"Умно" огледало разпознава началото на болести

http://sciencelogy.actualno.com/Umno-ogledalo-razpoznava-nachaloto-na-bolesti-news_486998.html

"Умното" огледало Wize Mirror е снабдено с 3D скенери, мултиспектрални камери, газоанализатори и най-важното – ефективен алгоритъм за диагностика, който позволява разпознаването на първите признаци на приближаваща болест по лицето. Системата за разпознаване на лица забелязва бледия или необичайно червения цвят на кожата, които може да са знак за скрита тревожност и притеснение. Съставът на издишваната газова смес сочи количеството на изпитото и изпушеното, а скенерът отбелязва появата на

Миков: Демокрацията е заплашена от партии, които минават като падащи звезди

http://politics.actualno.com/-Mikov-Demokracijata-e-zaplashena-ot-partii-koito-minavat-kato-padashti-zvezdi--news_487035.html

Днес българските граждани имат много проблеми - бедността и убийствените неравенства, икономическото ни изоставане от развитите страни, несправедливостта в законодателния процес, в действията на администрацията, в съдебната система. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Михаил Миков, съобщи БГНЕС. "Гражданите са разтревожени от демографската перспектива. Милиони българи са изключени от демокрацията, защото социално-икономическото изключване е небивало в последните 25 годин

6 000 лв. даде поморийка за телефонна измама

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IK7uiQs5m68/

На 27.07.т.г. около 13.12 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение от 88- годишна поморийка за това, че станала жертва на телефонна измама. Измамата е по класическата схема «изгодна сделка с климатици, която трябвало да реализира близък роднина» за сумата от 6 000 лв. Тя ги е предала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

Мъж ръга братовчед си с нож, бяга от кървавата кръчма

http://www.bnews.bg/article-139155

Роднините първо започнали да се нападат словесно, а след това да се млатят.

Подаваме онлайн жалби срещу некоректни търговци, КЗП пази фирмите от спам

http://offnews.bg/news/n_1/n_538412.html

Комисията за защита на потребителите улесни подаването на жалби и сигнали срещу некоректни фирми, както и осигуряването на защита на търговците от спам. От 1 август КЗП пуска изцяло нов сайт, чрез който жалбите и сигналите ще могат да се подават онлайн и чрез който включването в регистъра на фирмите, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения (спам) ще бъде улеснено значително. Новите сайт, софтуер, обучението на 24 служители за работа с него и необходимият за целта сървър са купени по проекта "Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление" по Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). Безвъзмездната помощ е на стойност 398 000 лева. Изпълнението на проекта бе представено на пресконференция днес. Гражданите ще могат да се регистрират и така да следят движението по жалбите и сигналите си, както и историята на подадените от тях до момента. Те ще могат да подават жалби и сигнали и без да са регистрирани. Срокът за удовлетворяване на жалбите им остава 30-дневен. Търговците ще бъдат включвани в регистъра "анти спам" безплатно, само с подаване на искане за регистрация. Така ако фирмата е включена в регистъра и търговец не провери дали тя е в регистъра и й изпрати спам, ще подлежи на глоба до 5000 лева, уточниха от Комисията. Новият сайт ще бъде достъпен и за незрящи, допълниха от КЗП. При него ще бъде улеснен и достъпът и до регистрите за опасни стоки и за фирмите, нежелаещи спам. Чрез него потребителят ще може да се ориентира също къде в страната има вероятност да се натъкне на някоя от опасните стоки.

Лифт ще свързва италианския град Болцано с Алпите

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2015/07/28/2579932_lift_shte_svurzva_italianskiia_grad_bolcano_s_alpite/?ref=rss


В италианския град Болцано, който е разположен в подножието на Алпите, ще бъде изграден нов лифт, благодарение на който жителите и туристите в града ще стигат бързо и лесно до планината. 

Дизайнът на новото съоръжение е дело на фирмата за дизайн Snøhetta, която спечели международен конкурс за новото съоръжение. 

Новият лифт, който ще замени съществуваща в миналото кабинкова връзка, затворена през 1976 г., разполага с два кръгови терминала на върха на планината и в основата...

Кунева: Борбата с корупцията и съдебната реформа са двете страни на една и съща монета

http://www.cross.bg/koryptziyata-kyneva-borbata-1475061.html

/КРОСС/Борбата с корупцията и съдебната реформа са двете страни на една и съща момента. Без ефективна и независима съдебна система, няма как да има ефективна борба с корупцията, но и без добри антикорупционни политики, няма как да има добра съдебна система. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева по време на кръгла маса по антикорупционни политики, организирана от Центъра за изследване на демокрацията. Държавата ще има основание да й се вярва, ако докаже, че по един и същи начин прилага законодателството независимо за кои хора се отнася, допълни тя. Кунева беше категорична, че в борбата с корупцията властите нямат право да отлагат и да се оправдават. Тези две неща трябва да бъдат забравени в решенията и политическия живот, каза още тя. Вицепремиерът посочи, че очаква тази седмица парламентът да гласува на първо четене Закона за предотвратяване на корупцията след лицата, заемащи висши публични длъжности. Тя обясни, че се е срещнала с всички без парламентарни групи без Атака, но очаква да разговаря с тях днес и призова депутатите да подкрепят закона. Той ще разчисти недоверието в политическата система, каза тя и добави, че в момента има създадена обществена наглася за реформи по отношение на борбата с корупцията. Кунева обаче посочи, че мерките не могат да се изчерпват само с антикорупционния закон. По думите й борбата с корупцията е като карането на колело по баир - в момента, в който се спре, се връща назад

Яхтата на Стив Джобс акостира на остров Самос

http://www.grreporter.info/yakhtata-na-stiv-dzhobs-akostira-na-ostrov-samos/17652

Дългата 79 метра и струваща 100 милиона евро яхта, проектирана през 2012, принадлежи вече на вдовицата на милиардера Лорийн Пауъл Джобс

прочети повече

Сбиване на туристи на централния плаж в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SZe3VHDlAN8/

На 27.07.т.г. около 19.30 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за инцидент на централния плаж в Поморие пред заведение «Кариби», при който след сбиване на туристи пострадал руски гражданин. Установено е, че около 19.15 ч. между плажуващи български и руски деца възниква спречкване, в което се намесват и техните родители. Скандалът прераснал в сбиване между мъжете – А.К., 46- годишен, руски турист, пристигнал в България на 27.06.т.г. и отседнал в собствения си апартамент в Поморие и К.Б., 38- годишен от Плевен. По първоначални данни К.Б. нанесъл удари с юмрук и метална указателна табела в областта на лицето на А.К., при което руснакcj получил разкъсно-контузни рани по горната устна и избит преден горен зъб / откаран е в МБАЛ – Бургас и настанен за лечение в отделение «Уши, нос, гърло», без опасност за живота/. К.Б. напуснал местопроизшествието с лекия си автомобил и към момента е обявен за местно издирване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

НСИ: През юли общият показател на бизнес климата намалява

http://pik.bg/нси-през-юли-общият-показател-на-бизнес-климата-намалява-news372714.html

НСИ: През юли общият показател на бизнес климата намалява

През юли 2015 г. общият показател на бизнес климата намалява с 1.8 пункта спрямо равнището си от предходния месец, което се дължи на по-неблагоприятния бизнес климат в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите, съобщиха от НСИ.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" се понижава с 2.9 пункта в сравнение с юни главно поради влошените очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Същевременно анкетата регистрира и по-неблагоприятни прогнози относно износа и производствената активност през следващите три месеца. Средното натоварване на мощностите през юли остава на нивото си от април (74.3%), като с оглед на очакваното търсене през следващите месеци се предвижда излишък от мощности.

Основните пречки за развитието на бизнеса в отрасъл промишленост продължават да бъдат несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната, посочени съответно от 56.3 и 25.3% от промишлените предприемачи.

По отношение на продажните цени в промишлеността преобладаващите очаквания на мениджърите са за запазване на тяхното равнище през следващите три месеца. През юли съставният показател "бизнес климат в строителството" се повишава с 0.6 пункта, което се дължи на подобрените оценки на строителните предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията. По тяхно мнение настоящата строителна активност се подобрява в сравнение с предходния месец, но прогнозите им за следващите три месеца са по-резервирани.

Производственият график е осигурен с договори за 5.2 месеца, като е регистрирано понижение от 0.2 месеца спрямо оценката през април. Същевременно и очакванията за нови поръчки през следващите шест месеца са по-неблагоприятни. Несигурната икономическа среда, конкуренцията в бранша и финансовите проблеми остават основните фактори, затрудняващи дейността в отрасъла.

Относно продажните цени в строителството мениджърите предвиждат те да останат без промяна през следващите три месеца. Съставният показател "бизнес климат в търговията на дребно" се понижава с 0.6 пункта спрямо юни поради по-умерените очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Прогнозите им относно обема на продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца обаче остават оптимистични, макар и по-резервирани в сравнение с предходния месец. Основните фактори, затрудняващи развитието на бизнеса в отрасъла, продължават да са свързани с несигурната икономическа среда, конкуренцията в бранша и недостатъчното търсене, като през последния месец се отчита намаление на негативното им влияние.

По отношение на продажните цени в отрасъла очакванията на търговците на дребно са за запазване на тяхното равнище през следващите три месеца. През юли съставният показател "бизнес климат в сектора на услугите" намалява с 3.6 пункта, което се дължи на изместване на очакванията на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца от "по-добро" към запазване на "същото".

По отношение на търсенето на услуги настоящата тенденция се оценява като леко подобрена, докато в очакванията за следващите три месеца се наблюдава известен песимизъм. Най-сериозните затруднения за дейността в сектора остават несигурната икономическа среда и конкуренцията в бранша. Относно продажните цени по-голямата част от мениджърите предвиждат те да останат без промяна през следващите три месеца. 

Шофьор загина при катастрофа край Враца, изхвърчал от колата (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894615

шофьор изхвърчал от колата си след тежък удар на обходния път на Враца и загина на място, съобщи tribali.info. Трагичният инцидент е станал около 8.30 часа днес на кръстовището между обходния път и шосето за Криводол, където често стават пътни произшествия.
Ударили се две коли – „Опел Корса“ с врачанска регистрация,
шофьор изхвърчал от колата си след тежък удар на обходния път на Враца и загина на място, съобщи tribali.info. Трагичният инцидент е станал около 8.30 часа днес на кръстовището между обходния път и шосето за Криводол, където често стават пътни произшествия. Ударили се две коли – „Опел Корса“ с врачанска регистрация,

Шофьор загина при катастрофа край Враца, изхвърчал от колата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894640

шофьор изхвърчал от колата си след тежък удар на обходния път на Враца и загина на място, съобщи tribali.info. Трагичният инцидент е станал около 8.30 часа днес на кръстовището между обходния път и шосето за Криводол, където често стават пътни произшествия.
Ударили се две коли – „Опел Корса“ с врачанска регистрация,
шофьор изхвърчал от колата си след тежък удар на обходния път на Враца и загина на място, съобщи tribali.info. Трагичният инцидент е станал около 8.30 часа днес на кръстовището между обходния път и шосето за Криводол, където често стават пътни произшествия. Ударили се две коли – „Опел Корса“ с врачанска регистрация,

Стопанската камара: Много предприятия ще фалират или ще минат в сивия сектор заради постъпването на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894631

Увеличението на тока за индустрията ще намали конкурентоспособността. Това каза за Фокус зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев. Той коментира, че има риск поскъпването на електроенергията да принуди много предприятия или да преминат в сивия сектор, или да прекратят дейността си.
Увеличението на тока за индустрията ще намали конкурентоспособността. Това каза за Фокус зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев. Той коментира, че има риск поскъпването на електроенергията да принуди много предприятия или да преминат в сивия сектор, или да прекратят дейността си.

Прокуратурата внесе коригирания обвинителен акт срещу Бисеров

http://frognews.bg/news_95322/Prokuraturata-vnese-korigiraniia-obvinitelen-akt-sreshtu-Biserov/

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд коригирания обвинителен акт срещу бившия зам.-председател на парламента и ДПС Христо Бисеров, съобщиха от СГС.Съдът прекрати производството срещу Бисеров на 5 май и го върна на държавното обвинение заради нарушения в обстоятелствената част.

Стопанската камара: Много предприятия ще фалират или ще минат в сивия сектор заради постъпването на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894591

Увеличението на тока за индустрията ще намали конкурентоспособността. Това каза за Фокус зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев. Той коментира, че има риск поскъпването на електроенергията да принуди много предприятия или да преминат в сивия сектор, или да прекратят дейността си.
Увеличението на тока за индустрията ще намали конкурентоспособността. Това каза за Фокус зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев. Той коментира, че има риск поскъпването на електроенергията да принуди много предприятия или да преминат в сивия сектор, или да прекратят дейността си.

Новата украинска униформа напомни на блогърите за Форест Гъмп

http://www.cross.bg/yniforma-poroshenko-ykrainskite-1475060.html

/КРОСС/ Украинският президент Петро Порошенко и министърът на отбраната Степан Полторак представиха новата униформа за Въоръжените сили на Украйна, пише „Комсомольская правда“. Двамата събрали медиите и облекли военните в това, което им дали безплатно, като твърдят, че обновленията за армията са предоставени от благотворителната организация „Доброволчески десант“. „Десетки милиони гривни вече бяха спестени. Благодарение на помощта на доброволците се състоя реформата на облеклото на ВСУ“, заяви Порошенко. Степан Полторак взе думата на Порошенко и добави, че моделът на новата военна униформа е изработен от специален плат украинско производство. „Униформата е много удобна. Платът, в чийто състав има лен, съответства на всички норми на НАТО, и, най-важното, тя е с 30 процента по-евтина от тази, която купихме миналата година“. На свой ред доброволците съобщиха на държавния глава, че за разработването на новия модел на военната униформа е бил необходим половин ден. Оказва се, че това, което корумпираните украински чиновници не успяха да свършат за цяла година, обикновените доброволци направиха за един ден. Не е за вярване. Украинските блогъри също не повярваха на думите на Порошенко. В обновените одежди те успяха да видят различни елементи на американската военна униформа

Първи Международен балетен форум, в памет на Мая Плисецкая, ще се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=296577

В рамките на шестото издание на Опера в Летния театър 2015 Държавна опера Варна организира за първи път Международен балетен форум, в памет на великата балетна прима Мая Плисецкая. Международният балетен форум - Варна 2015 се явява естествено продължение на дългогодишните традиции в областта на балетното изкуство и провеждащия се на сцената на Летния театър във Варна Международен балетен конкурс с над 50-годишна история.

Бизнес климатът продължава да се влошава

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/07/28/2580949_biznes_klimatut_produljava_da_se_vloshava/?ref=rss


Продължаващата несигурност стопи оптимизма на компаниите от търговията, строителството и услугите, който те демонстрираха през пролетта и въпреки очакваното активизиране на сезонните дейности с идването на лятото, бизнес климатът бележи спад и през юни, и през юли. 

След влошаване на показателя с 0.7 пункта през юни стрямо май този месец статистиката отчита още по-голям спад - с 1.8 пункта на месечна база. Компаниите от всички сектори се оплакват най-много от несигурната среда, изострената конкуренция и недостатъчното търсене. Затова и не планират повишение на цените. 

Строителството е единствената дейност, в която е отчетено подобрение, макар и с минималните 0.6 пункта. То се дължи изцяло на по-позитивните оценки на строителните предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията, но очакванията им за нови поръчки през следващите шест месеца са по-неблагоприятни. 

През юли най-силно се влошава бизнес средата за компаниите, които предлагат услуги - с 3.6 пункта. Мениджърите вече не очакват, че през следващите шест месеца състоянието на ръководените от тях компании ще се подобри, но се надяват поне да остане същото. Оценката им е, че търсенето на услуги няма да нарасне заради несигурната среда и силната конкуренция в бранша. 

В промишлеността спадът на показателя е с 2.9 пункта заради неблагоприятните прогнози за износа и вътрешното търсене, съответно за поръчките към доставчици и производствената активност през следващите месеци, а оттук - и за влошаване на състоянието на компаниите.  

В търговията на дребно понижението е само с 0.6 пункта заради очакванията на търговците м за по-добри продажби през следващите три месеца, макар че спрямо май оптимизмът им намалява.  

Спират движението в района на „Руски паметник". Продължава ремонтът и на Цариградско

http://www.cross.bg/spirka-avtobysna-razpolozhena-1475059.html

/КРОСС/От 29 юли, в продължение на 20 дни, движението в района на площад "Руски паметник " в столицата ще бъде изцяло спряно. Това стана ясно от думите на ресорния зам.-кмет Любомир Христов, който инспектира ремонтните дейности в участъка. Строително-монтажните дейности на кръстовището са изпълнени на 45-50 процента. Изграден е изцяло водопроводът и се довършва подмяната на канализацията в кръга. В момента се работи по конструкцията на зеления трамвай и се подрежда паважна настилка в зоните на локалните платна, продължава изграждането на тротоарите. От утре започва масирана работа по конструкцията на пътя. Продължава и ремонтът на бул. „Цариградско шосе". В момента се работи в участъка от моста на Яворов до Жендов и връзките към бул. „Цариградско шосе". Строителните дейности продължават и в северното платно на бул. „Цариградско шосе" в участъка от бул. „Копенхаген" до моста на река Искър и от моста на река Искър до Околовръстен път. Изпълняват се пътни работи и се изграждат тротоари, извършва се подмяна на ограничителни системи. Подходът при Алея Яворов към бул. „Цариградско шосе" ще бъде затворен за движение до 9 август. Участъкът на бул. „Александър Малинов" от бул. „Сахаров" до „бул. „Цариградско шосе" трябва да е готов до 10 август. След тази дата при подходящи условия ще се изпълни озеленяването в участъка

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894614

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Любомир Христов, при проверка на ремонта на кръстовището на Руски паметник, цитиран от Фокус.
„От утре сутринта със затварянето на кръстовището започва масираната работа по пътната част – окопаване и изграждане на
Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Любомир Христов, при проверка на ремонта на кръстовището на Руски паметник, цитиран от Фокус. „От утре сутринта със затварянето на кръстовището започва масираната работа по пътната част – окопаване и изграждане на

Експертизата не откри от какво е умряла Боби Кристина

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/ekspertizata-ne-otkri-ot-kakvo-e-umriala-bobi-kristina-6040087

Предварителната съдебномедицинска експертиза не е открила на какво точно се дължи смъртта на 22-годишното момиче, затова се налага допълнителна експертиза

Русия обвини учен и преподавател в държавна измяна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/28/2580948_rusiia_obvini_uchen_i_prepodavatel_v_durjavna_izmiana/?ref=rss


Русия обвини 74-годишния учен и преподавател от Централния научноизследователски институт по машиностроене Владимир Лапигин в държава измяна, пише РБК.

Информацията за това идва от източник на агенция "Интерфакс", запознат със ситуацията. "Лапигин е обвинен в предаване на секретна информация зад граница", казва той. Каква точно обаче е била секретната информация източникът не посочва.

Лапигин е ръководител на центъра за изследване на аеродинамиката към института, който е...

Спират движението в района на „Руски паметник". Продължава ремонтът и на Цариградско

http://www.cross.bg/shose-tzarigradsko-ychastuka-1475059.html

/КРОСС/От 29 юли, в продължение на 20 дни, движението в района на площад "Руски паметник " в столицата ще бъде изцяло спряно. Това стана ясно от думите на ресорния зам.-кмет Любомир Христов, който инспектира ремонтните дейности в участъка. Причината за поредната блокирана пътна артерия в София е цялостната подмяна на пътната настилка по кръговото движение. Продължава и ремонтът на бул. „Цариградско шосе". В момента се работи в участъка от моста на Яворов до Жендов и връзките към бул. „Цариградско шосе". Строителните дейности продължават и в северното платно на бул. „Цариградско шосе" в участъка от бул. „Копенхаген" до моста на река Искър и от моста на река Искър до Околовръстен път. Изпълняват се пътни работи и се изграждат тротоари, извършва се подмяна на ограничителни системи. Подходът при Алея Яворов към бул. „Цариградско шосе" ще бъде затворен за движение до 9 август. Участъкът на бул. „Александър Малинов" от бул. „Сахаров" до „бул. „Цариградско шосе" трябва да е готов до 10 август. След тази дата при подходящи условия ще се изпълни озеленяването в участъка.  

Бизнесменът, наел Античния театър, се извини за шума, но не видя нищо нередно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/28/2580957_biznesmenut_nael_antichniia_teatur_se_izvini_za_shuma/?ref=rss


Бизнесменът Георги Самуилов, който нае Античния театър в Пловдив в събота, за да отпразнува 50-годишния си юбилей и 25 години от създаването на фирмата си "Инса ойл", и силната музика тормози пловдивчани до 3 часа сутринта, се извини за причинените неудобства. Пред "Нова телевизия" той изрази изненада от големия интерес към случая. Самуилов обясни, че е имал разрешение от общината да ползва съоръжението до 3 часа.

Не е имало 12 часа музика, мероприятието завърши в 2:30
"Мероприятието започна около 21 часа и завърши около 2:30 часа. Не е било 12 часа да се чуват музики", подчерта той. Ден по-рано от общината обявиха, че Античният театър е бил нает за фирмена презентация, а не за парти за рожден ден и разрешението за музиката е било до 23 часа.

Самуилов каза, че ще организира благотворителна изложба, парите от която, ще дари за подпомагане на Античния театър. Междувременно стана ясно, че заради подготовката на събитието група от около сто деца от олимпиада по лингвистика не са могли да влязат да разгледат туристическия обект около 15 часа в събота.

Популяризирах Античния театър, обяви бизнесменът
По повод тази информация Георги Самуилов поясни, че сред гостите на партито е имало сериозни бизнесмени, включително и от чужбина, така че той също е популяризирал Античния театър.

"Предполагам, че съм извършил нарушение. Абсолютно съм сигурен, че съм извършил нарушение с високата музика", каза още Самуилов. Ден по-рано той обясни, че е готов да плати полагащата се глоба. На въпрос дали е идвала полиция заради шума бизнесменът каза, че той не е видял униформени, но вероятно са идвали.

Повече от 2 460 000 българи живеят под линията на бедност

http://petel.bg/Poveche-ot-2-460-000-balgari-zhiveyat-pod-liniyata-na-bednost__121231

Около 2248 лева са необходими на едно четиричленно българско домакинство, за да покрива разходите си за храна, жилище, здравеопазване,...

Бербатов пред завръщане в Англия. Преговаря с бившия тим на Стилиян

http://petel.bg/Berbatov-pred-zavrashhane-v-Angliya--Pregovarya-s-bivshiya-tim-na-Stiliyan__121232

Димитър Бербатов води усилени преговори с Астън Вила. Връзката на нападателя с бирмингамския тим е направена от Стилиян Петров. Както е...

Бойци на Боил и Йорк с престижни победи

http://petel.bg/Boytsi-na-Boil-i-York-s-prestizhni-pobedi__121233

Варненски бойци спечелиха престижни победи на галата по свободни боеве „Максфайт 34“ в Свети Влас. Състезателят на „Боил“ Богдан...

Намерената в шведски води руска подводница е потънала преди почти 100 години. Корпусът й е цял

http://petel.bg/Namerenata-v-shvedski-vodi-ruska-podvodnitsa-e-potanala-predi-pochti-100-godini--Korpusat-y-e-tsyal__121234

Намерената подводница от шведски дайвери миналата седмица край бреговете на Швеция е руска и е потънала на 10 май 1916 г., твърди...

Лудогорец взима още един класен бразилец

http://petel.bg/Ludogorets-vzima-oshhe-edin-klasen-brazilets__121236

Отборът Лудогорец е пред привличане на още един бразилски играч. Това е левият бранител Натанаел Батиста Пимиента от Атлетико...

ЧЕЗ: Ще правим извънреден отчет на електромерите заради новата цена на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894610

Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август 2015 г., "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите.
С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 327 служители.
Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август 2015 г., "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите. С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 327 служители.

Моуриньо: "Арсенал" е претендент за титлата, защото харчи най-много

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/07/28/2580950_mourinyo_arsenal_e_pretendent_za_titlata_zashtoto/?ref=rss


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо включи градския съперник "Арсенал" сред претендентите за титлата във Висшата лига. Португалецът обаче го направи в типичния си стил и даде начало на традиционната словесна битка с Арсен Венгер.

Преди няколко дни Моуриньо заяви, че съперниците на "Челси" опитват да си купят титлата, като инвестират много пари в нови играчи. Сега той обяви "артилеристите" за най-разточителния клуб в Англия през последните години.

"Ако сметнете колко са...

Кървава катастрофа край Враца! Шофьор изхвърча от колата си след тежък удар, загина на място

http://pik.bg/кървава-катастрофа-край-враца-шофьор-изхвърча-от-колата-си-след-тежък-удар-загина-на-място-news372710.html

Кървава катастрофа край Враца! Шофьор изхвърча от колата си след тежък удар, загина на място

Още един загинал по пътищата във Врачанско днес. Тази сутрин шофьор изхвърчал от колата си след тежък удар на обходния път на Враца и загина на място, съобщи tribali.info.

Трагичният инцидент е станал около 8.30 часа днес на кръстовището между обходния път и шосето за Криводол, където често стават пътни произшествия.

Ударили се две коли – „Опел Корса“ с врачанска регистрация, който се движел в посока Криводол, и монтанско „BMW“, пътуващо към София. При зверския сблъсък колите се завъртели, като баварецът изхвръкнал в полето край пътя, а „Корса“-та – на около 10 метра от кръстовището. Водачът й явно не бил поставил обезопасителен колан и излетял през предното стъкло на колата на метри от нея, като загинал на място.

По непотвърдена информация загиналият е 81-годишният Тодор М. от Враца. Пътниците в „BMW“-то – 2 млади момчета от Монтана, нямат видими наранявания.

Ударът е бил толкова тежък, че части от колите са разпилени по цялото пътно платно. „Корса“-та е смазана, а немското возило е с отворени въздушни възглавници. На мястото има екип на пожарната, който да разчисти и измие пътното платно.

Движението в района е отцепено. Полицията изяснява причините за инцидента. Най-вероятно възрастният човек не е спрял на знака „Стоп“, за да пропусне движещите се по главния път коли.

КЕВР няма да отлага повече новите цени на тока

http://offnews.bg/news/n_1/n_538416.html

Няма законова възможност решението за цените на електроенергия да бъде отложено отново. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) пред журналисти след открито заседание Комисията. Поводът за него беше искането на бизнеса повишаването на тока да бъде отложено повторно, докато не се намери решение за проблемите в енергетиката. Шефът на енергийния регулатор обоснова мнението си със закона за енергетиката. "В него беше записано, че в ценовия регулаторен период, който приключва на 30-ти юни за цените на електрическата енергия, може да се удължи със срок до 1 месец от датата на изтичане на периода”, обясни той. Иванов допълни, че на 31 юли КЕВР ще оповести ценово решение, което ще влезе в сила от 1 август. На въпрос възможно ли е да се запазят досегашните цени за електроенергия, председателят на КЕВР отговори, че ще се определят нови цени и това е причината да се говори за нов ценови период. „Има промяна за този 1 месец, защото бяха предприети определени действия и на 31 юли, когато обявяваме ценовото решение, ще оповестим подробно какви са промените и ефектите, възникнали от тях”, допълни още Иванов. Междувременно бизнесът обяви нови протести заради предстоящото поскъпване на тока от 1 август. Националните работодателски организации ще излязат на протест на 29 юли в 29 града, а в шествията ще се включат служители в над 1000 предприятия. Заедно с тях на протест ще излязат и синдикатите, които са недоволни срещу създадения фонд за компенсиране на дефицита в НЕК, в който всички енергийни производители трябва да внасят 5% от приходите си от продажба на ток. Според профсъюзите това ще влоши състоянието на държавните енергийни дружества. Преди месец по настояване на премиера Бойко Борисов поскъпването на тока беше временно отложено.

ЧЕЗ: Ще правим извънреден отчет на електромерите заради новата цена на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894599

Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август 2015 г.,
Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август 2015 г., "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите. С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 327 служители.

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894602

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Любомир Христов, при проверка на ремонта на кръстовището на Руски паметник, цитиран от Фокус.
„От утре сутринта със затварянето на кръстовището започва масираната работа по пътната част – окопаване и изграждане на
Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Любомир Христов, при проверка на ремонта на кръстовището на Руски паметник, цитиран от Фокус. „От утре сутринта със затварянето на кръстовището започва масираната работа по пътната част – окопаване и изграждане на

Два случая на кърлежов енцефалит в Пернишко

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894594

Два случая на кърлежов енцефалит са потвърдени в област Перник, съобщиха от местната РЗИ.
И в двата случая болните са съобщили, че са били ухапани от кърлежи. Диагнозите са потвърдени през миналата седмица след изследване в Националната референтна лаборатория по кърлежово/векторно преносими инфекции, листерии и лептоспири.
Два случая на кърлежов енцефалит са потвърдени в област Перник, съобщиха от местната РЗИ. И в двата случая болните са съобщили, че са били ухапани от кърлежи. Диагнозите са потвърдени през миналата седмица след изследване в Националната референтна лаборатория по кърлежово/векторно преносими инфекции, листерии и лептоспири.

Два случая на кърлежов енцефалит в Пернишко

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894559

Два случая на кърлежов енцефалит са потвърдени в област Перник, съобщиха от местната РЗИ.
И в двата случая болните са съобщили, че са били ухапани от кърлежи. Диагнозите са потвърдени през миналата седмица след изследване в Националната референтна лаборатория по кърлежово/векторно преносими инфекции, листерии и лептоспири.
Два случая на кърлежов енцефалит са потвърдени в област Перник, съобщиха от местната РЗИ. И в двата случая болните са съобщили, че са били ухапани от кърлежи. Диагнозите са потвърдени през миналата седмица след изследване в Националната референтна лаборатория по кърлежово/векторно преносими инфекции, листерии и лептоспири.

Купете си вестник 24 часа - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894580

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник
В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Проверяват имуществото на живеещите в ромския квартал в Гърмен

http://www.cross.bg/gurmen-mihaiilov-kvartal-1475058.html

/КРОСС/Предстои проверка на имуществото на живеещите в ромския квартал "Кремиковци", съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, цитгиран от БНР. Общинският съвет в Гърмен, в присъствието на Михайлов, прие специална декларация по проблема с ромския квартал "Кремиковци". Това стана на заседание, продължило до късно снощи. Днес областният управител заяви, че местната власт иска да им предложи настаняване в общински или държавен имот. Тези, които имат финансови възможности, ще могат да започнат законен строеж на свой дом, защото няма никакъв шанс да се узаконят 124-те незаконни помещения, уточни Михайлов. Общинските съветници не приеха предложението на Минка Капитанова, останали без дом хора да заживеят в сградите на бившите здравни служби в Гърмен и в село Горно Дряново. Самите те категорично отказват да напуснат махалата, не желаят Общината и държавата да им търсят и намират алтернативни жилища.  

Шефът на КЕВР: Нови цени на тока ще има от 31 юли

http://pik.bg/шефът-на-кевр-нови-цени-на-тока-ще-има-от-31-юли-news372705.html

Шефът на КЕВР: Нови цени на тока ще има от 31 юли

Нови цени на електрическата енергия ще има от 31 юли. Затова има и нов ценови период. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов след заседание на регулаторния орган.

Иванов подчерта, че при обявяването на новите цени, ще бъде пояснено и какви ще бъдат ефектите от решението на КЕВР. На въпрос защо министърът на енергетиката Теменужка Петкова е била в сградата на КЕВР с част от екипа си тази сутрин, Иванов отговори, че е била проведена работна среща. Той отрече върху него да е оказван натиск за решението каква да бъде новата цена на тока.

Иванов подчерта, че спазва законите, а те не дават възможност за отлагане на новия регулаторен период с още един месец. 

Кунева: Въпросът е доколко България е способна да направи работеща политика относно антикорупционните изследвания

http://pik.bg/кунева-въпросът-е-доколко-българия-е-способна-да-направи-работеща-политика-относно-антикор-news372706.html

Кунева: Въпросът е доколко България е способна да направи работеща политика относно антикорупционните изследвания

Изследвания относно антикорупционните политики има, ясна политика в европейски мащаб има, въпросът е в каква степен България може да направи от тези добри изследвания - политика, която работи. Не в лабораторни условия, не във всяко друго време, точно в България, точно сега и с тези възможности, които имаме. Това каза Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси на Република България по време на кръгла маса на тема „Създаване на работещи антикорупционни политики в България: успешният опит на европейските страни” в Центъра за изследване на демокрацията, предаде „Фокус”.

Вицепремиерът Кунева посочи, че няма сфера, която да е толкова много анализирана, колкото борбата с корупцията и изтъкна огромното количество изследвания в тази област. По думите й хората, които анализират тези процеси, са на европейско и световно ниво. „Всякакви уговорки, че са необходими още изследвания просто не са верни", каза Меглена Кунева.

"По отношение на финансиране и ако щете по отношение на българското законодателство. Нека започнем да работим така, че да имаме резултатите”, заяви Кунева. Тя изтъкна, че в България не можем да си позволим лукса да отлагаме и да се оправдаваме. „Тези две неща трябва да бъдат забравени в решенията, политическия живот и решенията , които ще вземем. Тази добра английска пословица, че перфектното понякога е враг на доброто, може би ще ни послужи да бъдем практични и да имаме резултати.

Той може да не е идеален днес, но утре да ни даде възможност да имаме платформа. И на мен ми се иска веднага да достигнем звездите, особено европейските, но за това трябва много труд", посочи Кунева. "Въпросът не е само само с каква законова система боравим, а и до каква степен сме подкрепяни в общественото мнение. Това е средата, в която антикорупционното законодателство трябва да се случи.

През годините толкова много пъти сме започвали и толкова много се очаква категоричен резултат. Доверието, че институциите могат да представят такъв резултат, не е високо. Обрасло е със съмнения. Това е сериозно препятствие, което трябва да се преодолее", посочи още Меглена Кунева. 

Ще се проверяват доходите и имотите на ромите в Гърмен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/28/2580942_shte_se_proveriavat_dohodite_i_imotite_na_romite_v/?ref=rss


На заседание на общинския съвет в Гърмен беше решено да бъдат проверени имотите и доходите на ромите в селото, съобщи БТА. Общинарите се опитват да намерят решение за подслон на ромите, които обитават 124-те незаконни постройки, подлежащи на събаряне.

До напрежението в Гърмен се стигна след спор за силата на музиката в ромския квартал "Кремиковци", преминал в конфликт с употреба на сила. 

"Ще се направи проверка на всички в квартала каква собственост притежават - не само в Гърмен, но и в страната. Искаме да сме наясно какви недвижими имоти имат, какви са приходите им, имат ли автомобили, колко социални помощи получават. Искаме да им предложим настаняване в общински или държавен имот", заяви областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Жители на ромската махала, които имат финансови възможности, ще могат да започнат законен строеж на свой дом. "Става въпрос само за нови постройки. Защото няма никакъв шанс да се узаконят 124-те незаконни помещения", уточни Михайлов.

Общинските съветници отказаха да приемат предложението на кмета на общината Минка Капитанова част от ромите, останали без покрив, да заживеят в сградите на бившите здравни служби в Гърмен и в село Горно Дряново.

Ромите в "Кремиковци" отказват да напуснат махалата и не желаят общината и държавата да им търсят и намират алтернативни жилища. "Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, ако ще палати да ни дадат да живеем в тях", заяви ромският лидер Юлиян Герасимов.

Прегазеното момче в Селановци е млад футболист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894588

17-годишното момче, което почина, след като бе пометено на пътя от „Мерцедес“ в Селановци е Кристофър Петров, предаде „Конкурент“.
Смъртта на младото момче почерни родното му село Селановци. Хората са в шок и не могат да проумеят още за случилото се. Кристофър е бил изключително лъчезарно и добро момче – разказват хората в селото му.
17-годишното момче, което почина, след като бе пометено на пътя от „Мерцедес“ в Селановци е Кристофър Петров, предаде „Конкурент“. Смъртта на младото момче почерни родното му село Селановци. Хората са в шок и не могат да проумеят още за случилото се. Кристофър е бил изключително лъчезарно и добро момче – разказват хората в селото му.

Прегазеното момче в Селановци е млад футболист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894568

17-годишното момче, което почина, след като бе пометено на пътя от „Мерцедес“ в Селановци е Кристофър Петров, предаде „Конкурент“.
Смъртта на младото момче почерни родното му село Селановци. Хората са в шок и не могат да проумеят още за случилото се. Кристофър е бил изключително лъчезарно и добро момче – разказват хората в селото му.
17-годишното момче, което почина, след като бе пометено на пътя от „Мерцедес“ в Селановци е Кристофър Петров, предаде „Конкурент“. Смъртта на младото момче почерни родното му село Селановци. Хората са в шок и не могат да проумеят още за случилото се. Кристофър е бил изключително лъчезарно и добро момче – разказват хората в селото му.

140 души гасят пожара в Рила

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894567

Около 140 души гасят пожара в Рила планина. Стихията е локализирана на площ от около 130 дка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Кюстендил пред Фокус.
Има готовност при необходимост да бъде включена и летателна техника. През изминалото денонощие екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” са гасили общо шест пожара,
Около 140 души гасят пожара в Рила планина. Стихията е локализирана на площ от около 130 дка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Кюстендил пред Фокус. Има готовност при необходимост да бъде включена и летателна техника. През изминалото денонощие екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” са гасили общо шест пожара,

ЧЕЗ извършва извънреден отчет на електромерите заради новата цена на тока

http://frognews.bg/news_95321/CHEZ-izvarshva-izvanreden-otchet-na-elektromerite-zaradi-novata-tsena-na-toka/

Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 01 август 2015 г., „ЧЕЗ Разпределение България“ АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg. Информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Dell намалява цената на корпоративния клас флаш устройства с най-новата флаш драйв технология

http://www.cross.bg/flash-dell-ystroiistva-1475057.html

/КРОСС/Dell стана първият доставчик на устройства за съхранение, който обяви внедряването на най-новия корпоративен клас флаш драйв с най-висока плътност и най-ниска цена за изпълнение, което помага на всякакви по размер фирми значително да намалят разходите си по съхранение и управление на ценни данни и ИТ приложения. С модерната виртуализирана архитектура за съхранение на Dell и уникалната инетлигентна технология за разполагане на данни - Dell Storage SC Series клиентите могат да възприемат новите интензивни при четене твърдотели носители Mainstream Read-Intensive SSD, базирани на технологията Triple Level Cell (TLC) 3D NAND. Комбинацията от тези технологии и наличните досега възможности за флаш и твърдотелни носители позволява на клиентите да се възползват от най-ниската цена за изпълнение на флаш базирани устройства и увеличена плътност на съхранение за всички устройства, за да посрещнат клиентските нужди от най-висок клас до тези на базово ниво. Например Dell вече може да предложи корпоративния тип Dell Storage SC4020 флаш базирани решения на пазарна цена от едва 1,50 евро за гигабайт и едва 0,53 евро за гигабайт за типични хибридни флаш конфигурации, осигуряващи на фирмите по-бърз достъп до критични данни за по-ниска от всякога цена за съхранение

Само в "24 часа": Депутатите ще редактират президента (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894703

Въпросите за референдума ще бъдат разгледани един по един на днешното извънредно заседание на Народното събрание, научи
Въпросите за референдума ще бъдат разгледани един по един на днешното извънредно заседание на Народното събрание, научи "24 часа". По време на председателски съвет тази сутрин шефката на парламента Цецка Цачева е обяснила, че няма начин и трите да бъдат гласувани анблок, тъй като в отделни парламентарни групи има желание за редактирането им.

Бащата на Боби Кристина: Уитни я викаше от другата страна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894480

Соул певецът Боби Браун за първи път наруши мълчанието си след смъртта на дъщеря му Боби Кристина Браун. Носителят на „Грами” е неутешим в скръбта си за първата си дъщеря, която почина дни след като на бял свят се появи последното му дете, съобщава „Дейли Мейл”.
Цялата история четете в сайта на "Хай
Соул певецът Боби Браун за първи път наруши мълчанието си след смъртта на дъщеря му Боби Кристина Браун. Носителят на „Грами” е неутешим в скръбта си за първата си дъщеря, която почина дни след като на бял свят се появи последното му дете, съобщава „Дейли Мейл”. Цялата история четете в сайта на "Хай

Бащата на Боби Кристина: Уитни я викаше от другата страна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894474

Соул певецът Боби Браун за първи път наруши мълчанието си след смъртта на дъщеря му Боби Кристина Браун. Носителят на „Грами” е неутешим в скръбта си за първата си дъщеря, която почина дни след като на бял свят се появи последното му дете, съобщава „Дейли Мейл”.
В последния час на 22-годишната девойка семейството се събрало край леглото й и
Соул певецът Боби Браун за първи път наруши мълчанието си след смъртта на дъщеря му Боби Кристина Браун. Носителят на „Грами” е неутешим в скръбта си за първата си дъщеря, която почина дни след като на бял свят се появи последното му дете, съобщава „Дейли Мейл”. В последния час на 22-годишната девойка семейството се събрало край леглото й и

Държавният департамент: България не може да се справи с трафика на хора

http://www.moreto.net/novini.php?n=296623

България остава една от страните, източници на основния трафик на хора в ЕС. Това се казва в доклад на Държавния департамент на САЩ, който посочва, че България не успява да се справи с трафика на хора. Българските жени и деца са подложени на сексуален трафик на територията на страната, както и в Европа, Русия, Близкия Изток и САЩ.

Москов да докладва за пребития лекар в Курило

http://www.bnews.bg/article-139157

Поканете здравния министър заради зачестилите инциденти в държавата, прикани Георги Гьоков от БСП.

Искрен Веселинов свиква спешно комисията за контрол над КЕВР заради цената на тока

http://www.cross.bg/veselinov-front-energetikata-1475056.html

/КРОСС/Цената на тока се очертава като най-голям провал на правителството. Оценката от цялото правителствено шоу „борба срещу повишаване цените на тока" е „слаб". Това пише в профила си във „Фейсбук" председателят на парламентарната комисия за контрол над Комисията за енергийно и водно регулиране Искрен Веселинов, който е заместник-председател на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт.  Веселинов нарича „абсолютна наглост" исканията на ЕРП-тата, представителите на ВЕИ-индустрията и американските мощности за ново поскъпване на тока. „Тези, които доведоха НЕК до фалит, а реализират печалби от над 40%, са се загрижили за стабилността му!", припомня Веселинов. Народният представител възнамерява да свика спешно заседание на комисията за контрол на КЕВР и да покани енергийния министър Теменужка Петкова, за да поиска следните обяснения защо удължения период от 1 месец се оказа абсолютно недостатъчен за: 1. Получаване на обективни данни за възможните икономии в държавните дружества (резерви съществуват в разходите на всички дружества на БЕХ и те трябва да се анализират и редуцират, в това число и на „Мини Марица изток").2. Все още няма резултати за одитите на АДФИ на фотоволтаичните централи.3

Д-р Антони Ненов: Дами, през лятото внимавайте с басейните и хигиената!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894558

Новият хит в профилактиката при жените са пробиотичните тампони
Д-р Антони Ненов е началник на гинекологичното отделение и член на борда на директорите във II АГ болница „Шейново”. Той е сред водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България.
Всички бягаме от горещините на море или в басейните.
Новият хит в профилактиката при жените са пробиотичните тампони Д-р Антони Ненов е началник на гинекологичното отделение и член на борда на директорите във II АГ болница „Шейново”. Той е сред водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България. Всички бягаме от горещините на море или в басейните.

Проверяват имотите и доходите на ромите в Гърмен

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/proveriavat-imotite-i-dohodite-na-romite-v-gyrmen-6040086

Жители на ромската махала, които имат финансови възможности, ще могат да започнат законен строеж на свои домове, след заседание на Общинския съвет на Гърмен

Сидеров иска Плевнелиев да оттегли референдума, бил маловажен

http://politics.actualno.com/Siderov-iska-Plevneliev-da-ottegli-referenduma-bil-malovajen-news_487029.html

Волен Сидеров призова президента Росен Плевнелиев да оттегли предложението си за референдум, както и въпросите в него, защото те са несъществени за дневния ред на българските граждани. Според него задължителното гласуване е "дискриминиране на политическата система". "Мажоритарното гласуване обижда сегашното народно представителство, защото предпоставя, че в Народното събрание ще влязат личности, което означава, че сега в него има безличности", заяви от трибуната лидерът на "Атака". Колкото до

Кметът на Созопол издига по-здрава ограда на пътя с Приморско

http://burgas.actualno.com/Kmetyt-na-Sozopol-izdiga-po-zdrava-ograda-na-pytja-s-Primorsko-news_487026.html

Пътят между Созопол и Приморско не е нужен на никого, тъй като има околовръстен път. Това заяви пред bTV кметът на Созопол Панайот Рейзи. "Пътят е затворен от грижа към хората", каза още той. Кметът на Созопол каза още, че се планира поставянето на по-здрава и стабилна ограда на пътя между двата морски града.  Преди дни шосето между Созопол и Приморско беше затворено, като бариерите бяха бетонирани в земята. Според кмета на Созопол къмпингуването на този плаж е незаконно и всеки, който на

Иван Иванов: От 31 юли ще има нови цени на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894556

Нови цени на електрическата енергия ще има от 31 юли. Затова има и нов ценови период. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов след заседание на регулаторния орган, съобщи БГНЕС.
Иванов подчерта, че при обявяването на новите цени, ще бъде пояснено и какви ще бъдат ефектите от решението на КЕВР.
На въпрос защо министърът на енергетиката
Нови цени на електрическата енергия ще има от 31 юли. Затова има и нов ценови период. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов след заседание на регулаторния орган, съобщи БГНЕС. Иванов подчерта, че при обявяването на новите цени, ще бъде пояснено и какви ще бъдат ефектите от решението на КЕВР. На въпрос защо министърът на енергетиката

Иван Иванов: От 31 юли ще има нови цени на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894554

Нови цени на електрическата енергия ще има от 31 юли. Затова има и нов ценови период. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов след заседание на регулаторния орган, съобщи БГНЕС.
Иванов подчерта, че при обявяването на новите цени, ще бъде пояснено и какви ще бъдат ефектите от решението на КЕВР.
На въпрос защо министърът на енергетиката
Нови цени на електрическата енергия ще има от 31 юли. Затова има и нов ценови период. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов след заседание на регулаторния орган, съобщи БГНЕС. Иванов подчерта, че при обявяването на новите цени, ще бъде пояснено и какви ще бъдат ефектите от решението на КЕВР. На въпрос защо министърът на енергетиката

Купете си вестник Труд - вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894585

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите smsна стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на
В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите smsна стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Не Тройката, а Квадрига ще тегли Гърция далеч от фалита

http://econ.bg/Новини/Не-Тройката-а-Квадрига-ще-тегли-Гърция-далеч-от-фалита_l.a_i.687539_at.1.html

Не Тройката кредитори, а Квадрига ще спасява Гърция от фалит. Източник на Европейската комисия (ЕК), цитиран от агенция Market News International...

Варна се включва в националния протест за тока

http://pik.bg/варна-се-включва-в-националния-протест-за-тока-news372697.html

Варна се включва в националния протест за тока

Бизнесът във Варна ще се включи в общонационалния протест срещу повишаването на цената на тока от 1 август. Митингът е насрочен за 29 юли от 11 часа в София и в още няколко градове в страната. Във Варна протестът ще бъде на площад „Независимост”.

В протестния митинг ще се включат ръководители, работници и служители, работещи в предприятия от Варна за изразяване на несъгласие с подготвяното увеличение на ценовата добавка „Задължение към обществото“ от 1 август 2015 г. и с настояване за започване на реформи в сектор енергетика и за запазване на работните места.

„Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за увеличаване на добавките „Задължения към обществото“. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото”, защото те ще доведат до загуби за българското общество!“, заявяват позиция в обща декларация организациите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

 

140 души гасят пожара в Рила планина

http://pik.bg/140-души-гасят-пожара-в-рила-планина-news372696.html

140 души гасят пожара в Рила планина

 Продължава гасенето на пожара в Рила планина, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерствата на вътрешните работи – Кюстендил.

Пожарът е локализиран на площ от около 130 дка. Днес на място са около 140 души. Има готовност при необходимост да бъде включена и летателна техника. През изминалото денонощие екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” са гасили общо шест пожара, всички са причинени поради небрежно боравене с открит огън.

Един от тях е нанесъл материални щати – в с. Коняво е изгоряла стопанска постройка и 0.5 тона фураж. Пожарът е угасен от два противопожарни екипа.

Щатският долар продължава колебливото представяне

http://www.investor.bg/analizi/9/a/shtatskiiat-dolar-prodyljava-koleblivoto-predstaviane-199480/

Инвеститорите предпочитат временно да се отдръпнат от пазара, намалявайки рисковите си експозиции на фона на започващата среща на ФЕД

Доналд Тръмп продаде апартамент в Манхатън за 21 млн. долара

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/donald-trymp-prodade-apartament-v-manhatyn-za-21-mln-dolara-199476/

През второто тримесечие цените на апартаментите в Манхатън достигнаха рекордно високо равнище заради ограниченото предлагане

"Музиката ни води през живота и смъртта"

http://offnews.bg/news/n_1/n_537278.html

Остават точно 10 дни до началото на уникалното преживяване Transfiguration Festival , което ще се проведе в архитектурния резерват село Долен от 6 до 9 август. Всеки желаещ ще може да се отпусне под родопското слънце и да слуша плеяда от музиканти, дошли от цяла България, Турция, Гърция, Унгария, както и да присъства на филмови прожекции, фотографски лекции, работилници по роботика, семинари, изложби и всевъзможни приятни изживявания . OFFNews се свърза с един от гвоздеите на музикалната програма, които ще свирят на 8 август - БаБа ЗуЛа . И по-точно с Мурат Ертел, фронтменът на турската психеделична банда, който ни разказа за смисъла от музиката, спомените му от България, топлота и студената публика и добрите кючекини. Познанията ми по турски не са много добри, знам от Али Баба и 40 разбойника, че "баба" значи "баща", но не успях да намеря значението на "зула". Откъде ви дойде идеята за името? "Зула" значи "тайна" на жаргон. "Баба" също така е и "голям", така че за мен съчетанието значи "Голямата тайна". Видях името на остров през 1978 г., написано на паднала на земята табела на един бар, който беше затворен.  Доколкото съм запознат, текстовете ви звучат като хайку на турски - прости думи, но със скрито философско значение. Какво е музиката за вас, има ли по-висша цел или е просто за забавление? Музиката е свещена вибрация, тя ни помага и ни води през живота и смъртта. Благодарен съм на музиката, че ми помогна да стана такъв, какъвто съм. Всяко представление на БаБа ЗуЛа е ритуал сам по себе си, който се опитва да обвърже толкова много неща на толкова много нива. Много от психеделичните музиканти използват субстанции, които замъгляват разума или го издигат, според някои. Какво е мнението ви по въпроса и как получаватe вдъхновение? Самият живот е най-доброто вдъхновение. Ние сме последователи на Карлос Кастанеда , в чиято четвърта книга някъде Дон Хуан - Мексиканският магьосник му казва, че му е дал малко халюциногенни растения, защото е глупак - точно както повечето мъже. Той не би могъл да разбере друго ниво на реалността, докато жените не се нуждаят от това, защото повечето от тях са умни и способни на това. Ако си достатъчно запознат, можеш да направиш всичко, без да използваш субстанции - просто трябва да се концентрираш и да медитираш. Това не е първото ви посещение в България, да очакват ли феновете изненади, или ще се насладят на добрата стара БаБа ЗуЛа? Ние винаги се променяме, така че ще бъде изненада за старите ни почитатели. Ще вземем от Крит с нас Периклис Цукала - майсторът на електрическия уд , както и талантливата ни млада певица Мелик Шах.  Можете ли да ми кажете някой спомен, свързан със страната ни - добър, лош или и двете? Имам толкова много хубави спомени от България. Идвам тук доста често със семейството си, обикаляйки с колата и прекарвайки страхотни почивки. Обичам българската култура, а пък чичо ми, който беше световноизвестен карикатурист, непрекъснато ходеше до Габрово, като освен това го е рисувал. Също така неравноделният ритъм, който свирите толкова бързо, е много готин, в допълнение харесваме и Азис, той ни покани веднъж в телевизионното си предаване. Осман Мурат Ертел по време на концерт. Снимка: babazula.com Музиката ви смесва модерните звук и инструменти с традиционните такива, обличате се едновременно съвременно и традиционно - как ви възприемат хората извън Турция - в другите мюсюлмански страни, в България, в Европа, в Мексико, където разбрах, че ще ходите тези дни? В топлите страни няма проблем. В студените държави се опитват да ни разберат, но танците може да се окажат проблем. Ние също така не обичаме публиката пред нас да си седи, докато свирим. Като изключим това, почти винаги преживяването е вълнуващо. Какво да очакваме от вас в бъдеще и къде можем да чуем музиката на БаБа ЗуЛа - на сайта ви, YouTube , Amazon ? Да, може да се възползвате от всички тези неща, но най-важното, което искам да отбележа, е, че издадохме албум на винил , което беше много важно за нас. БаБа ЗуЛа по време на концерт. Снимка: babazula.com По време на изпълненията ви на живо понякога има кючекини, те традиционни танци ли изпълняват и колко са важни за изкуството ви? Отказахме се от това да ползваме кючекини, защото искаме да се концентрираме повече върху музиката. Но винаги се радваме, когато видим добра кючекиня. Изкуството най-добрият посланик на една държава ли е? Разбира се, да. Отначало не знаехме това, но впоследствие разбрахме, че представляваме нашата култура. Накрая няма да ви питам за турските политика, религия и т.н., но бих желал да споделите нещо за турците или за хората като цяло, да кажете нещо, което смятате, че е важно да бъде изречено. Те трябва да се обединяват около някакви минимални цели като истински демократични женски права и опазване на природата, вместо около парите или политическата власт.

"Морган" пуска юбилейна лимитирана серия на модела си "Плюс" 4

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/07/28/2580938_morgan_puska_jubileina_limitirana_seriia_na_modela_si/?ref=rss


Един от най-популярните модели на "Морган" - "Плюс" 4 отбелязва 65-годишен юбилей тази година, което е повод компанията да пусне негова лимитирана серия. От версията AR Plus 4 ще бъдат лансирани само 50 бройки, сглобени на ръка в спортното поделение на британците - AR Motorsport.

Автомобилът използва двулитров бензинов мотор "Косуърт" с мощност 225 конски сили. Окачването е специално разработено за модел с подчертано спортни характеристики, промени има също по шасито и спирачките....

Южна Корея обяви край на епидемията от близкоизточния респираторен синдром (БИРС)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/28/2580928_jujna_koreia_obiavi_krai_na_epidemiiata_ot/?ref=rss


Южнокорейският премиер Хуан Кхьо Aн обяви днес край на епидемията от коронавируса на близкоизточния респираторен синдром (БИРС) в Южна Корея, предаде агенция "Йонхап", цитирана от БТА.

36 души починаха и 186 бяха заразени от болестта, за която няма нито лечение, нито ваксина. 

"След като направихме оценка на ситуацията, медицинският персонал и правителството смятат, че населението няма от какво повече да се страхува", каза премиерът пред членовете на кабинета.
...

ЧЕЗ: Ще правим извънреден отчет на електромерите заради новата цена на тока

http://pik.bg/чез-ще-правим-извънреден-отчет-на-електромерите-заради-новата-цена-на-тока-news372695.html

ЧЕЗ: Ще правим извънреден отчет на електромерите заради новата цена на тока

Във връзка с очакваните нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август 2015 г., "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 327 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни – на 1 и 2 август.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени. С цел гарантиране на максимална коректност при таксуването на консумираната електроенергия клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си на 31 юли 2015 г.

Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството. Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет на 31 юли 2015 г. и да подадат данните към компанията между 1 и 5 август през уеб-сайта www.cez.bg, меню "Самоотчет", по електронната поща на адрес zaklienta@cez.bg, на денонощната телефонна линия 0700 10 010 (меню 2) и в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.

Те трябва да посочат данните от електромера по всички тарифи, дата на самоотчет, клиентски номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Фактурите през месец август ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари и по нови цени, съобщават от ЧЕЗ. 

Голям район от централната част на Варна ще е утре без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=296613

Голям район от централната част на Варна ще е без вода утре - 29 юли - сряда. Причината е реконструкция и ремонт на съществуващи водопроводи от фирма "Хидрострой", уточниха от ВиК-Варна за Moreto.net. Без вода от 9 до 21 часа ще останат абонатите в карето заключено между Икономически университет, Дворец на Културата и спорта, РЗИ и кръстовището на Проектантска (бул.

41 арестувани и иззето имущество за над €2 милиарда при операция "Комар" в Италия

http://petel.bg/41-arestuvani-i-izzeto-imushhestvo-za-nad----2-miliarda-pri-operatsiya-Komar-v-Italiya__121227

Италианската полиция залови 41 души и иззе имоти и кеш на стойност над €2 милиарда при провеждането на операция "Комар" ръководена от...

Трагедия! Почина 2-годишното дете, което се заля с вряла вода в Скобелево

http://petel.bg/Tragediya--Pochina-2-godishnoto-dete--koeto-se-zalya-s-vryala-voda-v-Skobelevo__121228

Починало е двегодишното дете от село Скобелево, което бе прието с 60 % изгаряния по тялото в Университетската болница в Пловдив. Това...

10 заведения във Варна с антракс! Доказано от пробите!

http://petel.bg/10-zavedeniya-vav-Varna-s-antraks--Dokazano-ot-probite--__121229

Вече са известни резултатите от взетите проби заради опасността от антракс. 17 от общо 27 заведения във Варна, Кранево и Бяла, ще бъдат...

Теди Кацарова върти любов на 50 градуса жега

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894544

Певицата се върна от Дубай, където работи
приятелят й, готви две изненади за началото на
есента
- Теди, как започна за теб лятото?
- Лятото ми започна прекрасно с нов сингъл и клип, сниман в Париж, който се казва "Жена на нощта", част от новия ми албум "Преродена". Предстоят ми пътувания в чужбина и участия.
- Беше в Дубай, как изкара там?
Певицата се върна от Дубай, където работи приятелят й, готви две изненади за началото на есента - Теди, как започна за теб лятото? - Лятото ми започна прекрасно с нов сингъл и клип, сниман в Париж, който се казва "Жена на нощта", част от новия ми албум "Преродена". Предстоят ми пътувания в чужбина и участия. - Беше в Дубай, как изкара там?

Теди Кацарова върти любов на 50 градуса жега

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894540

Певицата се върна от Дубай, където работи
приятелят й, готви две изненади за началото на
есента
- Теди, как започна за теб лятото?
- Лятото ми започна прекрасно с нов сингъл и клип, сниман в Париж, който се казва
Певицата се върна от Дубай, където работи приятелят й, готви две изненади за началото на есента - Теди, как започна за теб лятото? - Лятото ми започна прекрасно с нов сингъл и клип, сниман в Париж, който се казва "Жена на нощта", част от новия ми албум "Преродена". Предстоят ми пътувания в чужбина и участия. - Беше в Дубай, как изкара там?

Земеделец уби с мотика мъж в битка на два ромски клана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894541

Кръвопролитието започнало след пиянство и гонка с коли
Млад мъж преби до смърт с мотика свой съселянин при масов бой в ломското село Якимово. Битката, преди която имало и гонка с коли, се развихрила между два враждуващи от години ромски клана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Кървавата схватка пламнала рано сутринта в понеделник
Кръвопролитието започнало след пиянство и гонка с коли Млад мъж преби до смърт с мотика свой съселянин при масов бой в ломското село Якимово. Битката, преди която имало и гонка с коли, се развихрила между два враждуващи от години ромски клана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Кървавата схватка пламнала рано сутринта в понеделник

Българската стопанска камара: Увеличението на тока за индустрията намалява конкурентоспособността

http://pik.bg/българската-стопанска-камара-увеличението-на-тока-за-индустрията-намалява-конкурентоспособ-news372691.html

Българската стопанска камара: Увеличението на тока за индустрията намалява конкурентоспособността

Увеличението на тока за индустрията ще намали конкурентноспособността. Това каза зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев, предаде агенция "Фокус". Той коментира, че има риск поскъпването на електроенергията да принуди много предприятия или да преминат в сивия сектор, или да прекратят дейността си.

Колев подчерта, че бизнесът настоява цената на тока да бъде замразена до пълната либерализация на енергийния пазар от първи януари следващата година.

„За нас е най-важно създаването на този Фонд за енергийна сигурност, който да гарантира успешното въвеждане на пазара на електроенергия, с който да бъдат отделени всички тези многобройни добавки, надбавки, преференциални цени на различните производители, а те да излязат на пазара, да продават съобразно своята ефективност и съобразно продажбите си да получават своята добавка от този фонд“ , коментира Колев и допълни, че в този случай цената ще бъде намалена.

По думите му, цената ще се формира на базата на конкуренцията и качеството на услугата ще се повиши.

Камен Колев бе категоричен, че работодателите не са безразлични към устойчивостта на енергийната система. Той допълни, че стабилната система създава прогнозируемост и предвидимост за бизнеса.

Топ 10 на най-скъпите домейни в света за всички времена

http://econ.bg/Новини/Топ-10-на-най-скъпите-домейни-в-света-за-всички-времена_l.a_i.684869_at.1.html

Какво се крие в корените на популярните уебсайтове? Разбира се, че пари. Уеб адресът играе огромна роля за успешното развитие на страниците в...

Шофьор удари двама на мотор и избяга

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894527

22-годишна мотористка и нейният приятел са пострадали, след като тази нощ около 01.25 часа на главен път Е-79 между село Кулата и Сандански, техният мотоциклет „Пиаджо” е бил ударен отзад от лек автомобил, който веднага след инцидента е избягал от местопроизшествието.
Вследствие на катастрофата, без опасност за живота,
22-годишна мотористка и нейният приятел са пострадали, след като тази нощ около 01.25 часа на главен път Е-79 между село Кулата и Сандански, техният мотоциклет „Пиаджо” е бил ударен отзад от лек автомобил, който веднага след инцидента е избягал от местопроизшествието. Вследствие на катастрофата, без опасност за живота,

Шофьор удари двама на мотор и избяга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894538

22-годишна мотористка и нейният приятел са пострадали, след като тази нощ около 01.25 часа на главен път Е-79 между село Кулата и Сандански, техният мотоциклет „Пиаджо” е бил ударен отзад от лек автомобил, който веднага след инцидента е избягал от местопроизшествието.
Вследствие на катастрофата, без опасност за живота,
22-годишна мотористка и нейният приятел са пострадали, след като тази нощ около 01.25 часа на главен път Е-79 между село Кулата и Сандански, техният мотоциклет „Пиаджо” е бил ударен отзад от лек автомобил, който веднага след инцидента е избягал от местопроизшествието. Вследствие на катастрофата, без опасност за живота,

Прокуратурата поправи обвинителния акт срещу Бисеров

http://www.moreto.net/novini.php?n=296620

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд коригирания обвинителен акт срещу бившия зам.-председател на парламента и ДПС Христо Бисеров, съобщиха от СГС. Това е станало още вчера. Припомняме, съдът прекрати производството срещу Бисеров на 5 май и го върна на държавното обвинение заради нарушения в обстоятелствената част.

В Китай разбиха фабрика за фалшиви айфони

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894529

Полицията в Пекин е разкрила нелегална фабрика, която е произвела над 41 хил. фашливи айфона, съобщи Ройтерс. Устройствата са на обща стойност над 19 млн. долара.
Фалшификатите се продават предимно в Китай, където Apple се радва на особено голяма популярност. Част от продукцията е била изнесена и за други страни, включително САЩ.
Полицията в Пекин е разкрила нелегална фабрика, която е произвела над 41 хил. фашливи айфона, съобщи Ройтерс. Устройствата са на обща стойност над 19 млн. долара. Фалшификатите се продават предимно в Китай, където Apple се радва на особено голяма популярност. Част от продукцията е била изнесена и за други страни, включително САЩ.

В Китай разбиха фабрика за фалшиви айфони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894508

Полицията в Пекин е разкрила нелегална фабрика, която е произвела над 41 хил. фашливи айфона, съобщи Ройтерс. Устройствата са на обща стойност над 19 млн. долара.
Фалшификатите се продават предимно в Китай, където Apple се радва на особено голяма популярност. Част от продукцията е била изнесена и за други страни, включително САЩ.
Полицията в Пекин е разкрила нелегална фабрика, която е произвела над 41 хил. фашливи айфона, съобщи Ройтерс. Устройствата са на обща стойност над 19 млн. долара. Фалшификатите се продават предимно в Китай, където Apple се радва на особено голяма популярност. Част от продукцията е била изнесена и за други страни, включително САЩ.

Путин намира приятелството между САЩ и ЕС за "досадно"

http://www.investor.bg/evropa/334/a/putin-namira-priiatelstvoto-mejdu-sasht-i-es-za-dosadno-199473/

Руският президент обвини Вашингтон в намеса във външнополитически проблеми с цел отнемане на домакинството на Русия на Световното първенство по футбол

Сестри Стоеви с добър жребий за световното по бадминтон

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/07/28/2580912_sestri_stoevi_s_dobur_jrebii_za_svetovnoto_po_badminton/?ref=rss


Габриела и Стефани Стоеви ще се изправят срещу чехкини или малайзийски в първия си мач на световното първенство по бадминтон, което ще се проведе между 10 и 16 август в Джакарта.

Българките почиват в първия кръг като поставени под №16, а във втория очакват победителките от  двубоя Фи Чо Сун и Амелия Алиша Ансели срещу Шарка Крижкова и Катерина Томалова.

"Жребият е добър, стига момичетата да играят на 100%. Най-вероятно ще срещнат малайзийките, които са №25 в света. На...

Спипаха трима благоевградчани с канабис

http://pik.bg/спипаха-трима-благоевградчани-с-канабис-news372685.html

Спипаха трима благоевградчани с канабис

Трима благоевградчани на възраст 21, 32 и 41 години са арестувани за едно денонощие след като в колата им са открити наркотични вещества.

Вчера около 18.20 часа полицаи от Второ управление на полицията в града са спряли за проверка лек автомобил "Рено Клио", управляван от 32-годишния М.Н. В хода й в колата са открити 73 грама зелена тревиста маса. При направения полеви наркотест намереното реагирало положително на канабис.

За едно денонощие в ареста са шофьорът на возилото и спътниците му И.В. и П.М. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Метеоритът, предизвикал последната ледена епоха

http://interest.actualno.com/Meteorityt-predizvikal-poslednata-ledena-epoha-news_486987.html

Геолози са открили следи от падането на метеорита, станал причина за началото на последния ледников период в историята на планетата. Следи са открити на четири континента на Земята и благодарение на тях учените са изяснили, че този катаклизъм се е случил преди 12 835 години, става ясно от статия, публикувана в сп. PNAS. "Точната хронологична оценка на това събитие е изключително важна, тъй като в миналото упорито и дълго се опитвахме да изясним какво е предизвикало това загадъчно и аномално за

Ердоган: Мирният процес с кюрдите е невъзможен

http://asia.actualno.com/Erdogan-Mirnijat-proces-s-kurdite-e-nevyzmojen-news_487020.html

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е невъзможно да бъде продължен мирният процес с кюрдските бойци и че политиците с връзки към "терористични групи" трябва да бъдат лишени от имунитета си. "Не е възможно за нас да продължим мирния процес с тези, които заплашват нашето национално единство и братство", каза Ердоган на пресконференция, цитиран от в. "Хюриет" и БГНЕС. Според президента "зоната за сигурност" в северна Сирия, която трябва да бъде постигната от съвместната дейност на А

Френски фермери спряха български камион

http://europe.actualno.com/Frenski-fermeri-sprjaha-bylgarski-kamion-news_487024.html

Български камион с плодове и зеленчуци, пътуващ от Холандия, е спрян от френските фермери в департамента Мозел, край границата с Германия, съобщава DNA. Фермерите спират камионите и ги претърсват. Ако не превозват чуждестранна продукция, ги освобождават да продължат. Заради акцията в двете посоки по магистрала А4, която е част от европейските пътища E50 и E25, се е образувало 4-километрово задръстване.

БСП иска санкция при отказ от задължително гласуване

http://politics.actualno.com/BSP-iska-sankcija-pri-otkaz-ot-zadyljitelno-glasuvane-news_487021.html

Задължителното гласуване да бъде съчетано със санкция при отказ. Това предложение направи Янаки Стоилов по време на дебатите за провеждане на национален референдум, предаде БГНЕС. В противен случай, според Стоилов, няма да се промени нищо и няма да се повиши избирателната активност. "Някоя институция или партия направи ли си труда да проведе точни изчисления какво означава като технология съчетаването на местни избори с референдума. Съчетаване на местния вот с въпроси за референдума може

Протестите на "Топлофикация-Русе" се пренасят в София

http://society.actualno.com/Protestite-na-Toplofikacija-Ruse-se-prenasjat-v-Sofija-news_487023.html

"Топлофикация-Русе" ще пренесе протестите си срещу ежемесечната вноска във фонда за стабилизиране на НЕК в София. Това съобщи на днешния протест съпредседателят на КНСБ в дружеството Любомир Керимов, предаде БГНЕС. "Искаме да покажем на хората, които са приели тоя несправедлив закон и поправките към него, че ние няма да спрем дотук. Следващото ще бъде да задействаме искане до кмета на град София г-жа Фандъкова за протести пред Министерството на енергетиката. Настояваме за пълната отмяна или мор

Убиха циганин за две кофи джанки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894525

Циганин от монтанското с. Якимово е издъхнал след жесток побой от свои съселяни заради две кофи с джанки, съобщиха от полицията в Монтана. Разпрата се разразила в 7,15 ч сутринта в понеделник.
39-годишният Иларион В. и 45-годишният Делян К. се заканили на 24-годишния Петър, който набрал плодовете. Младият мъж се оплакал на баща си,
Циганин от монтанското с. Якимово е издъхнал след жесток побой от свои съселяни заради две кофи с джанки, съобщиха от полицията в Монтана. Разпрата се разразила в 7,15 ч сутринта в понеделник. 39-годишният Иларион В. и 45-годишният Делян К. се заканили на 24-годишния Петър, който набрал плодовете. Младият мъж се оплакал на баща си,

Терористи нападнаха газопровод в Източна Турция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/28/2580914_teroristi_napadnaha_gazoprovod_v_iztochna_turciia/?ref=rss


Тръбопровод, транспортиращ природен газ от Иран за Турция, е бил атакуван късно в понедленик в източната провинция Агри на страната. Атаката е довела до спиране на преноса на газ, съобщиха турският министър на енергетиката Танер Йълдъз и държавната газова компания "Ботас".

За момента никой не е поел отговорност за атаката, но най-вероятно тя е била извършена от Кюрдската работническа партия (ПКК), чиито лагери в Северен Ирак бяха бомбардирани от турските военновъздушни сили през...

19-годишно момче се удави в Янтра

http://pik.bg/19-годишно-момче-се-удави-в-янтра-news372683.html

19-годишно момче се удави в Янтра

Водолази откриха тялото на 19-годишен младеж от Горна Оряховица, който се е удавил в река Янтра. Издирването му продължи два дни. Около 19 часа в понеделник трупът бил изваден от дълбините на реката, пише "Труд".

Нещастието станало около 14 часа в неделя, когато младежът и негов приятел отишли да се къпят под железния мост край квартал "Калтинец" в железничарския град. Там обаче имало дълбоки вирове и 200-метров участък с много силно течение. Докато се разхлаждали в речните води, единият от младежите изчезнал.

17-годишният му приятел се опитал да го открие, но като не успял потърсил помощ на тел.112. Незабавно били вдигнати по тревога спасители, които до тъмно претърсвали речното дъно. Издирването на тялото на младежа продължи и през целия ден в понеделник.

Google се отказва от налагането на социалната си мрежа Google+

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894516

Google обяви, че се отказва от налагането на създаване на профил в Google+, за да могат да се използват останалите услуги на компанията. Брадли Хоровиц, който е вицепрезидент на Google, обяви решението на интернет гиганта в неговия официален блог.
Хоровиц заявява, че Google е имал ясна цел - да използва Google+ като основна,
Google обяви, че се отказва от налагането на създаване на профил в Google+, за да могат да се използват останалите услуги на компанията. Брадли Хоровиц, който е вицепрезидент на Google, обяви решението на интернет гиганта в неговия официален блог. Хоровиц заявява, че Google е имал ясна цел - да използва Google+ като основна,

Национален протест срещу цената на тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894505

Национален протест срещу повишението на тока организират синдикати и работодатели.
Работодателите се обявяват категорично против планираното поскъпване на цената на електроенергията. Представителите на бизнеса нямат информация колко точно ще е поскъпването, но поискаха то да се отложи до 1 януари догодина.
Национален протест срещу повишението на тока организират синдикати и работодатели. Работодателите се обявяват категорично против планираното поскъпване на цената на електроенергията. Представителите на бизнеса нямат информация колко точно ще е поскъпването, но поискаха то да се отложи до 1 януари догодина.

Лихвите по кредитите и депозитите падат през юни

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/07/28/2580920_lihvite_po_kreditite_i_depozitite_padat_prez_juni/?ref=rss


По-осезаемо намаление на лихвите по евровите кредити за бизнеса са направили банките през юни спрямо предходния месец, показват данните на Българската народна банка (БНБ), цитирани от "Капитал Daily" в днешния му брой.

Предложението се е подобрило с 0.43 базисни пункта до 5.26% за заемите до 1 млн. евро. В левове офертата остава почти без промяна със символичен спад на лихвите с 0.2 процентни пункта до 5.66%, без такси и комисиони за обслужване.

Спадът през юни е...

Лихвите по кредитите и депозитите падат пред юни

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/07/28/2580920_lihvite_po_kreditite_i_depozitite_padat_pred_juni/?ref=rss


По-осезаемо намаление на лихвите по евровите кредити за бизнеса са направили банките през юни спрямо предходния месец, показват данните на Българската народна банка (БНБ), цитирани от "Капитал Daily"в днешния му брой.

Предложението се е подобрило с 0.43 базисни пункта до 5.26% за заемите до 1 млн. евро. В левове офертата остава почти без промяна със символичен спад на лихвите с 0.2 процентни пункта до 5.66%, без такси и комисиони за обслужване.

Спадът през юни е...

И Варна се включва в протеста за тока

http://www.moreto.net/novini.php?n=296617

Бизнесът във Варна ще се включи в общонационалния протест срещу повишението на цената на тока от първи август, който ще се проведе на 29-ти юли от 11.00 часа в София и в редица градове в страната, научи Moreto.net. Сборният пункт за проявата в морската столица ще бъде площад „Независимост“.

За лудостта на нормалните

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4893853

Да оставиш без охрана психично болен боксьор сред други пациенти, си е чиста проба лудост. Един ден агресията му ще избие и - тежко на останалите болни. Както се е случило с лекаря, който бе пребит до смърт в болницата в Курило.
Тази история е била с предизвестен край, само че нормалните, онези, които е трябвало да се грижат за здравето и
Да оставиш без охрана психично болен боксьор сред други пациенти, си е чиста проба лудост. Един ден агресията му ще избие и - тежко на останалите болни. Както се е случило с лекаря, който бе пребит до смърт в болницата в Курило. Тази история е била с предизвестен край, само че нормалните, онези, които е трябвало да се грижат за здравето и

За или против общоевропейска система за резервационните данни на пътниците, излитащи за и от ЕС?

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/stani_evrodeputat/2015/07/28/2580657_za_ili_protiv_obshtoevropeiska_sistema_za/?ref=rss



Европейската комисия представи проект на законодателство за споделянето и защитата на резервационните данни на пътниците (Passenger Name Record PNR), които пристигат и излизат от ЕС. Правилата регламентират и използването на тези данни от органите на държавите членки и европейските полицейски орган Европол с цел борба с тероризма и сериозните транснационални престъпления.

Темата се озова на дневен ред в Комисията по гражданските свободи на Европейския парламент.
...

Национален протест срещу цената на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894514

Национален протест срещу повишението на тока организират синдикати и работодатели.
Работодателите се обявяват категорично против планираното поскъпване на цената на електроенергията. Представителите на бизнеса нямат информация колко точно ще е поскъпването, но поискаха то да се отложи до 1 януари догодина.
Национален протест срещу повишението на тока организират синдикати и работодатели. Работодателите се обявяват категорично против планираното поскъпване на цената на електроенергията. Представителите на бизнеса нямат информация колко точно ще е поскъпването, но поискаха то да се отложи до 1 януари догодина.

За или против бежанците да имат право да избират в коя европейска държава да бъдат настанявани?

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/stani_evrodeputat/2015/07/28/2580590_za_ili_protiv_bejancite_da_imat_pravo_da_izbirat_v/?ref=rss


Евродепутатите от парламентарната комисия по граждански свободи през последния месец се занимаваха с новите мерки, предложени от Европейската комисия, измежду които е и задължаващият механизъм за релокация на 40 000 бежанци от Италия и Гърция в другите държави членки на ЕС.

Докладчикът по проблема, евродепутатът Ска Келер, отиде по-далеч, като поиска непрекъснато действащ механизъм за преразпределение.



Евродепутатите обаче предложиха нововъведение в...

Има начини авторското право и свободата на потребителите да съществуват заедно, смята певецът Радо Михов

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/07/28/2580486_ima_nachini_avtorskoto_pravo_i_svobodata_na/?ref=rss


Неформалните разговори с модерни личности за тяхното мнение по европейското законодателство са част от проекта на Европа.Дневник – EU like You, подкрепен от Европейския парламент, чиято цел е да въвлече младежите в работата на Европейския парламент. Отговорността за съдържанието е изцяло на "Икономедиа".

Европейският дебат за това как ще изглежда новото законодателство на ЕС по темите за авторското право накара много погледи да се насочат към Брюксел и Страсбург в очакване на...

2100 деца са настанени в приемни семейства у нас

http://pik.bg/2100-деца-са-настанени-в-приемни-семейства-у-нас-news372680.html

2100 деца са настанени в приемни семейства у нас

На нетрадиционна вечеря тази вечер децата от приемни семейства ще покажат своите кулинарни умения и ще изразят благодарността си към партньори и дарители, които помагат за развитието на приемната грижа в България. По време на вечерята, хората, които присъстват ще могат да чуят техните истории, мечти и идеи, които често остават неразказани.

"Всяко едно дете трябва да има равен шанс в живота, за съжаление обаче не така и една от основните причини да има приемни родители е да им дадат такъв шанс. В момента приемните семейства у нас са 1400, а децата, настанени в тях, са около 2100.", каза за БНР Мирослав Долапчиев – председател на Националната асоциация „Приемна грижа“.

"Това в никакъв случай не е достатъчно. Като имаме предвид, че всяка година в България се изоставят по около 2000 и повече деца. На фона на домовете , които има, родителите са напълно недостатъчни. Няма и желаещи. По-неприятното е, което се вижда като тенденция през последните години, че не се инвестира в развитието на приемните родители", допълни той.

 

19-годишен младеж се удави в Янтра

http://offnews.bg/news/n_1/n_538406.html

Намерено е тялото на 19-годишен младеж, удавил се във водите на река Янтра. Това съобщиха от ОДМВР-Велико Търново. Тялото на младежа е открито вчера от сформираната спасителна група от водолази в реката край Първомайци. Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112 от приятел на загиналия. В неделя младежът и негов приятел отишли да се къпят под железния мост край квартал "Калтинец", съобщава "Дарик". Там обаче имало дълбоки вирове и 200-метров участък с много силно течение. Докато се разхлаждали в речните води, единият от младежите изчезнал. След като не успял да го открие, приятелят му подал сигнал на тел.112. Незабавно били вдигнати по тревога спасители от Горна Оряховица, които зпочнали претърсване на речното дъно. Тялото било намерено вчера в реката край Първомайци и предадено на разследващите органи. В събота в микроязовир край стражишкото село Нова Върбовка се удави петокласник, а 10-годишното му братче се спасило като по чудо.

Мъж наръга в гърдите братовчед си край Враца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894509

Кървава драма между роднини се разигра късно снощи в мездренското село Оселна, съобщи „Конкурент“. Двамата мъже - Иван К. на 48 г. и Иван И. на 58 г. са първи братовчеди.
Двамата разпивали в местната кръчма и малко след 22 ч. обстановката се нажежила. Роднините първо започнали да се нападат словесно, а след това да се млатят. 58-годишният Иван И.
Кървава драма между роднини се разигра късно снощи в мездренското село Оселна, съобщи „Конкурент“. Двамата мъже - Иван К. на 48 г. и Иван И. на 58 г. са първи братовчеди. Двамата разпивали в местната кръчма и малко след 22 ч. обстановката се нажежила. Роднините първо започнали да се нападат словесно, а след това да се млатят. 58-годишният Иван И.

Кино за пътешественици през август в София

http://www.cross.bg/tzentur-kyltyren-evro-1475055.html

/КРОСС/За всички, които ще останат в София през горещия август „Позор" ще представи „Кино за пътешественици". От 6-ти до 16-ти август в Евро Синема и Културен център G8, всяка вечер зрителите ще имат възможност да се отправят на вълнуващи дестинации, много от които трудно достъпни за неподготвени туристи. Програма в Културен център G8Цена на билета: 7лв./ 5лв. за учащи и пенсионери 06.08 - четвъртък - 20.15 ч. - Културен център G8Тест за издръжливост  Ирландия-Аржентина-Австралия-Босна и Херцеговина-Бразилия-Камбоджа-Чили-Хърватия-Франция-Гърция-Индия-Иран-Италия-Малайзия-Мароко-Испания-Тайланд-Турция-ОАЕ-Уругвай-Виетнам (2014) 70'Режисьор: Винсънт МакентиСценарист: Винсънт Макенти През 2010г. Лари и Кевин напускат работа и стягат багажа за голямата авантюра - 26 000км, 27 държави на 5 континента. Цели 11 месеца те са върху седалката на колело. Маршрутът е труден, понякога екстремен, а местата - необичайни, но вълнуващи - от Близкия изток, Индия и далечна Азия през Австралия, а после обратно до старата, близка, родна Европа. 07.08 - петък - 19.15ч. - Културен център G8Краят на пътя Сенегал-Мавритания-Гамбия-Мароко-Великобритания, 2010, 73 минутиРежисьор: Ричард НикълсСценарист: Ричард НикълсC: Алексис Дабъс, Сай Томас Двама от най-известните стенд-ъп комици на Лондон - Алексис Дабъс и Сай Томас предприемат вълнуващо пътуване, с което искат да преоткрият себе си и приятелството си

По две допълнителни заплати за културни служители синдикати

http://petel.bg/Po-dve-dopalnitelni-zaplati-za-kulturni-sluzhiteli-sindikati__121224

По една минимална работна заплата ще получават служители в културата. Но само тези, които работят в музеи, галерии и билиотеки. Това не...

Тежка катастрофа на крайезерния път във Варна! Движението към с. Казашко е променено!

http://petel.bg/Tezhka-katastrofa-na-krayezerniya-pat-vav-Varna--Dvizhenieto-kam-s--Kazashko-e-promeneno-__121225

Тежка катастрофа между камион и лек автомобил е станала преди малко на крайезерния път във Варна. При пътния инцидент са пострадали...

Американец откри златно съкровище на стойност 1 милион долара (видео)

http://petel.bg/Amerikanets-otkri-zlatno-sakrovishhe-na-stoynost-1-milion-dolara--video-__121226

Американец откри златно съкровище на стойност 1 милион долара, предаде NBC News. Артефактите са намерени сред останките на испански кораб,...

Мъж намушка братовчед си в гърдите край Враца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894477

Кървава драма между роднини се разигра късно снощи в мездренското село Оселна, съобщи „Конкурент“. Двамата мъже - Иван К. на 48 г. и Иван И. на 58 г. са първи братовчеди.
Двамата разпивали в местната кръчма и малко след 22 ч. обстановката се нажежила. Роднините първо започнали да се нападат словесно, а след това да се млатят. 58-годишният Иван И.
Кървава драма между роднини се разигра късно снощи в мездренското село Оселна, съобщи „Конкурент“. Двамата мъже - Иван К. на 48 г. и Иван И. на 58 г. са първи братовчеди. Двамата разпивали в местната кръчма и малко след 22 ч. обстановката се нажежила. Роднините първо започнали да се нападат словесно, а след това да се млатят. 58-годишният Иван И.

Направи си "шелфи"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4893667

Най-необичайните библиотеки в света
 ДИМИТЪР ГАНЕВ
Според тълковния речник първото значение на думата “библиотека” е “учреждение, където се събират, обработват и пазят книги и други видове печатни издания за обществено използване”. Общата представа за това учреждение в основата си е като за нещо изначале формално и статично - например сграда в
Най-необичайните библиотеки в света ДИМИТЪР ГАНЕВ Според тълковния речник първото значение на думата “библиотека” е “учреждение, където се събират, обработват и пазят книги и други видове печатни издания за обществено използване”. Общата представа за това учреждение в основата си е като за нещо изначале формално и статично - например сграда в

Бостън се отказа от борбата за домакин на олимпийските игри през 2024г. Фаворит е Париж

http://www.cross.bg/igri-bostun-domakinstvo-1475054.html

/КРОСС/Един от големите фаворити в конкурса за домакинство на олимпийските игри през 2024 година - Бостън, оттегли кандидатурата си. Това се случи, след като кметът на американския град заяви, че данъкоплатците нямат възможността и желанието толкова голямо събитие да се проведе на територията на града. След оттеглянето на Бостън в борбата за домакинство останаха Париж, Хамбург, Рим и Будапеща. В отсъствието на Бостън обаче, категоричен фаворит е френската столица, която има амбицията да приеме игрите точно век след последното домакинство на града. Ръководството на Международния олимпийски комитет се събира в Куала Лумпур за редовна среща на 31 юли, на която ще бъде избран и домакинът на зимните игри през 2022. Кандидатите в този конкурс останаха само двама - Пекин и казахстанската столица Алмати. "Основното е да се организират страхотни игри за спортистите, което означава, че кандидатите ще трябва да осигурят страхотни условия и база. Но представените проекти трябва и да засягат проблемите от дневния ни ред за 2020 година, тоест игрите да са осъществими в рамките на някакви разумни инвестиции, които ще могат да се използват и след игрите," заяви президентът на МОК Томас Бах.  

Бебе стана хит в интернет с изключителен танц на "Gangnam Style"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4894457

Бебе взриви мрежите за видеосподеляне в интернет с танц в ритъма на "Gangnam Style". 
Вижте забавното видео
Бебе взриви мрежите за видеосподеляне в интернет с танц в ритъма на "Gangnam Style".  Вижте забавното видео

Бебе стана хит в интернет с изключителен танц на "Gangnam Style" (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894450

Бебе взриви мрежите за видеосподеляне в интернет с танц в ритъма на
Бебе взриви мрежите за видеосподеляне в интернет с танц в ритъма на "Gangnam Style". Случката се развива в лека кола, а малкото дете спи, поне докато родителите му не пускат песента на южнокорейския певец Сай. Още с първите ритми бебето отваря очи и започва изключително забавен танц в детското си столче на задната седалка.

Жените цял живот се борят с предразсъдъци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4893675

Често дори и феминизирани сфери на дейност се ръководят от мъже
  Неравенството между силния и слабия пол не е повърхностен феномен, който може да се коригира

 Знаем хиляди вицове, в които лирическите герои са двама - секретарката и мъжът началник. И всички дружно и дежурно се смеем така, както американците се смеят на поредицата “А пък твоята
Често дори и феминизирани сфери на дейност се ръководят от мъже Неравенството между силния и слабия пол не е повърхностен феномен, който може да се коригира Знаем хиляди вицове, в които лирическите герои са двама - секретарката и мъжът началник. И всички дружно и дежурно се смеем така, както американците се смеят на поредицата “А пък твоята

Божинов бе кръстен "българския ураган" в Сърбия

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/07/28/2580908_bojinov_be_krusten_bulgarskiia_uragan_v_surbiia/?ref=rss


Националът Валери Божинов продължава да е сред най-търсените за интервюта в сръбските медии, особено след представянето си в първите два кръга на местното първенство.

В тях българинът вкара три попадения и асистира за още толкова, с което успокои феновете на новия си тим след неубедителното представяне срещу "Дила Гори" от квалификациите за Шампионската лига. Божинов дори си спечели нов прякор - българския ураган.

"Българският национал Валери Божинов започна бавно, но...

10 години стаж като професор или доцент за ректор

http://www.moreto.net/novini.php?n=296609

Ректорите трябва да са имали стаж във ВУЗ като професор или доцент поне десет години, за да заслужат шефското място. Такова ново изискване при изборите на ректорите е записано в Законопроект за допълнение на Закона за висше образование, внесен в Народното събрание от група народни представители от РБ.

Как „Епъл“ поевтиня с 65 млрд. долара

http://www.vesti.bg/pari/biznes/kak-epyl-poevtinia-s-65-mlrd.-dolara-6040084

Анализаторите предричат оптимистично бъдеще за компанията, но доверието на инвеститорите намалява

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков: Влизаме за проверки в парламента, МС и НИМ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4893797

С председателя на Сметната палата Цветан Цветков разговаря Румяна Денчева  
- Какво неизвестно и скандално ще кажете с одита на надзора в БНБ заради КТБ, г-н Цветков? Парламентът удължи срока до 1 октомври.
- На 1 октомври ще дадем вярна, точна и пълна картина за състоянието на банковия надзор. Одитът ще помогне да се отговори на въпроса дали
С председателя на Сметната палата Цветан Цветков разговаря Румяна Денчева   - Какво неизвестно и скандално ще кажете с одита на надзора в БНБ заради КТБ, г-н Цветков? Парламентът удължи срока до 1 октомври. - На 1 октомври ще дадем вярна, точна и пълна картина за състоянието на банковия надзор. Одитът ще помогне да се отговори на въпроса дали

Фестивалът на хвърчилата ще се проведе на деня на Варна

http://web.barometar.net/81088/

Вече е ясна датата на Фестивал на хвърчилата – Варна 2015 – 15 август 2015, денят на Варна. Атрактивното събитие отново ще бъде на плажа в „Аспарухово“. Третото издание на Международният фестивал на хвърчилата в морската столица се организира от Клуб „Асто – Въздушни чудеса“ и Сдружение за опазване на дивата природа. Екип ентусиасти с […]

6 години затвор за Георги Бабанов, който наръга 6 пъти съпругата си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4894476

Георги Бабанов от гоцеделчевското село Мусомища ще лежи 6 години и 8 месеца в затвора заради опит за убийство на съпругата си Калинка. Това е присъдата, която 56-годишният строител ще понесе за това, че на 18 октомври миналата година намушка жена си и избяга, пише struma.bg.
В основата на семейната драма са влошените отношения помежду им.
Георги Бабанов от гоцеделчевското село Мусомища ще лежи 6 години и 8 месеца в затвора заради опит за убийство на съпругата си Калинка. Това е присъдата, която 56-годишният строител ще понесе за това, че на 18 октомври миналата година намушка жена си и избяга, пише struma.bg. В основата на семейната драма са влошените отношения помежду им.

По-добре птиче в ръката, отколкото Сокол в сараите

http://www.cross.bg/sudebnata-konstitytziyata-purvo-1475053.html

/КРОСС/Ако промените в основния закон бъдат оспорени от Конституционния съд, това ще обезсмисли съдебната реформа, казва депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов пред "Сега" - Г-н Атанасов, удовлетворен ли сте от "историческия компромис" за съдебната реформа?- По-добре птиче в ръката, отколкото Сокол в сараите. - Да, но според един виц "малшанс" е, когато ти падне камък от сърцето и ти заседне в бъбреците. Дали няма същото да сполети и съдебната реформа - да мине в парламента и да заседне в Конституционния съд? - Ние имаме своите притеснения и страхове за това как ще се произнесе съдът. Но тук по-важни са политическите знаци. На практика бяха събрани 180 гласа за промени в конституцията. А до втория проект се стигна, защото в ДПС искаха да се подпишат само под текстове, които приемат. По тази причина се стигна до компромисното решение, но това в крайна сметка е изразяване на воля. Никой не може да предрешава решенията на КС, но би следвало да бъде оценен политическият момент - че има събрана воля в държавата да се промени конституцията в глава съдебна власт, и то в тъкмо в частта, свързана с разделянето на ВСС на две колегии. - Какво следва, ако КС постанови противоконституционност на част от промените в основния закон?- Това ще обезсмисли напълно съдебната реформа

СМЯХ: Стефчо си търси сериозна приятелка от Добрич....

http://curious.actualno.com/SMJaH-Stefcho-si-tyrsi-seriozna-prijatelka-ot-Dobrich-news_487002.html

Ако имате позната от Добрич, която търси някой точно като Стефчо...нека се свързе с него, преди някоя друга да я изпревари. Разбира се, всичко това, в кръга на шегата. Коментарът на написаното от Стефчо е излишен...

Президентът: Референдумът е толкова важен, колкото съдебната реформа

http://politics.actualno.com/Prezidentyt-Referendumyt-e-tolkova-vajen-kolkoto-sydebnata-reforma-news_487012.html

Президентът Росен Плевнелиев се обърна към народните представителите с думите, че "референдумът е толкова важен, колкото съдебната реформа." Държавният глава припомни част от думите си преди 9 месеца като поздрави депутатите за за постигнатото по-високо ниво на стабилност на държавата, амбицията за реформи, постигнатото съгласие за промяна на Конституцията. "Ако декларираните реформи се превърнат в конкретни резултати, това ще бъде крачка напред за държавата и обществото. Първите стъпки са на

Вижте какво не позволява на самолета да се взриви

http://sciencelogy.actualno.com/Vijte-kakvo-ne-pozvoljava-na-samoleta-da-se-vzrivi-news_486974.html

Екип инженери под ръководството на специалиста по взривни вещества Анди Тиас от университета на Шефилд (Великобритания) са разработили специален контейнер, обезвреждащ взривовете на борда на самолет. Устройството, наречено FlyBag, е предназначено за поглъщане на ударната върна и отломките от взрива. То е преминало успешни изпитания в условия, близки до реалните, на летище в графство Глостършир, съобщава ВВС. Новото средство за повишаване на безопасността на полетите е разработено в случай на п

Продължава засиленото търсене на медицински персонал в Добрич

http://dobrich.actualno.com/Prodyljava-zasilenoto-tyrsene-na-medicinski-personal-v-Dobrich-news_487019.html

И през летните месеци продължава засиленото търсене на медицински персонал на трудовия пазар в Добрич. Обявени са голям брой свободни работни места за лекари и фелдшери, също за инженери, учители по различни специалности, възпитатели и озеленители. Това съобщи на пресконференция Васил Сивков, директор на Бюро по труда в Добрич, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Към днешна дата са обявени 490 свободни работни места в Бюрото в областния център. При трета квал

Дрогба подписа с нов отбор

http://football.actualno.com/Drogba-podpisa-s-nov-otbor-news_487015.html

Бившият нападател на "Челси" Дидие Дрогба има нов клуб. Нападателят ще продължи кариерата си в клуба от американската Мейджър Лийг Сокър Монреал Импакт. Споразумението е за година и половина. Интересен факт е, че котдивоарецът първоначално подписа с Чикаго Файър, но след това канадците закупиха Дрогба от американците. Детайли за личните условия на звездата не са известни. Повече спортни новини четете в Sportline.bg.

Инспектори погват неправилно паркирали по тротоарите в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/Inspektori-pogvat-nepravilno-parkirali-po-trotoarite-v-Asenovgrad-news_487016.html

Стартира акция по санкциониране на водачи, паркирали автомобилите си на тротоари, както и на граждани, които съхраняват строителни материали по тротоарите на Асеновград. Това съобщи за Actualno.com Нуретин Тасим - управител на Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“ към Общината. Той уточни, че целта е да се освободят тротоарите и да сведе до минимум възпрепятстването на преминаващите по тях пешеходци. В рамките на няколко дни проверките на инспекторите ще обхванат територията

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване