Синът на кмета от Галиче Ценко Чоков също бие наред, оплакват се хора

Синът на известния кмет на село Галиче Ценко Чоков бие наред в населеното място. Това твърдят хора от Галиче. Дванайсет години след първите сигнали за побои, извършени от Ценко Чоков и синът му гради...

Звезда на Славия: Футболист на Левски ми викаше "негър"

Един от най-добрите футболисти в състава на Славия Фернандо да Силва разкри своята версия за изгонването му в мача срещу Левски (2:2) от 24-ия кръг на "А" група. "При едно нарушение сре...

"Реал" ще търси реванш срещу "Борусия", "Челси" ще спира Ибрахимович


"Реал" (Мадрид) и "Борусия" (Дортмунд) ще повторят миналогодишния си полуфунален сблъсък тази вечер в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига.

Белите ще търсят реванш за драматичното си отпадане на крачка преди финала срещу отслабения състав на Юрген Клоп, който не може да разчита на основното си оръжие Роберт Левандовски.

"Реал" е един от двата тима, който все още не е допуснал загуба в турнира, но влиза в двубоя след две поредни загуби в Ла Лига от "Барселона" и...

Пентагонът обмисля да прати военен кораб в Черно море

Американският миноносец „Тръкстън“ беше в Черно море в средата на март за военни учения с български и румънски моряци, но след това напусна зоната

КЗК проверява пазара на дървесина по сигнал на Даниела Бобева

Според вицепремиера цените на дървесината се определят на непазарен принцип

    


За втори път палят кола на Генка Шикерова (обновена)

/КРОСС/Автомобилът на водещата на сутрешния блок на БТВ Генка Шикерова беше опожарен тази нощ. Извършителите са неизвестни. Според полицията става въпрос за умишлен палеж. Колата е запалена около полунощ, а първият сигнал на телефон 112 е подаден точно четири минути след 12.00 часа. Това е втори палеж на автомобил на Генка. През септември беше подпален личният й автомобил. Пламъците лумват минути след полунощ. Първи съседите от блока в квартал "Гео Милев" виждат огъня и веднага подават сигнал в пожарната. Пет минути по-късно огнеборците вече гасят колата. Съседите също се включват. Усилията им са безуспешни. Возилото е напълно изгоряло. "Чу се силен шум. После видях пламъци", разказа съседка. И водещата на сутрешния блок подозира умишлен палеж. Засега извършителите на предишната акция срещу нея не са заловени, а мотивите им не са известни. Според директора на Столичната дирекция на МВР Ивайло Спиридонов, най-вероятно палежът е свързан с работата на Генка Шикерова като журналист. Според директора на Столичната дирекция на МВР Ивайло Спиридонов, най-вероятно палежът е свързан с работата на Генка Шикерова като журналист. Колегите й от Нова телевизия остро осъдиха подобно посегателство върху журналисти. Бяхме си вкъщи, когато ни звъннаха на вратата, за да ни кажат, че автомобилът гори, пет минути след 12 часа. Вече беше подаден сигнал от съседите. Пожарната дойде много бързо, но този път пламъците бяха много силни", каза Шикерова по телефона

За втори път палят кола на Генка Шикерова

/КРОСС/Автомобилът на водещата на сутрешния блок на БТВ Генка Шикерова беше опожарен тази нощ. Извършителите са неизвестни. Според полицията става въпрос за умишлен палеж. Колата е запалена около полунощ, а първият сигнал на телефон 112 е подаден точно четири минути след 12.00 часа. Това е втори палеж на автомобил на Генка. През септември беше подпален личният й автомобил. Пламъците лумват минути след полунощ. Първи съседите от блока в квартал "Гео Милев" виждат огъня и веднага подават сигнал в пожарната. Пет минути по-късно огнеборците вече гасят колата. Съседите също се включват. Усилията им са безуспешни. Возилото е напълно изгоряло. "Чу се силен шум. После видях пламъци", разказа съседка. И водещата на сутрешния блок подозира умишлен палеж. Засега извършителите на предишната акция срещу нея не са заловени, а мотивите им не са известни. Според директора на Столичната дирекция на МВР Ивайло Спиридонов, най-вероятно палежът е свързан с работата на Генка Шикерова като журналист. Според директора на Столичната дирекция на МВР Ивайло Спиридонов, най-вероятно палежът е свързан с работата на Генка Шикерова като журналист.  

Трус от 8.2 по Рихтер край Чили уби петима души и предизвика цунами

Силно земетресение с магнитуд 8.2 е регистрирано край бреговете на Чили. Трусът уби петима души, предизвика цунами, свлачища и разруши магистрални артерии. Властите съобщават, че хората са загинали, затиснати под паднали стени или от инфаркт. Американският геофизичен институт смята, че трусът е бил на 20 км под земната повърхност, което означава, че това е сравнително плитко земетресение. Епицентърът е в океана на около 100 км северозападно от минното пристанище Икике до границата с Перу. Центърът за предупреждение за цунами в Тихия океан съобщи, че са регистрирани вълни с височина до 2.3 метра. Чилийският военноморски флот твърди, че първата вълна е достигнала брега около 45 минути след земетресението. Предупреждение за цунами има и в Хавай, макар че там не очакват толкова високи вълни, а предимно опасни водовъртежи и течения. Властите в Чили съобщават, че разрушенията в страната не са особено тежки. Близо 300 затворнички обаче са използвали хаоса и са избягали от затвора в Икикуе. Общо 16 от тях обаче са заловени малко след това. Край бреговете на Чили често има силни земетресения. През 2010 година трус с магнитуд 8.8 по Рихтер предизвика унищожително цунами, което опустоши няколко градове по крайбрежието и предизвика смъртта на 526 души.

Втори палеж на кола на журналиста от Би Ти Ви Генка Шикерова


Автомобилът на журналиста и водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви Генка Шикерова е бил запален тази нощ, съобщиха от медиата. Колата, която тя кара, е опожарена, а според полицията става въпрос за умишлен палеж.

Това е втори палеж на автомобил на Генка Шикерова. През септември беше подпален личният й автомобил, а извършителите още не са открити и мотивите им не са известни.

Колата е била запалена около полунощ. Първият сигнал на телефон 112 е подаден точно четири минути след...

Треньорът на "Барса": Аз съм виновен, ако отпаднем

Треньорът на "Барселона" Херардо Мартино обяви, че ще е единственият виновник, ако каталунците не се класират на полуфинал в Шампионската лига. "Атлетико" (Мадрид) стигна до 1:1 в първия мач на "Камп Ноу" и чака гранда след седмица в реванша.

"Заслужавахме да победим, след като през 90-те минути бяхме по-добри - каза Мартино. - "Атлетико" вкара Треньорът на "Барселона" Херардо Мартино обяви, че ще е единственият виновник, ако каталунците не се класират на полуфинал в Шампионската лига. "Атлетико" (Мадрид) стигна до 1:1 в първия мач на "Камп Ноу" и чака гранда след седмица в реванша. "Заслужавахме да победим, след като през 90-те минути бяхме по-добри - каза Мартино. - "Атлетико" вкара

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Преглед на варненския печат - 2 април

„Уволниха топчиновници в община Варна”, е водещо заглавие в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Кметът Иван Портих е уволнил няколко топчиновници и редови служители от администрацията на община Варна, научи в. “Черно море”.

И трите мобилни оператора ще имат нови тарифни планове от 14 април


Промени в правилата за тарифиране на разговорите по мобилен телефон ще направят мобилните оператори заради решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). След въвеждане на новите правила, първоначалният период на таксуване ще е 30 секунди, а след това отчитането ще е на секунда. 

От VIVACOM информираха, че вече са въвели тарифиране по новите изисквания, M-Tel и GLOBUL 

уточниха, че от 14-и април ще предложат на своите клиенти нови тарифни планове, съобщи БНР....

И трите мобилни оператора ще са с нови тарифни планове от 14 април


Промени в правилата за тарифиране на разговорите по мобилен телефон ще направят мобилните оператори заради решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). След въвеждане на новите правила, първоначалният период на таксуване ще е 30 секунди, а след това отчитането ще е на секунда. 

От VIVACOM информираха, че вече са въвели тарифиране по новите изисквания, M-Tel и GLOBUL 

уточниха, че от 14-и април ще предложат на своите клиенти нови тарифни планове, съобщи БНР....

Пхенян ще осъди на смърт 200 високопоставени чиновници

Те били лоялни на екзекутирания чичо на Ким Чен Ун

    


Работници от ТЕЦ-Варна излизат на протест

ТЕЦ-Варна се вдига на бунт. Работниците от централата излизат на протест в 15:30 часа. Стачката е подкрепена от синдикатите.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Неясното бъдеще на централата и евентуалните съкращения са причината за недоволството на работещите, уточнята bTV. ТЕЦ-Варна се вдига на бунт. Работниците от централата излизат на протест в 15:30 часа. Стачката е подкрепена от синдикатите. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Неясното бъдеще на централата и евентуалните съкращения са причината за недоволството на работещите, уточнята bTV.

Лекарите готвят протест

Решават дали да излязат на улиците

ТЕЦ-Варна се вдига на бунт

ТЕЦ-Варна се вдига на бунт. Работниците от централата излизат на протест в 15:30 часа. Стачката е подкрепена от синдикатите.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Неясното бъдеще на централата и евентуалните съкращения са причината за недоволството на работещите, уточнята bTV. ТЕЦ-Варна се вдига на бунт. Работниците от централата излизат на протест в 15:30 часа. Стачката е подкрепена от синдикатите. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Неясното бъдеще на централата и евентуалните съкращения са причината за недоволството на работещите, уточнята bTV.

Гуардиола бесен за червения картон на Швайнщайгер

Пеп Гуардиола побесня от червения картон на Бастиян Швайнщайгер. В последната минута на мача "Манчестър Юнайтед" - "Байерн" (1:1) германският национал направи шпагат срещу Уейн Руни, който беше заклеймен от немските вестници като симулация. От своето място Гуардиола показа същото с жест на ръката.

"Говорих със съдията Карбальо, той ми обясин реш Пеп Гуардиола побесня от червения картон на Бастиян Швайнщайгер. В последната минута на мача "Манчестър Юнайтед" - "Байерн" (1:1) германският национал направи шпагат срещу Уейн Руни, който беше заклеймен от немските вестници като симулация. От своето място Гуардиола показа същото с жест на ръката. "Говорих със съдията Карбальо, той ми обясин реш

Изслушват Стойнев за лицензите на ЕРП-тата

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще бъде изслушан от ресорната парламентарна комисия. Заради проблемите с дълговете на електроразпределителните дружества пред депутатите ще се явят и представители на НЕК и ДКЕВР.

Иван Папазов: Крайно време е държавата да се заеме с нелегалните казани

Г-н Папазов, днес в Пловдив започва изложението “Винария”, с какво ще изненадате почитателите на виното?
- Основен принцип в нашата работа е непрекъснато да развиваме продуктовото си портфолио, като следваме пазарните тенденции и даваме възможност на клиентите ни да опитват нови вкусове. Хубавата реколта през миналата година ни помогна да Г-н Папазов, днес в Пловдив започва изложението “Винария”, с какво ще изненадате почитателите на виното? - Основен принцип в нашата работа е непрекъснато да развиваме продуктовото си портфолио, като следваме пазарните тенденции и даваме възможност на клиентите ни да опитват нови вкусове. Хубавата реколта през миналата година ни помогна да

Обсъждат промени в Закона за енергетиката

Народните представители ще обсъждат на първо четене промените в Закона за енергетиката. Двата законопроекта, които ще бъдат обсъдени на първо четене,...

Бивша приятелка на Сорос не успя да го осъди за $50 млн.

Толкова искаше 30-годишната Адриан Ферейр заради физическо нападение и неспазено обещание да получи апартамент в Манхантън за 2 млн. долара

Тези шефове си струват всеки цент

Вижте кои са най-успешните главни изпълнителни директори според класацията на Barron's

    


Дейвид Мойс: Отиваме на битка в Мюнхен

Дейвид Мойс хвърли ръкавица към "Байерн" и заяви, че "Манчестър Юнайтед" отива за голяма битка в Мюнхен. Двата отбора завършиха 1:1 в първия четвъртфинал от Шампионската лига на "Олд Трафорд".

"Показахме на "Байерн", че няма да им е лесно - каза Мойс, който е пред уволнение заради слабите резултати на "Юнайтед". - През този сезон играем най-силн Дейвид Мойс хвърли ръкавица към "Байерн" и заяви, че "Манчестър Юнайтед" отива за голяма битка в Мюнхен. Двата отбора завършиха 1:1 в първия четвъртфинал от Шампионската лига на "Олд Трафорд". "Показахме на "Байерн", че няма да им е лесно - каза Мойс, който е пред уволнение заради слабите резултати на "Юнайтед". - През този сезон играем най-силн

След касапницата на пътя – Ден на траур в Попово

Снощи извънредно бе отменен предварително обявения концерт-спектакъл „Да съхраним българското”, а днес всички предварително организирани официални мероприятия на територията на община Попово също са отменени.

Мощен трус с магнитуд 8,2 удари Чили, взе жертви и предизвика цунами, може да стигне до Япония

Мощно земетресение с магнитуд 8,2 по Рихтер удари крайбрежието на Чили, предаде Американският сеизмологичен институт. Земният трус е бил на дълбочина 10 километра и е ударил в 2.46 часа сутринта българско време. Земетресението е било на 83 километра от град Икике, който се намира в северната част на Чили и е с население 220 хиляди жители. Мощно земетресение с магнитуд 8,2 по Рихтер удари крайбрежието на Чили, предаде Американският сеизмологичен институт. Земният трус е бил на дълбочина 10 километра и е ударил в 2.46 часа сутринта българско време. Земетресението е било на 83 километра от град Икике, който се намира в северната част на Чили и е с население 220 хиляди жители.

Софтуер за блокиране на крадени смартфони може да спести на хората 2.6 млрд. долара годишно


Голямата популярност на смартфоните и техните високи цени ги прави любима мишена на крадците. Според проучване на американската организация Consumer Reports през 2012 г. само в САЩ са били откраднати около 1.6 млн. смартфона.

Интересът на крадците към умните телефони поражда и множество дискусии за възможни решения на проблема. Едно от по-популярните предложения е т.нар. Kill Switch или технология, която да блокира устройствата напълно по сигнал на техния притежател.
...

Върховният съд на Австралия призна неутралния пол

Решението идва по дело, заведено от Нори Мей-Уелби, която е твърди, че не се идентифицира с нито един от двата пола, а се възприема като неутрална

С един евродепутат повече - успех за нас, надява се Борисов

Цветанов лишен от задачи в партията, но щабът е неговото място

    


Според икономисти таванът на лихвите по кредитите ще развие сивия пазар

Това била популистка крачка, която сама по себе си няма да даде резултат, твърдят експертите

    


Силно земетресение в Чили, има загинали и опасност от цунами

Земетресение с магнитуд 8,2 по Рихтер удари северното крайбрежие на Чили и предизвика вълни с височина над 2,10 метра, съобщи CNN. Епицентърът на труса е на 86 км от крайбрежния чилийски град Икике, с население от 220 хиляди жители, на дълбочина 10 км.

САЩ могат да изпратят боен кораб в Черно море

Едно от разглежданите предложения е изпращането на още един кораб

Георги Кадиев: Промяната в закона не решава проблема с бързите кредити

/КРОСС/ Няма начин за връщане назад по процедурата за промени в закона за кредитите. Предложението вече е прието на второ четене и ако го върнем за обсъждане още веднъж, бихме създали изключително лош правен прецедент, каза депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев в интервю за БТВ. Едно ново парламентарно мнозинство - не толкова политическо, колкото на хора, които по един или друг начин са се сблъскали с проблема при отпускането на кредити и са решили да се обединят помежду си, за да може той да започне да бъде решаван - заяви себе си при гласуването на законопроекта, посочи Кадиев. В момента човек може да вземе бърз кредит само с една лична карта - попълвате една онлайн форма на сайта на дадената компания, те ви проверяват в кредитния регистър и до десет минути парите може да са във вашата сметка. Проблемът би се получил при последващата лихва върху кредита и възможността кредитодателят да злоупотреби с нейното ниво. Тук вече е ролята на държавата и отговорните институции да не допуснат такива неща да се случат. Не считам, че с промяната в закона сме решили проблема с бързите кредити - ще изчакаме известен период, за да видим как ще бъде приложена промяната и ако трябва, впоследствие ще прецизираме или променим отново закона, отбеляза Георги Кадиев. Никога не сме крили нашето своите опасения относно промените в закона за кредитите, каза Ина Илиева, представител на фирма за бързи кредити

Резултатите от местните избори в Турция провокираха протести в Анкара и Истанбул

/КРОСС/ Въпреки че местните избори в Турция минаха, обстановката там все още е напрегната. Според обявените частични резултати, управляващата Партия на справедливостта и развитието/ПСР/ спечели с около 45 на сто. Опозиционната Народно-републиканска партия, обаче има много остри възражения с аргументи за допуснати нередности. В столицата Анкара стотици хора протестираха пред сградата на Висшия избирателен съвет, оспорвайки избора на кмета на ПСР Мелих Гьокчек,който спечели с незначителна преднина пред кандидата на опозицията. Опозиционната Народно-републиканска партия обяви,че ще оспори резултатите от избора. Турската полиция използва водни оръдия срещу демонстрантите, за да ги разпръсне. Стигна се и до сблъсъци. В общо 9 области на страната се оспорват резултатите, което може да доведе до касиране. Има твърдения, че нарочно е било прекъсвано електричеството, за да се попречи на броенето на бюлетините, както и за фалшификации на протоколи. Турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз заяви в отговор на обвиненията,че котка влязла в един трафопост и поради това било прекъснато електричеството в квартала Йешилкьой в Истанбул, където опозицията има тежест. След Анкара и в Истанбул опозицията обяви, че ще иска повторно преброяване на бюлетините. В квартала Картал на азиатския бряг на Истанбул, където живеят и много изселници от България, кметското място спечели опозицията, но управляващата партия оспори резултата

Студената война не е свършвала!

Соломон Паси: НАТО се уплаши от Русия и окуражи Путин за Крим

    


Мощно земетресение в Чили, опасност от цунами

Мощен трус с магнитуд 8.2 по Рихтер е бил регистриран в Чили в 18.45 часа местно (02.45 часа българско) време, предадоха световните информационни агенции. Трусът е усетен още в Перу и Боливия. Епицентърът е на 83 км от град Икике, в северната част на страната.

Делян Пеевски ЗА европейски депутат

Вчера кърджалийският клон на ДПС даде гениално предложение – Делян Пеевски да влезе в евролистата на Движението за права и свободи. Одобрявам. Тотално и напълно. Нека влезе, ще гласувам с д...

Джони Деп: Музиката ме кара да се чувствам жив, това е първата ми любов

Джони Деп е щастлив от завръщането си към музиката и присъствието си в звукозаписното студио. Той си спомня, че още от 12-годишна възраст не можел да спре да създава мелодии в главата си. "В п...

Вуцов спира Мъри за Левски

Георги Иванов-Гонзо ще трябва да се пребори за отстраняването на Иван Вуцов от „Герена", ако иска да си осигури подписа на Станимир Стоилов. Следващият директор на "сините" ве...

Левски гони Деко през лятото

Левски ще се раздели с Мирослав Иванов през лятото, пише "Тема Спорт". Нисичкият полузащитник пристигна на "Герена" след началото на сезона. Той бе взет по настояване на вече бивши...

Парламентът няма да се занимава със случая "Лясковец"

Народното събрание не прие предложението на ГЕРБ да бъде създадена Временна анкетна комисия, която да проучи всички обстоятелства и факти около операцията в Лясковец. Предложението на ГЕРБ беше предс...

УЕФА пуска ЦСКА в Европа на 30 юни

УЕФА ще обяви окончателното си решение дали ЦСКА може да играе в Европа на 30 юни, съобщава „Меридиан Мач". Изданието твърди, че „червените" със сигурност ще чуят &bd...

Младенов готви нова чуждестранна инвазия в ЦСКА през лятото

Треньорският щаб на ЦСКА обмисля възможността да наблюдава играчи в Гърция. Наставникът на тима Стойчо Младенов има предложени няколко имена от елита на южната ни съседка. Младенов може в бли...

Конкурс събира 130 млади музиканти от България, Македония и Германия в Перник

130 млади музиканти подадоха заявки за участие в деветото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в Перник. Срокът за подаване на заявките изтече, но организаторите очакват още документи, изпратени по пощата в последния момент, съобщиха от Двореца на културата.

От 25 до 27 април в Двореца на културата в града ще си дадат среща деца и младежи на възраст от 8 до 19 годишна възраст, които ще демонстрират уменията...

Продължава

8,2 по Рихтер разтърси Чили, взе жертви и предизвика цунами, възможно е да стигне до Япония (снимки)

Мощно земетресение с магнитуд 8,2 по Рихтер удари крайбрежието на Чили, предаде Американският сеизмологичен институт. Земният трус е бил на дълбочина 10 километра и е ударил в 2.46 часа сутринта българско време. Земетресението е било на 83 километра от град Икике, който се намира в северната част на Чили и е с население 220 хиляди жители. Мощно земетресение с магнитуд 8,2 по Рихтер удари крайбрежието на Чили, предаде Американският сеизмологичен институт. Земният трус е бил на дълбочина 10 километра и е ударил в 2.46 часа сутринта българско време. Земетресението е било на 83 километра от град Икике, който се намира в северната част на Чили и е с население 220 хиляди жители.

Днес в НС: кредити, енергетика и блиц контрол на премиера (обновена)

/КРОСС/ Народното събрание не прие предложение на ГЕРБ да бъде създадена временна анкетна комисия за операцията в Лясковец. Народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов представи предложението на групата за включване на точка, свързана с проект за решение за създаване на временна анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства около операцията в Лясковец. Красимир Янков от „Коалиция за България" посочи, че групата няма да подкрепи такава комисия. При първо гласуване предложението не беше прието. Веселин Вучков от ГЕРБ след това поиска думата. „Бяха повдигнати повече въпроси отколкото отговори. Никой не иска да ползва анкетна комисия за пропаганда. Но това е един от най-големите провали на МВР", добави Вучков. По думите му, трябва да включи това предложение в програмата, а дали ще се конституира е друг въпрос. При прегласуване предложението отново беше отхвърлено. Преди това Народното събрание гласува седмичната си програма за работа. Програмата включва 11 точки, сред които промените в Закона за потребителския кредит. В програмата на парламента влизат и промените Закона за енергетиката. Една от тях е в случаите, в които отчетените показания на клиента на електрическа енергия са по-високи с над 30% от това, което е консумирал за същия период през предходната година, клиентът да има право да подаде възражение срещу сметката

Днес в НС: кредити, енергетика и блиц контрол на премиера

/КРОСС/ Депутатите ще решават дали промените в Закона за потребителския кредит да важат и за стари заеми. В програмата на парламента влизат и промените Закона за енергетиката. Една от тях е в случаите, в които отчетените показания на клиента на електрическа енергия са по-високи с над 30% от това, което е консумирал за същия период през предходната година, клиентът да има право да подаде възражение срещу сметката. При отклонение в качеството на доставяната електрическа енергия и/или природен газ се предвижда обезщетение за клиентите, както и завишен размер на санкциите. Таксата за повторно включване на тока, изключен заради неплатена сметка, да отпадне, предвиждат още промените. Съгласно правилника на Народното събрание в първата сряда на месеца опозицията също може да предлага точки в дневния ред. Днес е блиц контролът на премиера и неговите заместници. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пък ще бъде изслушан от ресорната парламентарна комисия. Заради проблемите с дълговете на електроразпределителните дружества пред депутатите ще се явят и представители на НЕК и ДКЕВР. Енергийният регулатор започна процедура по отнемането на лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО заради неизплатени задължения към Националната електрическа компания. По изчисления на НЕК дълговете на трите ЕРП-та надхвърлят 347 милиона лева. Те оспорват задълженията си, заради което случаят беше изпратен на прокуратурата.  

Днес в НС: кредити, енергетика и блиц контрол на премиера

/КРОСС/ Депутатите ще решават дали промените в Закона за потребителския кредит да важат и за стари заеми. В програмата на парламента влизат и промените Закона за енергетиката. Една от тях е в случаите, в които отчетените показания на клиента на електрическа енергия са по-високи с над 30% от това, което е консумирал за същия период през предходната година, клиентът да има право да подаде възражение срещу сметката. При отклонение в качеството на доставяната електрическа енергия и/или природен газ се предвижда обезщетение за клиентите, както и завишен размер на санкциите. Таксата за повторно включване на тока, изключен заради неплатена сметка, да отпадне, предвиждат още промените. Съгласно правилника на Народното събрание в първата сряда на месеца опозицията също може да предлага точки в дневния ред. Днес е блиц контролът на премиера и неговите заместници.  

Изчезването на Боинга – криминален случай

Разследването на полет 370 на Malaysia Airlines вече е квалифицирано като криминален случай. Близо 200 души са разпитани, предстоят разпитите на още лица, коментираха от полицията. Оттам обаче са пестеливи в коментарите си, предвид протичащото разследване. Властите обаче признават, че е възможно мистерията със самолета никога да не бъде разкрита.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване