Арестуваха българин в Малта, бил наркомуле

Българин, живеещ в Испания, е бил арестуван от полицията, след като в него са били намерени малък брой капсули с предполагаеми наркотици, съобщи изданието Times of Malta, цитирано от Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Мъжът е бил арестуван на летище в Малта, Българин, живеещ в Испания, е бил арестуван от полицията, след като в него са били намерени малък брой капсули с предполагаеми наркотици, съобщи изданието Times of Malta, цитирано от Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Мъжът е бил арестуван на летище в Малта,

Посрещнаха Орешарски в Ханой с първи български ресторант

Няколко часа след кацането си във Виетнам министър-председателят Пламен Орешарски, съпругата му и придружаващата ги делегация присъстваха на откриване на български ресторант във виетнамската столица, предаде  пратеникът на Дарик радио Константин Вълков.

Макар че има повече от 20 хил. виетнамци, които са се върнали от България и доста от традиционните ястия са сравнително добре познати тук, “София” е първият български ресторант във Виетнам.

“Идеята дойде след разговор с моя съдружник, който е виетнамец, но е живял в България повече от 16 години”, разказа основателката на ресторанта, българката Жени Желязкова, която от две години живее в Ханой. “Искахме да създадем един малък кът далеч от родината, но скъп за нас и за всички българи, които живеят в Ханой и във Виетнам. А и тези виетнамци, които са завършили в България, си спомнят с умиление и сълзи на очите за страната ни”, посочи тя.

Ресторант "София" в Ханой Ресторант "София" в Ханой Източник: Константин Вълков, Дарик радио

В ресторанта се предлагат традиционни ястия като шопска салата, мусака, таратор. В рамките на тридневното посещение на Пламен Орешарски във Виетнам, чиято официална част започва в понеделник, са предвидени срещи с министър-председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг, с председателя на Народното събрание Нгуен шин Хунг и с генералния секретар на Комунистическата партия на Виетнам Нгуен Фу Чонг.

Във вторник българската делегация ще отлети за град Дананг, където ще бъде открит съвместен българо-виетнамски бизнес форум, а в сряда премиерът ще направи посещение в текстилна фабрика в град Хюе.

Веднага след пристигането си в Ханой Пламен Орешарски се срещна с виетнамски граждани, които са учили и работили в България. Над 22 хил. виетнамци са работили в България, над 6 хил. са правили своите следдипломни квалификации в страната, а над 2500 са възпитаниците на висши училища.

“Скъпи виетнамски приятели,” обърна се към присъстващите в българското посолството Пламен Орешарски, “искам да кажа, че съм изключително развълнуван и горд да ви приема на българска територия, да се запозная с вас, българските възпитаници във Виетнам. В навечерието на 65-годишнината от установяване на дипломатически отношения, можем да отчетем, че отношенията на България и Виетнам във времето винаги са били особено близки и приятелски, въпреки че се намираме на доста голямо разстояние.”

В официалната делегация на премиерът Орешарски са включени още и министърът на земеделието Димитър Греков, министърът на транспорта Данаил Папазов и министърът на културата Петър Стоянович. Визитата във Виетнам, която е третата официална за Орешарски откакто е премиер след Китай и Азербайджан, продължава до 9 април.

За последните няколко години има немалко български високопоставени държавници, посетили Виетнам - Сергей Станишев като премиер, Николай Василев, Емилия Масларова и Ивайло Калфин като министри; Цецка Цачева като председател на Народното събрание. Само преди няколко месеца на официална визита беше и президентът Росен Плевнелиев.


БДЖ пуска в аванс билети за Великден

/КРОСС/БДЖ пуска в предварителна продажба на билетите за бързи влакове за Великден. По този начин железопътният превозвач дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване. Билети ще се продават на всички гари в страната до 21 април. Предпразнично БДЖ ще осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната. За някои от дестинациите билет може да се купи и онлайн.

Изненадваща визита на генералния секретар на НАТО в България

/КРОСС/ Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристига на двудневно посещение в четвъртък, съобщава „Сега", позовавайки се на правителствени източници.  Визитата е броени дни след като в България беше един от неговите заместници Тери Стаматопулос. Той се включи в честванията по случай 10-годишнината от влизането на страната ни в алианса. Заедно с него пристигнаха и генералните мениджъри на някои от ключовите агенции на НАТО. Така визитата на Стаматопулос беше възприета като задължителното протоколно присъствие за подобен тип чествания.Именно заради това посещението на Андерс Фог Расмусен е изненадващо и очевидно ще мине под знака на кризата в Украйна и Крим. Официално визитата е в отговор на поканата на президента Росен Плевнелиев, която той отправи на срещата си със Стаматопулос. По неофициална информация тя е предвидена много по-рано. След разговорите си с помощник генералния секретар външният министър Кристиан Вигенин посочи, че предстоящата визита ще даде отлична възможност за обмяна на мнения и идеи за бъдещето на НАТО в контекста на предстоящата през есента среща на върха в Уелс. Засега програмата на Расмусен включва срещи с президента, премиера и министрите на отбраната и на външните работи. В четвъртък той ще изнесе лекция във Военната академия. Това ще е последната визита на генералния секретар преди края на мандата му. За негов наследник беше вече номиниран бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг

Джон Греъми Ноузуърти, IBM: Важно е да помним, че хората управляват компютрите


Джон Греъми Ноузуърти е Strategic Messaging Director в IBM. Започва да се занимава с маркетинг преди близо 15 години. Работил е и в медийни и рекламни фирми, като това го води в IBM. Основната му задача в компанията е да разработва пазара и да разпространява посланието за стойността, която IBM PureData Systems & Big Data носи на дигиталния маркетинг, на специалистите в медиите и на техните маркетинг директори по света. Разговаряме с него за важността на Big Data за бизнеса и потребителите,...

Почина актьорът Мики Руни


Американският актьор Мики Руни, който има една от най-продължителните кариери в историята на Холивуд, е починал вчера на 93-годишна възраст, съобщиха американски медии. Смъртта на Руни е настъпила по естествени причини.

През последно време Руни е боледувал, съобщава американският сайт за новини за знаменитости TMZ.

Мики Руни беше един от първите кинозвезди деца и се радваше на огромна популярност през 30-те и 40-те години, предаде агенция "Франс прес".

ФИДЕС, партията на премиера Виктор Орбан, спечели изборите в Унгария

Управляващата партия в Унгария – ФИДЕС, успя да запази конституционното си мнозинство в новия парламент. Формацията на премиера Виктор Орбан получи на изборите, състояли се в неделя, 133 депутатски места. 

Според предварителните данни от обработката на 99% от бюлетините леволибералния блок, оглавяван от Унгарската социалистическа партия на Атила Мещерхази, печели 38 места в новия парламент, деснорадикалната „Йоббик“ ще има 23, зелените - 5 места. 

В процентно изражение управляващата партия ФИДЕС получава 44,46% от гласовете,

либералите получават 26,02%, а „Йоббик“ – 20,57 %. Партията на зелените също преодолява изборния праг със своите 5,27%. 

Националните малцинства също могат да изпратят в парламента свои представители без право на глас. В новия състав на законодателния орган ще бъдат представени 13 народности, живеещи на територията на Унгария – българи, гърци, хървати, поляци, немци, арменци, роми, румънци, русини, сърби, словаци, словенци и украинци. 

Активността на тези избори беше 60,48%. 

Според Орбан Унгария е най-единната страна в Европа. По думите му резултатът потвърждава политиката на правителството му да създава заетост, да подкрепя семействата и да се бори за националния суверенитет. 

„Това не беше някаква каква да е победа.

Постигнахме толкова мащабна победа, чието значение все още не можем да осъзнаем тази вечер“,

каза Орбан пред ликуващото множество, събрало се пред предизборния щаб на ФИДЕС. 

Той заяви, че избирателите са казали „не“ на омразата и „не“ на излизането от Европейския съюз. 

„Те потвърдиха, че мястото на Унгария е в ЕС, но само ако тя има силно национално правителство“, посочи Орбан. 

„Йоббик“ сега е най-силната национално-радикална партия в Европейския съюз",

заяви пък нейният лидер Габор Вона, цитиран от Ройтерс. 

„Не успяхме да постигнем пробива в отделните мандати, който искахме, но постигнахме над 20%, което малцина са очаквали“, каза Вона.

„Йоббик“ не спира да увеличава популярността си“, добави той.


Предлагат работниците да договарят директно заплатите на ниво предприятие

Синдикатите готвят промени за формирането на основната заплата при ясни условия

    


Неграмотен американец печели милиони от дистанционно обучение

Американският предприемач Ранди Бест не може да чете, но натрупа милиони от най-успешната си инвестиция - в дистанционното образование, пише сп. “Форбс”.
“Страдам от тежка форма на дислексия - обяснява той, седейки в офиса си в разкошен небостъргач в Далас, където разработва амбициозните си бизнес проекти. Американският предприемач Ранди Бест не може да чете, но натрупа милиони от най-успешната си инвестиция - в дистанционното образование, пише сп. “Форбс”. “Страдам от тежка форма на дислексия - обяснява той, седейки в офиса си в разкошен небостъргач в Далас, където разработва амбициозните си бизнес проекти.

ДКЕВР ще обсъжда процедурите по отнемане на лицензите на ЕРП-тата

/КРОСС/Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание, на което ще се обсъждат процедурите по отнемане на лицензиите на ЧЕЗ, И Ви Ен и Енерго Про. Регулаторът откри процедурите миналия месец, заради задържани техни плащания към Националната електрическа компания в размер на близо 350 млн. лв., за които от своя страна ЕРП-тата твърдят, че НЕК им дължи. До стратирането на процедурите се стигна след като Националната електрическа компания сигнализира енергийния регулатор, че енергодружествата са си "прихванали" близо 320 млн лв като компенсации за закупената от тях енергия от възобновяеми източници по преференциални цени. ЧЕЗ, И Ви Ен и Енергопро са задължени по закон да изкупуват тази енергия. Методиката за компенсирането на разходите на ЕРП-тата по т. нар. зелена енергия беше отменена от Върховния административен съд и затова енергодружествата прибягнаха до старата, действала преди спорната да влезе в сила. Според енергийния регулатор прихващанията на ЧЕЗ, И Ви Ен и Енергопро са неправомерни. От ДКЕВР посочват още, че с прихващанията си трите енергодружества еднолично и без правно основание изземват законово делегирани правомощия на регулатора ш лишават НЕК от необходимите й парични средства за осъществяване на нейната лицензионна дейност, което от своя страна реално застрашава сигурността на доставките в енергийната система. Според сметките на НЕК И Ви Ен й дължи над 216 млн лв, ЧЕЗ - 67 млн, а Енергопро - 63 млн лв

Ана, не си загазила, моля те, върни се у дома!

Асан Сали Мехмедов призовава дъщеря си да се прибере вкъщи в специално послание, разпространено чрез британските медии.

Въпрос за... два милиона здравно неосигурени

Октомври 2004 г., Париж, Първи европейски здравен форум, на който присъстват здравни министри от цяла Европа.
Разговор между българска журналистка, отразяваща здравеопазването, и проф. Карел Немечек, тогава шеф на отдел “Лекарствена политика” в чешката здравна каса.
- Колко в момента са здравно неосигурените в България?
- За съжаление почти два Октомври 2004 г., Париж, Първи европейски здравен форум, на който присъстват здравни министри от цяла Европа. Разговор между българска журналистка, отразяваща здравеопазването, и проф. Карел Немечек, тогава шеф на отдел “Лекарствена политика” в чешката здравна каса. - Колко в момента са здравно неосигурените в България? - За съжаление почти два

„Газпром нефт“: Може да пренасочим търговията на Изток

Компанията „Газпром нефт“ не е засегната от западните санкции заради руското анексиране на Крим, но е готова да се откаже от доларите в договорите си и да пренасочи петролните потоци към Азия, ако се наложи, заяви генералният директор на петролното подразделение на „Газпром“ Александър Дюков, цитиран от Ройтерс. 

„Що се отнася до санкциите, те по никакъв начин не засягат бизнеса на компанията“, каза Дюков в Санкт Петербург, където сега е базирана „Газпром нефт“. 

„Разбира се, имал съм срещи, контакти с представители на западни бизнес кръгове. По същество те не са заинтересовани от ескалация на напрежението“, заяви Дюков. 

Генералният директор на „Газпром нефт“ каза също, че

компанията е обсъждала идеята да се откаже от долара, но посочи, че „не е поставяна такава задача“ (от правителството). 

„Ние обаче обсъдихме с нашите клиенти възможността да преминем в договорите към еврото и 95% изразиха готовност“, заяви Дюков. 

Според него това „показва по същество, че няма нищо невъзможно – можете да преминавате от долари към евро, по същество, към рубли“. 

„Смятаме, че западните банки е малко вероятно да спрат сътрудничеството с нас, но така или иначе

ние проправихме път и към азиатски заемодатели, плюс това има го и вътрешният пазар“,

каза още Дюков. 

Той добави, че „Газпром нефт“ е готова да издържи на увеличение на цените по заемите, за да продължи да развива находището за неконвенционален петрол „Баженов“ в Западен Сибир.


Преглед на варненския печат - 7 април

До края на годината ще започне укрепването на свлачището в местността Трифон Зарезан, четем в изданието “Твоят ден”. За това информира председателят на комисията по регионална политика в парламента Борислав Гуцанов на среща с превозвачи във Варна.

Здравни работници на протест в деня на професионалния си празник

/КРОСС/ В деня на здравния работник здравните инспектори излизат на протест. От 12 до 12:30 часа днес служители на Регионалните здравни инспекции ще настояват за по-високи заплати - увеличение с 30% на основното възнаграждение, което получават. Освен това инспекторите ще настояват за възстановяване на допълнителното възнаграждение за клас прослужено време и средства за постигнати резултати. Служителите ще искат и повече пари за представително и униформено облекло и край на съкращенията в системата. Недоволните поставят ултиматум на Здравното министерство - до края на месеца да се проведе среща, на която да се обсъдят проблемите в работата им и поставените от тях искания.

Преглед на печата - 7 април

Проблемите в енергийния сектор са сред водещите теми на вестниците в понеделник. „Заварихме енергетиката в състояние на технически фалит. Дори и настоящият спор между НЕК и ЕРП-тата относно дължими, но непроверени вземания и едностранно прихващане на същите тези вземания датира от 2012 година.

ДКЕВР решава дали да отнеме лицензите на ЧЕЗ, Енерго Про и EVN

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще обсъди отнемането на лицензите на трите ЕРП-та - ЧЕЗ, EVN и Енерго Про, на открито заседание днес.

ДКЕВР откри процедурите миналия месец. Причината бяха твърдения на Националната електрическа компания (НЕК), че трите ЕРП-та й дължат близо 350 млн. лева (EVN - 216 млн. лева, ЧЕЗ - 67 млн., Енерго Про - 63 млн. лева). Те, от своя страна, твърдят, че НЕК им дължи пари.

Първоначално НЕК сигнализира енергийния регулатор, че енергодружествата са си "прихванали" близо 320 млн лева като компенсации за закупената от тях енергия от възобновяеми източници по преференциални цени. ЧЕЗ, EVN и Енерго Про са длъжни по закон да изкупуват тази енергия. Методиката за компенсирането на разходите на ЕРП-тата по т. нар. зелена енергия беше отменена от Върховния административен съд и затова енергодружествата прибягнаха до старата, действала преди спорната да влезе в сила.

Според ДКЕВР прихващанията на ЧЕЗ, EVN и Енерго Про са неправомерни, а "прихващанията" са еднолични и без правно основание, изземват законово делегирани правомощия на регулатора и лишават НЕК от необходимите й средства за осъществяване на лицензионна дейност, което застрашава сигурността на доставките в енергийната система.

Ако лицензите на енергодружествата бъдат отнети, ДКЕВР ще има право да назначи в тях "особен управител", който да ги управлява. От регулатора обясниха, че заради пропуски в законодателството не е ясно какво следва по-нататък. Дори и при този сценарий собствеността върху мрежите и съоръженията остава на ЧЕЗ, EVN и Енерго Про. 

ЕК изпрати препоръки за родното здравеопазване

Думите на Комисията са изключително остри, твърди Станимир Хасърджиев

    


Ще пътувате с влак за Великден? Бързо с билетите!

Вече е в ход предварителната продажба на жп билети за идващите празници.

На Деня на здравето Световната здравна организация предупреждава за опасността от насекомите


На днешната дата - 7 април - отбелязваме Световния ден на здравето. Както всяка година, Световната здравна организация (СЗО) е избрала тема, за която да предупреди и посъветва хората. През 2014 г. тя е инфекциозните и паразитни болести, предавани чрез т.нар. вектори като комари, кърлежи, мухи и други насекоми.

Векторно предаваните болести са най-характерни за тропическите региони на земята, където достъпът до чиста вода и хигиенни условия е ограничен. Най-смъртоносната такава зараза...

Ученически бисери

- “Бай Марко бил генерален спонсор на Априлското въстание.” - “Гогол страдал от тройнственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия...

Изпотрошено варненско заведение след баскетболен мач вчера

Привърженици на Левски и Черно море са си устроили "задушевна" среща след вчерашния двубой. Мелето е станало около 20:00 часа в бирарията „Викинг” на Червения площад. Фе...

Злато и два бронза за България на Европейското по вдигане на тежести

Златен и два бронзови медала спечели България във вчерашния, втори ден на Европейското първенство по вдигане на щанги.

Първа до бронзовото отличие стигна Мая Иванова, която се състезава в категория до 53 кг. Тя завърши в двубой до 185 кг, като бе трета, след като в изхвърлянето отчете 83 кг, а в изтласкването - 102 кг.

След нея успехи в първенството регистрира Ивайло Филев, който спечели златен медал в категория до 62 кг.

Филев постигна успех и в изтласкване - с резултат 163 кг, и в изхвърлянето, където отчете 136 кг.

Третият български медалист бе Стоян Енев, който достигна до бронза на Европейско първенство за трети пореден път.

Продължават проруските акции в Източна Украйна

Проруските активисти продължават акциите в Източна Украйна. Демонстрантите, които завзеха сградата на Областната държавна администрация в Донецк, заявиха, че днес ще разпуснат Областния съвет, съобщава "Фокус".
„На 7 април в 12 часа ние ще дадем народен мандат- областният съвет ще бъде разпуснат, от всеки град ще бъде делегиран по един Проруските активисти продължават акциите в Източна Украйна. Демонстрантите, които завзеха сградата на Областната държавна администрация в Донецк, заявиха, че днес ще разпуснат Областния съвет, съобщава "Фокус". „На 7 април в 12 часа ние ще дадем народен мандат- областният съвет ще бъде разпуснат, от всеки град ще бъде делегиран по един

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


„Газпром нефт“: Може да се обърнем към Изтока

Компанията обсъждала идеята да се откаже от долара в разплащанията, но по думите на генералния ѝ директор Александър Дюков такава задача не била поставяна от правителството

Изгуби ли посоката си пътят на лесните пари?

Нарастващото свръхпредлагане на фиатните пари ще засилва все повече инвестиционните убежища

    


ДКЕВР се събира, решава за ЕРП-лицензите

ДКЕВР се събира, за да заседава за отнемането на лицензите на трите ЕРП-та у нас.

Защо да изберете Debit MasterCard и с какво тя е по-добра от вашата Maestro карта

Централна Кооперативна Банка дава отговор на всички ваши въпроси

    


Газпром Нефт ще обърне поглед към Азия, ако вратите на Запада бъдат затворени

Четвъртата по големина руска петролна компания е готова дори да изостави долара при сключването на договори, ако бъдат наложени допълнителни санкции за Русия

    


Продължават проруските акции в Източна Украйна

Проруските активисти продължават акциите в Източна Украйна. Демонстрантите, които завзеха сградата на Областната държавна администрация в Донецк, заявиха, че днес ще разпуснат Областния съвет, съобщава Проруските активисти продължават акциите в Източна Украйна. Демонстрантите, които завзеха сградата на Областната държавна администрация в Донецк, заявиха, че днес ще разпуснат Областния съвет, съобщава "Фокус". „На 7 април в 12 часа ние ще дадем народен мандат- областният съвет ще бъде разпуснат, от всеки град ще бъде делегиран по един

На тази дата: Италия напада Албания


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медията и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 7 април 1939 г. италианските войски нахлуват в Албания и бързо я окупират. Кампанията е част от амбициите на фашисткия лидер Бенито Мусолини да изгради италианска империя и е предхождана от...

Вегетарианците боледуват по-често от месоядните

Те страдат повече от рак, алергии и психични болести

    


Андреева предлага държавните служители сами да плащат здравните си вноски

Предложението ще бъде включено в пакет от законодателни промени на МЗ, които влизат в парламента до края на годината

    


Без ток във Варна днес ще са...

Няколко варненски района ще останат без електрозахранване днес - 7 април - понеделни, съобщиха за Moreto.net от Енерго-про. Причините са профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. От 09:00 ч.

Б.Т.Р. представят в "Универсиада" на 5 юни новия юбилеен албум

Групата обяви дата за концерт, с който ще представи новия си юбилеен албум. Миналата година Б.Т.Р. навършиха 20 г., а сега ще издадат десетия си диск. Част от него са парчетата “Защо” и “Забравената нежност”, които отдавна се въртят в ефира. Спектакълът ще е на 5 юни в зала “Универсиада” в София, а билетите са вече в продажба. Междувременно Б.Т.Р. Групата обяви дата за концерт, с който ще представи новия си юбилеен албум. Миналата година Б.Т.Р. навършиха 20 г., а сега ще издадат десетия си диск. Част от него са парчетата “Защо” и “Забравената нежност”, които отдавна се въртят в ефира. Спектакълът ще е на 5 юни в зала “Универсиада” в София, а билетите са вече в продажба. Междувременно Б.Т.Р.

Задържаха наш с наркотици в Малта

Българин, живеещ в Испания е бил заловен за притежание на наркотици на летището във Валета.

Правителството бави парите за третия лъч на метрото в София


Държавата все още не е отпуснала средствата, необходими за съфинансирането на третата линия на метрото в София, научи "Дневник". Столичната община вече е получила одобрение от Европейската комисия за започването на първия етап на проекта и дори обяви обществена поръчка, но без прогнозна стойност, най-вероятно заради неизвестните около държавното съфинансиране.

Общата стойност на първия етап от проекта ще бъде около 400 млн. лева, като местната управа е поискала 15 млн. лева държавно...

Херцогът на Кент на посещение в България

Херцогът на Кент принц Едуард пристига днес на посещение в страната ни по покана на президента Росен Плевнелиев, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Принц Едуард е председател на Комисията за военните гробове на британската Общност на нациите. Визитата му е по повод 100-годишнината от началото на Първата световна война.

Тази вечер принц Едуард ще положи венец пред паметника на Незнайния воин. Малко по късно негово Кралско Височество ще проведе среща с Росен Плевнелиев в Президентството.

Във вторник държавният глава и херцогът ще присъстват на церемония, на която ще отдадат почит на загиналите през Първата световна война, която ще се проведе в Софийския гробищен парк.

Немското индустриално производство с четвърти пореден ръст

Повишението през февруари е с 0,4% на месечна и с 4,8% на годишна база

    


"Заплахите към ЕРП-тата ще излязат скъпо на България"

Австрийско издание за спора между държавата и ЕРП-тата у нас

    


Николета прописа попфолк текстове

Фолк певецът Азис сподели в кадрите от пътуването до Мадрид, излъчени в „Жените говорят“, че текстът към най-новата му песен „Хей, момиче“ е създаден съвместно с идеите на Николета.

Днес да почерпят

Боряна Димитрова, кореспондентка на в. "Труд" в Пловдив.

Валентин Ганев, актьор, 58 г.

Проф. д-р Димитър Гюров, декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ, 63 г. 

Проф. д-р Надежда Маринчевска, кинокритичка. 

Недко Марчев, областен управител на Добрич, 53 г. 

Проф. д-р Николай Спасов, дирeктор на Националния приро Боряна Димитрова, кореспондентка на в. "Труд" в Пловдив. Валентин Ганев, актьор, 58 г. Проф. д-р Димитър Гюров, декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ, 63 г. Проф. д-р Надежда Маринчевска, кинокритичка. Недко Марчев, областен управител на Добрич, 53 г. Проф. д-р Николай Спасов, дирeктор на Националния приро

Пътна обстановка в страната - 7 април

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Измамници взеха 5 500 лева от 80-годишна баба

Тя предала парите за операция на дъщеря си

    


Стивън Тайлър в Като две капки вода

Не една, а три пъти Мадона ще видим днес в най-забавното шоу за звездни преобразявания „Като две капки вода”. Неве, Нети и Мая ще влязат в образа на поп кралицата и ще изпълнят т...

Нови протести срещу шистовия газ в Румъния

Хиляди румънци протестираха вчера срещу шистовия газ, докато американският енергиен гигант Chevron се готви да инсталира първата сонда в страната, предава AFP. „Раните от фракинга никога ...

Читалищата - удобна платформа за прокарване на политическа пропаганда

В Закона за читалищата в България има опасни пропуски, които често се използват и от политически партии, особено в смесени региони, за да прокарват пропагандни тези. Това стана ясно от презентация на ...

Военният министър на САЩ посещава самолетоносача на Китай

Медията отбелязва, че това е безпрецедентен ход на Пекин

Британският принц Едуард пристига у нас за 100-годишнината от Първата световна война


Принц Едуард, херцог на Кент, пристига на посещение в България по покана на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Принц Едуард е председател на комисията за военните гробове на британската Общност на нациите и визитата му в България е по повод отбелязването на 100-годишнината от началото на Първата световна война. Годишнината от началото на войната е и повод да се постави акцент върху помирението на европейските държави и тяхното общо бъдеще в...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване