Секси топмодели представиха Manga Fashion Revu

Екс-гаджето на Тачо - Зорница Линдарева, Мис и Мисис България Галена Димова, Най-секси блондинка и корица на Плейбой Меги Николова бяха преобразени в японски секссимволи на първото по рода си Manga Fashion Revue, което се проведе в Planet Club Sofia.

Провокация: Исус спи на пейката като просяк

Статуя на Исус Христос като бездомник шокира многолюдна религиозна общност в американския град Дейвидсън, Северна Каролина, съобщи NPR. Необичайната скулптура представя Исус като спящ на пейка просяк.  Тялото му е покрито с одеяло и само раните от разпятието му по краката издават кой е той. Статуята провокира различни реакции на вярващите от града. Някои от тях приветстват смелата идея, но други смятат, че произведението е обида към църквата и божествената същност на Исус. Бронзовата скулптура струва $ 22,000 и е поръчана в памет на един от духовните служители от енорията.

Мъртво пияни гимназисти пребиха таксиджия, взеха му 4 лева

Нагло нападение е станало през изминалата нощ в Благоевград, съобщи struma.com. Единадесетокласник от Гимназията по механотехника и негов приятел са пребили таксиджия за 4 лева и кутия "Марлборо". 17-годишният Радослав П., ученик в 11 клас на професионалната гимназия по механотехника в Благоевград и негов приятел бяха арестувани от криминалистит

ЕС одобри помощ от 1 млрд. евро за Украйна

ЕС официално одобри помощ на стойност един милиард евро в подкрепа на временните власти на Украйна, за да преодолеят дълбоките финансови проблеми на страната. Външните министри на държавите-членки на ЕС, които провеждат среща в Люксембург, подписаха и план за намаляване на митата за украински стоки, който ще спести на страната близо 500 милиона евро на година.

Срив в мрежата на Виваком блокира трафика за часове

Читатели на BNews сигнализираха за проблем с мрежата на Виваком тази вечер. От мобилния оператор потвърдиха за BNews, че имат проблем. Към 22 часа повредата още не бе отстранена.

Путин бил обезпокоен от ситуацията в Украйна

Украйна може напълно да затвори границата с Русия, съобщи украинският заместник-външен министър Даниил Лубкивский

В Холандия арестуваха момиче за заплахи в Тутиър към авиокомпания

Холандската полиция арестува тийнейджърка, след като тя отправила в Туитър заплаха към Америкън Еърлайнз, представяйки се за член на "Ал-Кайда", съобщи говорител на полицията.

Wall Street се завърна на печелившия път

Липсата на силен скок при Индекса на страха VIX подсказва за спокойствие на пазара, заяви експерт


Как Русия инструктира сепаратистите в Славянск, имат си опорни точки

Украинските сили за сигурност (СБУ) качиха в YouTube запис на разговор между руски сепаратисти в Славянск и техния ръководител, съобщи УНИАН. Записът на телефонните разговори е от 13 април. На записа се чува как участници в окупацията в Славянск обясняват по телефона какво са постигнали. От отсрещната страна пък им обещават подкрепление.

Атлетико Мадрид се възползва от функциите на Google Glass

/КРОСС/ Умните очила на Google - Glass правят от "Атлетико" магически отбор. В Испания разкриха, че помощник треньорът Херман Бургос гледа мача срещу "Хетафе" (2:0) с очила, които онлайн дават цялата статистика от мача - спечелени единоборства, притежание на топката, точни и неточни пасове. Бургос през цялото време прави мигновен анализ на аржентинския треньор Диего Симеоне за ситуацията на терена. Едва от миналия вторник подобни компютри "Гугъл Глас" се продават свободно в САЩ. Преди година в Германия имаше предложение такъв тип очила да носят съдии. И така да се минимизира възможността за грешки при зачитане или незачитане на гол. Но идеята бе отхвърлена от футболната централа, пише Труд.  

Ивелин Попов лидер по асистенции в Русия с 9, Благо наказан

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов излезе еднолично на лидерската позиция в класирането по асистенции на руското първенство. Асът на Капитанът на националния отбор Ивелин Попов излезе еднолично на лидерската позиция в класирането по асистенции на руското първенство. Асът на "Кубан" подаде за второто попадение при победата с 2:0 като гост на "Рубин" в 25-ия кръг. Така Попов натрупа 9 асистенции и изпревари с една португалеца Дани от "Зенит" в подреждането на championat.ru.

Първанова: Без промяна демокрацията и държавността ще станат утопия

/КРОСС/ "Демокрацията и държавността ще станат утопия в България, ако ситуацията в България се запази такава каквато е в момента", каза в "Още от деня" евродепутатът Антония Първанова - председател на НДСВ, част от Коалиция КОД - Коалиция "Обединени демократи", формирана около платформата "Национално единство за обществена справедливост". "Има проблем с държавността, откакто държавата започна да нарушава законите и политическите партии да използват държавните институции за тормоз над бизнеса, над гражданите", каза тя и добави, че тази порочна практика е започнала в края на управлението на Тройната коалиция. "Винаги съм казвала, че щеше да бъде най-добре, ако НДСВ веднага след влизането в ЕС през януари 2007 година беше напуснало Тройната коалиция. Тогава щеше са има избори и да има съвсем различно управление", подчерта Първанова. Според нея паралелът между двете издания на Тройната коалиция - с участието на НДСВ и сегашната на БСП и ДПС, подкрепена от "Атака", доказвал, че НДСВ не е "лошият партньор". "Държавата е първата, която трябва да спазва законите. За това носят отговорност политиците. Следващото нещо, което трябва да се случи, е да не се рекетира бизнеса, защото от бизнеса зависи бюджета, да има работни места, да се стабилни социалните системи. Не трябва да влизаме в система, в която само на близки фирми да раздаваме обществени поръчки", обясни лидерът на НДСВ

Русия инструктира сепаратистите в Славянск, имат си опорни точки (видео)

Украинските сили за сигурност (СБУ) качиха в YouTube запис на разговор между руски сепаратисти в Славянск и техния ръководител, съобщи УНИАН. Записът на телефонните разговори е от 13 април. На записа се чува как участници в окупацията в Славянск обясняват по телефона какво са постигнали. От отсрещната страна пък им обещават подкрепление.

Москва предупреди за гражданска война в Украйна

В Москва ние силно вярваме, че това може да доведе

Тайните на сексуално удовлетворените жени

Не забравяйте да поддържате страстта жива


Една десета от нивите в България пустеят

Около 4,5 млн. дка са пустеещите земеделски земи в страната, което представлява към една десета от обработваемите площи. Това обяви Борислав Петков...

Жена роди и трите си деца на една дата в различни години

/КРОСС/ Нечувано съвпадение превърна 10-ти април в троен семеен празник. Ангелина и Мирослав Гатеви имат късмет, по-рядък от печалбата и на джакпот - и трите им деца се раждат на една и съща дата. Първото дете Елена се родило преди 9 години на 10 април, а синът им Борис се появил на бял свят преди 6 години пак на същата дата. Миналата седмица се роди и малката Екатерина - разбира се, че на 10 април, съобщи Нова телевизия.  

Истерия в Румъния по Григор Димитров

/КРОСС/ След като Григор Димитров подлуди Гърция с участието си в Купа "Дейвис", идва ред и на друга наша съседска държава. Най-добрият ни тенисист ще се пусне в турнира BRD Nastase Tiriac Trophy в Букурещ (21-27 април), като хасковлията ще получи "уайлд кард" за основната схема. Новината предизвика истински фурор в Румъния. Местните медии определят Гришо като най-обещаващия млад тенисист и не скриват задоволството си от факта, че ще го видят. "Най-младият играч в топ 50 и над 3 милиона евро от наградни фондове", пише Стандарт. С публикуването на седмичната ранглиста на ATP стана ясно, че Димитров е просперирал с едно място и вече е номер 14 в света - нов негов рекорд.  

"Черно море" се завръща в зала "Конгресна" във Варна

Баскетболният тим на "Черно море - Порт" (Варна) ще се завърне в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Възпитаниците на Денислав Коцев ще домакинстват именно там на "Ямбол" в мач от 26-ия кръг на първенството.

Парламентарната енергийна комисия обсъди проекта АЕЦ "Белене"

Ако проектът се размрази централата, може да се изгради за по-малко от 6 г.

България иска домакинство на олимпийската квалификация по бокс


България ще кандидатства за домакинство на олимпийската квалификация по бокс за игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., обяви президентът на боксовата федерация Красимир Инински. 

Той заяви, че премиерът Пламен Орешарски е обещал подкрепа от държавата за подобна инициатива. Това се е случило по време на срещата с президента на Международната боксова асоциация (AIBA) Чън-Куо Ву преди началото на световното първенство по бокс за младежи и девойки в София.

Шампионатът стартира...

България иска домкинство на олимпийската квалификация по бокс


България ще кандидатства за домакинство на олимпийската квалификация по бокс за игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., обяви президентът на боксовата федерация Красимир Инински. 

Той заяви, че премиерът Пламен Орешарски е обещал подкрепа от държавата за подобна инициатива. Това се е случило по време на срещата с президента на Международната боксова асоциация (AIBA) Чън-Куо Ву преди началото на световното първенство по бокс за младежи и девойки в София.

Шампионатът стартира...

Очила с интернет са магията на "Атлетико"

Очила с интернет правят от "Атлетико" магически отбор. В Испания разкриха, че помощник треньорът Херман Бургос гледа мача срещу "Хетафе" (2:0) с очила, които онлайн дават цялата статистика от мача - спечелени единоборства, притежатие на топката, точни и неточни пасове. Те струват 1100 евро и се наричат "Гугъл Глас".
Всъщност това не са очила, а ми Очила с интернет правят от "Атлетико" магически отбор. В Испания разкриха, че помощник треньорът Херман Бургос гледа мача срещу "Хетафе" (2:0) с очила, които онлайн дават цялата статистика от мача - спечелени единоборства, притежатие на топката, точни и неточни пасове. Те струват 1100 евро и се наричат "Гугъл Глас". Всъщност това не са очила, а ми

Григор за първи път №1 на турнир

Напоследък на Григор Димитров много неща му се случват за първи път.
Най-добрият български тенисист записа ново рекордно класиране в световната ранглиста, след като се изкачи с едно място и вече е 14-и. Той се възползва от това, че Томи Робредо (Исп) не успя да защити точките си за титлата в Казабланка. Напоследък на Григор Димитров много неща му се случват за първи път. Най-добрият български тенисист записа ново рекордно класиране в световната ранглиста, след като се изкачи с едно място и вече е 14-и. Той се възползва от това, че Томи Робредо (Исп) не успя да защити точките си за титлата в Казабланка.

БГ сайтовете за туризъм с ясни цени и условия

По данни на Европейската комисия, България, Унгария, Румъния и Норвегия са държавите в Евросъюза, където не са открити никакви нарушения в дейността на сайтовете за покупка на туристически услуги.

Потребителите на Туитър по-склонни към афери

/КРОСС/ Хората, които са често активни в социалните мрежи, особено в Туитър, не са моногамни, по-често изневеряват и се разделят с партньорите си, установи американско проучване. Изследването е направено от специалисти в университета в щата Мисури, които съветват двойките да разредят посещенията си в социалните мрежи, тъй като те намаляват желанието им за сериозна връзка и съсредоточават вниманието им към много и краткотрайни афери. Когато хората имат дори минимален проблем в отношенията с партньора си, те най-често се ориентират към комуникация със случайни абонати в медийното пространство и по този начин допълнително усложняват връзката си. Емоционално и физически в социалните мрежи винаги може да се намери човек, който да изпълни желаните нужди на потребителите. Сексологът и автор на проучването д-р Ерик Андерсън определя различните сайтове за комуникация като последица, а не причина за конфликти в дълготрайни взаимоотношения. "Изследването показва, че хората, които са недоволни от връзката си, са много по-склонни да търсят утеха другаде, когато имат профил в различни сайтове. Най-сигурният начин бързо да се отървем от мъката са именно контактите ни в Туитър, Фейсбук или друга социална мрежа", коментира той. Според проучването Туитър не е създаден като сайт за запознанства, но в същото време е неутрален терен за общуване с човек от противоположния пол, пише Преса.  

Как мозъкът възприема звука?

Звукът е вълна от налягане, която може да вибрира бавно или бързо


Дядки се млатиха с лопата, единия получи хематом на главата

71-годишен дядо пострада след удар с лопата от свой авер, на когото бил на гости в в град Генерал Тошево.

Марс се приближи до Земята

Жителите на Земята станаха свидетели на необикновено космическо явление - Марс се приближи на рекордно близко разстояние до нашата планета. Червената планета застана на 92 милиона километра от Земята – Марс се виждаше почти през цялата нощ в ярко оранжев цвят и десет пъти по-ярка от останалите звезди на небето.

Първите седнали на Железния трон

Днес на терасата на Морското казино в Бургас бе поставен Железният трон от популярния сериал на HBO "Игра на тронове". Стотици бургазлии дойдоха на откриването и искаха веднага да се снимат,...

„Игрите на глада“ обра видеонаградите на MTV

/КРОСС/ "Игрите на глада. Възпламеняване" на Сам Клафлин е филмът, който получи най-много от тазгодишните, 30-и поред, видеонагради на MTV в Лос Анджелис. На бляскава церемония в Лос Анджелис хитовата поредица грабна приза за най-добър филм, а звездите на лентата Дженифър Уорънс и Джош Хъчърсън бяха обявени за най-добри актьори. Сценичните партньори триумфираха за втори път, след като взеха престижните отличия и през 2012 г. за първата част на филма. По данни на BBC с днешна дата продукцията е спечелила над 850 милиона долара. С по две награди от церемонията останаха "Вълкът от Уолстрийт" и комедиите "Семейство Милър" и "Това е краят". Музикантът и актьор Джаред Лето получи поредното си отличие за ролята си на болен от СПИН в „Клубът на купувачите от Далас". Той отнесе у дома наградата за най-добра трансформация на екрана, след като през февруари взе Оскар за поддържаща роля за изпълнението си. Най-добрият комедиен актьор стана Джона Хил за „Вълкът от Уолстрийт". Кинонаградите на МТВ са известни със закачливите си отличия като това за най-добра целувка. Сред тях е и призът за най-добро изпълнение без тениска, което отиде при сексапилния Зак Ефрон. Друго любопитно отличие е за най-добър момент „какво по дяволите", което спечели Леонардо ди Каприо за сцена от „Вълкът от Уолстрийт"

Вина имам и аз, вина има и неговата бивша майка

„Вина имам и аз, вина има и неговата бивша майка“, каза депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов пред bTV. Думите на Иванов са по повод изтеклата информация, че сина му е заподозрян за обира на бензиностанция в София. Депутатът на ГЕРБ е разведен с майката на сина си. Той обясни, че поема отговорност, като родител за случилото се, но помоли да не се произнасят присъди от обществото преди съдът да е казал своето становище.

ООН: Референдумът в Крим е нагласен от Русия

Референдумът в Крим е бил нагласен от Русия, пише в изтекъл проектодоклад на ООН за човешките права в Украйна, цитиран от американското списание „Foreign Policy“.
В проекта за доклад, които е написан от помощник генералния секретар за правата на човека Иван Симонович, се твърди, че руското правителство активно репресирало възможността за негативен Референдумът в Крим е бил нагласен от Русия, пише в изтекъл проектодоклад на ООН за човешките права в Украйна, цитиран от американското списание „Foreign Policy“. В проекта за доклад, които е написан от помощник генералния секретар за правата на човека Иван Симонович, се твърди, че руското правителство активно репресирало възможността за негативен

ООН: Русия е нагласила референдума в Крим

Референдумът в Крим е бил нагласен от Русия, пише в изтекъл проектодоклад на ООН за човешките права в Украйна, цитиран от американското списание „Foreign Policy“.
В проекта за доклад, които е написан от помощник генералния секретар за правата на човека Иван Симонович, се твърди, че руското правителство активно репресирало възможността за негативен Референдумът в Крим е бил нагласен от Русия, пише в изтекъл проектодоклад на ООН за човешките права в Украйна, цитиран от американското списание „Foreign Policy“. В проекта за доклад, които е написан от помощник генералния секретар за правата на човека Иван Симонович, се твърди, че руското правителство активно репресирало възможността за негативен

Страх от вендета прати убийцата на Алекс в ареста

Страх от вендета ­ ако излезе на свобода, накара задържаната за убийството на 8-годишната Александра от Поморие Атанаска Георгиева да избере килията. Състав на Бургаския окръжен съд вчера решава дали да остави за постоянно в ареста жената. “Желая да бъда задържана”, заяви пред съда с наведена към земята глава Атанаска.

Каква е тайната на успешните лидери?

Оценявайте и награждавайте добрите резултати


2/3 от сайтовете за онлайн резервации в ЕС погазват закона

В резултат на внезапна проверка на националните органи за защитата на потребителите в няколко страни членки на ЕС, координирана от Европейската комисия, бе установено, че по-голямата част от сайтовете, предлагащи резервации онлайн, не зачитат европейското законодателство за защита на клиентите.

10 пострадаха, след като микробус се блъсна в крайпътно дърво

Десет души са пострадали при катастрофа, след като микробус се е ударил в крайпътно дърво. Най-тежко е състоянието на шофьора, а двама от пътниците са приети в болница, като за живота им няма опасност, съобщи „Дарик". 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Инцидентът е станал в сутрешните час Десет души са пострадали при катастрофа, след като микробус се е ударил в крайпътно дърво. Най-тежко е състоянието на шофьора, а двама от пътниците са приети в болница, като за живота им няма опасност, съобщи „Дарик". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Инцидентът е станал в сутрешните час

Нямало опасност Здравната каса да закъса финансово

Няма опасност Националната здравно-осигурителна каза (НЗОК) да закъса финансово тази година, няма да има и пациенти, които да останат здравно необслужени, заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева, която в понеделник откри в МБАЛ "Пловдив" ремонтираните с 1.8 млн. лв. от здравното ведомство отделение по анестезиология и интензивно лечение и Стерилизационен блок.   Тя увери още, че местната Белодробна болница ще продължи да работи въпреки натрупаните дългове, защото здравното заведение имало и социални ангажименти.   Всяко лечебно заведение е в правото си да спре планови приеми и операции, ако смята, че няма да му стигат средствата, стана ясно от думите на Андреева. Тя призова личните лекари да бъдат по-смели и да поемат част от лечението на пациентите, което частично ще реши проблемите с недостатъчното финансиране на болниците.   Здравният министър коментира още, че засега липсва готовност за премахване на клиничните пътеки, които се доказаха като неефективен начин за финансиране на болничната помощ, и за въвеждането на диагностично свързаните групи, за които се говори в последните две години.   В момента клиничната пътека финансира лечението само на едно заболяване, но пациентът може да има и други придружаващи заболявания, което струва допълнително пари. Тогава често се консумира още една пътека. По-справедливият друг модел на работа в света са така наречените диагностично свързани групи, коментира Андреева, според която има шанс това да стане в новата стратегия за здравеопазването. Не е ясно обаче кога ще бъде приет този документ.   Андреева посочи, че Министерството на здравеопазването е подписало споразумение със Световната банка с цел да анализира добре системата на финансиране на здравеопазване и да предложи пътна карта. Това означава, стъпка по стъпка да се разработят диагностично свързани групи с оценка на това дали ще струват по-скъпо, или не, допълни тя. По думите й има страни, в които първите години на тази система ресурса се е увеличил между 20-30 %, но после нещата са се нормализирали и това увеличение е намалило.   Всички болници, които отговарят на стандартите по определени специалности и на нивата на компетентност, ще бъдат задължени да работят по всички клинични пътеки и да обслужват спешност, каза още пред журналисти в Пловдив Таня Андреева. Не само частните болници, а и всички останали, които отговарят на стандартите, ще работят по всички клинични пътеки и няма да имат възможност да правят селекция на по-скъпите пътеки. Предстои тези промени да влязат за гласуване на Министерски съвет, а после да бъдат приети от парламента. Чак тогава тези промени ще бъдат разписани в поднормативен акт на Министерство на здравеопазването. Това ще бъде едно от условията за сключване на договор със Здравната каза, добави здравният министър.   Тя коментира още, че е належащо да се преосмисли статутът на здравните заведения и ако те останат търговски дружества, да бъдат освободени от ангажимента да акумулират печалба. Ако все пак има такава, то тя трябва да се реинвестира в клиниката за подобряване на услугата, обясни Андреева.   По думите й в министерството не е обсъждан вариант да се промени статутът на Белодробната болница в Пловдив от общинска в държавна и ведомството не е поемало никакви ангажименти за закриване на болницата.

Проверете дали партии крадат данните ви

От днес на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК) всеки може да провери дали името и личните му данни са използвани без негово знание в подкрепа на някоя от политическите сили за евроизборите.

71 души загинаха при бомбен атентат в Нигерия

71 души са убити и 124 са ранени при бомбен атентат в нигерийската столица Абуджа тази сутрин, съобщава агенция "Франс прес". Бомбата е избухнала на една от най-оживените автобусни спирки в покрайнините на града. Президентът на Нигерия Гудлук Джонсън обвини за смъртоносния атентат ислямистката групировка "Боко Харам". "Проблемът с Боко Харам е доста грозна история от развитието ни. Но ние ще го преодолеем, положението е временно", каза президентът Джонсън. Досега по-голяма част от набезите на терористичната група бяха концентрирани в североизточната част на страната. Въпреки изказването на президента, атаката от тази сутрин неизбежно ще повдигне въпроси относно националната сигурност и способността на правителството да контролира радикалните ислямистки групировки. Основната цел на "Боко Харам" е превръщането на Нигерия в ислямистка държава. Групировката и преди е била свързвана с терористични атаки в близост до Абуджа, включително взривяването на щаба на ООН през 2011 г., когато загинаха най-малко 26 души. Това е най-смъртоносната терористична атака на територията на Нигерия до сега.

Съд за купена шофьорска книжка

Инспекторите ще отиват на съд, ако се установи, че не отбелязват коректно грешките на курсиста при практическия изпит за шофьорска книжка. Това съобщи вчера шефът на ИА „Автомобилна администрация” Димитър Ганев при представянето на новости в шофьорските изпити. Друга мярка за превенция срещу корупцията е качването на записа от изпита в интернет от 1 юни. Освен това се въвеждат таблети и при практическото препитване, а датата за провеждане на изпита ще се определя от компютър.

Вигенин примоли ЕС да гарантира газовите доставки от Русия

Министърът изцяло се съгласи с позицията на европейските си колеги

ЕС дава още 1 млрд. евро на Украйна

Външният министър на Франция Лоран Фабиюс заяви, че лидерите на Европейския съюз може да се съберат идната седмица, за да приемат нови санкции срещу Русия

Експерт по сигурността: В момента няма студена война

/КРОСС/ "България не е застрашена при военен конфликт в Украйна, но все пак не бива да се забравя, че ние ще бъдем близо до него. Страната ни обаче ще понесе най-тежките икономически и енергийни последствия от наложени на Русия санкции." Това заяви в предаването "Дневен ред" по TV7 специалистът по сигурността Славчо Велков. По думите му самолетите, които летят над Черно море, извършват рутинна разузнавателна дейност и в момента не нарушават териториалните води на нашите земи. Друг е въпросът до колко се провокират нашата противовъздушна отбрана и политическото ръководство, допълни специалистът. Според него в момента няма студена война, а в Украйна засега дори не може да се говори и за наличието на гражданска война. "По-опасно ще стане, ако на територията й се предприемат антитерористични операции. Това обаче е слабо вероятно, тъй като при такъв сценарий в страната няма как да се проведат президентски избори. Най-вероятно ще се стигне до "дрънкане на оръжие", тъй като Украйна няма ресурса да се противопостави на Русия. Путин пък няма да отстъпи от позициите си - нито по въпроса за Крим, нито по другите въпроси, защото няма какво да губи. САЩ обаче ще започнат да отстъпват, защото в противен случай това би означавало военна конфронтация", каза още Велков. Според него България като член на Европейския съюз не може да има кой знае колко различна позиция от ЕС, но може да защитава своите национални интереси

Микробус се удари в дърво, 10 пострадаха

Десет души са пострадали при катастрофа, след като микробус се е ударил в крайпътно дърво. Най-тежко е състоянието на шофьора, а двама от пътниците са приети в болница, като за живота им няма опасност, съобщи „Дарик Десет души са пострадали при катастрофа, след като микробус се е ударил в крайпътно дърво. Най-тежко е състоянието на шофьора, а двама от пътниците са приети в болница, като за живота им няма опасност, съобщи „Дарик". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Инцидентът е станал в сутрешните час

Любовен хороскоп за 14-20 април 2014

Повече напрежение и по-малко романтика

Англия и Фейсбук подкрепят Силвио Данаилов

Фейсбук страница подкрепи мощно кандидатурата на Силвио Данаилов за преизбиране като шеф на европейския шахмат. Българинът заема поста от 2010 година, а през август в Тромсьо (Норвегия) идат нови избори.
Същевременно Данаилов се срещна в Лондон с борда на директорите на английския шахмат. Тема на обсъждането бяха горещи въпроси в ръководството на Фейсбук страница подкрепи мощно кандидатурата на Силвио Данаилов за преизбиране като шеф на европейския шахмат. Българинът заема поста от 2010 година, а през август в Тромсьо (Норвегия) идат нови избори. Същевременно Данаилов се срещна в Лондон с борда на директорите на английския шахмат. Тема на обсъждането бяха горещи въпроси в ръководството на

Само 10% от хората с увреждания у нас работят

Само 10% от хората с увреждания в България работят. Тази тревожна статистика породи спорове между държавата и бизнеса на проведена днес конференция по темата. Според бизнеса причините се коренят в твърде малкото стимули за наемане. Държавни представители обаче, смятат, че бизнесът винаги намира оправдание да откаже да вземе на работа човек с увреждане. "В така наречените специализирани кооперации - предприятия на хора с увреждания, са заети в момента не повече от 3-3.5 хиляди души. Преди 25 години бяха заети над 50-55 хиляди души. Очевидно стимулите, които дава законодателството, общата регулаторна рамка и икономическата среда се явяват някаква пречка за развитие на заетостта в този тип предприятия", заяви зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков. Той представи резултати от анкета, според която основните пречки хората с дефицити да не се трудят са бариерите в архитектурната среда, ниското образование и липсата на пари да се оборудват специфични работни места. Бизнесът и сега не спазва записаното в закона минимум 4% от персонала да са хора с увреждания. В малките български фирми с преобладаващо наети до 10 души това предписание не работи. В коментар на резултатите от проучването зам.-социалният министър Светлана Дянкова каза, че само 3% посочват като трудност наемането и трудното освобождаване от такъв работник. Работодателите в последно време намират навсякъде причини за това. Те не виждат своето участие в целия този процес при наемането на хората с увреждане, смята Дянкова.

ЦИК залята с жалби за нереална подкрепа на партии

15 партии и 6 коалиции са регистрирани за евроизборите


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване