Брюксел не е против "Белене", обяви Стойнев

България се гордеела с ядрената си енергетика

Влюбен пожарникар прави опит за самоубийство с катастрофа, преследвал автобус с любимата му

Забранена любов и жестоко страдание подтикнаха пожарникар от Рила към самоубийство, пише Струма.ком.

Преди дни огнеборецът се забил в електрически стълб, преследвайки автобуса, в който пътувала любимата му. Рейсът се движел към Рилския манастир, когато Ромео от Рила го пресрещнал и пред очите на пътуващите в него самокатастрофирал. 

За щастие Забранена любов и жестоко страдание подтикнаха пожарникар от Рила към самоубийство, пише Струма.ком. Преди дни огнеборецът се забил в електрически стълб, преследвайки автобуса, в който пътувала любимата му. Рейсът се движел към Рилския манастир, когато Ромео от Рила го пресрещнал и пред очите на пътуващите в него самокатастрофирал. За щастие

Президентът разкритикува раздаването на 500 млн. лв. чрез фонд "Региони"

Според Росен Плевнелиев парите е трябвало да отидат за магистрала "Хемус" и тунела под Шипка

    


Окончателно: В бюлетините остават само имената на партиите


На изборната бюлетина за парламент, за членове на Европейския парламент и за общински съветници ще бъдат изписани имената на партиите, но не и на кандидатите от съответните листи.  Това реши днес временната парламентарна комисия, която трябва да обсъди и приеме нов Изборен кодекс. Предстои гласуването на текстовете в пленарната зала.
 
Така бюлетината ще е достатъчно малка, за да не създаде проблеми на печатниците, но ще включва възможността за гласуване с преференция – избирателите...

Френската икономика ще забави растежа си в началото на годината

Според оценки на централната банка на страната растежът на БВП ще бъде 0,2% след ръста от 0,5% в трите месеца до края на декември

    


Нина Хрушчова: Русия трябва да се разпадне, за да се оправи

Проф. Нина Хрушчова е внучка на лидера на Съветския съюз Никита Хрушчов, който след смъртта на Сталин застава начело на КПСС (1953 - 1964 г.) и развенчава култа към Вожда.
Родена е в Москва през 1964 г. - в годината, в която дядо е свален от постовете на пръв партиен и правителствен ръководител. Преподава международни отношения в нюйоркския Проф. Нина Хрушчова е внучка на лидера на Съветския съюз Никита Хрушчов, който след смъртта на Сталин застава начело на КПСС (1953 - 1964 г.) и развенчава култа към Вожда. Родена е в Москва през 1964 г. - в годината, в която дядо е свален от постовете на пръв партиен и правителствен ръководител. Преподава международни отношения в нюйоркския

ЕС: Може да преразгледаме споразумението с Швейцария

Швейцарският вот за ограничаване на имиграцията е лоша новина за Европа, но и за Швейцария, коментира френският външен министър Лоран Фабиус

ЦГМ заменя неизползваните билети за карти до края на март

/КРОСС/ До 31 март 2014 година неизползваните билети за градски транспорт могат да бъдат заменени с карти за еднократно пътуване или съответно с карти с 10 талона за пътуване. Замяната ще се извършва както следва:- Билет за еднократно пътуване /наземен транспорт/ с цена 1.00 лв. ще се заменя с карта за еднократно пътуване /наземен транспорт/ с цена 1.00 лв.- „Билет с талони за десет еднократни пътувания за един пътник" с цена 8.00 лв. ще се заменя с „Карта с талони за десет еднократни пътувания за един пътник" с цена 8.00 лв.- Единични талони от „Билет с талони за десет еднократни пътувания за един пътник" при представяне на талон № 10 и доплащане до пълния размер от 8.00 лв. ще се заменят с „Карта с талони за десет еднократни пътувания за един пътник". Замяната на билети за еднократно пътуване /наземен транспорт/ и неизползвани пълно или частично талони от „Билет с талони за десет еднократни пътувания за един пътник" от граждани и фирми ще се извършва в звено „Външни разпространители" на Център за градска мобилност на адрес: бул. „Княгиня Мария Луиза" № 84, в работни дни от 7.30 ч. до 15.00 ч.  

Трима състезатели по класическа борба грабнаха бронза

 

треньорът Стоян Чобанов

треньорът Стоян Чобанов

С бронзови отличия  се върнаха трима състезатели на клуба по класическа борба „Ангел Войвода” от провелия се Държавен шампионат за момчета, който се състоя през уикенда в Сливен.

 

Състезателят  Петър Делчев, който се бори в кат. до 35 кг, стана на трето място. Георги Антонов успя да пребори конкуренцията в кат. до 38 кг. Илия Деянов в кат. до 55 стана трети.

Изключително сме доволни от Петър Делчев, защото е новобранец в тази категория , сподели треньорът Стоян Чобанов.  

 Състезателят падна на полуфинала  от Любомир Владимиров от Ловеч. За трето и пето място Делчев обаче се справи с Християн Александров от  Долни Чифлик,  разказа треньорът.

На надпреварата хасковският клуб се представи с 12 състезатели.

Треньорите залагаха най-вече на  бронзовите медалисти Георги Антонов и Илия  Деянов, които  успяха да се докажат на ринга.


Добри резултатите очакваха и от състезателите Димитър  Стоев,  Баръш Али, Иван Порфиров.

 

Участваха още:  Денис Ибров, Даниел Гочев,  Радослав Русев, Андон Димитров и други.

Анжелина Янева

Рилски Ромео прави опит за самоубийство с катастрофа, преследвал автобус с любимата му

Забранена любов и жестоко страдание подтикнаха пожарникар от Рила към самоубийство, пише Струма.ком. Преди дни огнеборецът се забил в електрически стълб, преследвайки автобуса, в който пътувала любимата му. Рейсът се движел към Рилския манастир, когато Ромео от Рила го пресрещнал и пред очите на пътуващите в него самокатастрофирал. За щастие

Български студенти във Великобритания заплашени от прекъсване на обучението

Студенти от България и Румъния са заплашени от предсрочно прекъсване на обучението си във Великобритания. Причина за това са спрените от британското правителство през ноември заеми за следването и субсидии за издръжка, пише студентският вестник "Джърнъл", който излиза в Единбург, Шотландия, съобщава БНР.

Искат промяна на данъците за най-бедните и най-богатите

Постепенно започнахме да модифицираме плоския данък - променяме го в двата края. За най-ниските заплати - тези под 340 лв., няма да има никакъв...

Пиян мъж напсувал и ударил с лопата катаджия в Русе

/КРОСС/ Пиян мъж обиждал, псувал и ударил с лопата по гърба младши автоконтрольор в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - гр. Русе, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в района на "Хаджигенова чешма" край Русе, като катаджията е бил нападнат, докато у изпълнявал служебните си задължения. 53-годишният нападател е бил във видимо нетрезво състояние. Той е задържан и му е постановена мярка задържане под стража за 72 часа.  

Да се простреляш в крака: Пеевски и медийният чадър

Делян Пеевски. Снимка: от тв екрана

При радикални обществени промени триъгълникът медии-власт-пари се превръща в обръч, който се върти около кръста на могул. Могулите са могъщи същества, без талия. Този обръч често засяда на кръста им, сраства с него и го превръща във властелин на публичното пространство. „Циркулацията на елита” преминава през неговите ръце – с пръста си сочи кой да се качва или слиза от въртележката на властта.

Израстването на могулите е процес, който първоначално се създава, режисира, контролира, но изпусне ли се, се превръща в „стихия на огледалния образ”, която създава, режисира, контролира…

Българското общество преминава през радикална промяна, защото сме свидетели именно на срастването медии-власт-пари. Войната между могулите е само видимата страна на готвените промени. Едни разполагат с по-добри позиции, други им се противопоставят, но не в обществен интерес, а заради собствен.

Журналистиката винаги е имала своите „пощенски кутии”

Онези, които са най-близо до властта и службите и със своите „разследвания” често правят услуга на един или друг кръг на задкулисието (изключенията са срамно малцинство). Онези, които са близки с всяка власт или на хранилката на някой корпоративен мастодонт. Тези процеси често са видими и са причината за драстичния спад в доверието в медиите.

Рядко явление е да наблюдаваш това, което се случва в последната година – „властта” и „парите” за вкарат „пощенските кутии” в политиката. Целувката „на живо”, която си размениха Бареков и Петров показва колко дълбоко са се развили разсейките на срастването между властите. Преди близо година политологът Евгений Дайнов написа:

“За да има траен ред, властта в модерните страни е максимално разпръсната из обществото. Не само трите основни власти са разделени. Парчета власт има и другаде – в медиите, гражданското общество, местните общности, партиите, църквата, финансовите борси и пр. При тази конструкция властта е изградена като къщичка от Лего – от много парченца, всяко от които си има собствена форма и граници, и влиза на определено място в общата конструкция. Всяко парченце си върши работа в крепежа на цялото, а когато някое парче се счупи, това не срутва всичко. Парченцето се вади, ремонтира – или заменя с ново – и се слага обратно в конструкцията. Тя остава.”

Срастването на властите в една власт е силно опасно за държавността

Това е радикалната промяна, която се опитват различни кръгове да осъществят. Ако преди това беше опитът „Борисов”, днес се случват друг – нецензуриран вариант.  Общото по между им е името на един могул: Пеевски.

При атака, пази се от рикошет!

Мълчалив по природа, днес той направи две големи признания пред услужливата агенция ПИК.

- Казахте, че сте се виждали често с Цветанов през времето? По какъв повод, искал ли е нещо от вас?
Г-н Цветанов често молеше за срещи с мен в неговия кабинет, а и извън него. Срещали сме се по време на неговия мандат на всякакви места. Молбата му – ще го кажа в прав текст, бе да осъществявам чадър в моите медии над няколко престъпни босове, с които той и Станимир Флоров били близки.
- И какво, вие съгласихте ли се, осъществихте ли такъв медиен чадър?
- Да, сега със съжаление ще призная, че съм оказвал такова съдействие.

Да се самопростреляш в крака!

Две признания: притежава медии; осъществява медиен чадър.

Друго е да го чуеш от устата на един медиен могул.

От блога на Илия Вълков

Цветан Йорданов стана четвърти в плувния маратон по река Парана


Българинът Цветан Йорданов завърши на четвърто място в плувния маратон по южноамериканската река Парана.

Надпреварата, която се проведе в Аржентина, е кръг от веригата Гран при по плувен маратон.

Йорданов преодоля 88-километровата дистанция за 9.27:02 часа, с пасив от 6:24 минути зад победителя Иван Афаневич от Русия.

Класирането на почетната стълбичка допълниха сириецът Салех Мохамед с време 9.22:42 часа и представителя на Македония Томи Стефановски, изпреварил...

Пребиха с палка гард в чейндж и отмъкнаха 200 бона

Огромна сума пари е открадната от охранител на обменно бюро в Свиленград. По непотвърдена информация става дума за около 200 хиляди лева. Гардът се прибирал със сака с парите, придружаван от сина си, когато пред дома им го нападнали двама маскирани и отмъкнали парите.

Борисов защити акцията на МВР срещу битовата престъпност

Щом е в услуга на хората, мога само да аплодирам, заяви той

Двама души починаха след усложения от грип

Двама души са починали в русенската болница след усложнения от грип. И двамата са били със съпътстващи заболявания, които в съчетание с грипната инфекция са се оказали фатални, обясни директорът на...

Никой не ми е дал и един проект за законите в сектор "Сигурност", оплаква се Плевнелиев

Има много какво да се подобри в сектор "Сигурност", заяви държавният глава Росен Плевнелиев, коментирайки вотът на недоверие към кабинета "Орешарски", поискан от ГЕРБ, който се ...

bTV се дистанцира от поведението на Росен Петров

БТВ се дистанцира от бившия водещ на предаването "Нека говорят" Росен Петров, който в вчера в ефир прочете декларация, с която обяви присъединяването си към партията "България без цензу...

Най-скандалният павилион в държавата се похвали с легендарен клуб

Бранд павилиони, който пълзи като чума из страната, се похвали със спонсорство на футболен клуб. Lafka, свързван със скандалния Делян Пеевски помага на ОФК Пирин (Благоевград). Клубът, който е дал дес...

Новият албум на Лана Дел Рей излиза през май?

/КРОСС/ Лана Дел Рей обяви датата на излизане на новия й албум „ Ultraviolence" . Според NME по време на разговор на улицата със свои фенове изпълнителката е споменала, че новата й тава може да излезе на пазара на 1 май тази година. Въпросният разговор е запечатан на видео. След като разбрала обаче, че това се документира, изпълнителката уточнява, че датата не е официална и предстои това да бъде потвърдено. В допълнение тя посочва, че има „добро предчувствие" за новия албум. По думите й той я е накарал да забрави за всичките й предишни работи. Лана Дел Рей обяви името на новата си тава по време на представянето на филма „Tropico" през декември миналата година. „Ultraviolence" ще бъде третият студиен албум на изпълнителката. Втората й тава „Born to Die" излезе през януари 2012 г. Само през първата седмица от излизането й в САЩ от нея бяха продадени 77 000 копия. video:http://www.youtube.com/watch?v=cWPSsP0Es3s

4 партии и инициативен комитет се регистрираха за участие в изборите за кмет на Сталево

Регистрацията се извършва в стая №12, на партера в общинска администрация Димитровград

Партиите вече се регистрираха за частичните избори за кмет в димитровградското село Сталево, насрочени за 16 март. Срокът за приемане на документите изтече през уикенда.

Участие в изборите за управник на Сталево са заявили 4 партии и един инициативен комитет. Сред тях са  БСП, ДПС, БЗНС, ГЕРБ и инициативен комитет „Бъдеще за Сталево”.

Те трябва да впишат кандидатите си в Общинската избирателна комисия до 13 февруари. След 17:00 часа, същия ден ще бъде теглен и жребият за реда, по който ще бъдат изписани имената им в бюлетината.

На 12 февруари предстоят консултации за състава на секционната избирателна комисия. В Сталево ще бъде разкрита една секция. По данни на общинска администрация 366 са избирателите в селото, към момента на обявяване на частичните избори с указ на държавния глава.

До момента няма подадена нито една жалби до комисията, информират от там.

Хасково Новини

 

19-годишен убил баба край Луковит преди четири дни

19-годишен младеж е задържан за убийството на баба от луковитското село Петревене, съобщиха от ловешката полиция.

Тийнейджърът е криминално проявен жител на същото село. Той е направил пълни самопризнания за случая на 6 февруари, когато е усмъртил 74-годишната жена. При самопризнанията е присъствал и адвокат. Повдигнато му е обвинение на 19-годи 19-годишен младеж е задържан за убийството на баба от луковитското село Петревене, съобщиха от ловешката полиция. Тийнейджърът е криминално проявен жител на същото село. Той е направил пълни самопризнания за случая на 6 февруари, когато е усмъртил 74-годишната жена. При самопризнанията е присъствал и адвокат. Повдигнато му е обвинение на 19-годи

Венецианската комисия с критики към Изборния ни кодекс

Венецианската комисия има сериозни забележки към активната регистрация, която е предвидена в новия изборен кодекс. Били са зададени въпроси свързани с избирателните списъци, агитацията на майчин език, гласуването на затворниците, на хората в чужбина и хората с увреждания, за задължителното гласуване.

Трети опит за продажба на хотел "Родина" в София

Началната цена за хотела с 525 стаи и 980 легла е намалена до 22,72 млн. лева с включен ДДС

    


Древна звезда помага на учените да разберат произхода на Вселената

Наблюдавали са химическия отпечатък на "първата звезда"

    


Вучков: Позволихте на ДАНС да извършва престъпления

„Реформата в ДАНС миналото лято е принципен недостатък, който се превръща в политика на сегашното правителство“. Това каза депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков при дебатите по вота на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, предаде „Фокус”. „Реформата в ДАНС миналото лято е принципен недостатък, който се превръща в политика на сегашното правителство“. Това каза депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков при дебатите по вота на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, предаде „Фокус”.

Вучков: Дадохте възможност на ДАНС да извършва престъпления

„Реформата в ДАНС миналото лято е принципен недостатък, който се превръща в политика на сегашното правителство“. Това каза депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков при дебатите по вота на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, предаде „Фокус”. „Реформата в ДАНС миналото лято е принципен недостатък, който се превръща в политика на сегашното правителство“. Това каза депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков при дебатите по вота на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, предаде „Фокус”.

„България си ти!”: Жандармерията в селата е пиар акция

Все още не е задържан виновникът, предизвикал катастрофа в Малорад и отнел живота на четирима младежи на 26. 09. 2012 година, подчерта председателят на движение „България си ти!” Димитър Куцаров на пресконференция, посветена на борбата с престъпността в слатинското село. Въпреки че всички в селото знаят кой е убиецът на Стилиян, Венци, Цветан и Цветелин, никой не му е потърсил отговорност. Вместо това той продължава да безчинства на пътя, шофирайки без книжка.

Бареков: Защо Росен Петров да не е вътрешен министър, това е учил, знае 6 езика

Днес слагаме официалното начало на разговорите между "България без цензура" и ВМРО. Ще водим преговори за коалиционно споразумение. Днес си разменихме програмите и идеята е да направим нещо публично. Искаме разговорите да се водят пред очите на цялото общество. Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов на конференция. 

"Тази коалиция Днес слагаме официалното начало на разговорите между "България без цензура" и ВМРО. Ще водим преговори за коалиционно споразумение. Днес си разменихме програмите и идеята е да направим нещо публично. Искаме разговорите да се водят пред очите на цялото общество. Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов на конференция. "Тази коалиция

Франция иска резолюция за Сирия

Външният министър на страната Лоран Фабиюс

"Любовен еликсир" тази вечер на варненска сцена

На 10 февруари от 18 часа ще бъде представена комичната опера "Любовен еликсир" от майстора на белкантото Гаетано Доницети, постановка на Павел Герджиков. В основата на сюжета стои поверието, че има такива вълшебни билки и питиета, които могат да спечелят обичта на любимия човек.

Лондон обяви, че спира финансирането за български и румънски студенти заради измами

Наскоро Лондон обяви, че спира финансирането за български и румънски студенти след разкритието за дефицит от 1,4 милиарда лири в бюджета на Департамента за бизнес, иновации и квалификация. Великобританското правителство замрази 7448 стипендии за обучение и издръжка, предаде Journal-online.За да получат финансиране, студентите Наскоро Лондон обяви, че спира финансирането за български и румънски студенти след разкритието за дефицит от 1,4 милиарда лири в бюджета на Департамента за бизнес, иновации и квалификация. Великобританското правителство замрази 7448 стипендии за обучение и издръжка, предаде Journal-online.За да получат финансиране, студентите

Дакота Джонсън: Безсрамна съм!

Актрисата не се притеснява да снима секс сцените в лентата по романа "Петдесет нюанса сиво"

    


Миков: Вотът на недоверие да се използва за мъдро обсъждане на проблемите

/КРОСС/ "В съвременния свят на образованост и информираност на хората, обществото иска да участва - и то все повече участва - в демократичния процес на вземане на решения. Този процес се развива не само в България. Парламентите не се задоволяват единствено с легитимността си, придобита на избори - те все повече отчитат обществените настроения, все повече и все по-тясно общуват с гражданите. И днес, както преди 135 години, парламентарният контрол и министерската отговорност са важна част от демократичната държава", това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков в официално изявление по повод 135 години от свикването на Учредителното народно събрание. Миков призова днешната дата да бъде оценена и като юридическо начало на българската демократична държавност. "Нека в деня на 135-годишнината от откриването на Учредителното събрание си припомним за чувството на отговорност на дедите ни и за техния демократизъм! Нека и опозиция, и мнозинство да използваме вота на недоверие за конструктивно и мъдро обсъждане на въпросите, които той поставя! Нека помним, че от спора има полза и тогава, когато той доведе спорещите до успешни решения! За нас, за нашите деца, за бъдещето на България!", завърши председателят. Снимка: Булфото,всички права запазени

Инициативите в Деня за безопасен интернет ще бъдат излъчвани онлайн


Дискусията "Заедно за по-добър интернет", с която ще бъде отбелязан международният Ден за безопасен интернет - 11 февруари, ще бъде излъчвана на живо онлайн. Това съобщиха организаторите на инициативата - Националният център за безопасен интернет. 

Обсъждането ще се състои между 15 и 18 часа утре в Дома на Европа в София (на ул. "Г.С. Раковски" №124, в сградата на представителството на Еврокомисията - бел. ред.). Всички, които не могат да присъстват, но се интересуват от темата,...

С близо 1,2 млн. безконтактни карти ще се разплащаме през 2014 г.

С близо 1,2 млн. безконтактни карти* ще се разплащат българите през тази година. Това става ясно от анализ на финансова институция. Според...

В 38 общини аптеките нямат договор с касата

София /КРОСС/ В 38 общини няма нито една аптека, сключила договор със здравната каса, а само в 5 на сто от аптеките се приготвят лекарства. Това заяви председателят на Българския фармацевтичен съюз професор Илко Гетов. Според него, за да се подобри достъпът на хората в трудно достъпните райони до аптеки, до края на годината ще бъде изготвена Национална аптечна карта.Националната аптечна карта е идея с цел достигането на информация за това къде липсват на територията на страната аптеки. Европейският стандарт казва, че достъпът до аптеката трябва да бъде в рамките на 20 до 30 минути, но не повече от 50 километра.Илко Гетов каза, че ще се пробегне прибегне и до финансови стимули, за да се разкриват аптеки в тези райони. Стимулите обаче няма да са по линия на Здравната каса. По думите на председателя на Фармацевтичния съюз в 11 областни града няма нито една денонощна аптека, а в столицата никъде не се приготвят лекарствени субстанции в неделя.Приготвените в аптека лекарствени средства имат своята уникална особеност, че те са индивидуализирани, т.е. те са предназначени за конкретен пациент с конкретно заболяване. В събота и в неделя няма такъв обем на услуга, която да налага наличието на такава аптека. Например това, което веднага мога да предложа, е да има такава дежурна аптека, съобщи БНР.

Кр. Георгиева няма да води листата на ГЕРБ за евровота

Тя е много добър и успешен еврокомисар и най-доброто за страната ни е Кристалина да остане на същата позиция и през мандата на новата Европейска комисия, обяви Бойко Борисов

19-годишен е задържан за убийството на баба в Луковитско

19-годишен младеж е задържан за убийството на баба от луковитското село Петревене, съобщиха от ловешката полиция.

Тийнейджърът е криминално проявен жител на същото село. Той е направил пълни самопризнания за случая на 6 февруари, когато е усмъртил 74-годишната жена. При самопризнанията е присъствал и адвокат. Повдигнато му е обвинение на 19-годи 19-годишен младеж е задържан за убийството на баба от луковитското село Петревене, съобщиха от ловешката полиция. Тийнейджърът е криминално проявен жител на същото село. Той е направил пълни самопризнания за случая на 6 февруари, когато е усмъртил 74-годишната жена. При самопризнанията е присъствал и адвокат. Повдигнато му е обвинение на 19-годи

Бареков: Защо Росен Петров да не е вътрешен министър, знае 6 езика. Той: Конгретюлейшън

Днес слагаме официалното начало на разговорите между Днес слагаме официалното начало на разговорите между "България без цензура" и ВМРО. Ще водим преговори за коалиционно споразумение. Днес си разменихме програмите и идеята е да направим нещо публично. Искаме разговорите да се водят пред очите на цялото общество. Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов на конференция. "Тази коалиция

МФ пласира 7-годишни ДЦК за 25 млн. евро при 2,97% доходност

Емисията е била презаписана 2,7 пъти, а спредът спрямо германските облигации е 1,95 процентни пункта

    


Найденов се срещна със сръбския министър на отбраната

/КРОСС/ В Министерството на отбраната днес се проведе среща между министрите на отбраната на Република България и Република Сърбия Ангел Найденов и Небойша Родич. По време на разговорите бяха обсъдени насоки за развитието на двустранните военни отношения. Двамата министри бяха единодушни, че активното сътрудничество във военната област трябва да продължи. Беше отбелязано, че съвместните учения, тренировки и подготовки съдействат за повишаване на подготовката на военнослужещите за изпълнението на задачи, характерни за многонационални операции и за постигане на по-добра оперативна съвместимост. Бяха отбелязани проведените през 2013 г. съвместни бойни стрелби на въоръжените сили на двете страни на зенитния полигон на ВВС „Шабла" и участието на Сърбия в българо-американската подготовка " Black Sea Rotational Force 2013" на полигон „Ново село". Като области за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството двамата министри очертаха военното образование, военната медицина, военната полиция и военната география, както и възможностите за използването на военно-почивните станции. Министрите Ангел Найденов и Небойша Родич обсъдиха и участията на двете държави в международни мисии и операции на ООН и ЕС

Третият вот е неадекватен, отсече БСП

Полицейското насилие и подслушването - характерни за ГЕРБ

    


Прокуратурата чака оригиналния тефтер на Цар Киро

/КРОСС/ Пловдивската окръжната прокуратура разполага само с копие на страниците от тефтера на Кирил Рашков и очаква до 10-ина дни да получи оригинала. Това стана ясно от думите на окръжния прокурор Румен Попов."Писахме до различни институции къде се намира тефтерът и получихме уверението, че в рамките на седмица до 10 дни ще получим и самия оригинал на този тефтер, по който ще извършим почеркова експертиза и всички необходими действия, за да установим кой е авторът му и оттам насетне дали има данни за някакво извършено престъпление.Припомняме, че информация за съдържанието на въпросното тефтерче, в което срещу имената на политици и митничари са записани различни парични суми, "изтече" в края на януари. Самият Кирил Рашков твърди, че той не е автентичен, а става дума за политическа атака.

Пеевски: Цветанов ме натискаше да пазя Киро Японеца и Йоско

Делян Пеевски командва прокуратурата и Висшия съдебен съвет, обяви тази сутрин по Би Ти Ви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

ПИК се обърна към депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски за коментар на твърденията на Цветанов, както и за коментар по други горещи теми в държавата - включително и за отношенията му с Цветан Цветанов ... Делян Пеевски командва прокуратурата и Висшия съдебен съвет, обяви тази сутрин по Би Ти Ви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. ПИК се обърна към депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски за коментар на твърденията на Цветанов, както и за коментар по други горещи теми в държавата - включително и за отношенията му с Цветан Цветанов ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване