Русенски възпитаник спасява живота на диабетици с изкуствен панкреас

Изкуствен панкреас може да спасява живота на тежко болни диабетици. Откритието е на Борислав Ковачев, който живее в САЩ и ръководи екип за кибернетични модели за невронни системи, съобщи Дарик. 

Уредът се тества в момента, има огромен интерес от страна на световни компании към него, а самият Борислав Ковачев има редица международни награди за то Изкуствен панкреас може да спасява живота на тежко болни диабетици. Откритието е на Борислав Ковачев, който живее в САЩ и ръководи екип за кибернетични модели за невронни системи, съобщи Дарик. Уредът се тества в момента, има огромен интерес от страна на световни компании към него, а самият Борислав Ковачев има редица международни награди за то

Обама и Оланд с обща статия в "Монд" и "Вашингтон пост"

Франция и САЩ се радват на възобновен съюз, пишат двамата президенти

Поредна рокада в ръководството на "Академика 2011"


За трети път се смени изпълнителният директор на една от двете големи държавни фирми за стопанисване на спортни имоти - "Академика 2011" ЕАД по времето на настоящото правителство.

Досегашният шеф Пламен Накев потвърди пред "Дневник", че си е подал оставката в края на миналата седмица и тя е била приета. На негово място е назначен Цвятко Начев.

Накев отказа да коментира мотивите за оставката си. Той заяви, че за петте месеца на управление на фирмата тя е преминала от "малка...

Войната между Миа Фароу и Уди Алън продължава с отворени писма

Горчивата вражда между някогашната звездна двойка Миа Фароу и Уди Алън отпреди 21 години бе подновена с пълна сила в последните дни. Всичко започна в началото на февруари, когато доведената дъщеря на Алън Дилън Фароу го обвини, че  е посегнал сексуално, като е била на седем години и че оттогава живее в срам и с травмиращото усещане, че нейният Горчивата вражда между някогашната звездна двойка Миа Фароу и Уди Алън отпреди 21 години бе подновена с пълна сила в последните дни. Всичко започна в началото на февруари, когато доведената дъщеря на Алън Дилън Фароу го обвини, че е посегнал сексуално, като е била на седем години и че оттогава живее в срам и с травмиращото усещане, че нейният

5 неща, с които ще запомним откриването на олимпиадата в Сочи

 Преди три дни в Сочи бяха открити зимните олимпийски игри. Руснаците го направиха със стил, а церемонията ще остане за дълго в паметта на тези, които са я гледали. Факти.бг ви предлага пет акцента, с които ще бъде запомнена грандиозната церемония:

1. Въпреки съмненията Русия показа, че заслужава доверие

Преди олимпиадата много наблюдатели акцентираха на факта, че Русия не е готова за спортен форум от такъв ранг. Много от съоръженията бяха довършени в последния момент, десетки журналисти се оплакаха от хотелите, в които бяха настанени, бездомни кучета обикаляха навред. Въпреки това Русия се справи по прекрасен начин с откриването на игрите. Освен с пищност и фойерверки, руснаците ни разказаха и за азбуката си, за историята си...

2. Гафът с олимпийските кръгове

В началото на церемонията при изобразяването на петте олимпийски кръга единият не успя да се „отвори” и си остана снежинка. Въпреки конспиративните теории организаторите заявиха, че това е просто техническа неизправност.

3. Речта на Томас Бах

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах впечатли с речта си преди запалването на огъня. За разлика от други „дипломатични” лидери, немецът ясно заяви, че политиката трябва да остане извън спорта и призова световните лидери да не решават проблемите си чрез спортистите. Бах похвали Русия и всичко, което е свършила през последните години, и пожела успех на олимпийците.

4. Германците имат нужда от нов дизайнер

Без съмнение делегацията на Германия се нуждае от нов дизайнер! Германците се появиха на стадиона в Сочи с изключително нетипични и шарени костюми, преплитащи в себе си жълто, червено, зелено и синьо. Дори германските журналисти останаха изненадани.

5. България си върна Македония

Българската делегация бе представена на фона на карта на Санстефанска България от 1878 година. С това организаторите на пищната церемония присъединиха към страната ни територия от днешна Македония, а южната граница вече се къпе в бреговете на Бяло море.

Износът нараства с 6.8% през 2013 г.


През 2013 г. износът на България се е увеличил с 6.8%, а вносът - с 1.3%, сочат данните на Националния статистически институт. Въпреки, че данните за търговията с ЕС са обработени само до края на ноември, от статистиката за търговията с трети страни се вижда, че българският износ нараства към всички пазари, докато увеличението на вноса е само за сметка на партньорите от ЕС. 

Стойността на изнесените от България стоки през миналата година е 43.4 млрд. лв., а на вноса - 50.5 млрд. лв....

Грипът взе още една жертва - почина мъж от Русе

Грипът взе жертва и в Русе, съобщи Дарик. 

Мъж на 64 години е починал в болницата след усложнения.

„Пациентът е приет в много тежко състояние", каза директорът на МБАЛ-Русе д-р Владин Петров.

Болният е бил със затруднено дишане и още в спешно отделение е включен на апарат за изкуствено дишане. Останал е за лечение в интензивното отделение, Грипът взе жертва и в Русе, съобщи Дарик. Мъж на 64 години е починал в болницата след усложнения. „Пациентът е приет в много тежко състояние", каза директорът на МБАЛ-Русе д-р Владин Петров. Болният е бил със затруднено дишане и още в спешно отделение е включен на апарат за изкуствено дишане. Останал е за лечение в интензивното отделение,

64-годишен русенец почина от грип

Грипът взе жертва и в Русе, съобщи Дарик. 

Мъж на 64 години е починал в болницата след усложнения.

„Пациентът е приет в много тежко състояние Грипът взе жертва и в Русе, съобщи Дарик. Мъж на 64 години е починал в болницата след усложнения. „Пациентът е приет в много тежко състояние", каза директорът на МБАЛ-Русе д-р Владин Петров. Болният е бил със затруднено дишане и още в спешно отделение е включен на апарат за изкуствено дишане. Останал е за лечение в интензивното отделение,

Евролистата на БСП ще е готова до две седмици

До две седмици листата на БСП за евроизборите ще бъде готова. Това обяви пред БНР евродепутатът Илияна Йотова. Тя отхвърли тезата, че листата на БСП за изборите за Европейски парламент се бави, защото изчакват номинациите на АБВ.
„Тя се забави, защото консултациите на общинските организации много закъсняха, а трябваше да се огледат всички До две седмици листата на БСП за евроизборите ще бъде готова. Това обяви пред БНР евродепутатът Илияна Йотова. Тя отхвърли тезата, че листата на БСП за изборите за Европейски парламент се бави, защото изчакват номинациите на АБВ. „Тя се забави, защото консултациите на общинските организации много закъсняха, а трябваше да се огледат всички

Стойнев: Вървим в правилната посока

Горна Оряховица /КРОСС/ Ситуацията в страната се подобрява. Това съобщи при посещението си в "Захарни заводи" АД в Горна Оряховица министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Министър Стойнев посочи, че в последните няколко месеца се прави доста за стимулиране на честните предприятия. Той посочи, че всички забавени плащания са извършени. По думите му е изключително важно бизнесът да усети подкрепата на държавата в борбата със сивия сектор.За седем месеца показахме, че сме коректни към българския бизнес, изчиствайки забавените с години плащания, каза министърът. На тези, които смятат да работят в сивия сектор, той категорично заяви, че няма да бъдат в отбора на държавата.В нашия отбор са тези, които плащат данъци, осигуровки, редовно плащат заплатите. Държавата е коректно към тези предприемачи и не бави плащания от страна на бюджета, но на тези, които се опитват на гърба на честните и достойни хора да печелят пари, мога да им кажа следното: това повече няма да се случва. Оттук нататък държавата става коректен партньор с всички, които спазват закона, категоричен бе Стойнев.Министърът на икономиката добави, че има заложени конкретни мерки за борба със сивия сектор, които ще бъдат предприети в близко бъдеще.

Стойнев: Вървим в правилната посока

Горна Оряховица /КРОСС/ Ситуацията в страната се подобрява. Това съобщи при посещението си в "Захарни заводи" АД в Горна Оряховица министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Министър Стойнев посочи, че в последните няколко месеца се прави доста за стимулиране на честните предприятия. Той посочи, че всички забавени плащания са извършени, въпреки нежеланието на президента. По думите му държавата е показала, че е коректен партньор на бизнеса, давайки пример с възстановеното навреме ДДС. Въпреки усилията на президента и на бившето правителство, успяхме да дадем положителен тласък на икономиката и индустрията. Беше тежък период, но ситуацията се подобрява. Върви се правилна посока. Седем месеца вече правим сериозни стъпки. Върнато е ДДС, няма рекети. От тук нататък ще се пази много сериозно националният интерес пред Европа. За разлика от бившия премиер, който каза че ще гласуват така, както гласува един премиер на друга държава, ние ще си устояваме нашия собствен интерес, посочи Стойнев.Той допълни, че държавата ще се намесва при разрешаване на проблеми и конфликти в частни предприятия, но не във всяко, а за структуроопределящи, които произвеждат стоки, за които има пазар и които ще имат социален ефект.

Дядо е открит мъртъв в старчески дом, подозират убийство

Възрастен мъж е намерен мъртъв тази сутрин в стаята си в Старческия дом във В. Търново. Човекът е на възраст около 80 години. Има съмнения, че смъртта му е настъпила по насилствен начин, съобщи говорителят на окръжна прокуратура Катя Лещакова, цитирана от Дарик.
Районът на дома е отцепен. Започнали са процесуално-следствени действия. Възрастен мъж е намерен мъртъв тази сутрин в стаята си в Старческия дом във В. Търново. Човекът е на възраст около 80 години. Има съмнения, че смъртта му е настъпила по насилствен начин, съобщи говорителят на окръжна прокуратура Катя Лещакова, цитирана от Дарик. Районът на дома е отцепен. Започнали са процесуално-следствени действия.

Мартин Димитров призова за подкрепа на референдума

Последните месеци показаха будно гражданско общество. Редно е гражданите да кажат каква избирателна система искат. Подкрепете подписката за референдум и промяна на изборното законодателство.

Бока и Нюелс Олд Бойс разочароваха със скучно реми

Двата отбора не можаха да си вкарат при подновяването на аржентинския шампионат

    


Доверието на британския бизнес достигна исторически връх през януари

Компаниите повишиха наемането на служители в отговор на нарастващото търсене, посочиха от одиторската компания BDO

    


Басейн, нощен клуб, ресторант, театър - в изоставени метростанции на Париж


Кандидат-кметът на Париж Натали Косюско-Моризе привлече внимание към кампанията си, като представи нестандартни идеи за използването на изоставени метростанции в града.

Разработките са направени лично от нея с помощта на двама архитекти. Косюско-Моризе смята, че осем от изоставените станции на метрото в Париж може да се преустроят така, че да бъдат напълно използваеми. Проектите са изготвени върху станция, построена през 1906 г. и закрита през 1936 г.


Парижкото метро...

Мерткан Ибрямов: Няма постъпили сериозни оплаквания за вандалски прояви спрямо войнишките паметници в областта

Няма постъпили сериозни оплаквания за вандалски прояви спрямо войнишките паметници в областта. Това каза пред Радио „Фокус” – Варна Мерткан Ибрямов, зам.-областен управител на Варна. Той посочи, че случаи на вандализъм по-скоро няма, или поне не са постъпили оплаквания.

АЕБТРИ поиска спешна среща с правителството заради кризата с превозвачите

Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) настоява за спешна среща с правителството, след като по-рано днес превозвачи блокираха българо-турската граница в знак ...

Наводненията костват на Великобритания над 1 млрд. долара

Щетите от наводненията и ураганните ветрове във Великобритания възлизат на най-малко 630 милиона паунда (над 1 милиард долара), съобщи днес на сайта си в. "Дейли телеграф", предаде БГНЕС. ...

Лекар успява да спаси пациент с помощта на "Доктор Хаус"

55-годишен пациент от Германия извадил късмет с лекаря си, който успял да диагностицира рядкото му заболяване с помощта на епизод от сериала "Доктор Хаус". Състоянието на мъжа било много сл...

Само в Actualno: ЦСКА загуби дело за 1 милион лева!

ЦСКА загуби поредно дело във ФИФА, научи Actualno.com. "Червените" са осъдени да платят близо 480 000 евро на бившия си футболист Александру Пакурар. Румънецът пристигна в Борисовата градина...

Мариана Попова и Стефан Илчев на винена надпревара

Половинката на певицата - Ханес, оценява кандидатите на Сомелиер 2014

    


До края на годината бонус-малус система за задължителната застраховка „Гражданска отговорност"

/КРОСС/ До края на годината застрахователите ще имат възможност да използват бонус-малус системата за задължителната застраховка „Гражданска отговорност". Това заяви за Дарик в първото си интервю след връщането в Комисията за финансов надзор ресорният зам.-председател Ралица Агайн. Системата „бонус - малус" позволява на компаниите да формират тарифите на полицата спрямо това колко нарушения на пътя има даден шофьор, като се очаква за шофьорите без нарушения задължителната застраховка да е доста по-евтина спрямо тези, които имат висока аварийност на пътя. В същото време Агайн припомни, че системата е препоръчителна и регулаторът няма право да се намесва в тарифната политика на компаниите. "Ако ме питате дали може да бъде задължение на застрахователите, да предлагат такива облекчения, отговорът е категоричен: европейските директиви още от 70-те години не позволяват на регулаторите да се намесват в тарифирането на застрахователните компании, така че на единния европейски пазар такава практика е недопустима", коментира тя. Важно за шофьорите е да знаят, че полицата им „Гражданска отговорност" важи на територията на целия Европейски съюз, а „Зелената карта" е необходима само при шофиране извън него, заяви пред Дарик Ралица Агайн. Тя обеща в мандата си като зам.-председател с ресор „застраховане" да работи повече за повишаване на доверието между потребители и застрахователи

Плеймейтката Мартина мърсува във ваната

Горещо видео на плеймейтката Мартина Узунова се появи в мрежата. В него секс фурията мърсува полугола, а кадрите във ваната определено предизвикват интерес.

МОСВ даде зелена светлина за изграждането на "Южен поток"

Българското министерство на околната среда и водите (МОСВ) публикува одобрението на инвестиционното предложение за газопровода "Южен поток". Това...

Нов кръг преговори между сирийския режим и опозицията

Досега на "Женева-2" беше постигнато споразумение за хуманитарна помощ

    


Борисов покани Орешарски на среща с кметове на ГЕРБ

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани министър-председателя Пламен Орешарски на среща, на която да бъде обсъдено разпределението на средствата за общините.„ГЕРБ възразява срещу начина на разпределение на 500 млн. лева по инвестиционната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Категорично считаме, че одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка", се посочва в писмото на опозицията."Обективният анализ показва, че измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лв. на човек в общините с кметове, издигнати или избрани с подкрепата на ГЕРБ, по 90 лв. на човек в тези от БСП и по 133 лв. при общините с кметове от ДПС. Същевременно общините с кметове, избрани или подкрепени от ПП ГЕРБ, представляват над 60% от българските граждани и формират 80% от БВП на България. Това създава основателни съмнения, че общините на ГЕРБ са дискриминирани", допълват бившите управляващи.

Борисов с писмо до Орешарски: Общините на ГЕРБ са дискриминирани

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани премиера Пламен Орешарски на среща, на която да бъде обсъдено разпределението на средствата за общините. „ГЕРБ възразява срещу начина на разпределение на 500 млн. лева по инвестиционната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Категорично считаме, че одобрението на

Възроденият "Датсун" намеква за бъдещите си планове с прототип


Възродената марка на "Нисан" - "Датсун" представи на приключващото утре изложение в Делхи концептуален автомобил, от който може би ще се появи сериен модел. От концерна посочват, че "Реди-гоу концепт" (redi-GO Concept) посочва посоката на мислене, що се отнася до бъдещето.

Автомобилът намеква, че бъдещите модели на "Датсун" ще са модерни, вълнуващи и с позитивно излъчване. В контретния случай виждаме кола с размерите на компактен хечбек, която обаче има стойката на SUV. Очакванията...

Борисов към Орешарски: Общините на ГЕРБ са дискриминирани

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани премиера Пламен Орешарски на среща, на която да бъде обсъдено разпределението на средствата за общините.

„ГЕРБ възразява срещу начина на разпределение на 500 млн. лева по инвестиционната програма на правителството Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани премиера Пламен Орешарски на среща, на която да бъде обсъдено разпределението на средствата за общините. „ГЕРБ възразява срещу начина на разпределение на 500 млн. лева по инвестиционната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Категорично считаме, че одобрението на

Износът на БГ за ЕС се увеличава с 9.6% през периода януари-ноември 2013 г.

През периода януари - ноември 2013 г. износът на България за ЕС се увеличава с 9.6% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 24.4 млрд. лева, съобщиха от НСИ.

Решете проблема до 3 дни или идваме в София!

Превозвачите дадоха три дни правителството да реши проблема им.

Първи резултати от тестове с Galaxy S5

/КРОСС/ В интернет изтекоха първи резултати от бенчмарк тестове с очаквания флагман Galaxy S5 на Samsung, както и технически характеристики на устройството.Според данните на AnTuTu, публикувани в HD Blog, смартфонът е по-бърз от новия фаблет Galaxy Note 3, като това едва ли е изненада.По-любопитни обаче са технически характеристики на Galaxy S5. Предполагат се два варианта на устройството, единият от които с по-добри характеристики - подобно на iPhone 5S и 5C.По-класният модел има AMOLED екран с резолюция 2560×1440, докато стандартният предлага Full HD екран 1920×1080 с плътност 480 ppi.Двете устройства се различават и по процесора - единият е с осемядрен Samsung Exynos 5422 с тактова честота 1,5 GHz и графичeн ускорител ARM Mali-T628, а вторият - с четириядрен Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2,5 GHz (но няма потвърждение дали е 64-битов) и графичен ускорител Adreno 330.Оперативната памет при първия е 2 GB, а при втория - 3 GB, а вградената флаш памет - съответно 16 и 32 GB. И двата модела работят под управление на операционна система Android 4.4.2 KitKat, имат 16-мегапикселова основна камера плюс предна с резолюция 2,1 MP за видеоразговори, пише technews.bg.

НСИ: Броят на средствата за подслон и местата за настаняване се увеличава

През декември 2013 г. в страната са функционирали 1 882 средства за подслон и места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване, съобщиха от НСИ.

Манолова се похвали с Изборния кодекс пред дипломати

/КРОСС/ Проектът за нов Изборен кодекс, който в момента се разглежда на второ четене в ресорната комисия, ще влезе в пленарна зала още тази седмица, обеща председателят на комисията Мая Манолова по време на среща под мотото "Новият Изборен кодекс - гаранция за честни избори" в Народното събрание. На нея тя, заедно с лидера на БСП Сергей Станишев, представи проекта за нов Изборен закон пред посланиците на страните-членки на ЕС, дипломатите на страните, които са в процес на присъединяване към Съюза, посланиците на САЩ и Руската федерация и ръководителите на Информационното бюро на ЕС. "Огромни са очакванията на българските граждани, хората искат честни правила, честни избори, искат да имат мотив да упражнят правото си на глас и в случаите, в които гласуват, техните гласове да бъдат отчетени честно и правилно", каза Мая Манолова. Нуждата от нов Изборен закон идва заради хаоса и манипулациите на изборите през 2011 и 2013 г. в резултат на действащия кодекс, който не отговаря в пълна степен на международните стандарти за честни избори. Зам

Здрав жираф беше убит в датски зоопарк поради липса на място (видео)


Решението на зоологическа градина в Копенхаген да умъртви млад и здрав жирав поради липса на място предизвика буря от реакции в социалните мрежи.

От ръководството на зоопарка обясняват, че са убили 18-месечния жираф Мариус, тъй като освен повече място, това щяло да осигури спазването на правилата за кръстосване на животните от едно и също поколение. Ветеринарите разказват, че са примамили животното навън с любимия му ръжен хляб, след което са го застреляли в главата, така че то не е...

Купете си вестник "Труд" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 

Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.

При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

До месец Йовчев чисти 8 млн. лева дълг на МВР

До месец вътрешният министър Цветлин Йовчев ще плати на общините всички дължими данъци за сгради на полицията и за такса смет. Това съобщи за „Преса“ изпълнителният директор на сдружението на общините Гинка Чавдарова. Най-сериозно е положението в пограничните общини, които са по-бедни, а Граничната полиция не си плащала данъците.

Взривиха три тръбопровода в Източен Пакистан

/КРОСС/ Три тръбопровода са взривени в пакистанската провинция Пенджаб. Един човек е загинал, съобщава Би Би Си. Отговорност за експлозиите са поели сепаратистите от така наречената "Републиканска армия Белуджистан." Заради инцидента милиони местни жители останаха без газ. Възобновяването на доставките ще отнеме най-малко два дни.

Т. Дончева: Местенето на полицаи не показва висок интелект

Законът за референдумите изключва данъците като тема и президентът би трябвало да го знае. Темата за референдумите е ключова. Трябва да има референдум, може и да не е по всички въпроси.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане

До седмица-две листата на БСП ще бъде факт

/КРОСС/ До две седмици листата на БСП за евроизборите ще бъде готова, обяви пред БНР евродепутатът Илияна Йотова. Тя отхвърли тезата, че листата на БСП за изборите за Европейски парламент се бави, защото изчакват номинациите на АБВ. „Тя се забави, защото консултациите на общинските организации много закъсняха, а трябваше да се огледат всички предложения. На второ място - искахме да мине конгресът. Обещавам до седмица-две листата да бъде факт", каза тя. Йотова обясни още, че в близките дни ще бъде сформиран и предизборният щаб, който ще се ръководи от Сергей Станишев. Тя беше категорична, че няма да водят „анти АБВ" кампания. Във връзка с информациите за възможни промени в кабинета до евроизборите Илияна Йотова коментира: „Никой не е венчан за поста си и много добре знаем това как работи кабинета, как изпълнява обещанията, с които ние сме спечелили тези гласове преди една година. Много зависи дали хората ще ни имат доверие и ще отидат отново да пуснат бюлетината за Българската социалистическа партия и Коалиция за България. Този, който не изпълнява достатъчно добре обещания, този, който даже с действията си по някакъв начин злепоставя партиите, които подкрепят този кабинет, трябва да си ходи. Има определени забележки в работата на земеделското министерство, особено в някои от ресорите. Дали ще бъде министър, заместник-министър, заслужава един много сериозен анализ"

Мъж изпотрошил магазин в Горица

На 08.02.т.г. около 21.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за мъж, влязъл в магазин за хранителни стоки и кафе-аператив, разположени в с. Горица, който изпочупил стъклата и витрините на магазина. Констатирано е,  че това е 50 годишния Н.А. от с. Горица, живял на семейни начала със стопанисващата обектите 49 годишна жена, спрямо когото към момента има заповед за домашно насилие от Поморийски районен съд и забрана да доближава пострадалата. По случая е образувано досъдебно производство.

Специализирани полицейски действия във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност

Седемте подразделения на Дирекция “СПС” участват с общо 54 екипа от 146 служители; Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Износът на БГ за трети страни се увеличава с 3.5% през 2013 г.

През 2013 г. износът на България за трети страни се увеличава с 3.5% спрямо 2012 г. и е в размер на 17.3 млрд. лв., съобщиха от НСИ.

Италия се класира на полуфинал на Фед Къп

Действащите шампиони се наложиха над САЩ с 3:1 победи

    


Взеха 8-метровата яхта на Митьо Очите

Бургас /КРОСС/ Димитър Желязков - Митьо Очите остана без 8-метровата си луксозна яхта, която бе зазимена до Гранд хотел „Поморие". Причината - босът вече няколко месеца не е плащал лизинговите си вноски по нея.Преди да предприеме крайната мярка, лизинговата компания от София му изпратила няколко предупреждения, но плащания така и не били извършени.Димитър Желязков явно не изпитва особено желание да погасява дълговете в момента, макар че няма финансови проблеми. Според непотвърдена информация, той очаква сериозни суми от продажбата на няколко апартамента. Те били част от нов бизнес на силовия бос в строителството.В Поморие вече били застроени няколко кооперации с удобни жилища, които очакват своя купувач. Едва след продажбата той щял да задели пари и за яхтата, пише flagman.bg.

Манолова: Проектът за нов Изборен кодекс предвижда участие на наблюдатели във всички фази на изборния процес

“Проектът за нов Изборен кодекс предвижда участие на наблюдатели във всички фази на изборния процес“. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, на представянето на Изборния кодекс“, предаде "Фокус". 

„Поводът на днешната ни среща е представянето на проекта за Нов изборен кодекс. Очакваме тази ... “Проектът за нов Изборен кодекс предвижда участие на наблюдатели във всички фази на изборния процес“. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, на представянето на Изборния кодекс“, предаде "Фокус". „Поводът на днешната ни среща е представянето на проекта за Нов изборен кодекс. Очакваме тази ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване