Георги Пирински дискутира европейските проблеми с младежи от Радомир


ПЕС ще работи за една по-справедлива и по-социална Европа за всички. Днес имаме цяло изгубено поколение не само тук, в България, а и в целия Европейски Съюз. Поколение без работа, без перспектива и без надежда. За да променим това, имаме нужда от силно представителство в Европейския парламент, което да защитава интересите на хората. ПЕС ще работи за една по-справедлива и по-социална Европа за всички. Днес имаме цяло изгубено поколение не само тук, в България, а и в целия Европейски Съюз. Поколение без работа, без перспектива и без надежда. За да променим това, имаме нужда от силно представителство в Европейския парламент, което да защитава интересите на хората.

ЕК – кораб-призрак в търсене на капитан

Борбата срещу безработицата, енергийната сигурност, търговията и международното напрежение ще са основните насоки в дейността на европейския съюз през идните пет години, коментира АФП

"Тотнъм" обяви уволнението на Тим Ширууд


Ръководството на английския "Тотнъм" уволни мениджъра Тим Ширууд по-малко от два дни след края на сезона във Висшата лига, обяви сайтът на клуба.

Президентът на "шпорите" Даниел Леви се е срещнал днес със специалиста и му е съобщил очакваната новина за прекратяването на неговия договор.

Лондончани завършиха сезона на шеста позиция в крайното класиране, а фаворит за заместник на англичанина е ръководещият "Саутхемптън" Маурисио Почетино.

Шерууд подписа 18-месечен...

Косачов: Очакваме и най-трагичния изход за Украйна

/КРОСС/ Въвличат Киев в краен избор или-или, което е много опасно, казва руският дипломат Константин Косачев, ръководител на агенция "Россътрудничество" Руският дипломат Константин Косачев, известен като „спецпредставител на президента Путин, гостува в Пловдив за тържествата около Деня на победата. От 2009 г. Константин Косачев, доктор по право, е извънреден и пълномощен посланик на Русия. Депутат в Държавната Дума от фракцията „Единна Русия, председател на комисията по външни работи, зам.-председател на ПАСЕ. Носител е на Кралския орден на Полярната звезда на Швеция. Председателят на федералната агенция "Россотрудничество" коментира специално за читателите на „"Марица" последните събития около кризата в Украйна. - Г-н Косачев, докъде може да ескалира конфликтът в Украйна? Имат ли основание опасенията от Трета световна война? - За съжаление финалът на събитията в Украйна може да бъде различен, включително и най-трагичния. Не изключвам гражданска война. Не изключвам дори разпадането на Украйна като държава. Това са сценариите, които ние с всички усилия се опитваме да предотвратим. Русия е „за" цялостта на Украйна, за това, всички въпроси да се решават с политически средства. - Как Кремъл оценява позицията на България спрямо кризата в Украйна? - Позицията на всяка страна от ЕС и НАТО е много важна за нас в тази кризисна ситуация

Главсекът на МВР се радва: 12 % спад на битовата престъпност е добро начало

За случая на грабеж в село Мечка, той каза: „Ако има някъде населено място или държава без престъпление, да ми кажете къде е – да почерпя опит от тях и да го приложим в България. Втората причина е като приключи работата ми в МВР, да отида да живея там. След като когато се получи престъпление в село Мечка, то се дава като новина в медиите и мисля, че вървим в правилната посока. Доколкото знам, това престъпление е разкрито и ние сме си свършили работата”.

Кастер Семеня вдига сватба с жена

Една от големите звезди на женската лека атлетика в света скоро ще вдигне сватба - с жена.
Южноафриканката Кастер Семеня, световната шампионка на 800 м от Берлин през 2009 г. и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон през 2010 г., ще сключи брак с приятелката си Вайълет Расебоя, съобщава сайтът aipsmedia. Една от големите звезди на женската лека атлетика в света скоро ще вдигне сватба - с жена. Южноафриканката Кастер Семеня, световната шампионка на 800 м от Берлин през 2009 г. и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон през 2010 г., ще сключи брак с приятелката си Вайълет Расебоя, съобщава сайтът aipsmedia.

Кастер Семеня се жени за колежка лекоатлетка

Една от големите звезди на женската лека атлетика в света скоро ще вдигне сватба - с жена.
Южноафриканката Кастер Семеня, световната шампионка на 800 м от Берлин през 2009 г. и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон през 2010 г., ще сключи брак с приятелката си Вайълет Расебоя, съобщава сайтът aipsmedia. Една от големите звезди на женската лека атлетика в света скоро ще вдигне сватба - с жена. Южноафриканката Кастер Семеня, световната шампионка на 800 м от Берлин през 2009 г. и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон през 2010 г., ще сключи брак с приятелката си Вайълет Расебоя, съобщава сайтът aipsmedia.

Една седма от проектите на млади фермери ще получат субсидии

Одобрени са 409 проекта в подкрепа на стопанства на млади фермери с общ размер на субсидията 10 млн. евро, съобщиха от фонд "Земеделие". Парите се отпускат по мярка 112 от Програмата за развитие на селските райони.
Голяма част от средствата ще отидат за отглеждане на градински домати и краставици, гъби и орехи. Одобрени са 409 проекта в подкрепа на стопанства на млади фермери с общ размер на субсидията 10 млн. евро, съобщиха от фонд "Земеделие". Парите се отпускат по мярка 112 от Програмата за развитие на селските райони. Голяма част от средствата ще отидат за отглеждане на градински домати и краставици, гъби и орехи.

Една седма от проектите на млади фермери ще получат субсидии

Одобрени са 409 проекта в подкрепа на стопанства на млади фермери с общ размер на субсидията 10 млн. евро, съобщиха от фонд Одобрени са 409 проекта в подкрепа на стопанства на млади фермери с общ размер на субсидията 10 млн. евро, съобщиха от фонд "Земеделие". Парите се отпускат по мярка 112 от Програмата за развитие на селските райони. Голяма част от средствата ще отидат за отглеждане на градински домати и краставици, гъби и орехи.

Кипър в еуфория след присъдата срещу Турция заради инвазията

Историческо решение, с огромна политическа, морална и правна стойност. Такава е единодушната оценка на правителството и партиите в Кипър за присъденото в понеделник от Европейския съд по правата на чо...

Тотнъм уволни треньора си

Съвсем очаквано Тотнъм изгони мениджъра Тим Шерууд два дни след края на сезона във Висшата лига. Бившият футболист на отбора стоя на поста едва 5 месеца, след като замени Андре Вилаш-Боаш през декемв...

Отново напрежение сред превозвачите на българо-турската граница

Отново се появява усещане за предстоящи проблеми, свързани с превозите през българо-турската граница. Пред БНР председателят на УС на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков подчерта, че затва...

Умна запалка ще ни помага да спрем да пушим

Вие сте пушач. Представете си, че разполагате със запалка, която може да се свърже и зареди през интернет. Тя също така ви предупреждава, ако прекалявате с вредния навик, и ви помага да се откажете от...

Лекарка от село Габра отказвала да лекува хора от БСП

Отказвала направления на хора, които не симпатизират и не гласуват за ГЕРБ

Традиционни български продукти на международно изложение в Сеул (СНИМКИ)

България е представена с национален щанд, организиран от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), на Международното изложение „Сеул Храни...

Кучета откриват рак на простата 4 пъти по-успешно от медицинските изследвания

Кучетата откриват рак на простата четири пъти по-добре от традиционните тестове, показва ново изследване, съобщи "Дейли Мейл". В 90% от случаите животните се справят идеално, като "надушват" болестта.
За разлика от тях традиционните медицински изследвания дават по-често грешки в отчитането на състоянието на пациента. Кучетата откриват рак на простата четири пъти по-добре от традиционните тестове, показва ново изследване, съобщи "Дейли Мейл". В 90% от случаите животните се справят идеално, като "надушват" болестта. За разлика от тях традиционните медицински изследвания дават по-често грешки в отчитането на състоянието на пациента.

Традиционни български продукти на Международно изложение в Сеул (СНИМКИ)

България е представена с национален щанд, организиран от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), на Международното изложение „Сеул Храни...

Делян Пеевски ще дебютира в Бяла Слатина на "митинг концерт с почерпка"

Кандидатът за евродепутат от ДПС Делян Пеевски ще присъства на откриването на кампанията на ДПС в Бяла Слатина, където партията организира "митинг концерт с почерпка". Това става ясно от плакат, публикуван на страницата на рап групата Ъпсурт във Фейсбук. Коментарът е лаконичен: "... тия гласуват, споко, оставете ги да изберат".   Постерът е изпълнен с удивителни знаци, но събитието наистина се очертава да бъде грандиозно. Жанрът "митинг концерт с почерпка" говори сам по себе си, а пред Културния дом в Бяла Слатина ще забиват следните изпълнители: Тони Стораро, Джамайката, Роксана, Емо Крокодила, Феката и оркестър "Фантазия".   На "митинг-концерта" с почерпка ще присъстват лидерът на ДПС Лютви Местан, водачът на листата г-жа Филиз Хюсменова и г-н Делян Пеевски, уведомява плакатът. Шоуто е насрочено за 14 май от 17 часа.   Предвид факта, че от началото на предизборната кампания досега не е известно Делян Пеевски да се е появил и говорил публично на каквото и да е мероприятие, нищо чудно той да се окаже отсъстващ и от предстоящото събитие на ДПС в Бяла Слатина.   Пеевски, срещу чието кандидатиране на избираемо място за Европарламента се обявиха политици от европейската левица и десница, а дори и либералите, чийто член е ДПС, не бе забелязан на официалното откриване на предизборната кампания на партията си по-рано този месец.   От ДПС отказват да предоставят програма с предизборните му прояви, което подсилва съмненията, че такива няма и няма да има заради притеснения да не дойдат протестиращи, както и тълпи репортери.

Денят в снимки

Истински принцеси, силни мъже и футболни емоции


ЧЕЗ: Не злоупотребяваме с господстващо положение

/КРОСС/ Ръководството на "ЧЕЗ Разпределение България" АД излезе с официално изявление във връзка с обвиненията на КЗК в злоупотреби на дружеството относно определяне и налагане на необосновано високи цени на достъп до стълбовната електроразпределителна мрежа ниско напрежение, с което се предотвратява, ограничава и нарушава конкуренцията. Ето и пълния текст на изявлението: "ЧЕЗ Разпределение България" АД не е извършило злоупотреба с господстващо положение. Електрическите стълбове са собственост на дружеството, а цените за отдаване под наем са определени икономически обосновано и законосъобразно, на пазарен принцип при отчитане на всички допълнителни разходи, свързани с това, и от лицензиран оценител. За решението на КЗК разбрахме от медиите и очакваме да получим от тях мотивите, след което, в законоустановения срок, „ЧЕЗ Разпределение България" АД ще внесе съответното становище и ще предприеме всички действия за защита на интересите на своите клиенти и акционери.  

WikiLeaks: САЩ са били предупредени за възможно разцепление в Украйна

/КРОСС/ Още през 2008 г. заместник държавният секретар на САЩ Уилям Бърнс е изготвил доклад, в който твърди, че американската политика в Украйна може да доведе до разкол и вълна от насилие. Секретният документ от 1 февруари 2008 година се появи днес на сайта WikiLeaks. В него по-специално става въпрос за предполагаемото разширяване на НАТО и влизането на Украйна и Грузия в Алианса, както и от риска от подобна политика."Експертите заявяват, че Русия е особено обезпокоена от това, че силното разделение в Украйна по въпроса за присъединяването й към НАТО, против което е по-голямата част от рускоезичното население, може да доведе до разцепление в страната, насилие, а в най-лошия случай и до гражданска война. В този случай на Русия ще й се наложи да решава дали да се намеси, или не - решение, което тя не иска да приеме", - се казва в доклада. В допълнение се отбелязва, че подобна политика може да доведе до сериозно усложнение на отношенията между Русия и Украйна.    

Хосе Фахардо: Политиката и икономиката са дъщери на културата

"Не може да си позволим да подчиним културата на пазара"


Кучета ''надушват'' рак на простата 4 пъти по-добре от медицинските изследвания

Кучетата откриват рак на простата четири пъти по-добре от традиционните тестове, показва ново изследване, съобщи Кучетата откриват рак на простата четири пъти по-добре от традиционните тестове, показва ново изследване, съобщи "Дейли Мейл". В 90% от случаите животните се справят идеално, като "надушват" болестта. За разлика от тях традиционните медицински изследвания дават по-често грешки в отчитането на състоянието на пациента.

Богата програма във варненския зоопарк за 1-ви юни

Богата програма с песни, танци и куп изненади за малчуганите подготвя варненският зоопарк за 1-ви юни. Старт на веселието ще бъде даден най-вероятно около 10 часа. За начало се предвижда малките посетители да се включат в националната инициатива за едновременно рецитиране на „Аз съм българче“, разказа пред Moreto.

Кан 2014: Блясък, авторско кино, професионалисти и медии

/КРОС/ „Кан се крепи на четири стълба - блясъка, авторите, професионалистите и медиите. Ако един не е на мястото си и всичките не са в равновесие, нещата не вървят така добре". Това са думи на артистичния директор на кинофестивала в Кан Тиери Фремо, цитирани от киноведа Боряна Матеева, която представя това филмово събитие специално за „въпреки.com". Погрешна е масовата представата, че този фестивал е само витрина на звездите и светска суматоха. "Кан е колективно благо, което всеки, от своята позиция и по свой начин, съгражда камък по камък и година след година.... Солидно закотвен в историята си, Кан желае да приветства новото" - това е философията на най-голямата кинематографична среща в света според Тиери Фремо. Той е и главен селекционер и може да бъде наречен човекът-фестивал или кинематографичният Фигаро... Той е навсякъде, свръхкомпетентен, позитивен, неуморим и с френски хумор и лежерност направлява суперструктурата Кан, която ще се задвижи за 67-ми път от 14 до 25 май 2014. Особеност на Кан и другите големи фестивали е най-вече откривателството - за да бъде в Кан, филмът ти трябва да е чисто нов, непоказван никъде другаде. Така битката за привличане на големите имена и оригиналните филми става свирепа. Броят им, предложен за селекция е чудовищен - тази година от представени 1800 заглавия са били избрани 49... И никой, освен организаторите, не ги е видял

Земята поглъща тротоар до пешеходна пътека при бившия ТЕЦ в Перник

ЗДРАВЕЙТЕ,ПИША ВИ ВЪВ ВРЪЗКА ОПАСНО ПРОПАДАНЕ НА ТРОТОАРА ПРИ БИВШИЯ ТЕЦ,ТОЧНО ДО ТОПЛОПРЕНОСНИТЕ ТРЪБИ ИМА ОБРАЗУВАНИ ДУПКИ НА ТРОТОАРА ПО КОЙТО МИНАВАТ СТОТИЦИ ГРАЖДАНИ ТЪЙ КАТО ТАМ Е И ПЕШОХОДНАТА ПЪТЕКА,МОЛЯ ЗА ВАШЕТО СЪДЕЙСТВИЕ ДА СЕ ОТСТРАНИ ТАЗИ НЕРЕДНОСТ ДОКАТО НЯКОЙ НЕ Е ПОСТРАДАЛ!!!

ЧЕЗ и ЕВН обясниха как определят наема на стълбовете (допълнена)


Електроразпределителните дружества оспорват твърдението на Комисията за защита на конкуренцията, че злоупотребяват с господстващо положение. 

Антимонополният орган твърди, че всичките три електроразпределителни дружества отдават под наем на доставчици на интернет, кабелна телевизия и телефон стълбовете си на завишени цени. Според регулатора дружествата включват в наема разходите за поддръжка на стълбовете, които трябва да покриват с приходите от основната си дейност, а не от...

ЧЕЗ обясни как определя наема на стълбовете


"ЧЕЗ Разпределение България" отхвърли твърденията на Комисията за защита на конкуренцията за злоупотреба с господстващо положение, се казва в съобщение на дружеството. 

Антимонополният орган твърди, че всичките три електроразпределителни дружества отдават под наем на доставчици на интернет, кабелна телевизия и телефон стълбовете си на завишени цени. Според регулатора дружествата включват в наема разходите за поддръжка на стълбовете, които трябва да покриват с приходите от основната...

Папазов инспектира акцията по изправяне на авариралия кораб на пристанище Варна

/КРОСС/ "Премината е критичната точка и очаквам утре корабът да бъде напълно изправен." Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на проверката на предприетите действия от „Пристанище Варна" ЕАД и Изпълнителна агенция „Морска администрация" за стабилизиране на авариралия плавателен съд. „Вчера корабът е бил наклонен на около 35 градуса, а днес - на около 25 и продължава да се изправя", каза министър Папазов. По думите му институциите са реагирали адекватно на ситуацията и са взети всички мерки за справяне с кризата. „Разпоредил съм проверка на причините за инцидента и на техническото състояние на кораба", допълни Данаил Папазов. Припомняме, че корабът "Mohammed H", плаващ под молдовски флаг, се наклони силно към кея в неделя (11 май) по време на товарни дейности на сода. Екипажът бе евакуиран на сушата. Около плавателния съд бе разположено боново ограждение, а нефтосъбирач продължава да дежури в района на Варна - Запад, за да не бъде допуснат разлив. Снимка: Булфото, всички права запазени

Ирак: 19 души са загинали при атентати с коли бомби

При атентати и нападения в Ирак всеки ден загиват средно 25 души

Ирак: 19 души са загинали при атентати с коли бомби

При атентати и нападения в Ирак всеки ден загиват средно 25 души

Пернишки туристи празнуваха 30-годишен юбилей на женски туристически клуб "Планинарка" в град Разлог

30 години от създаването на женски туристически клуб „Планинарка” празнуваха повече от 60 туристки. Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев подари на дамите-туристки почетен плакет на общината и фотоапарат, с който да запечатват красиви планинки моменти, пише struma.com.

Рожденият ден на клуба уважиха дългогодишни приятели от туристическите дружества от градовете Банско, Благоевград, Велинград, Гоце Делчев, Перник, Петрич и Неготино - Македония....

Продължава

Инвестират над 1,6 млн. лв. в изграждането на пътен възел Българово

Договорът за строителство беше подписан днес, изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД


С изложба от 78 рисунки завърши областният конкурс в Кърджали “С очите си видях бедата”

124 рисунки на деца от Кърджалийския регион участваха в едноименния конкурс, свързан с изучаваното учебно съдържание за действия при бедствия, аварии, пожари, катастрофи, оказване на първа помощ, самопомощ и взаимопомощ

Жандармерия охранява бюлетините

Жандармерия охранява печатането на бюлетините, както и превозването им до избирателните секции. От 20 май се открива и телефонна линия за нарушения. Тя ще работи денонощно. Вече е създадено звено между МВР, ДАНС и прокуратурата за осигуряване на реда по време на изборния ден.

Сидеров кани любимата на Путин група "Любе" за края на кампанията си


След като откри предизборната си кампания за евровота на 25 май с посещение в Москва, лидерът на "Атака" и водач на евролистата Волен Сидеров кани руската група "Любе" за края на агитацията. Това стана известно от обявеното в социалната мрежа "Фейсбук" събитие "Концерт на група "Любе" по покана на Волен Сидеров" от зам.-председателя на партията и втори в евролистата Десислав Чуколов.

Концертът ще бъде на 22 май в зала 1 на НДК, а входът е свободен.

Гости от руската група...

Видео: Само в "Дневник" - новият трейлър на филма на Люк Бесон със Скарлет Йохансон


"Преди бях като вас. Уязвима, несигурна, уплашена от смъртта. Но преди 12 чáса всичко се промени", казва героинята на Скарлет Йоахнсон на име Люси в новия филм със същото заглавия на известния френския режисьор Люк Бесон, чийто втори трейлър излиза на български език ексклузивно в "Дневник" и до края на деня ще бъде достояние само на нашите читатели благодарение на дистрибутора "Форум Филм - България".

Екшън трилърът "Люси", в който участва още и Морган Фрийман, излиза по кината в...

Сидеров кани руската група "Любе" за края на кампанията си


След като откри предизборната си кампания за евровота на 25 май с посещение в Москва, лидерът на "Атака" и водач на евролистата Волен Сидеров кани руската група "Любе" за края на агитацията. Това стана известно от обявеното в социалната мрежа "Фейсбук" събитие "Концерт на група "Любе" по покана на Волен Сидеров" от зам.-председателя на партията и втори в евролистата Десислав Чуколов.

Концертът ще бъде на 22 май в зала 1 на НДК, а входът е свободен.

Гости от руската група...

Калфин: България трябва да престане да бъде опитно поле за корумпирани политици

/КРОСС/ "ЕС предоставя много инструменти, които могат да бъдат приложени в България така, както намират приложение в други страни. По-важното е страната ни да може да си постави целите, които иска да постигне с тези богати възможности, които Европа ни предоставя. Всички идеи обаче могат да се случат само тогава, когато България престане да бъде опитно поле за корумпирани политици и за начинаещи мераклии да се занимават с власт." Това заяви на пресконференция във Велико Търново водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин. Пред журналистите в старопрестолния град той обясни, че това е и фундаменталната причина да се създаде АБВ - заради пълната липса на национални цели. "За да работи държавата, важно е да има една администрация, едно управление, което гарантира прозрачност, сигурност, намалена бюрокрация и липса на корупция. Това условие трябва да го поставим пред всички останали действия в икономическата политика, подчерта Ивайло Калфин и допълни, че това е причината ключовата дума за АБВ да е почтеност. „Така е съставена листата ни, така са съставени и посланията ни", каза евродепутатът. Ивайло Калфин обясни, че промяната в структурата на икономиката е спешно необходима, но е това все пак е много продължителен процес. „Трябва да се види какви са ресурсите, когато кажеш, че подпомагаш производството, това трябва да бъде дългосрочна стратегия", каза още той

NASA показа "квадратна дупка" в Слънцето (видео)




Космически апарат на американската агенция NASA е регистрирал в началото на месеца необичайно явление в короната на Слънцето.

Поредицата снимки на Обсерваторията на слънчевата активност (SDO) показват огромен тъмен квадрат в т.нар. външна атмосфера на нашата звезда - мястото, от което със свръхвисока скорост в околното пространство изригват частиците на "слънчевия вятър".

Записите са направени в периода 5-7 май и според аеро-космическата агенция на САЩ...

Оправдаха бившия кмет на Исперих

Адил Решидов бил обвинен за усвояване на средства за бедствия и аварии


Габра се жалват на Нинова: Лекарката ни не дава направления на хора от БСП

Потресена съм от това, което видях и чух от хората в село Габра, община Елин Пелин. Единственият личен лекар в селото г-жа Бисерка Николова лекува хората според партийната им принадлежност и краде от пенсионери с минимални пенсии. Това заяви депутатът от ПГ на КБ и председател на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова след като жителите Потресена съм от това, което видях и чух от хората в село Габра, община Елин Пелин. Единственият личен лекар в селото г-жа Бисерка Николова лекува хората според партийната им принадлежност и краде от пенсионери с минимални пенсии. Това заяви депутатът от ПГ на КБ и председател на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова след като жителите

Алекс Алексиев прави нова дясна партия

Независимият кандидат за евродепутат Алекс Алексиев планира нова дясна политическа формация.  Намеренията си Алексиев обяви на пресконференция днес. В края на април ЦИК отказа регистрацията на независимия кандидат за евродепутат с мотива, че настоящият на Алексиев е в САЩ. Въпреки, че той обжалва решението на ЦИК, Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата му.  Димитър Иванов от Инициативния комитет на Алексиев обяви, че по случая ще бъде сезиран Европейският съд за правата на човека в Страсбург.  Алексиев обясни, че с отмяната на регистрацията му е бил нарушен Изборният кодекс. Според него това не е случайно, защото и управляващите, и опозицията се страхували от идеите, които той обявявал. По повод идеята за нова политическа формация Алексиев уточни, че тя ще бъде в дясно от центъра. "България няма бъдеще без истинска пазарна икономика, без зависимост от чужди държави", отбеляза той. По думите му естественото място на България е в Европейския съюз, но това не означавало, че е съгласен с всичко, което става в съюза, и се противопостави на идеята за Европа на две скорости.

ЕС задължи „Гугъл” да ни изтрива от търсачката, ако поискаме

Под прицела на наредбата попадат всякакъв вид лични данни

В Габра се жалват на Нинова: Лекарката ни не дава направления на хора от БСП

Потресена съм от това, което видях и чух от хората в село Габра, община Елин Пелин. Единственият личен лекар в селото г-жа Бисерка Николова лекува хората според партийната им принадлежност и краде от пенсионери с минимални пенсии. Това заяви депутатът от ПГ на КБ и председател на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова след като жителите Потресена съм от това, което видях и чух от хората в село Габра, община Елин Пелин. Единственият личен лекар в селото г-жа Бисерка Николова лекува хората според партийната им принадлежност и краде от пенсионери с минимални пенсии. Това заяви депутатът от ПГ на КБ и председател на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова след като жителите

57-годишна бургазлийка роди близнаци

Бургас/КРОСС/ 57-годишна бургазлийка роди близнаци и стана най-възрастната родилка за тази година в страната. Бебетата са дошли на бял свят с Цезарово сечение, а бременността е резултат на изкуствено оплождане в чужбина, съобщиха лекари, цитирани от сайта "Бургас утре". Двете момиченца в момента са в кувьоз, защото тежат 1400 и 1550 грама. По-рано тази година 51-годишна жена в Русе роди момченца близнаци. Най-възрастната родилка, регистрирана у нас, е отново русенка, която преди няколко години стана майка на 62-годишна възраст. Бургас държи и друг рекорд за 2014-а. Преди два месеца жена от бургаския квартал „Победа" стана официално най-младата баба в България - едва на 25-годишна възраст. Тя родила дъщеря на 12 години, която на свой ред се сдобила с дете едва на 13-годишна възраст.  

Руска плувкиня загуби два световни рекорда заради допинг


Трикратната световна и европейска шампионка в брустовите дисциплини Юлия Ефимова беше наказана с лишаване от състезателни права за 16 месеца заради употреба на допинг.

Рускинята даде положителна проба през октомври в Лос Анджелис по време на подготовката си за сезона в малък басейн. В нея бяха открити следи от анаболния стероид "дехидроепиандростерон" (DHEA).

В последствие тя призна, че е употребила хранителни добавки, съдържащи забраненото вещество. В резултат на това...

Отложиха делото срещу Цветанов за 15 май. Орлин Тодоров не се яви и отнесе 300 лв. глоба

Делото срещу бившия вицепремиер Цветан Цветанов за отказ от разрешение на СРС е отложено за 15 май. Причините за това е неявяване на заседанието в съда на свидетеля Орлин Тодоров. По-рано адвокатката му обясни, че той е закъсал с личния си автомобил в района на град Севлиево.
Софийски градски съд поиска справка от Районно управление „Полиция” – Делото срещу бившия вицепремиер Цветан Цветанов за отказ от разрешение на СРС е отложено за 15 май. Причините за това е неявяване на заседанието в съда на свидетеля Орлин Тодоров. По-рано адвокатката му обясни, че той е закъсал с личния си автомобил в района на град Севлиево. Софийски градски съд поиска справка от Районно управление „Полиция” –

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване