Русия обвини Запада в информационна блокада за Украйна

Дори в кръговете на ОССЕ никой не знаел, че в Украйна се пролива кръв и армията стреля по невъоръжени хора, се казва в изявление на руското външно министерство, като се иска настоятелно ОССЕ и Съветът на Европа веднага да дадат обективна оценка на случващото се в Украйна

Жител на село Розово: Незаслужено ни сложиха на стълба на позора

/КРОСС/ "Дойдоха вечерта и дадоха списък, че някакви сирийци са настанени от някакъв бизнесмен в селото. Още същият ден, на 24 април, събрахме над 500 подписа против тяхното настаняване." Това каза в предаването по Нова ТВ, „Всяка неделя" Христо Христов от село Розово. "Не ни беше представен никакъв документ от Агенцията на бежанците, че такива ще бъдат настанени в нашето село", добави той. "На 25 април хората се събраха пред къщата, където бяха настанени 17-те бежанци. Не знам кой покани телевизията и това събиране беше отразено. На 26 април бежанците вече си бяха тръгнали от селото", добави той. "Аз в този момент не бях на въпросното събиране и видях това, което видяха и всички по телевизиите и в което аз не видях нищо укорително. Кметицата каза, че бежанците не са имали документи и едва след настаняването им е щяло да им бъдат издадени такива", разясни той. "Хората в нашия регион са били жертва на грабежи, изнасилвания и така нататък и страхът от подобни възможни случки го има и в Розово", каза Христо Христов. "Ние първо не знаехме бежанците дали са сирийци, изобщо не знаехме какви са и затова се страхувахме. В момента хората от селото не са спокойни, понеже бяха сложени незаслужено на стълба на позора", заяви жителят на селото.    

Избират изпълнител за ремонта на Военноморския клуб във Варна

Правителството вече е взело решение и тече процедура за избор на изпълнител за ремонта, от който се нуждае спешно сградата на Военноморския клуб (бившето ДНФ) във Варна. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, който беше във Варна и наблядава заключителния ден от регатата „Тол Шипс”.

Фараж: Разширяването на ЕС докара организирана престъпност

/КРОСС/ "Приемането в ЕС на страни от бившия Варшавски договор, като Румъния, създаде врата за организираната престъпност", заяви лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж, цитиран от "Гардиън". Присъствието на румънци във Великобритания представлява заплаха за страната, отбеляза Фараж и предупреди за опасността от епидемия на организираната престъпност. "Отворихме вратите си за страни, които още не са се възстановили от комунизма, и се опасявам, че това стана врата за организираната престъпност. Всички знаят това. Никой не се осмелява да го каже", заяви той. Фараж е обезпокоен и от имиграцията от първите осем страни от Варшавския договор, които се присъединиха към ЕС през 2004 г., но забележките му изглежда са насочени към Румъния и България, които се присъединиха към ЕС през 2007 година. Причината е, че двете страни са по-слабо развити икономически, отбелязва вестникът, цитиран от Преса. Фарадж отрече обвиненията, че партията му е расистка.  

Стартира новата гръцка обществена телевизия

Тази вечер се очаква старта на NERIT – новата гръцка обществена телевизия, съобщи нейният президент Георгиос Прокопакис пред агенция АНА.

Модно: дървена дограма за очите!

На малката китна софийска улица “Дунав”, в близост до Сточна гара, в стара кооперация, се откроява врата с изрисувани очила на нея и логото dWOOD. Там се намира ателието, в което се изработват единствените дървени слънчеви очила в България.На входа, усмихнат и дружелюбен, сякаш се познаваме цял живот, ни посреща Димо Димов - момчето, ... На малката китна софийска улица “Дунав”, в близост до Сточна гара, в стара кооперация, се откроява врата с изрисувани очила на нея и логото dWOOD. Там се намира ателието, в което се изработват единствените дървени слънчеви очила в България.На входа, усмихнат и дружелюбен, сякаш се познаваме цял живот, ни посреща Димо Димов - момчето, ...

Градушка с различна големина на ледените зърна падна в Силистренско

Градушка с различна големина на ледените зърна падна в Силистренско. По информация от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав  гра...

Ван Гаал иска Робен в Манчестър Юнайтед

Полузащитникът на Байерн Ариен Робен може да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, съобщава ESPN. Бъдещият треньор на английския шампион Луис ван Гаал познава добре изявите на сънародника си от п...

Етажи и мазета на 25 къщи остават наводнени в село Долни Лом

Приземни етажи и мазета на 25 къщи остават наводнени в село Долни Лом, община Чупрене, каза Михаил Михайлов, кметски наместник на населеното място. Той посочи, че през изминалата нощ в селото е падна...

Янкова: Само обединени можем да печелим от земята

/КРОСС/ "Обединяване на земеделската земя и създаване на кооперации е бъдещето на малките населени места в Родопите и колкото по-бързо се обединим, толкова по-добри ще са резултатите за поминъка на местното население." Това заяви депутатът от Коалиция за България Дора Янкова, която проведе серия от срещи в община Баните. В обиколката се включиха и кметът на общината Райчо Данаилов, председателят на Общинския съвет на БСП - Севда Чолакова, общинският съветник от левицата Севдалин Хъшинов и др. Янкова подчерта, че алтернативата за родопските села е възраждане на земеделието и животновъдството, за което има средства, както от националния бюджет, така и от европейките фондове и финансовият инструмент „Водено от общността место развитие", което пилотно ще финансира проекти в област Смолян през новия планов период. Янкова призова хората в трудоспособна възраст да регистрират, кооперации, които да наемат необработваемите земи в населените места. „Само обединени можем да печелим от земята", категорична бе Янкова. Тя изтъкна, че има голям интерес от арабския свят за изкупуване на овче и телешко месо. Редица европейски държави също имат интерес да субсидират отглеждането на местни породи телета. Според Янкова това ще създаде високоплатени работни места. Пенсионерите пък ще могат да получават рента за земята, която дадат за обработване

Станишев: Европа 5 години изнемогва от дясната политика

Българите имат нужда от социална Европа, уверен е той


Станишев: Европа 5 години изнемогна от дясната политика

Българите имат нужда от социална Европа, уверен е той


Бареков става адвокат на Северозапада в Брюксел

Николай Бареков става адвокат на Северозапада в Брюксел. В мое лице имате защитник и в Европа и в националния ни парламент, обеща лидерът на „България без цензура“ на кметовете на Монтана, Криводол и Бойчиновци. Бареков и тримата градоначалници организираха първия етап на националния шампионат по рали-крос, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. Николай Бареков става адвокат на Северозапада в Брюксел. В мое лице имате защитник и в Европа и в националния ни парламент, обеща лидерът на „България без цензура“ на кметовете на Монтана, Криводол и Бойчиновци. Бареков и тримата градоначалници организираха първия етап на националния шампионат по рали-крос, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Минираха шахтата с най-големия оръжеен арсенал в Източна Украйна

/КРОСС/ Шахтата „Володарск" в Донецка област, където се намира най-големият оръжеен арсенал в Източна Украйна, най-вероятно е минирана по заповед на Киев. Това заяви пред „Риа Новости" заместник-ръководителят на Народното опълчение на Донбас Сергей Циплаков. По думите му, информацията е от работници в шахтата. В същото време привържениците на федерализма от региона изпитват остра нужда от оръжие, но в никакъв случай не се планира завземане на шахтата, изтъква още Циплаков. Той е категоричен, че в областта няма оръжие, тъй като армията - знаейки настроенията на хората, го е иззела.Оръжие има само в шахтата, но се охранява изключително сериозно. Там са струпани големи сили, има и вишки със снайперисти.Освен това е минирана и при опит за превземането й ще бъде вдигната във въздуха. Според експерти във „Володарск" може да има между 1 и 3 милиона единици оръжие.И до момента протестиращите поддържат блокадата на изходите от шахтата. Няколко пъти е правен опит с камиони да се извозва оръжие, но по сигнал по няколкостотин души са се събирали и препречвали пътя, разказва още Циплаков.  

Ръст на браковете в Бургаско

Петата година от брака се оказва критична за местните двойки

Българин е новият началник на милицията в Одеса

Българин е новият началник на милицията в Одеса. Информацията е от наши сънародници, които живеят в областта. Новият ръководител на силите за сигурност в Одеса се казва Дмитрий Фучеджи и е назначен тази сутрин. В системата на Министерството на вътрешните работи служи от 1976 г.

Бареков става адвокат на Северозапада в Брюксел

Николай Бареков става адвокат на Северозапада в Брюксел. В мое лице имате защитник и в Европа и в националния ни парламент, обеща лидерът на „България без цензура“ на кметовете на Монтана, Криводол и Бойчиновци. Бареков и тримата градоначалници организираха първия етап на националния шампионат по рали-крос, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. Николай Бареков става адвокат на Северозапада в Брюксел. В мое лице имате защитник и в Европа и в националния ни парламент, обеща лидерът на „България без цензура“ на кметовете на Монтана, Криводол и Бойчиновци. Бареков и тримата градоначалници организираха първия етап на националния шампионат по рали-крос, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

"Калашников" прави нов бранд и сайт за 40 милиона рубли

 Концернът "Калашников" е публикувал обява за създаване на бранд, гласи съобщение на сайт за държавни поръчки. Началната цена на договора е 20 милиона рубли.

Направените заявки ще бъдат разгледани и оценени до 15 май.

Освен това "Калашиников" иска да поръча и създаване на сайт - отново с начална цена 20 милиона рубли.

Концернът "Калашников" бе регистриран през август 2013 г. Той е създаден на базата на две оръжейни предприятия в град Ижевск – Ижмаш и Ижевски механичен завод, част от корпорацията "Ростех".

Продукцията на концерна се изнася в 27 страни по света, в това число САЩ, Великобритания, Германия, Норвегия, Италия, Канада и т.н. /ИТАР-ТАСС

Бареков става адвокат на Северозапада

В мое лице имате защитник и в Европа, и в националния парламент. Това обеща лидерът на партия "България без цензура" на кметовете на Монтана, Криводол и Бойчиновци. Бареков и тримата градоначалници организираха първия етап на националния шампионат по рали-крос.

Георги Първанов: БСП е дама под чехъл на ДПС

"Омръзна ми вече тази теза, че понеже сме различни, работим за ГЕРБ. Те пък са заедно с ДПС. БСП се превърна в една дама под чехъл." Това обяви в неделя пред бТВ бившият президент Георги Първанов по повод обвиненията от ръководството на левицата, че активирането на движението му АБВ работи за победата на опозицията на евроизборите. Първанов не пропусна да отправи и поредните критики към кабинета "Орешарски": "Дълго чакахме кабинетът да започне да работи, но това не стана. Правителството е слабо, с вързани ръце, решенията се взимат в партийните централи". Според него евентуалната оставка на управляващите не е обвързана с резултатите от предстоящия на 25 май европейски вот, а от това как правителството върши своята работа: "Те могат дълго да удържат, но това няма да е полезно за държавата". По повод номинирането на медийния магнат и народен представител от ДПС Делян Пеевски за кандидат за европейски депутат, Първанов коментира, че начинът, по който това е станало показва, че двете управляващи партии не се интересуват от мнението на хората. "Не мога да се примиря с това, че една финансово-медийна империя разполага с цялата власт в държавната машина и не повече от трима души решават всичко", заявии бившият държавен глава.  Той каза още, че не приема закачки от човек, който не се е явил на нито едни мажоритарни избори и е загубил седем като лидер на партия в отговор на думите на Сергей Станишев от събота, че на евроизборите ще стане ясно колко тежи Ивайло Калфин (водач на листата на АБВ – бел.ред.), когато БСП не стои зад него. Помолен да избори пет различия между левицата и АБВ, Първанов заяви, че три от тях са по теми, които социалистите доскоро са подкрепяли – плоският данък, проектът "Белене" и борбата с безработицата. Останалите две пък били приоритети на АБВ – въвеждането на мажоритарен вот и съкращаване на партийните субсидии.

Арестуваха кандидат за евродепутат от НФСБ пред лобното място на Гоце Делчев

/КРОСС/ Гръцки цивилни лица от службите за сигурност задържаха екип на телевизия СКАТ и патриоти от НФСБ в околностите на с. Баница, Серско. Задържаните са Борис Ячев - кандидат за евродепутат от НФСБ и бивш народен представител, Георги Тренчев - общински съветник на НФСБ от Разлог, Павлин Цветков - общински съветник на НФСБ от Правец, репортерката Мария Цветкова и операторът Владимир Савчев от ТВ СКАТ, съобщиха от пресцентъра на НФСБ. На 20 метра от порутената черква, в непосредствена близост до лобното място на Гоце Делчев, убит на днешната дата преди 111 години, българите са спрени, иззети са им документите за проверка, претърсен е автомобилът им. На перфектен гръцки на гърците е обяснена целта на посещението - поклонение на лобното място на Гоце Делчев. В колата при обиска са открити венец и българско национално знаме. Това подтиква гръцките спец полицаи да продължават вече 2 часа с „проверката". На задържаните българи е забранено да снимат с видеокамера и фотоапарати и на практика са арестувани. За случая е сигнализиран българският консул в Солун.  

140 000 българи в чужбина за празниците

Независимо от по-лошото време, от което се оплаквахме в началото на периода, хората пътуват, казва Румен Драганов от Института за анализи и оценки на туризма

Не разбирам политическата реакцията срещу мен, след като съм безпартийна, каза новият председател на Сметната палата

 "Първата реакция на назначението ми, че е политическа, не ме учудва, но нямам разбиране за това, при положение, че предишният председател е член на партия ГЕРБ. А с мен стана проблем, въпреки,  че не съм била член на партия", каза днес по БНР новоизбраният председател на Сметната палата Лидия Руменова.

Тя не скри, че този прием няма да помогне за по-добрата работа на одитната институция, но остава амбицията и Сметната палата да започне да функционира по-добре. Затова Руменова ще разчита и на екипа, който предстои да бъде формиран.

За момента председателят на Сметната палата отказа да съобщи имена на евентуални нейния кандидатури за членове на одитната институция. "При положение, че НС се състои от политици, всеки направен избор на членове, може да се определи като политически. За мен на първо място стоят компетентността и професионализмът. Стилът и методът на работа в унисон с духа на органа, в който ще работи и работата в екип също са важни, каза Руменова коментирайки профила на бъдещите си колеги. Според нея кандидатите следва да могат да отстояват позициите си.

Председателят на Сметната палата не скри, че бъдещото ръководство ще работи сериозно, защото покрай изборът й се е провела кампания, сринала авторитета на институцията. "Един от моите приоритети ще бъде да поставим на нови основи публичността и дейността на тази одитна институция. Подходът не трябва да е да се правят проверки, когато нещо се случи. Ще се стремя някак резултатите от проверките на обществено-значимите, социални програми да стават достояние, за да се предприемат мерки и действия за регулиране на одитирания процес", обобщи Лидия Руменова.

Тя допълни, че когато е работила по проекта за нов закон на Сметната палата, не е знаела, че ще оглави институцията. Според нея с новия закон няма революционни промени в работата на одитния орган.

Руменова подчерта, че предстои сериозна ревизия на Сметната палата, като специално внимани ще се обърне на финансовото осигуряване и за какво е бил харчен бюджета. Според нея сега одитната институция харчи повече пари от години, когато в нея са работили повече хора и са имали по-голям обем работа.

Председателят на Сметната палата изрази мнение, че не е работа на този държавен орган да проверява имотното и финансовото състоянието на публичните фигури, като това по-скоро било работа на данъчната администрация. "Законите трябва да се спазват и работата върви. Няма обаче арсенал и инструментариум, с който проверките да са по-задълбочени и ефективни", допълни Руменова. Като един от приоритетите в работата на Сметната палата тя посочи синхронизират дейностите с другите органи с одитни и контролни функции. 

Яценюк обвини Русия в опит да унищожи Украйна

Насилията в Одеса, при които в петък загинаха повече от четиридесет души, са част от руски план за унищожаване на Украйна. Това заяви украинският премиерarsen_qcenuk.

Онова, което стана в Одеса, е част от плана на Руската федерация да унищожи Украйна и нейната държава, посочи той на пресконференция в Одеса, след като проведе срещи с представители на местните власти и на гражданското общество в града, който е населен с рускоезично население.

Русия изпрати тук хора да създадат хаос, но страната трябва да се обедини и помири, за да не даде възможност на подкрепяните от Москва терористи да разединят нашия народ, добави той.

Целта на Русия е да повтори в Одеса онова, което става в източната част на страната, изтъкна Яценюк. Това е план финансиран и организиран от професионалисти, които манипулираха обикновените хора; нашият съюз ще е най-добрият отговор на тези терористи, отбеляза той.

Премиерът заяви, че след събитията на 2 май всички началници на милицията в града са уволнени за неизпълнение на задълженията им и ще бъдат заменени.

В богатите и индустриално развитите части на Източна Украйна, в които живее руско и рускоговорящо население, избухна бунт срещу властта в Киев, която се контролира в момента от хора, идващи от икономически изостаналите западни региони, желаещи асоциация с Европейския съюз.

Населението от Източна Украйна не е съгласно с решението на новата киевска власт да забрани руския език, а също така се страхува, че асоциирането с Брюксел ще донесе бедност и безработица, защото много от местните заводи, ориентирани към руския пазар, ще трябва да затворят врати.

Насилието от Източна Украйна се премести и в пристанищния град Одеса, където украински националисти нападнаха местни проруски активисти. В резултат на сблъсъците активистите бяха обградени в Профсъюзния дом на града и подпалени. Над 42 души загинаха и 125 бяха ранени, пише actualno.com.

Aрсенал победи Уест Бромич и се класира за Шампионската лига

Оливие Жиру вкара единствения гол за победата на Арсенал с 1:0 над Уест Бромич, след която "артилеристите" със сигурност ще играят в Шампионската лига през следващия сезон. Уест Бром пък все...

Идилията се разпада на вечеря

Историите с официалните вечери не винаги минават гладко. За какво са патешките филета, боровинковият сос, кристалният сервиз, идеалните деца, когато майката е спала с най-добрия приятел на мъжа си. А освен това идва и съмнението, че синът /Антон Григоров/ не е от баща му /Ивайло Герасков/, а от приятеля /Пламен Манасиев/ на майката. Историите с официалните вечери не винаги минават гладко. За какво са патешките филета, боровинковият сос, кристалният сервиз, идеалните деца, когато майката е спала с най-добрия приятел на мъжа си. А освен това идва и съмнението, че синът /Антон Григоров/ не е от баща му /Ивайло Герасков/, а от приятеля /Пламен Манасиев/ на майката.

Безплатно лечение за хората без осигуровки обещава Бареков

Трайно безработните ще се пенсионират по облекчен режим


Излезе първата у нас Библия за незрящи

Първата Библия, издадена на Брайлово писмо у нас, вече е факт. Последният том бе представен в Центъра за слепи в Пловдив. Библията за незрящи хора се издава и в аудиовариант за тези, които не умеят да четат Брайловото писмо. 14 години са били необходими за отпечатването на първата Библия на Брайлово писмо у нас.

Вторият най-богат човек в света купува "Мобилтел"

 Вторият по богатство в света - мексиканският магнат Карлос Слим - скоро ще прибави „Мобилтел“ към империята си. Компанията на Слим „Карсо телеком“ внесе документи в Комисията за защита на конкуренцията, с която иска разрешение да придобие контрол върху „Телеком Аустрия“, собственик на българския мобилен оператор, пише „Преса“.

Бизнесменът, чието богатство се оценява на $70,8 млрд., трябва да получи зелена светлина за сделката от всички държави, където действа „Телеком Аустрия“. Това са България, Австрия, Словения, Сърбия, Хърватия, Македония, Беларус и Лихтенщайн.

„Карсо телеком“ е регистрирана в Холандия и е 100% притежание на „Америка Мовил“ - телекомуникационния гигант на Карлос Слим.

Преди седмица „Америка Мовил“ се договори с австрийското правителство да придобие контрол върху „Телеком Аустрия“ чрез увеличение на капитала с 1 млрд. евро. Досега мажоритарен собственик на компанията беше австрийската държава.

Вредите от либералния модел на възпитание

Липсата на дисциплина е сериозен проблем


6800 учители са в пенсионна възраст

6 800 български учители са в пенсионна възраст. Ако те решат да се оттеглят, някой кой да ги замести.

Градушка с размер на яйце се изсипа над Силистра

Пороен дъжд и градушка се изсипаха над Силистра. За минути улиците побеляха от ледени късове с размер на яйце. Има щети по сгради и автомобили, пороят е извлякъл и асфалтова настилка. Унищожена е селсокостопанска реколта. Местни жители коментираха, че подобна стихия не е връхлитала областта от над 20 години.

Градушка валя и в няколко села на общините Силистра и Главиница. Пораженията от стихията тепърва ще се установяват, предаде БНР.

Дивизиева замесена в ”обидно видни” измами

 Началникът на кабинета на премиера Орешарски, Мария Дивизиева, е разпитвана няколко пъти през последните три години, заяви прокурор Стоил Тойчев пред bTV. „Първоначално беше доста по-склонна да съдейства и в първите си показания сподели доста неща, но след като се консултира с адвокат, зае друга позиция“, обяснява Тойчев.

Името на Дивизиева „изплува“ в скандалното разследване срещу председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и на Военно-апелативния съд – Петър Петков.  Двамата са обвинени в злоупотреба с еврофондове. Преди пет години двамата магистрати печелят поръчка, финансира от Европа, за интернет мрежа във военните съдилища.

Поръчката минава през дирекция Оперативна програма „Административен капацитет“, оглавявана от настоящия началник на кабинета на премиера Орешарски Мария Дивизиева, посочва ВTV. Според прокуратурата, почти целият проект е бил подменен. Съставени били нови документи със задна дата. Направени са фрапантни нарушения по договора. Замесени са десетина души.

IT-специалисти са били наети, преди проектът да е одобрен. Плаща им се авансово. Преди второто, обаче, става ясно, че законът е нарушен, защото не е проведена обществена поръчка. Магистратите веднага организират такава, но със задна дата. Разбиват бюджета на части, за да могат да заобиколят закона.

„Няма как да се проведат девет независими обществени поръчки и бюджетът на печелившите оферти на независимите участници да са абсолютно еднакви. И съвсем случайно сборът на печелившите оферти да дава до лев сборът по дейността“, обяснява прокурор Стоил Тойчев и допълва:  „Изкушавам се да цитирам г-н Пенгезов, който каза, че всеки може колкото може“.

„Това е направено по толкова обидно, демонстративно виден начин, от чувство за безнаказаност. Защото в нашето общество има една прослойка от безнаказани. Чувстват се като богове“, отбелязва Тойчев.

И докато окомплектоването на отделните обществени поръчки се прави от съдиите, няма как подмяната на документите да стане без управляващия орган. „Точно това е бил ангажиментът, който е поела Мария Дивизиева – подмяната на документацията в управляващия орган да стане безпроблемно“, посочва още обвинителят.

Шарън Стоун се съблече и на 56 години

Шарън Стоун се съблича на 56 години. Холивудската звезда за пореден път доказа на цял свят, че даже и наближавайки 60-те, една жена може да бъде сексапилна. Тя се снима по бельо за италианското издание на списанието GQ.
Нейните откровени фотографии украсиха обложката на поредния брой на популярното списание. Шарън Стоун се съблича на 56 години. Холивудската звезда за пореден път доказа на цял свят, че даже и наближавайки 60-те, една жена може да бъде сексапилна. Тя се снима по бельо за италианското издание на списанието GQ. Нейните откровени фотографии украсиха обложката на поредния брой на популярното списание.

Местан: В европейска България да мога да кажа две думи на майчин език

/КРОСС/ "Минаха 25 години от онези трагични и героични събития на 1989 г., без които днес дълбоко се съмнявам дали България щеше да е в Европейския съюз и дали, въобще щяхме да правим избори за български представители в Европейския парламент." Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в село Ябланово, Котелско, където бе даден старт на предизборната кампания на партията. Лидерът на ДПС определи кандидатите за евродепутати като изключителни професионалисти и убедени в каузата на ДПС. Вторият кандидат в листата за евроизборите Делян Пеевски обаче не се появи на откриването. На събитието присъстваха всички останали кандидати за евродепутати в листата. Представяйки поименно кандидатите, председателят на партията Местан кратко уточни, че за съжаление Пеевски не е е имал възможност да присъства днес. "Ако някой, някога, някъде си помисли да посегне върху тези права, гласът на нашите евродепутати ще се чува от високата трибуна на Европа", закани се Местан. Той обясни, че основната задача, която ДПС поставя пред бъдещите си представители в Европейския парламент е да обърнат погледа на европейската политика и към малките населени места и малцинствени квартали, дребния земеделски производител, за да бъде Европа за всеки български гражданин

Близо 2 трлн. евро струвало обединението на Германия

Жителите на бившата ГДР имат с една трета по-нисък жизнен стандарт от тези на бившата ФРГ

Земетресение на 36 км от София

 Ново земетресение, за щастие сравнително слабо, разлюля земята близо до столицата ни София, съобщи Националният сеизмологичен център.
Трусът е бил с магнитуд 2,6 по Рихтер, а епицентърът се е намирал на 36 километра на югоизток от столицата. Земетресението е било с дълбочина 10 километра, няма данни да е причинило щети. Земетресението се е случило малко след 5 сутринта.

Избягалите затворници са в Бургас, твърди местен сайт

Двамата затворници, които избягаха от софийския централен затвор Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез, се укриват в Бургас, съобщава регионалният сайт e-burgas.com.
Според анонимни информатори на полицията, техният маршрут е планиран през Родопите, Сакар, Странджа планина с бягство през Южното Черноморие. Двамата затворници, които избягаха от софийския централен затвор Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез, се укриват в Бургас, съобщава регионалният сайт e-burgas.com. Според анонимни информатори на полицията, техният маршрут е планиран през Родопите, Сакар, Странджа планина с бягство през Южното Черноморие.

Два цирка гостуват в момента във Варна

Два цирка могат да гледат в момента жителите и гостите на Варна. От 2 май цирк "Орбита" е опънал шапито си над стадион "Локомотив" в непосредствена близост до бул."Сливница". Представленията са от 18.

БСП е дама под чехъл – чехълът на Пеевски

 „Трябва да имаш доста високо самочувствие да кажеш, че си на по-високо ниво от досегашния президент“. Така лидер на АБВ Георги Първанов коментира пред bTV вчерашното изказване на Сергей Станишев, че грешката на експрезидента е, че поставя личността си над каузата и къса жива плът от левицата.

БСП „играе“ заедно с ДПС, заяви още Първанов. „Нещо повече, в момента „Позитано“ поставя БСП в положението на дама под чехъл, защото всичко се командва от ДПС. В частност от Делян Пеевски“.

„Не приемам закачката от лидер, който е загубил всички възможни избори. Не приемам да се крие, ако той има мажоритарните, личните качества, моля да заповяда да си премерим силите“, каза още Георги Първанов.

Бургаски сайт: Избягалите затворници са в града

Двамата затворници, които избягаха от софийския централен затвор Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез, се укриват в Бургас, съобщава регионалният сайт e-burgas.com.
Според анонимни информатори на полицията, техният маршрут е планиран през Родопите, Сакар, Странджа планина с бягство през Южното Черноморие. Двамата затворници, които избягаха от софийския централен затвор Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез, се укриват в Бургас, съобщава регионалният сайт e-burgas.com. Според анонимни информатори на полицията, техният маршрут е планиран през Родопите, Сакар, Странджа планина с бягство през Южното Черноморие.

Яхта под български флаг води в "Тол шипс"

Времето не помага в първия състезателен ден


iPhone стана тотален хит в развиващите се страни

В края на миналата година в Бразилия, Русия, Индия и Китай са били продадени повече смартфони на Apple, отколкото във всички развити икономики


Английски граф продава природнa местност, за да си плати данъците

Бленкатра (Blencathra ) или позната още като Садълбек (Saddleback) се продава от Графа на Лонсдейл, за да си плати данъците от 9 милиона паунда след смъртта на баща му. Продаваната местност е част от Lake District наричана още The Lakes (Езерата) - хълмиста местност с езера разположена в регион Северозападна Англия. Бленкатра е обявена за продажба на цена от 1,75 милиона паунда. Бъдещият й купувач със сигурност ще се сдобие с една от най-ценните в Англия природни местности. Да не забравяме факта, че все пак ще притежава имот на благородници, който се предава през поколенията от векове. Освен всичко друго той ще носи и титлата Лорд заради своето владение и ще се сдобие с герба на семейството, а освен всичко това щ в цената влизат и всички животински видове, които населяват тази земя. Обявената за продан планина е една от най-хубавите и разпознаваеми части от цялата местност, която е скицирана и от художника Алфред Уейнрайт. Графът на Лонсдейл, Хю Лоутър, е принуден да се опита да продаде още и около 2700 акра земя в Къмбрия, за да погаси натрупаните внушителни по своя размер данъци. Бъдещият собственик на Бленкатра ще притежава 5471 овце, 732 диви прасета и 200 агнета, както и ще бъде Лорд. Цената, която е обявена за Бленкатра всъщност би стигнала за един „скапан" апартамент в най-луксозния квартал на Лондон - Найтсбридж, пише Actualno.    

Наш педиатър обвинен в педофилия в Гърция

47-годишният български педиатър Светлозар Захариев е обвинен в педофилия от районната прокуратура в Йоанина, Гърция, съобщава електронното издание "Български новини".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване