Папата се помоли за разрешаване на кризата в Украйна

Папа Франциск призова за вяра в Богородица в стремежа към нормализиране на ситуацията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС в неделя. В обръщение към десетки хиляди вярващи на площад "Свети Петър" папата отбеляза, че ситуацията в Украйна е тежка. "Моля се заедно с вас за жертвите, моля Бог да изпълни сърцата на всички с чувства на помирение и братство", добави той. Папа Франциск спомена и многобройните жертви от свлачището в Афганистан, в което загинаха над 2000 души.

Ботев и Лудогорец пак не се победиха

Лудогорец по пътя към третата си поредна титла от „А" група. "Орлите" завършиха 0:0 при гостуването на силния отбор на Ботев (Пловдив).

ЦСКА се утвърди на второто място с победа срещу "Литекс"


С попадения на Венцислав Василев и Омар Косоко ЦСКА победи гостуващия "Литекс" с 2:0 и се утвърди на втората позиция в А група. 

Червените събраха 70 точки преди последните си два мача за сезона, като се доближиха на пет точки от лидера "Лудогорец" и се откъснаха с четири точки пред ловчанлии, които обаче са изиграли по един двубой по-малко. 

ЦСКА спечели трета победа в четвъртия си мач срещу "Литекс" и завърши сезона без загуба и допуснат гол срещу отбора от Ловеч....

Виж снимки от тежка катастрофа на магистралата край Ихтиман

Читател на Читател на "24 часа" изпрати снимки от тежка катастрофа на магистрала "Тракия" край Ихтиман. Засега няма информация за пострадали. Очаквайте

Канада наложи санкции на 16 руски банки и компании

Канада наложи санкции на 16 руски банки и компании. Това заяви премиерът на страната Стивън Харпър, цитиран от ИТАР-ТАСС. Санкционирани са "Акваника", "Авиа Групп", "Авиа Групп Норд", "ЗЕСТ", "ИнвестКапиталБанк", "Собинбанк", "Сахатранс", банка "Северный морской путь", "СТРОЙГАЗМОНТАЖ", "Инвестиционная компания Аброс", "Волга", "Стройтрансгаз холдинг" нейните четири дъщерни компании. Санкциите, които обявихме днес, ще продължат да оказват икономическо влияние върху Русия и лицата, които носят отговорност за кризата в Украйна, посочи Харпър. Ние ще продължаваме да работим заедно с нашите съюзници за съхраняването и развитието на свободата и демокрацията в целия свят. Ако суверенитетът и териториалната цялост на Украйна бъдат застрашени, ние ще продължим с нашите действия, категоричен е Харпър. Очаква се в понеделник представители на страните членки на ЕС да обсъдят възможността за въвеждане на още санкции срещу Русия. Преди дни стана ясно, че ЕС е разширил списъка със санкционирани руски граждани, като към него са добавени още 15 имена. Така имената в „черния списък“ на ЕС по отношение на Русия в момента са 48. „Черен списък“ за руснаци беше оповестен и от САЩ в средата на март. Миналата седмица списъкът беше разширен с още 20 имена, сред които руски чиновници, бизнесмени и депутати.

Селфито е проява на психично разстройство

Селфито - новата мода самоснимане със смартфон, при която споделяш кадъра в социалните мрежи, е проява на психично разстройство. Направо си е вид лудост. Това твърдение бе приписано вчера от многобройни чуждестранни сайтове на Американската психиатрична асоциация. Било съобщено по време на годишната  среща в Чикаго. Селфито - новата мода самоснимане със смартфон, при която споделяш кадъра в социалните мрежи, е проява на психично разстройство. Направо си е вид лудост. Това твърдение бе приписано вчера от многобройни чуждестранни сайтове на Американската психиатрична асоциация. Било съобщено по време на годишната  среща в Чикаго.

Путин и Меркел обсъдиха Украйна

Обсъдили са цените на газа и доставките

Педофили използвали собствените си деца за примамка на жертви

Германската полиция е задържала 10 мъже и 1 жена, заподозрени членове на педофилска група, действаща в цялата страна, съобщават световните агенции. Арестът е извършен по време на годишна среща на групата, по време на която са обменяни контакти и планирани бъдещи действия. По данни на полицията педофилите са използвали собствените си деца за да Германската полиция е задържала 10 мъже и 1 жена, заподозрени членове на педофилска група, действаща в цялата страна, съобщават световните агенции. Арестът е извършен по време на годишна среща на групата, по време на която са обменяни контакти и планирани бъдещи действия. По данни на полицията педофилите са използвали собствените си деца за да

Педофили използвали собствените си деца за примамка на жертви

Германската полиция е задържала 10 мъже и 1 жена, заподозрени членове на педофилска група, действаща в цялата страна, съобщават световните агенции. Арестът е извършен по време на годишна среща на групата, по време на която са обменяни контакти и планирани бъдещи действия. По данни на полицията педофилите са използвали собствените си деца за да Германската полиция е задържала 10 мъже и 1 жена, заподозрени членове на педофилска група, действаща в цялата страна, съобщават световните агенции. Арестът е извършен по време на годишна среща на групата, по време на която са обменяни контакти и планирани бъдещи действия. По данни на полицията педофилите са използвали собствените си деца за да

Mладенов атакува: Литекс е по-зле с Йешич, М'Боли да се стяга

Изненадваща атака срещу треньорът на Литекс Миодраг Йешич предприе наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов след мача между двата отбора, спечелен от "червените" с 2:0. Младенов заяви в пряк текс...

60% от българчетата са извънбрачни

60% от родените през 2013-а година деца са извънбрачни. Данните на националната статистика показват, че през миналата година е имало повече сватби и по-малко разводи в сравнение с 2012-а.

САЩ нямат доказателства, че Русия е замесена в сблъсъците в Одеса

САЩ нямат доказателства за това, че Русия е замесена в трагичните събития в Одеса. Това заяви пред CNN американският посланик в Украйна Джефри Пайет. Излизането от контрол на ситуацията може би е свързана донякъде с бездействието на местната полиция, коментира Пайет, като допълни, че е необходимо безпристрастно разследване на случилото се в Одеса. Надяваме се, че Русия ще играе конструктивна роля в нормализирането на ситуацията в Украйна, каза посланикът. Русия изигра решаваща роля за освобождаването на задържаните в Славянск наблюдатели на ОССЕ. Това свидетелства, че Русия има влияние и че ако пожелае, може да играе конструктивна роля, посочи Джефри Пайет. При сблъсъците в Одеса в нощта на 2 срещу 3 май загинаха 46 души, а над 200 бяха ранени.

Настъпва захлаждане

 Настъпва захлаждане. От началото от Северозапад, а утре на 5 май през деня от север – североизток, с умерен вятър, ще нахлува студен въздух, съобщиха от НИМХ.

Температурите ще се понижат с 4-5 градуса и дневните в повечето места ще са между 13 и 18 градуса. Облачността ще е по-често значителна, в повечето места ще е с превалявания, в южните райони придружени от гръмотевици. А температурите сутринта ще са между 7 и 12 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно и на места ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури до 13-16 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно, а по-високите части и мъгливо. Ще има превалявания, в Рило - Родопската област и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневната температура над 1200 м. н.в. около 7-8 градуса, на 2000 м. около 3 градуса. Над 2000 м. н.в. около 3 градуса. Над 2000 м. валежите ще са от сняг.

Гениален гол на Роналдо спаси Реал Мадрид от провал

Белите направиха 2:2 срещу Валенсия и запазиха шансове за титлата


Силна градушка падна в Силистренско

Нанесени са щети по сгради и автомобили, но все още няма конкретни данни за тях

Камион прегази жена край Варна

Жена загина, след като е била ударена от камион тази нощ край Варна.

61-годишен декларира доход от 13,6 млн. лева

 61-годишен мъж е декларирал 13,6 млн. лева като доход за 2013 година, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни на НАП.
Милионерът живее по Черноморието, а парите си е натрупал от продажба на имущество.
От НАП уточняват, че общо 40% от данъчните декларации са подадени по пощата или по интернет. 17% от декларациите са подадени онлайн.  61-годишен мъж е декларирал 13,6 млн. лева като доход за 2013 година, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни на НАП. Милионерът живее по Черноморието, а парите си е натрупал от продажба на имущество. От НАП уточняват, че общо 40% от данъчните декларации са подадени по пощата или по интернет. 17% от декларациите са подадени онлайн.

Красивата Амал се Клунира

"Aз съм Гошо хубавецът, вечният ерген...”Като си припомним, че Джордж по нашенски е Гошо, става ясно колко подходяща би била тази стара градска песен (с малко перифразиране) за доскорошния живот на Клуни.През кревата му е преминала дълга върволица от сексапилни сервитьорки, моделки и изгряващи кинозвезди. Сред завоеванията му са ... "Aз съм Гошо хубавецът, вечният ерген...”Като си припомним, че Джордж по нашенски е Гошо, става ясно колко подходяща би била тази стара градска песен (с малко перифразиране) за доскорошния живот на Клуни.През кревата му е преминала дълга върволица от сексапилни сервитьорки, моделки и изгряващи кинозвезди. Сред завоеванията му са ...

САЩ нямат доказателства Русия да е замесена в трагичните събития в Одеса


САЩ нямат доказателства Русия да е замесена в трагичните събития в Одеса, заяви за CNN американският посланик в Украйна Джефри Паят, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той изрази надежда, че ще се извърши безпристрастно разследване на събитията.
 
На 2 май в центъра на Одеса избухнаха сблъсъци между дошли от Харков футболни запалянковци, членове на крайнодясната радикална организация "Десен сектор" и представители на протестите от Майдана в Киев от една страна и привърженици на федерализацията на...

Европа да излезе с позиция за Украйна, САЩ да не се меси

България не бива да заема страна в кризата с Украйна. Тази позиция зае лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по повод събитията в бившата съветска република. Според него САЩ не трябва да се месят във отношенията между Русия и бившата съветска република.

Калфин: Евроизборите са свързани с фалшива реклама

Изборите за Европейски парламент са свързани с фалшива реклама. Това заяви кандидатът за евродепутат на АБВ Ивайло Калфин пред Нова телевизия. Има четири-пет водачи на листи, които нямат намерение да отидат като евродепутати в Брюксел. Такива са например Станишев, Дончев, Бареков. Не знам дали и Сидеров ще плува в европейски води, категоричен е Калфин. Няма съдържание в голяма част от партиите. На това се дължи, че лидерски дебат няма да има за тези избори и аз вече съм се примирил с това, коментира Калфин. По думите му в момента има дефицит на почтеност в политиката. Борим се за между двама и трима евродепутати. За мен е важно в ЕП от България да влязат хора с авторитет и самочувствие, допълни кандидатът за евродепутат от АБВ. Евродепутатите могат да бъдат полезни само с държава зад гърба си. Национална стратегия няма, а по ключовите за държавата въпроси политиците не сядат на една маса, за да ги решат, категоричен е Калфин.

Бареков: ЕС да излезе с позиция за Украйна, САЩ да не се меси

България не бива да заема страна в кризата с Украйна - такава позиция зае лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на срещата с гражданите на Монтана. Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с лека ръка посочва виновника, добави Бареков за българската позиция относно кръвопролитията в Украйна. България не бива да заема страна в кризата с Украйна - такава позиция зае лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на срещата с гражданите на Монтана. Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с лека ръка посочва виновника, добави Бареков за българската позиция относно кръвопролитията в Украйна.

Бареков: ЕС да излезе с позиция за Украйна, САЩ да не се меси

България не бива да заема страна в кризата с Украйна - такава позиция зае лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на срещата с гражданите на Монтана. Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с лека ръка посочва виновника, добави Бареков за българската позиция относно кръвопролитията в Украйна. България не бива да заема страна в кризата с Украйна - такава позиция зае лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на срещата с гражданите на Монтана. Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с лека ръка посочва виновника, добави Бареков за българската позиция относно кръвопролитията в Украйна.

Камион блъсна жена на пътя, тя почина в болница

52-годишна жена от село Айдемир, област Силистра, е починала в болница, след като е била блъсната от товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Варна.
Инцидентът е станал тази нощ около 1 часа на пътя между Варна и село Кичево. На около 4 километра от селото камионът с водач на 37 г. 52-годишна жена от село Айдемир, област Силистра, е починала в болница, след като е била блъсната от товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Варна. Инцидентът е станал тази нощ около 1 часа на пътя между Варна и село Кичево. На около 4 километра от селото камионът с водач на 37 г.

Жена почина в болница, прегазена от камион

52-годишна жена от село Айдемир, област Силистра, е починала в болница, след като е била блъсната от товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Варна.
Инцидентът е станал тази нощ около 1 часа на пътя между Варна и село Кичево. На около 4 километра от селото камионът с водач на 37 г. 52-годишна жена от село Айдемир, област Силистра, е починала в болница, след като е била блъсната от товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Варна. Инцидентът е станал тази нощ около 1 часа на пътя между Варна и село Кичево. На около 4 километра от селото камионът с водач на 37 г.

Хиляди чакат пенсия от Гърция, а пари няма

Към края на миналата година над хиляда българи с право на гръцка пенсия не са я получили заради забавяне. По неофициална информация броят на българите, които живеят в Гърция, е 200 хиляди.

След 11 месеца Гърция отново има обществена телевизия

Нерит - новата обществена гръцка телевизия, започна да излъчва днес в 18.00 часа, над 11 месеца след внезапното закриване на ЕРТ миналата година заради икономии, съобщи агенция "Франс прес". Каналът тръгна с информационна емисия.
 
Програмата на Нерит ще се обогати с 16 нови емисии през следващите две седмици, освен предаванията, посветени на местните и европейските избори по-късно този месец. През юни миналата година прекъсването на телевизионния сигнал на ЕРТ и уволнението на 2600...

Башар Асад ще се състезава с двама конкуренти за президентския пост в Сирия

Държавният глава на Сирия Башар Асад ще се състезава с още двама кандидати на президентските избори в Сирия на 3 юни. Това съобщи днес в Дамаск говорител на конституционния съд, цитиран от АФП. "Висшият конституционен съд обявява, че е одобрил кандидатурите на Махер ал Хаджар, Хасан Абдел ан Нури и Башар Хафез ал Асад, според датата на депозиране на кандидатурите", посочи говорителят Маджед ал Хадра. Башар Асад е убеден в победата си, отбелязва АФП. Изборите ще се състоят в условията на продължаващата вече над 3 години сирийска гражданска война, в която загинаха над 150 000 души, а 2.5 милиона бяха принудени да напуснат страната като бежанци.

Освобождават Джери Адамс

Той бе арестуван във връзка с жестоко убийство през 70-те

Бегълците от затвора забелязани в Бургас?

Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез, който избягаха от Софийския затвор на 30 април, са забелязани в района на Бургас, съобщава ТВ7, позовавайки се на местен информационен сайт.

Градушка като орех удари Силистра и Сунгурларе

В Силистра и Сунгурларе падна градушка, като отделни парчета бяха с големината на орех, съобщи Би Ти Ви.
От градушката в Силистра има натрошени стъкла на автомобили, доста пукнати, покривите на много са нагънати. Местни хора казват, че такова нещо не са виждали.
Нанесени са и щети по селскостопанската продукция, В Силистра и Сунгурларе падна градушка, като отделни парчета бяха с големината на орех, съобщи Би Ти Ви. От градушката в Силистра има натрошени стъкла на автомобили, доста пукнати, покривите на много са нагънати. Местни хора казват, че такова нещо не са виждали. Нанесени са и щети по селскостопанската продукция,

Донецк сформира армия

В Донецк започна сформирането на първия полк на републиканската армия. Това заяви комисарят на обществено-патриотичното движение „Източен фронт“ Николай Солнцев, цитиран руски медии. Полкът ще обединява всички сили на местната самоотбрана, като в армията вече са се записали 1000 доброволци, посочи Солнцев. Донецкият полк вече се сформира, а каква ще бъде неговата задача, това ще се решава тепърва, коментира Солнцев. Властите в Донецката народна република са започнали да издават разрешителни за оръжие на тези, които желаят да притежават такова. Все още не знаем как полкът ще си взаимодейства с Народното опълчение на Донбас, но най-вероятно след сформирането на полка всичко ще мине под едно управление, смята Николай Солнцев. Зам.-ръководителят на опълчението Мирослав Руденко обаче е категоричен, че опълчението ще бъде основата за създаването на новото военно формирование. Нашата задача след създаването на полка ще бъде да освободим Донецката република, а след това и Югоизточна Украйна, каза Руденко.

"Струмска слава" (Радомир) загуби като домакин с 0 : 1 от "Оборище" (Панагюрище)

Радомирският футболен отбор "Струмска слава" загуби с 0 : 1 от "Оборище" (Панагюрище), съобщиха за ZaPernik.com от клуба.

Мачът се игра на градския стадион в Радомир. Гостите от Панагюрище са втори по подреждане в югозападната "В" група.

След днешния резултат "Струмска слава" се отправя към последните позиции в групата.

Български педиатър обвинен за педофилия в Гърция

Гръцката полиция разпространи личните данни и снимката на български педиатър, след като прокуратурата го обвини за педофилия, съобщават местните медии в неделя. 47-годишният Светлозар Захариев бе задържан в град Йоанина по обвинение в педофилия. Гръцката служба за борба с електронните престъпления месеци наред следяла поведението му, както в реалното, така и във виртуалното пространство, преди да пристъпи към задържането му. “За първи път се сблъсквам с толкова извратен случай на детска порнография”, коментира директорът на службата Манолис Сфакианакис и уточни, че това е първият случай в Гърция педиатър да е обвинен в педофилия. Срещу Захариев е заведена наказателна преписка по обвинение в производство, притежание и разпространение на порнографски материали в интернет, в които участват непълнолетни. В електронния архив на задържания са открити такива материали, които са шокирали дори полицаите, като например видео на 6-месечно бебе, изнасилвано от животно. Все още не е известно дали педиатърът-педофил само е заснемал прегледите на малките си пациенти, или им е посягал. Гръцката полиция умолява всички, които имат информация по случая, както и всички родители и настойници на пациентите на Захариев да се обърнат за съвет към откритите линии за връзка: телефон 11012 и електронна поща 11012@hellenicpolice.gr или ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Българите ще оставят 45-50 млн. лева по празниците в Гърция

Около 45 - 50 милиона лева са парите, които ще похарчат българските посетители в Гърция по време на празниците, казва в интервю за агенция "Фокус" Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Според него Гърция е основната дестинация, към която излизат българите, и след нея е Турция.
Към западна Европа по празниците основните Около 45 - 50 милиона лева са парите, които ще похарчат българските посетители в Гърция по време на празниците, казва в интервю за агенция "Фокус" Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Според него Гърция е основната дестинация, към която излизат българите, и след нея е Турция. Към западна Европа по празниците основните

Двоен световен рекорд на търг на слонова кост във Франция

Търгът на слонски бивни от частни колекции счупи световните рекорди както по количество, така и по спечелени суми

Двама младежи се отърваха само с уплаха след тежка катастрофа

Двама младежи се отърваха само с уплаха и леки натъртвания след тежка катастрофа край Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

2 младежи се отърваха само с уплаха след тежка катастрофа

Двама младежи се отърваха само с уплаха и леки натъртвания след тежка катастрофа край Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Българите ще оставят 45-50 млн. лева по празниците в Гърция

Около 45 - 50 милиона лева са парите, които ще похарчат българските посетители в Гърция по време на празниците, казва в интервю за агенция Около 45 - 50 милиона лева са парите, които ще похарчат българските посетители в Гърция по време на празниците, казва в интервю за агенция "Фокус" Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Според него Гърция е основната дестинация, към която излизат българите, и след нея е Турция. Към западна Европа по празниците основните

Двоен бомбен атентат в Кения, двама убити, 27 ранени

Най-малко двама души бяха убити, а 27 – ранени при двата бомбени атентата срещу пътнически автобуси в кенийската столица Найроби, съобщиха от местната полиция .

Горивата поскъпват

В сезона на пътуванията цените на горивата тръгват нагоре. В края на юни литър бензин или дизел ще ни струва с няколко стотинки повече. При задълбочаване на кризата в Украйна обаче движенията в цените могат да бъдат по-сериозни, предупреждават експерти. В момента цените на горивата остават стабилни, а голямото прибиране след няколко дни няма да ни излезе по-скъпо.

Либийският парламент избра бизнесмен за премиер на страната

Либийският парламент е избрал бизнесмена Ахмед Майтик за премиер на страната, предаде в неделя Ройтерс. Другият кандидат беше университетския преподавател Омар ал Хаси. Майтик наследява на поста и.д. премиер Абдулах ат Тини, който подаде оставка през миналата седмица след въоръжено нападение срещу семейството му. Заместник-председателят на парламента Салех ал Махзук поиска от 42-годишния Майтик да състави правителство до две седмици. Първоначално Майтик бе подкрепен само от 113 депутати при необходими 120. След като бе обявено закриване на заседанието, либийската телевизия "Ал Ахрар" съобщи, че гласуването е било възобновено и Майтик е получил още осем гласа. Някои депутати обявиха, че ще оспорят решението на парламента, тъй като новото гласуване се е състояло, след като е бил обявен край на заседанието.

Да си направим сами козметика

КАТРИН-ЛЕЙЛА САУАЛХАВсички сме наясно,че в днешно време няма как да минем без козметика. Но има ли смисъл да пръскаме толкова пари за скъпи кремове и гримове с неясен състав? И не вредят ли някои от тях на здравето ни?Има алтернатива - да си направим сами една част от козметиката, която ползваме.Цената ще е доста по-ниска ... КАТРИН-ЛЕЙЛА САУАЛХАВсички сме наясно,че в днешно време няма как да минем без козметика. Но има ли смисъл да пръскаме толкова пари за скъпи кремове и гримове с неясен състав? И не вредят ли някои от тях на здравето ни?Има алтернатива - да си направим сами една част от козметиката, която ползваме.Цената ще е доста по-ниска ...

Майтик бе избран за премиер на Либия и положи клетва

Заместник-председателят на парламента Салех ал Махзук поиска от 42-годишния Майтик да състави правителство до две седмици

Румънци окупираха морските ни курорти

Румънци окупираха Черноморието ни за Гергьовден. Около 1500 са гостите в Слънчев бряг, а близо 4000 в Албена

Тежка катастрофа край Стара Загора се размина по чудо без жертви

Двама младежи се отърваха само с уплаха и леки натъртвания

Джакпотът минава 3 млн. лева

В днешния тираж нямаше участник познал пълната комбинация от печеливши числа и атрактивните джакпоти в игрите на БСТ продължават да се трупат.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване