Ще изненада ли Йелън пазарите?

Централните банкери ще са във фокуса на пазарите и тази седмица


Преките чужди инвестиции и инфлацията приковават вниманието през седмицата

НСИ ще оповести информация за доходите, разходите и потреблението на домакинствата за цялата 2013 г.


Честит рожден ден на Венелина Гочева

Днес рожден ден има Венелина Гочева, управителят на “Медийна група България Холдинг”. Истински добър журналист и успешен издател, тя много често е и в ролята на двигател за едни от най-успешните инициативи в държавата. Пожелаваме  здраве и неизчерпаем хъс за добри дела. Днес рожден ден има Венелина Гочева, управителят на “Медийна група България Холдинг”. Истински добър журналист и успешен издател, тя много често е и в ролята на двигател за едни от най-успешните инициативи в държавата. Пожелаваме  здраве и неизчерпаем хъс за добри дела.

В САЩ подозират жена в убийствата на 7 нейни деца

39-годишната Меган Хънтсман родила децата между 1996-2006 г.


Имен ден днес празнуват Мартин и Мартина

Заедно със свети Максим Изповедник, римският папа свети Мартин (649–653 г.) защитавал истинското църковно учение от лъжеучението на монотелитите. Еретиците били покровителствани и от импер...

Трима загинали при стрелба в САЩ

В американския град Овърленд парк (щата Канзас) при стрелба, открита от неизвестни, загинаха трима души. Това съобщи в неделя представителят на противопожарната служба в града Джейсън Родс. Задърж...

Булото

Сега, когато лежа върху последното си движимо и недвижимо имущество (старо легло един персон за една персона като мен, свряно в ъгъла на абсолютно празната стая) и упорито разглеждам последната неизсл...

Голям пожар, няма пострадали и човешки жертви

На 13.04.т.г. около 20.11 ч. в бургаската регионална служба по „Пожарна безопасност и защита на населението” е получено съобщение за пожар, възникнал в подпрокривното пространство на четириетажна сграда, разположена на ул. „Георги Кирков”, непосредствено да кафене „Малибу”.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили четири противопожарни автомобила с 13 огнеборци, които в 21.55 ч. ликвидирали пожара. В резултат на инцидента, разразил се на 300 кв. м. площ, е изгорял целия каратаван и покрива, изграден от дървени греди. От пожара няма пострадали, нито човешки жертви.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление „Полиция” – Бургас.

 

"Диалог на глухи" между Русия и Запада за Украйна

Заседание на Съвета за сигурност на ООН се проведе по искане на Москва


Нов проблем усложни почистването на АЕЦ "Фукушима"

Около 240 тона силно радиоактивна вода от японската АЕЦ "Фукушима" са били изпомпани в помещение, което не е било предназначено за тази цел. Инцидентът е станал заради поредния технически проблем.

Русенец блудствал с мащеха

36-годишен русенец нападнал мащехата си в апартамента на починалия си баща и блудствал с нея. Гаврата станала към 22 ч в петък. М.А. (55 г.) познавала сина на покойния си съпруг само по малко име. Като  дошъл на гости, тя го почерпила с бира. Той се застоял, тя го оставила да си допива и си легнала. След малко той влязъл в спалнята и  посегнал. 36-годишен русенец нападнал мащехата си в апартамента на починалия си баща и блудствал с нея. Гаврата станала към 22 ч в петък. М.А. (55 г.) познавала сина на покойния си съпруг само по малко име. Като дошъл на гости, тя го почерпила с бира. Той се застоял, тя го оставила да си допива и си легнала. След малко той влязъл в спалнята и посегнал.

Слънчев понеделник с максимални температури между 16° и 21°, в София - около 18°

Днес минималните температури - между 2° и 7°, в София 3°. На отделни места в котловините и Североизточна България, където ще бъде тихо, ще има слаба слана. Такава е прогнозат...

"Титаник" не е бил карък

Вероятността да връхлетим върху айсберг днес е много по-голяма, отколкото във времената на „Титаник“, твърди екип специалисти по нашата планета. И това е едва началото, по-нататък ...

Мъж уби трима в два еврейски центъра в Канзас

Обама обеща пълната подкрепа на правителството


Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила

Очаква се днес защитата да поиска изпращането й в психиатрия


Цар Калоян разгромява Латинската империя

Битката при Адрианопол от 14 април 1205 г. е сблъсък между българска армия, водена от цар Калоян, и кръстоносци от Латинската империя, начело с император Балдуин I. Тя е спечелена от българите след ус...

До 2100 г. с 4,8 градуса по-горещо

Без бързи и радикални мерки покачването на температурите в света ще е между 3,7 и 4,8 градуса до 2100 г. Това се посочва в публикувания вчера в Берлин доклад на междуправителствената група от експерти по климата (Giec), предаде АФП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Според тях все още е Без бързи и радикални мерки покачването на температурите в света ще е между 3,7 и 4,8 градуса до 2100 г. Това се посочва в публикувания вчера в Берлин доклад на междуправителствената група от експерти по климата (Giec), предаде АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Според тях все още е

Борсата в Токио очаква възстановяване в понеделник

Токийската фондова борса започна сесията в понеделник в негативна, все още, посока заради покачване на йената, но брокерите се надяват, че стойностите ще бъдат възстановени скоро.

Руски самолети над Черно море са провокация, заяви Ангел Найденов

Той уточни, че руснаците не нарушават въздушното ни пространство, но риторично попита

Александър Лукашенко: Западът да окачи санкциите срещу Русия в тоалетната си!

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се обяви категорично против федерализирането на Украйна - едно от основните настоявания на Москва за мирен изход от кризата.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В интервю за руския канал НТВ на въпрос дали това би могло да предотврати разцепването на Президентът на Беларус Александър Лукашенко се обяви категорично против федерализирането на Украйна - едно от основните настоявания на Москва за мирен изход от кризата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В интервю за руския канал НТВ на въпрос дали това би могло да предотврати разцепването на

Започва ремонт на Златишкия проход

Пътят ще бъде ремонтиран на два етапа. Първият предвижда рехабилитация на 10 км от целия участък. В него ще бъдат вложени 5 млн. лв. През втория етап ще бъде приключен цялостно ремонтът на прохода. Рехабилитацията ще бъде извършена от Обединение “София 2010” на база на договор за текущо и зимно поддържане на републиканските пътища. Пътят ще бъде ремонтиран на два етапа. Първият предвижда рехабилитация на 10 км от целия участък. В него ще бъдат вложени 5 млн. лв. През втория етап ще бъде приключен цялостно ремонтът на прохода. Рехабилитацията ще бъде извършена от Обединение “София 2010” на база на договор за текущо и зимно поддържане на републиканските пътища.

Военните разходи на света са разнопосочни

Общите военните разходи в света са спаднали през 2013 г., притиснати надолу от намаляването на бюджетите на западните армии и особено на американската, обяви в понеделник шведският изследователски център СИПРИ (SIPRI) .

Марк Маркес изведе "Хонда" до двойна победа в Остин


Световният шампион Марк Маркес изведе "Хонда" до категорична двойна победа в Гран при на Америките в Остин, която се превърна в същинско фиаско за двата заводски мотора на "Ямаха".

Дани Педроса зае второто място, а Андреа Довициозо върна "Дукати" на подиума за първи път от септември 2012 г.

Представителите на "Ямаха" Валентино Роси и Хорхе Лоренсо завършиха едва осми и десети. Испанецът направи фалстарт и след него опита да натрупа аванс, преди да последва задължителното...

Улична война след протест в Рим, над 80 ранени

Истинска улична война избухна завчера вечерта в Рим. Поне 80 души бяха ранени в ожесточените сблъсъци, противопоставили протестиращи и полицаи в италианската столица, предадоха световните агенции.
47-годишен жител на Перу, участвал в демонстрациите, е загубил ръката си, след като избухнала пиратка, която се готвел да хвърли по органите на реда. Истинска улична война избухна завчера вечерта в Рим. Поне 80 души бяха ранени в ожесточените сблъсъци, противопоставили протестиращи и полицаи в италианската столица, предадоха световните агенции. 47-годишен жител на Перу, участвал в демонстрациите, е загубил ръката си, след като избухнала пиратка, която се готвел да хвърли по органите на реда.

Украйна си смята руския газ по старите цени

Украйна няма да се съобразява с отмяната на отстъпките за газ, който получава от Русия и ще продължи да плаща предишната цена от 386 долара за хиляда кубически метра природен газ.

Стойчев и Казийски спечелиха Купата на Турция с "Халкбанк"


Воденият от треньора Радостин Стойчев отбор на "Халкбанк" спечели Купата на Турция по волейбол.

Столичният отбор победи драматично "Фенербахче" с 3:2 (26:24, 17:25, 21:25, 25:21, 15:9) в последнен мач от финалния турнир в Измир.

Бившият български национал Матей Казийски реализира 14 точки за победителите, а неговият съотборник Османи Хуанторена завърши с точка повече в актива си.

Най-резултатен в двубоя беше Фелипе Фонталес от "Фенербахче" с 24 точки.
...

След 3283 дни "Арсенал" може пак да спечели трофей

След 3283 дни След 3283 дни "Арсенал" може отново да спечели трофей. С големи мъки тимът на френския мениджър Арсен Венгер се добра до финал в турнира за купата на Англия. Срещу втородивизионния "Уигън", носител на приза за миналия сезон, имащият претенции да е гранд лондонски клуб успя да стигне до успех след изпълнение на дузпи. Редовното време

"Милан" записа четвърта поредна победа в Серия А

"Милан" стигна до 1:0 над последния "Катания" и записа четвърта поредна победа в Серия А, но без да впечатли с представянето си в домакинството от 33-ия кръг.

Рикардо Монтоливо донесе успеха на "росонерите" с гол още в 23-ата минута, с който отборът се изкачи на осма позиция.

Съставът на Кларънс Зеедорф изпревари "Лацио", претърпял поражение с 2:4 от "Наполи" по-рано в неделя, като остава с пет точки зад последния в зона Европа "Интер".

"Милан" започна...

Ансамбъл "Чудно оро", формация "Хоро" и състав "Кракра" направиха Цветница в Перник по - пъстра

Детският фолклорен ансамбъл "Чудно оро", танцова формация "Хоро" и самодеен състав "Кракра" изнесоха пъстър спектакъл под надслов "Люлки по Цветница" по повод празника, научи ZaPernik.com.

Празникът започна в 11 часа пред общинския младежки дом в Перник. Люлка с върбови клони беше направена пред младежкия дом, а момичетата в народни носии се люлееха на нея. Първа на люлката се качи девойката, чийто венец от върбова клонка...

Продължава

Националка най-бърза на спортен празник

Националката на средни и дълги бягания Силвия Дънекова се включи в инициативата “Спортувай в твоя град” и беше без конкуренция по 4-километровото трасе в Благоевград. Осмата от световното на 3000 м с препятствия през 2013-а бе и най-много аплодирана на старта. А победата я прати на финалите през юни в “Албена”. 
Рекорден брой участници от града - Националката на средни и дълги бягания Силвия Дънекова се включи в инициативата “Спортувай в твоя град” и беше без конкуренция по 4-километровото трасе в Благоевград. Осмата от световното на 3000 м с препятствия през 2013-а бе и най-много аплодирана на старта. А победата я прати на финалите през юни в “Албена”. Рекорден брой участници от града -

Ани Салич показва звездите отблизо в "Извън новините"

Продуцентът на “Господари на ефира”, “Като две капки вода” и “Големите надежди” Маги Халваджиян е първият гост в новото предаване на Ани Салич “Извън новините”. То тръгва на Великден - тази неделя, от 13,30. Всяка седмица в него Ани Салич ще представя по една известна личност и ще разказва историята .
“Главните герои в “Извън новините” ще бъдат хо Продуцентът на “Господари на ефира”, “Като две капки вода” и “Големите надежди” Маги Халваджиян е първият гост в новото предаване на Ани Салич “Извън новините”. То тръгва на Великден - тази неделя, от 13,30. Всяка седмица в него Ани Салич ще представя по една известна личност и ще разказва историята . “Главните герои в “Извън новините” ще бъдат хо

Русия ще вкара НАТО в България 10 години след като България влезе в НАТО

Иво Инджев

Руските военни самолети над Черно море са не само предизвикателство, но и провокация, заяви военният министър Ангел Найденов. Той уточни, че руснаците не нарушават въздушното ни пространство, но риторично попита: “Нали не мислите, че летят за безобидни разходки или за да помахат с криле на летуващите туристи?”

Найденов допълни, че МО внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО.

Сигурен съм, че ще получим необходимите сили и средства от Брюксел, коментира министърът часове след срещата си с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Гостът посъветвал правителството да стартира проекта за нов тип изтребители.

Руските военни самолети над Черно море са не само предизвикателство, но и провокация, заяви военният министър Ангел Найденов. Той уточни, че руснаците не нарушават въздушното ни пространство, но риторично попита: “Нали не мислите, че летят за безобидни разходки или за да помахат с криле на летуващите туристи?”

Найденов допълни, че МО внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО.

Сигурен съм, че ще получим необходимите сили и средства от Брюксел, коментира министърът часове след срещата си с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Гостът посъветвал правителството да стартира проекта за нов тип изтребители. (в „ 24 часа”)

Този анонс, публикуван в сайта на в. „24 часа”, е осъден да остарее за часове. Ще има развитие още преди повечето читатели на ivo.bg да са се запознали с въпроса.

С пълното съзнание за променящата се ситуация,  публикувам  тази информация по три причини:

1. За протокола – като преход към евентуалната ескалация.

2. Като невиждана политическа екзотика по нашите земи: български военен министър, при това социалист, използва по адрес на Русия думата “провокация”.

3.  Като повод да подновя поканата си към българските медии и институции да поискат обяснение от руския посланик Юрий Исаков.

По информация на ivo.bg, която не е отречена вече трети ден, в интервю за Дарик радио на 11 април (цензурирано  по негово настояване) Исаков е отправил невъздържани думи към   българския президент Плевнелиев, който се присъедини към критиките на военния министър Найденов по повод провокативното поведение на руската авиация в близост до българския черноморски бряг.

От блога на Иво Инджев

Автомобил се преобърна по пътя за хижа "Славей", шофьорът с подарък - акт

Поредната катастрофа е станала в неделната вечер в Перник, съобщиха читатели от квартал "Ралица" за ZaPernik.com.

Лек автомобил се е преобърнал в района на планината Голо бърдо, по пътя за хижа "Славей". Инцидентът е станал около 18:30 часа. Екип на "Пътна полиция" - Перник е пристигнал на място и е съставил акт на шофьора, който се е отървал само с уплаха от случилото се.

Черна серия катастрофи в Перник за изминалата...

Продължава

14 април в историята

/КРОСС/ 73 г. - По време на римската обсада на израелската крепост Масада стотици евреи извършват акт на масово самоубийство, за да не бъдат пленени.971 г. - След ожесточено сражение, продължило два дни, византийската армия превзема Велики Преслав и пленява българския цар Борис II.1205 г. - В битката при Адрианопол (дн. Одрин) българският цар Калоян разгромява рицарите от Латинската империя. 1611 г. - Принц Федерико Цези за първи път използва думата телескоп.1687 г. - Английският крал Джеймс II дава равни права на католици и протестанти.1775 г. - Бенджамин Франклин създава във Филаделфия първата организация за забрана на робството в САЩ.1849 г. - Унгария се обявява за независима от Австрия със свой лидер Лайош Кошут.1865 г. - Във Вашингтонския театър актьорът Джон Буут смъртоносно ранява президента на САЩ Ейбрахъм Линкълн, който умира на следващия ден.1876 г. - От 14 до 16 април се провежда Оборищенското събрание.1877 г. - Издадена е везирска заповед, с която екзарх Антим I е уволнен и изпратен на заточение в Мала Азия.1879 г. - Европейска комисия единодушно приема Органическия устав на Източна Румелия.1894 г. - Направена е първата демонстрация на кинескопа, изобретен от Томас Едисон.1900 г. - Избухва въоръжен бунт против натуралния десятък в Тръстеник, Русенско, потушен от армията на 19 април.1900 г. - Официално е открит моста Александър III в Париж от френския президент Емил Лубе по повод Световното изложение.1912 г

Барозу иска отговор на ЕС за газа

Руското предупреждение към европейските страни за проблеми с газовите доставки през Украйна налага колективен отговор на ЕС, заяви председателят на Еврокомисията Жозе Барозу в писмо до всички европейски ръководители, предаде АФП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
“Препоръчвам въпросът да бъде Руското предупреждение към европейските страни за проблеми с газовите доставки през Украйна налага колективен отговор на ЕС, заяви председателят на Еврокомисията Жозе Барозу в писмо до всички европейски ръководители, предаде АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS “Препоръчвам въпросът да бъде

Трима загинали при стрелба в САЩ

В американския град Овърленд парк (щата Канзас) при стрелба, открита от неизвестни, загинаха трима души. Това съобщи в неделя представителят на противопожарната служба в града. Джейсън Родс.

Кандидатът за евродепутат от БСП Катя Колева: Обединени сме най - силни, не трябва да се делим

Ние, социалистите знаем, че само с екипна работа можем да реализираме своите идеи. Приемствеността в левицата е нещо изключително важно, затова и тази партия съществува под едно или друго име вече 120 години. Но независимо от името, което е носила, идеите винаги са били едни: свобода, равенство между всички и осигуряването на по-добър живот за хората. Това заяви пред над 80 членове на Младежкото обединение на БСП – Перник кандидатът за евродепутат Катя Колева, съобщиха от...

Продължава

"Хъл сити" се класира за първи път във финала на ФА къп


Втородивизионният "Хъл сити" се класира за финала за Купата на Футболната асоциация на Англия за първи път в историята си след драматична победа над "Шефилд юнайтед" с 5:3.

"Тигрите" два пъти изоставаха в резултата, но успяха да стигнат до една от най-важните си победи в последните десетилетия.

В 20-ата минута "остриетата" поведоха в резултата чрез Джоуз Бакстър, който се възползва от центриране на Джон Брайфорд. Само три минути преди почивката Джейк Ливърмор надигра Яник...

Започва Страстната седмица

От днес започва Страстна седмица преди Великден, разказваща за последните мигове от земния живот на Христос. За постещите последните дни преди Възкресение са най-строги. Последната седмица от земния живот на Господ Иисус Христос се нарича "Велика" или "Страстна седмица", т.е. Седмица на страданията, прелюдия към вечния живот. Животът на Господа наближавал своя край. Възкресил в събота Лазаря, тържествено посрещнат, влязъл в Йерусалим на Цветница, Той доброволно вървял стъпка по стъпка към предначертаната Си неизбежност. Всеки ден от Страстната седмица е наречен велик и свят , и през всеки един от тях  Църквата възпоменава чрез специални богослужения пътя на Христос към Голгота, страданията и изкупителното Му дело на Кръста. През първите три дни на Страстната седмица Църквата припомня последното пребиваване на Господа в Йерусалим. В тези дни богослужението е твърде наситено: извършват се полунощница, утреня, часове с четене на Евангелието и Литургия на преждеосвещените Дарове. По време на часовете се изчитат четирите Евангелия до Евангелието по Йоана гл. 13, 30 стих. На места четенето им започва още от петата или шестата седмица на Великия пост. Велики понеделник На Велики понеделник евангелистите ни разказват как Божият син влязъл в Йерусалимския храм и го намерил пълен пълен с търговци. Обхванат от свещен гняв, Той прекатурил масите им, а тях самите изгонил, защото храмът е дом за молитва, а не тържище. (Мат. 21:12-13, Марк 11:15-19; Лук.19:45-46). Във Велики понеделник Църквата прославя св. патриарх Йосиф - син на св. патриарх Яков и предобраз на Иисус Христос. Йосиф бил продаден от своите братя на пътуващи за Египет търговци. Там, в чуждата нему страна, той преминал през множество страдания, но фараонът го направил втори по власт и положение в цялото царство (Бит 41:38-46). Подобно на Йосиф Господ Иисус Христос бил предаден от евреите на езичниците, бил измъчван и страдал заради човешките грехове. Църквата ни предлага да размислим също над образа на безплодната смокиня (смоковница), която изсъхнала след като била прокълната от Господ (Марк 11:12-14, 20-26, Мат. 21:18-22). Всяко  дърво, което не дава добър плод, бива отсичано и хвърлено в огън'' (Мат. 3:10). Така и ние ще бъдем осъдени, ако не живеем в молитвено общение с Бога, не се стремим да се усъвършенствуваме във вярата, не се изпълваме с добродетели,  и не принасяме духовни плодове.

Стойчев и Казийски с купата на Турция

Халбанк” с треньора Радостин Стойчев и звездата на волейбола Матей Казийски спечели Купата на Турция след победа в решаващия мач от финалната четворка срещу „Фенербахче” - 3:2 (24, -17, -21,21, 9). Пред 4000 зрители в Измир кубинецът Османи Хуанторена завърши и стана №1 на мача, а българския ас записа 14 т.
Отборът от Анкара спечели трофея и минал Халбанк” с треньора Радостин Стойчев и звездата на волейбола Матей Казийски спечели Купата на Турция след победа в решаващия мач от финалната четворка срещу „Фенербахче” - 3:2 (24, -17, -21,21, 9). Пред 4000 зрители в Измир кубинецът Османи Хуанторена завърши и стана №1 на мача, а българския ас записа 14 т. Отборът от Анкара спечели трофея и минал

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване