Да не стане втори Лясковец, предупреждава разследван за наркотици

От системен тормоз от страна на служител на ДАНС и манипулиране на свидетели се оплака   врачанският бизнесмен Михаил Парасков-Джагата, срещу когото тече разследване за търговия и разпространение на наркотици. Жалба до прокуратурата, МВР, ДАНС и медиите е пратилсобственика на разпространителска фирма. От системен тормоз от страна на служител на ДАНС и манипулиране на свидетели се оплака врачанският бизнесмен Михаил Парасков-Джагата, срещу когото тече разследване за търговия и разпространение на наркотици. Жалба до прокуратурата, МВР, ДАНС и медиите е пратилсобственика на разпространителска фирма.

Учени: Вегетарианците са по-болнави

Вегетарианците са по-слаби и пият по-малко алкохол, но общото им здравословно състояние е по-лошо, с повече случаи на рак, алергии и психични болести, твърди ново проучване

Торби с чист въздух - хит в Китай

Предлагат се в пунктове, подобни на бензиностаниите


Трети бус поломен в хлебна война

За по-малко от седмица трети бус на снабдители с хляб бе нападнат и потрошен Хасковско. 29-годишен разносвач е бил ограбен в края на миналия уикенд в димитровградското село Ябълково, съобщи ОД на МВР - Хасково.
Четирима атакували дистрибутора и му отнели служебния мобилен телефон след заплаха. След това взели и талона на Мерцедеса, За по-малко от седмица трети бус на снабдители с хляб бе нападнат и потрошен Хасковско. 29-годишен разносвач е бил ограбен в края на миналия уикенд в димитровградското село Ябълково, съобщи ОД на МВР - Хасково. Четирима атакували дистрибутора и му отнели служебния мобилен телефон след заплаха. След това взели и талона на Мерцедеса,

Висшето ръководство на МВР без вина за драмата в Лясковец

Висшето ръководство на МВР в лицето на министъра Цветлин Йовчев, главния секретар Светлозар Лазаров и шефа на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Георги Гайков не носи никаква вина за неуспешно планираната акция по задържането на Петко Петков от Лясковец, който на 14 март уби баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги.   Това е окончателното заключение на Инспектората в силовото ведомство, който през последните седмици проверяваше цялата хронология, предшествала злощастния опит на командосите да арестуват 53-годишния мъж, отправил закани да стреля по ученици от близкото до дома му училище.   Наказания ще понесат само двама ръководни служители – бившият шеф на полицията във Велико Търново Живко Коцев и настоящият директор Христо Христов. Констатацията на проверяващите е, че те не са изпълнили разпореждането на бившия главсек Калин Георгиев, който през 2012 г. наредил да се използват всички възможни оперативни способи за изземване на четирите ловни оръжия на Петков заради изтеклите им тогава разрешителни.   Най-сериозно ще бъдат санкционирани двамата оперативни работници от областната дирекция на МВР във Велико Търново, които отишли своеволно да заснемат дома на Петков ден преди началото на операцията и били забелязани от него, но след това не докладвали това обстоятелство на ръководството. Те ще бъдат дисциплинарно уволнени, съобщи в понеделник министър Йовчев.   Това развитие на казуса всъщност напълно съвпада с информацията, която даде главсекът Лазаров само 5 дни след драмата в Лясковец, по време на специалното си изслушване пред вътрешната комисия в парламента. Още тогава той посочи, че акцията е провалена от тези двама служители, които, без да са получили нареждане, на своя глава решили да заснемат дома на Петков, въпреки че това вече било направено от техни колеги от полицията в Горна Оряховица.   "Двамата служители, които са си позволили това фриволно поведение, заради това, както и заради факта, че не са докладвали за това, че Петков ги е разкрил, в момента се води дисциплинарно производство. Вероятно ще отидем към дисциплинарно уволнение. Ще има наказани и редица служители на по-ниски нива за неупражнен контрол, за това, че не са изпълнили професионалните си задължения", обяви в понеделник вътрешният министър, без да влиза в подробности.   От думите му стана ясно, че Живко Коцев и Христо Христов няма да бъдат уволнявани, но на първия ще бъде отнета възможността да участва в конкурси за повишение, а вторият ще бъде махнат от началническия си пост.   "Лично аз съжалявам за това си решение, но трябва да го направя и ще го направя, въпреки че резултатите на г-н Христов в последните месеци са били изключително добри", добави Йовчев, който лично повиши Христов от шеф на РПУ – Горна Оряховица в началник на полицията във Велико Търново през юли м.г.   Очаквайте подробности.

Пенсионират проф. Драганов от 1 юли

Преподавателят от Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Драгомир Драганов ще бъде пенсиониран от 1 юли, съобщи News7.
Припомняме, че преди дни историкът беше хванат да шофира колата си с 2,44 промила алкохол в кръвта.
Преди година пък бившият депутат беше заловен на Околовръстното шосе с 1,56 промила. Тогава книжката му беше отнета. Преподавателят от Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Драгомир Драганов ще бъде пенсиониран от 1 юли, съобщи News7. Припомняме, че преди дни историкът беше хванат да шофира колата си с 2,44 промила алкохол в кръвта. Преди година пък бившият депутат беше заловен на Околовръстното шосе с 1,56 промила. Тогава книжката му беше отнета.

Двама служители на ООН бяха убити в Сомалия

Нападателите са носели полицейски униформи

Новата Донецка република моли Русия да въведе войски

/КРОСС/ Депутатите на Донецкия областен съвет и привържениците на федерализацията на Украйна, обявили за създаването на Донецка Народна Република, съобщи РИА Новости. Те се обърнали към президента на Русия Владимир Путин с молба за защита и въвеждане на временен миротворчески контингент в региона. „Само в лицето на Русия виждаме защитник на целия руски свят. Готови сме да се борим за убежденията ни, но без помощта на Русия това ще бъде много сложно", заявил един от депутати към областния съвет в Донецк. Присъстващите приели обръщението към Владимир Путин с ръкопляскания.    

Служители на РЗИ-Варна отново протестираха с искане за по-високи заплати

Около 30 души излязоха на протест пред РЗИ с основно искане за по–високи възнаграждения на здравните инспектори. В поредната проява на недоволство този път се включиха и студенти от Медицинския колеж, които се обучават за здравни инспектори и в момента карат стаж в инспекцията, предаде репортер на Moreto.

Денят в снимки

Боец от племето маори и футболни страсти


43 бебета изоставени в родилните във Варна през 2013-а

Само 12 от тях са настанени в семейна среда, останалите - в институции

Жозе Барозу: Казваме на България да е много предпазлива при реализирането на газовите връзки с Русия

Европа не дава политически приоритет на проекта „Южен поток”, както настояваше Русия, защото проектът може да е различен, но доставчикът е същия, в лицето на „Газпром”. Tова заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозу в отговор на въпрос на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов относно отношението на Европейската комисия по Европа не дава политически приоритет на проекта „Южен поток”, както настояваше Русия, защото проектът може да е различен, но доставчикът е същия, в лицето на „Газпром”. Tова заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозу в отговор на въпрос на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов относно отношението на Европейската комисия по

Жозе Барозо: Казваме на България да е много предпазлива при реализирането на газовите връзки с Русия

Европа не дава политически приоритет на проекта „Южен поток”, както настояваше Русия, защото проектът може да е различен, но доставчикът е същия, в лицето на „Газпром”. Tова заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозо в отговор на въпрос на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов относно отношението на Европейската комисия по Европа не дава политически приоритет на проекта „Южен поток”, както настояваше Русия, защото проектът може да е различен, но доставчикът е същия, в лицето на „Газпром”. Tова заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозо в отговор на въпрос на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов относно отношението на Европейската комисия по

Водевил и психодрама в Белгия

Местните медии съобщават нови подробности около напрежението в кралското семейство, след като принц Лоран бе приет в болница с тежка депресия и пневмония

Европейските курорти опростяват визовия режим за руски туристи

/КРОСС/ Европейските курорти опростяват визовия режим за туристи от Русия. Сред страните, които предприеха тази стъпка са Италия, Испания и Гърция. „Облекчаването на визовия режим вече е забележимо. Количеството на многократните визи, издадени от европейските консулства се увеличи няколко пъти. Ние се стремим към отмяна на визовия режим с европейските страни, и в близките няколко години това ще стане факт", разказа пред радио „Москва FM" ръководителят на пресслужбата на Ростуризъм Ирина Щеголкова. В консулствата на Испания, Малта, Швейцария издаването на шенгенска виза става за 3-4 дни. Гърция също разшири списъка от острови, където виза може да се получи на място. Според Щеголкова, в тези страни руските туристи са добре дошли.     

Уникален портрет на Рахила Ангелова получи пернишката болница за Деня на здравето

Уникален портрет на Рахила Ангелова получи пернишката болница за Деня на здравето.

Картината, на която е нарисувана патронът на болницата - Рахила Ангелова ще краси най-вероятно кабинета на доктор Евлогиев. Подаръкът на ръководството на болничното заведение е направен от художника Силвия Топалова. Портретът е рисуван отдавна по стара фотография и се доближава максимално до оригиналния образ.

Реших, че болницата е домът на тази картина, каза пред КТ Кракра Силвия Топалова,...

Продължава

Комунист ще е новият кмет на Новосибирск


Кандидатът на Комунистическата партия Анатолий Локот ще е следващият кмет на Новосибирск, предаде агенция ИТАР-ТАСС. Локот е спечелил 43.75% от гласовете спрямо 39.5% на основния му опонент, представител на управляващата партия "Единна Русия" Владимир Знатков.

Никой друг не премина бариерата от 4%. Победата на Локот е историческа за комунистическата партия в града, която не е печелила избори от разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Руски анализатори разглеждат победата на...

"Седмица на киното" започва в "Денсинг старс"

Коя двойка в кой звезден образ ще влезе този вторник?

Печалбата от Олимпиадата в Сочи е в размер на 5 милиарда рубли

/КРОСС/ Печалбата на организационния комитет «Сочи - 2014» е 5 милиарда рубли, съобщи президента на организационния комитет, Дмитрий Чернишенко пред РИА Новости.«Печалбата от около пет милиарда рубли ще отиде за развитието на масовия спорт в нашата страна", каза Чернишенко по време на пресконференцията.Напомняме, че Олимпийските зимни игри в Сочи бяха проведени от 7 до 23 февруари тази година, а Параолимпийските игри от 16 до 7 март.

Лудата, нападнала деца, преди това обезглавила куче

32-годишната жена от свищовското село Александрово, която нападна на улицата майка с две деца и наби едното, предния ден спокойно обезглавила куче.

Калфин: Има риск България да изпадне под руско и турско влияние

„В момента има действия по формиране на институции в еврозоната (...) Сега е моментът България да знае какво иска и да участва в тези дискусии. Иначе рискуваме наистина да изпаднем в периферията, а там не знам какво – руско, турско или каквото дурго влияние ще има, но така или иначе, на Балканите – в един геостратегически регион, очевидно ще има различни интереси“.

Това заяви пред радио „Фокус“ водачът на листата на АБВ и настоящ евродепутат Ивайло Калфин.

Социалистът заяви, че е необходимо държавата да има твърди позиции и да е наясно как трябва да защити интересите си.

Той отбеляза, че преди 78% от българите са одобрявали членството на страната в ЕС, а сега процентът е спаднал до 48 на сто.

Калфин коментира препоръката за спиране на еврофондовете, който Европарламентът прие миналата седмица по предложение на ЕНП. Според евродепутата от този текст няма да има пряко следствие за страната ни, но препоръката не е за подценяване.

„Държавата ни трябва да предприеме много ясни мерки, свързани с прозрачността, тъй като тя е най-важна. Всичко поръчки трябва да влязат в интернет от първата до последната процедура. Трябва да има публичен регистър на фирмите-изпълнители“, коментира Калфин.

По-рано днес лидерът на АБВ Георги Първанов откри регионален офис на формацията в Сливен.

Пред „Фокус“ Първанов коментира, че същинският дебат за бъдещето на държавата е изместен от междупартийната битка на БСП и ГЕРБ.

„България има нужда от трети път за развитие и ние от АБВ предлагаме този път. Ние сме за това да има повече конкуренция”, каза Георги Първанов.

Пенсионират проф. Драгомир Драганов от 1 юли

Преподавателят от Софийския университет Преподавателят от Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Драгомир Драганов ще бъде пенсиониран от 1 юли, съобщи News7. Припомняме, че преди дни историкът беше хванат да шофира колата си с 2,44 промила алкохол в кръвта. Преди година пък бившият депутат беше заловен на Околовръстното шосе с 1,56 промила. Тогава книжката му беше отнета.

Тръгва строежът на регионалния център за отпадъци на Хасково

Строителството на регионалната система за отпадъците в Хасково тръгва във вторник, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.   Проектът се финансира от оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г. и е на стойност 29.3 млн. лв.   Регионалният център за третиране на неопасни отпадъци ще обслужва три общини – Хасково, Димитровград и Минерални бани. Той ще бъде изграден в землището на село Гарваново, на 12 кчм от Хасково.   Строител на обекта е обединение "Хасково Басура", в което влизат "Еко традекс груп", "Гимекспорт" и "Сити път". Те печелят поръчката с цена от 18.4 млн. лв. без ДДС, която е близа до прогнозната стойност от 18.8 млн. лв., става ясно от регистъра за обществените поръчки. Според него депото трябва да бъде изградено до края на годината.

Акцентите в бизнеса на 7 април

Най-интересното от света на бизнеса през погледа на редакторите на Investor.bg


НАП възстановява по-бързо данъците от декларации в баркод

По-бързо се възстановява данък при подаване на годишните данъчни декларации с баркод, напомнят от НАП. Причината е, в това че несе налага...

Цената на водата ще поскъпва плавно

Никой никога не е казвал, че цената на водата ще скочи 4 пъти. Това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова в отговор на въпрос по време на националната дискусия "Реформа в управлението на водите", организирана от вестник "Стандарт".

Предлага се въвеждане на целодневно обучение и за учениците от пети клас

Плановете на Министерството на образованието са това да стане от следващата учебна година


Представители на МГЕРБ-Перник се включиха във форума „Младежка заетост и насърчаване на предприемачеството сред младите”

 Представители на МГЕРБ-Перник взеха участие във форума „Младежка заетост и насърчаване на предприемачеството сред младите”, който се проведе на 4 и 5 април в гр. Велико Търново. Срещата беше организирана по съвместен проект на сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и фондацията на ЕНП „Мартенс Център”.

На форума бяха обсъдени гледните точки на ЕС относно това как се преодоляват предизвикателствата и...

Продължава

Йохан Кройф: Моуриньо изпуска съблекалнята и в Челси

"При успех се тупа в гърдите, при загуба обвинява играчите си"


Вижте как ще изглеждат новите метростанции от първата линия (снимки)

Първата линия на метрото ще стигне до Летище София през кв. "Дружба" и до Бизнес парка в кв. "Младост" 4 след близо година.

Готов са и проектите на новите метростанции по двете разклонения на първия метролъч, които се строят със средства по Оперативна програма "Транспорт".

Участъкът от бул. "Цариграско шосе" при Интер експо център  до Летището Участъкът ще е дълъг 5 км и ще има 4 метростанции - 2 подземни и 2 открити.

Линията от жк. "Младост 1" до – Бизнес парк в "Младост 4” ще е изцяло подземна с дължина 2,6 км и с 3 метростанции.

Очаква се следващата година да започне и строителството на третия метролъч, тъй като "Метрополитен" пусна обществена поръчка за част от тази лини - от пазара в кв. "Красно село" през бул. "България" и НДК до Орлов мост.

Финансирането отново ще по Оперативна програма "Транспорт", но в следващия програмен период. От Брюксел са обявили, че за тази част от треия лъч финансиране със сигурност ще има.

Левски може да играе с Лацио по случай юбилея

Днес на „Герена” се проведе важна среща. В нея взеха участие собственикът на Левски Тодор Батков, изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков и председателят на СК Ле...

Джокович: Не играя тенис заради парите

Новак Джокович разкри, че тенисът е голямата му страст в живота. Това е причината сърбинът да се занимава с този спорт, а не парите и славата, които носи. Той бе категоричен, че в момента за него...

Много твърдо кацане за европейската интеграция

 Къде е ЕС след кризата в еврозоната? Накъде отива? В какво се превърнаха мечтите на българите? ЕС като икономика или като политика? България повече от всякога трябва да направи своя избор. Това е най-краткото обобщение втория дебат (първият се състоя на 25 март) от европейската програма на ...

Samsung се опитва да се преструктурира

Целта на концерна е да намали зависимостта си от електрониката, като се насочи към химията, строителството, тежката промишленост и финансите


В Либия се споразумяха за отваряне на окупирани от бунтовници петролни пристанища

Либийските бунтовници, окупиращи четири източни петролни пристанища, се споразумяха с правителството да прекратят осеммесечната си петролна блокада, предаде Ройтерс. Пристанищата Зуейтина и Харига, които са контролирани от бунтовници федералисти, искащи автономия от Триполи, ще бъдат отворени незабавно, докато по-големите пристанища, Рас Лануф и Ес Сидер, ще бъдат освободени в срок от две до четири седмици след още преговори, заяви правителството. Зуейтина и Харига съставляват около 200 000 барела от капацитета за износ на ден, докато от по-големите пристанища преди се превозваха по около 500 000 барела на ден суров петрол, отбелязва Ройтерс.

Плевнелиев връща в БНБ икономист, напуснал заради валутния борд

Президентът Росен Плевнелиев номинира доц. д-р Лена Русенова за член на Управителния съвет на Българската народна банка, съобщи прессекретариатът на Президентството.

Лена Минкола Русенова е назначена за първи път за член на УС на БНБ през юли 1996 г. с указ на президента Желю Желев. Другите трима членове на БНБ са Здравко Бальозов, Николина Мичева и Андрей Николов. Русенова става главен икономист на БНБ по времето, когато на власт е социалистическото правителство с премиер Жан Виденов.

Тя подава оставка през декември същата година. В интервю за в. "Капитал" обяснява защо.

"Оставането ми в УС на БНБ е несъвместимо с моята морална позиция и професионални разбирания. Винаги съм смятала, че независимостта на БНБ трябва да се отстоява. Такава е позицията на много от членовете на УС, но не всеки може да я отстоява и това е свързано както с начина на избиране в УС, така и с личните морални устои.

...

От самото начало съм отстоявала позицията си, че УС би трябвало да действа съобразно Закона за БНБ. Едно от сериозните противоречия възникна през октомври, когато беше направен опит УС да бъде подведен и без да има яснота, той да гласува за фиксиране на валутния курс. Впоследствие стана ясно, че това е бил първият опит за въвеждане на валутен борд тихомълком. Ако бяхме гласували тогава, БНБ щеше да влезе в нарушение на Закона за БНБ и да приеме решение, което е единствено в прерогативите на парламента.

...

Правителството е готово да въведе валутния борд, без да отчита рисковете, свързани с това. Въвеждането на валутен борд в този момент и без нужната подготовка е компромис, в който аз не бих искала да участвам."

Лена Русенова е дългогодишен преподавател в катедра “Финанси” на УНСС. От 1991 г. преподава дисциплините „Парична теория и парична политика“, „Европейска парична и финансова интеграция и „Европейски икономически и паричен съюз“ в специалност "Финанси" и "Международни икономически отношения" в УНСС. Ръководи и участва в редица изследователски проекти. Била е член на Специализирания научен съвет по Финанси, счетоводство и контрол при ВАК и заместник-ректор във Висшето училище по застраховане и финанси в София.

През 1998 г. и 1999 г. отговаря за изследванията и дейността на Мисията на Световна банка в България в областта на макроикономическата и финансова политики.

От 2000 г. до 2005 г. е главен икономист към Европейския институт в София. От 2006 г. до 2012 г. Русенова е главен икономист и програмен директор в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

От 2007 до 2012 г. е член на Икономическия и социален съвет, а от 2008 г. е член на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел. Като член на Бюрото на секция “Европейски икономически и монетарен съюз” и член на секция “Единен пазар“, Русенова участва в изготвянето на становищата на Комитета по проблемите на новите финансови регулации, съвременната финансова криза, Банковия съюз, Единния надзорен механизъм, Единния механизъм за преобразуване на банки, Европейския икономически и паричен съюз и други. Докладчик е на становища върху предложенията на Европейската комисия относно Фондовете за преобразуване на проблемни банки, Европейската рамка за управление на кризи във финансовия сектор, Директивата за възстановяване и преструктуриране на банки.

До декември 2013 г. е председател на Управителния съвет на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” в София. Председател е на Настоятелството на Института за икономическа политика.

Лена Русенова е магистър по икономика от Московски държавен университет “Ломоносов” в Русия, доктор по икономика с докторска дисертация върху монетаристката концепция за инфлацията и антиинфлационната политика. Специализира в Университета “Джордж Мейсън” в САЩ със стипендия „Фулбрайт“. Има специализации в Stanford University, Wharton Business School, University of Pennsylvania, Английската банка, МВФ и Световната банка по проблемите на паричната политика, финансовото управление на търговските банки, международните инвестиции, реформите във финансовия сектор, новите методи и политики в областта на макроикономическото управление и икономическия растеж и други.

Владее английски и руски език.

Мотиви

"Мотивите на държавния глава да номиниран доц. д-р Лена Русенова за член на Управителния съвет на БНБ са нейната професионална квалификация и богат управленски опит, придобити на отговорни постове в национални и международни финансови институции в ключови моменти от най-новата история на страната. Нейните професионални качества и опит са гаранция за ценна експертиза, необходима при вземането на решения при транспонирането на най-новите директиви на Европейския съюз в областта на банковия сектор и хармонизирането на политиката на страната с политиката на Съюза относно регулирането на финансовите пазари", се казва в прессъобщението от Президентството.

За номинацията на Лена Русенова за член на Управителния съвет на БНБ е уведомен Управителят на БНБ Иван Искров.

Тя ще встъпи в длъжност за 6-годишен мандат на 12 юни 2014 година.

Хизбула обяви, че вече няма опасност от сваляне на сирийския режим

Вече няма опасност режимът на сирийския президент Башар Асад да бъде свален, а рискът от разделение на Сирия отмина, заяви лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула Хасан Насралла, цитиран от Франс прес. "Според мен фазата за сваляне на държавния режим приключи. Смятам, че опасността от разделение отмина. Те вече не могат да свалят режима, но могат да водят изтощителна война", заяви Насралла по адрес на опозиционните бойци в интервю за ливанския вестник "Ас Сафир". Според него самите бунтовници вече не вярват в поражението на режима. "Регионалната и международна ситуация се промени. Според мен натискът над режима в следващата фаза ще е по-слаб, отколкото през последните три години, независимо дали става дума за политически, медиен или натиск на място", заяви лидерът на Хизбула, чието движение се бие на страната на сирийските правителствени сили. Насралла отново защити решението за участие на Хизбула в сирийския конфликт на страната на режима, въпреки че то разпали напрежение в Ливан. "Мнозина ливанци, дори сред опозицията, смятат и приемат, че намесата в Сирия защитава Ливан от терористичните групировки, чието поведение и действия виждаме всеки ден", настоя той и заяви, че в неофициални разговори е получил подкрепата на редица политически и религиозни инстанции. Хасан Насралла заяви, че Хизбула стои зад нападението с крайпътна бомба срещу израелски военен патрул на ливанско-израелската граница. "Да, експлозията при фермите Шебаа, за която Хизбула досега не беше поело отговорност, беше дело на съпротивата, което значи дело на Хизбула", заяви Насралла. На 14 март, две седмици след израелски въздушни удари в Южен Ливан, вероятно срещу позиции на Хизбула, бомба избухна при преминаването на израелска бронирана машина близо до Фермите Шебаа, оспорвано ливанско село при границата с Израел. Според израелската армия при нападението няма пострадали.

Видео: Йовчев потвърди позицията си, че "Хизбула" е отговорна за атентата в Бургас


Самоличността на атентатора от Сарафово е установена и в момента се работи по линия на международното сътрудничество за събиране допълнително на доказателства, обяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на пресконференция днес.

"Аз мисля, че вече има такива, но допълнително се събират още", каза той за доказателствата.

По-рано днес излезе информация, че загиналият терорист от Сарафово е алжирец, това е установило българското и международното разследване на...

Енрике: Без любов не може, но сексът ме държи жив

Енрике Иглесиас обясни в интервю заглавието на новия си албум „Sex + Love“: „Някои двойки биха казали, че сексът не е важен, но аз съм склонен да не се съглася".

Barclays продава бизнеса си в ОАЕ

Barclays се съгласи да предостави операциите си по персонално банкиране в Обединените арабски емирства (ОАЕ) на местната банка Abu Dhabi Islamic...

10 велики филма, които светът не видя

Стенли Кубрик, Алфред Хичкок, Серджо Леоне, са част от големите имена, които влизат в класацията на 10-те велики филма, които светът не видя

Чужденци изкупиха каютите на „Калиакра" за регатата

За да усетят тръпката на морското ветроходство, чужденци изкупиха вече местата в каютите на най-славния български ветроход „Калиакра", който отново ще гастролира в международната престижна регата „Тол Шипс 2014". Стартът е на 2 май от пристанище Варна.

От ВМА ще смъкват разходите

Клиничните пътеки покривали 40% от разходите на болницата


Икономически растеж 2%? Само при ниска инфлация

Новите разчети на Министерството на финансите са за растеж на икономиката през 2014 г. от 2,1%. 
Това означава, че се очаква двойно ускорение спрямо 2013 г., когато растежът бе 0,9%. Като абсолютна стойност брутния вътрешен продукт трябва да се увеличи тази година с 2,5 млрд. лв. Ако обаче направим сравнение с досегашните прогнози за 2014 г., всъщ Новите разчети на Министерството на финансите са за растеж на икономиката през 2014 г. от 2,1%. Това означава, че се очаква двойно ускорение спрямо 2013 г., когато растежът бе 0,9%. Като абсолютна стойност брутния вътрешен продукт трябва да се увеличи тази година с 2,5 млрд. лв. Ако обаче направим сравнение с досегашните прогнози за 2014 г., всъщ

Модерни системи сигнализират за наводнения по Дунав

Девет нови станции ще събират автоматично данните

Германия и ЕС обезпокоени от ситуацията в Източна Украйна

Последните развития в Донецк и Харков са много притеснителни

Сливане в индийския фармацевтичен бранш за 4 млрд. долара

Sun Pharmaceutical се готви да придобие Ranbaxy, превръщайки се в най-големият производител на лекарства в страната и четвърти в света


Йовчев: Случаят с Шикерова поставя дълбоки въпроси

Издирването продължава, няма ясна версия кой е поръчител и кой – извършител на палежа, надявам се мотивът да не е отмъщение или сплашване, заяви вътрешният министър

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване