Пловдивска гимназия с високотехнологична класна стая

/КРОСС/ Пловдивската математическа гимназия е второто училище в страната, което разполага с високотехнологична класна стая. В нея черната дъска и тебеширите са отживелица. В „умната" класна стая учениците работят с таблети, вместо тетрадки, учителят изпитва едновременно всички, а верните отговори се отбелязват секунди по-късно, предаде бТВ. В дигиталната класна стая учениците могат да усвояват уроци си по предмета „предприемачество" с помощта на специални тестове, видеоматериали, 3D компютърни графики. Засега в елитното пловдивско среднообразователно училище са обучени общо четирима учители, които могат да преподават уроците си интерактивно в дигиталната класна стая.  

9 българи арестувани за 2,3 милиона къса цигари в Холандия

Холандската полиция арестува девет българи, иззе 3600 килограма тютюн и 2,3 милиона къса цигари при операция срещу нелегална фабрика за цигари в град Алсмер. Това съобщи Dutch news.

Стойността на конфискуваните цигари е около 4 милиона и 800 хиляди евро.

Фабриката се е намирала в склад, оборудван с техника за производство на цигари Холандската полиция арестува девет българи, иззе 3600 килограма тютюн и 2,3 милиона къса цигари при операция срещу нелегална фабрика за цигари в град Алсмер. Това съобщи Dutch news. Стойността на конфискуваните цигари е около 4 милиона и 800 хиляди евро. Фабриката се е намирала в склад, оборудван с техника за производство на цигари

15 арестувани за телефонни измами

От 1 септември 2013 г. до момента на територията на Пловдивска област са регистрирани 50 случая на телефонни измами и около 150 опита, работи се и по още стотици случаи в цялата страна

Малки и средни превозвачи блокираха българо-турската граница

Българо-турската граница е блокирана при граничните пунктове Лесово и Капитан Андреево. Превозвачи на малките фирми са спрели движението към и от Турция, като се пропускат само леки коли и автобуси, както и тирове, превозващи бързоразвалящи се стоки.

Защитник на "Фулъм": "Юнайтед" игра като отбор от конференциите


Защитникът на "Фулъм" Дан Бърн заяви, че стилът на "Манчестър юнайтед" в срещата между двата отбора му напомня за практикувания от отборите в аматьорските нива на английския футбол.

"Червените дяволи" преживяха поредно разочарование на "Олд трафорд", след като в рамките на две минути успеха да обърнат резултат от 0:1 до 2:1, но допуснаха изравнителен гол в петата минута на добавеното време.

През целия двубой възпитаниците на Дейвид Мойс нямаха идея как да стигнат до...

Родителите на малкия Павел нападнаха професорка в ефир

3-месечният Павел е загинал вследствие на скорострелен вирус, а не на ваксини. Това заяви пред Нова тв директорът на болницата в Града под липите 3-месечният Павел е загинал вследствие на скорострелен вирус, а не на ваксини. Това заяви пред Нова тв директорът на болницата в Града под липите "Проф. д-р Стоян Киркович" проф. Петрана Чакърова, като подчерта, че не е имало никакви реакции и симптоми 24 часа след поставяне на ваксината. "Имате ли съвест, бе, имайте човещина",

Японки бойкотират съпрузи със секс заради губернатор

Бившата тв звезда и екс- здравен министър Йоичи Масудзое (65 г.) надви в неделя 15 опоненти. Сред тях бе и бивш премиер, борещ се за край на ядрената енергия в Япония. “С радост приветствам Йоичи Масудзое, който спечели подкрепата на жителите на Токио”, каза премиерът Шиндзо Абе. Консервативната му коалиция подкрепи Масудзое. Бившата тв звезда и екс- здравен министър Йоичи Масудзое (65 г.) надви в неделя 15 опоненти. Сред тях бе и бивш премиер, борещ се за край на ядрената енергия в Япония. “С радост приветствам Йоичи Масудзое, който спечели подкрепата на жителите на Токио”, каза премиерът Шиндзо Абе. Консервативната му коалиция подкрепи Масудзое.

България представи нотификации за страните, прилагащи визов режим за българи

България представи нотификации в Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия, с които посочва, че САЩ, Канада и Австралийският съюз имат визов режим за българските граждани, съобщиха от МВнР. Според регламент на ЕС, ако в срок до 90 дни от публикуването на нотификацията, не бъде отменено изискването за виза, България може да поиска от Европейската комисия да суспендира освобождаването от виза за определени категории граждани на съответните страни. Миналата седмица обаче Европейската комисия заяви, че няма да въведе визов режим за граждани на САЩ заради изискванията за притежание на входни визи за граждани на някои държави от ЕС. Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, поясни на пресконференция в отговор на въпрос, че до 9 февруари държавите от ЕС могат да съобщят на ЕК за случаи на липса на реципрочност във визовата политика на САЩ. "Ще се опитаме да постигнем решение на проблема толкова ефективно, колкото можем. Ако въпросът е дали ЕК ще наложи веднага или на автоматичен принцип визи за граждани на САЩ, отговорът е не. Държавите от ЕС, които заявят, че не са облагодетелствани от визова реципрочност със САЩ, могат да поискат намесата на комисията. Можем да оценим тези заявления, не автоматично, но задълбочено. След това можем да преценим дали последващите действия биха могли да съдържат подобна мярка. Засега ЕК няма такива намерения", заяви Черконе.

Мерджанов: Партизирането на службите се случи при ГЕРБ

Когато преди седмица за първи път се заговори за вота на недоверие, това ми се видя като спекулация на Борисов. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов.

С този вот ГЕРБ продължават да настъпват мотиката, констатира Найденов

Той отхвърли аргументите на опозицията като повърхностни и несериозни

БСП има сили за 7 места в ЕП, убедена е Йотова

До две седмици листата щяла да бъде готова

    


Денят в снимки

Вижте днешния ден през погледа на фоторепортерите и кореспондентите на Вижте днешния ден през погледа на фоторепортерите и кореспондентите на "24 часа".                                                                                                                                          

Ципов: Има ли заплаха от нов миграционен натиск? Ташева: У нас бежанци няма

/КРОСС/ "Има ли опасност от допълнителен миграционен натиск в страната ни?", попита депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов по време на дебатите за внесения от тях вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Депутатът постави темата за бежанците у нас и поиска да разбере дали има заплаха за страната ни от навлизането на голям брой нови чуждестранни имигранти от страни като Афганистан. По думите му през 2009 година капацитетът на държавната агенция на бежанците е бил 485 места за настаняване, а през 2013 година 1295 места за настаняване. По думите на Красимир Ципов бившите управляващи са били добри и по отношение на извеждането на вече влезлите у нас хора, търсещи закрила. През 2012-та година 888 нелегални имигранта от общо 1094 влезли са били доброволно или принудително изкарани от територията на страната ни. "Колко нелегални имигранти обаче са били изведени от страната ни за периода от юни 2013-та до края на годината?", попита още Ципов. За да коментира темата "бежанци", на парламентарната трибуна излезе и депутатът от "Атака" Магдалена Ташева, която извика - "В България бежанци няма". Според националиста - "това, което нахлува у нас, не са бежанци, а са пришълци". „Бежанец е този, който идва направо от страната, където са заплашени за живота си. Това са ислямисти. Това не са бежанци, а са пришълци. Има над 140 деца без придружител на българска територия", заяви Ташева.  

9 българи арестувани в Холандия за незаконни цигари

Холандската полиция арестува деветима български граждани и иззе 3600 кг тютюн и 2,3 милиона къса цигари при операция срещу незаконна цигарена фабрика в град Алсмер, съобщава сайтът DutchNews.nl.

17 000 къса цигари без бандерол са иззети при проверка на кола

17 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при проверка на лек автомобил „Алфа Ромео”, движещ се в посока Габрово-това съобщиха от ОД на МВР-Габрово. Служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, „Пътна полиция” и на Митническо бюро – Габрово намерили тютюневите изделия в багажника на колата вчера около 17.00 ч. 17 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при проверка на лек автомобил „Алфа Ромео”, движещ се в посока Габрово-това съобщиха от ОД на МВР-Габрово. Служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, „Пътна полиция” и на Митническо бюро – Габрово намерили тютюневите изделия в багажника на колата вчера около 17.00 ч.

Лидерите биха шута на вота! Той удари дъното по скука!

Без лидерски речи и дори без лидерско присъствие минаха първите съществени дебати по поискания от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета.

Един район във Варна остава без ток утре

От Енерго про съобщават, че поради ремонт и реконструкция на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 11 февруари - вторник, без ток ще бъде в района на: бул.”Приморски” в района от Басейна до Музея, и заведенията в района на басейна до калните бани От дружеството съобщават още, че енергоподаването ще бъде спряно за периода от 09:00 ч.

18 градуса бе в Пловдив, Пазарджик и Кърджали

Днес по-обяд температурите в Пловдив, Пазарджик и Кърджали са достигнали 18 градуса. В Южна България температурите са били по-високи, а в Северна на места със снежна покривка са достигнали 8-12 градуса. 

През цялата седмица ще е слънчео и топло. Такава е прогнозата за времето на НИМХ-БАН, съобщи Фокус.  
... Днес по-обяд температурите в Пловдив, Пазарджик и Кърджали са достигнали 18 градуса. В Южна България температурите са били по-високи, а в Северна на места със снежна покривка са достигнали 8-12 градуса. През цялата седмица ще е слънчео и топло. Такава е прогнозата за времето на НИМХ-БАН, съобщи Фокус. ...

„Атака” се сети и за циганската престъпност по време на дебатите

Проблемите в сектор "Сигурност" не са от това правителство

Скандалът с Barclays e удар по целия британски банков сектор

Най-засегнати от проблемите около финансовите къщи отново са потребителите

    


България е втора в света по доброволци в акция за почистване през 2013

България е на второ място в света по брой доброволци през 2013 година: това стана ясно на международна конференция за акцията „Let’s Do It!”, проведена в Прищина, Косово между 6-9 февруари.Световната гражданска инициатива „Let’s Do It!” се ражда в северните части на Европа или по-точно в Естония, където близо 50,000 души се събират България е на второ място в света по брой доброволци през 2013 година: това стана ясно на международна конференция за акцията „Let’s Do It!”, проведена в Прищина, Косово между 6-9 февруари.Световната гражданска инициатива „Let’s Do It!” се ражда в северните части на Европа или по-точно в Естония, където близо 50,000 души се събират

Цветлин Йовчев: Справяме се по-добре от предишните управляващи


"Справяме по-добре от предишните управляващи на фона на резултатите, които постигнахме. Някой много тежко е подвел вносителите на вота на недоверие и те трябва да му поискат отговорност." Така министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира в парламента вота на недоверие за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, внесен от ГЕРБ.

Йовчев цитира положителната насока на развитие на МВР: прекратени са политическите нападки, използването на...

"Булгаргаз" предлага цената на природния газ да не се променя от април


"Булгаргаз" няма да иска промяна в цената на природния газ през второто тримесечие, съобщиха от компанията.

Окончателното предложение за цената на синьото гориво ще бъде оповестено при внасянето му в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на 11 март.

Според държавната компания запазването на цената на сегашното й равнище отчита тенденциите в съотношението лев/долар и цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари.
...

Цената на газа навъртя цяла година без промяна

Общественият доставчик на природен газ "Булгаргаз" няма да иска промяна в цената на суровината и от 1 април и така цяла година тарифите остават без промяна. Това съобщиха от държавното дружество в понеделник, което съгласно законовите изисквания трябва да обяви своята ценова прогноза месец преди да внесе заявлението си конкретни искания за тарифа. “Булгаргаз” обявява, че смята да запази цената на природния газ 630 лв. за 1000 куб. метра без ДДС и без акциз. Прогнозната цена отчита тенденциите в съотношението лев/долар, цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и изискванията на нормативните актове за регулиране на цените. Окончателното предложение на “Булгаргаз“ за цената на природния газ за второто тримесечие на 2014 г. ще бъде обявено на 11 март, допълниха от дружеството. Последната промяна в цената на синьото гориво бе от 1 април 2013 г., когато бе намалена с близо 4 процента.

Австралийка скочи от микробус в движение край Бобошево

/КРОСС/ 25-годишна австралийка едва не загина, след като скочи от микробус в движение, предаде регионалният сайт Sruma.com. Инцидентът се е разиграл малко след 14 часа на пътя край Бобошево. Микробусът, превозвал австралийска група, която пътувала от летище София за курорта Банско. Пътниците били млади хора, превъзбудени от предстоящата ваканция, които започнали да пият още от летището. Изведнъж 25-годишната австрийка скочила и се разкрещяла. Преди шофьорът да успее да реагира, тя отворила вратата и скочила. Паднала на пътното платно. Наблизо имало патрул на полицията, който оказал помощ на падналата жена. Заедно с шофьора тя е била закарана в болницата Благоевград. Австрийката не е пострадала сериозно, има само охлузни рани по лактите. Случаят се изяснява.  

Плевнелиев: И протестиращи, и контрапротестиращи искат промени в изборните правила


Президентът Росен Плевнелиев отново защити предложението си за провеждането на референдум за промяна на изборните правила, след като представители на управляващите партии го критикуваха за предложението му. Според него не е вярно, че провеждането на допитването с избори би размило вота.

"Слушах внимателно хората, говоря си с тях и ги чувам и след като ги чуя, действам. Имаше първа и втора протестна вълна - и протестиращи, и контрапротестиращи поискаха промени в изборните правила",...

Андреа чака бебе, Алисия и Ники се разделят

От тази прогноза става ясно, че една от най-одумваните певици Андреа най-сетне ще се кротне и ще роди дете на Кобрата.

Плевнелиев: Чувам, че ще ми отнемат конституционни права

В контекста на дебатите около вота на недоверие, президентът Росен Плевнелиев се оплака, че все още не е получил от управляващите проектите на документи в сектор "Сигурност". "Нито един от тях не е дошъл в Президентството, никой не се е сетил да ни информира и да ни попита какво мислим по въпроса.

Бобева се зае с проблемите на превозвачите с Турция

Вицепремиерът Даниела Бобева пое ангажимент още днес да изложи исканията на българския транспортен бранш пред турския си колега

Границата с Турция ще остане блокирана три дни

Границата е блокирана въпреки насрочената за 21 февруари двустранна среща между България и Турция, на която ще бъдат обсъдени квотите еднократни разрешителни и проблемите на границата. Малките фирми обаче казват, че не могат да чакат до тогава

Росен Петров: В бТВ явно имат двоен аршин

Водещият на предаването "Нека говорят" Росен Петров говори в ефира на БНР за решението си да се присъедини към партията на Николай Бареков "България без цензура", като коментира и ...

Готви се акредитация на нов факултет по фармация

Готви се акредитацията на бъдещия факултет по фармация на медицинския университет в Плевен, чието финансиране от 3.8 млн. лв. от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развити...

Все повече българи плащат с карта в магазините

/КРОСС/ Все повече българи се доверяват на ПОС терминалите и са склонни да не плащат в брой. За 2013 година покупките, платени с карта, скачат с 20%, а средната сума вече е 70 лева месечно. Потребителите са все по-склонни да плащат през терминал и в малките магазинчета за покупки по 2-3 лева, предаде Нова телевизия. По традиция около празниците с карти се правят много повече разплащания. Така през декември и януари сумите, минали през ПОС терминали, скачат с 40 на сто. Според банкери бъдещето е в безконтактните карти, защото така ще се спести времето, което прекарваме на опашки в магазините.

Жега в Пловдив - живакът стигна 18 градуса

Днес по-обяд температурите в Пловдив, Пазарджик и Кърджали са достигнали 18 градуса. В Южна България температурите са били по-високи, а в Северна на места със снежна покривка са достигнали 8-12 градуса. 

През цялата седмица ще е слънчео и топло. Такава е прогнозата за времето на НИМХ-БАН, съобщи Фокус.  
... Днес по-обяд температурите в Пловдив, Пазарджик и Кърджали са достигнали 18 градуса. В Южна България температурите са били по-високи, а в Северна на места със снежна покривка са достигнали 8-12 градуса. През цялата седмица ще е слънчео и топло. Такава е прогнозата за времето на НИМХ-БАН, съобщи Фокус. ...

Прав бях, вотът е самокритика, доволен е Орешарски

Играят с цифри, за да докажат не знам точно какво, обърна се той към опозицията

    


Битият украински опозиционер получи германска виза

Предполагам, че той е напуснал Украйна с тази шенгенска виза

Задържаха крадец, разбил православния храм в село Лазарово

/КРОСС/ Плевенски полицаи задържаха крадец, разбил православния храм в село Лазарово. Сигнал за инцидента е постъпил на 9 февруари 2014 година в 9:30 часа. Пристигналите на място полицаи са установили, че с техническо средство за времето от 2 февруари 2014 г. до 9 февруари 2014 г. са разбити две врати на църквата, и е открадната кутията за дарения, съдържаща неустановена парична сума. След проведени оперативни действия е заловен извършителят - 56-годишен от село Лазарово. Той е предал метална щанга - тип кози крак. Уведомен е районен прокурор за престъпление по чл.195 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс. Образувано е досъдебно производство. Разследващ полицай продължава работа по случая.  

3-месечният син на Лео вече гледа футбол

Певецът Лео Бианки качи на страницата си във фейсбук видеоклип с едно от близначетата, които му се родиха наскоро. На кадрите се вижда как отсега баща и син гледат мач заедно. Лео е сложил 3-месечното бебе до себе си и двамата не откъсват поглед от екрана. Приятелите на кулинаря отбелязаха колко спокойно и тихо е детето. Певецът Лео Бианки качи на страницата си във фейсбук видеоклип с едно от близначетата, които му се родиха наскоро. На кадрите се вижда как отсега баща и син гледат мач заедно. Лео е сложил 3-месечното бебе до себе си и двамата не откъсват поглед от екрана. Приятелите на кулинаря отбелязаха колко спокойно и тихо е детето.

5 часа дебати по вота - критики в цифри и без силни оратори

ОТ БСП призоваха за милосърдие към "боксовата круша" Цветанов

    


Наградените участници в Дамаджан вечеринката

Читалище “Просвета 1888” гр. Поморие създаде много настроение с танци, песни, забавления и изненади, за 19-ти пореден път на своята Дамаджан вечеринка .

В традиционната дегустация на домашни вина и ракии участваха 15 производители с 35 проби, оценени от дегустационна комисия в “Черноморско злато” АД:

БЕЛИ ВИНА: 3-то място – Кирил Станков
2-ро място – Кирил Станков
1-во място – Милена Байчева

РОЗОВИ ВИНА: 3-то място – Кирил Станков
2-ро място – Димитър Пилонтов
1-во място – Димитър Севастиянов

ЧЕРВЕНИ ВИНА: 3-то място – Кирил Станков
2-ро място – Найден Благоев
1-во място – Димитър Севастиянов

РАКИИ: 3-то място – Борислав Байчев
2-ро място – Атанас Ласкарон
1-во място – Кирил Станков

Приз “Дегустатор на годината” получи Мария Петрова, чиито оценки за домашни вина и ракии се доближиха най-много до оценките на технолозите от “Черноморско злато” АД.
ІІ-ро място за Христо Георгиев
ІІІ-то за Атанаска Арбова.

Традиционната специална награда “Купонджия на годината” стана Жасмина Стаматова.

Пласирахме успешно 7-годишни ДЦК за 25 млн. евро

Министерството на финансите (МФ) пласира успешно 7-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с номинална стойност 25 млн. евро. На проведения днес (10...

Даниела Бобева подкрепи превозвачите

Представители на превозваческия бранш се срещнаха с вицепремиера Даниела Бобева и са получили подкрепа от нея по проблема с разрешителните с Турция. Това каза за Фокус Тефик Хаджийски, собственик на транспортната фирма "Наги Транс", и представител на малките и средните превозвачи. 

Ще държим българо-турската границата затворена, докато положение Представители на превозваческия бранш се срещнаха с вицепремиера Даниела Бобева и са получили подкрепа от нея по проблема с разрешителните с Турция. Това каза за Фокус Тефик Хаджийски, собственик на транспортната фирма "Наги Транс", и представител на малките и средните превозвачи. Ще държим българо-турската границата затворена, докато положение

Министерството на финансите пласира седемгодишни ДЦК за 25 млн. евро


Министерството на финансите пласира седемгодишни държавни ценни книжа (ДЦК) с номинална стойност 25 млн. евро, съобщи пресцентърът на ведомството.

На днешния аукцион е постигната среднопретеглена годишна доходност от 2.97% до падежа.

Подадени са били поръчки за 66.35 млн. евро, което означава, че коефициентът на покритие е 2.65. Най-голямо количество придобиха банките (47.40%), следвани от пенсионните фондове (39.60%), застрахователните компании (12.00%) и гаранционните...

Канадец взе първата титла в шорттрека

Канадецът Чарлс Амелин спечели първиязлатен медал в програмата на състезанията по шорттрек на Олимпийските игри в Сочи. Той триумфира на 1500 метра. На второ място остана китаецът Тянуи Хан, а на трето Виктор Ан – кореец, който отскоро се състезава за Русия.

Портних: Време е за съдебна битка срещу Енерго-про

Кметът на Варна Иван Портних заяви, че не разбира мотивите на Енерго-про за увеличение на цената на тока. Градоначалникът изрази мнение в социалната мрежа, че общината трябва да съди енергоразпределителното дружество. "Не мога да разбера защо Енерго-про избраха точно деня, в който се навършва 1 година от началото на протестите във Варна срещу високите сметки за ток, за да повдигнат темата за искано от тях увеличение на цената.

Прогнозната цена на природния газ на Булгаргаз за II-ото тримесечие остава непроменена

Прогнозната цена на природния газ за второто тримесечие на 2014 година е 630,00 лв./хм3 (без акциз и ДДС) – без изменение в сравнение с прилаганата цена през първото тримесечие на година.

Toyota слага край на производството на автомобили в Австралия

Toyota слага край на производството на автомобили и двигатели в Австралия до края на 2017 г., отбелязвайки края на автомобилостроенето в страната. От...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване