Откриха над 4 кг марихуана в дърводелски цех

4,5 килограма суха марихуана откриха служители на РУП - Петрич при акция срещу производството и разпространението на наркотични вещества.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В дърводелски цех в града полицаите са намерили и иззели 2 полиетиленови чувала, съдържащи около 4500 грама суха, зелена, 4,5 килограма суха марихуана откриха служители на РУП - Петрич при акция срещу производството и разпространението на наркотични вещества. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В дърводелски цех в града полицаите са намерили и иззели 2 полиетиленови чувала, съдържащи около 4500 грама суха, зелена,

Откриха два чувала с марихуана в дърводелски цех

4,5 килограма суха марихуана откриха служители на РУП - Петрич при акция срещу производството и разпространението на наркотични вещества.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В дърводелски цех в града полицаите са намерили и иззели 2 полиетиленови чувала, съдържащи около 4500 грама суха, зелена, 4,5 килограма суха марихуана откриха служители на РУП - Петрич при акция срещу производството и разпространението на наркотични вещества. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В дърводелски цех в града полицаите са намерили и иззели 2 полиетиленови чувала, съдържащи около 4500 грама суха, зелена,

Експерти: Кризата в Украйна е тест за приятелството на Русия с Балканите

/КРОСС/ САЩ и техните западни съюзници използват украинската криза под претекст за водене на политика на изтласкване на руските проекти от Балканите, от което приятелството на Москва с тези страни преминава през сериозно изпитание, смятат политолози от Сърбия и Черна гора, пише РИА Новости. Участниците в експертна среща в Белград, посветена на ситуацията в Украйна и нейното въздействие върху Балканите, се съгласиха, че с подобни действия западните държави предприемат с цел спирането проекта за газопровода „Южен поток", който трябва да мине през България и Сърбия. Според Миши Джуркович от белградския Институт за европейски изследвания, натискът с цел спиране строителството на „Южен поток" става все по-изразен. „След България и Сърбия се намира под директен натиск. Обновяват се плановете за алтернативни пътища за доставки на газ на Балканите. Единственият проблем е какъв ще е този газ и откъде ще попадне в тези алтернативни транспортни артерии?", казва той. Експертът отбелязва, че България засега „упорито отбива натиска, който оказва Европейският съюз за спирането на „Южен поток", но постоянно се водят опити за подкопаване на българското правителство". Според думите на Джуркович, НАТО работи върху привличането в Алианса на Сърбия и Черна гора, въпреки несъгласието на техните народи

Културният ни център в Одеса не е бил цел на нападение

Сградата има незначителни щети, няма пострадали


Двойките най-често се лъжат за пари

Един на всеки седем души е "изневерявал финансово" на половинката си

Българин оглави милицията в Одеса

Българин е новият началник на милицията в Одеса, съобщиха българи, които живеят там.

Експерти искат глобите от КАТ да са без давност

Глобите от КАТ без давност, докато не се връчат на нарушителя. Това предлагат експерти по пътна безопасност. Целта е шофьорите, които не спазват правилата на пътя, да не остават ненаказани, предава Нова телевизия. Сега всяка глоба за нарушение на пътя има давност от 2 до 3 години и тя започва да тече в деня на налагането й.

Спецификите на един специфичен автосалон

Изложението в Пекин няма много общи черти с големите европейски салони. Убедихме се сами


Началник с българско потекло оглави полицията в Одеса след кръвопролитията

Украинското министерство на вътрешните работи уволни началника на полицията в Одеска област Пьотр Луцюк заради събитията на 2 май и на негово място е назначило Дмитрий Фучеджи, прдаде агения УНИАН. Срещу Луцюк е започнало служебно разследване във връзка с работата на полицията по време на трагичните събития в Одеса, когато загинаха 46 души при сблъсъците между проруски активисти и украински националисти. В коментарите под информацията в украинските медии се казва, че Фучеджи е представител на българската диаспора. Фучеджи, който досега е бил зам.-началник на одеската милиция, е бил ранен в ръката при сблъсъците в петък, съобщиха украинските медии. Официалната му биографична справка показва, че той е роден в село Красноармейское, Болгоградски район, където от векове има голяма българска общност. Красноармейское е и родното село на българския езиковед Александър Балан. Фучеджи е стара бесарабска фамилия, с българо-гагаузки корени.

Държаните в плен наблюдатели от ОССЕ не са били малтретирани

Освободените преди ден наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които бяха пленени в края на миналата седмица от проруски активисти в Славянск, не са били малтретирани от похитителите си. Това разказа в неделя полковникът от украинския генерален щаб Игор Туровски, предава Франс прес. По думите му военните наблюдатели са били задържани, тъй като не били получили разрешение за посещението си от представителите на местното население. Според разказа на чешкият полковник-лейтенант Йозеф Преровски първите часове в плен са били най-лошите. През първите два дни наблюдателите са прекарали в мазе, непрекъснато наблюдавани и придружавани дори в тоалетната. През първите осем часа инспекторите са били с вързани ръце и с превръзка на очите. Полският майор Кшищов Кобиелски пък разказва, че понякога се е чувствал застрашен, но не споменава за конкретни заплахи от страна на проруските активисти. В три случая опасността е била действителна, разказва майорът. Един от тези моменти е бил, когато е имало престрелка и наблюдателите е трябвало да лежат на земята, а около тях е имало стотина мъже, въоръжени с пистолети, автомати и ножове. Майорът разказва, че наблюдателите не са имали достъп до интернет и до телевизия. Той разказа, че ръководителят на мисията, германецът Аксел Шнайдер, е бил от голяма полза, защото е насърчавал останалите да разговорят помежду си за случващото им се. Наблюдателите бяха 12, от които 4 бяха украинци. Те бяха взети в плен на 25 април в Славянск, но два дни по-късно швед, болен от диабет, беше освободен. В петък останалите бяха освободени и украинците се прибраха в Киев, а чужденците – четирима германци, датчанин, чех и поляк, пристигнаха в Берлин. Междувременно вицепредседателят на ХДС Петер Гаувайлер разкритикува в интервю за Шпигел факта, че Бундесверът е пратил германски офицери в Украйна. "Това, че революционното правителство на Украйна, което меко казано е спорно като легитимност, има интерес да покани герамнски офицери, е ясно. Но какъв е нашият интерес по такъв глупав начин да затъваме още повече в този конфликт", казва Гаувайлер. Министърът на отбраната Урсула фон Лайен пък реагира, че офицерите са отишли с нейно разрешение.

Хотелите ни очакват 80 млн. лв. приходи след празниците

/КРОСС/ "80 млн. лв. се очаква да достигнат приходите за родните хотели след поредицата празнични дни, сочат предварителните прогнози на Българска ресторантьорска и хотелиерска асоциация. Най-голям е броят на туристите от балканските държави", заяви пред телевизия България он ер председателят на асоциацията Благой Рагин. Резервациите за Великден и Гергьовден в Сандански и Мелник са направени още след Нова година, заявяват туроператори в Сандански. Освен приятния климат, доброто обслужване, хубавото вино също привлича много туристи от Западна Европа. В Мелник например може сам да си запечатиш бутилка вино с етикет, на който е изписано името ти. България вече не е известна само като морска дестинация, подчертават хотелиерите от региона. Лятото вече не е само море. Има много турооператири, които предлагат услуги в спа и балнео туризъм. Виненият туризъм набира все по-голяма популярност в най-малкия град в България - Мелник, известен най-вече със своите изби във внушителните пясъчни кули и крепостта на деспот Слав от 13 век. Тишината и хармонията привличат много французи и испанци. Лошото време през последните седмици е в плюс основно за спа-хотелите, твърдят от туристическия бранш.  

Apple осъди Samsung за 120 млн. долара

Обезщетение от близо 120 млн. долара трябва да изплати южнокорейския производител на потребителска електроника Samsung на американския технологичен...

И двете страни в конфликта в югоизточна Украйна отчитат успехи


И двете страни в конфликта в югоизточна Украйна отчитат успехи днес, но информациите не са потвърдени от независими източници. 
Според телевизия "Россия-24" привържениците на федерализацията са успели да си върнат контрола на Славянск, Краматорск, Константиновка и Андреевка. В резултат на настъплението на проруските опълченци, украинските военни били принудени да се изтеглят в посока на летището в Краматорск, добавя ИТАР-ТАСС.

По-рано днес пресслужбата на украинското...

111 години от убийството на Гоце Делчев

С полагане на венци и цветя благоевградската общественост отбеляза годишнината от смъртта на българския революционер

Няма пострадали в културния ни център в Одеса

Българският културен център в Одеса не е бил обект на целенасочено нападение, съобщиха от българското Външно министерство.

Стадионът на Милан официално поиска финала на ШЛ

/КРОСС/ Миланският стадион "Сан Сиро" официално поиска финала в Шампионската лига през 2016 г. Днес представители на Милано са подали необходимите документи в УЕФА, за да може легендарното съоръжение да има шанс да получи доверието на шефовете на европейския футбол. Решението относно домакинството ще се вземе на 13 май в Торино, пише Sportal. Финалът в ШЛ през този сезон е в Лисабон, а след година ще бъде в Берлин. През 2001 г. на "Сан Сиро" се игра мачът за трофея между Байерн (Мюнхен) и Валенсия, спечелен с дузпи от германците.    

15-годишен шахматист от Велико Търново направи реми с Карпов

Престижно реми срещу бившия световен шампион Анатолий Карпов направи 15-годишният състезател на великотърновския ШК Етър и ученик в ПМГ "Васил Друмев" - Емил Стефанов.Това стана днес в морск...

Мъжът с най-големия пенис завеща органа си на Фалическия музей в Исландия

Джона Фолкън, мъжът с най-големия полов орган, измерен в документален филм, дари своето мъжко достойнство на Музея на пениса в Рейкявик, пише в. "Хъфингтън пост". Според дарителските докуме...

Българският културен център в Одеса не е бил обект на целенасочено нападение

/КРОСС/ Във връзка с публикации в медиите относно нанесени щети на Всеукраинския български културен център в Одеса МВнР информира, че центърът не е бил обект на целенасочено нападение. Сградата е понесла незначителни щети поради близостта си до мястото на събитията в нощта на 2 срещу 3 май т.г. Пострадали няма. Дипломатическите представителства на Република България в Украйна поддържат непрекъснат контакт с местните власти и представители на българските организации в страната.  

Новият шеф на милицията в Одеса е българин?

Българин е новият началник на милицията в Одеса, съобщиха за "Фокус" българи от Одеска област. Новият началник на милицията в Одеса полковник Дмитрий Фучеджи, назначен за временно изпълняващ длъжността тази сутрин, е роден през 1956 година, в село Червеноармейское, Болградски район, Одеска област, става ясно от официалната му биография. Българин е новият началник на милицията в Одеса, съобщиха за "Фокус" българи от Одеска област. Новият началник на милицията в Одеса полковник Дмитрий Фучеджи, назначен за временно изпълняващ длъжността тази сутрин, е роден през 1956 година, в село Червеноармейское, Болградски район, Одеска област, става ясно от официалната му биография.

Откъс от "Моята автобиография" на Сър Алекс Фъргюсън


Днес в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви представяме откъс от "Моята автобиография" на легендарния бивш мениджър на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън, писана в съавторство с главния спортен коментатор на "Дейли Телеграф" Пол Хейуърд.  Откъсът е предоставен от издателство "Сиела" в превод от английски на Георги Илиев.

Богата на анекдоти и пълна с откровени мнения, завладяващата история на сър Алекс Фъргюсън започва в Говън, корабостроителен район на Глазгоу. Той е винаги честен...

Новият началник на милицията в Одеса бил българин

Българин е новият началник на милицията в Одеса, съобщиха за Българин е новият началник на милицията в Одеса, съобщиха за "Фокус" българи от Одеска област. Новият началник на милицията в Одеса полковник Дмитрий Фучеджи, назначен за временно изпълняващ длъжността тази сутрин, е роден през 1956 година, в село Червеноармейское, Болградски район, Одеска област, става ясно от официалната му биография.

Спипаха обирджията на баба от Козаново

Полицията залови мъжа, който нападна в дома й и обра възрастна жена от пловдивското село Козаново.

Евровизия 2014 започва в Копенхаген без наше участие

Кипър, Хърватия, Сърбия и Босна също пропускат тазгодишното издание

IATA сигнализира за проблеми в работата на GPS-устройствата над Украйна


Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) е получила сигнали от много авиокомпании за проблеми в работата на джипиес системите при полетите над Украйна, се казва в писмен отговор на асоциацията на запитване от ИТАР-ТАСС. "Получихме известно количество доклади и наблюдаваме ситуацията", заяви вицепрезидентът по корпоративните комуникации на асоциацията Антъни Концил.

Според него, тъй като данните от джипиесите се използва само за резервна навигационна система, няма пряка...

Обединена Германия струва 2 трилиона евро

/КРОСС/ Процесът по обединяване на ФРГ и ГДР и повишаването на жизнения стандарт в източната част на Германия до момента, изчислено в евро, е погълнало 2 трилиона евро. Това показват резултатите от изследване на няколко института по поръчка на Welt am Sonntag, цитирано от ИТАР-ТАСС. Институтът за икономически изследвания (IFO) е пресметнал, че 60-65% от общата сума е била насочен от правителството на Германия за социални разходи, преди всичко за повишаване на пенсиите в бившата ГДР. Около 14,5 млрд. евро са били похарчени за различни програми за стимулиране на икономиката в източната част на страната. Преките финансови субсидии до началото на 2014 г. се оценяват на 560 млрд. евро. Каквото и да се прави Източна Германия все още изостава от западните територии практически по всички икономически и социални показатели. „Изтокът в близко време едва ли ще може да настигне Запада", коментира Йоахим Рагниц от IFO. Подобно мнение изказва и икономистът Карл-Хайнз от Магдебург: "Ние трябва да приемем факта, че разликата в стандарта на живот в близко бъдеще ще продължи." Основният проблем с тези субекти на федерацията остава демографията - младите хора продължават да бягат в по-бедните региони, а средната възраст на останалото население, съответно, става все по-високо. Там остават значителни разлики между равнището на заплатите и пенсиите - около 20% по-ниско, отколкото на Запад

Майката на убитата от баща си Пламена изхвърлена на улицата

Едва седмица след като 7-годишната Пламена беше погребана, майка й Деница се озова на улицата. Без дом и без пари. Тя беше единствената, която изпрати малката Пламена на гробището. Когато се прибрала в Септември обаче, разбрала, че новото й семейство иска да се раздели с нея.

В Гърция обвиниха български педиатър в педофилия

47-годишният Светлозар Захариев е следен месеци наред


Майката на убитата Пламена остана на улицата, приятелят й я изгони

Едва седмица след като 7-годишната Пламена от Русе беше погребана, майка й Деница се озова на улицата. Без дом и без пари. Тя беше единствената, която изпрати малката Пламена на гробището.
Когато се прибрала в Септември обаче, разбрала, че новото й семейство иска да се раздели с нея.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Едва седмица след като 7-годишната Пламена от Русе беше погребана, майка й Деница се озова на улицата. Без дом и без пари. Тя беше единствената, която изпрати малката Пламена на гробището. Когато се прибрала в Септември обаче, разбрала, че новото й семейство иска да се раздели с нея. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Изтича срокът хората с увреждания да поискат подвижна урна за евроизборите

4 май е последният ден, в който хората с трайни увреждания могат да поискат подвижна урна за предстоящите евроизбори. За целта те трябва да подадат заявление до съответната община по постоянен адрес. Заявлението може да се подаде и по настоящ адрес, ако той не съвпада с постоянния, но избирателят трябва първо да е поискал да бъде включен в избирателния списък по настоящ адрес.

Майката на убитата Пламена остана на улицата

Едва седмица след като 7-годишната Пламена от Русе беше погребана, майка й Деница се озова на улицата. Без дом и без пари. Тя беше единствената, която изпрати малката Пламена на гробището.
Когато се прибрала в Септември обаче, разбрала, че новото й семейство иска да се раздели с нея.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Едва седмица след като 7-годишната Пламена от Русе беше погребана, майка й Деница се озова на улицата. Без дом и без пари. Тя беше единствената, която изпрати малката Пламена на гробището. Когато се прибрала в Септември обаче, разбрала, че новото й семейство иска да се раздели с нея. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

2 трилиона евро за едно обединение

Обединението на Германия струва почти 2 трилиона евро. Това съобщава в днешния си брой вестник "Велт ам Зонтаг", позовавайки се на изследване, проведено по поръчка на изданието от няколко икономически института.

Зелена класна стая по идея на ученик

/КРОСС/ Първата в Силистра класна стая на открито подготвят учениците от местното училище"Отец Паисий". Тя е разположена в зелен кът в училищния двор, създаден по проект на седмокласника Никола Скорчелиев. Идеята на Никола е да мотивира съучениците си да прекарват повече време сред природата и да полагат грижи за нея. "Повечето от часовете ни са на закрито в една стая с една черна дъска пред нас и всичко е теория от учебника и картинки. Друго е да излезеш навън и да го пипнеш да го усетиш", смята Никола. В създаването на градината активно участват децата от училищния екоклуб. "Ще има моркови, репички, чесън, лук и домати и билки-мащерка, жълт кантарион и в часовете по биология и здравно образование и по човекът и природата ще идваме и ще виждаме нагледно растенията", отбеляза още Никола.Най-нетърпеливи да влязат в откритата класна стая са първокласниците. С проекта си "Оазисът на нашето училище" Никола ще се представи на националната олимпиада по гражданско образование, предаде БНТ.  

4-дневен фестивал на музите в Мездра

/КРОСС/ С огнен спектакъл и ритуал за посрещане на музите в Мездра започна 4-дневен фестивал, финансиран от европейската програма за регионално развитие. В него участват професионалисти и любители, а на откритата сцена изявите не секват от сутрин до късна вечер. Над 500 таланти от всички възрасти в община Мездра показват, че най-хубав е онзи празник, в който всички могат да се изявят свободно. Затова името на европейския проект е "Фрий фест - Магията на Мездра", предаде БНТ.  

Откриха 4,5 кг канабис в дърводелски цех

4,5 килограма суха марихуана откриха служители на РУП - Петрич при акция срещу производството и разпространението на наркотични вещества.

Фики: Не воювам с Галин

„Пожелавам успех на всички млади изпълнители. С никого не воювам и смятам, че трябва да се подкрепяме“, заяви пред BLife синът на Тони Стораро.

Александър Симов: Десните политики в България ни донесоха непоправим социален срив

Тези избори са изключително важни, защото имаме шанс да променим не само България, но и цяла Европа. Последните четири години десните политики в България ни донесоха такъв непоправим социален срив, че ще са необходими много години работа, за да излезем от това положение. Това заяви на среща с граждани в община Божурище кандидатът за евродепутат от Тези избори са изключително важни, защото имаме шанс да променим не само България, но и цяла Европа. Последните четири години десните политики в България ни донесоха такъв непоправим социален срив, че ще са необходими много години работа, за да излезем от това положение. Това заяви на среща с граждани в община Божурище кандидатът за евродепутат от

Александър Симов: Десните политики в България ни донесоха непоправим социален срив

Тези избори са изключително важни, защото имаме шанс да променим не само България, но и цяла Европа. Последните четири години десните политики в България ни донесоха такъв непоправим социален срив, че ще са необходими много години работа, за да излезем от това положение. Това заяви на среща с граждани в община Божурище кандидатът за евродепутат от Тези избори са изключително важни, защото имаме шанс да променим не само България, но и цяла Европа. Последните четири години десните политики в България ни донесоха такъв непоправим социален срив, че ще са необходими много години работа, за да излезем от това положение. Това заяви на среща с граждани в община Божурище кандидатът за евродепутат от

ПСЖ спасява Рууни от Юнайтед

Богаташите от Пари Сен Жермен са готови да извадят 35 млн. паунда за нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, твърдят английските медии.Бъдещето на английския национал на "Олд Трафорд" за...

Местан смята, че с ДПС в ЕП, Европа ще дойде до всяко кътче в България

Минаха 25 години от онези трагични и героични събития на 1989 г., без които днес дълбоко се съмнявам дали България щеше да е в Европейския съюз и дали, въобще щяхме да правим избори за български предс...

Тийнейджъри разхождат по улиците китайско зеле, за да се справят с депресията

Да разхождаш китайско зеле е по-добре от това да разхождаш куче например, защото те не лаели и не правили поразии – това мислят именно тези, които са решили да борят депресията по този начин...

Треньорът на Левски: Три момичета се подготвяха допълнително в столични заведения

Треньорът на Левски Стефан Михайлов призна, че отборът му е бил надигран от Дунав 8806 в решителния мач от финалната серия в НБЛ-жени."Ние загубихме мача на първи срещу втори през нощта, когато т...

Как оцеляла от атентата в Бостън стартира иновативен бизнес

Трагичната случка провокира Аманда Норт да подкрепи занаятчийството


"Калашников" с нов бранд и сайт

/КРОСС/ Концернът "Калашников" е публикувал обява за създаване на бранд с начална цена от 20 милиона рубли, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на сайт за държавни поръчки. Същевременно от "Калашиников" искат и създаването на специален сайт, който също е с начална цена 20 милиона рубли. Направените заявки ще бъдат разгледани и оценени до 15 май. Концернът "Калашников" бе регистриран през август 2013 г. Продукцията му се изнася в 27 страни по света.  

Децата с увреждания във Варна отново ще могат да спортуват безплатно

За четвърта поредна година Спортен клуб „Тича" спечели проект към Министерството на младежта и спорта по програма „Спорт за деца с увреждания и деца в риск". Проектът е насочен към деца със слухови проблеми и СОП, съобщиха от СК „Тича" за Moreto.

Земетресение с магнитуд 6,6 край остров Фиджи

Не издавано предупреждение за опасност от цунами

Малкият син на Влади Априлов не участва в тв шоу заради баща си

Всеки ден една възрастна жена излиза от къщата си и отива до най-близката будка за вестници, за да си вземе Всеки ден една възрастна жена излиза от къщата си и отива до най-близката будка за вестници, за да си вземе "24 часа". Денят минава в това - да прочете всичко по страниците от начало до край. Дори когато е много зле и не може да излиза от вкъщи, специален таксиметров шофьор купува вестника вместо нея и го носи в дома . Често жената вижда по

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване