Лютви Местан с охрана от НСО заради заплаха за живота му

На лидера на ДПС Лютви Местан е била назначена охрана от НСО заради възникнала заплаха за живота му, потвърди лаконично в понеделник главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ. "Разглеждали сме казуса на г-н Местан, няма да потвърдя, няма да отрека, само ще кажа, че има решение в тази посока, няма да коментирам повече", заяви той, уточнявайки, че е запознат, тъй като е член на междуведомствената комисия, разглеждаща тези въпроси. Заплахите за политици се проверяват съвместно от МВР, НСО, ДАНС и разузнаването. Информация за новоназначената охрана на Местан се появи в пресата в понеделник, като лидерът на ДПС потвърждава лаконично за нея. Освен него с гардове от НСО се движат лидерите на БСП и ГЕРБ – Сергей Станишев и Бойко Борисов. До скоро охрана имаше и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, но тя бе свалена, след като наследникът му Цветлин Йовчев обяви в парламента, че заплахите за живота на опозиционера били основно от пияни и психично болни.

Не десни експерти, а псевдолеви практици ни провалят

Доц. д-р МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ

В интервюто си пред “Труд” миналата седмица - “Тинк танковете рамкираха посланията от площада”, политическият антрополог Достена Лаверн казва множество неистини. 
Лъжа е, че “БСП е именно партията, която връща демокрацията у нас”, че “БСП е партията в България, която си поставя леви цели в управлението и ги реализира”. Доц. д-р МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ В интервюто си пред “Труд” миналата седмица - “Тинк танковете рамкираха посланията от площада”, политическият антрополог Достена Лаверн казва множество неистини. Лъжа е, че “БСП е именно партията, която връща демокрацията у нас”, че “БСП е партията в България, която си поставя леви цели в управлението и ги реализира”.

Цветанов спокоен за бъдещето си в ГЕРБ

Колко пъти ще обещава министър Йовчев и ръководството на вътрешното министерство, че ще се справят с битовата престъпност. Отчетът на МВР за свършената работа за последните месеци показва, че много от техните обещания в тази и други посоки остават неизпълнени. Това каза пред bTV Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и бивш вътрешен министър. Министър Йовчев има една дума, която често обича да използва - системен подход. Аз мисля, че трябва комплексен подход, каза той. Бившият вътрешен министър се съгласи, че статистически може би има лек спад на битовата престъпност в градовете и селата, но трябва да се има предвид, че в статистика се включват само случаите, за които е докладвано в полицията, а хората вече са толкова обезверени, че често не докладват подобни случаи. Голямата концентрация на полиция около парламента и на българската граница и намалението й по селата доведоха до увеличението на битовата престъпност, смята той. Цветанов заяви, че по негово време са били постигнати значителни успехи в борбата с битовата престъпност и посочи като примери кражбите на моторни превозни средства - по време на нашето управление те бяха сведени до минимум. Умишлените убийства - стигнахме най-ниските нива за целия 24-годишен преход, каза Цветанов. Един от примерите за отстъпление е в Ихтиман, където в последните няколко години беше пращана жандармерия, когато се прибираше реколтата от хората, а тази година полиция нямаше именно заради концетрацията й в София и по границата на страната. Последният доклад на ЕС за България беше голяма загуба за правителството и водената от него политика. Цветанов заяви, че в доклада е имало доста малка част, която засяга управлението на ГЕРБ и припомни, че последния доклад за страната ни е бил през 2012 година и именно заради добрите резултати постигнати от кабинета „Борисов" в сферата на сигурността и борбата с организираната престъпност са довели до това, че следващия доклад да е след 18 месеца. Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че не вижда проблем да участва в предизборния комитет на партията за евроизборите. Той каза, че е спокоен за бъдещето си в партията, въпреки че тя вече ще има трима заместник-председатели. Смятаме, че в партията трябва да има много повече отговорности, които трябва да бъдат разпределени, каза Цветанов и посочи, че за него остава чисто организационната дейност.
Във връзка с изказването на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, който заяви, че Цветанов не е свещена крава и той може да бъде подслушван като всички останали, заместник-председателят на ГЕРБ попита дали подходът е същият за всички, за които се говори в публичното пространство. Въпросът е в начина, по който се правят записите на неговите разговори. От тези записи могат да бъдат чути разговори, които могат да бъдат добре изработени, смята Цветанов. Той коментира и последното социологическо проучване - на агенция „Медиана". „Ако разликата между нас и БСП е толкова голяма, защо не отидем на предсрочни избори?", попита той. Според него, спадането на личния му рейтинг се дължи на „медийни внушения".

 

Сноудън теглел документи на АНС с общодостъпни програми

Тези действия на Сноудън е трябвало да бъдат засечени без проблем, твърдят източници от разследването, цитирани от РИА "Новости"

Истууд спаси човешки живот

/КРОСС/ Известният актьор и режисьор Клинт Истууд спаси човек от сигурна смърт. Инцидентът станал миналата сряда на прием за откриването на голф турнир, в който участвал и Истууд. Според съобщения в медиите в САЩ , на церемонията по откриването в калифорнийския град Карми директорът на мероприятието Стив Джон се е задавил със сирене и е започнал да се задушава. Гостите на церемонията изпаднали в паника и не знаели какво да направят. В този момент Истууд застанал зад него, сграбчил го с две ръце под гърдите и три пъти го дръпнал нагоре, при което парчето сирене изскочило от гърлото на Джон. След това му дал да изпие чаша вода с лимон.Истууд призна, че тренирал техниката преди, но за първи път му се налага наистина да спасява с нея.

Трус люшна Якоруда посред нощ

Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Земният трус е усетен в 00:31 ч. тази нощ и според Европейския сеизмологичен център той е с епицентър на 12 км източно от Якоруда, на 48 км югозападно от Пазарджик и на 88 км югоизточно от София, с дълбочина 2 Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 00:31 ч. тази нощ и според Европейския сеизмологичен център той е с епицентър на 12 км източно от Якоруда, на 48 км югозападно от Пазарджик и на 88 км югоизточно от София, с дълбочина 2

Земетресение разлюля района на Якоруда посред нощ

Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Земният трус е усетен в 00:31 ч. тази нощ и според Европейския сеизмологичен център той е с епицентър на 12 км източно от Якоруда, на 48 км югозападно от Пазарджик и на 88 км югоизточно от София, с дълбочина 2 Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 00:31 ч. тази нощ и според Европейския сеизмологичен център той е с епицентър на 12 км източно от Якоруда, на 48 км югозападно от Пазарджик и на 88 км югоизточно от София, с дълбочина 2

"Атака": Раждането за някои цигани е бизнес

Да се дават майчински само на пълнолетни родители, не е дискриминационно искане. Данните от последния доклад на ООН го доказват.

Ден без панталони в Колумбия в подкрепа на свободата на словото

В колумбийския град Меделин стотици ентусиасти събуха панталоните си в подкрепа на свободата на словото. Акцията бе организирана по призив в социалните мрежи и успя да предизвика широк обществен и медиен отзвук. Няколкостотин души в колумбийския град Меделин участваха в нетрадиционна акция, наречена "Ден без панталони".

Кутев: Това е вот на недоверие към политиката на ГЕРБ

Някой от PR-ите на ГЕРБ ги е посъветвал да неглижират негативите от собственото си управление и те точно това правят. Това заяви пред БНТ червеният депутат Антон Кутев. Той бе категоричен, че това е вот на недоверие към собствената политика на ГЕРБ. По-полезно би било, ако Цветанов и Борисов намерят поне една кауза. Те се опитват да замитат това, което са правили.
За да излезем от този омагьосан кръг на обвинения, всеки трябва да има кауза.
Що се отнася до акцията на МВР, Кутев заяви, че тя е подготвяна преди месеци. PR или не -ако в селата има нужда от повече жандармерия и полиция, значи трябва да има. Това ще доведе до резултат, особено по селата, посочи той.

 

Супербогатство ли са 60 000 евро?

Българите може масово да станат клиенти на специализираната комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. Така излиза от намеренията, които обяви шефът на т.нар. комисия “Кушлев” - да се свали прагът за отнемане от 250 000 на 120 000 лв. Това е доста спорна промяна. Не е вярно, че 250 хил. лева е висок праг дори за европейските страни. Това Българите може масово да станат клиенти на специализираната комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. Така излиза от намеренията, които обяви шефът на т.нар. комисия “Кушлев” - да се свали прагът за отнемане от 250 000 на 120 000 лв. Това е доста спорна промяна. Не е вярно, че 250 хил. лева е висок праг дори за европейските страни. Това

Отпаднаха ограниченията за движение през прохода Троян - Кърнаре

Камионите ще могат да се движат с ремаркепа и полуремаркета

Австралийци откриха "най-старата звезда във Вселената"


Астрономи от Австралия обявиха, че са открили най-старата позната на човечеството звезда. Тя е на 13.6 млрд. години и откритието може да помогне на учените да разберат как са изглеждали подобни космически тела почти в зората на вселената.

Откритието е направено с телескопа SkyMapper в обсерваторията Сайдинг Спринг в щата Нов Южен Уелс. 

Екипът е от Австралийския национален университет, предвождан от д-р Стефан Келер. 

По думите му да се попадне на толкова ранно...

НСО пази Местан заради заплаха за сигурността му


Има взето решение за охрана на лидера на ДПС Лютви Местан. Това призна в ефира на БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. На въпроса дали това се е наложило заради заплахи за сигурността на политика, Лазаров каза, че нито ще потвърди, нито ще отрече. Той отказа да обясни откога е назначена охрана на Местан.

Националната служба за охрана (НСО) пази от три месеца Лютви Местан, съобщи в днешния си брой "24 часа".

"Не е по мое желание", казал Местан пред изданието. ...

Православната църква почита паметта на Св. Харалампий и Св. Валентина

Днес Православната църква почита паметта на Св. Харалампий - християнският светец-лечител и Света Валентина.

Св. Харалампий, според поверието, държи всички болести, а за празника му се месят питки, мажат се с мед и се раздават за здраве. Св. Харалампий е празник на пчеларите и на пчелите.

Свети вмчк. Харалампий е живял през ІІ век. Той бил епископ на гр. Магнезия в Мала Азия. През целия си живот проповядвал Христовата вяра. Но император Септимий Север започнал страшно гонение над християните. Първото условие за пощада на живота било да се поклонят на идолите и да им пренесат жертви. Ако откажат, били подлагани на невероятно жестоки мъчения, от които те умирали.

Същата съдба сполетяла и Свети Харалампий. Той бил на повече от 100 години, когато го заловили и принуждавали доброволно да се отрече от Христос. Естествено той категорично отказал. И как да постъпи по друг начин, когато е прекарал целия си живот да разпространява Божието слово.

Предстоели страшните изтезания. Започнали да стържат неговото тяло с железни куки, но през нощта раните зараствали. Постановили страшната присъда да бъде посечен с меч. Преди езичниците да поведат Свети Харалампий към мястото за екзекуция, той издъхнал. Това станало през 198 г. Св. вмчк. Харалампий бил на 113 години. Народът приема Св. Харалампий за покровител на меда и пчеларите, защото с помощта на лечебните свойства на меда много хора били излекувани.

На този ден се носи мед в храмовете (рано сутринта), за да бъде осветен (около 9:00 часа).

За Св. Валентина е известно, че тя е живяла в околностите на Кесария Палестинска. Тя става жертва на гоненията срещу християните 308 г. при Максимилиан ІІ Галерий (308-313 г.). Когато мъчителите се опитват да я накарат насила да принесе жертва в езическия храм, тя хвърля камък върху жертвеника и се обръща с гръб към горящия на него огън. Тази постъпка предрешава съдбата й – езичниците я обезглавяват.

На 10 февруари имен ден празнуват Харалампий, Хари, Харалан, Ламби, Ламбо, Ламбрина, Ламбрин, Валентина, Валентин, Валя, Вальо.

В българския народен календар денят се нарича още Хараланбей, Араланбей, Хараламповден, Чуминден. Според народните представи Св. Харалампий е господар на болестите, главно на чумата и покровител на пчеларите.

Без министри в листата на БСП за евровота

София /КРОСС/ В листата на БСП за предстоящите избори за Европейски парламент няма да има министри. Най-вероятно името на Сергей Станишев ще е сред кандидатите за евродепутати, съобщи пред TV7 зам.-председателят на партията Янаки Стоилов.По повод слуховете, че Кристалина Георгиева ще бъде кандидатът на БСП за еврокомисар, той отбеляза, че столетницата все още няма кандидат за еврокомисар и не допуска да са поемани "някакви персонални ангажименти към когото и да било".Стоилов каза, че в листата вероятно ще бъдат включени и хора, които не са непременно от БСП и това няма да е прецедент. По думите му обаче трябва да е ясно, че "хората, които получават доверието на БСП да я представляват, много по-логично е след известен период на работа да станат част от БСП и да помагат за нейното представителство, а не, както ставаше в редица случаи през изминалите години, някой да получава подкрепата на БСП, а след това да казва, че е нещо различно, самостоятелно и има друг политически път". Подобно поведение той определи като "неевропейско и некоректно към хората, които оказват своята подкрепа".Що се отнася до АБВ на Георги Първанов зам.-председателят на БСП подчерта, че тази тема е била затворена още преди конгреса на партията и избирателите много добре разбират позицията, че не може да има хора и групи, които работят за друга листа, но претендират, че помагат на БСП и са част от нея

Две църкви в областта честват храмовия си празник на Св. Харалампий

Две църкви в областта честват храмовия си празник днес. Името на Светеца Харалампий носят хасковската обител в квартал „Болярово” и църквата в димитровградското село Черногорово. Това каза отец Димитър, който отслужи празнична литургия в хасковския храм.

Десетки миряни дойдоха да запалят свещ за здраве и да се поклонят пред иконата на Светеца. Те не пропуснаха да си вземат и осветена вода.

На днешния ден се носи мед за освещаване в църквата, за да има здраве и мед през цялата година. Смята се, че този мед придобива лековити сили, затова се пази за специални случаи през цялата година. Това не е случайно, тъй като медът отдавна е доказал своите лечебни качества и е едно от основните лечебни средства в народната медицина, разказаха миряни.

Св. Харалампий е християнският светец-лечител, който според поверието държи всички болести, а за празника му се месят питки, мажат се с мед и се раздават за здраве.
В българския народен календар денят се нарича още Хараланбей, Араланбей, Хараламповден, Чуминден. Според народните представи св. Харалампий е господар на болестите, главно на чумата.

По традиция в квартала днес има еднодневен панаир, на който всеки може да си вземе различни лакомства, за децата се предлагат атрактивни играчки.

Храмът “Свети Харалампий” е издигнат през 1922 и осветен през 1926 г. по инициатива на тогавашния финансов министър Петър Янев, припомни отец Димитър.

Деня на Св. Харалампий отбелязват днес в димитровградското село Черногорово. Литургия в храма, който носи името на светеца, отслужи  архирейския наместник Георги Тодев. И тази година по традиция черногоровци дадоха курбан, осигурен от дарители.

150-годишнината на църквата “Св. Харалампий” в с. Черногорово припомни читалищният секретар Пенка Вълкова. 150-годишнината й честваха черногоровци миналата година. През 2011 г. миряните там посрещнаха мощите на Св. Харалампий.

 

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашингтон предоставя икономическа помощ на Кабул

САЩ ще представят в понеделник нова програма за помощ за Афганистан в размер на около 300 милиона долара за подпомагане на икономическото развитие на страната, която е сред най-бедните в света, заяви в неделя пред АФП официален представител на Държавния департамент на САЩ.

Тази програма трябва да бъде официално обявена от Американската агенция за международно развитие (United States Agency for International Development-USAID) , каза служителят, при условие да остане анонимен.

Първата фаза от 77 милиона щатски долара има за цел да подпомогне частния сектор, създаването на работни места и намаляването на зависимостта от международната помощ за Афганистан, съобщава още подробности източникът на АФП. Целта, според него, е да се подкрепи присъединяването на страната към Световната търговска организация (СТО) през тази година.

Вторият компонент е от 92 милиона щатски долара и е насочен към насърчаване на обучението и наемането на квалифициран персонал в частния и публичния сектор. Тази програма, чието изпълнение започна на 1 януари 2014 г., включва партньорство между американски и афганистански университети.

И последната трета част - 120 млн. - е предназначена за подкрепа на селскостопанския сектор в Афганистан. "Тази програма е предназначена да позволи на около 400 хил. земеделски стопани да получат най-добрите технически средства", каза американският представител.

Програмата за помощ идва в момент, в който Вашингтон се опитва да убеди Кабул да подпише бързо двустранен договор за сигурност, според който контингент от около 10 хол. войници на САЩ ще останат на афганистанска земя и след 2014 година.

Спипаха двама бракониери на язовир “Ивайловград” с 134 кг риба

Двама бракониери са спипани от инспекторите от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА-Хасково на язовир „Ивайловград”. Проверката е извършена по сигнал, информират от изпълнителната агенция.

Заловените лица са извършвали стопански риболов с мрежи. Едно от лицата е известен бракониер с инициали Т.В.М, уточниха от ИАРА-Хасково.

На нарушителите са съставени два акта за не регламентиран стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От тях са иззети една гумена лодка, ел. двигател и 3 хрилни мрежи с обща дължина 225 метра. Уловената 134 кг. риба /110 кг каракуда и 24 кг бяла риба/ е освободена и върната обратно във водоема.

Димитър Димитров

 

Суровият петрол се търгуваше почти без промяна

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се търгуваше почти без промяна, след като приближи ценовото равнище от 100 долара за барел, предаде...

Брюксел: Швейцария да внимава с квотите за ЕС!

Брюксел предупреди, че въвеждането на квоти за имигранти в Швейцария застрашава достъпа на тази страна до единния европейски пазар.

Четири страни с такси за зеления ток

Четири държави в ЕС са въвели мерки за ограничаване цените на зеления ток. Това показва справка на Министерството на икономиката, с която “Труд” разполага. Според ведомството Чехия и Гърция са въвели данък върху преференциалните цени на фотоволтаиците. Белгия е въвела специална такса за мощностите в една своя провинция, а Франция е намалила с 20% р Четири държави в ЕС са въвели мерки за ограничаване цените на зеления ток. Това показва справка на Министерството на икономиката, с която “Труд” разполага. Според ведомството Чехия и Гърция са въвели данък върху преференциалните цени на фотоволтаиците. Белгия е въвела специална такса за мощностите в една своя провинция, а Франция е намалила с 20% р

Цветанов спокоен за бъдещето си в ГЕРБ

София /КРОСС/ Колко пъти ще обещава министър Йовчев и ръководството на вътрешното министерство, че ще се справят с битовата престъпност. Отчетът на МВР за свършената работа за последните месеци показва, че много от техните обещания в тази и други посоки остават неизпълнени. Това каза пред bTV Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и бивш вътрешен министър. Министър Йовчев има една дума, която често обича да използва - системен подход. Аз мисля, че трябва комплексен подход, каза той. Бившият вътрешен министър се съгласи, че статистически може би има лек спад на битовата престъпност в градовете и селата, но трябва да се има предвид, че в статистика се включват само случаите, за които е докладвано в полицията, а хората вече са толкова обезверени, че често не докладват подобни случаи. Голямата концентрация на полиция около парламента и на българската граница и намалението й по селата доведоха до увеличението на битовата престъпност, смята той. Цветанов заяви, че по негово време са били постигнати значителни успехи в борбата с битовата престъпност и посочи като примери кражбите на моторни превозни средства - по време на нашето управление те бяха сведени до минимум. Умишлените убийства - стигнахме най-ниските нива за целия 24-годишен преход, каза Цветанов

НСО бди над Местан от 3 месеца

От три месеца гардове на НСО, кола и шофьор са зачислени към лидера на ДПС Лютви Местан. По закон НСО се включва, когато срещу политическо лице има основателна заплаха за живота и сигурността му. Дали заплахата е основателна, се проверява съвместно от МВР, НСО, ДАНС и разузнаването.

Кольо Колев: Бареков съчетава харизмата на ранния Борисов и радикализма на Сидеров

ГЕРБ и „Атака" са основният донор на „България без цензура" и Николай Бареков, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Кольо Колев от „Медиана".

Той поясни, че за партията на Бареков в момента биха гласували хора, които преди са се доверявали на ГЕРБ и „Атака".

Социологът заяви още, че Бареков съчетава „харизмата на ранния  ... ГЕРБ и „Атака" са основният донор на „България без цензура" и Николай Бареков, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Кольо Колев от „Медиана". Той поясни, че за партията на Бареков в момента биха гласували хора, които преди са се доверявали на ГЕРБ и „Атака". Социологът заяви още, че Бареков съчетава „харизмата на ранния ...

Биатлонистите ни Красимир Анев и Владимир Илиев стартират в понеделник

Биатлонистите Красимир Анев и Владимир Илиев ще представляват българското участие на Зимните олимпийски игри в Сочи в понеделник. Двамата стартират от 17.00 часа в дисциплината 10 км преследване. В събота, на 10 км спринт, Анев завърши на 49-о място, а Илиев - на 60-о.

Дейвид Мойс: По-зле сме, отколкото смятах


Състоянието ни е по-лошо, отколкото смятах, заяви мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс след драматичното 2:2 с "Фулъм" на "Олд Трафорд".

Равенството остави шампионите на цели девет точки от местата за участие в Шампионската лига. Според шотландеца тимът му е психически слаб и мекушав.

Той призна, че не е очаквал първият му сезон начело на "червените дяволи" да бъде толкова отчайващ. "Случи се възможно най-лошото. Нямам представа как не спечелихме. Може да си...

Превозвачи блокираха ГКПП Капитан Андреево

Превозвачи от малките фирми блокираха българо-турската граница на ГКПП “Капитан Андреево” тази сутрин. Шофьор на товарен автомобил застана демонстративно успоредно на платното.

Превозвачи от по-малки фирми се събраха за протест още в ранните часове, въпреки че има е насрочена среща между България и Турция. На нея щеше да  бъде разгледан проблемът за еднократните разрешителни за превоз, които си разменят двете страни.

Тя е насрочена за 21 февруари. Въпреки това от малките фирми не могат да чакат до тогава.

Техните мотива са , че всеки ден са потърпевши, отчитат загуби в бизнеса , а десетки тирове са спрени на границите на Турция.

 

От бранша настояват за спешни мерки.

 

 

 

 

 

 Хасково Новини

Имало заплаха за Местан, НСО го пази

Националната служба за охрана пази от три месеца Лютви Местан. 

Лидерът на ДПС имал зачислени няколко охранители, кола и шофьор, пише в. "24 часа". 

"Не е по мое желание", казал само Местан пред изданието. 

По закон НСО се включва, когато срещу политическо лице има основателна заплаха за живота и сигурността му. 

Дали заплахата е основателна, се проверява съвместно от МВР, НСО, ДАНС и разузнаването.

От НСО не са посочили откъде – от България или от чужбина, са сигналите срещу лидера на ДПС.

Освен Местан НСО пази и лидерите на БСП и на ГЕРБ Сергей Станишев и Бойко Борисов. 

От няколко месеца насам без служебна охрана е Цветан Цветанов.


Преглед на варненския печат - 10 февруари

“Край Дуранкулак. Спасиха бедстващи моряци”. Това е водещо заглавие за вестник „Черно море”. Наши граничари спасиха 11 моряци от бедстващ търговски кораб край Дуранкулак, съобщиха от полицията. Сигнал за потъващия плавателен съд „Еланд“ е подаден в 5,50 ч.

Iron Maiden идват в София на 16 юни

Британските метъл величия Iron Maiden пристигат в София за концерт на 16 юни от 20 ч. в "Арена Армеец", съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис. IRON MAIDEN безспорно са една ...

Коремни болки спрели Деси Стоянова за преследването

Биатлонистката Десислава Стоянова се оправда за провала си в спринта на 7,5 км със стомашни болки. След две грешки в стрелбата вчера българката завърши едва 61-а и не успя да се класира за преследване...

Защо рискуваме?

Хората не предприемат рисковани постъпки заради повишена активност в зоната на мозъка, свързана с желанията, а заради намалена активност на системата за контрол. До този извод стигнали учени от уни...

САЩ с нова помощ от 300 млн. долара за Афганистан

САЩ ще предостави нова порция помощи за Афганистан, възлизаща на 300 милиона долара, съобщава АФП, цитирана от Стандарт нюз. Първият транш в размер на 77 милиона долара ще бъде предоставен от Америка...

„Снежен филм фест” ще се проведе в Банско от 13 до 15 февруари

„Снежен филм фест” ще пренесе зимните спортове на голям екран в читалище „Никола Вапцаров” в Банско в дните 13, 14 и 15-ти февруари, съобщи Агенция Фокус. След...

Локо (Москва) поиска перлата на Лудогорец

Представители на руския Локомотив (Москва) са разпитвали хора от Лудогорец за случващото се около крилото Върджил Мисиджан, пише "Меридиан мач". Веднага след срещата между двата тима, която ...

Ники Кънчев и Ани Салич са първата двойка в „Стани богат”

За първи път в историята на „Стани богат” водещият става от своя стол, за да влезе в ролята на пълноправен участник... Утре, 20.00 ч. по Нова, най-интересната телевизионна игра ще...

Протести срещу по-високите магистрални такси в Гърция

Около петстотин гръцки шофьори недоволни от неотдавнашното съобщение за увеличение на цените за преминаване по автомагистралите (ТОЛ такса), подпалиха пункт за събиране на такива такси източно от А...

Превозвачи блокираха границата с Турция

Преди около 30 минути ГКПП „Капитан Андреево” е бил блокиран от представители на малките и средни превозвачи у нас. Камиони и хора са препречили пътя, като се пропускат леките авто...

Кольо Колев: Бареков има харизмата на Борисов и радикализма на Сидеров

ГЕРБ и „Атака ГЕРБ и „Атака" са основният донор на „България без цензура" и Николай Бареков, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Кольо Колев от „Медиана". Той поясни, че за партията на Бареков в момента биха гласували хора, които преди са се доверявали на ГЕРБ и „Атака". Социологът заяви още, че Бареков съчетава „харизмата на ранния ...

САЩ помагат на Афганистан с нови 300 млн.

/КРОСС/ Властите в САЩ планират да предоставят нова помощ за Афганистан в размер на 300 милиона долара, съобщава „Франс прес".Първата част в размер на 77 милиона долара, ще бъде предоставена от Американската агенция по международно развитие с цел развитие на пазарите и обезпечаване стабилността на афганистанския бюджет при присъединяването на Кабул в световната търговска организация.92 милиона долара ще бъдат насочени за развитие на пазара на труда. Резултат на инициативата трябва да бъде появата в страната на квалифицирана работна сила.Друга част от парите ще послужи за развиване на селскостопанския сектор. Предвижда се 40 хиляди фермери да получат достъп до съвременни технологии и да увеличат добивите си с 20%.

Зукърбърг е най-големият дарител на Америка за 2013 г.

През декември той е дарил на фондация акции за 970 млн. долара

    


Зукърбърг е най-големият дарител на Америка за 2013 г.

През декември той е дарил на фондация акции за 970 млн. долара

    


Блокадата на турската граница се отлага

Големите български превозвачи решиха да отложат планираната за днес блока да на българо-турската граница. Те ще изчакат срещата на транспортните...

Всички последни убийства се разкриват, похвали се Лазаров

"Мерките срещу битовата престъпност са от есента, не са заради вота"

    


С какво да пием лекарства

/КРОСС/ Сокът от грейпфрут особено лошо се съчетава с медикаментите. Например изследване, проведено през 2000 г. доказва, че той в никакъв случай не бива да се употребява едновременно с лекарства за сърдечно-съдови заболявания, тъй като в състава му влиза вещество, което взаимодейства с някои от тях и увеличава скоростта на тяхното усвояване в стомашно-чревния тракт. Сокът от грейпфрут не трябва да се приема и от жени, които използват противозачатъчни таблетки, а също така с антидепресантите.Но най-голяма опасност представлява съчетаването на този сок с хиполипидемичните препарати. Докато черният дроб е "зает" с разбора на съставните части на сока от грейпфрут, лекарствата циркулират по организма, тяхната концентрация в кръвта нараства, достигайки това опасно ниво, когато веднага могат да се появят страничните ефекти - поражение на мускулите и остра бъбречна недостатъчност. Забравете за сока от грейпфрут, ако приемате един от следните препарати:- Анксиолитици: алпразом, буспирон, мидазолам, триазолам- Антиаритмици: амиодарон, квинидин- Антибиотици: кларитромицин, еритромицин, тролеандомицин- Антихистаминни препарати: фексофенадин- Антикоагуланти: варфарин- Антиепилептични: карбамазепин- Бета-блокери: карведилол- Блокери на калциевите канали: дилтизем, фелодипин, нифедипин, верапамил и др

Земетресение с магнитуд 2.9 по Рихтер в района на Якоруда

Земетресение с магнитуд 2.9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център в понеделник. Трусът е усетен в 00.31 часа в нощта срещу понеделник с епицентър на 12 км източно от Якоруда, на 48 км югозападно от Пазарджик и на 88 км югоизточно от София, с дълбочина 2 км, допълва БГНЕС. Геофизичният институт на БАН отчита земетресението с магнитуд 2.8 по Рихтер, с епицентър северно от Ситово и с дълбочина 13.5 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Цветанов сам си предрече скандални флашки

Цветан Цветанов заподозря, че скоро ще излязат разговори с негово участие, които щели да са напълно изфабрикувани.

Icon 1000 представи един различен Triumph

/КРОСС/ Днешната младеж няма срам към по-възрастните, но това винаги е било така... Често обаче и някои тунинг ателиета нямат срам към моторните икони. Пресен пример: Icon 1000 преобрази класически Triumph Speedmaster в драгстер машина. Не се притеснявайте, не е една от онези грозни, недъгави, но ужасно бързи машини за чупене на рекорди.Прибавен е тестостерон под формата на азот, окачването е втвърдено, от Avon са осигурили правилните гуми, от Vance&Hines са се погрижили за изпускателната система, а момчетата от Latus са тунинговали изцяло двигателя. Марки като Galfer, Zombie Performance, Garage 31 пък са помогнали съответно с нови спирачки, подмяна на кормилото и нанасянето на финалния щрих - боята, пише topgear.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване