Чобанов: Фокусираме се върху социалната политика и бизнеса

"Правителството се фокусира през последните месеци както върху социалната политика, така и върху проблемите на бизнеса, като усилията са насочени към намаляване на административната тежест и облекчаване на регулаторните режими". Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов във Вашингтон, съобщиха от МФ.

На война с домашно направени бомби и ракети

Бойците от Свободната сирийска армия сами създават оръжия


Европол разби българска престъпна група

/КРОСС/ В резултат на продължило над една година разследване миналата седмица са били задържани български граждани, които са извършвали измами с кредитни карти. Арестувани са общо седем души- четирима в България и трима в Италия, съобщава на сайта си Европол. Общо 25 души са арестувани в рамките на разследването, като 21 от тях са задържани и са им повдигнати обвинения. 250 скимиращи устройства, 2000 копия на кредитни карти и над 50 000 евро в брой са били конфискувани. Операцията е била координирана между италианските власти и отдела за борба с кибер престъпленията към българската Държавна агенция за национална сигурност. Чрез фалшивите кредитни карти мрежата е теглила пари от Индонезия, САЩ, Бали, Доминиканската република и Кения.  

Пожар изпепели китари, цигулки и пиана за хиляди левове

Музикални инструменти за хиляди левове изгоряха при пожар, станал днес следобед недалеч от центъра на София, предаде репортер на БГНЕС.

Съкровище от третото хилядолетие преди Христа е върнато в България при самостоятелна операция на ДАНС

Златно съкровище от 15 хиляди златни детайла от около 3 огърлици бе показано в Националния исторически музей. Те бяха заловени при опит за незаконно изнасяне при акция на ДАНС и предадени на музея. Артефактите датират от около 3000 г.

Бареков: Поканените от мен политици нямат избор и трябва да приемат дебата

Поканените от мен политици нямат избор и трябва да приемат дебата, който предложих. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в Хаджидимовския манастир край Гоце Делчев.

Добрев: ДЕКВР е "бухалка" на НЕК, заплашва ЕРП-тата

"Активите на баланса са с далеч по-скромна стойност, а за това дали се цели умишлена декапитализация трябва да се пита управляващите, но в момента, ако имахме данните, щяхме да можем да отговорим, колко сме близо действително – до такава умишлена декапитализация."
Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ и бивш министър на "Активите на баланса са с далеч по-скромна стойност, а за това дали се цели умишлена декапитализация трябва да се пита управляващите, но в момента, ако имахме данните, щяхме да можем да отговорим, колко сме близо действително – до такава умишлена декапитализация." Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ и бивш министър на

Добрев: ДЕКВР се използва за бухалка на НЕК, за да заплашва ЕРП-тата

"Активите на баланса са с далеч по-скромна стойност, а за това дали се цели умишлена декапитализация трябва да се пита управляващите, но в момента, ако имахме данните, щяхме да можем да отговорим, колко сме близо действително – до такава умишлена декапитализация." Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ и бивш министър на

Президентът връща за ново обсъждане промените в Закона за земеделските земи

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи поради противоречието им с Конституцията на Република България и с правото на Европейския съюз. Законодателните промени предвиждат нови правила за придобиването на право на собственост върху земеделски земи от физически или юридически лица. Според приетите текстове, право на собственост върху земеделски земи ще могат да придобиват физически или юридически лица, които са пребивавали или са установени в България повече от 5 години. Държавният глава не подкрепя установилата се напоследък практика законопроектите да бъдат внасяни, без в мотивите да е направен анализ за съответствието с Конституцията и с правото на ЕС. "Конституцията, в зависимост от гражданството на правния субект, урежда по различен начин правото на придобиване на собственост. Конституционният критерий „гражданство" в Закона е заменен с фактическия критерий „пребиваване" в България, респективно с изискването за „установеност" за срок повече от 5 години като условие за придобиване на право на собственост върху земеделска земя. В противоречие с Конституцията приетите промени въвеждат забрана за българските граждани да си купят земеделска земя, ако не са пребивавали 5 години на територията на страната

Превозвачите възразяват срещу увеличението на възрастта на такситата


Националният съюз на превозвачите възразява срещу предложението на БСП да се увеличи от 10 на 15 години възрастта на автомобилите, които работят като таксита.

В писмо до Народното събрание съсловната организация, която обявява, че нейни членове са 90% от юридическите лица, предлагащи таксиметрови превози,  изразява мнение, че предлаганите промени са неподходящи, прибързани и се нуждаят от по-широко обсъждане. 

Организацията пресмята, че в големите градове такситата...

Зам.-енергийният министър към ГЕРБ: Защо по ваше време НЕК задлъжня рекордно?

/КРОСС/ По искане на депутати от Парламентарната комисия по енергетика към Народното събрание на 10.04.2014 г. бе входиран от „Националната електрическа компания" ЕАД писмен отговор за задълженията на електрическата компания към доставчици на ел.енергията. В периода от 2009 г. до юни 2013 г. задълженията на НЕК са нараснали с 605 млн.лв., като тази сума не включва допълнителните близо 400 млн.лв., дължими по заема на НЕК към БНП „Париба" с падеж края на май 2013 г. В следствие на водената политика в горепосочения период се наблюдава тенденция на увеличаване на размера на задълженията на НЕК. Към 31 декември 2011 г. при общ размер на задълженията от 2, 238 млрд.лв., същият се е увеличил с 12,3% и е достигнал 2, 552 млрд.лв.към 31.12.2012 г. Задълженията на НЕК към 30.06.2013 г. са 1, 897 млрд.лв. и представляват близо 75% от общия годишен размер на задълженията към 31.12.2012 г., което е показател за липсата на финансова обезпеченост на сключените договори с различни контрагенти от страна на НЕК. В НЕК не е бил създаден и механизъм, по който да се определят приоритетните плащания на задълженията по сключени договори, както и техния размер

Измамници три пъти продадоха фиктивно чуждо Ауди А6

Три мъже са били арестувани за три фиктивни продажби на чуждо Ауди А6, което откупили от заложна къща, под предлог, че са собствениците.

Летището в Славянск бе превзето от сепаратистите

Сепаратисти са превзели летището в източния украински град Славянск, съобщи Униан.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSТе са заявили, че се опитват да възпрепятстват пристигането на украинските сили за сигурност от Киев. По-рано в града пристигнаха подкрепления за активистите, Сепаратисти са превзели летището в източния украински град Славянск, съобщи Униан.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSТе са заявили, че се опитват да възпрепятстват пристигането на украинските сили за сигурност от Киев. По-рано в града пристигнаха подкрепления за активистите,

Най-известната снимка в света – как започва всичко (ВИДЕО)

Добре познатият ни образ, който служи за фон на компютрите, използващи операционна система Windows XP всъщност няма следи от Photoshop. Снимката е...

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 15 април - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 15:00 ч. - кметство ”Одесос” - карето от ул.

Синьо единство обвиниха реформаторите в кражба на подписи

Стефан Ганев намери името и данните си в подписката им

Сепаратистите превзеха летището в Славянск

Сепаратисти са превзели летището в източния украински град Славянск, предаде Униан.

Те са заявили, че се опитват да възпрепятстват пристигането на украинските сили за сигурност от Киев. По-рано в града пристигнаха подкрепления за активистите, които искат контрол над властта в града.







Сепаратисти са превзели летището в източния украински град Славянск, предаде Униан. Те са заявили, че се опитват да възпрепятстват пристигането на украинските сили за сигурност от Киев. По-рано в града пристигнаха подкрепления за активистите, които искат контрол над властта в града.

Румъния очаква разширяване на присъствието на НАТО в страната

Запитан от медията дали Румъния може да очаква увеличаване

Президентът с ново вето, върна закона за земеделските земи

Плевнелиев вижда в част от текстовете популистки предизборни решения

Клисарова: Искането да подам оставка е проблем на ГЕРБ

/КРОСС/ "Искането да подам оставка е проблем на ГЕРБ", каза в Габрово министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. "Не мисля, че 8-процентното учеличение на заплатите на учителите може да се случи. Не сме правили такива разчети и не сме го разисквали със синдикатите", отговори на предложението на ГЕРБ министърът. По нейни думи няма опасност 4000 учители, които работят по проекти към ЕС, да останат без заплати. Клисарова допълни, че обучението продължава до края на учебната 2015 г., а дотогава ще има нова програма. Ще бъде удължено целодневното обучение, а проект "Успех" е с осигурено финансиране до края на 2014 г. Същевременно министърът изрази увереност, че парламентът ще подкрепи предложението децата на бежанците да бъдат записвани при улеснена процедура в съответния клас според възрастта си. За тях няма да важи изискването на закона за просветата, че трябва да имат служебна бележка от предходното училище, в която да е записано какво са завършили. „Децата на бежанците няма как да спазят такова изискване. Това важи за децата, които са бежанци, и за тези, на които предстои да бъде даден такъв статут. Има настанени в училища такива деца, които вече изучават български език", обясни тя. "Неграмотността на българските деца е сериозен проблем и не само на министерството на образованието. Това е ключов фактор за развитието не само на индивида, но и на цялата държава и на икономиката

ООН: Русия е манипулирала референдума в Крим


В изтекъл проект на доклад за човешките права, цитиран от американското списание "Форин полиси", се твърди, че референдумът в Крим е нагласен от Русия. Докладът, изготвен от помощник-секретаря по човешките права Иван Симонович, обвинява руското правителство в репресии срещу малцинствата и потискане на антируските мнения в Крим.

"Делегацията (на ООН) се срещна с жители на полуострова, които разказаха за участие в референдума на хора, които не са граждани на Украйна, и многобройно...

Себастиан Роде подписа четиригодишен договор с "Байерн"


Полузащитникът на "Айнтрахт" (Франкфурт) Себастиан Роде подписа предварителен четиригодишен договор с "Байерн" (Мюнхен). Контрактът на 23-годишния германец влиза в сила от 1 юли. 

Трансферът беше обявен още през януари от спортния директор на "Айнтрахт" Бруно Хубнер. 

Роде е второто лятно попълнение на баваците след нападателя на "Борусия" (Дортмунд) Роберт Левандовски. И двамата преминават на стадион "Алианц Арена" със свободни трансфери, след като договорите с...

Разбиха българска мрежа за измами с кредитни карти

В резултат на разследване, продължило повече от една година, миналата седмица са били задържани четирима души в България и трима в Италия

"Байерн" обяви второто си лятно попълнение след Левандовски


Полузащитникът на "Айнтрахт" (Франкфурт) Себастиан Роде ще премине в "Байерн" (Мюнхен) след края на сезона. 23-годишният германецът подписа предварителен четиригодишен договор, който влиза в сила от 1 юли. 

Роде е второто лятно попълнение на баваците след нападателя на "Борусия" (Дортмунд) Роберт Левандовски. И двамата преминават на стадион "Алианц Арена" със свободни трансфери, след като договорите с досегашните им клубове изтичат през юни. 

"Много съм щастлив, че този...

Разбиха българска банда за измами с кредитни карти

Българска банда за измами с кредитни карти е била разбита, седем души са били арестувани в рамките на операция в Италия и България.

Умното огледало на Nissan

Технологията позволява на дизайнерите да се абстрахират от проблема с видимостта назад


Шефът на Ферари във Ф1 подаде оставка заради бавната кола

Стефано Доменикали подаде оставка в понеделник от позицията на изпълнителен директор на отбора на Ферари във Формула 1. Така италианецът пое вината за слабия старт на сезона, в който Фернандо Алонсо и Кими Райконен все още не са успели да се класират на подиума. На негово място е назначен Марко Матиачи, който бе президент и изпълнителен директор на Ферари в Северна Америка. "Време е за значителна промяна. Като директор поемам отговорността за настоящата ситуация. Взех това решение със стремежа да раздвижа нещата към по-добро", заяви Доменикали, който работи във "Ферари" от 1991 година. Той стана шеф на Скудерията през 2008 година. "Надявам се "Ферари" скоро да се завърне там, където заслужава да бъде. Съжалявам единствено, че не успяхме да пожънем желаните плодове от усиления ни труд в последните години", допълни Доменикали.   За шестте години начело на тима италианецът успя само веднъж да донесе титла на "черните кончета". Това се случи още през първия му сезон начело на Ферари, когато отборът спечели шампионатът при конструкторите. Шампион при пилотите обаче стана Люис Хамилтън, който тогава караше за Макларън.   Големият удар на Ферари бе привличането на Фернандо Алонсо от Рено. Испанецът бе много близо до титлата на два пъти, но остана втори след Себастиан Фетел през 2010 и 2012 г. Ферари имаше чудесна възможност да се върне на върха през този сезон заради революционните промени в правилата. Болидите от Ф1 смениха 8-цилиндровите атмосферни двигатели с 6-цилиндрови турбо агрегати, а оборотите бяха намалени от 18 000 на 15 000 лева. Заедно с това двигателите бяха екипирани с революционни системи за регенериране на енергията, които дават допълнителна мощност от 160 коня за 33 секунди по време на всяка една обиколка.   Поради факта, че Ферари произвеждат сами двигателя и шасито на своя болид, анализаторите смятаха, че тимът ще има голямо предимство пред отборите, които купуват двигателите си. Такъв е най-добрият отбор във Ф1 за последните четири години – Ред Бул. Той купува двигателите от Рено.   Ферари обаче се провали и направи по-слаба кола от Ред Бул. Ударът по реномето на Скудерията обаче дойде най-вече от съперниците от Мерцедес, които са единственият друг отбор във Ф1 заедно с италианците, които сами произвеждат двигателя и шасито си. Германският тим се възползва от предимството и се оказа доминираща сила във Ф1 през този сезон. Разликата между Мерцедес и Ферари се оценява на близо 1.5 секунди на обиколка, което е твърде много, за да се приеме спокойно в Италия. Признанията на световните шампиони Фернандо Алонсо и Кими Райконен, че двигателят на Ферари е твърде слаб, за да има някаква битка с Мерцедес, бяха още един удар по Ферари. Компанията се гордее със своите двигатели и нямаше как да преглътне подобно унижение.

Борисов: Тракия я ползвате вие - българите, а не аз

Дали ще има избори – за държавата колкото по-рано, толкова по-добре. Виждате, че не може да управляват. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в сливенския град Твърдица, предаде &...

Лудогорец привлече поредния бразилец

Бразилският халф Вандерсон Кристалдо Фариас подписа с клуба и ще бъде представен пред фенове и медии непосредствено преди началото на първия 1/2 финал от турнира за Купата на България срещу Локо (Пд) на "Лудогорец Арена"

Партиите крали лични данни и фалшифицирали подписките си за евровота

Десетки злоупотреби с лични данни са направили редица партии, подали подписките си за регистрация на предстоящите европейски избори. Това съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК) в понеделник. Същият ден на страницата на комисията стартира възможност избирателите да проверяват дали името им е включено в подписките за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети за предстоящия вот. До 19:30 часа от комисията съобщиха за 32 нарушения.    Проверката може да бъде направена чрез платформа, на която гражданите могат да въведат единния си граждански номер (ЕГН) и да разберат дали са включени в списъка на подкрепилите някоя партия или коалиция.   Оказва се, обаче, че злоупотребите са десетки. В социалните мрежи Twitter и Facebook се появиха редица сигнали на гласоподаватели, които не са подкрепяли дадена формация. Въпреки това техните лични данни се намират в подписки на формации и се оказва, че те са парафирали документи, с които да гарантират на дадена партия да се яви на евровота.   "Все още нямаме точна и обобщена информация за постъпилите жалби на граждани, с чиито лични данни е злоупотребено, но те ще бъдат събрани и ще е ясно за какъв брой нарушения говорим", заяви пред Mediapool говорителят на ЦИК Александър Андреев.   По неофициална информация най-много мними поддръжници има засега партията на бившия журналист и нов политик – Николай Бареков, който апелира за чисти ръце в политиката -"България без цензура". Други злоупотребили са "Българска демократична общност", "Партия на Българските комунисти" и "Национал-демократичната партия", "Коалиция Обединени Демократи" и "Зелена партия".   В блога на партията на Надежда Нейнски Синьо единство пък се появи информация, че членове на формацията са се оказали подписани в документите на Реформаторския блок.   ЦИК: Вариантите са два – КЗЛД и прокуратурата   Към 19 часа в понеделник в ЦИК все още се приемат и обработват сигнали на пострадали, обясниха говорителите на комисията. Изборните специалисти нямат конкретно решение "какво следва оттук нататък", стана ясно още от техните обяснения.   По думите на говорителя Александър Андреев има два варианта. Единият е ощетените да се обърнат към Комисията за защита на личните данни. Другият е, ако има данни за престъпление и незаконно боравене с лични данни, случаите да бъдат прехвърлени на прокуратурата.   "Въпреки че все още нямаме решение – ще се занимаем с всеки случай и ще уведомим подалите сигнали как да потърсят правата си", заяви Андреев.   Срокът за внасяне на документи за партиите и коалициите изтече на 11 април. Те трябваше да депозират по 2500 подписа. След проверката в ГРАО ЦИК заличи регистрацията на три от общо 18-те партии, подали документи, заради недостатъчен брой валидни подписи. Анулираните регистрации са на Българска демократична общност, Партия на Българските комунисти и формацията на бившата съпруга на Волен Сидеров, Капка Георгиева, Национал-демократична партия.   Възможността за проверка за автентичността на партийните подписки залегна за пръв път в Изборния кодекс "Манолова". Идеята за това бе на Института за развитие на публичната среда.

Гражданите могат да проверят дали партии са злоупотребили с техни данни

От понеделник всеки, имащ право на глас, може да провери дали името му е включено в подписките за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети за евроизборите в края на май. Проверката може да бъде направена в интернет сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), на която гражданите могат да въведат единния си граждански номер (ЕГН) и да разберат дали са включени в списъка на подкрепилите някоя партия или коалиция. Срокът за подаване на документи за партиите и коалициите изтече на 11 април. Те трябваше да внесат по 2500 подписа. След проверката в ГРАО ЦИК заличи регистрацията на три от общо 18-те партии, подали документи, заради недостатъчен брой валидни подписи. Анулираните регистрации са на Българска демократична общност, Партия на Българските комунисти и формацията на бившата съпруга на Волен Сидеров, Капка Георгиева, Националдемократична партия. Днес изтича и срокът, в който документи могат да подават инициативните комитети, издигащи независим кандидат.

Киев зове миротворците на ООН в Източна Украйна

Киев инициира антитерористична акция в източните части на Украйна съвместно с ООН. Това обявиха от пресслужбата на изпълняващия длъжността президент на страната Александър Турчинов, цитирани от УНИАН. Турчинов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Пан Хи Мун, в който двамата са обсъдили ситуацията в Източна Украйна. Ситуацията в Източна Украйна и в частност в Донецка и Луганска области повтаря сценария, който Русия разигра в Крим, посочи Турчинов. Русия изпраща в източната част на Украйна специални подразделения, които окупират с оръжие административни сгради и с действията си поставят под заплаха живота на хиляди украинци. Тази ситуация се различава от ситуацията в Крим, тъй като по-голямата част от населението не подкрепя сепаратистите, подчерта Турчинов. Сега започва антитерористична акция, чиято цел е да защити населението на страната, обяви украинският президент. „Украинските граждани молят властите да ги защитят от тероризма и въоръжените престъпници. Ние не можем да оставим нашите граждани сами срещу въоръжените терористи, които застрашават живота и здравето им и се опитват да разкъсат страната на парчета“, каза Турчинов. По думите му Киев планира и мерки, които ще стабилизират ситуацията в страната. Сред тях са законодателни промени, с които ще се увеличат пълномощията на общините и общинските съвети, както и увеличаване на финансовата самостоятелност на регионите. Властта е готова да си сътрудничи с представители на всички региони на Украйна, за да се получи един конструктивен диалог. Но ще се противопоставяме на тероризма и на руската агресия, подчерта Александър Турчинов. Турчинов е предложил на генералния секретар на ООН Пан Хи Мун да проведат съвместна операция с миротворческите сили на ООН. Ние не възразяваме, а приветстваме, ако с ваша помощ се проведе съвместна антитерористична операция в Източна Украйна. Тогава специалистите и наблюдателите сами ще могат да потвърдят легитимността и правомерността на нашите действия, каза Турчинов. От своя страна, Пан Хи Мун посочи, че украинската власт е приела тези стъпки, които са били необходими за регулиране на ситуацията в Украйна като цяло и в частност в източната част на страната.

Икономиката укрепва, но все още е уязвима, смятат финансовите министри от Г-20

Възстановяването на глобалната икономика е факт, макар и да е съпроводено с много рискове, каквито крият геополитическите противопоставяния по света и особено в Украйна. Такова становище изразиха финансовите министри и централните банкери на държавите от Г-20.

Банки в Източна Украйна спряха работа поради съображения за сигурност

Сред преустановилите дейността си е и местното подразделение на австрийската Raiffeisen Bank


Пожар избухна в гараж на метри от Музикалната академия в София

/КРОСС/ Гараж се е запалил преди минути в центъра на София. Помещението се намира на метри от сградата на Музикалната академия. От МВР съобщиха за "Хоризонт", че на място са изпратени два противопожарни екипа. Няма данни за пострадали. В горящия гараж е имало инструменти и бои.  

Чобанов запозна МВФ с бюджетната политика на правителството

/КРОСС/ „Правителството се фокусира през последните месеци както върху социалната политика, така и върху проблемите на бизнеса, като усилията са насочени към намаляване на административната тежест и облекчаване на регулаторните режими". Това посочи министърът на финансите Петър Чобанов в разговорите с екипите на Международния валутен фонд и с представители на инвестиционни банки и рейтингови агенции във Вашингтон. „Предвижданата в средносрочен период благоразумна фискална политика на намаляване на бюджетния дефицит с умерени стъпки е израз на управленската воля за спазване на фискалната и бюджетна дисциплина", подчерта финансовият министър пред ръководителя на мисията на МВФ за България Мишел Шенън. По време на разговорите министърът открои провежданата от правителството данъчно-осигурителна политика, както и ефективните действия на приходните администрации, имащи за цел осигуряване на ресурс за изпълнение на фискалната политика, подобряване на бизнес средата и стимулиране на икономическата активност, както и ограничаване на данъчните измами. С директора на Европейския департамент на Фонда Реза Махадам бяха обсъдени актуални теми и основните приоритети на международната финансова институция. Срещите на водената от министъра на финансите делегация се проведоха във Вашингтон в рамките на пролетните срещи на Групата на Световната банка (СБ) и на Международния валутен фонд (МВФ).  

Разбита е българска мрежа за измами с кредитни карти

Седем души са арестувани в Италия и България в рамките на успешна операция по разбиването на българска мрежа за измами с кредитни карти, съобщава на сайта си Европол.
В резултат на продължило над една година разследване миналата седмица са били задържани четирима души в България и трима в Италия.
Общо 25 души са арестувани в рамките на Седем души са арестувани в Италия и България в рамките на успешна операция по разбиването на българска мрежа за измами с кредитни карти, съобщава на сайта си Европол. В резултат на продължило над една година разследване миналата седмица са били задържани четирима души в България и трима в Италия. Общо 25 души са арестувани в рамките на

Абитуриентска мода 2014

Традиционните за абитуриентските балове рокли с гол гръб и дълбока цепка вече не са сред предпочитаните тоалети за празничната вечер. Бюстието също беше любима част от облеклото на момичетата, завършващи училище, но тази година то не се радва на популярност, казва дизайнерката Жана Жекова.
Заменят го с нещо подобно на блуза от дантела. В горната с Традиционните за абитуриентските балове рокли с гол гръб и дълбока цепка вече не са сред предпочитаните тоалети за празничната вечер. Бюстието също беше любима част от облеклото на момичетата, завършващи училище, но тази година то не се радва на популярност, казва дизайнерката Жана Жекова. Заменят го с нещо подобно на блуза от дантела. В горната с

Чарли Шийн ще става любовен консултант

/КРОСС/ Палавият Чарли Шийн ще става любовен консултант. Актьорът е на път да се превърне в американската Наталия Симеонова, защото ще става водещ на ново любовно шоу, пише "Новинар". Шийн, който е абсолютен спец по темите брак, развод и деца, ще помага на млади двойки, които са разделени, да се съберат отново. Чичо Чарли има зад гърба си три брака и четири деца от две различни жени. Освен това името му често се свързва с разкрепостени оргии, които сам организира, както и с куп леки жени, които не пропускат да се похвалят, че са пренощувал в обятията му. Шоуто за любов и разлъка е най-новата бизнес инициатива на Чарли. Експертите зад океана предричат шеметен успех на предаването, което ще показва съдбата на нещастни влюбени американци, които не са успели да намерят правилният път към сърцето на любимия човек. Задачата на Шийн ще бъде да разкрива доколко се познават партньорите и да показва пред зрителите най-добрите и забавни техни качества.  

Силистренци правят най-дългата верига от четящи

/КРОСС/ Най-дългата верига от четящи хора искат да направят служителите на силистренската библиотека "Партений Павлович". Читалището се включва за девета поредна година със свои инициативи в Националния маратон на четенето. „Маратонът на четящите хора е забавление, в центъра на което е книгата. Целта не е преследване на рекордите за численост, а повече хора да си подарят в този период удоволствие с книга в ръка", посочиха от библиотеката. Събитието ще се състои на 23 април по повод Международният ден на книгата и авторското право, а силистренци ще четат заедно "Под игото" на Вазов по повод 125-ата годишнина от написването на романа, пише "Новинар". Традиционно инициатори на маратона са Българска библиотечно информационна асоциация в партньорство с Асоциация „Българска книга".    

Блатечки си трае заради бремеността на Диляна

Двамата няма да могат още дълго да се крият, тъй като на брюнетката с пъстри очи скоро ще й проличи, предполагат източници.

ЦИК обяви секциите за гласуване в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви в понеделник секциите, които ще бъдат открити автоматично в градовете в Европейския съюз, където на изборите през последните пет години е имало поне една избирателна секция с гласували в нея не по-малко от 100 избиратели. Автоматичното откриване на секции в чужбина беше въведено с новия Изборен кодекс. Първоначално ЦИК обяви секции в 26 европейски държави, но впоследствие с ново решение заличи някои от тях. От първоначалния списък отпадат Лил във Франция, Вилнюс в Литва, Загреб в Хърватия и Осло в Норвегия. ЦИК се коригира и като отбелязва, че Мостолес и Местолес е едно и също място в Испания. Извън автоматично откритите, секции могат да се открият по преценка на консула въз основа на броя българи и подадените декларации. Ако за някои от градовете се съберат повече от 500 декларации, в нея може да се отворят и повече секции. До 29 април е срокът за подаване на заявления за разкриване на изборни секции за гласуване на евровота на 25 май в страните от ЕС. За да бъде разкрита секция, са нужни поне 20 заявления за населените места, в които има дипломатически мисии на България. В останалите населени места са нужни 40 заявления.   Подаването на заявления ще може да става по електронен път – през интернет страницата на ЦИК, или с подписан формуляр по образец, подаден лично или изпратен по пощата с писмо до посолството или консулството в съответната страна. В едно писмо може да има повече от едно индивидуално заявление. До 3 май комисията трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват секции.

64 000 лв. глоба за ТЕЦ "Марица 3"

64 000 лв. е глобата, която ще плати ТЕЦ „Марица 3“ АД заради обгазяването със серен диоксид на Димитровград. Това съобщи депутатът от „Коалиция за...

Станишев: След 90 г. десните съсипаха кооперациите

Важно е да се ангажираме с конкретни идеи за развитието на кооперативните съюзи в Европа, тъй като в България тази силна традиция на коопериране бе почти забравена заради политическата й натовареност.

„Ден на отворени врати” организира на 15 април Районен съд – Варна

В седмицата, когато отбелязваме 135-годишнината от Търновската конституция и Професионалния празник на юристи и съдебни служители, Районен съд – Варна по традиция ще посрещне гости – млади хора от различни учебни заведения. Проявата е част от националната инициатива на Висшия съдебен съвет за организиране на Дни на отворени врати в българските съдилища, научи Moreto.

Разбиха българска мрежа за измами с кредитни карти

Седем души са арестувани в Италия и България в рамките на успешна операция по разбиването на българска мрежа за измами с кредитни карти, съобщава на сайта си Европол.
В резултат на продължило над една година разследване миналата седмица са били задържани четирима души в България и трима в Италия.
Общо 25 души са арестувани в рамките на Седем души са арестувани в Италия и България в рамките на успешна операция по разбиването на българска мрежа за измами с кредитни карти, съобщава на сайта си Европол. В резултат на продължило над една година разследване миналата седмица са били задържани четирима души в България и трима в Италия. Общо 25 души са арестувани в рамките на

4 млрд. лева дължи НЕК, заподозряха в ГЕРБ

Дори дошли "на крака" депутатите от ГЕРБ не са получили

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване