Одобрена е българската оценка за въздействие върху околната среда на морския газопровод „Южен поток“

Българското министерство на околната среда и водите публикува одобрението на инвестиционното предложение за морския газопровода „Южен поток“. Това се случва след положителното решение на Висшия експертен екологичен съвет по доклада за въздействие върху околната среда (Доклад за ОВОС) за морския газопровод „Южен поток“ в България , взето на 24 януари 2014 г.

Още един район във Варна остана без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода днес са абонатите малка част от кв."Възраждане 1" от бл.2 до бл.10 до 17 часа Припомняме, че по-рано днес без вода остана част от Приморски парк до 17 часа.

"LEGO: Филмът" оглави бокс-офиса в Северна Америка

Продукцията надделя над режисираната от Клуни "Пазители на наследството"

    


Т. Дончева: Живот като в риалити с партия от тв водещи

Смисълът на манипулацията е проста - трябва достатъчно рано да се внуши, че определени формации влизат– това е голяма степен била работата на социолозите според лидера на "Движение 21"

Бареков ще бъде премиер, шегува се Татяна Дончева

Полицейската акция няма да доведе до резултат, по думите й

Жена спечели LCD телевизор от „Като за световно с Еврофутбол!"

/КРОСС/ Жена спечели LCD телевизор от първата седмица на „Като за световно с Еврофутбол!" - 42-инчовия 3D телевизор отиде при Силвия Димитрова, след като бе определена чрез жребий в студиото на предаването „Спортен свят" с Крум Савов по Канал 3 в неделя, 09.02.2014 г. Други двама получиха четирицифрени допълнителни печалби от кампанията на букмейкърската къща - Диньо Тонев прибра 2 000 лева, а Илиян Ангелов - 1 000 лева, след като талоните с техните имена бяха изтеглени от ръката на красивата водеща София Маринкова.   Цветан Иванов и Филип Наумов пък взеха по 500 лева, а още 10 участника получиха „подаръци" от „Еврофутбол" под формата на 100-левови банкноти:1. Янислав Халачев - печели с два талона;2. Ивайло Михалков;3. Иван Петров;4. Диян Драгнев;5. Звезделин Павлов;6. Боян Милев;7. Стоян Гюнелиев;8. Димитринка Ганева;9. Диян Димитров. Новата кампания на „Еврофутбол" с допълнителни парични печалби и награди стартира на 31.01.2014 г. „Като за световно с Еврофутбол!" се провежда на седмичен принцип (кръгове), които завършват с раздаването на 15 предметни и парични награди. Всички, които са заложили минимум 10 лева на резултати от спортни състезания или поне 5 лева на Гонки на един талон, могат да се включат в инициативата. Повече информация за „Като за световно с Еврофутбол!" можете да намерите тук.  

FREELANCER от RAYMOND WEIL- стил на независимост

FREELANCER от RAYMOND WEIL- стил на независимост
FREELANCER е една успешна колекция на независимата фамилна Швейцарска марка RAYMOND WEIL, като определено е олицетворение на нещо повече от часовник. Този часовник напомня на тези независими професионалисти, които желаят да останат господари на своите съдби. Тази изключително елегантна колекция отст FREELANCER от RAYMOND WEIL- стил на независимост FREELANCER е една успешна колекция на независимата фамилна Швейцарска марка RAYMOND WEIL, като определено е олицетворение на нещо повече от часовник. Този часовник напомня на тези независими професионалисти, които желаят да останат господари на своите съдби. Тази изключително елегантна колекция отст

Предстои обявяване на две нови защитени територии в обхвата на РИОСВ-Бургас

Предстои обявяване на нови защитени територии в обхвата на РИОСВ-Бургас. Предложенията за обявяване на Природна забележителност пещера „Голямата въпа“ и защитена местност „Пропада“ за защитени територии ще бъдат разгледани от комисии на 11 и 12 февруари в гр. Малко Търново и с. Звездец. Комисиите се организират със заповед на директора на РИОСВ-Бургас. В тях ще вземат участие представители на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите, Областна администрация-Бургас, Агенция по геодезия, картография и кадастър, Община Малко Търново, Общинска служба „Земеделие“- гр. Малко Търново, ТП Държавно горско стопанство-Малко Търново и Дирекция на Природен парк „Странджа“.

Предложението за обявяване на Природна забелeжителност „Голямата въпа“е постъпило в МОСВ от пещерен клуб „Непиаст“ – гр. Бургас. Пещерата се намира в околностите на с. Звездец, община Малко Търново и представлява низходяща пропастна пещера, най-дълбоката в Странджа. Обитава се от дванадесет вида защитени прилепи и, според наличните данни за тяхната численост, представлява най-значимото им зимно убежище в Странджа и Югоизточна България. По критериите на Споразумението за опазване на популациите на европейските прилепи (EUROBATS), „Голямата въпа“ е определена като убежище с европейско значение.

Защитена местност „Пропада“ е разположена в землището на гр. Малко Търново. Обявяването и е предложено от Националния природонаучен музей при БАН. Целта е опазване на територия, представляваща уникална източно-букова гора, с подлес от лавровишня и джел, в която е установено наличие на биологично разнообразие с консервационна значимост.

На територията, която е в обхвата на РИОСВ-Бургас, до момента са обявени 55 природни забележителности и 60 защитени местности.

 

 

Стрелецът от училището в Москва чете български роман

15-годишният убиец избрал "Тайфуни с нежни имена" на Богомил Райнов

    


ДБГ издигна Кунева за евродепутат

Всички да свикнат с мисълта, че Реформаторският блок е независима и засилваща се стабилна дясна коалиция, която ще защитава чистотата и истината в политиката. Не приемаме политиката за търговия, ще го...

Давид Труеба е големият победител на испанските филмови награди "Гоя"

Режисьорът Давид Труеба е големият победител на 28-ата церемония по връчването на испанските филмови награди "Гоя" в Мадрид. Лентата му "Лесно е да живееш със завързани очи" (Vivi...

Кои са най-честите грешки при отглеждането на единствено дете

Като родител на единствено дете, вие може би се безпокоите за начина, по който го отглеждате и възпитавате. Дали не сте прекалено снизходителни или прекалено строги? Добре ли е да се отнасяте към дете...

Талибаните поставят трудноизпълними условия за мир

В преговорите си с правителството талибаните в Пакистан са поставили трудноизпълними условия - те настояват за освобождаването на всички екстремисти в затворите и за изтеглянето на войските от плем...

"Айрън Мейдън" с концерт у нас на 16 юни

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 60 до 140 лева

Франсоа Оланд пристигна на тридневно посещение в САЩ


Френският президент Франсоа Оланд пристига днес на тридневно посещение в САЩ на фона на опитите на Франция да съживи икономиката си. Предишният френски президент, който прави официална визита в САЩ, е Жак Ширак през февруари 1996 година, отбелязва "Франс прес".

За разлика от предшествениците си, Франсоа Оланд ще бъде без първа дама. След разкриването на връзката му с френска актриса, неотдавна той се раздели с Валери Трирвильор, която бе поканена да участва в посещението от семейство...

Слаб трус край Якоруда

/КРОСС/ Слабо земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.Земният трус е станал в 00.31 часа тази нощ и е с епицентър на 12 км източно от Якоруда, на 48 км югозападно от Пазарджик и на 88 км югоизточно от София. Дълбочината на разместването на земните пластове е 2 км.Няма данни за пострадали и материални щети.

Всеки 20-ти българин може да получи епилептичен пристъп

Един на всеки 20 души у нас може да получи епилептичен пристъп, а един на всеки 200 заболява от епилепсия, става ясно в Европейския ден на епилепсията, който отбелязваме днес. Приема се, че неврологичното заболяване засяга около 70 000 българи, 14 000 от които продължават да получават пристъпи, тъй като не могат да бъдат излекувани медикаментозно.

„Зелени Балкани” построиха остров в защитеното Поморийско езеро и сграда на брег

Национална Асоциация „Българско Черноморие” алармира за вдигнати строежи без екологична оценка. Предоставяме на вашето внимание прессъобщението на НАБЧ:

Така наречените еколози от “Зелени Балкани” построиха съмнителен изкуствен остров насред соленото Поморийско езеро, което е обявено за защитена територия и попада в “Натура 2000″. Градежът е вдигнат без задължителната екологична оценка. Докато имитират дейност и протести уж в защита на природата, самите „зелени” нарушават всички норми, правила и закони, когато е в техен интерес. Това е скандална демонстрация на двоен морал. Това е недопустима демонстрация на сила и надмощие над Съда, над правителството и над Държавата.

Построеният остров в защитеното Поморийско езеро е с площ от 4 дка и застрашава екоравновесието в лимана. В уникалния природен феномен са изсипани тонове пръст и чакъл, а насипът е допълнително укрепен с огромни платна, пластмасова мрежа и синтетичен текстил, което е абсолютно недопустимо. При това островът е изграден без екооценка. Заради липсата на ОВОС е абсолютно неясно какви поражения са нанесени върху растителния и животински свят и върху уникалното находище на лечебна кал в езерото. Островът е изграден по европроект, от който „Зелени Балкани” прибраха над 700 000 лева. Срещу тази баснословна сума те твърдят, че са създали условия за гнезденето на птици, чрез изкуствения остров. Интересна стратегия за усвояване на средства, но в поморийското езеро птиците гнездяха много преди появата на “Зелени Балкани” и островът им. Биолозите смятат, че островът унищожава безценното находище на лечебна кал и уврежда необратимо водната флора и фауна.

Друг и още по-голям скандал е огромната луксозна сграда, която „Зелени Балкани” построиха на брега на езерото. По документи тя се води център за наблюдение на птици. За палата от 300 кв. м. „еколозите” прибраха 1 милион 380 960 лева от Глобалния екологичен фонд. Сметката показва, че градежът е коствал по 4700 лв. за всеки квадратен метър или 10 пъти повече от нормалното!!!!

Интересът на „Зелени Балкани“ към Поморийското езеро започва от 1998 г. Оттогава досега те са реализирали пет проекта на обща стойност почти 7 милиона лева. За някои от проектите има фрапиращо дублиране на едни и същи дейности. Това е забранено в Правилника за изразходване на безвъзмездните средства на ЕС, защото се счита за форма на измама и източване на пари.

А през това време „зелените” заливат с протести държавата, като имитират, че бранят парк Странджа. А всъщност заявяват, че са готови да вземат 7 млн. лв., с които да управляват парка. Странно, прилича на акция за отклоняване на общественото внимание за усвояване на поредните милиони.

Димитър Канариев

Председател на УС

 

Мартин Димитров: Подкрепете подписката за референдум

/КРОСС/ Подкрепете подписката за референдум и промяна на изборното законодателство, призовава Мартин Димитров в социалната мрежа Фейсбук.  Бившият СДС лидер и настоящ член на Реформаторския блок пише: "Последните месеци показаха будно гражданско общество. Редно е гражданите да кажат каква избирателна система искат". По трите посочени от президента Росен Плевнелиев точки в предложения от него референдум Димитров уточнява: "За мен предложението за електронно гласуване е безспорно. Ще позволи на хиляди българи в чужбина, а и на пътуващи хора в България да гласуват. Разумният мажоритарен елемент е преференция с нисък праг. Хората да могат тотално да пренареждат партийните листи и да избират своите кандидати. Това е по-добър вариант от варианта, при който всяка партия издига един кандидат и го нарича мажоритарен. При преференцията с нисък праг ще има много повече кандидати и конкуренция. Имам вътрешни колебания относно задължителното гласуване. Въпреки това нека хората да кажат какво мислят по въпроса. Един такъв референдум допълнително ще събуди гражданското общество, което ще повярва, че може да промени България."  

Превозвачи блокираха българо-турската граница

Представители на малките и средните превозвачи блокираха ГКПП Капитан Андреево на българо-турската граница, съобщи за "Фокус" Тодор Ингилизов от Стара Загора.

По думите му, обстановката на пункта е спокойна. Превозвачите протестират заради нерешения проблем с разрешителните за Турция. 





Представители на малките и средните превозвачи блокираха ГКПП Капитан Андреево на българо-турската граница, съобщи за "Фокус" Тодор Ингилизов от Стара Загора. По думите му, обстановката на пункта е спокойна. Превозвачите протестират заради нерешения проблем с разрешителните за Турция.

Представители на малки превозвачески фирми блокираха границата

/КРОСС/ 100-ина представители на малки превозвачески фирми блокираха около 9:30 часа граничния пункт "Капитан Андреево". Те протестират срещу решението на Турция да не признава еднократните разрешителни за превоз.Въпреки вчерашното решение на Съюза на международните превозвачи да не се блокира границата до срещата между транспортните министри на България и Турция, планирана за 21 февруари, малките превозвачи решиха да излязат на протест. Те твърдят, че от десет дни техните камиони са блокирани и фирмите търпят огромни загуби, които могат да ги доведат до фалит. Снимка: Булфото, всички права запазени

Одобрен е ОВОС на морския газопровод "Южен поток"

МОСВ публикува одобрението на инвестиционното предложение за морския газопровод "Южен поток".

Рапър №1 на Македонния с първи концерт у нас

Слаткаристика ще пее в столицата на 21 март

    


Кънев: ДАНС се поставя над закона

София /КРОСС/ ДАНС отказа да предостави на Българския хелзинкски комитет достъп до информация за броя на исканията за използване на специални разузнавателни средства през 2013-а година, колко от тях са уважени и какъв е броят на лицата, спрямо които съдът е разрешил използването на СРС. От БХК обжалват отказа и са готови да сезират Европейския съд по правата на човека в Страсбург.Председателята на БХК Красимир Кънев каза пред БНР, че са притеснени от подхода на ДАНС, тъй като исканата от тях информация е статистическа: Ние не се интересуваме от информация, свързана с технически средства и оперативни способи. Става въпрос за бройки. Тази информация е била обявена от ДАНС за служебна тайна с една наредба, която е класифицирана. Затворен е порочен кръг, от който няма излизане. А това е информация, към която има засилен интерес през последните месеци.Красимир Кънев каза, че информацията им е била необходима за изготвянето на редовния годишен доклад на БХК за правата на човека. Той допълни, че са искали данни и от областните дирекции на МВР, като в повечето случаи те са им били предоставени.Според председателя на Хелзинкския комитет в много случаи ДАНС се поставя над закона: Ние имаме и много други дела, които водим и в България, и в ЕСПЧ, където ДАНС е намесена с разни актове, които насочват към това, че има сериозни проблеми с демократичния контрол над тази служба.От БХК ще се обърнат за информация и към парламентарната комисия за контрол на службите.

Спряха камионите през Капитан Андреево

Спряха камионите през Капитан Андреево.

Закопчаха мексиканския наркобарон Тирсо Мартинес Санчес

/КРОСС/ Мексиканските власти арестуваха наркобарона Тирсо Мартинес Санчес, съобщава CNN Mexico.Санчес, който в продължение на няколко години бе един от най-търсените престъпници, е задържан на 2 февруари в мексиканския град Леон.Престъпник е работил за различни наркокартели в Мексико и в чужбина. Смята се, че за периода 2000-2003 е прекарал до САЩ 76 тона кокаин. Държавният департамент на САЩ предлагаше възнаграждение от 5 млн. долара за информация, която може да доведе до залавянето на Мартинес Санчес.

Мойс : Заслужавахме да победим

„Понякога във футбола не получаваш заслуженото – коментира мениджърът на „Манчестър Юнайтед” Дейвид Мойс слез изненадващото 2:2 с „Фулъм” на „Олд Трафорд”. – Трябваше да победим. „Фулъм” не показа нещо стойностно и не заслужаваше да поведе. Нашата защита имаше работа само 3-4 пъти в мача. Сега трябва да направим всичко възможно да настигнем „Ливърп „Понякога във футбола не получаваш заслуженото – коментира мениджърът на „Манчестър Юнайтед” Дейвид Мойс слез изненадващото 2:2 с „Фулъм” на „Олд Трафорд”. – Трябваше да победим. „Фулъм” не показа нещо стойностно и не заслужаваше да поведе. Нашата защита имаше работа само 3-4 пъти в мача. Сега трябва да направим всичко възможно да настигнем „Ливърп

Виж олимпийските медалисти от третия ден на Игрите в Сочи (галерия)

Олимпийските медалисти от третия ден на Олимпиадата в Сочи:

Алпийски ски - спускане, мъже 

1.Матиас Майер (Авс)
2.Кристоф Инерхофер (Ит)
3.Кийтил Янсруд (Нор)

Сноуборд, свободен стил, жени 

1.Джейми Андерсън (САЩ)
2.Ени Рукаярви (Фин)
3.Джени Джоунс (Вбр)

Ски бягане, 15 км кл. стил + 15 км св. стил (мъже) 

1.Дарио Колоня (Швей Олимпийските медалисти от третия ден на Олимпиадата в Сочи: Алпийски ски - спускане, мъже 1.Матиас Майер (Авс) 2.Кристоф Инерхофер (Ит) 3.Кийтил Янсруд (Нор) Сноуборд, свободен стил, жени 1.Джейми Андерсън (САЩ) 2.Ени Рукаярви (Фин) 3.Джени Джоунс (Вбр) Ски бягане, 15 км кл. стил + 15 км св. стил (мъже) 1.Дарио Колоня (Швей

Шофьор бере душа след катастрофа

Водач и пътник, употребили алкохол предизвикаха пътен инцидент. Катастрофата е станала вчера в 07 часа на първокласния път в посока за Свиленград. 20-годишен водач на лек автомобил Алфа Ромео на десен завой е загубил управлението и е излязъл от пътя в ляво по посока на движението. От удара са пострадали водачът от Крумовград, който е с фрактура на лява раменна кост и 27-годишния пътник с охлузни рани. Водачът и пътника са изпробвани за алкохол с техническо средство “Алкотест Дрегер”, който е отчел 0,75 промила на водача и 1,49 промила на пътника. Съставен акт.

С опасност за живота е 42-годишен водач след катастрофа. Вчера в 15,35 часа на третокласен път между селата Светлина за Горски извор е станало ПТП с лек автомобил Пежо-206, шофиран от пострадалия и лек автомобил Опел Астра, управляван от 57-годишен жител на бургаското село Кошарица. Поради несъобразена скорост, пострадалият водач от село Сусам е загубил контрол над колата, навлязъл е в насрещната лента за движение и се е ударил в Опела. От удара, виновният водач е в кома в ОАРИЛ-Хасково. Образувано е досъдебно производство.

  Хасково Новини

 

ГЕРБ и "Атака" блокираха въвеждането на медийни пакети за малките партии


С гласовете "против" на "Атака" и "въздържал се" на ГЕРБ текстовете в новия Изборен кодекс, които предвиждат държавата да предоставя средства за участия в медиите на партиите без субсидия, бяха отхвърлени от временната парламентарна комисия, която обсъжда закона на второ четене. Така окончателното решение остава за пленарната зала.

На днешното заседание на комисията Павел Шопов ("Атака") възрази, че предлагането на т.нар. Медийни пакети е излишно харчене на държавни пари. Вместо да...

ТУ-Варна започва прием на документи за предварителни изпити за кандидатстуденти

От днес - понеделник, 10 февруари, Технически университет – Варна стартира приема на документи за предварителните изпити. Всички желаещи да се обучават в университета ще могат да подават документи в ТУ, в оторизираните бюра в страната или он-лайн.

Превозвачи блокираха ГКПП Капитан Андреево

Представители на малките и средните превозвачи блокираха ГКПП Капитан Андреево на българо-турската граница, съобщи за Представители на малките и средните превозвачи блокираха ГКПП Капитан Андреево на българо-турската граница, съобщи за "Фокус" Тодор Ингилизов от Стара Загора. По думите му, обстановката на пункта е спокойна. Превозвачите протестират заради нерешения проблем с разрешителните за Турция.

Тихият океан временно спира глобалното затопляне

Източните ветрове, духащи в този океан, са се повишили значително през последните две десетилетия. Резултатът е тласкане на големи вълни топлина към морската повърхност и силно затопляне на дълбините на океана

Проект за обучение на пътни полицаи за въздействието на наркотичните вещества върху шофьорите

Покана - 11 февруари, вторник, 10:30 часа в хотел „Сити Авеню“, ул. „Осоговска“ 43 /близо Националния център по наркомании/

В един отбор сме с коректните, увери Стойнев

Държавата и бизнесът ще работят заедно срещу сивия сектор

    


Синът на големия продуцент Айзеншпис задържан с кокаин

/КРОСС/ Синът на известния руски продуцент Юрий Айзеншпис, починал през 2005 година- Михаил Айзеншпис, е арестуван с 1,5 г кокаин. „Айзеншпис предизвикал подозрението на дежурните полицаи в района на „Хорошевское шосе". След като бил обискиран, у него е бил намерен кокаин. По време на обиска Айзеншпис се е държал неадекватно и очевидно е бил под въздействието на наркотици", съобщава за Lifenews.ru източник от разследващите органи. Синът на известния продуцент е бил арестуван за няколко часа, след което пуснат с подписка.Бащата на Михаил - Юрий Азеншпис, е култово име в руската съвременна музика. Славата го връхлита, когато той работи с известната рок група „Кино" (до гибелта на фронтмена Виктор Цой през 1990 година). Юрий Айзеншпис работи и с групите „Технология", "Динамит", както и с изпълнителите Влад Сташевски, Катя Лел и Дима Билан.

Каролев: Швейцарското общество "спечели" лукса да има по-малко дюнери

/КРОСС/ Швейцарският референдум, на който надделя с 1% позицията за ограничаване на имиграцията, показва ясно, че много малко политици в целия свят имат желание да служат съвестно, смята Владимир Каролев. Коментарът му е ден след като в Швейцария победиха антиевропейските настроения, макар и с малко. На референдума за въвеждане на квота за имигранти, 50.3% от гласувалите подкрепиха идеята за ограничаване достъпа до страната. Допитването беше организирано от антиевропейската национално-консервативна Народна партия на Швейцария. Двустранните споразумения на Швейцария с ЕС бяха договорени много трудно и мъчно и бяха победа за алпийската държава, тъй като тя беше слабата страна в тях. И сега, за да може една партия да затвърди позициите си в парламента чрез елементарен популизъм, всичко това ще бъде разтурено и процесът ще започне наново с много по-неизгоден за швейцарците резултат, пише Владимир Каролев в коментарния си статус във Фейсбук. Политиците-популисти спечелиха - ще стегнат редиците за изборите и после ще консумират власт, отбелязва Каролев. Швейцарското общество "спечели" лукса да има по-малко дюнери в градовете си, но за този лукс ще плати с ограничен износ към ЕС, повече безработица, по-високи цени на много стоки и по-трудно придвижване на самите швейцарци в останалите европейски държави (което ще е най-негативно за младите, които искат да учат и поработят навън)

Оле-Ейнар Бьорндален: Може да сте изненадани, но съм в много добра форма


Норвежкият биатлонист Оле Ейнар Бьорндален вярва, че може да подобри националния рекорд на Бьорн Дели по спечелени медали на зимни олимпийски игри.

Легендарният състезател с прякор Канибала, който триумфира със златото в спринта на 10 километра, ще започне от първа позиция в преследването на 12.5 километра - втората дисциплина в биатлона на олимпийските игри в Сочи.

"Победата ми е изненадваща за всички вас, но аз знаех, че се намирам в много добра форма. Преминах през...

Двама симеоновградчани в ареста, задигнали помпа и медни проводници

Двама симеоновградчани са задържани за кражба от необитаем дом. Младежите на възраст 18 и 26 години са проникнали в дом в село Калугерово и са откраднали водна помпа, медни проводници с различна дължина и сечение общо около 100 кг.,медна тава и 10 алуминиеви профили. Момчетата, познати на органите на реда са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство, информират от ОД на МВР.

Още един 19-годишен младеж е в харманлийския арест за кражба. В близост до село Рогозиново той е спрян от полицейските служители, които са установили, че пренася на колелото си меден проводник. В хода на проверката е станало ясно, че кабела е изкопан в близост до селото и е собственост на БТК.

Хасково Новини

Асфалтират големите улици във Враца

С отпуснати държавни средства за 7 милиона лева

Депутатите нищят окончателно Изборния кодекс

През тази седмица той ще бъде обсъден повторно

    


Цветанов с отговор на въпроса "Кой?"

Зам.-председателят на ГЕРБ съобщи за срещи на Цацаров и Сарафов с Пеевски, предшествали избора им за главен и зам.-главен прокурор

Лумнаха три коли в областта

1 автомобил на РСПБЗН – Тополовград се отзовал на сигнал за пожар в лек автомобил с газова уредба “Мерцедес”, намиращ  се ул. “Екзарх Йосиф” 3.Инцидентът станал в петък.  Причината е късо съединение. Унищожен е двигателя на автомобила. 

В неделя  в Хасково  е лумнал пожар в лек автомобил “Фиат” на  ул. “Бузлуджа” 9. Причината е в процес на установяване. Унищожени са  заден стоп и броня.

 В късния следобед в  Димитровград е лумнал автомобил “Ауди” на разклона за с. Брод. Причината  в процес на установяване. Унищожени били двигателен отсек, 2 бр. предни гуми и предното стъкло на автомобила.

 Още 7 пожара  без материални загуби са ликвидирали огнеборците .  

 

 

 Хасково Новини

За изборните правила и илюзиите

/КРОСС/ Точно преди година в България започнаха перманентни протести. За каквото и да се протестираше обаче - дали за евтин ток и против монополите, дали за нов морал в политиката и против модела "Пеевски", или пък за оставка или против оставката - неизменно се повтаряше и още нещо: нови изборни правила. Естествено, всеки си има свое, различно мнение какви да са те. Всички обаче са обединени от убеждението, че предпочитаните от тях правила могат да бъдат ключ за постигане на предпочитаните от тях "за" и "против". И така до днес. Споровете около изборните правила отново са нажежени "до червено". Без обаче да са помръднали ни най-малко. Политици и избиратели отново предъвкват едни и същи въпроси с едни и същи аргументи, правейки си едни и същи сметки. "Новият" Изборен кодекс и партийните сметки В Народното събрание на финалната права е дебатът по прословутия "нов" Изборен кодекс. Тръгнал миналото лято с очевидната цел да се потушат протестите и да се удължи животът на новото управление, превърнал се в безкрайна говорилня, имитираща диалог с гражданското общество, той все пак роди проект, в който не липсваха и някои наистина нови и разумни идеи. При гласуването обаче се оказа както винаги, че всяка партия се ръководи от собствените си интереси и сметки - от какво би спечелила и от какво би загубила

Личните лекари искат законодателни промени, за да не се затварят практики

Според Закона за лечебните заведения практиките на медици без специалност Обща медицина ще бъдат заличени от регистрите

    


Одобриха ОВОС за „Южен поток"

София /КРОСС/ Българското министерство на околната среда и водите публикува одобрението на инвестиционното предложение за морския газопровода „Южен поток". Това се случва след положителното решение на Висшия експертен екологичен съвет по доклада за въздействие върху околната среда (Доклад за ОВОС) за морския газопровод „Южен поток" в България , взето на 24 януари 2014 г. Докладът за ОВОС заключава, че проектът няма да засегнe значително околната среда.„Приемаме нашата отговорност за околната и социална среда много сериозно и направихме задълбочена и обстойна оценка на въздействието на проекта, за да сме сигурни, че тръбопроводът няма да навреди на природата. Докладът за ОВОС отразява това и аз съм доволен, че нашите усилия са оценени от членовете на Висшия експертен екологичен съвет.", коментира Олег Аксютин, Главен изпълнителен директор на „Южен поток транспорт".Докладът за ОВОС съдържа заключенията от проучванията на околната среда, културното наследство и социално-икономическата среда при строителството и експлоатацията на българския участък на морския газопровод „Южен поток", извършени от екип от български и чуждестранни експерти. Докладът описва потенциалното въздействие на проекта и съдържа над 200 мерки за защита, които „Южен поток транспорт" ще предприеме, за да гарантира, че проектът няма да оказва никакво значително въздействие

Одобрена е българската оценка за въздействие върху околната среда на „Южен поток“

София /КРОСС/ Българското министерство на околната среда и водите публикува одобрението на инвестиционното предложение за морския газопровода „Южен поток". Това се случва след положителното решение на Висшия експертен екологичен съвет по доклада за въздействие върху околната среда (Доклад за ОВОС) за морския газопровод „Южен поток" в България , взето на 24 януари 2014 г. Докладът за ОВОС заключава, че проектът няма да засегнe значително околната среда.„Приемаме нашата отговорност за околната и социална среда много сериозно и направихме задълбочена и обстойна оценка на въздействието на проекта, за да сме сигурни, че тръбопроводът няма да навреди на природата. Докладът за ОВОС отразява това и аз съм доволен, че нашите усилия са оценени от членовете на Висшия експертен екологичен съвет.", коментира Олег Аксютин, Главен изпълнителен директор на „Южен поток транспорт".Докладът за ОВОС съдържа заключенията от проучванията на околната среда, културното наследство и социално-икономическата среда при строителството и експлоатацията на българския участък на морския газопровод „Южен поток", извършени от екип от български и чуждестранни експерти. Докладът описва потенциалното въздействие на проекта и съдържа над 200 мерки за защита, които „Южен поток транспорт" ще предприеме, за да гарантира, че проектът няма да оказва никакво значително въздействие

Без промяна за Цвети и Гришо в ранглистата

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова запази позиции в световната ранглиста, която бе обявена официално тази сутрин. 26-годишната пловдивчанка, която през тази седмица участва на силния т...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване