Христо Стоичков: Готов съм да тренирам "Макаби" (Хайфа)

„Чувам от медиите, че съм вариант за „Макаби“ (Хайфа), но досега не съм получил официална оферта от ръководството на този отбор“. Това заяви легендата Христо Стоичков в коментар на възможността да стане старши треньор на израелския тим.
Камата, който все още има ангажименти като коментатор в мексикански телевизионен канал, „Чувам от медиите, че съм вариант за „Макаби“ (Хайфа), но досега не съм получил официална оферта от ръководството на този отбор“. Това заяви легендата Христо Стоичков в коментар на възможността да стане старши треньор на израелския тим. Камата, който все още има ангажименти като коментатор в мексикански телевизионен канал,

Борисов към ромите: Без образование няма работа

Няма ли производство, работа, не сме ли всички ангажирани, няма шанс държавата. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на конференция „Интеграция на ромите” в Народното събрание.

23-годишен с нелегален мотоциклет се удари в паркиран автомобил в село Ярджиловци

23-годишен мотоциклетист е пострада след удар в лек автомобил, съобщиха от ОДМВР - Перник.
 

Инцидентът е станал на новия язовир в пернишкото село Ярджиловци на 5 април. 23-годишният А.А. шофирал мотоциклет „Сузуки” без регистрационни табели и по неизяснени до момента причини се ударил в паркиран лек автомобил „Фолксваген пасат”. От сблъсъка мотоциклетистът паднал и получил фрактура на горен крайник. Настане е за лечение в МБАЛ...

Продължава

Пет блока в Глазгоу ще бъдат разрушени на живо за откриването на Игрите на британската общност


Пет емблематични за Глазгоу сгради ще бъдат разрушени по време на церемонията по откриването на Игрите на британската общност, които започват на 23 юли 2014 г. в шотландския град.

При построяването му комплексът Red Road flats се е нареждал сред най-високите жилищни сгради в Европа. Според организаторите на игрите едновременното събаряне на сградите ще е най-мащабното, регистрирано до момента, въпреки че ще отнеме едва 15 секунди.

То ще бъде показано на огромен 100-метров...

"Стандард", Австрия: Заплахите за лицензите на ЕРП ще излязат скъпо на България

"България срещу EVN: политика с тока" е заглавието на коментар в австрийския в. "Стандард" по темата със спора между държавата и електроразпределителните дружества в България.   На България ще й излезе скъпо да се яви на съд, да отговаря пред Европейската комисия и да застане пред избирателните урни, се посочва в коментара, цитиран от БТА.   "Заплахите на българското правителство за отнемане на лицензии и последващо ренационализиране на предприятията на чуждестранните доставчици на ток в страната - едно от които е австрийското EVN - ще струва на най-бедната държава в Европа преди всичко инвеститори. Който не създава юридически сигурни рамкови условия за предприятията, не е интересен.   На географската карта България се е утвърдила като важен център за енергийното снабдяване на Европа. Но енергийният сектор в малката балканска страна прилича на сцена от вариете: държавни фирми от социалистическо време, където едни и същи десетина мениджъри управляват предприятието, което е в хроничен дефицит; чуждестранни доставчици на ток, на които в рамките на една година беше наредено да свалят три пъти цената на тока, в ролята на дойни крави; соларните и вятърни централи за късметлиите в политиката и икономиката, които печелят от зелената енергийна догма и ограбват държавата.   Предишното консервативно правителство не беше много по-добро. То обаче падна от власт заради енергийните протести на гражданите. Управляващите днес социалисти, подкрепяни от крайнодясната "Атака", се готвят за европейските избори и искат да избегнат повторението на такива протести. Сега ще им стане ясно, че са прекалили със заплахите за отнемане на лиценза", се казва в коментара на журналиста Маркус Бернат.   Бернат е специалист по Югоизточна Европа и Турция. Негови публикации по вътрешнополитически теми на България излязоха в последните месеци в австрийското издание на няколко пъти, включително икономическо-политическия спор между банкера Цветан Василев и бизнесмена Иво Прокопиев.

Свидетелски показания извадиха наяве пробив в сигурността на ПИБ

Свидетелски показания извадиха наяве пробив в сигурността на Първа инвестиционна банка.

Според показанията, дадени на заседание по делото на "Кулинар" АД срещу ПИБ за източването на сметки на "Кулинар" АД, банката няма писмени изисквания към служителите си как да проверяват пълномощни. Именно чрез фалшиви пълномощни, издадени уж в Кипър, през 2011 г. са източени близо 1 милион лева от сметките на "Кулинар" в ПИБ.

Ето какво казва пред съда Валерия Павлова, служител на банката, пред Софийския районен съд на 13 март 2014 г.:

"Тогава бях на длъжност специалист "главен специалист мониторинг и контрол"... Извършвам действия по проверката на пълномощията на клиентите. На мен ми изпращат по имейл пълномощните, личната карта на упълномощеното лице... Служителите се обръщат към мен, когато трябва да проверя пълномощното, като ми се обаждат по телефона и ме уведомяват, че на електронната поща са ми изпратили пълномощното и картата. Тези проверки правя, когато фронт офисът реши, че има необходимост. Редът е при всички случаи да правя аз проверката. Подразбира се, че трябва да има някакво съмнение във фронт офиса, за да ми се изпратят документите за проверка.

...

За проверка на пълномощните нямаме дадени вътрешни специални указания от банката. Както ние преценим проверяваме - уточнявам по външна страна. Процедурата, както описах как проверявам пълномощните, които ми се изпращат от фронт офиса, сама съм си я изработила по моя преценка. В банката нямаме изрични инструкции и правила."

Ето как г-жа Павлова е проверявала пълномощните:

"Няма разлика в това как проверявам пълномощното, ако същото е заверено в чужбина или в България. Ако е апостолирано (заверено в чужбина) пълномощното, имаме в сайта на банката макет как изглежда един апостил, заверен в чужбина, и аз винаги отварям сайта и преглеждам всички реквизити. Те са десет реквизита, на които трябва да отговаря заверката. Ако е заверено в чужбина, още във фронт офиса се представя и превод. Съответно на мен ми се изпраща преводът, който превод задължително трябва да е заверен в консулска служба. Преглеждам цялото пълномощно, но за мен определящ е апостилът (бел. авт. не във всички държави се изисква апостил). Важното е апостилът, не и печатът на нотариуса, който е попълнен и на чужд език".

Пълномощните, представени през 2011-а пред служител на банката, съдържат грешки, които биха могли да бъдат видени и с просто око. Например правописни грешки, които биха могли да бъдат открити при проверка на пълномощните от служител, владеещ английски език. Една от тях е, че върху апостила е изписано не Ministry of Justice and Public Order (Министерство на правосъдието и публичния ред), а Ministry of Justuce... В печата пък не пише "public order", а "public sector".

Банката обаче е поставила на поста зам.-шеф на отдел „Обслужване на клиенти и контрол на операциите“ (ОККО) с отговорност за проверката на пълномощните човек, който заявява пред съда, че не говори английски.

"Заявявам, че не говоря английски. Фирмите, оторизирани от Външно министерство да извършват превод - те извършват превода. Аз не мога да кажа какво точно пише, тъй като не зная английски. Не ми направи впечатление, че органът, както е изписан под подписа на апостила и органът, изписан на големия кръгъл печат долу са различни органи. Не ми направиха впечатление (ако има) правописни грешки. Аз въобще не зная английски", казва г-жа Павлова пред съда.

Три почеркови експертизи, направени досега, доказват, че пълномощните са фалшиви. И без тях обаче бързо става ясно, че пълномощните са фалшиви - малко след източването на средставата от "Кулинар" се свързват с въпросното министерство в Кипър, откъдето отговарят, че апостилите с въпросните номера са издадени на съвсем различни дати и дори месеци. Подобна проверка обаче правят само от "Кулинар" постфактум, а не при проверка на пълномощните от банката.

В петък OFFNews изпрати запитване до Първа инвестиционна банка с молба за информация какво предвиждат вътрешните указания на ПИБ относно проверката на пълномощни и копие от тези правила, от кога са в сила и какви са били изискванията преди въвеждането им. До 11.30 ч. на 7 март нямаме отговор от ПИБ. Ако такъв бъде получен, ще го публикуваме. OFFNews все още чака отговори от ПИБ по други, обществено значими въпроси, изпратени преди месеци.

Близо 1 милион лева са източени от сметките на фирма „Кулинар“ АД в Първа инвестиционна банка през лятото на 2011 година. Крадците използват фалшиви пълномощни, в които банката не се усъмнява и при нарушения на вътрешните си правила дава на измамници 968 500 лева. ПИБ отказват да възстановят парите, въпреки че при кражба са длъжни да го направят. От БНБ първоначално отказват проверка, след което са принудени от съда да я направят. Резултатите обаче оневиняват ПИБ. Сега "Кулинар" съдят както ПИБ, така и фирмата, издала електронен подпис на лица, представили фалшиви пълномощни.

Предлагат основно образование да се завършва след 9-и клас

Вместо в 8-ми, диплома за основно образование да се взима в 9-ти клас. Това е едно от предложенията, които се обсъждат в новия Закон за средното образование. Идеята е на Синдиката на българските учители. Виктор и Боян трябва да учат още няколко години, за да получат основно образование.

НЕК e представила нови доказателства за неплатените от ЕРП суми

/КРОСС/ Представените от Националната електрическа компания в петък нови доказателства и обстоятелства за изясняване на ситуацията с неплатените суми от страна на трите електроразпределителни дружества налагат свикване на още едно открито заседание на ДКЕВР, заяви след днешното заседание на комисията председателят й Боян Боев. То беше насрочено, за да бъдат разгледани започналите вече процедури за отнемане на лицензите на трите ЕРП - „ЧЕЗ Електро България", „ЕВН България Електроснабдяване" и „Енерго-Про Продажби".Дружествата се нуждаят от още време, за да се запознаят с новите доказателства, и ако трябва, да предоставят насрещни доказателства, обясни Боев. Той поиска диск с информацията от НЕК да бъде раздаден на представителите на трите електроразпределителни дружества. Предвид новите факти, ще проведем още едно открито заседание на 28 април 2014 г., за да обсъдим допълнителните обстоятелства, каза Боев. На откритото заседание в ДКЕВР присъстват посланиците на Австрия, Чехия и Испания, както и търговски аташета от различни посолства. Представителите на трите дружества заявиха, че няма законово основание за отнемане на лицензиите им и поискаха от ДКЕВР процедурите да бъдат прекратени. От ЧЕЗ, Енерго-Про и ЕВН заявиха, че ще се запознаят с допълнителни обстоятелства, предоставени от НЕК, и ще внесат допълнителни свои становища.

Гейтс: Русия заплашва световния ред

/КРОСС/ „Разликата между западната реторика и западните действия в отговор на крещящата агресия е огромна. Изглежда, че Западът ще подаде сигнал за това, че, ако Путин не доведе войска в Източна Украйна, той няма да предприеме никакви по-нататъшни санкции и наказателни мерки. Фактически завладяването на Крим от Русия ще остане без последствия, ако не броим шепата пострадали руски чиновници, и всичко ще продължи както преди”, счита Робърт Гейтс. Нова Студена война, и особено военна конфронтация, никому не е нужна, уверява още Гейтс. Западните страни искат партньорство с Русия, но сега е пределно ясно, че под ръководството на Путин, това е невъзможно. „Призивът” на руския президент не се ограничава до Крим и даже до Украйна. Със своите действия той подлага на съмнение целия световен ред, установен след Студената война. Гейтс разбира всичко правилно. И пределно ясно изразява разбирането си. Битката изобщо не е само за Украйна, още по-малко за Юго-Изток, на карта е заложен целият световен ред, и по-точно, разпадането на паразитния колониален ред, освобождаване на света и установяване на нов, колективен и справедлив свят. За такива глобални исторически процеси не бива да се бърза в никакъв случай. Тук всяко движение може да се окаже гибелно за този, който го извършва, затова Русия трябва да действа твърдо и решително, но много внимателно, изчислявайки всички варианти няколко хода напред

Икономически полицаи иззеха 25 литра незаконен алкохол от микробус на пернишка фирма

25 литра алкохол без акцизен бандерол е иззет при акция на служители от „Икономическа полиция”, съобщиха от ОДМВР - Перник.

Органите на реда проверили микробус, собственост на пернишка фирма. В колата били намерени и иззети 25 литра от акцизната стока. Съставен е акт за административно нарушение от служители на Митница София и ще бъде наложена парична санкция на представителя на фирмата.

Въоръжен отмъкна оборота на аптека и офейка

700 лева е отмъкнал въоръжен мъж, който снощи обра аптека в Асеновград. Служителката обяснила пред полицаите, че мъжът я заплашил с пистолет, след което я принудил да даде наличните пари в касата и избягал.

Седмицата на гората започва в Кюстендил. Празненствата няма да минат без пернишко участие

Седмицата на гората започва от днес до 13-ти април в Кюстендил. Празненствата няма да минат без пернишко участие.

 От 13 часа в пространството пред общинския театър-Кюстендил ще се открие изложба с наградените рисунки и есета в конкурса за детско творчество "Нашата гора - какво ни дава и как да я опазим". За журиране бяха изпратени 225 рисунки и 110 есета на ученици от областите Кюстендил и Перник. От община Кюстендил участват 12...

Продължава

"Мръсни танци" с Вензи, Нана ще бъде "Хубава жена"

Участниците се готвят за Седмицата на киното


Владиката Йоан организира масово кръщене на деца



Варненско и Великопреславският митрополит Йоан ще извърши масово свето кръщение на деца в Голямата базилика в старата столица Плиска. Вече върви записване на кръщелници до 5-годишна възраст. Около 20 малчугани се очаква да имат честта да бъдат въведени в православната вяра от владиката.
Ритуалът, който ще се проведе навръх 1 май, Варненско и Великопреславският митрополит Йоан ще извърши масово свето кръщение на деца в Голямата базилика в старата столица Плиска. Вече върви записване на кръщелници до 5-годишна възраст. Около 20 малчугани се очаква да имат честта да бъдат въведени в православната вяра от владиката. Ритуалът, който ще се проведе навръх 1 май,

Шардоне и каберне совиньон - най-предпочитани сред потребителите

Български вина, направени от сортовете „Шардоне“ и „Каберне совиньон“, се оказаха най-успешни според експертите и най-предпочитани...

Руски военен убил украински офицер в Крим

На друг руски военен, присъствал на мястото на убийството, е бил нанесен зверски побой

Украински журналист: Окупаторите в Донецк не са жители на града

Хората, които са взели участие в завземането на сградата на областната администрация в Донецк, не са жители на този град, смята редакторът в изданието „Новости Донбаса” Алексей Мацук, предаде "Обозреватель".
Той посочва, че окупаторите трудно се ориентират в местоположението на ключови административни сгради и други стратегически обекти в Донецк. Хората, които са взели участие в завземането на сградата на областната администрация в Донецк, не са жители на този град, смята редакторът в изданието „Новости Донбаса” Алексей Мацук, предаде "Обозреватель". Той посочва, че окупаторите трудно се ориентират в местоположението на ключови административни сгради и други стратегически обекти в Донецк.

Ханес Свобода: Няма да позволим крайни елементи да разрушат Европа

/КРОСС/ Ханес Свобода - председател на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, втора по големина в ЕП - Г-н Свобода, последните социологически проучвания показват преднина за европейската левица на предстоящите избори за Европейски парламент. Едновременно с това се очаква голямо покачване на броя на независимите членове на ЕП. Не малко експерти прогнозират новото разпределение на силите да създаде нови алианси в Европарламента, които няма да са в интерес на големите европейски партии. Някои дори смятат, че подобен развой на събитията ще даде възможност на крайнодесните (в рамките на ЕП) да блокират европейския механизъм за собствени цели. Смятате ли това за възможно? - Не, не смятам, че подобен сценарий е възможен. Ще видим какъв ще е изходът от изборите. Или ние (Партията на европейските социалисти), или Европейската народна партия ще имат мнозинство. Вярно е, че маржът ще е тесен. На второ място - да така е - ще има голям брой националисти, бъдещи членове на ЕП, които със сигурност ще се опитат да вкарат прът в колелата на процеса на вземане на решения, особено в Европарламента. Което ще направи нещата по-трудни за тях. Защото националистите се противопоставят предимно едни на други: Льо Пен (б.р. - председателката на "Национален Фронт" във Франция) е против българските националисти, докато българските националисти са против холандските. Не вярвам във възможността за силен алианс между тях

Полицаи попаднаха на краден автомобил в квартал "Твърди ливади"

Краден лек автомобил е намерен от служители на Първо РУ „Полиция” – Перник, съобщиха от ОДМВР - Перник.
 

В края на миналата седмица, при обхода на района служителите на реда забелязали лек автомобил „Ауди А3” в междублоковото пространство на квартал „Твърди ливади”. Справка в масивите на МВР показала, че колата е противозаконно отнета от столицата и е обявена за издирване. Започнато е досъдебно производство и...

Продължава

Украинците сменят Крим с българско море

Българското Черноморие ще замести изгубените за украинците курорти в Крим. На полуострова, който след референдум стана част от Русия, всяко лято прекарваха отпуските си близо 2 милиона украинци. Сега те ще се пренасочат към евтини и близки дестинации, до които могат да пътуват с автобуси, твърдят туроператори.

В спорта: Орешарски - Борисов 7:1

В спорта: Орешарски - Борисов 7:1

МАРИАНА ГЕОРГИЕВА
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Правителството отделя над 73 млн. лв.
за 87 общини, без да ги партизира

“Бистришките тигри” може да са VIP пътници на „Фалкон”-а, но Винету в храма на Мелпомена - едва ли?!...
Позволявам си тези думи по повод на споделения театрален интерес на г-н Бойко В спорта: Орешарски - Борисов 7:1 МАРИАНА ГЕОРГИЕВА МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА Правителството отделя над 73 млн. лв. за 87 общини, без да ги партизира “Бистришките тигри” може да са VIP пътници на „Фалкон”-а, но Винету в храма на Мелпомена - едва ли?!... Позволявам си тези думи по повод на споделения театрален интерес на г-н Бойко

Урсула фон дер Лайен : Украйна не отговоря на изискванията за членство в НАТО

/КРОСС/ Министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен заяви, че въпросът за присъединяването на Украйна към НАТО не стои на дневен ред, а самата страна не отговаря на основните изисквания за присъединяване към алианса, съобщава германското издание Handelsblatt. „Това в момента не е предмет на обсъждане. Страната не отговаря на основните изисквания за встъпване в НАТО", заяви Фон дер Лайен. Украинската икономика изпитва сериозни проблеми, добави министърът. „Страната се бори с корупцията и установяването на демократична държавност все още й предстои", посочи тя и добави, че Германия е решена да окаже помощ на Украйна в този процес.

НЕК e представила нови доказателства по неплатените суми от ЕРП-тата


В петък Националната електрическа компания (НЕК) е представила нови доказателства и обстоятелства за изясняване на ситуацията с неплатените суми от страна на трите електроразпределителни дружества и това налага свикване на още едно открито заседание на ДКЕВР. Това обяви след днешното заседание  председателят му Боян Боев, цитиран от БТА.

То беше насрочено, за да се разгледат започналите вече процедури за отнемане на лицензите на трите ЕРП - "ЧЕЗ Електро България", "ЕВН България...

Връщат "Александър Невски" на църквата

Тази седмица се очаква становището на Министерски съвет, след което предстои Законопроектът за допълнение в Закона за вероизповеданията да влезе в програмата на парламента. Това съобщи на брифинг в...

Нови системи ще съобщават за наводнения по Дунав

Нови модерни системи за наблюдение на нивата на река Дунав ще подпомагат бързите реакции при наводнения, предаде бТВ. Девет нови станции ще събират автоматично данни за водните нива и времето, а инфор...

Силви Вартан: "Все пак си оставам оптимистка"

Днес, 7 април 2014 г. излиза изящният автобиографичен роман „Дума по дума“, подписан от неповторимата Силви Вартан! „Дума по дума“ (превод: Венелин Пройков, цен...

Англия ще играе на ръба на риска в Бразилия

рай на консервативния и предпазлив футбол. Отборът на Англия ще играе открито, без страх от загуба, дори рисково. Това обеща селекционерът на "Трите лъва" Рой Ходжсън, който отнесе не мал...

НЕК с нови доказателства по процедурите за отнемане на лицензите на ЕРП-тата

Националната електрическа компания (НЕК) е предоставила в петък нови доказателства по процедурите за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества, това стана ясно на откритото заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Днешното заседание на ДКЕВР няма да е последното заседание по тази тема. Националната електрическа компания (НЕК) е предоставила в петък нови доказателства по процедурите за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества, това стана ясно на откритото заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Днешното заседание на ДКЕВР няма да е последното заседание по тази тема.

Непълнолетни апаши срязаха заграждения на кръговото при бившия ТЕЦ "Перник"

Пернишки полицаи задържаха трима за кражба на метални заграждения, съобщиха от ОДМВР - Перник.

Трима непълнолетни са задържани в момент на предаване в пункт за вторични суровини на метални предпазни платна. Две 16-годишни момчета и техен 17-годишен приятел срязали загражденията от пътен възел „Хумни дол” и решили да ги предадат за старо желязо в изкупвателен пункт. Точно в този момент белезниците щракнали около ръцете им и били задържани за срок от 24...

Продължава

С отшумяването на кризата отшумява и медийната война между Гърция и Германия

Кой би могъл да забрави обидните статии на таблоида Bild и корицата на списание Focus, от която Венера Милоска показваше на гърците среден пръст или пък гръцки издания, които показваха снимки с дегизираната като Адолф Хитлер Ангела Меркел?

прочети повече

Не дадох рушвет, затова съм вдовец!

Г-н Барозу, 
След много жалби до българските институции, обръщам се към вас за помощ. Съпругата ми роди със секцио в известна АГ клиника в София. Бяхме изнудвани да платим за това 500 лв., въпреки че тя беше здравно осигурена. Не дадохме пари и затова на петия ден след като роди, жена ми беше изхвърлена със силно кръвотечение, с температура и без Г-н Барозу, След много жалби до българските институции, обръщам се към вас за помощ. Съпругата ми роди със секцио в известна АГ клиника в София. Бяхме изнудвани да платим за това 500 лв., въпреки че тя беше здравно осигурена. Не дадохме пари и затова на петия ден след като роди, жена ми беше изхвърлена със силно кръвотечение, с температура и без

НЕК с нови доказателства по процедурите за отнемане на лицензите на ЕРП-тата

Националната електрическа компания (НЕК) е предоставила в петък нови доказателства по процедурите за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества, това стана ясно на откритото заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Днешното заседание на ДКЕВР няма да е последното заседание по тази тема. Националната електрическа компания (НЕК) е предоставила в петък нови доказателства по процедурите за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества, това стана ясно на откритото заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Днешното заседание на ДКЕВР няма да е последното заседание по тази тема.

41-годишен перничанин преспа в ареста, след като плячкоса мазе в кв. "Изток"

41-годишен мъж е задържан за кражба, съобщиха от ОДМВР - Перник.
 

На 5 април, във Второ РУ „Полиция” – Перник е подаден сигнал от перничанин, че е разбита вратата на мазето му в жилищен блок в пернишкия квартал „Изток” и са откраднати въдици, туристическа палатка, инструменти, бензинова горелка и други вещи и предмети. Полицаите започнали разследване и много бързо стигнали до извършителя, 41-годишният И.П. от град Перник....

Продължава

Мъж помля с чук собствения си "Мерцедес", ядосала го жена му

Млад мъж помля с чук прозорците на луксозен "Мерцедес" в Сливен. Зрелищният прогром станал около 16 часа на 5 април, пред очите на десетки свидетели, на паркинга на магазин "Билла" в ценъра на града - разказаха неволни очевидци.
Човекът бил видимо афектиран. Отначало започнал да подритва автомобила "S"-класа. Млад мъж помля с чук прозорците на луксозен "Мерцедес" в Сливен. Зрелищният прогром станал около 16 часа на 5 април, пред очите на десетки свидетели, на паркинга на магазин "Билла" в ценъра на града - разказаха неволни очевидци. Човекът бил видимо афектиран. Отначало започнал да подритва автомобила "S"-класа.

Красимир Янков: Не ни е страх от популизъм

/КРОСС/ Популизъм е да искаш анкетна комисия за инцидента в Лясковец, при положение че там тече проверка на МВР, а в същото време да не даваш отговор на въпросите за случая с Чакъра - това заяви на среща с обществеността в Провадия народният представител от Коалиция за България и организационен секретар на БСП Красимир Янков.  „Популизъм е да си обвиняем в съда и да обвиняваш за работата на МВР, да нямаш платформа за евроизборите и да обвиняваш БСП в липса на такава", отбеляза Янков, визирайки последните изявления на представителите на опозицията от ГЕРБ. Депутатът окачестви като популизъм и организирането на 50 скъпи концерта по площадите в градовете, за които се твърди, че са платени с лични средства на организаторите. „Ако имат такова голямо състояние, нека обяснят произхода на парите си - важно е да знаем кога и как са ги заработили. На всичко отгоре тези хора говорят от името на редовия член на БСП, а в същото време се явяват на изборите с нов политически проект. Не е ли популизъм и да правиш скъпи обиколки из страната с телевизионен екип и платена публика, а да се представяш за изразител на интересите на обикновения българин?", попита Янков. „Ние не се страхуваме от популизма, който все повече ще превзема полето на предизборния дебат

Война и мир – умора от епоса

/КРОСС/Парижката среща по повод украинската криза между външните министри на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери се оказа доста продуктивна. Нищо че не роди общи комюникета и пресконференции. Налице са поне два нейни преки резултата. Единият е, че в Киев новите власти подгониха екстремистите от „Десния сектор". И така дадоха плът на най-после изкристализиралия руско-американски консенсус, че демокрация и вилнеещи неонацисти са несъвместими понятия -  констатация, за която Русия отдавна настояваше. Другият резултат от парижкото тет-а-тет е, че буквално на следващия ден Русия намали своите войски по границата с Украйна от около 40 000 до към 10 000 души. Това бе официално потвърдено от Дмитрий Тимчук, шеф на украинския Център за военно-политически изследвания. За такава редукция пък настоятелно пледираха САЩ. Има и още. Въпросът за връщането на Крим под украинска юрисдикция практически вече не се повдига. Но пък се дискутира евентуалното федерализиране на Украйна, ако предстоящите избори се съчетаят с гласуване за конституционна реформа. Кери, разбира се, не се ангажира с подобни проекти, но обещава да помага за „създаване на климат за преки преговори" между Москва и Киев. На свой ред Лавров склонява на  наблюдателска мисия на ОССЕ в Украйна и в Крим и на признаване на украинските избори през май

След 2021 г. всички ще се пенсионират на 65 години

Жените и мъжете от най-масовата - трета категория труд, ще се пенсионират на 65-годишна възраст след 2021 г. Мярката ще бъде подложена на широка...

Руски войник уби украински офицер в Крим

Потвърждаваме смъртта на украински офицер

Вузът на италианския елит набира български студенти

Един от най-реномираните италиански университети Università Cattolica del Sacro Cuore ще проведе свои представяния от 8-9 април в София и Варна.
UCSC е най-големият частен университет в Европа с 42 000 студенти и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона и Кампобасо. Елитната школа заема челната позиция за Един от най-реномираните италиански университети Università Cattolica del Sacro Cuore ще проведе свои представяния от 8-9 април в София и Варна. UCSC е най-големият частен университет в Европа с 42 000 студенти и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона и Кампобасо. Елитната школа заема челната позиция за

Юноша на ЦСКА пред трансфер в Левски

Георги Божилов може да последва Гонзо и да смени Варна с "Герена"


Учени: ГМО могат да помогнат да се запази човечеството

"Когато в магазина я няма не "любимата ни храна", а храната въобще, може би ще се сетим за генното инженерство. Дано да не е много късно", смята проф. Иван Минков

Деница Сачева: „Европа е все още една неразорана целина, въпреки всички проекти, които са реализирани“

 Деница Сачева: Европа е все още една неразорана целина, въпреки всички проекти, които са реализирани

 

            София, 4 април 2014 г, Това каза пиар специалистът Деница Сачева на втория PR Thursday за 2014 г., организиран от M3 College на темаЕвроизбори 2014: Репутация, доверие, власт и PR.

 

     Целта на събитието беше да фокусира вниманието на обществото върху Европейския съюз и предстоящите избори през месец май. Специалисти в областта на политическия PR и международните комуникации обсъдиха различни действия и методи, чрез които ЕС изгражда своя имидж и доверие у европейските граждани.

       В дискусията взеха участие още Бойко Благоев от Информационно бюро на Европейския парламент в България, Томислав Дончев, бивш министър по управление на европейските фондове, експертът по международни отношения и комуникации д-р Пламен Ралчев, и Нидал Алгафари, специалист по политически PR.

    Участниците защитиха тезата, че комуникацията е важна, защото хората не са толкова запознати с европейската политика и се объркват от различната информация. Това кой ще бъде в Европейския парламент има значение и за нас в България, каза Бойко Благоев.

Големият проблем според Деница Сачева е, че много малко се инвестира в това да се осъзнае защо трябва да се гласува. Комуникациите служат не само политиците да превеждат политиките си, а и за това, ние да се разбираме по-добре. За жалост, Европа е все още една неразорана целина, въпреки всички проекти, които са реализирани, допълни още тя.

           

     Томислав Дончев изтъкна, че в България имаме комуникационен проблем между граждани и политици. Според него обезпокоително е това, че много хора, а и много политици, не знаят с какво се занимават европейските институцииВ боричкането изчезна комуникацията, с която да обясним на обикновения човек какво е Европейският парламент, допълни Алгафари.

           

       Специално внимание беше отделено на негативните кампании и тяхното влияние върху гражданите. В България, когато искаш да убедиш другите, че си по-компетентен, често се прибягва до негативни кампании и очерняне, каза Томислав Дончев. Според Нидал Алгафари обаче негативните кампании имат резултат – това е въпрос на манталитет и съзнание. Лошите новини живеят от добрите новини. Лошата новина продава.

      Модераторът Пламен Ралчев сложи финала на дискусията като обърна съществено внимание и на това, че е важен периодът и след изборите, а не само моментът до тях. Комуникационният часовник се сверява, когато провериш как си въздействал върху хората, които са чули посланието. Моята мечта е образът на Европейския съюз да се превърне в обща идентичност за всички европейци.

 

За повече информация, свържете се с Жасмина Гевезиева наjgevezieva@m3college.com или на 0884 660 244

 

Jasmina Gevezieva
Educational and Marketing Manager

M3 Communications College
www.m3college.com

26, April 20 Str
1606 Sofia, Bulgaria
Phone: +359 2 951 67 75
Mobile: +359 884 66 02 44

E-mail: jgevezieva@m3college.com
 

 

Шефовете на „кокаиновия“ кораб отърваха съда

Прокуратурата се е отказала от обвинението си срещу Дойчин Дойчев и Руслан Колев - единствените двама уличени у нас за хванатия с три тона кокаин български кораб "Свети Николай". Оказало се, че няма доказателства за тяхната вина.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване