"Челси" окончателно предаде битката за титла след равенство с "Норич"


"Челси" окончателно загуби шансове в борбата за титлата, след като допусна нулево равенство при домакинството на борещия се за оцеляване "Норич". 

Лондончани събраха 79 точки след предпоследния си мач за сезона и изостават с една точка от "Манчестър сити" и "Ливърпул", които обаче ще изиграят по още две срещи. 

Въпреки престижното равенство резултатът е негативен и за "Норич", тъй като "канарчетата" остават в зоната на изпадащите с 33 точки. Те изостават с две от...

Юри Васев: Носят пари на отборите, които играят срещу "Миньор"

Носят се пари на футболните отбори, които се изправят срещу "Миньор". Това каза пред ZaPernik.com след днешния мач старши - треньорът на жълто - черните Юри Васев.

В днешния футболен двубой "Миньор" разгроми с 3 : 1 гостите от "Чепинец" (Велинград). Ето какво каза Юри Васев като коментар за изиграния мач:

"Поздравявам момчетата за победата и за отличната игра. Може би този ни е един от най - качествените мачове. Само от едно...

Продължава

Видео: "Леванте" завърза битката за титлата с победа срещу "Атлетико"


Лидерът в испанското първенство "Атлетико" (Мадрид) допусна неочаквана загуба с 0:2 при гостуването на "Леванте" и изпусна ценни точки в борбата за титлата. 

"Дюшекчиите" все още държат нещата в свои ръце, но се нуждаят от шест точки в последните си два мача с "Малага" и "Барселона", за да станат шампиони за първи път от 1996 г. 

Четвъртата загуба през сезона остави отбора на Диего Симеоне с 88 точки, а градският съперник "Реал" има 82 с два мача по-малко. При равенство в...

"Леванте" завърза битката за титлата с победа срещу "Атлетико"


Лидерът в испанското първенство "Атлетико" (Мадрид) допусна неочаквана загуба с 0:2 при гостуването на "Леванте" и изпусна ценни точки в борбата за титлата. 

"Дюшекчиите" все още държат нещата в свои ръце, но се нуждаят от шест точки в последните си два мача с "Малага" и "Барселона", за да станат шампиони за първи път от 1996 г. 

Четвъртата загуба през сезона остави отбора на Диего Симеоне с 88 точки, а градският съперник "Реал" има 82 с два мача по-малко. При равенство в...

Важните факти за гръдните импланти

Има много опасности, които трябва да знаете


Руски комунист прецаква "Левски" за договор с "Газпром" със закон

Съществуващият все още само като добро пожелание вариант за евентуален спонсорски договор между Съществуващият все още само като добро пожелание вариант за евентуален спонсорски договор между "Газпром" и "Левски" може да бъде предотвратен от законова забрана. Вестник "Известия" съобщава, че депутатът в Държавната дума от комунистическата партия Вадим Соловьов разработва проект за закон, с който ще бъде спряно правото на държавни компании,

Оперират звезда на Чили преди световното

Полузащитникът на Ювентус и националния отбор на Чили Артуро Видал може да се наложи да се подложи на операция на менискуса преди старта на световното първенство в Бразилия през юни. Звездата на "...

Йешич четка ЦСКА: Ако сгрешиш, те наказват

Литекс е паднал от ЦСКА, защото не си е вкарал положенията. Това гениално прозрение направи след мача треньорът на "оранжевите" Миодраг Йешич. "Основната причина за загубата е, че изпус...

Увеличаване на цените на горивата през юни

В края на юни се очаква покачване на цените на горивата. Предвижда се увеличението на цените на бензина и дизела да е с няколко стотинки, но при задълбочаване на кризата в Украйна увеличението може да е по-сериозно, съобщават експерти, цитирани от bTV. По цени на бензина сме в дъното на класацията в Европа. Един литър бензин у нас е около 2.50 лева, а в Италия и Дания е например около 1.80 евро. При плавно увеличаване на цените на горивата, цените на билетите няма да поскъпнат, посочват превозвачите. Според потребителите обаче проблемът не е толкова в цената на горивата, колкото в качеството им. В България се слагат много примеси в горивото на самите бензиностанции, коментират професионални шофьори. В същото време експертите уверяват, че горивата в България са на европейско ниво. Качеството на горивата се контролира стриктно от техническите власти. Правят се многократни проверки по всички бензиностанции и на изхода на рафинерията горивото е със същото качество, каквито са изискванията на ЕС, обясни изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Според шофьорите обаче разлика в качеството на горивата в България и в други държави в ЕС има, което се вижда много ясно по спада на разхода на гориво извън страната.

Жълто - черна победа в Перник! Миньор разгроми с 3 : 1 отбора на Чепинец (Велинград)

Жълто - черната футболна сила "Миньор" победи с 3 : 1 гостуващия в Перник отбор на "Чепинец" (Велинград), предаде човек на ZaPernik.com.

Мачът се изигра на терена на стадион "Миньор" пред погледите на над 800 зрители. Миньорците Илиян Илиев, Томислав Павлов и Мартин Найденов вкараха победните голове.

"Поздравявам момчетата за победата и за отличната игра. Може би този ни е един от най - качествените мачове. Само от едно...

Продължава

Атентати в Найроби

Мощни експлозии отекнаха днес в два автобуса в кенийската столица Найроби, предизвиквайки жертви, предаде АФП, като се позовава на Червения кръст и на кенийската полиция.

Ценностите на Европа се свеждат до гей браковете

Различният глас в европарламента иска да бъде лидерът на Атака Волен Сидеров.

Насилието в Одеса е част от руски план за унищожение на Украйна

Яценюк: Това е план, организиран и финансиран от професионалисти


"Локомотив" (София) се спаси след победа срещу "Славия"


Футболистите на "Локомотив" (София) победиха "Славия" с 2:0 в двубой от втората плейофна седмица и си гарантираха мястото в А група през следващия сезон. 

С успеха в столичното дерби "железничарите" събраха 51 точки и преди последните си два мача имат преднина от седем точки пред "Черноморец". 

"Локомотив" вкара попаденията си десет минути след началото на мача и десет минути преди края чрез двамата си най-резултатни играчи през сезона - Маркиньос и Димитър Илиев.
...

Скачат цените на горивата

Украинската криза може да ги оскъпи повече

Страшна градушка в Силистра и Шумен

Страшна градушка падна в Силистра, съобщи читателката на Страшна градушка падна в Силистра, съобщи читателката на "24 часа" Анета Кирова, която изпрати и снимки до онлайн редакцията. Новината за бедствието бе потвърдена и от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Едрите ледени късове са нанесли големи поражения. В момента през страната преминава циклон и това е причината за

Резиденция на Живков, ползвана от Мишо Бирата, на тезгяха

Огромен интерес от потенциални купувачи, включително и от румънски бизнесмен, има към обявената на търг от съдия-изпълнител бивша резиденция на Тодор Живков в лесопарк Липник край Русе. Това съобщиха от съдебната палата в крайдунавския град. Стартовата цена за наддаването е 400 000 лв.

Железничарите подготвят ефективна стачка

Служители в железниците подготвят ефективна стачка и причината за това е, че заплатите не са увеличени и се провали подписването на новия колективен трудов договор на работниците в Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Майсторски голове, нова суха мрежа и 2:0 за ЦСКА срещу Литекс

ЦСКА победи Литекс с 2:0 в битката за второто място в "А" група. На "Българска армия" продължиха впечатляващия си рекорд и отново не допуснаха гол, като единствен Лудогорец е вкарв...

Ходжсън забрани жените и децата на Мондиала

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че играчите му трябва да са подготвени за факта, че по време на световното първенство те няма да могат да виждат семействата си. "По време на Световнат...

Градушка колкото орех падна в Силистренско

Пороен дъжд и градушка с размер на орех се изсипа над Силистра и Сунгурларе. Ледените късове са натрошили стъкла на автомобили и са нагънали покриви на коли в Силистра. Нанесени са щети и върху селскостопанската продукция, заяви ръководителката на Опитната станция по кайсията в Силистра доц. Люляна Иванова, цитирана от bTV. Най-вероятно са нанесени щети по разсада на различни растения и по тютюна. Нараняването по кайсиите може да доведе до гниене, посочи Иванова. По думите на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев все още не е ясно дали има нанесени щети по разсадения тютюн и какви са те.

Градушка като орех удари Шумен

Ледени зърна с големина на орех падаха от небето над Шумен тази вечер, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Доц. Сотир Марчев: Здравето зависи и от зодиите ни

- Доц. Марчев, за повечето хора да вярваш в зодии е знак за наивност. Но напоследък излизат научни резултати за връзки между рождената дата, здравето и житейската реализация. Доказани ли са?  - Със сигурност нашето здраве се влияе от датата ни на раждане, казано по друг начин, зодиите влияят върху здравето. - Доц. Марчев, за повечето хора да вярваш в зодии е знак за наивност. Но напоследък излизат научни резултати за връзки между рождената дата, здравето и житейската реализация. Доказани ли са? - Със сигурност нашето здраве се влияе от датата ни на раждане, казано по друг начин, зодиите влияят върху здравето.

Няма съдържание в голяма част от партиите, смята Ивайло Калфин


Няма съдържание в голяма част от партиите, каза днес по Нова телевизия кандидатът за евродепутат от АБВ Ивайло Калфин. Според него, евроизборите са свързани с фалшивата реклама.
 
"Има четири-пет водачи на листи, които нямат намерение да отидат като евродепутати в Брюксел. Такъв е Станишев, Дончев, Бареков, незнам дали и Сидеров ще плува в европейски води", допълва Калфин. Той вече се бил примирил, че лидерски дебат на тези избори няма да има.
 
Ивайло Калфин смята, че в...

15-годишен българин направи реми срещу Карпов

Престижно реми срещу бившия световен шампион Анатолий Карпов направи 15-годишният състезател на великотърновския ШК Етър и ученик в ПМГ "Васил Друмев" - Емил Стефанов. Това стана днес в морския ни курорт Албена по време на сеанс, който руският гросмайстор изнесе на 22 дъски срещу 20 талантливи български деца и двама руски шахматисти.

Освобождават бунтовниците от Хомс

Сирийският режим и бунтовниците постигнаха споразумение за освобождаването на бунтовници, обсадени от 2 години в центъра на Хомс, предаде АФП.

Цитат на деня Известни сме, че имаме характер


Атака е известна, аз съм известен, че имаме характер.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров в отговор на въпрос във "Всяка неделя", защото хората да гласуват за "Атака" на евроизборите
Според него битката сега е глобализъм-антиглобализъм. ПЕС и ЕНП са двете ръце на масонската ложа Европейска комисия. 

Знаците, че можете да му се доверите

8 признака, че този мъж наистина е надежден


И румънец пожела резиденцията на Тато

И румънски бизнесмен участва в търга за резиденцията на Тодор Живков в парк "Липник" край Русе.

Майка алармира за кърлежи в парка на Владиславово

На върволица кърлежи се е натъкнала по време на разходка с дъщеря си в парка на „Владиславово” Емилия Минчева. Жената забелязала акарите докато с детето били в градинките край ОУ „Свети Патриарх Евтимий”. За да предупреди за рисковете, майката е използвала социалната мрежа, където е споделила за нашествието от кръвосмучещите паразити.

Арестуваха български лекар за детска порнография в Гърция

Мъжът заснемал прегледите на децата, след което ги пускал в специализирани интернет страници

71 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди

На 4 май се навършват 71 години от рождението на легендарния футболист на Левски и българския национален отбор Георги Аспарухов-Гунди. Идолът на "синята" агитка е роден през 1943 г. в софийския кв. "Редута". Играе в детския, а след това и в юношеския отбор на Левски. Печели шампионската титла с юношите през 1960 и 1961 г. През 1960 г., когато е приет в първия отбор на "сините", Гунди е едва на 17 години. Дебютира през пролетта на същата година, а първия си гол отбелязва на 28 септември срещу Ботев в Пловдив (1:1). От пролетта на 1962 до есента на 1963 г. играе в Ботев, тъй като отбива военната си служба. След като се завръща в Левски, печели три шампионски титли през 1965, 1968 и 1970 г. и три купи на страната през 1967, 1970 и 1971 г. Последният му мач в първенството е на 28 юни 1971 г. срещу ЦСКА (1:0), a последният му гол е на 13 юни 1971 г. срещу Етър във Велико Търново (1:1). Гунди отбелязва хеттрик в легендарното Вечно дерби с ЦСКА през 1968 г., когато "сините" разгромяват съперниците си със 7:2, въпреки че "червените" вече са фактически шампиони. През 1999 г. Аспарухов посмъртно е обявен за най-добрия български футболист за ХХ век. По време на церемонията по поднасянето на венци пред паметника му на Герене съпругата на Аспарухов – Величка призна, че се вълнува от задаващия се юбилей на Левски. "Неуспехите вървят заедно с успехите. Отборът сега може да е в криза, но сме на 100 години, а с това могат да се похвалят много малко клубове. Георги би се чувствал прекрасно на юбилея на Левски. Смятам, че ще бъде грешка, ако се смени името на стадиона. Той не го заслужава и това ще е подигравка с Георги", сподели още тя.

71 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди

На 4 май се навършват 71 години от рождението на легендарния футболист на Левски и българския национален отбор Георги Аспарухов-Гунди. Идолът на "синята" агитка е роден през 1943 г. в софийския кв. "Редута". Играе в детския, а след това и в юношеския отбор на Левски. Печели шампионската титла с юношите през 1960 и 1961 г. През 1960 г., когато е приет в първия отбор на "сините", Гунди е едва на 17 години. Дебютира през пролетта на същата година, а първия си гол отбелязва на 28 септември срещу Ботев в Пловдив (1:1). От пролетта на 1962 до есента на 1963 г. играе в Ботев, тъй като отбива военната си служба. След като се завръща в Левски, печели три шампионски титли през 1965, 1968 и 1970 г. и три купи на страната през 1967, 1970 и 1971 г. Последният му мач в първенството е на 28 юни 1971 г. срещу ЦСКА (1:0), a последният му гол е на 13 юни 1971 г. срещу Етър във Велико Търново (1:1). Гунди отбелязва хеттрик в легендарното Вечно дерби с ЦСКА през 1968 г., когато "сините" разгромяват съперниците си със 7:2, въпреки че "червените" вече са фактически шампиони. През 1999 г. Аспарухов посмъртно е обявен за най-добрия български футболист за ХХ век. По време на церемонията по поднасянето на венци пред паметника му на Герене съпругата на Аспарухов – Величка призна, че се вълнува от задаващия се юбилей на Левски. "Неуспехите вървят заедно с успехите. Отборът сега може да е в криза, но сме на 100 години, а с това могат да се похвалят много малко клубове. Георги би се чувствал прекрасно на юбилея на Левски. Смятам, че ще бъде грешка, ако се смени името на стадиона. Той не го заслужава и това ще е подигравка с Георги", сподели още тя.

Влюбена двойка оцеляла по чудо в буса-ковчег край Русе

Влюбена двойка оцеля по чудо в жестоката катастрофа с пътнически автобус край Сливо поле. Това разказа пожелала анонимност девойка пред ehograf.info, която седяла до една от загиналите жени. „Когато се качихме на гарата в Русе, помолих едната от жените, която сега е мъртва, да си разменим местата, за да седнем един до друг с приятеля ми“, Влюбена двойка оцеля по чудо в жестоката катастрофа с пътнически автобус край Сливо поле. Това разказа пожелала анонимност девойка пред ehograf.info, която седяла до една от загиналите жени. „Когато се качихме на гарата в Русе, помолих едната от жените, която сега е мъртва, да си разменим местата, за да седнем един до друг с приятеля ми“,

Ювентус спазари Луиш Нани за 5 млн. евро

Ювентус купи полузащитника на Манчестър Юнайтед за 5 милиона евро.

Волейболният ЦСКА обърна Левски от 0:2 до 3:2, трети мач решава титлата

ЦСКА-Демакс победи Левски с 3:2 гейма във втората шампионатна среща между двата тима.Двубоят бе доста оспорван, като и двата тима показаха равностойна игра. "Сините" спечелиха първите два ге...

Челси се издъни срещу Норич и загуби шансове за още един трофей

Челси не успя да победи застрашения от изпадане Норич у дома. Двубоят на "Стамфорд бридж" завърши 0:0. За "канарчетата това бе първа точка от 22 март насам. Те бяха в серия от пет поред...

Канада наложи санкции срещу 16 руски компании

Министър-председателят на Канада Стивън Харбър обяви налагането на нови санкции в отношенията с Русия, предаде ИТАР-ТАСС. В съобщение на пресслужбата на канадското правителство се казва: "Мерки...

Жандармерията по селата на крак и в почивните дни

/КРОСС/ Патрулите на жандармерията по селата са на крак и в почивните дни. Униформените продължават с денонощните обиколки заради набезите на обирджии. Крадци на дребно и шофьори без книжки са основният контингент на жандармерията, откакто тя влезе в селата, предава бТВ. Скоро в патрулите из селата ще се включат и първите местни шерифи, наемани от бюрата по труда срещу 340 лева месечно.  

"Калашников" прави нов бранд и сайт за 40 милиона рубли

Концернът "Калашников" е публикувал обява за създаване на бранд, гласи съобщение на сайт за държавни поръчки. Началната цена на договора е 20 милиона рубли. Направените заявки ще бъдат разгледани и оценени до 15 май. Освен това "Калашиников" иска да поръча и създаване на сайт - отново с начална цена 20 милиона рубли.

В Донецк си сформират армия

Вече са се записали 1000 доброволци

"Билд": ЦРУ и ФБР подпомагат властите в Киев срещу сепаратистите

Агенти на ЦРУ и ФБР помагат на новите киевски власти да се справят с безредиците в югоизточната част на Украйна, съобщава германският вестник "Билд" в неделя, цитиран от "Риа Новости". Според изданието десетки служители на американските специални служби, по нареждане на правителството на САЩ, помагат на Киев да създаде дееспособна система за опазване на обществения ред и да прекрати насилието в югоизточната част на страната. Група експерти се занимават с разследване на финансови престъпления и издирване на капиталите, изнесени от страната по време на управлението на президента Виктор Янукович, пише "Билд". Изданието припомня, че шефът на ЦРУ Джон Бренън посети Киев миналия месец. След среща с него украинските силови структури взеха решение за започване на спецоперация срещу проруските сепаратисти в югоизточна Украйна. По-късно говорителката на Държавния департамент Джен Псаки заяви, че визитата на Бренън в Киев е представлявала обичайна практика и че шефът на ЦРУ не е оказвал подкрепа на новата власт на Украйна за провеждане на тактическа операция на територията на страната.

Тонев: Навсякъде по света да работиш в спешната помощ е въпрос на престиж

/КРОСС/ "В началото на промените вярвах, че за няколко години България ще направи поне основните крачки, ако не във всички области, то поне в медицината и здравеопазването." Това каза в предаването по bTV, „Нека говорят" ген. Стоян Тонев, зам.-кмет на София по здравеопазването. "Tрябва радикална промяна, за да се решат проблемите в спешната помощ. Тя не включва само закупуването на 100 линейки. Нужно е 100% вдигане на заплатата, защото сега лекар с две специалности взима 700 лева", заяви зам.-кметът. „ Ако ние искаме да имаме на средно ниво бърза помощ, ние трябва не с 10%, а със 100% да вдигнем заплатите на работещите там. Навсякъде в света да работиш в спешната помощ е въпрос на престиж", категоричен бе ген. Тонев.  

Градушка като яйце в Силистра, дъжд удави Плевенско

Пороен дъжд и градушка се изсипаха над Силистра. За минути улиците побеляха от ледени късове с размер на яйце.

Рекордно малко деца регистрират в Япония

Може би най-застаряващата страна сред развитите

Есил Дюран: Кръстена съм на баба ми Исмегюл

Имах си няколко прякора в къщи, обикновено брат ми ги измисляше, разказа в студиото на bTV Есил Дюран. Тя си спомни, че когато е била в началните класове е била част от училищния хор, който е пеел в общината при сватби и кръщенета. Затова брат й лепнал прякора „Малката попадийка”, защото често носела в къщи бонбони, сладки и торти, Имах си няколко прякора в къщи, обикновено брат ми ги измисляше, разказа в студиото на bTV Есил Дюран. Тя си спомни, че когато е била в началните класове е била част от училищния хор, който е пеел в общината при сватби и кръщенета. Затова брат й лепнал прякора „Малката попадийка”, защото често носела в къщи бонбони, сладки и торти,

Шофьорка уби на пътя моторист

Млад моторист почина след катастрофа, станала малко след полунощ в Хасково. Произшествието е станало на кръстовището на бул. „Раковски” и улица „Дунав”. Вината за инцидента е на 29-годишна дама, управлявала "Фиат". Тя е отнела предимството на моториста и го ударила. От удара младежът е изхвърчал на доста голямо разстояние.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване