Над 2 милиона нередовни коли по гръцките пътища

Шофьорите избягват технически преглед заради високата цена и липсата на контрол, намалява броят на продадените винетки

прочети повече

Роби Уилямс отказа на "Тейк дет"

В отговор на ултиматума, поставен му от останалите членове на групата, певецът Роби Уилямс оповести решението си, че няма да се връща в В отговор на ултиматума, поставен му от останалите членове на групата, певецът Роби Уилямс оповести решението си, че няма да се връща в "Тейк дет", съобщи Контактмюзик. Уилямс трябваше да вземе окончателното си решение до януари, но тогава бъдещите му планове не се изясниха. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Роби Уилямс отказа на "Тейк дет"

В отговор на ултиматума, поставен му от останалите членове на групата, певецът Роби Уилямс оповести решението си, че няма да се връща в "Тейк дет", съобщи Контактмюзик.
Уилямс трябваше да вземе окончателното си решение до януари, но тогава бъдещите му планове не се изясниха.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, В отговор на ултиматума, поставен му от останалите членове на групата, певецът Роби Уилямс оповести решението си, че няма да се връща в "Тейк дет", съобщи Контактмюзик. Уилямс трябваше да вземе окончателното си решение до януари, но тогава бъдещите му планове не се изясниха. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Кола падна в огромна дупка на пътя във Враца

Лек автомобил „Ауди“ падна в дупка на пътното платно във Враца, предаде Дарик. Инцидентът е станал вчера по обяд. Дупката не била обезопасена и това довело до неприятната изненада. Тя ще струва около 150 лева на собственика на колата, показва оценката на щетите. Водачът е тестван за употреба на алкохол, но резултатът е отрицателен. Във Враца в момента тече подмяна на тръбите на водоснабдяването и канализацията по европроект за воден цикъл на града. От МВР обаче не съобщават дали дупката е резултат от изпълнението на ВиК-проекта.

Ли Къцян: Китай изпитва "болки на растежа" в отношенията си с Африка

В Африка работят над 2500 китайски фирми, а двустранният търговски обмен достигна 210 милиарда долара


"Руската пепеляшка" стана майка за четвърти път

/КРОСС/ Топмоделът Наталия Водянова стана майка за четвърти път. 32-годишната красавица роди син на френския милиардер Антоан Арно. "Миналата нощ се роди нашето момченце Максим, който напълно оправда значението на своето име: бебето тежи 4,2 кг и е 55 см високо. Чувстваме се добре за радост на гордия баща", съобщи Водянова чрез своя профил в Instagram. "Руската пепеляшка" има още три деца от своя първи съпруг Джъстин Портман: 12-годишният Лукас, 8-годишната Нева и 6-годишният Виктор. За Антоан Максим това е първо дете.  

Новият вратар на "Барса" плаче преди мач

Новият вратар на "Барселона" Марк-Андре тер Щеген се разплака като малко дете преди последния домакински мач на "Борусия" (Мьонхенгладбах) в Бундеслигата. От 18 години стражът е неизменно в отбора и завърши с победа 3:1 над "Майнц".

"Много ми беше трудно да се концентрирам в последните 90 минути на любимия ми стадион - каза германският национал, Новият вратар на "Барселона" Марк-Андре тер Щеген се разплака като малко дете преди последния домакински мач на "Борусия" (Мьонхенгладбах) в Бундеслигата. От 18 години стражът е неизменно в отбора и завърши с победа 3:1 над "Майнц". "Много ми беше трудно да се концентрирам в последните 90 минути на любимия ми стадион - каза германският национал,

Българите живеят средно 75.1 години

На фона на разгорялата се дискусия за удължаване на трудовия живот и увеличаване на възрастта за пенсиониране до 65 г. за мъжете и жените, България остава в тройката на страните от Европейския съюз, в които средната продължителност на живота е най-ниска.

Папа Йоан Павел II помогнал на българска мюсюлманка в Краков

Година преди да стане папа, Йоан-Павел Втори помогнал на българска мюсюлманка. Това разказа пред Нова телевизия Янка от Кърджали.
Тя срещнала кардинал Войтила в Краков, докато търсела болницата, в която трябвало да поставят протеза на крака на баща й.
"Лутахме се из града, не знаехме езика и не знаехме какво да правим. Година преди да стане папа, Йоан-Павел Втори помогнал на българска мюсюлманка. Това разказа пред Нова телевизия Янка от Кърджали. Тя срещнала кардинал Войтила в Краков, докато търсела болницата, в която трябвало да поставят протеза на крака на баща й. "Лутахме се из града, не знаехме езика и не знаехме какво да правим.

Папа Йоан Павел II помогнал на българска мюсюлманка

Година преди да стане папа, Йоан-Павел Втори помогнал на българска мюсюлманка. Това разказа пред Нова телевизия, Янка от Кърджали.
Тя срещнала кардинал Войтила в Краков, докато търсела болницата, в която трябвало да поставят протеза на крака на баща й.
Година преди да стане папа, Йоан-Павел Втори помогнал на българска мюсюлманка. Това разказа пред Нова телевизия, Янка от Кърджали. Тя срещнала кардинал Войтила в Краков, докато търсела болницата, в която трябвало да поставят протеза на крака на баща й. "Лутахме се из града, не знаехме езика и не знаехме какво да правим.

За първи път жена гвардеец ще пази президентството

За първи път в историята ни жена гвардеец може да застане на пост номер едно в Републиката – пред президентството. В Националната гвардейска част (НГЧ) има идея да направят това за празника си, който е през юли. "Имахме идея да направим една изненада за всички столичани в чест на 135-годишнината на гвардията", каза командирът на НГЧ полк.

Брак по сметка: Денди се жени за богата чужденка аристократка

Неуспехите във финансов план и залитането към алкохола принудили писателя от Перник Любомир Милчев-Денди мигновено да намери начин да преживява.

Той за нула време успял да омае чуждестранна милионерка, която дори била готова да му пристане пред Бога, пише Lifestyle.bg.

Въпросната дама се казва мадам Дрейсен и е от богат аристократичен род. Визията на госпожата напомня със страшна сила бившата спътница на Любомир Милчев - черна коса, очила, типичните бели ризи с...

Продължава

Най-ефектното бягство от затвор за последните години е във Варна

След бягството на двамата затворници от затвора в София преди няколко дни се изписа много. По последна информация Николай Николов - Шатката все още се укрива у нас. Съучастникът му – гватем...

Не подценявайте планината ако решите да предприемете походи

Това предупреждение отправят към всички планински любители от Планинската спасителна служба при БЧК в Сливен. Всички туристи да следят прогнозата за времето и да излизат в Балкана с необходимата еки...

Проверяват причините за масов мор на пчели в силистренско село

Проби от измрели пчели в силистренското село Зафирово са взели за изследване специалисти от Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра, съобщи ръководителката на дирекцията Февзие Узун. ...

Поредна нощ на сблъсъци и напрежение в Украйна

През последните дни украинските войски провеждат мащабни операции в югоизточната част на страната. Основните центрове на съпротивата са Славянск, Краматорск и други градове на Донецка област

Първанов: Не мога да се примиря, че трима души, от финансово-медийна империя, управляват страната


"Дълго чакахме кабинетът да започне да работи, но това не стана. Правителството е слабо, с вързани ръце, решенията се взимат в партийните централи", каза днес по Би Ти Ви президентът (2002-2012) Георги Първанов. Лидерът на АБВ посочи, че оставката на правителството не зависи от резултатите от евроизборите, а от това как се справя с работата си. "Те могат дълго да удържат, но това няма да е полезно за държавата", смята президентът. 

Попитан за кандидатурата на Делян Пеевски за...

Магат води "Фулъм" и във втория ешалон

Феликс Магат иска да води "Фулъм" и в Чемпиъншип, втория ешалон на английския футбол. За първи път от 12 години бившият отбор на Димитър Бербатов отпадна след загуба с 1:4 от "Стоук" като гост.

"Ще разговаряме с ръководството за бъдещето, но имаме сили веднага да се върнем и аз искам да участвам в това", каза

Преди да поеме "Фулъм" известн Феликс Магат иска да води "Фулъм" и в Чемпиъншип, втория ешалон на английския футбол. За първи път от 12 години бившият отбор на Димитър Бербатов отпадна след загуба с 1:4 от "Стоук" като гост. "Ще разговаряме с ръководството за бъдещето, но имаме сили веднага да се върнем и аз искам да участвам в това", каза Преди да поеме "Фулъм" известн

Божидар Димитров: Крайно време е да има и българи светци

/КРОСС/ "Крайно време е да има и българи светци", каза в „Събуди се" проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей. Според него канонизирани могат да бъдат Петър Богдан, Петър Парчевич и Филип Станиславов. По думите му наличието на светци води до международен престиж, до повишаване на самочувствието на народа. Тази седмица проф. Димитров стана почетен гражданин на Плиска. „Ангажирах се с реставрирането на базиликата там", сподели той и допълни, че Ванга му е казала, че България ще се оправи, когато се реставрира базиликата.  

Фемен и необичайната форма на протест

Или как голотата може да се превърне в оръжие, използвано от жените


Огромни купища боклук на метри от детската градина над автогарата

Огромни купища боклук на метри от детската градина над автогарата

Средновековен рицарски турнир завладя Испания

/КРОСС/ Рицари в средновековни доспехи, размахващи мечове и бойни брадви, завладяха поляните край замъка Белмонте в испанската провинция Куенка. Там преди дни започна Световния средновековен шампионат за рицари, който се провежда за 15-та поредна година. Участници от 16 държави, включително САЩ, Япония и Нова Зеландия, се изправиха един срещу друг на бойното поле. Замакът Белмонте, разположен на 140 километра източно от Мадрид е идеалното място за подобни мероприятия, тъй като е запазен автентичния му вид още от Средновековието. Турнирите, които се провеждат в Европа, целят да покажат техниките и начинът, по който са тренирали рицарите и техните оръженосци през Средновековието. Броните и оръжията, използвани от участниците са ръчна изработка, като са максимално обезопасени. И макар на бойното поле агресията и адреналинът да спомагат за спечелване на битката, атмосферата извън официалната част на турнира е повече от приятелска, съобщи ТВ Европа.  

Евровизия започва без България

Международният конкурс за песен „Евровизия 2014" се открива днес в датската столица Копенхаген. Официалната церемония по откриването ще се проведе тази вечер в историческата сграда на кметството на датската столица. Тази година България няма да участва във фестивала. Причината е финансови затруднения, обяви Българската национална телевизия. Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина също се отказаха от участие. Хърватия ще пропусне „Евровизия" заради организационни проблеми. В състезанието участват артисти от 37 страни. Това е 59-то издание на „Евровизия" и тазгодишното му мото е „Присъедини се към нас!" (JoinUs). Двата полуфинала ще се проведат на 6 и 8 май, а финалът - на 10 май. Шоуто ще се излъчва на живо. Организатор на конкурса е Европейският съюз за радио и телевизия и Датската телевизия. Бюджетът на "Евровизия" тази година е около 190 млн. крони (25 мрн. евро). Нетрадиционно място за провеждането на „Евровизия" бе избрано тази година - затворената през 1996 г. корабостроителница "Burmeister & Wain" в източната част на Копенхаген. В един от доковете й е устроена зала за 10 000 зрители, а сцената е заобиколена от вода и наподобява кораб. „Евровизия“ се провежда от 1956 г. и сред победителите в различни години са били Селин Дион, Тото Кутуньо, Джони Логан. Сред емблематичните победители в конкурса е шведската група АВВА, която го печели преди 40 години, след което прави блестящата музикална кариера.

Смърт витае край финала за купата на Италия

Двама души са с опасност за живота заради жестоки боеве преди финала за купата на Италия между"Наполи" - "Фиорентина" 3:1. Пред стадион "Стадио Олимпико" в Рим двете агитки направиха масови безредици. Стигнaло се е до стрелба. Според вестник "Гадзета дело Спорт" за живота на един почти няма надежда.
Екшънът извън арената се премести и на трибуните Двама души са с опасност за живота заради жестоки боеве преди финала за купата на Италия между"Наполи" - "Фиорентина" 3:1. Пред стадион "Стадио Олимпико" в Рим двете агитки направиха масови безредици. Стигнaло се е до стрелба. Според вестник "Гадзета дело Спорт" за живота на един почти няма надежда. Екшънът извън арената се премести и на трибуните

България в топ 3 на страните от ЕС с най-ниска продължителност на живота

/КРОСС/ България остава в тройката на страните от ЕС, в които средната продължителност на живота е най-ниска. Със средна продължителност на живота от 75.1 години, България се представя по-добре само от Литва (74.1), Латвия (74.1) при среден показател за ЕС 80.3 години, се вижда от окончателните данни на Националния статистически институт за 2013 г. Средната възраст на европейците е 77.5, а на българите - 71 години. При европейките тя е 83.1 години, а при българките - 78 години. Спрямо 1990 - 1992 г. обаче средната продължителност на живота в България е нараснала със 7.1 години. Общо в 20 страни на ЕС средната продължителност на живота е над 80 години. По смъртност България е с най-лош показател в ЕС - 14.4%при 9.9%средно за 28-те членки. Смъртността сред мъжете (15.5%) продължава да бъде по-висока, отколкото сред жените (13.3%). Още по-драстични са различията при преждевременната смъртност - под 64 години са 14.2% от всички починали жени и близо 30 на сто от мъжете.  

5 лева за килограм живо агне, 15 лева за килограм месо по магазините

Преди Гергьовден цените са между 4,80 – 5 лв. за килограм живо агне. Това са страшно ниски цени за производителите, защото при тези цени, ние търпим загуби. Интересното е, че фермерите бяхме притиснати с ниски изкупни цени, а потребителят беше натоварен с високи цени на месото.

БГ ало измамници предлагат булки на гърци

Наши ало измамници превзеха районите на Северна Гърция. те предлагали булки по телефона на гърците.

Божидар Димитров: Цар Борис Първи е искал държавата ни да е трети център на християнството в Европа

Ако Голямата базилика на Плиска беше в някоя друга държава, дори в Македония, в момента тя щеше да бъде реставрирана. Това каза пред "Фокус" проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей. По думите му, за възстановяването й са необходими 7 - 8 милиона лева и проект, което не е много, за една държава като България. Ако Голямата базилика на Плиска беше в някоя друга държава, дори в Македония, в момента тя щеше да бъде реставрирана. Това каза пред "Фокус" проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей. По думите му, за възстановяването й са необходими 7 - 8 милиона лева и проект, което не е много, за една държава като България.

Божидар Димитров: Цар Борис Първи е искал държавата ни да е трети център на християнството в Европа

Ако Голямата базилика на Плиска беше в някоя друга държава, дори в Македония, в момента тя щеше да бъде реставрирана. Това каза пред Ако Голямата базилика на Плиска беше в някоя друга държава, дори в Македония, в момента тя щеше да бъде реставрирана. Това каза пред "Фокус" проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей. По думите му, за възстановяването й са необходими 7 - 8 милиона лева и проект, което не е много, за една държава като България.

Капка Георгиева: Не гласувайте, ако няма за кого

/КРОСС/ "Само на мен не ми дадоха три дни да си допълня точките, за да участвам на евроизборите. Събрала съм си гласовете. Стоях под дъжда и събирах и не видях никоя друга партия да прави като мен. За 1000 лева можеш да си купиш 500 000 ЕГН-та", заяви в предаването „На светло" Капка Георгиева. "Кому е необходимо да ме отстрани от изборите?! Моята книга за месец е направила 10 000 тираж, което е много. Може би това е причината за всичко", допълва Георгиева. "Тези избори ще бъдат гарант за оставането на власт на правителството. БСП и ГЕРБ трябва да излязат с равни резултати. Атака ще се бори да вкара свой представител и ДПС да си запази своите", смята Георгиева. По думите й 3 млн. ще бъдат реалните гласове и 2 млн. мъртви души. „Съветвам българина, ако няма за кого да гласува, да не отиде до урните. Дънов е казал, че трябва да има равновесие", убедена е Георгиева.  

Пламен Борисов се срещна с членовете на клуб „Сердика“ в София

Кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Пламен Борисов се срещна с членовете на клуб „Сердика“ в София. Борисов бе поканен от тях, за да разговарят по теми свързани с предстоящите избори за Европарламент.

„България няма време за губене. Това е не просто слогана на нашата кампания. Това е самата истина. С всеки изминал ден страната ни губи позиции заради лошото управление на настоящото правителство. Ние сме длъжни да бъдем напълно мобилизирани и да...

Продължава

Боевете в Краматорск взеха шеста жертва

Украинската армия си върна града от сепаратистите

ГЕРБ: Провокациите в Украйна трябва да спрат

От партията изказват съпричастност към близките на загиналите


Как за три години един художник стана новата сензация на пазара на изкуство

Доскоро Оскар Мурильо нямал пари да плати образованието си, а днес картините му са сред ключовите творби на търговете


Капка Георгиева съветва: Не гласувайте на всяка цена

Само на мен не ми дадоха три дни да си допълня точките, за да участвам на евроизборите. Събрала съм си гласовете. Стоях под дъжда и събирах и не видях никоя друга партия да прави като мен. За 1000 лева можеш да си купиш 500 000 ЕГН-та, коментира в предаването „На светло” Капка Георгиева.

ЦИК откри 168 секции извън страната в 35 държави

ЦИК реши да открие 168 секции извън страната, в 35 държави, в които българските граждани в чужбина могат да изразят своя вот на изборите за членове на Европейски парламент на 25 май 2014г. 7998 са п...

Разпитват ислямисти за изчезналия Боинг

Единадесет ислямисти бяха арестувани в началото на седмицата в столицата Куала Лумпур и в щата Кедах. Те са заподозрени в участие в терористични дейности. По искане на американското ФБР и британс...

Евроскептицизмът във Франция продължава да нараства

/КРОСС/ Отказът на гласоподавателите да участват в предстоящите избори за Европейски парламент заплашва да счупи рекорда във Франция. Според проучване на Института за изследване на общественото мнение (CSA), само 35 процента ще отидат до урните на 25 май. Повече от 60 процента от анкетираните са заявили, че се колебаят, или пък изобщо не възнамеряват да упражнят правото си на вот. Това, че французите не проявяват ентусиазъм на изборите за европарламент, не е новина. През 2009 г. избирателната активност в страната беше само 41,3 процента, а през 2004 г. - 43,3 процента, пише Преса. Сега се очертава да се постави нов "рекорд". Евроскептицизмът набира все повече и повече привърженици във Франция, констатират експерти.  

Лили Боянова ходила на кръжок по физика, но я ненавиждала

Тригодишният Камен се заглежда заминута към екрана на телевизора и пита баба си: “Мама какво казва?”. Получава отговор и след това се съсредоточава в игрите си.Камен е синът на Лиляна Боянова - журналистката, която заедно с Иван Георгиев са новата новинарска двойка на Би Ти Ви. От 2 седмици двамата представят емисиите на частната ... Тригодишният Камен се заглежда заминута към екрана на телевизора и пита баба си: “Мама какво казва?”. Получава отговор и след това се съсредоточава в игрите си.Камен е синът на Лиляна Боянова - журналистката, която заедно с Иван Георгиев са новата новинарска двойка на Би Ти Ви. От 2 седмици двамата представят емисиите на частната ...

Твърдото ядро на БСП не е това, което беше

Тази предизборна кампания едва ли ще се отличава много

Последен ден за хората с увреждания да поискат мобилна секция

Днес е крайният срок, в който хората с увреждания могат да подадат заявление за гласуване в мобилна секция. За да се открие такава секция са нужни поне 10 желаещитеда гласуват, които не могат да се придвижат до редовите изборни секции. Останалите трудно подвижни граждани ще могат да ползват специализиран превоз. Желаещите да гласуват с подвижна урна могат да подадат заявление до кмета на общината по постоянен или по настоящ адрес, уточняват от Централната избирателна комисия. Заявлението може да бъде подадено лично, по пощата, с факс или по електронен път през интернет-страницата на съответната община. До 9-ти май членовете на ЦИК, членовете на районната избирателна комисия и наблюдателите могат да подадат заявления до районната администрация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място. Всички гласоподаватели, които са с настоящ адрес, различен от постоянния, могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес до 11-ти май.

Експерт: Федерализацията е изходът за Украйна

Федерализацията е изходът за Украйна. Това каза проф. Чавдар Николов, икономист от Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. ...

Mazda ще се конкурира с Mini Cooper

/КРОСС/ Според информация в японските медии семейството на Mazda 2 за моделната 2016 година ще се обогати с нов автомобил, която трябва да е пряк съперник на Mini Cooper и Citroen DS3. Предполага се, че новият модел ще получи името Verisa и ще е с по-атрактивен и агресивен дизайн от Mazda 2, както и с по-богато оборудване и по-мощен двигател. Все още не е потвърдено, но се предполага, че развитието на модела е поверено на Mazda Европа и новият модел ще е доста по-голям от настоящия автомобил с името Verisa, който определено е семпъл. Много е вероятно концептът на новата топ версия на Verisa да се появи на изложението в Женева през март, а производството на серийния вариант да започна година по-късно, пише Autoclub.  

11 катастрофи и двама пострадали за денонощие във Варна

Двама души са пострадали в автомобилни катастрофи през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите са пострадали двама души. С наранявания са водач на лек автомобил и пешеходец. И двамата са без опасност за живота.

Цитат на деня: ДПС превърна БСП в дама под чехъл


Омръзна ми вече тази теза, че понеже сме различни, работим за ГЕРБ. Те пък са заедно с ДПС. БСП се превърна в една дама под чехъл.
Президентът (2000-2012) Георги Първанов и лидер на АБВ коментира атаките на БСП

България е сред страните с най-ниска продължителност на живота в ЕС


На фона на разгорялата се дискусия за удължаване на трудовия живот и увеличаване на възрастта за пенсиониране до 65 г. за мъжете и жените, България остава в тройката на страните от ЕС, в които средната продължителност на живота е най-ниска.

Със средна продължителност на живота от 75.1 години, България се представя по-добре само от  Литва (74.1), Латвия (74.1) при среден показател за ЕС 80.3 години, се вижда от окончателните данни на Националния статистически институт за 2013 г. ...

Барселона посвети емоционално видео на Виланова

/КРОСС/ Бившият наставник на Барселона Тито Виланова си замина от този свят, но неговото име остава дълбоко вплетено в историята на каталунския клуб, който не изпуска шанс да изрази своята признателност. След хилядите заслужено мили думи по адрес на Виланова, от Барса решиха да направят кратък клип, посветен на специалиста. Лентата пресъздава едни от най-емоционалните моменти на Виланова на „Камп Ноу", но също така съдържа и послание отправено от играчите на клуба, пише Гонг. Припомняме, че Виланова почина едва на 45-годишна възраст, след като не можа да се пребори с рака. video:http://www.youtube.com/watch?v=RHf-qz0ucDM  

Първанов: Не е вярно, че изборът е между БСП и ГЕРБ

Не е вярно, че изборът е само между БСП и ГЕРБ и всяка кампания се свежда до това Борисов да бие Станишев, или Станишев да бие Борисов. Палитрата от партии е доста по-широка, заяви лидерът на АБВ Георги Първанов.

10 души загинали при операцията в Краматорск (видео)

По последни данни при операцията в Краматорск (Донецка област) са загинали около десет души, военните контролират града, съобщава кореспондент на телевизия Россия 24. „В хода на операцията в Краматорск са загинали около 10 души, включително двама военни. Към момента военните са превзели всички сгради, които там бяха превзети – сградата на МВР,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване