Патриарх Неофит прие турския посланик в Синодната палата

Негово Светейшество патриарх Неофит прие в Синодната палата посланика на Турция в България Сюлейман Гьокче.

Срещата е по молба на турския посланик, уточняват от пресцентъра на Светия синод на Българската православна църква.

Срещата е преминала "в делови и сърдечен тон".

Двамата са обсъдили състоянието на имотите на БПЦ на територията на Турция, проблемите, свързани с потока сирийски бежанци, положението на турското малцинство в България и на българското малцинство в Турция.

И патриарх Неофит, и Сюлейман Гьокче са изразили желание "да съдействат за разбирателството, спокойствието и мира в отношенията между двата народа и взаимното уважение на религиозните чувства на гражданите на България и Турция".

БФС премести дербито "Левски" - ЦСКА след Великден


Дербито между "Левски" и ЦСКА от 34-ия кръг на А група бе преместено след Великденските празници.

Това реши Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз.

Друбоят първоначално бе насрочен за 18 април, но е преместен за 21 април, понеделник. Мачът ще се играе от 16.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Другото дерби от кръга – между пловдивските "Локомотив" и "Ботев", остава по график и ще се състои на 19 април, събота, от 16.15 часа.

Брюксел не ще Украйна, не била готова за ЕС и за НАТО

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануе Барозу смята, че Европейският съюз няма готовност да приеме Украйна, тъй като тя не е подготвена за това.

Пернишки електромобил

Уникален колаж показва гения на пернишкия ум по линия на технологичната революция на човечеството.

На забавния колаж нагледно е изобразено как пернишки "Голф" тройка се движи с помощта на електричество от контактната мрежа на тролеите в миньорския град.

Въпреки, че пернишките тролеи лазят по нервите на много шофьори, заради бавната си скорост, която развиват вследствие на амортизиранта контактна мрежа, то същата може да има полза за пернишките...

Продължава

БФС затяга изискванията за лиценз

БФС ще завиши изискванията за професионален лиценз за участие в родното първенство. Досега те бяха доста по-различни от строгото сито, което УЕФА налага за клубовете, кандидатстващи за евротурнирите.

До 31 март бе срокът за подаване на документите за евролицензите, но председателят на Лицензионната комисия Красин Кръстев призна, че тепърва ще бъ БФС ще завиши изискванията за професионален лиценз за участие в родното първенство. Досега те бяха доста по-различни от строгото сито, което УЕФА налага за клубовете, кандидатстващи за евротурнирите. До 31 март бе срокът за подаване на документите за евролицензите, но председателят на Лицензионната комисия Красин Кръстев призна, че тепърва ще бъ

Росен Плевнелиев: Мирът няма алтернатива

Това е заявил президентът при срещата си с Негово кралско височество принц Едуард, херцог на Кент, който е на тридневна визита у нас

Петима горят заради Лясковец

Двама висши служители на МВР и трима редови полицаи ще бъдат наказани за провалената операция в Лясковец на 14 март. Тогава при опит да бъде задържан, барикадиралият се в дома си 53-годишен Петко Петков уби командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги. 
Наказанията идват след приключване на проверката на инспектора на МВР за.... Двама висши служители на МВР и трима редови полицаи ще бъдат наказани за провалената операция в Лясковец на 14 март. Тогава при опит да бъде задържан, барикадиралият се в дома си 53-годишен Петко Петков уби командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги. Наказанията идват след приключване на проверката на инспектора на МВР за....

ОССЕ: Изборният закон и медиите помогнаха на ФИДЕС

Според експерти партията на Виктор Орбан е била облагодетелствана

Петър Желев: Гората е символ на дружбата и закрилата

 "Хубава си, моя горо" е само една от песните, чрез които не един или двама български поети са възпели красотата на гората, но за българина тя винаги ще остане онова място, на което хората се събират под прохладната дебела сянка на дърветата. За нас тя и закрилница, и кърмилница – символ на времената, в които сме били повече обединени, отколкото разделени.

Това каза пред БГНЕС зам.-ректорът на Лесотехническия университет доц. Павел Желев. В Ботаническата градина на Софийски университет "Св. Климент Охридски", която е създадена през 1892 г. и е най-старата университетска ботаническа градина в България, доц. Желев и д-р Красимир Косев откриха изложба, посветена на историята на дендрологията в страната ни.

Науката е онази част от ботаниката, която се занимава с изучаването на дървесните видове и храстите, а 8-те табла в Ботаническата градина на "Алма Матер" представят по-важните й постижения в България. Едно от тях е изследването на лесовъда Константин Байкушев, което доказва, че мурата, наречена по-късано на неговото име, е на около 1200 години.

Изложбата, намираща се сред разлистилите се вековни дървета, дава начало и на инициативите, посветени на Седмицата на гората и представя новата роля на Университетските ботанически градини за отварянето им към обществото.

"Ние сме една от страните с най-висок процент на горско покритие, като 1/3 от територията на България е гора, а защитените видове в България няколкостотин вида, като степента на закрила от закона е различна", разказа доц. Желев и уточни, че процентът на защитените дървесни видове на Балканите е значително по-висок от този в Европа. Разнообразието на полуострова се дължи на съчетанието от южно разположение, високи планини различни биогеографски влияния. Балканите са мястото, на което си дават среща Ориента, степите, планините и Средиземноморското влияние, а всичко това създава много разнообразни условия. За богатството на видовете спомага и причината, че при последните заледявания България е останала почти непокътната.

Българският учен отбеляза, че България може да се гордее с бялата мура, чиито естествени находища са единствено на Балканския полуостров. Освен това тя е много красиво дърво. Освен това малцина знаят, че конският кестен, който още от римско време се култивира като декоративно дърво из Европа, отново произхожда от Преслав. Планинският явор също е сред онези дървесни видове, които само нашата страна притежава.

Българската дендрология е свързана с името на акад. Борис Стефанов, който не само е основател на науката за дърветата в България, но и автор на първата флора на страната, написана от българи. Тя е издадена в средата на двайсетте години на миналия век и е разработена съвместно с акад. Николай Стоянов.

Капитални трудове и за дъбовите гори и горските формации в Странджа, както и тези за дървесните видове в Родопите също са сред онези постижения, с които българската дендрология може да се гордее. Забележителни представители на науката са още основателят на декоративната дендрология Атанас Ганчев, както радетелят за лесовъдско образование в България Тодор Димитров - все хора, с поглед насочен към бъдещето.

Полицаи откриха везна и наркотици в жилището на мъж във Варна

На 3 април е била проведена специализирана полицейска операция, пред блок в ж.к. "Възраждане". Полицаите са задържали С.С. на 28 г. от гр. Ловеч, живущ в гр. Варна, криминално проявен, съобщиха от полицията за Moreto.net.

Григор влиза в “червения” сезон като №15 в света

Григор Димитров остава номер 15 в ранглистата на ATP  и за тази седмица, в края на която започва серията много силни турнири на “червени” кортове.

От неделя Димитров стартира в Монте Карло (награден фонд 2 884 675 евро), където миналата година игра четвъртфинал срещу Рафаел Надал.

В Монте Карло българският ас чака победа номер 100 в ATP турни Григор Димитров остава номер 15 в ранглистата на ATP и за тази седмица, в края на която започва серията много силни турнири на “червени” кортове. От неделя Димитров стартира в Монте Карло (награден фонд 2 884 675 евро), където миналата година игра четвъртфинал срещу Рафаел Надал. В Монте Карло българският ас чака победа номер 100 в ATP турни

Русия да не дестабилизира Източна Украйна, предупредиха от САЩ

Днес сепаратисти обявиха Донецк за Народна република и поискаха референдум

Полицаи връщат плячка преди жалба от обир

Шуменски полицаи откриха 80 литра открадната ракия и техника за близо 2000 лв. преди собственикът им да разбере, че е обран. Отмъкнатите вещи били намерени в гараж в индустриалната зона на Шумен, където серийният крадец Хамид И. (32 г.) трупал плячката си. Той признал за общо 5 обира, като последният бил извършен в петък призори. Алкохолът, дрелка, Шуменски полицаи откриха 80 литра открадната ракия и техника за близо 2000 лв. преди собственикът им да разбере, че е обран. Отмъкнатите вещи били намерени в гараж в индустриалната зона на Шумен, където серийният крадец Хамид И. (32 г.) трупал плячката си. Той признал за общо 5 обира, като последният бил извършен в петък призори. Алкохолът, дрелка,

Тимошенко от Донецк: Никой не иска война тук

Федерализация на страната няма да има. След като разговарях с хората разбрах, че война тук никой не иска.

Това заяви кандидатът за президент на Украйна Юлия Тимошенко на пресконференция в град Донецк.

Тя заяви още, че ситуацията в региона ще се стабилизира в близките дни. Тимошенко обясни, че е пристигнала в града, за да види с очите си каква е ситуацията.

„Като кандидат за президент на Украйна ме интересуваше как върви подготовката за изборите тук. Това, което видях днес, показва, че градът е спокоен“, обясни тя.

„Майките се разхождат с колички с деца. В същото време около завзетите сгради видях хора със специфична външност: военни, маргинали и не повече от 600 души около сградата на градската администрация“, допълни кандидатът за президент на Украйна.

По-рано днес стана ясно, че проруски активисти са провъзгласили Донецкка област за независима република. Това се е случило на извънредно заседание на донецкия Народен съвет. Взето е било и решение за провеждане на референдум за присъединяване на републиката към Русия. Той трябва да бъде проведен не по-късно от 11 май, обяви един от активистите.

Григор се докосна до историята

Григор Димитров помогна на България за запази мястото си в група II на зона Европа/Африка за купа Григор Димитров помогна на България за запази мястото си в група II на зона Европа/Африка за купа "Дейвис". Най-добрият български тенисист спечели своите мачове срещу Гърция от световното отборно за мъже в Атина, а после използва свободното си време за разходка. Не къде да е, а край паметниците от Древна Гърция.

ПАРЛАМЕНТАРНИ КОМИСИИ

 Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия "Движение за права и свободи", в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното




1.Изслушване на Цветан Бонев.
 
2.Изслушване на Марио Генчев.
 
3.Изслушване на Деян Стефанов.
 
4.Изслушване на Йордан Бонев.
 
5.Изслушване на Бойко Борисов.
 
6.Изслушване на Пламен Нунев.
 
7.Изслушване на Христо Бисеров.
 
8.Изслушване на Ивайло Главников.

Виктор Орбан с нов мандат, печели 45% подкрепа. Премиерът смятан за защитник от унгарците

Унгарският премиер Виктор Орбан спечели втори четиригодишен мандат на парламентарните избори в страната, предаде Ройтерс.
Управляващата десноцентристка партия на Орбан ФИДЕС успя да запази конституционното си мнозинство в новия парламент, получавайки 45% подкрепа, или 133 от общо 199 места, стана ясно при обработката на над 90% от бюлетините. Унгарският премиер Виктор Орбан спечели втори четиригодишен мандат на парламентарните избори в страната, предаде Ройтерс. Управляващата десноцентристка партия на Орбан ФИДЕС успя да запази конституционното си мнозинство в новия парламент, получавайки 45% подкрепа, или 133 от общо 199 места, стана ясно при обработката на над 90% от бюлетините.

Младежи от Азия атакуват пернишкия университет

Султанът на Оман се интересува от бакалавърската програма по „Зелена енергетика“ в Европейския политехнически университет в Перник. Учебното заведение е единственото в цяла Европа, което предлага обучение по тази специалност и интересът на студентите е обясним, тъй като държавите от Арабския полуостров са сред световните отличници в областта на „зеленото строителство“ и алтернативните енергийни източници.

Клуб на приятелите на висшето училище...

Продължава

Принц Едуард се преклони пред Незнайния воин

В рамките на посещението си в България принц Едуард ще бъде домакин и на прием за британска бизнес делегация и техните български партньори.

Акробат се разходи по въже над Сена със завързани очи

Еквилибрист пресече Сена в Париж на височина 25 метра над реката. Разстоянието, което 50-годишния Дени Жослен извървя върху опънатото от два строителни крана въже, бе 150 метра. Въпреки духащия вятър, въздушният акробат се движеше свободно и дори измина част от пътя със завързани очи.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков връчи голямата награда на Международната филателна изложба „Балканфила 2014“

 Председателят на Народното събрание Михаил Миков връчи голямата награда на Международната филателна изложба „Балканфила 2014“ на Атадан Тунаджь от Турция за колекцията му "Пощенската история на отоманските железници". Тя представя периода преди 1900 г., когато пощенските пратки в голямата си част са пренасяни чрез железниците. Колекцията показва къде при различните железници е имало пощенски станции, какви са били техните печати, специалните пощенски марки, които са били използвани за железниците.

 
Голямата наградата на Балканфила за българско участие беше присъдена на Орлин Тодоров от град Дупница за колекцията му „България – Малък лъв”, която включва български марки, издавани през периода 1889 – 1901 г. Той се занимава от 10 години с филателия и е представил на изложбата изданията на българските пощи от 1889 до 1901 г.
Голямата национална награда на „Български пощи” ЕАД, посветена на 135 години пощенски съобщения, бе присъдена на Николай Мандровски от Русия.
 
Наградите бяха връчени на специална церемония във Видин. Много участници получиха златни, сребърни и бронзови медали и грамоти.
 
Международната филателна изложба „БАЛКАНФАРМА 2014“ се провежда от 5 до 7 април във Видин и включва 250 платна, разделени в пет конкурсни класове - "Пощенска история", "Традиционна филателия", "Максимафилия","Младежки клас" и "1 табло". Изложбата се организира от 42-рото Народно събрание, Съюза на българските филателисти, "Български пощи" ЕАД, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Областна администрация Видин и със съдействието на Федерацията на европейските филателни асоциации.

4 ченгета аут за стрелбата в Лясковец

Търновската полиция има основна вина за трагедията в Лясковец, където един спецполицай беше убит, а трима негови колеги ранени. Това се доказва категорично от проверката по случая, която вчера беше представена от вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния секретар Светлозар Лазаров.

Йордан Цонев: Напоследък не съм се виждал с Христо Бисеров

Йордан Цонев би подкрепил Делян Пеевски за евродепутат. Това заяви самият той пред БНТ. Цонев заяви, че напоследък не се е виждал с бившия си колега от ДПС Христо Бисеров.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
"Очаквам подкрепа, защото вършим стойностни неща. Йордан Цонев би подкрепил Делян Пеевски за евродепутат. Това заяви самият той пред БНТ. Цонев заяви, че напоследък не се е виждал с бившия си колега от ДПС Христо Бисеров. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Очаквам подкрепа, защото вършим стойностни неща.

Рединг: Социалистите да си говорят каквото искат

Социалистите могат да си говорят каквото поискат, но по-важното е, че хората разбират какво свърши Европейската народна партия през последните пет години в Европа.

Йордан Цонев: Напоследък не съм се виждал с Христо Бисеров

Йордан Цонев би подкрепил Делян Пеевски за евродепутат. Това заяви самият той пред БНТ. Цонев заяви, че напоследък не се е виждал с бившия си колега от ДПС Христо Бисеров.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Йордан Цонев би подкрепил Делян Пеевски за евродепутат. Това заяви самият той пред БНТ. Цонев заяви, че напоследък не се е виждал с бившия си колега от ДПС Христо Бисеров. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Очаквам подкрепа, защото вършим стойностни неща.

Школата под катинар от обяд в деня за размисъл

Училищните дворове ще бъдат заключени след 13 часа в деня за размисъл преди евровота на 25 май. Това на практика означава, че абитуриентите с бал на Деня на славянската писменост ще трябва да се събират за изпращането на други места.

Десислава Терзиева: Размразяваме проекта за строителство на язовир „Мокра бяла”

 Размразяваме проекта за строителство на язовир „Мокра бяла”. Това обяви на пресконференция в Севлиево министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя подчерта, че за изграждането на язовира е постъпило инвестиционно намерение в министерството, като се предлага концесия. Министър Терзиева обясни, че язовирът е стратегически за водоснабдяването на района и е залегнал в Генералния план за ВиК, което дава  зелена светлина за проектиране и строителство. До края на годината може да стартира процедура по предоставяне на концесия. По думите на Терзиева срокът за проектиране, строителство и завиряване е между 4 и 5 години.
В Севлиево министър Терзиева обяви, че започва ремонт на път III-403 Севлиево-Велико Търново. Половин милион лева са отделени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на най-лошите участъци, на територията на област Габрово. Над 2 млн.лв. са осигурени от Публичната инвестиционна програма за ремонт на участъци от пътя на територията на област Велико Търново. „Това са първите стъпки за привеждане на пътя в добро състояние, тъй като ремонт не е правен от 1952 г.”, поясни министърът. По думите й  ремонтите ще продължат и догодина със средства от държавния бюджет. 

„Новата ни политика е за рехабилитация на малките пътища от 2 и 3 клас. Ежегодно трябва да заделяме от държавния бюджет между 70 и 150 млн. лв., за ремонт на малките пътища, които са важни за развитието на малките населени места”, отбеляза Терзиева.

Близо 500 хил.лв. ще бъдат инвестирани по линия на Програмата за борба с безводието на МРР за подготовка на два инвестиционни проекта в община Севлиево. Това включва проектиране, изработка на ПУП и парцеларни планове за подобряване водоснабдяването на Севлиево и близки населени места, както и за село Буря. Тази година трябва да се прецизират трасетата на новите водопроводи и да се завърши проектирането. „Амбицията ни е догодина да започне изпълнението на строително-ремонтните дейности за подобряване водоснабдяването на Севлиево и село Буря със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството. Новата ни политика предвижда ежегодно да се осигуряват средства за борба с безводието”, категорична бе Терзиева.

Тя отбеляза още, че за община Севлиево са заделени 150 хил. лв. по публичната инвестиционна програма на правителството за ремонт на улици в малките населени места в общината.

Гоце цака по 150 лв. на глас за евровота

АБВ на бившия държавен глава Георги Първанов пазарува избиратели за евровота на 25 май, като предлага по 150 лв. за всеки глас в своя полза. Това разкри вчера лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, който научил за алъш-вериша от структурите си в страната.

Агенцията по храните тръгва на Великденски лов за неизрядни стоки в пернишко

Областната дирекция към Агенцията по храните започна засилени проверки по повод наближаващите празници Лазаровден и Цветница, които се отбелязват тази събота и неделя и Великден, който е от 18 до 21 април.

През всички празнични дни ще има дежурни екипи, те ще следят не само какво е качеството на месото и яйцата, а и на предлаганата на пазара прясна салата. Проверките вече започнаха, има издадени заповеди както за засилен контрол на най- често купуваните за тези...

Продължава

Президентът: Продължаваме с подкрепата на Западните Балкани

Военните конфликти в Европа през ХХ век доказаха, че мирът няма алтернатива. Помирението и толерантността са в основата на идеята за обединена Европа и този успешен пример трябва да бъде насърчен.

Вдигаме АЕЦ във Виетнам

Българска компания е пред подписване на договор за консултантски услуги при изграждането на ядрената централа във Виетнам. Това посочи премиерът Пламен Орешарски като един от основните бизнес проекти между двете страни, на които правителството ни съдейства.

S&P 500 заличи печалбите от началото на годината

Инвеститорите излизат от много сектори на пазара, които се представиха добре през миналата година, смята експерт


Полицията е продала 1185 коли за по 500 лв.

Вътрешното министерство е успяло да продаде 1185 броя транспортна техника на обща стойност 1 237 461 лв.
Това е извършено в периода 1 декември 2008 г. - 1 декември 2013 г. В това число влизат не само автомобили, но и камиони, автобуси и специален транспорт, който е бил собственост на пожарните в страната. Информацията бе предоставена на “Труд” от Вътрешното министерство е успяло да продаде 1185 броя транспортна техника на обща стойност 1 237 461 лв. Това е извършено в периода 1 декември 2008 г. - 1 декември 2013 г. В това число влизат не само автомобили, но и камиони, автобуси и специален транспорт, който е бил собственост на пожарните в страната. Информацията бе предоставена на “Труд” от

РИК–Варна заседава за първи път преди изборите за Европейски парламент

Членовете на РИК–Варна се събраха за първото си заседание преди предстоящите избори за Европейски парламент на 25–ти май, предаде репортер на Moreto.net. Дневният ред на закритата среща в Областна управа изисква решение за седалище и адрес на комисията, мястото на обявяване на решенията на комисията, работното време, дежурствата на членовете на РИК и начинът, по който ще бъдат осъществявани контакти с комисията.

БНТ ще излъчва Световното първенство по футбол


Българската национална телевизия ще предава на живо мачовете от Световното първенство по футбол в Бразилия през лятото, съобщи медиата.

Мондиалът трябва да започне на 12 юни с двубоя между Бразилия и Хърватия на стадиона в Сао Пауло, който все още не е завършен.

БНТ ще излъчва пряко всички 64 мача от шампионата, като 58 от тях ще бъдат по основния канал БНТ1, а останалите 6 – по БНТ2. Държавната медиа ще използва и новия си канал БНТ HD.

Около срещите от...

Десислава Терзиева: АМ „Хемус” е приоритет на правителството

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева инспектира аварийно-възстановителните дейности на мостово съоръжение по пътя Ловеч- Севлиево, както и ремонтните дейности на пътя Плевен-Ловеч.

Министърът изрази удовлетвореност от извършените строително-ремонтните дейности и поздрави строителите, които са се справили предсрочно с проекта за по-малко от 180 дни. За реновирането и укрепването на моста, който бе компрометиран от високите води на река Осъм през юни м.г. са вложени 1,8 млн. лв. от държавния бюджет.

Министърът инспектира и ремонта на участъка от второкласния път Плевен- Ловеч с дължина близо 8 км, който се финансира със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството. Инвестицията е за над 2 млн. лв. „Амбицията ни е да обърнем по-сериозно внимание и на малките населени места. Целта ни е да бъдат намалени различията между регионите. Продължаваме да инвестираме – не само в големи проекти, но и в обновяване на по-малките пътища, които през последните 4 години са били пренебрегвани“, изтъкна Терзиева.           

Министърът на регионалното развитие отбеляза, че до края на годината в област Ловеч само по линия на Публичната инвестиционна програма на правителството ще се финансират 11 проекта на общините за над 5.3 млн.лв. Заедно с със средствата за републикански пътища допълнителните инвестиции от държавния бюджет за областта надхвърлят 7 млн. лв.

Пред журналисти министър Терзиева обяви, че над 100 са мостовите съоръжения в страната, които имат нужда от ремонт. Съоръженията се ремонтират   според възможностите на бюджета, като приоритетно се работи по най-опасните. Министърът посочи, че приоритетно се работи по трите виадукта по магистралите „Тракия” и „Хемус”, чиито ремонти ще приключат до края на годината.

На въпрос за дейностите по подготовката на евроизборите, министър Терзиева отговори, че дейностите се изпълняват в срок. От страна на правителството се извършват всички необходими подготвителни действия. С ЦИК се срещаме редовно и нямам притеснение с организационно-подготвителните дейности за изборите.

По отношение на АМ „Хемус”, министърът увери, че магистралата е приоритет на правителството. На този етап се провеждат търговете за изготвяне на идеен проект. Вече приключи търга за избор на изпълнител на проектиране на отсечката от Ябланица до разклона Плевен-Ловеч, обявена е поръчка за отсечката от Ловеч до Велико Търново, информира Терзиева. Тя допълни, че през март е представено идейното трасе на АМ „Хемус” пред Консултативния съвет към МРР.

 

Археолози проучват 10 исторически обекта по трасето на магистрала "Струма"

Започнаха проучванията на археологическите обекти по трасето на ЛОТ 2 на АМ "Струма".

Върху дългата 37 километра отсечка има 10 обекта, които археолозите ще проучат през тази година. При теренни обхождания някои от обектите са датирани 6 хиляди години преди Христа, другите - от преди 3 - 4 века, съобщи радио "Благоевград". Вече са набрани необходимите за разкопки работници и те ще се обучават в процеса на работа. Срокът за приключване на...

Продължава

Българки опитаха да въвлекат гръцки журналист в търговия с бебета

Две българки са обвинени от гръцки журналист в измами и участие в трафик на бебета. Нектариос Кудунис се сблъскал с български трафиканти на новородени докато търсел детегледачка за сина си, съобщава Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Преди няколко месеца журналистът попаднал на Две българки са обвинени от гръцки журналист в измами и участие в трафик на бебета. Нектариос Кудунис се сблъскал с български трафиканти на новородени докато търсел детегледачка за сина си, съобщава Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Преди няколко месеца журналистът попаднал на

Мъжът, откраднал 980 кг пачки с пари: Да обера банка бе детска игра

Да обера банка за мен беше детска игра. Това призна пред TV7 Стефан Чолаков, обявен за най-младия банков обирджия в света от списание "Таймс". Мъжът се върна 17 години назад, когато на 31 май 1997 г. успява да източи 181 млн. неденоминирани лева от българска банка, без да има пряко участие в цялата схема. Да обера банка за мен беше детска игра. Това призна пред TV7 Стефан Чолаков, обявен за най-младия банков обирджия в света от списание "Таймс". Мъжът се върна 17 години назад, когато на 31 май 1997 г. успява да източи 181 млн. неденоминирани лева от българска банка, без да има пряко участие в цялата схема.

Плащаме 6 пъти повече за колата, отколкото за здраве

Плащаме шест пъти повече за ремонт и поддръжка на колата си годишно, отколкото изразходваме за личното си здраве. Българинът отделя от бюджета си в пъти повече средства за своя автомобил, отколкото за превенция и здравословен начин на живот.

Киев въвежда извънредно положение в 3 области

Върховната Рада на Украйна разгледа проект на постановление за въвеждане на извънредно положение в три източни области на страната във връзка с напрежението между сепаратисти и привърженици на правителството в Киев.

Сигналите, че излизате с играч

Ако не сте сигурни какъв човек имате около себе си, бъдете внимателни


Българки опитаха да забъркат гръцки журналист в търговия с бебета

Две българки са обвинени от гръцки журналист в измами и участие в трафик на бебета. Нектариос Кудунис се сблъскал с български трафиканти на новородени докато търсел детегледачка за сина си, съобщава Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Преди няколко месеца журналистът попаднал на Две българки са обвинени от гръцки журналист в измами и участие в трафик на бебета. Нектариос Кудунис се сблъскал с български трафиканти на новородени докато търсел детегледачка за сина си, съобщава Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Преди няколко месеца журналистът попаднал на

Стефан Чолаков: Откраднах 980 кг пачки с пари

Да обера банка за мен беше детска игра. Това призна пред TV7 Стефан Чолаков, обявен за най-младия банков обирджия в света от списание Да обера банка за мен беше детска игра. Това призна пред TV7 Стефан Чолаков, обявен за най-младия банков обирджия в света от списание "Таймс". Мъжът се върна 17 години назад, когато на 31 май 1997 г. успява да източи 181 млн. неденоминирани лева от българска банка, без да има пряко участие в цялата схема.

Министър Терзиева ще посети Трявна и Габрово

 Утре, 8 април 2014 г. /вторник/, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще посети Трявна и Габрово.

В 10.00 часа министър Терзиева ще направи оглед на терена на язовир „Нейковци“. Проектирането на водоснабдителното съоръжение за питейни води започва тази година със средства от Световна банка.

По-късно регионалният министър ще даде старт на ремонтните дейности на пътя Габрово-Трявна. Ремонтът е на стойност 3,5 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството.

От 12.30 часа министър Терзиева ще проведе работна среща с областния управител на Габрово Николай Григоров.

 

Уважаеми колеги,

След срещата с областния управител министър Терзиева ще даден брифинг за медиите в сградата на Областната управа в Габрово.

За представителите на медиите е осигурен транспорт за посещението на терена на язовир „Нейковци“. Автобусът ще тръгне в 9.15 часа от сградата на Областна администрация Габрово.

За контакти: 0889 599 185 – Здравко Бешенджиев.

Радомирка спечели 5500 лева от играта "Сейфове" на Национална лотария

Радомирка спечели 5500 лева от Национална лотария.

Във втората поред игра „Сейфове“, за максимална печалба от 60 000 лева един срещу друг застанаха Кирилка Маринкова от град Радомир и Живко Михайлов от град Сунгурларе. Първа, след като отвори два червени знака „Х“, си тръгна Кирилка с печалба от 5500 лева. Живко продължи във втория кръг със сумата от 13 500 лева. 64-годишният господин започна със „зелена светлина“ и надпис...

Продължава

Жертвите на свлачището до Сиатъл вече са 33

Все още продължават спасителните работи

Премиерът обсъди българо-виетнамски бизнес проекти

В Дананг утре ще се проведе Българо-виетнамски бизнес форум

Премиерът обсъди проекти между български и виетнамски фирми

В Дананг утре ще се проведе Българо-виетнамски бизнес форум


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване