу" тази вечер. При това Бензема по никакъв начин не се опитва да прикрие

Турският КС: Забраната на "Туитър" нарушава правата

Съдът нареди забраната да бъде отменена, изпращайки съобщение до телекомуникационния регулатор TIB и министерството на комуникациите "да направят необходимото"

Шарапова по оскъден бански събира погледите в Мексико

Приятелката на Григор Димитров - Мария Шарапова, се пече в оскъден бански на плажа в мексиканския курорт Канкун, разкриха папараци, пише "24 часа".
В същото време Гришо се поти на кортовете в Атина, където в петък, събота и неделя ще защитава честта на България срещу домакините за купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство. Приятелката на Григор Димитров - Мария Шарапова, се пече в оскъден бански на плажа в мексиканския курорт Канкун, разкриха папараци, пише "24 часа". В същото време Гришо се поти на кортовете в Атина, където в петък, събота и неделя ще защитава честта на България срещу домакините за купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство.

Убиецът от Лясковец бил алчен, но не и луд!

Съдът назначи тройна психиатрична експертиза на майката на убирца от Лясковец - Петков Савов, като според резултатите ще се прецени дали бабата ще бъде вкарана в психиатрия. Срещите с психиатрите и тестовете ще се състоят в специализиран кабинет, без да се налага постъпване в здравно заведение.

Каката на Борисов: В чудесни отношения сме с Цветелина. Ходим в планината

Никога ситуацията в здравеопазването не е била толкова тежка, колкото е сега. Това заяви в предаването "Дневен ред" по TV7 сестрата на бившия премиер Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова.
По думите й най-зле са общинските болници, тъй като те разчитат само на средствата от Здравната каса и общината. Никога ситуацията в здравеопазването не е била толкова тежка, колкото е сега. Това заяви в предаването "Дневен ред" по TV7 сестрата на бившия премиер Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова. По думите й най-зле са общинските болници, тъй като те разчитат само на средствата от Здравната каса и общината.

Върховният комисариат на ООН с препоръки за интеграцията на бежанците у нас

/КРОСС/ В петък се очаква новият доклад на Върховния комисариат за бежанците на ООН, в който ще бъде дадена оценка за условията, при които живеят бежанците в България. Тогава ще стане ясно дали организацията ще повтори позицията си от януари, когато призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради „нечовешките условия" за търсещите убежище в страната ни. В интервю за Дарик говорителят на Върховния комисариат за бежанците в България Борис Чеширков подчерта прогреса на страната ни през последните три месеца по отношение на условията в бежанските центрове и прехраната на хората в тях. От организацията обаче се притесняват доколко устойчиви ще бъдат взетите от властите у нас мерки след изчерпването на отпуснатия от ЕК ресурс. Притеснение за комисариата е и липсващата все още програма за интеграцията на бежанците в България: „Хората със статут в голямата си част остават в центровете, въпреки че трябва за 14 дни да ги напуснат. Няма интеграционна програма, няма интеграционна стратегия, затова те не могат да научат език, не им се предлагат курсове, не могат да намерят работа. Затова една от основните препоръки, които ние ще имаме е да се развие възможно най-скоро една всеобхватна интеграционна стратегия, която - за разлика от предходната, от която около 60 души годишно се възползваха, да има възможност да предостави ефективни интеграционни мерки за всеки, който получава статут в страната"

Сестрата на Борисов: В чудесни отношения сме с Цветелина Бориславова


Никога ситуацията в здравеопазването не е била толкова тежка, колкото е сега. Това заяви в предаването Никога ситуацията в здравеопазването не е била толкова тежка, колкото е сега. Това заяви в предаването "Дневен ред" по TV7 сестрата на бившия премиер Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова. По думите й най-зле са общинските болници, тъй като те разчитат само на средствата от Здравната каса и общината.

Японската мафия пусна свой сайт

Ямагучи-гуми - най-голямата групировка от японската мафия Якудза, пусна свой сайт в опит да лъсне имиджа си и да спре тенденцията към отлив на членове, предаде АФП. Интернет страницата отправя мощно послание срещу употребата на дрога. Посетителите на сайта могат да чуят и корпоративния химн на Ямагучи-гуми. 
Ямагучи-гуми - най-голямата групировка от японската мафия Якудза, пусна свой сайт в опит да лъсне имиджа си и да спре тенденцията към отлив на членове, предаде АФП. Интернет страницата отправя мощно послание срещу употребата на дрога. Посетителите на сайта могат да чуят и корпоративния химн на Ямагучи-гуми.

Започнаха делата срещу протестиращите младежи, въстанали срещу изсичането на Голо бърдо

В пернишкия районен съд започнаха делата срещу младежите, които бяха задържани по време на протеста срещу изсичането на гората.

Обвиненията срещу тях да за дребно хулиганство.15 души задържа полицията на проведения в понеделник протест. Осем от тях са непълнолетни, като за действията на тийнейджърите отговорност ще се търси от родителите им. Сред дадените на съд е и организаторът на протеста Мартин Илиев, съобщи радио "Благоевград". До арестите се стигна...

Продължава

Разследват „Локо” (Сф) и „Славия” за уговорен мач

Феновете на „Локомотив” (София) сътвориха безпрецедентен акт, който сериозно ще удари върху собствения им отбор, в името на феърплея в българския футбол. Запалянковците на столичните „железничари” сезираха комисията по етика и феърплей на БФС за срещата от последния шампионатен кръг между „Славия” и „Локомотив” (2:0).

Със 73% ще поскъпне газът за населението на Украйна


От 1 май цената на природния газ за населението на Украйна се увеличава средно със 73%, а месец по-късно и цената на топлоенергията ще скочи с около 40%. Това съобщи днес украинският финансов министър Олександър Шлапак, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му в някои региони цените на топлинната енергия няма да се повишават изобщо, защото и сега там действат икономически обосновани тарифи. Окончателното решение за промените трябва вземат два държавни регулатора – комисията по енергетика и...

Бившият шеф на пернишката полиция Г. Бонев стана първенец в конкурс

Бившият директор на Областната дирекция на МВР в Перник Георги Бонев е спечелил конкурса за директор на възстановената като дирекция през януари тази година Инспекция по труда.

Бонев е преминал успешно всички етапи на надпреварата и заедно с още един кандидат е допуснат до финалния кръг от конкурса. Резултатите от класирането научих днес, каза бившият полицейски шеф, който има зад гърба си 26 години в системата на МВР. Той оглави временно ОД на МВР през август...

Продължава

С концерти Каварна удря рамо на Варна за културна столица на Европа

Каварна подкрепя Варна при кандидатстването й за културна столица на Европа през 2019. Рок столицата на България може да удари рамо на варненската кандидатура с провеждане на концерти и фестивали. Това заяви кметът на Каварна Цонко Цонев.

ДКЕВР: ЕРП-тата поискаха увеличение на тока

/КРОСС/ Електроразпределителните дружества са поискали дневният ток да поскъпне с 13-14 на сто от 1 юли, а нощният - двойно. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев пред журналисти след заседанието на енергийната комисия. От 1 юли ЕVN искат 8% по-скъпа дневна тарифа и около 16% повече за нощната. ЧЕЗ и ЕНЕРГО-ПРО са поискали от регулатора да им позволи поскъпване на дневната енергия между 13 и 14% и около 25% вдигане на нощната. "Получих тези цифри буквално днес, тепърва ще ги анализираме - можем да го направим до началото на юни", посочи той. "Нека се покаже откъде, как и заради какво има увеличение на тези разходи, нека всеки един от тях да дойде в ДКЕВР и да си каже становището, нямам нищо против", коментира той. "Искаме да приключим с този анализ и затова не мога сега да отговарям на конкретни въпроси", добави Боев. Той беше категоричен, че има кой да управлява дружествата, ако се стигне до отнемане на лицензите им. Там ще бъде назначен специален управител.    

Швайни запали война

Старата футболна вражда между Германия и Англия пламна с нова сила покрай червения картон на Бастиан Швайнщайгер в края на “Манчестър Юнайтед” - “Байерн” (1:1). На челната си спортна страница британският таблоид “Дейли мирър” пусна голяма снимка със закани между Швайни и Уейн Руни, а заглавието гласи: You dirty Schwein. Играта на думи на английски Старата футболна вражда между Германия и Англия пламна с нова сила покрай червения картон на Бастиан Швайнщайгер в края на “Манчестър Юнайтед” - “Байерн” (1:1). На челната си спортна страница британският таблоид “Дейли мирър” пусна голяма снимка със закани между Швайни и Уейн Руни, а заглавието гласи: You dirty Schwein. Играта на думи на английски

Петя Раева става заместник-министър на регионалното развитие

Депутатката от ДПС Петя Раева ще бъде назначена скоро за заместник-министър на регионалното развитие, съобщи сайтът "Дневник". Самата Раева е потвърдила това пред "Дневник", но е казала, че не знае с какъв ресор я назначават. Най-вероятно е тя да отговаря за водния сектор, тъй като ресорният заместник-министър Добромир Симидчиев напусна в началото Депутатката от ДПС Петя Раева ще бъде назначена скоро за заместник-министър на регионалното развитие, съобщи сайтът "Дневник". Самата Раева е потвърдила това пред "Дневник", но е казала, че не знае с какъв ресор я назначават. Най-вероятно е тя да отговаря за водния сектор, тъй като ресорният заместник-министър Добромир Симидчиев напусна в началото

Откраднати шедьоври за милиони се оказаха в кухнята на пенсионер от Сицилия


Картина от френския постимпресионист Пол Гоген, открадната във Великобритания през 1970г., беше открита да виси в кухнята на пенсиониран работник в Сицилия, съобщи италианската полиция.

До нея на стената била окачена друга липсваща картина - от Пиер Бонар, авангарден френски художник от края на XIXв. Собственикът им ги купил на разпродажба през 1975г. срещу само 45 000 лирети (малко над 23 евро).

Специалисти оценяват маслената живопис от Гоген някъде в рамките на 10-30...

На власт или в опозиция - за ГЕРБ е все едно!

Борисов: Кафето в Кърджали беше жест, че политиката не е война

    


Българин снима с Кийфър Съдърланд в „24”

Българинът Юлиан Костов се снима заедно със звездата Кийфър Съдърланд в новия сезон на сериала „24” - „24: Live Anothеr Day”. Работата по тв екшъна продължава и в момента по улиците на Лондон.

Номинираните от съдиите Чочкова и Точкова - единствени кандидати за съдебен инспектор


Между две кандидатури ще избира парламентът главен  инспектор към Инспектората на Висшия съдебен съвет.

Минути преди крайния срок - 18 ч. в сряда -  юристи от парламентарната група на БСП внесоха и втората кандидатура за поста главен съдебен инспектор - на съдията от Софийския градски съд Вера Чочкова. Преди обед в сряда пак депутати от БСП внесоха в деловодството и другата номинирана от съдийската общност кандидатура - на Теодора Точкова, председател на Хасковския административен...

Номинираните от съдиите - единствени кандидати за съдебен инспектор


Между две кандидатури ще избира парламентът главен  инспектор към Инспектората на Висшия съдебен съвет.
Минути преди крайния срок - 18 ч. в сряда -  юристи от парламентарната група на БСП внесоха и втората кандидатура за поста главен съдебен инспектор - на съдията от Софийския градски съд Вера Чочкова. Преди обед в сряда пак депутати от БСП внесоха в деловодството и другата номинирана от съдийската общност кандидатура - на Теодора Точкова, председател на Хасковския административен съд....

Депутатът Ива Кусева с приемен ден в Поморие, Горица и Гълъбец

Народният представител от Коалиция за България Ива Кусева ще се срешне с граждани на 05.04. 2014г. /събота/от 11 ч. в клуба на БСП – Поморие. Записванията ще стават на място или на тел. 2-20-66. В същия ден Ива Кусева ще се срещне с жители на с. Горица от 15.00 ч. и от 16.30 ч. в с. Гълъбец.

Режем калориите с 10% - живеем по-дълго

Така се намалява рискът от редица заболявания

    


Депутат от ДПС става зам.-министър на регионалното развитие

/КРОСС/ Очаква се до дни депутатът от ДПС Петя Раева да бъде назначена за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. Това потвърди тя пред "Дневник", като уточни, че все още не е ясен ресорът й във ведомоството. Депутатът от ДПС ще заеме мястото на Добромир Симидчиев, който напусна поста по лични причини в началото на годината. Симидчиев беше от квотата на БСП и отговаряше за водния сектор. Петя Раева е депутат втори мандат, като през 2009 г. беше избрана от Пловдив, а миналата година влезе от Видин, след като получи едва 474 гласа. Ако тя освободи мястото в парламента, там трябва да влезе адвокатът Петър Тодоров, младежки лидер на ДПС в областта. На местните избори през 2011 г. е издигната от листата на ДПС като кандидат за кмет на Пловдив и се класира на пето място след Иван Тотев (от ГЕРБ), Славчо Атанасов, Георги Търновалийски (от БСП) и Дани Каназирева (от Съюз за Пловдив), като получава 7 999 гласа.  

Вот по нотите на унгарски рапсодии

Предстоящият в неделя вот се очертава като най-лесно предвидимия в историята на Унгария след 1989 г., писа в. “Ню Йорк таймс”. Единственият въпрос не е дали управляващата Фидес (акроним от унгарското Съюз на младите демократи) ще запази властта, а дали премиерът Виктор Орбан ще има отново мнозинство от две трети в парламента. Предстоящият в неделя вот се очертава като най-лесно предвидимия в историята на Унгария след 1989 г., писа в. “Ню Йорк таймс”. Единственият въпрос не е дали управляващата Фидес (акроним от унгарското Съюз на младите демократи) ще запази властта, а дали премиерът Виктор Орбан ще има отново мнозинство от две трети в парламента.

40 фена на протест срещу Батков

Около 40 запалянковци се появиха на протеста срещу Тодор Батков пред кантората му на ул. “Алабин” от 18,30 ч в сряда. Неколцина вероятно си тръгнаха, други няколко вероятно дойдоха по-късно, така че може и да са се изредили 50 души.

В същото време в района бдяха седем патрулки, три микробуса и няколко полицаи на мотоциклети. Имаше проверки на ли Около 40 запалянковци се появиха на протеста срещу Тодор Батков пред кантората му на ул. “Алабин” от 18,30 ч в сряда. Неколцина вероятно си тръгнаха, други няколко вероятно дойдоха по-късно, така че може и да са се изредили 50 души. В същото време в района бдяха седем патрулки, три микробуса и няколко полицаи на мотоциклети. Имаше проверки на ли

30-ина левскари не стигнаха за протест срещу Батков

Само 30-ина души дойдоха за протеста срещу собственика на Левски Тодор Батков.

България е на 210-о място по раждаемост в света и на шесто по смъртност

България се нарежда на 210-о място по раждаемост в света с 8,92 раждания на 1000 души, отбелязва доклад на "Световната книга на фактите" от март 2014 г. На първо място е Нигерия с 46,12 раждания на 1000 души. Сред европейските страни първенец е Турция с 16,86 раждания, тя се нарежда на 114-о място в класацията .

Рома удари Парма с 4:2

Тоти с 20-о попадение срещу Дуковете в кариерата си

    


Секси Маша показа на какви прелести се радва Гришо

Мария Шарапова показа на цял свят на какви прелести се радва българската звезда в тениса Григор Димитров. Сексапилната рускиня реши да разпусне от натоварването и се отдаде на плажни удоволствия в еди...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване