Алжирец е взривилият се атентатор на летище "Сарафово"

"Установена е самоличността на терориста, загинал при взрива на летище “Сарафово” преди две години и в момента по линия на международното...

Страшна градушка удари Карлово

Коли и тирове са блокирани на Подбалканския път от София за Бургас


Капаните в отстъпките за парно и вода

Лихвите върху прогнозните сметки са нарушение на българските закони и постепенно ще отпаднат. Това стана ясно преди седмица, когато Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви твърдение за нарушение на “Софийска вода”, която начислява лихви върху всички сметки, въпреки че засича водомерите на три месеца. Подобна беше и ситуацията с “Топлофик Лихвите върху прогнозните сметки са нарушение на българските закони и постепенно ще отпаднат. Това стана ясно преди седмица, когато Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви твърдение за нарушение на “Софийска вода”, която начислява лихви върху всички сметки, въпреки че засича водомерите на три месеца. Подобна беше и ситуацията с “Топлофик

Пиян син вади нож на майка си, щял да я зарови без следа

Арестуваха озверял мъж, пребил майка си, заплашил да я убие и зарови без следа. Криминалнопроявеният Сотир Насковски от Сандански, бе арестуван тази сутрин след невиждано зверство по отношение на родната му майка, пише struma.com.
Соти, както го познават всички в курортния град, снощи се прибрал в неадекватно състояние. Той бил пиян или дрогиран. Арестуваха озверял мъж, пребил майка си, заплашил да я убие и зарови без следа. Криминалнопроявеният Сотир Насковски от Сандански, бе арестуван тази сутрин след невиждано зверство по отношение на родната му майка, пише struma.com. Соти, както го познават всички в курортния град, снощи се прибрал в неадекватно състояние. Той бил пиян или дрогиран.

Проф. Драганов пред Фрог: Пенсионират ме за възраст, а не заради скандалите

Историкът проф. Драгомир Драганов най-вероятно ще излезе в пенсия от 1 юли. Предложението е дошло от ректора на Алма Матер проф. Иван Илчев. То обаче не е обсъдено от Академичния съвет, уточни пред Фрог нюз преподавателят в СУ „Климент Охридски”. Това означава, че напускането му на висшето учебно заведение не е на 100 % сигурно.

Полицията откри 50 боеприпаса у 82-годишен мъж от Долни чифлик без разрешително

Варненските полицаи са извършили полицейска проверка в дома на Г.Г. на 82 г. от гр. Долни чифлик, относно съхранението на законно притежавано от него ловно оръжие, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна за Moreto.net. При проверката е установено, че същият съхранява и 50 боеприпаси от вид, за който няма надлежно разрешително.

Пиян син вади нож на майка си, щял да я зарови без следа

Арестуваха озверял мъж, пребил майка си, заплашил да я убие и зарови без следа. Криминалнопроявеният Сотир Насковски от Сандански, бе арестуван тази сутрин след невиждано зверство по отношение на родната му майка, пише struma.com.
Соти, както го познават всички в курортния град, снощи се прибрал в неадекватно състояние. Той бил пиян или дрогиран. Арестуваха озверял мъж, пребил майка си, заплашил да я убие и зарови без следа. Криминалнопроявеният Сотир Насковски от Сандански, бе арестуван тази сутрин след невиждано зверство по отношение на родната му майка, пише struma.com. Соти, както го познават всички в курортния град, снощи се прибрал в неадекватно състояние. Той бил пиян или дрогиран.

Путин: радикалите не трябва да проникват във властта на Крим

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин призова ФСБ да не допуска проникването във властта на Крим на радикали и лица с криминално минало. Също така, президентът на Русия нареди ФСБ да работи усилено върху развитието на инфраструктурата на граничните пунктове в Арктика и в южното направление, съобщи ИТАР-ТАСС.«Специално внимание трябва да се отдели на формирането на териториалните подразделения на ФСБ в Крим и Севастопол. В това число пред тях ще стои задачата да не допускат проникването във властта на радикали и лица с криминално минало, както и представители на различни радикални и екстремистки организации, изобщо на всички онези, които ще се опитат да попречат на нормалното развитие на Крим и Севастопол», заяви Владимир Путин на заседанието на управителния съвет на Федералната служба за сигурност (ФСБ). Във връзка с развитието на инфраструктурата на граничните пунктове, Путин поясни, че относно предстоящото извеждане на международните сили от Афганистан, съществуват сериозни рискове от дестабилизиране за целия Централен азиатски регион за руските съюзници и партньори. «Русия трябва да бъде готова да окаже необходимата помощ в охраняването на границите», заяви още руският държавен глава.  

Пропастта между бедни и богати става все по-дълбока

Investig'Аction е колективен сайт, създаден от известния белгийски журналист, полемист и есеист Мишел Колон, автор на нашумелите книги разследвания “Внимание, медии! (Наръчник по антиманипулация)”, “Покерът на лъжците (Великите сили, Югославия и бъдещите войни)”, “Игра на монополи. (НАТО и завоюването на света).” и др. Във френския оригинал на стат Investig'Аction е колективен сайт, създаден от известния белгийски журналист, полемист и есеист Мишел Колон, автор на нашумелите книги разследвания “Внимание, медии! (Наръчник по антиманипулация)”, “Покерът на лъжците (Великите сили, Югославия и бъдещите войни)”, “Игра на монополи. (НАТО и завоюването на света).” и др. Във френския оригинал на стат

Нана става Джулия Робъртс в „Хубава жена”

София. Седмицата на киното в Dancing Stars ще постави участниците, които вече месец тануват на най-бляскавата сцена в телевизонния ефир в нова за тях необичайна ситуация. Всеки ще трябва да влезе в образа на известен филмов герoй и чрез танц да пресъздаде актьорски умения.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, София. Седмицата на киното в Dancing Stars ще постави участниците, които вече месец тануват на най-бляскавата сцена в телевизонния ефир в нова за тях необичайна ситуация. Всеки ще трябва да влезе в образа на известен филмов герoй и чрез танц да пресъздаде актьорски умения. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Суперхраните са вредни за здравето

Те са приветствани като ключът към здравето и дълголетието, но т.н. суперхрани, могат да причинят повече вреда, отколкото полза на организма, предупреждава британски експерт по хранене.

ЕК препоръчва затваряне на неефективните мощности

Използването на ВЕИ-тата е важна сила за устойчивото развитие и води до намаляване на зависимостта от рязката промяна на цените на петрола.

Круизните пътувания до България се увеличават заради кризата в Крим

Кризата в Крим ще доведе до увеличение на круизните пътувания до България, заяви Константин Занков, главен експерт към Института за анализи и оценки в туризма, пред Bulgaria On Air.
По думите му се очаква близо 40% увеличение на акостиращите круизни кораби на пристанище Варна, както и между 20 и 25% ръст на новото пристанище в Бургас. Кризата в Крим ще доведе до увеличение на круизните пътувания до България, заяви Константин Занков, главен експерт към Института за анализи и оценки в туризма, пред Bulgaria On Air. По думите му се очаква близо 40% увеличение на акостиращите круизни кораби на пристанище Варна, както и между 20 и 25% ръст на новото пристанище в Бургас.

С 9999 подписа "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" регистрираха коалицията си за евровота

Лидерите на "България без цензура", ВМРО, Земеделски народен съюз (ЗНС) и "Движение Гергьовден" регистрираха коалицията за предстоящите евроизбори.
Малко след 12.00 часа Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Драгомир Стефанов внесоха в ЦИК 9999 подписа. Това е максимумът, който позволява таблицата на ЦИК в електронния й вариант. Лидерите на "България без цензура", ВМРО, Земеделски народен съюз (ЗНС) и "Движение Гергьовден" регистрираха коалицията за предстоящите евроизбори. Малко след 12.00 часа Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Драгомир Стефанов внесоха в ЦИК 9999 подписа. Това е максимумът, който позволява таблицата на ЦИК в електронния й вариант.

Евроизбори, славянска писменост и абитуриентски бал

Институциите създават организация на празничните шествия и балове около 25 май, когато училищните сгради ще бъдат затворени заради изборите

Проф. Драганов се пенсионира - няма общо с карането пил

Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира. Това няма връзка със случилото се, уточниха от СУ

Проф. Драганов се пенсионира - няма общо с карането пиян

Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира. Това няма връзка със случилото се, уточниха от СУ

Wall Street удължава загубите от края на миналата седмица*

Инвеститорите очакват с интерес финансовите отчети на компаниите за първото тримесечие на годината и не предприемат големи рискове


ЧЕЗ и НЕК ще преговарят по спора за дълговете

От НЕК заявиха, че отчитат изразената от ЧЕЗ Електро България АД готовност за подготвяне на спогодба, която да уреди възстановяването на близо 38 млн. лева от дължимите суми.

Стресът е основната причина за заболяванията на служителите в ЕС


Стресът е основната причина за заболяванията на служителите в ЕС и за отсъствието им от работното място, съобщи Европейската комисия.

Еврокомисарят по заетостта, обществените въпроси и приобщаването Ласло Андор подкрепи днес началото на кампанията на Европейската агенция за безопасни и здравословни работни места. Цел на кампанията е да разясни психологическите, физическите и обществените опасности, породени от стреса на работното място, предаде БТА.

Андор коментира, че...

ЧЕЗ иска преговори с НЕК за уреждане на сметките

Държавното дружество посрещна новината дипломатично, но резервирано

Нана става Джулия Робъртс в „Хубава жена”

София. Седмицата на киното в Dancing Stars ще постави участниците, които вече месец тануват на най-бляскавата сцена в телевизонния ефир в нова за тях необичайна ситуация. Всеки ще трябва да влезе в образа на известен филмов герoй и чрез танц да пресъздаде актьорски умения.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, София. Седмицата на киното в Dancing Stars ще постави участниците, които вече месец тануват на най-бляскавата сцена в телевизонния ефир в нова за тях необичайна ситуация. Всеки ще трябва да влезе в образа на известен филмов герoй и чрез танц да пресъздаде актьорски умения. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

С 9999 подписа "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" регистрираха коалицията си за евровота


Лидерите на Лидерите на "България без цензура", ВМРО, Земеделски народен съюз (ЗНС) и "Движение Гергьовден" регистрираха коалицията за предстоящите евроизбори. Малко след 12.00 часа Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Драгомир Стефанов внесоха в ЦИК 9999 подписа. Това е максимумът, който позволява таблицата на ЦИК в електронния й вариант.

Факт: Прокуратурата върна имамите в съда

Прокуратурата е протестирала срещу размера на постановените на 13-те имами присъди. В мотивите си наблюдаващият прокурор Недялка Попова сочи, че наложените присъди за занижени.

Eксперт: Круизните пътувания до България се увеличават заради кризата в Крим

Кризата в Крим ще доведе до увеличение на круизните пътувания до България, заяви Константин Занков, главен експерт към Института за анализи и оценки в туризма, пред Bulgaria On Air.
По думите му се очаква близо 40% увеличение на акостиращите круизни кораби на пристанище Варна, както и между 20 и 25% ръст на новото пристанище в Бургас. Кризата в Крим ще доведе до увеличение на круизните пътувания до България, заяви Константин Занков, главен експерт към Института за анализи и оценки в туризма, пред Bulgaria On Air. По думите му се очаква близо 40% увеличение на акостиращите круизни кораби на пристанище Варна, както и между 20 и 25% ръст на новото пристанище в Бургас.

Стурнарас отрече, че Гърция ще се завърне на пазарите за облигации тази седмица


Гръцкият финансов министър Янис Стурнарас заяви днес, че страната "не бърза" да се завърне на пазарите за облигации четири години след като стана първата страна членка на еврозоната, прибегнала до международни спасителни заеми, предаде ДПА.

Стурнарас отхвърли медийни съобщения в Гърция, че държавата възнамерява още тази седмица да се завърне на пазарите, като добави: "Ще се завърнем до лятото, през първата половина на годината."
Той посочи, че Гърция ще се стреми да събере два...

Без празненства за абитуриентите в училищните дворове на 24 и 25 май

В Деня на българската просвета и култура ще бъде позволено да има тържествени шествия по улиците на градовете, но дворовете на училищата ще бъдат затворени в 13 часа на 24 май и ще бъдат отворени отново на 26 май, понеделник. Това решиха на спешна среща представители на Министерството на образованието, МВР, представители на ЦИК и общините.

Руски изтребители над София за Гергьовден

Военното министерство готви първият военен парад с бойна авиация от години за празника на Българска армия Гергьовден. За разлика от предишните няколко години този път над София ще прелетят и бойните изтребители МиГ 29 и МиГ 21.   По време на управлението на ГЕРБ парадът стана символ на орязания военен бюджет, но сега управляващите твърдо са решили да включат и бойната авиация.   Възстановяването на летателната годност на част от машините във Военновъздушните сили, бе посочено от политическото ръководство на армията за едно от най-големите постижения на новото управление, и ще бъде демонстрирано на шести май.   Освен изтребителите, в парада ще участват и хеликоптер "Кугър", Ми-17 и Бел-206. За поредна година обаче няма да участват танкове.   Парадът ще излезе на данъкоплатците около 500 хиляди лева, като повече от половината от тях са за представянето на бойната авиация, научи Mediapool.   Според изчисленията на военното министерство за истински голям парад трябват двойно повече средства.   Последният "богат" военен парад бе проведен през 2009 година. Оттогава и бюджетът за отбрана рязко намаля предвид финансовата и икономическа криза.   Очаква се военният министър да "зарадва" подчинените си тази година и с бонуси по Великден.   Военното министерство в момента прави разчети дали допълнителните плащания са възможни.   Тази година обаче под натиска на кризата с Украйна ще бъде задействан и най-скъпият проект от модернизацията на армията – закупуването на нови изтребители, който се очаква да излезе около 700 млн. лева.   Правителството вече обяви, че смята за по-удачно да закупи нови машини вместо да модернизира наличните руски.   Парадът – символ на бойната авиация, ще е последен за началника на Щаба на отбраната ген. Симеон Симеонов, който идва от редиците на Военновъздушните сили.   Военният министър Ангел Найденов обяви наскоро, че вече има идея за следващия началник и тече процедура на съгласуването на кандидатурата с президентството, като източници от министерството потвърдиха, че става въпрос за сегашния командващ на военнноморските сили Румен Николов.   За шести май обаче не се очакват размествания по върховете на сухопътните войски, които се оказаха главно действащо лице в скандала със строителството на оградата по част от границата с Турция.

Алма матер пенсионира проф. Драгомир Драганов от 1 юли


Историкът проф. Драгомир Драганов се пенсионира от 1 юли 2014 г., съобщи агенция "Фокус" като се позова на пресцентъра на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Преди два дни преподавателят в Алма матер е бил спрян от полицията в София, докато шофирал пиян. Пробата, взета на място, показала 2.4 промила алкохол. Преди година Драганов беше заловен да шофира с 1.56 промила алкохол.

От пресцентъра на Софийския университет твърдят, че пенсионирането на историка няма...

До средата на годината щяло да има яснота по пенсионната реформа


До средата на годината трябва да стане ясно как ще изглежда пенсионната реформа. това обяви във Велико Търново финансовият министър Петър Чобанов. Той отбеляза, че предстои широко публично обсъждане, съвместно със синдикати и работодатели, през коя година може да бъде изравнено
пенсионирането по възраст при мъжете и жените.

Една от първите стъпки на това правителство след като дойде на власт беше да обяви заден ход по приетата вече пенсионна реформа от предишните управляващи....

Палестинците искат по-активно участие на САЩ в преговорите с Израел

Палестинската страна настоява Израел да освободи последната част от палестински затворници и САЩ да вземе по-активно участие в мирните преговори с еврейската държава, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира ге...

Най-големите парламентарни избори в света

Изборният маратон в Индия започна днес и ще приключи след повече от един месец; гласуват 814 млн. избиратели

Даваме шест пъти повече пари за колите, вместо за здравето си

Въпреки кризисните години се оказва, че българите са склонни да похарчат от семейния бюджет в пъти повече средства за поддръжката на личния...

ЧЕЗ предложи на НЕК постигане на споразумение за уреждане на спорните въпроси

Дружеството „ЧЕЗ Електро България“ АД е предложило на НЕК ЕАД постигане на споразумение за уреждане на спорните въпроси, съобщиха от пресцентъра на ДКЕВР.
НЕК ЕАД, с писмо от днес, е потвърдило, че се водят преговори. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши да даде допълнително време на трите дружества да се запознаят с Дружеството „ЧЕЗ Електро България“ АД е предложило на НЕК ЕАД постигане на споразумение за уреждане на спорните въпроси, съобщиха от пресцентъра на ДКЕВР. НЕК ЕАД, с писмо от днес, е потвърдило, че се водят преговори. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши да даде допълнително време на трите дружества да се запознаят с

Нов тираж с църковни песнопения на патриарх Неофит вече е на пазара


Два албума с църковни песнопения в изпълнение на българския патриарх Неофит, който е известен с музикалните си заложби, вече са на пазара в нов тираж.

Двата компактдиска излизат под общото заглавие "Живот и песнопение" и включват дискът, чийто запис е направен през юни 2004 г., озаглавен "Живот и песнопение" и записаният през ноември 2005 г. "Покаяние. Пост. Възкресение". 

Записите са направени с участието на брата на предстоятеля на Българската православна църква - доц....

За трети път Независимите гърци се опитват да сплашат медии

Главният редактор на гръцкия вестник „Елефтерос типос” Деспина Контараки бе заловена и отведена в полицейски участък, след като депутатът от Независимите гърци Рахил Макри подаде съдебен иск срещу нея.

прочети повече

Малайзия и Индонезия забраниха филма „Ной"

Според тях не трябвало да се показват пророци

Уникални документи, свързани с 80-годишнината на Природен парк „Витоша“ показват в пернишкия музей

 Уникални документи, свързани с 80-годишнината на Природен парк „Витоша“ и по повод Седмицата на гората се представят в изложба "Витоша - страници от историята"

На 08.04.2014 г. в 16.30 ч. в Регионалния исторически музей в гр. Перник ще се открие изложбата "Витоша - страници от историята". Изложбата се организира от Дирекцията на Природен парк „Витоша“ и е посветена на 80-годишния юбилей на най-стария парк в България...

Продължава

Никарагуа е за военното сътрудничество с Русия

/КРОСС/ Президентът на Никарагуа Даниел Ортега се застъпи за правото на страната си да укрепи своите въоръжени сили с помощта на Русия. Ортега заяви, че Никарагуа „се стреми към по-нататъшно укрепване и модернизиране на армията, с помощта на която и да е държава, която е склонна да съдейства, особено по отношение на борбата с незаконния трафик на наркотици". Ортега подчерта още, че Русия в последните години се превърна в постоянен и надежден съюзник на държавата в Централна Америка, съобщи „Газета.ru". По-рано външният заместник-министър на Русия Сергей Рябков изрази своята благодарност пред властите в Никарагуа за подкрепата, оказана на руската политика в отношенията, свързани с Крим. Припомняме, че през ноември миналата година два свръхзвукови стратегически бомбардировача „Ту-160" кацнаха на летището в Никарагуа по повод дружеска визита. 

Въпреки санкциите на САЩ Тимбърлейк и Сайръс ще имат изяви в арена на руснаци


Американските поп звезди Майли Сайръс и Джъстин Тимбърлейк ще могат да се срещнат с феновете си във Финландия въпреки санкциите на САЩ срещу руските собственици на залата в Хелзинки, която ще е техен домакин. Това обяви организаторът на участието им в столицата, предаде "Ройтерс".

Миналата седмица се появи информация, че концертите на двамата изпълнители са под риск от отменяне, тъй като арената Hartwall е собственост на Генади Тимченко, съосновател на руската компания за търговия с...

Украинец потроши прозорците на ОД по земеделие във Варна

На 4 април е подаден сигнал за увреждане на прозорците на врата на Областната дирекция по земеделие в гр. Варна, намираща се на ул. "Д-р Пискюлиев". Започнати са незабавни оперативно– здирвателни дейности, вследствие на които е установен извършителят – украински гражданин на 29 г.

Фиксинг на БНБ за понеделник, 7 април

Валутните курсове на БНБ за 7 април в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

Младок се гръмна в гърдите с незаконен патлак

18-годишен младеж се самопростреля в гърдите с незаконно притежаван газов пистолет. Инцидентът е станал в петък през нощта, а майката на ранения е сигнализирала в полицията. С рана в областта на гърдите пострадалият е приведен в плевенската "Клиника по гръдна хирургия", където е опериран и е отстранена обгоряла част от ляв бял дроб.

В ход е вторият етап от руските операции срещу Украйна, смята Киев

Турчинов добави, че Русия разиграва „Кримския сценарий".

Невероятно! Вещите на бъдещето може да „растат в саксия“

Представете си следното: в бъдеще ризата ви ще може да се самопоправи като ѝ израсте ръкав, ако той се скъса. Диван, който може по ваше желание да...

Samsung се опитва да се преструктурира

Целта на концерна е да намали зависимостта си от електрониката


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване