Вигенин: Ще разчитаме на Русия за поддръжката на МиГ-овете

България праща наблюдатели на изборите в Украйна

    


Полицейска съпруга пусна жалба срещу мъжа си за побой

Съпругата на шефа на автопатрулите на Първо РУ на МВР в Благоевград Георги Илиев е подала жалба срещу него за домашно насилие, съобщи struma.bg.
Мария Илиева също е полицейски служител и работи като деловодител в Областната дирекция на МВР.
По подадения сигнал тече проверка от полицейския инспекторат. Съпругата на шефа на автопатрулите на Първо РУ на МВР в Благоевград Георги Илиев е подала жалба срещу него за домашно насилие, съобщи struma.bg. Мария Илиева също е полицейски служител и работи като деловодител в Областната дирекция на МВР. По подадения сигнал тече проверка от полицейския инспекторат.

10 години след трагедията в Лим - "Споменът е жив"

/КРОСС/ "За нас този спомен е жив. 10 години минаха ужасно бързо." Това сподели в предаването "Дневен ред" по ТВ7 Тодор Братов - баща на Антония, която е една от "ангелите", загинали в река Лим. Бащата сподели, че желанието за отмъщение отдавна е отминало - "Минаха бурните емоции", каза той. "Тези екскурзии е организирана безотговорно и с цел бърза печалба, автобусът пътувал 20 ч. без да спре. Всички деца били живи, когато автобусът е паднал в реката. Липсвало е добра и бърза евакуация. Друг виновен за инцидента е водачът, който е бил преуморен, но основният проблем е фактът, че децата са нямали достъп до люка, от който „пъргавите деца" да излязат. През него не можело да се минава, тъй като той бил затрупан от учителите, които били тромави и забавили евакуацията", разказва Братов.      

И трите ЕРП-та поискаха шоково увеличение на тока

С 8% да е повишението на дневната тарифа искат от EVN, а с 13-14% ЧЕЗ и ЕНЕРГОпро. И трите ЕРП-та са поискали увеличение на нощната тарифа по 2.

Има ли шистова дипломация срещу Русия?

Целта на всички е една – намаляване на зависимостта от вноса на руски нефт и газ

    


Тотото пусна моментните си игри в 3000 пощенски станции


Българският спортен тотализатор (БСТ) пусна моментните лотарийни игри в 3000 пощенски станции в цялата страна.

"Така любителите на талоните за моментен шанс имат многократно по-големи възможности да пробват късмета си", коментираха от БСТ. Нововъведенията са част от договора с "Български пощи", подписан през декември 2013 г.

От около месец участниците в игрите на тотализатора могат да подават фишове в 264 пощенски станции. Там ще могат да се получават и печалби до 200...

"Дейли телеграф": Банско е на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света

Банско е на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света, съобщиха от пресцентъра на община Банско.
Класация на британския вестник „Дейли телеграф” определя планинския ни курорт като третото най-добро място за живеене в света. Медията изтъква, че Банско очарова с чистия си въздух и възможностите за ски и разходки. Банско е на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света, съобщиха от пресцентъра на община Банско. Класация на британския вестник „Дейли телеграф” определя планинския ни курорт като третото най-добро място за живеене в света. Медията изтъква, че Банско очарова с чистия си въздух и възможностите за ски и разходки.

Съветите на МВР: Купете си куче пазач, сложете решетки

Областната дирекция на вътрешното министерство в Кърджали започна иновативна кампания, чиято цел е да противодейства на зачестилите кражби на жилища в региона

Сретен Йосич оправдан за убийството на журналиста Иво Пуканич

Сръбски съд произнесе максимална присъда от 40 години затвор за убиеца на известния хърватски журналист Иво Пуканич, Желко Милованович, и оправда предполагаемия "мозък" на бомбения атентат...

Смъртоносната Ебола набира скорост, България засега е в безопасност

За момента няма случай на заразен с вируса Ебола у нас. Това съобщи за Нова телевизия главният здравен инспектор Ангел Кунчев. В световен мащаб около 90 са вече жертвите на смъртоносната болест. П...

Зелените обжалваха пред ВАС решението на правителството за "Карадере"

Политическа партия „Зелените“ внесе жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на Министерски съвет да предостави сертификат за приоритетен инвестиционен проект ...

Банско е на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света


Банско е на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света, съобщиха от пресцентъра на община Банско.
Класация на британския вестник „Телеграф” (”The Telegraph”) определя планинския ни курорт като третото най-добро място за живеене в света. Медията изтъква, че Банско очарова с чистия си въздух и възможностите за ски и разходки. Банско е на трето място в топ 20 на най-добрите кътчета за живеене в света, съобщиха от пресцентъра на община Банско. Класация на британския вестник „Телеграф” (”The Telegraph”) определя планинския ни курорт като третото най-добро място за живеене в света. Медията изтъква, че Банско очарова с чистия си въздух и възможностите за ски и разходки.

Помолих Путин да се изтегли, съобщи Янукович

Според него никой няма интерес от политическа нестабилност на Украйна

Убиецът на Мишел трепери в ареста, бои се от вендета

17-годишният убиец на Мишел от Плевен остава за постоянно зад решетките. Това решение напълно го задоволявала, защото се страхувал, че ако излезе на свобода, ще му подготвят вендета.

Буферните паркинги в столицата ще могат да бъдат ползвани безплатно

С решение на общинския съвет всички буферни паркинги и най-големият, които се намира на бул. ”Цариградско шосе” при 18-та метро станция могат да...

Играч на Зенит: Подкупихме съдия в Лига Европа

/КРОСС/ Футболистите на Зенит (събрали пари за подкуп на съдия, който да им помогне да спечелят мач срещу португалския "Виктория" по време на турнира за купата на УЕФА през сезон 2005/06. Това разкри бившият защитник на Зенит - Ерик Хаген. В интервю за норвежката преса Хаген заяви, че играчите на Зенит събрали по 3000 долара за "хонорара" на арбитъра, но той не пожела да назове името на съдията и мачът. Справка обаче показва, че на 20 октомври 2005 година Зенит побеждава у дома Витория (Гимараеш) с 2:1 в групите на купата на УЕФА. Главен съдия на мача е Деян Делевич от Сърбия и Черна гора. "Преди мача се събрахме футболистите от отбора и беше взето решение да си обезпечим победата. Не знам добре езика и не разбрах всичко, но си поделихме сумата - по 3000 долара на човек. Тогава имахме огромни премии за победа в турнира на УЕФА - по 12 000 долара на човек. Помня, че някой от съотборниците ми каза, че знае името на съдията и ако всеки от нас даде по 3000 долара, със сигурност ще спечелим", каза още Ерик Хаген. От пресслужбата на Зенит реагираха с недоумение на думите на Хаген, като казаха, че Зенит следва принципите на феърплея и доказва своята сила само на футболния терен.      

ВСС се разграничи от мнението за "доминираната от хомосексуалисти Холандия"

Висшият съдебен съвет се разграничи в сряда от позицията на своя бивш член Пламен Стоилов, който в официално писмо сподели следното мнение за холандците  :   "Известно е, че това е страна, в която хомосексуалистите са установили доминация в обществото, наркоманията е почти изцяло легализирана, а съществува и официално партия на педофилите, която се домогва до участие в парламента. Мисля, че представители на такава държава не могат да бъдат наши ментори по отношение на проблемите в съдебната власт. Нашият славянски народ не заслужава подобна участ".   Извън това Стоилов, който беше пенсиониран в началото на годината със златен почетен знак от съдебната система, обяви, че за всички беди в системата са виновни съдиите и депутатите.   Отговорът на ВСС обаче е твърде мек за взрива, който предизвика писмото на бившия високопоставен следовател. Той бе член на предходния състав на съдебния съвет и беше председател на Камарата на следователи. Сегашният ВСС обявява най-общо, че не споделя неговото мнение за холандците.   "Българските магистрати оценяват високо сътрудничеството с европейски партньори за осъществяване на съдебната реформа у нас. Независимо от личното мнение на тогавашния си председател, трима представители на Камарата на следователите присъстваха на организираното събитие и взеха активно участие в дискусиите", се казва в позицията.   Отделно се изразява и "изключителната удовлетвореност" от работата в частност на холандския експерт по въпросите на натовареността в съдебната система д-р Джоузеф Путс.

Незаконен тютюн иззеха във видинско село

/КРОСС/ 157 кг. незаконен тютюн за пушене разкриха и иззеха митнически и полицейски служители във видинското село Новоселци. Тютюнът е открит при съвместна проверка на мобилна група на Митница Видин и на Гранична полиция - Видин в частен имот в селото. В същия имот е открита и машина, пригодена за рязане на тютюн. Дължимият акциз за иззетия тютюн за пушене е в размер на 24 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Видин.  

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 3 април - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр.Варна - карето заключено между бул.

БДЖ пуска отрано билети и повече вагони за пътуващите по празниците

БДЖ отново пусна предварителна продажба на билети заради задаващите се Великденски празници, съобщават от пресцентъра на холдинга. Предварителната...

Орешарски за Плевнелиев и военната авиация

Премиерът определи изказванията на президента, че някой се опитва да изчерпа летателния ресурс на Военновъздушните сили

Спецсъд оправда Венцеслав Чамурджиев

Делото срещу него бе образувано през 2010 г. и водено от Бургаската окръжна прокуратура по обвинения за лихварска дейност и изнудване

Писна ми от тези съседи!

Всеки трети британец мрази своите комшии

    


Николай Бареков: Не подкрепям Русия, не подкрепям и санкции срещу Русия


Не подкрепям Русия, аз съм само против санкциите срещу Русия, каза днес във Варна лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Санкции срещу Русия ще са катастрофа за България. Ако страната ни ще загуби примерно 5 млрд. за спрения ток, фалиралия бизнес и загубилите работата си, тези, които искат да налагат санкции, нека първо внесат в България 5 млрд., а след това да правят каквото си искат. Но първо трябва да си платят масрафа", каза още Бареков. Той не коментира обаче какъв...

Шефът на ДКЕВР: Открихме процедура за отнемане лиценза на ЕРП-тата

ДКЕВР откри процедура за отнемане на лиценза на трите ЕРП-та и целта бе да гарантираме доставките за българските потребители. Това стана ясно от председателят на ДКЕВР Боян Боев, който бе изслушан в парламентарната комисия по енергетика.

"Вълкът и седемте козлета" и "Зле опазеното момиче" са новите детски премиери в операта


Мюзикъл за деца по приказката на Братя Грим "Вълкът и седемте козлета" от Александър Владигеров и балетът за деца "Зле опазеното момиче" от Петер Лудвиг Хертел са двете нови заглавия в Софийската опера и балет за нейната най-млада публика.

Мюзикълът е подходящ за деца от 3 до 10 години и ще излезе за първи път на сцена на 5 април. Балетът - три седмици след това, на 25 април.

"Целта на тази програма е да създадем и да възпитаме една нова публика от най-ранна възраст,...

Брюксел раздвоен за „Южен поток”

„Южен поток" увеличава зависимостта на Европейския съюз и на България от Русия. Това е официалната позиция на Европа по отношение на изграждането на газопровода, макар че Брюксел все още вижда в „Южен поток" диверсификация на пътищата на газа", обяви евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев.

Варненски търговци и дистрибутори излизат на протест срещу Lafka

Варненски търговци и дистрибутори излизат на протест срещу Lafka утре от 17.30 часа пред общината, научи Moreto.net от страницата на групата "Аз не купувам от Lafka" в социалната мрежа. Браншът е притеснен, че най – голям процент от павилионите на фирмата са във Варна и предстои да бъдат поставени още много такива.

Аризонската мечта: 222-ма парашутисти в опит за световен рекорд (видео)


Общо 222-ма парашутисти се впуснаха в опит да поставят нов световен рекорд. Целта, която са си поставили, е образуването на най-голямата конфигурация от две фигури по време на свободното падане.

Парашутистите са от т. нар. World Team. Те направиха няколко тренировки в небето над Аризона.

"Определено се движим в правилната посока и вървим към целта. Имаме време до петък да постигнем рекорда, но вече сме пред графика", каза Роб Литлоу, капитан на един от отборите.
...

Три самоделни бомби избухнаха в Кайро

Сред жертвите е бригаден генерал от египетската полиция

bTV подкрепи Шикерова: Продължаваме да търсим истината!

/КРОСС/ Екипът на bTV излезе с официално съобщение до медиите, с което осъжда посегателството срещу водещата на сутрешния блок на телевизията Генка Шикерова. Тази нощ неизвестни подпалиха за втори път колата на журналистката, която в момента е бременна в шестия месец. Ето пълния текст на позицията: Това не е първият случай на нападение и агресия към журналист от bTV в последните месеци. Медията ще предприеме всички необходими действия, за да изпрати ясно послание към лицата, които проявяват агресия над журналисти. Продължаваме да търсим истината! Днес, повече от всякога. Ролята на журналиста е да бъде критичен и да задава всички въпроси, за да защити обществения интерес. Само по този начин медиите могат да изпълнят функцията си на четвърта власт, на която българските граждани да могат да разчитат. В същото време ние разчитаме, че полицията, следствието и прокуратурата ще изпълнят своята функция и ще изправят пред съда извършителя на поредното посегателство върху наш колега. Благодарим на всички зрители, колеги и приятели, които изразиха подкрепата си. Бързата реакция на обществото и журналистическата гилдия е показателна за високата нетърпимост към проявата на агресия. Екипът на bTV призовава цялата общественост и медии да обединим усилия, за да не остане неразкрито поредното престъпление, което застрашава най-ценното: човешкия живот.  

LED лампите харчат 85% по-малко ток от обикновените

Един тип осветление, което се появи едва преди десетина години и се използваше доскоро само при светлинните реклами и в нощните клубове, напоследък навлиза успешно в офисите и в домовете.
Така нареченото LED осветление само за последните няколко години се разви с такава скорост, че сега по щандовете на магазините поне една трета от осветителните Един тип осветление, което се появи едва преди десетина години и се използваше доскоро само при светлинните реклами и в нощните клубове, напоследък навлиза успешно в офисите и в домовете. Така нареченото LED осветление само за последните няколко години се разви с такава скорост, че сега по щандовете на магазините поне една трета от осветителните

Спрягат Бербатов за завръщане в “Тотнъм”

Димитър Бербатов може да се завърне в “Тотнъм”, гласят информации в английски сайтове. Те звучат повече като първоаприлски шеги, защото 33-годишният българин се чувства добре в “Монако”. Освен това в “Тотнъм” вероятно ще има нов мениджър, а с това и нови трансферни изисквания и списък.

Същевременно Бербатов ще трябва да мине през адска атмосфера Димитър Бербатов може да се завърне в “Тотнъм”, гласят информации в английски сайтове. Те звучат повече като първоаприлски шеги, защото 33-годишният българин се чувства добре в “Монако”. Освен това в “Тотнъм” вероятно ще има нов мениджър, а с това и нови трансферни изисквания и списък. Същевременно Бербатов ще трябва да мине през адска атмосфера

Погнаха полицейски шеф по сигнал на съпругата му

Мария Илиева, съпруга на шефа на автопатрулите на Първо РУ на МВР в Благоевград Георги Илиев, е подала жалба срещу него за домашно насилие. Жената също е полицейски служител и работи като деловодител в Областната дирекция на МВР.

Бареков призова: Бюлетините да се печатат пред камери!

"Ако бюлетините за вота трябва да се печатат във втора печатница, нека в нея бъдат допуснати камери на журналисти и дори уеб камери, които да заснемат цялата процедура по печатане.Това призова лидерът на ББЦ Николай Бареков

Фенове на Левски се събраха на протест пред кантората на Батков

Фенове на „Левски” се събраха на протест пред кантората на президента на столичния клуб Тодор Батков на улица „Алабин”. Сред запалянковците с атрактивното си п...

Погват пазара на дървесина

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще провери функционирането на пазара за дървесина в страната, съобщиха от институцията. От комисията са се...

Стойнев: Само "Южен поток" може да осигури сигурни доставки за енергетиката ни

/КРОСС/ „Нека се обединим политически зад проекта "Южен поток". Както има интерес за северните държави от газопровода "Северен поток", така трябва да има сигурни доставки и за южните страни чрез "Южен поток"." Това заяви по време на блиц контрола в комисията по енергетика в НС министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. „Не предприехме нито една стъпка по проекта "Южен поток", тъй като бяхме заети с другия проект "Набуко", който пропадна за нас по необясними причини", каза министърът. "Сега "Южен поток" е единственият проект, който може да осигури сигурни доставки за нашата енергетика. За нас е важно да има сигурност", подчерта министърът. „Всички страни по веригата от проекта дадохме мандат на ЕК да преговаря от наше име по газопровода. Основната цел бе не всяка държава поотделно да преговаря с Русия, а всички държави чрез работната група да договори цялостния режим на газопровода "Южен поток", обясни Стойнев. Министърът уточни, че проектът вече се е превърнал в стратегически за Европа. „Кабинетът положи усилия изграждането на обекта да започне още през тази година. Вече са подписани договорите с двете пристанища Бургас и Варна", изтъкна министърът. „Подписани са договори и с двете пристанища Бургас и Варна

Фенове на „Локо“ (Сф) сезираха БФС за „пародиите“ със „Славия“

Фенове на „Локо" (Сф) реагираха остро срещу клубното ръководство след загубата от „Славия" с 0:2 в последния шампионатен двубой. Те смятат, че двата отбора от години уреждат мачовете помежду си и изпратиха отворено писмо до Комисията по етика и феърплей към БФС, в което се казва:

"Локомотив София бе клуб, в който са играли легенди като Никола Ко Фенове на „Локо" (Сф) реагираха остро срещу клубното ръководство след загубата от „Славия" с 0:2 в последния шампионатен двубой. Те смятат, че двата отбора от години уреждат мачовете помежду си и изпратиха отворено писмо до Комисията по етика и феърплей към БФС, в което се казва: "Локомотив София бе клуб, в който са играли легенди като Никола Ко

Лили Колинс: Никога не съм разбирала думата "знаменитост"

Красивата дъщеря на Фил Колинс позира за новия брой на списание Lucky

    


Хирурзи извадиха тумор 8,5 кг от корема на жена в Пловдив

Нелекувана киста на яйчника е причина за образуването на огромния тумор

"България без цензура" няма да прави група във варненския парламент

„България без цензура“ няма да сформира група в Общинския съвет на Варна. Това обяви в морската столица председателят на партията Николай Бареков. Той допълни, че местните депутати Марина Карапетян и Марио Шиваров, които са част от партията, ще бъдат представители на гражданското общество и ще осигурят врата към местния парламент на всички социални групи, предаде репортер на Moreto.

Съдебните заседатели заплашват да "млъкнат", ако не им се решат проблемите

Организацията на съдебните заседатели предупреди в сряда, че ако властите продължават да не обръщат внимание на проблемите им, те ще започнат "мълчаливи" протести преди всяко съдебно заседание. Те са недоволни от ниското заплащане и липсата на изисквания към новоизбраните съдебни заседатели. Организацията е "възмутена" от "арогантното безразличие" на Висшия съдебен съвет, на който са изпращани множество писма, но кадровият орган на съдебната власт дори не им е отговорил. Писмата са препращани към Министерството на правосъдието.   Ако държавата продължава да не обръща внимание на неуредиците около заседателите, те обясниха, че първо ще информират за проблема еврокомисаря по въпросите на правосъдието Вивиан Рединг за отношението на българската държава. След това ще започнат да провеждат десетминутен мълчалив протест преди началото на всяко съдебно заседание.   Ако тези форми на недоволство не помогнат, от организацията заплашиха последователно да преминат към отказ от поемане на нови дела, а като последна мярка изцяло да откажат да участват в съдебни заседания.   Не е ясно как мълчаливият протест ще помогне, при положение че съдебните заседатели по принцип мълчат в съдебната зала, защото заседанието се ръководи от съдията.   Съдебните заседатели участват само в първоинстанционните дела и имат равно право на глас със съдията. Те се избират първо от общинските съвети, а после се изпращат до съответния местен съд, който трябва да ги одобри окончателно.   Съветът на съдебните заседатели не е доволен, че няма наредба, която ясно да регламентира дейността им. Сега действащите правила уреждат единствено как се избират, как си правят отвод и колко да получават. Друго основно изискване е да ходят в съда с "прилични" дрехи.   Според председателя на Съвета на съдебните заседатели Емилия Николова трябва да се въведе задължително обучение за хората, които са избрани да заемат тази позиция. Тя посочи, че през последния мандат в Софийския градски съд от 250 съдебни заседатели новоизбрани са били 200. По думите й около 90 процента от тези хора никога не са влизали в съд, което създава проблеми.   Друг сериозен недостатък в система за работа е, че с цел спестяване на време поради натовареността на съдилищата, не се четат нито целите обвинителните актове, нито техните резюмета. Така се стига до ситуация, в която и протоколите от съдебните заседания не се предоставят на съдебните заседатели и те вземат своите решения, без да знаят какво точно правят.   Не на последно място бе засегната и темата със заплащането им. Те получават между 5.35 лв. до 6.64 лв. на час в София в зависимост от съда, в който работят. Плаща се само за часовете на самото заседание, но често на тях им се налага да чакат по няколко часа до освобождаването на зала, в която да се състои делото, което не влиза в цената.

Загубата на вода да падне под 50% до 10 години, планира кабинетът


Загубата на вода у нас да спадне с 12 процентни пункта през следващите 10 години. В момента водата, която се губи по пътя от водоизточника до крайния потребител, е над 60%, като процентът трябва да падне до 48.8% през 2024 г., а след още 14 години – до 31.2% (през 2038 г.). Това е една от основните цели, заложени в Стратегията за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в България за периода 2014 - 2023 г., която Министерският съвет прие в сряда (2 април 2013 г.) в изпълнение...

“Барселона” без трансфери за търговия с непълнолетни

ФИФА наложи шокиращо наказание на “Барселона” ден след първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу “Атлетико” (Мадрид) - 1:1 на “Камп ноу”. Дисципът на световната централа постанови 14-месечна забрана върху трансферите на каталунския клуб. Санкцията трябва да важи за два трансферни прозореца. Наложена е заради нарушаване на правилника на ФИФА за ФИФА наложи шокиращо наказание на “Барселона” ден след първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу “Атлетико” (Мадрид) - 1:1 на “Камп ноу”. Дисципът на световната централа постанови 14-месечна забрана върху трансферите на каталунския клуб. Санкцията трябва да важи за два трансферни прозореца. Наложена е заради нарушаване на правилника на ФИФА за

Издирват бащата, блудствал с 2-годишния Сашко. Избяга от 12-годишна присъда

Костадин Тасев от Сандански, който бе осъден за блудство с детето си Сашко, е обявен за общодържавно издирване.
На 16 декември м. г. ВКС излезе с окончателното решение, че Тасев получава 12 г. затвор. Дни след това той е изчезнал и не е открит, за да изтърпи наказанието си.
Първо е бил обявен за местно издирване, а на 13 януари - и за национално. Костадин Тасев от Сандански, който бе осъден за блудство с детето си Сашко, е обявен за общодържавно издирване. На 16 декември м. г. ВКС излезе с окончателното решение, че Тасев получава 12 г. затвор. Дни след това той е изчезнал и не е открит, за да изтърпи наказанието си. Първо е бил обявен за местно издирване, а на 13 януари - и за национално.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване