Шумахер показва малък напредък, но състоянието му остава тежко


Михаел Шумахер показва малък напредък, но състоянието му все още остава сериозно. Това заяви мениджърът му Сабине Кем пред немските медии.
Тя е допълнила, че има моменти, в които той е буден и в съзнание, но не би искала да Михаел Шумахер показва малък напредък, но състоянието му все още остава сериозно. Това заяви мениджърът му Сабине Кем пред немските медии. Тя е допълнила, че има моменти, в които той е буден и в съзнание, но не би искала да "се прави на доктор", тъй като лекуващите го са най-добрите в областта си и няма съмнение в техните способности.

Кметът на Своге отклонил 146 хил. лв. от общинския бюджет

На 16 април кметът на Своге Жоро Цветков ще се изправи пред съда като обвиняем за злоупотреба с обществени поръчки. 
Има сигнали за престъпление по служба, конфликт на интереси. Всички сигнали са сериозни, защото едно престъпление води след себе си други. Отклоняват се средства за асфалтиране на пътища. Асфалтът се прави на три път към вилата. На 16 април кметът на Своге Жоро Цветков ще се изправи пред съда като обвиняем за злоупотреба с обществени поръчки.  Има сигнали за престъпление по служба, конфликт на интереси. Всички сигнали са сериозни, защото едно престъпление води след себе си други. Отклоняват се средства за асфалтиране на пътища. Асфалтът се прави на три път към вилата.

Янукович: САЩ тласка Украйна към гражданска война

/КРОСС/ Украйна е с единия крак в гражданската война, заяви вечерта на 13 април президентът на Украйна Виктор Янукович в извънредно включване от Ростов на Дон по телевизионния канал «ОРТ».«Украйна се движи към фалит, а народът на страната никога няма да приеме такава диктатура, особено тази на националистите», отбеляза Янукович.Виктор Янукович призова в ефир всички представители на украинското МВР и въоръжените сили, да не изпълняват престъпните нареждания на новите власти в Киев, да не стрелят срещу украинския народ. Той предупреди, че новите власти задължително ще понесат отговорност за действията си, за всичко онова, което се случва в страната през последните няколко месеца. Янукович призова украинците да «пазят единството на Украйна и да защитават своята страна».По думите на Янукович, САЩ имат пряка съпричастност към събитията в Украйна, че те трябва да поемат своята част от отговорността за избухването на гражданската война в Украйна. Също така, законният президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че САЩ ръководят властите в Киев, както и че директорът на ЦРУ Джон Бренън е посетил тайно Киев. Според думите на президента, Вашингтон е причастен към събитията в Украйна.

Балотаж на президентските избори в Македония

Досегашният държавен глава Георге Иванов спечели убедително първия тур, но резултатът на неговия опонент Стево Пендаровски също е отличен като за новак в политиката

ГЕРБ взела 18 милиона лв. субсидия, БСП - 10 милиона

Членският внос на опозицията намалява, на левицита расте


Fannie Mae привлича инвеститори в проблемни имоти

Ипотечната компания се опитва да постигне максимално висока цена на жилищата, които изкарва на пазара


"Училище по родолюбие" с представяне на ЕДУФЕСТ 2014

Сред наситеният със специализирани събития събития, постоянни зони и центрове фестивал на българското образование, ние представихме филма на Мария Спасова за Българското неделно училище в Атина.

прочети повече

Новозеландски агнета подбиват цените у нас

Агнета, внесени от Нова Зеландия и Румъния, подбиват цените и създават трудности за фермерите у нас. Пазарът пък е умрял, а надеждите са, че по...

Мая Бежанска колекционира спомени и снежинки в първия си моноспектакъл


Мая Бежанска живее като страстен събирач на измислени неща в първия си моноспектакъл "Колекционерката" в Театър 199.

Героинята й, с много чувство за хумор и самоирония, разкрива целия си живот и усещания, които са на ръба между черното и бялото, лъжата и истината, миналото и настоящето. "Превърнала съм се в мозайка, а колекцията ми е част от мен, част от вечността", казва тя.

Осъзнавайки, че не може да бъде една от многото в света около нея, тя заявява: "Предпочитам да се...

Григор Димитров зае 14-о място в световната ранглиста на ATP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров от днес официално заема 14-о място в световната ранглиста на ATP с актив от 2130 точки. Това е поредно рекордно класиране в кариерата на Гришо, който миналата седмица бе на 15-а позиция, съобщи Кросс.

Утре Димитров започва участието си на силния турнир от сериите „Мастърс 1000″ в Монте Карло. Българинът попадна в първата четвъртина на схемата, което му отреди за първи съперник испанеца Марсел Гранойерс. Евентуален негов противник във втория кръг ще бъде Ярко Ниеминен, а на четвъртфинала може да се изправи срещу Рафаел Надал, ако няма изненади. За Димитров това ще е първият турнир на клей за тази година.

Григор има да защитава цели 160 точки от миналата година, когато достигна до четвъртфиналите в Монте Карло. На този етап от надпреварата най-добрият ни тенисист бе спрян от Краля на клея Рафа Надал след здрава битка и 1:2 сета.

Иначе на световния тенис връх не настъпиха размествания. Лидер продължава да бъде Рафаел Надал с 13 730 точки, следван от Новак Джокович (11 680), Станислас Вавринка (5760), Роджър Федрер (5355) и Томас Бердих (4720).

 

 

 

Обстановката в източните региони на Украйна остава крайно напрегната

Проруските активисти в Източна Украйна очакват щурма на спецчастите, пратени да освободят сградите на местните органи на властта. По места се сформират доброволчески отряди, които да помогнат на сепаратистите в Славянск, Дружково, Краматорск, Луганск и други населени места.

Пускат Google Glass за продажба само за един ден

Иновативното технологично устройство Google Glass ще бъде пуснато за продажба само за един ден на 15 април. Това обявиха от компанията, предаде „Би...

Нищо не струва така евтино и не се цени така скъпо, както учтивостта

/КРОСС/Мигел де Сервантес (1547 - 1616), испански романист, драматург и поет: Нищо не струва така евтино и не се цени така скъпо, както учтивостта.

Пореден рекорд: Григор вече е 14-и в света

Григор Димитров вече е 14-и в световната ранглиста при мъжете.

Ран и Ът бяха като Памела Андерсън

Пак се развихриха големи шеги и закачки около плана “Ран-Ът” и неговата двусмислена годишнина. Не е ли крайно време да забравим тази туристическа брошура някъде в килера? Нито Ран, нито Ът има нещо общо с българския преход. Ако някой ги вземаше на сериозно, още през 1990 г. щяхме да имаме и “шокова терапия”, и валутен борд. При нас тези неща се слу Пак се развихриха големи шеги и закачки около плана “Ран-Ът” и неговата двусмислена годишнина. Не е ли крайно време да забравим тази туристическа брошура някъде в килера? Нито Ран, нито Ът има нещо общо с българския преход. Ако някой ги вземаше на сериозно, още през 1990 г. щяхме да имаме и “шокова терапия”, и валутен борд. При нас тези неща се слу

Григор Димитров се изкачи до №14 в света


Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължи постепенното си изкачване в световната ранглиста и вече заема рекордната за него 14-а позиция.

Хасковлията напредна с едно място, след като намиращият се пред него Томи Робредо не успя да защити точките си за титлата в Казабланка и вече е 18-и.

Във вторник Димитров ще стартира на мастърса в Монте Карло, където жребият не бе особено благоприятен за него. Той ще започне участието си срещу Марсел Гранолерс, над когото...

Иран готов да доставя газ на Европа

Иран може да бъде "надежден, сигурен и дългосрочен" доставчик на газ за Европа.

Шумахер идва в съзнание

Състоянието на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер се подобрява, съобщи британският The Telegraph. Изданието се позовава на сведения от мениджъра на Шуми – Забине Кем, която е разказала пред немската телевизия ARD, че легендата на Формула едно бавно се възстановява. „Има моменти, в които е буден и моменти, когато е в съзнание. Не съм лекар, но между двете има разлика. Да е в съзнание означава, че има способността да взаимодейства с обкръжаващата го среда“, казва Кем. Мениджърът на Шуми коментира, че не желае да разкрива повече подробности около възстановяването на състезателя от уважение към семейството му. Михаел Шумахер пострада в края на миналата година при ски инцидент, от който получи тежка мозъчна травма.

Земеделската земя у нас забавя поскъпването си

Средната цена на декар се е повишила с 8,8% през 2013 г. до 594 лв.


Тежка криза за работни места по морето

Между 600 и 700 лева е брутната заплата, която получават работещите в сферата на туризма по Северното Черноморие, твърди шефът на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в Добруджа. Според него обаче проблемът с кадрите в бранша този сезон ще се окаже нерешим.

Малайзийците не вярват на правителството заради изчезналия самолет

Повече от половината малайзийци смятат, че тяхното правителство крие информация за изчезналия самолет MH37, показва резултатите от проведено наскоро проучване на общественото мнение.

Ремонтираха жилището на семейство, живяло в мухъл и мизерия

Майката, която гледаше трите си деца в мухъл и влага, най-сетне ще живее в ремонтирано жилище. От община Горна Малина се задействаха и направиха ремонт на общинското жилище.  „Това е сбъдната мечта”, каза пред Нова телевизи Венета. Тя сподели, че живее в тези ужасни условия от година и половина.  Апартаментът е със сменена дограма, Майката, която гледаше трите си деца в мухъл и влага, най-сетне ще живее в ремонтирано жилище. От община Горна Малина се задействаха и направиха ремонт на общинското жилище. „Това е сбъдната мечта”, каза пред Нова телевизи Венета. Тя сподели, че живее в тези ужасни условия от година и половина. Апартаментът е със сменена дограма,

Изтече ултиматумът на властите в Украйна към сепаратистите

В 9 часа тази сутрин изтече крайният срок, който и.д.президентът на Украйна Александър Турчинов даде на протестиращите да освободят всички завзети административни сгради. Ако те се предадат, ще бъдат освободени от всякакво преследване и наказание, обеща държавният глава. В противен случай те ще отговарят пред закона, В 9 часа тази сутрин изтече крайният срок, който и.д.президентът на Украйна Александър Турчинов даде на протестиращите да освободят всички завзети административни сгради. Ако те се предадат, ще бъдат освободени от всякакво преследване и наказание, обеща държавният глава. В противен случай те ще отговарят пред закона,

Общините ще разполагат с около 630 млн. евро през следващия програмен период

Индикативната финансова рамка по общинските мерки по новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 е около 630 млн. евро. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев по време съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район, което се проведе в Пловдив.

„В новата програма общините ще трябва да обърнат по-сериозно внимание и на подхода „ЛИДЕР”. По него ще бъдат заделени 5% от целия бюджет на ПРСР”, заяви зам.-министър Гечев.

Подходът „ЛИДЕР” ще бъде изключително важен и за така наречените „бели петна”, които останаха без европейско субсидиране през изминалите седем години. Предвижда се през новия програмен период тези територии да могат да се възползват от „ЛИДЕР” и от мултифондово финансиране.

За да може да се осигури яснота и сигурност в работата на общините от следващата година, няма да има индикативни графици за прием по мерки от ПРСР, а направо ще се публикуват заповеди за прием. По този начин всяка общинска власт ще може да се подготви, като знае кога точно ще се състоят приемите по отделните мерки.

„Ръководството на МЗХ има политическата воля да се справи с натрупаните през последния програмен период проблеми по отношение на общинските проекти. За тази цел в новата Програма авансовите плащания по общинските проекти ще се извършват едва след приключването на процедурите по обществените поръчки”, съобщи ресорният зам.-министър. Той допълни, че освен това за всеки един проект ще се прилага подходът „анализ, разходи и ползи”. Чрез него ще се постигне едно естествено приоритизиране и класифициране на проектите.

Зам.-министър Явор Гечев поясни още, че най-голям поток от средства ще се насочат към изграждането на пътища, тъй като чрез тях се осигурява нормалното изпълнение на всички жизненоважни дейности. Гечев допълни, че при изграждането на пътища, задължително ще се полагат и инсталации за широколентов интернет по местата, където такъв не е наличен.

Друг важен елемент за общините в новата ПРСР е, че ще се обръща внимание на спецификите на отделните населени места. Ако даден регион има традиции и дадености за развитие на зимен туризъм, то ще се дава приоритет на проекти, които са с такава насоченост./КРОСС/

 

 

 

САЩ пуснаха списък с още 10 "фалшиви твърдения" на Русия

Той е озаглавен „Руска фикция: Продължението. Още десет фалшиви твърдения за Украйна“

Добрите новини идват преди избори, лошите - след тях

Дават ти подсладителя, за да могат после да те накарат да изпиеш и горчивия хап. Докторите и правителствата обикновено правят така. Особено преди избори. Нали казват, че хубавите неща се казват на избирателя пациент в навечерието на изборите, а лошите - след като вече е платил лекарството, като е дал гласа си. В България сега сме свидетели на

Сергей Станишев: Колкото повече социалисти имаме в ЕК, толкова по-лесно ще се решават въпросите на България

Голямата зала на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа малка, за да побере над 600 членове и симпатизанти на БСП, дошли на среща с лидера на партията Сергей Станишев. Той заяви, че е изключително радостен да е за пореден път в града, който носи името на един от големите национални герои на България, велик родолюбец и патриот Гоце Делев, градът, Голямата зала на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа малка, за да побере над 600 членове и симпатизанти на БСП, дошли на среща с лидера на партията Сергей Станишев. Той заяви, че е изключително радостен да е за пореден път в града, който носи името на един от големите национални герои на България, велик родолюбец и патриот Гоце Делев, градът,

Ремонтираха апартамента на майка с три деца, живеели в мухъл и влага

Майката, която гледаше трите си деца в мухъл и влага, най-сетне ще живее в ремонтирано жилище. От община Горна Малина се задействаха и направиха ремонт на общинското жилище.  „Това е сбъдната мечта”, каза пред Нова телевизи Венета. Тя сподели, че живее в тези ужасни условия от година и половина.  Апартаментът е със сменена дограма, Майката, която гледаше трите си деца в мухъл и влага, най-сетне ще живее в ремонтирано жилище. От община Горна Малина се задействаха и направиха ремонт на общинското жилище. „Това е сбъдната мечта”, каза пред Нова телевизи Венета. Тя сподели, че живее в тези ужасни условия от година и половина. Апартаментът е със сменена дограма,

В 9 часа изтече ултиматумът на властите в Украйна към сепаратистите

В 9 часа тази сутрин изтече крайният срок, който и.д.президентът на Украйна Александър Турчинов даде на протестиращите да освободят всички завзети административни сгради. Ако те се предадат, ще бъдат освободени от всякакво преследване и наказание, обеща държавният глава. В противен случай те ще отговарят пред закона, В 9 часа тази сутрин изтече крайният срок, който и.д.президентът на Украйна Александър Турчинов даде на протестиращите да освободят всички завзети административни сгради. Ако те се предадат, ще бъдат освободени от всякакво преследване и наказание, обеща държавният глава. В противен случай те ще отговарят пред закона,

Дребните фермери с най-много евросредства

Дребните фермери ще получат най-много пари през следващия програмен период. Тяхната субсидия ще е съответно 41 плюс 12 лв. или общо 53 лв. на...

Сергей Станишев: Колкото повече социалисти имаме в ЕК, толкова по-лесно ще се решават въпросите на България

Голямата зала на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа малка, за да побере над 600 членове и симпатизанти на БСП, дошли на среща с лидера на партията Сергей Станишев. Той заяви, че е изключително радостен да е за пореден път в града, който носи името на един от големите национални герои на България, велик родолюбец и патриот Гоце Делев, градът, Голямата зала на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа малка, за да побере над 600 членове и симпатизанти на БСП, дошли на среща с лидера на партията Сергей Станишев. Той заяви, че е изключително радостен да е за пореден път в града, който носи името на един от големите национални герои на България, велик родолюбец и патриот Гоце Делев, градът,

Арестуваха българи в Александруполис за трафик на хероин

Шестима българи са задържани от полицията в град Александруполис за трафик на хероин. Други двама са в ареста в Комотини за трафик на нелегални имигранти, съобщи БНР.  Задържаните са извър...

Тодор Янчев става треньор в ЦСКА

Веднага след края на сезона един от най-опитните играчи на ЦСКА Тодор Янчев ще влезе в треньорския щаб на "армейците". Той ще бъде помощник на Стойчо Младенов от лятото. Очакваното решение е...

Dog Eat Dog се връщат в България

Култовата американска банда не успя да дочака дори и половин година след паметния им концерт в София и вече е готова за нова визита на 14-ти май. Мястото клуб "Mixtape 5", който предния пъ...

Украйна е на прага на война, украински войски тръгнаха към Донецк

Почти целия регион на Донецк, с изключение на град Горловка, вече е в ръцете на проруски сепаратисти. И там обаче сепаратисти вече шурмуват министерството на вътрешните работи. Чуват се изстрели и вик...

Недостъпната среда – основна причина само 10% от българите с увреждания да работят

Едва 10 на сто от хората с увреждания у нас са трудово заети в различни сфери на обществения живот. Стряскащите данни бяха обявени на дискусионен форум в столицата на тема „Възможности за тр...

Роналдо тренира по осем часа на ден, за да излезе срещу Байерн

Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо се е възстановил от контузията, заради която пропусна 3 мача на тима си. Португалецът вече е започнал тренировки, за да бъде в оптимална форма възможно най-...

Чорни се подписал пиян, осъдиха го да плати 500 милиона долара

Върховният съд на щата Ню Йорк осъди израелския бизнесмен от руски произход Майкъл Чорни. Бившият собственик на футболния Левски трябва да плати над 500 милиона долара на друг бизнесмен Александър Гли...

Адвокат Марковски: Атанаска ще лежи 30 години!

Съдбата на тази жена е ясна. Хората могат да бъдат спокойни - тя няма да бъде пожалена. Присъдата й ще е 30 години, коментира адвокат Марин Марковски.

Тери: Дано Сити се издъни някъде, Ливърпул направо лети

"Напрежението остава върху нашите конкуренти", убеден е защитникът на Челси


Взрив в Нигерия

Взрив избухна на автобусна спирка край нигерийската столица Абуджа.

Песимизмът продължи да властва на борсите в Азия

Търговията в първата сесия за седмицата премина под знака на засилващото се политическо напрежение между Русия и Запада


SOFIX слезе под 600 пункта в първите часове на търговската сесия*

До момента само индексът на компаниите със специална инвестиционна цел BGREIT бележи повишение


Днес изтича срокът за вписване на чужденци в избирателните списъци за евроизборите

Днес изтича срокът, в който гражданин на друга държава-членка на ЕС, отговарящ на условията, може да бъде вписан в избирателен списък за гласуване в Република България. Желаещите трябва да представят декларация по образец в общинската администрация по адреса на пребиваване в Република България, информират от Централната избирателна комисия.

Евгения Банева: Повече от шопинг съм напазарувала деца за тази държава

"Влизам в кампанията си за евродепутат с послание към подобряване на състоянието и на благосъстоянието на българските граждани. През годините на нашето членство в ЕС не бяха използвани достатъчно добре всички възможности. Даже една лека нишка на евронихилизъм – хората остават с убеждението, че ЕС не допринася за тяхното благосъстояние”. Това заяви в студиото на bTV независимият кандидат за Европарламента Евгения Банева - съпруга на бизнесмена Николай Банев . Банева обясни, че доходите у нас не са достатъчно високи, защото върху бизнеса се упражнява политически натиск, а парите от Европа отиват до близки на властта фирми. "Ако съм на такава позиция в западна компания - като изпълнителен директор на голям туристически холдинг, няма да получавам 4000 лева, колкото е моята заплата, а 10 000-12 000 евро", посочи тя. На въпрос на водещите защо не е подобрила благосъстоянието на служителите си, много от които са изказвали недоволство на фона на луксозния начин на живот на семейство Баневи, тя отговори: "Да, недоволни работници има навсякъде. Виждате, че в България бизнесът остава все по-малко. Успешните бизнеси са свързани с политически кръгове. Не знам откъде си вадите такава преценка, че нашият начин на живот е много бляскав." Тя обясни още, че снимките, които показват водещите, са от модна сесия за списание от преди 12 години. Сега работният й ден минавал в офиса, а вечерите - с децата."Както знаете, имам четири деца. Така че мисля, че повече от шопинг съм напазарувала деца за тази държава", пошегува се Банева. Управителят на "Русалка тур" бе издигната като независим кандидат за Европарламента от инициативен комитет. При необходими 2500 подписа Банева обяви, че от нейните служители са застанали зад кандидатурата й едва 7-8 души: „Когато започнах кампанията си, повечето вече си бяха дали подписите за някой друг”, уточни тя. "Всички плачем - не само за бедните българи. Плачем и за себе си. Всички сме бедни в тази държава. В бедна държава не може да има богати хора", добави Евгения Банева. Тя с оплака, че семейните им фирми не са спечелили нито един европейски проект и се нае, ако бъде изпратена в Брюксел, да информира Европейските институции за лошите практики у нас.

Майката от Кнежа подава молба да й върнат децата

/КРОСС/ Предстои щастлив финал на драмата с 23-годишната Тереза Коцева от Кнежа, чиито две деца, включително новородено, бяха отнети и дадени на приемни семейства, съобщава ТВ7. Днес Тереза ще подаде молба до социалните за връщането на двете й деца, тъй като е изпълнила всички техни изисквания. След излъчването на серията репортажи за драмата, на помощ на младата жена се притекоха много хора. Домът й вече е пълен с дрешки, сметката за ток е платена и в къщата вече е светло и топло. „Настроението ми е приповдигнато. Нямам търпение да си дойдат децата. Всеки ден ходя да кърмя малкия", казва Тереза, която събира всяка касова бележка от средствата, които е получила от добри хора.„Вече имам толкова много колички, че не зная какво да ги правя. Вече съм се договорила с две-три жени, на които ще ги дам, защото имат нужда", добавя Тереза, за която сега най-важното е отново да започне работа. Единственото сигурно засега е, че когато децата се върнат, домът ще е ремонтиран и те ще попаднат в една добра среда. Адвокат Пламен Димитров, който помага на Тереза с юридически съвети, обясни предстоящите стъпки по връщането на децата. Неговата прогноза е, че в най-кратки срокове те ще й бъдат върнати.

Лекарският съюз е против въвеждане на фиксирани бюджети за болниците

Българският лекарски съюз ще участва в предстоящия общоевропейски протест на лекарите на 15 май, потвърди председателят на организацията


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване