Бивш полицай преби жена си, опита да я удуши

Благоевградчанин, бивш служител на реда, налетя с юмруци на съпругата си посред нощ и я прати в болница, пише „Струма”.
Инцидентът с 50-годишната жена стана малко след полунощ в благоевградския кв. „Еленово“ в бл. 91. Между двамата съпрузи възникнал спор, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Благоевградчанин, бивш служител на реда, налетя с юмруци на съпругата си посред нощ и я прати в болница, пише „Струма”. Инцидентът с 50-годишната жена стана малко след полунощ в благоевградския кв. „Еленово“ в бл. 91. Между двамата съпрузи възникнал спор, който бързо прераснал във физическа саморазправа.

Греков: Българската селскостопанска наука е поставена на колене

„Българската селскостопанска наука през последните години е поставена на колене“. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с научни работници и директора на Земеделския институт в Шумен доц. Апостол Апостолов.
Земеделският министър смята, че държавата се нуждае от българската аграрна наука, „Българската селскостопанска наука през последните години е поставена на колене“. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с научни работници и директора на Земеделския институт в Шумен доц. Апостол Апостолов. Земеделският министър смята, че държавата се нуждае от българската аграрна наука,

Бивш полицай преби жена си, опита да я удуши

Благоевградчанин, бивш служител на реда, налетя с юмруци на съпругата си посред нощ и я прати в болница, пише „Струма”.
Инцидентът с 50-годишната жена стана малко след полунощ в благоевградския кв. „Еленово“ в бл. 91. Между двамата съпрузи възникнал спор, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Благоевградчанин, бивш служител на реда, налетя с юмруци на съпругата си посред нощ и я прати в болница, пише „Струма”. Инцидентът с 50-годишната жена стана малко след полунощ в благоевградския кв. „Еленово“ в бл. 91. Между двамата съпрузи възникнал спор, който бързо прераснал във физическа саморазправа.

Остров "Св. Анастасия" очаква първите си гости на 15 май

Новата атракция на Бургас е разходка с лодка до острова, която струва 9 лв.

Oжесточена битката за елитните гимназии в София

Близо 62 хил. места са предвидени от държавата за учебната 2014 – 2015 г. в гимназиите за учениците, завършващи седми клас. Само в София седмокласниците са около 10 хил.
Очаква се битката за елитните гимназии, особено в столицата да е по-ожесточена, тъй като в част от паралелките приемът ще бъде намален. Близо 62 хил. места са предвидени от държавата за учебната 2014 – 2015 г. в гимназиите за учениците, завършващи седми клас. Само в София седмокласниците са около 10 хил. Очаква се битката за елитните гимназии, особено в столицата да е по-ожесточена, тъй като в част от паралелките приемът ще бъде намален.

Пожарникари от Перник, Кюстендил и Благоевград ще се състезават на стадион "Звезда"

Зонално състезание събира областните управления на пожарните от Перник, Кюстендил и Благоевград, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

На 16 май от 9:30 часа на стадион “Звезда” в град Перник, квартал “Димова махала” ще се открие зонално състезание по Пожароприложен спорт с отборите на Областни управления за “Пожарна безопасност и защита на населението” на Перник, Кюстендил и Благоевград.

Влак и автобус се удариха по пътя за Скопие

Влак, пътуващ към Щип, се удари с автобус, пълен с пътници, който е отивал за Скопие.

Властта ползва държавни пари при кампанията за вота, скочи ГЕРБ

Защо дни преди изборите кабинетът заседава в страната, пита опозицията


Видео: 104-годишен поляк постави рекорд в бягането на 100 метра


Сто и четиригодишен поляк счупи рекорда в бягането на 100 метра за най-възрастен състезател, преодолял дистанцията на атлетическо състезание в Европа.

Роденият през 1910 г. Станислав Ковалски завърши спринта във Вроцлав за наелектризиращите 32,79 секунди.

"Чувствам се като нов", заяви рекордьорът, който никога преди това не се е занимавал професионално с лека атлетика.

Публиката на стадиона във Вроцлав бурно аплодира Ковалски, който подобри досегашното върхово...

Съюзът на енергетиците иска 15-20% поскъпване на тока

Намаляването на цената на тока доведе до криза в енергетиката, заяви Николай Драгомиров от Съюз на енергетиците в Сутрешния блок на България он ер на 13 май 2014. Цената на тока е сериозен проблем за много потребители, но не за всички, каза той.

„Политики за развитие на изостаналите региони“ - публично изслушване в НС

/КРОСС/ „Политики за развитие на изостаналите региони" ще е темата на публично изслушване в Народното събрание с участието на председателя на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос. Форумът, който е под патронажа на председателя на парламента Михаил Миков, ще се проведе на 14 май 2014 г., сряда, 12.30 часа, зала „Изток" на парламента.  Изслушването е съвместна инициатива на Народното събрание, Европейския икономически и социален комитет и Икономическия и социален съвет на Република България. Във форума ще участват народни представители от парламентите на България, Гърция, Румъния и Сърбия, министри от българското правителство, както и членове на Икономическия и социален съвет, представители на Агенцията по заетостта и на Българската агенция за инвестиции, на местната власт, синдикатите и работодателските организации.Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще открие публичното изслушване. Предвижда се изказвания да направят председателят на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос, вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Събитието ще бъде излъчвано в реално време в интернет-сайта на Народното събрание.

Млади огнеборци от Перник, Радомир и Брезник ще мерят сили на областно състезание

Областно и зонално състезания по Пожароприложен спорт в Перник, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

На 15 май 2014 г. от 10:00 ч. на стадион “Миньор” в град Перник ще се проведе петнадесето областно състезание с Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” от Пернишка област. Право на участие имат всички отряди (отбори) класирали се на първо място в общинските състезания на общините Перник и Радомир, както и отрядa на община...

Продължава

Потребителите ще могат да изискват от Google да не показва информация за тях

Съдът на Европейския съюз постанови, че операторите на търсачки трябва да изтрият съответните данни от резултатите на търсенето при подадена молба


Хулио Иглесиас е почитател на Кончита Вурст

Хулио Иглесиас е почитател на брадатия травестит Кончита Вурст, който спечели "Евровизия" в Копенхаген. Това стана ясно по време на негова пресконференцияв Лондон, съобщава Франс прес.
Испанският певец говори пред медиите преди концерта си в лондонския "Роял Албърт хол", като изказа възхищението си от Вурст. Хулио Иглесиас е почитател на брадатия травестит Кончита Вурст, който спечели "Евровизия" в Копенхаген. Това стана ясно по време на негова пресконференцияв Лондон, съобщава Франс прес. Испанският певец говори пред медиите преди концерта си в лондонския "Роял Албърт хол", като изказа възхищението си от Вурст.

Започва турнето на Йосиф Кобзон у нас

/КРОСС/ Днес е денят на първия концерт от турнето на Академичния ансамбъл за песни и танци при Министерството на вътрешните работи на Русия. Заедно с Йосиф Кобзон те ще се представят тази вечер в Пловдив, а утре в зала №1 на НДК. Турнето завършва на 17 май в Бургас. Пред БНР Анжелина Георгиева, организатор на събитието, разказва:  „Академичният ансамбъл е един от сравнително новосъздадените състави. Уточнявам това, защото първият такъв военен състав е Александровския ансамбъл на Червената армия. Разликата в годините е 10 г. и затова казваме за гостуващия в момента у нас, че е млад. Всъщност вече от 30 г. този ансамбъл изнася множество концерти по цял свят. Поводът да дойдат сега в България е връчването на ансамбъла на почетния знак „Св.София", реплика на Чапкънов, която ние от много години със СО, връчваме в рамките на годишните награди за изкуство „Залатая муза". Тази година са юбилейните 20 г. на „Залатая муза". През годините носители от руска страна, за принос в развитието на Руско-българските културни отношения, са били Йосиф Кобзон, Никита Михалков, Юрий Башмет, Григарович и още много заслужили хора в областта на изкуството. Тази година журито под председателството на Явор Димитров единодушно реши наградата да бъде връчена на гостуващия у нас ансамбъл. Това ще бъде петото посещение на ансамбъла у нас. За първи път те дойдоха 2007 г

До 23 май ще тестват сирените в Перник и околните населени места

Продължават тестовете на сирените, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

До 23 май тази година ще се извърши проверка, техническа профилактика и подготовка на сирените в Пернишка област. Мярката е ежегодна и е във връзка с оповестяване на страната с вoй на сирени на 2 юни, Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. В голяма част от общините профилактиката е направена. Остават областния център на 22 и 23 май и община Перник...

Продължава

Шест коли-бомби убиха най-малко 10 души в Багдад

/КРОСС/ Терористи взривиха шест коли-бомби тази сутрин в Багдад, съобщи Франс прес. Експлозиите отекнаха почти едновременно в пиковия за сутрешния трафик час в пет района на иракската столица, населени предимно с шиити. Загинали са най-малко 10 души. Други 44 са ранени.  

Хора от Панагюрско обвиниха завод за отравяне на рибата в река. Предприятието: Няма проблем


Ден след Гергьовден водата в река Банска Луда Яна била на педя да излезе от коритото и да залее близките къщи. След оттеглянето на водата заедно с огромните дървета хората от панагюрското с. Баня намират и умряла риба, която се носи по течението.
Подават сигнал, че реката е замърсена. Пет дни по-късно екипът ни също намира умряла риба. Ден след Гергьовден водата в река Банска Луда Яна била на педя да излезе от коритото и да залее близките къщи. След оттеглянето на водата заедно с огромните дървета хората от панагюрското с. Баня намират и умряла риба, която се носи по течението. Подават сигнал, че реката е замърсена. Пет дни по-късно екипът ни също намира умряла риба.

Как да се пазим от есемес измами

При този тип телефонна измама целта е да се получат много на брой минимални суми от порядъка на 5-10 лева. Експерт обяснява как да се предпазим

Откраднат е микробус за деца в инвалидни колички

Навръх Великден в Габрово е откраднат микробус, с който са се придвижвали деца с инвалидни колички, съобщиха от фондация "Помощ за благотворителността в България". Кражбата на микробуса с платформа за инвалидни колички е станала на 21 април тази година, оплакали се от Фондация „Грижи за деца с увреждания” в Габрово. Центърът работи със седем деца, които имат нужда от ежедневна рехабилитация, а от 19 май организацията ще помага за рехабилитацията на деца от двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово. В момента дневният център използва автобус под наем и за една седмица са похарчили месечния бюджет за транспортирането на децата в инвалидни колички. Междувременно Фондация „Грижи за деца с увреждания” събира средства, с които да помогне на децата да излизат от домовете си и да общуват с връстници. „В повечето жилищни блокове, дори и при наличие на асансьор е необходимо да се изкачват стълби, за да се стигне до него. Тъй като основно майките се грижат за децата с увреждания, се оказва непосилно за тях да ги извеждат навън”, разказват от организацията. За да се улесни достъпа на тези семейства до „външния свят”, фондацията набира средства за стълбищен робот, който да пренася количките по стълбите. Планират устройството да може да се ползва от всички семейства на деца с двигателни увреждания по предварително изготвен график. Събрали са половината от средствата, необходими са още 4000 хил. лв. Ако искате и можете да помогнете: IBAN:BG14STSA93000013071364 BIC: STSABGSF ДСК ЕАД КЛОН ГАБРОВО ФОНДАЦИЯ „ГРИЖИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ”

КЗК погна ЕРП-тата за изнудване на кабеларките

Злоупотреба с господстващото положение на дружествата

Иззеха 1000 метра бракониерски мрежи в Бургас

Служители на гранична полиция и инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас, са извършили съвместна проверка в акваторията на Черно море, съобщиха от Изпълнителната аг...

Да има ли задължителни официални предизборни дебати между политическите лидери?

Всеки път преди избори редица обществени фигури със съжаление отбелязват, че у нас няма практика за провеждане на дебати. На Запад, когато в развити държави като САЩ и Великобритания например, има из...

57-годишна жена роди близнаци

57-годишна жена от Бургас се сдоби с две близначки. Раждането е станало с цезарово сечение. Бременността е резултат на изкуствено оплождане, съобщават гинеколози, цитирани от burgasutre.bg. Раждането ...

Ирина Шейк плаши терористи с голи гърди

Руският топ модел Ирина Шейк, която е гадже на извънземния Кристиано Роналдо се включи в кампанията за спасяването на отвлечените 276 нигирийски ученички. Шейк показа прелестите си на снимка в Туитър...

Агуеро: Искам да печеля още трофеи със Сити

"През следващия сезон ще се завърна още по-силен, за да спечеля още трофеи с Манчестър Сити", обяви нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро. Аржентинският национал се представя страхотн...

Швейцария с най-доброто на Мондиала

Селекционерът на Швейцария Отмар Хитцфелд определи състава на тима за световното първенство в Бразилия. Треньорският щаб е повикал всичко най-добро, с което страната разполага. В списъка е и звездата ...

Ясни са победителите в Националния конкурс за велостойки

Проектът на Мария Петрова и Катерина Граменова  спечели наградата на журито в Националния конкурс за велостойки, организиран от ONE DESIGN WEEK, Велосипеди Sprint и Община Пловдив. Победители...

Закриват училище в Шуменско

Училището в шуменското село Листец ще бъде закрито за учебната 2014/105 година, съобщи кметът на селото Хюсеин Хамди. Решението е било взето от Общинския съвет в Главиница. Основната причина е намаля...

МВР с оперативен щаб за изборите, жандармерията пази бюлетините

В МВР е създаден оперативен щаб, в който се координират управлението и дейността на структурите на МВР, при подготовката и провеждането на изборите. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаро...

Общо 17 незаконни сгради са съборени в Ловешка област през 2013 г.

За изминалата година в Ловешка област са открити и премахнати общо 17 незаконни строежа, съобщи БТА. Според данните на Регионалния отдел „Национален...

Семейството, попаднало в клипа на "Атака": Ще чистим името си с години

„Не сме почитатели на „Атака" и не членуваме в нито една политическа партия. Не сме давали съгласието си клипът с нашата сватба да се използва за предизборна агитация”, това коментираха пред Нова телевизия Даниел и Антоанела Беловарски, които откриха кадри от сватбата си в предизборен клип.
Оказа се, че никой не ги е питал за позволение. „Не сме почитатели на „Атака" и не членуваме в нито една политическа партия. Не сме давали съгласието си клипът с нашата сватба да се използва за предизборна агитация”, това коментираха пред Нова телевизия Даниел и Антоанела Беловарски, които откриха кадри от сватбата си в предизборен клип. Оказа се, че никой не ги е питал за позволение.

Музеят за история на Варна с богата програма в Нощта на музеите

2014 е юбилейна година на европейската инициатива „Нощ на музеите”, начената през 2005 г. Хиляди музеи, галерии и публични пространства в Европа днес са локации на свободния достъп на хората до местата и храмовете на памет и културно наследство.

Хора от Панагюрско обвиниха завод за отравяне на река. Предприятието: Няма проблем


Ден след Гергьовден водата в река Банска Луда Яна била на педя да излезе от коритото и да залее близките къщи. След оттеглянето на водата заедно с огромните дървета хората от панагюрското с. Баня намират и умряла риба, която се носи по течението.
Подават сигнал, че реката е замърсена. Пет дни по-късно екипът ни също намира умряла риба. Ден след Гергьовден водата в река Банска Луда Яна била на педя да излезе от коритото и да залее близките къщи. След оттеглянето на водата заедно с огромните дървета хората от панагюрското с. Баня намират и умряла риба, която се носи по течението. Подават сигнал, че реката е замърсена. Пет дни по-късно екипът ни също намира умряла риба.

Полицаи иззеха 300 литра домашнярка от автомобил в района на пернишката автогара

300 литра контрабанден алкохол е иззет в Перник, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Вчера, в района на Автогара – Перник бил проверен лек автомобил „Мерцедес”, собственост и управляван от 54-годишният П. Б. от областния град. При проверка на колата, в нея са намерени и иззети 30 пластмасови бутилки всяка по 10 литра, пълни с течност с аромат на алкохол. Уведомена е Митница София и е образувано досъдебно производство.

Хулио Иглесиас е фен на Кончита Вурст

Хулио Иглесиас е почитател на брадатия травестит Кончита Вурст, който спечели Хулио Иглесиас е почитател на брадатия травестит Кончита Вурст, който спечели "Евровизия" в Копенхаген. Това стана ясно по време на негова пресконференцияв Лондон, съобщава Франс прес. Испанският певец говори пред медиите преди концерта си в лондонския "Роял Албърт хол", като изказа възхищението си от Вурст.

Нитратите не са вредни, набедени са заради Чернобил

Страхът от нитратите взе такива размери, че много хора отказаха зеленчуците. Това е глупаво, даже е вредно. Нитратите са необходими за живота, а освен това се използват и като лекарства.
На всичкото отгоре се образуват сами в човешкото тяло. В миналото дори е имало задължителен прием на нитрати от 8 г на ден с цел превенция на болести. Страхът от нитратите взе такива размери, че много хора отказаха зеленчуците. Това е глупаво, даже е вредно. Нитратите са необходими за живота, а освен това се използват и като лекарства. На всичкото отгоре се образуват сами в човешкото тяло. В миналото дори е имало задължителен прием на нитрати от 8 г на ден с цел превенция на болести.

TEDxBG 2014 – из цяла София и безплатно на живо в 6 български града


Почитатели на конферентния формат TED не само в София, но и извън нeя ще могат да се съберат и да гледат изданието на TEDxBG 2014 на живо. Събитието, което ще се проведе на 18 май от 9 до 18.30 ч., ще бъде предавано безплатно в 6 български града - Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Добрич. Единственото, което желаещите да присъстват на негово излъчване трябва да направят, е да се регистрират на сайта на организаторите.

За 5 години TEDxBG успя да стане едно от най-големите...

Филателна изложба по повод 135-годишнината на Български пощи

/КРОСС/ По повод 135-годишнината на Български пощи на 14 май 2014 година от 10.30 часа, в Централна поща, на ул. „Гурко" 6 в столицата, ще бъде открита филателна изложба и валидирана юбилейна марка. От 17.30 часа, в Концертната зала на Централния военен клуб в София (бул. „Цар Освободител" 7) ще се проведе тържествено събрание и коктейл. Тържественото честване на 135 години Български пощи е под патронажа на председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков.    

Съпрузите, попаднали в клипа на "Атака": Ще ни трябват години, за да изчистим името си

„Не сме почитатели на „Атака „Не сме почитатели на „Атака" и не членуваме в нито една политическа партия. Не сме давали съгласието си клипът с нашата сватба да се използва за предизборна агитация”, това коментираха пред Нова телевизия Даниел и Антоанела Беловарски, които откриха кадри от сватбата си в предизборен клип. Оказа се, че никой не ги е питал за позволение.

Менса България предлага кандидатите за евродепутати да тестват IQ-то си

Менса България отправи покана до българските кандидати за евродепутати да си направят тест за интелигентност, слмед което да оповестят резултатите публично. "Като уважаваме европейските ценности и отчитаме опита си при работа с международни партньори от десетилетия, считаме за уместно българските граждани да имат информация за коефициента на интелигентност на хората, които искат да представят България в Европа. Ето защо, отправяме покана към всички кандидати за Европейския парламент да си направят тест за интелигентност и да оповестят публично своите резултати. Менса България в този случай се ангажира да проведе теста без такса и да потвърди данните на участниците след тяхното оповестяване (обратното е невъзможно, тъй като това са лични данни)", се казва в поканата, отправена от председателя на Управителния съвет Христо Радков. Тестът, който ще бъде предложен на кандидат-евродепутатите, е по стандарт, одобрен от Менса Интернешънъл и се използва в цял свят. Продължителността му е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути след това. Менса България е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на Менса Интернешънъл, най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

Societe Generale продължава да разчита на Русия за растежа си

Изпълнителният директор Фредерик Удеа смята, че приходите от обслужване на клиенти в страната ще растат със 7% годишно до 2016 г.


Гърция залови 600 кг. марихуана

При две отделни спецоперации гръцката полиция залови 600 килограма марихуана.

25-годишен познайник на полицията ограби пернишка аптека

Криминално проявен перничанин е задържан за кражба, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Преди ден, във Второ РУ „Полиция” – Перник е подадена жалба от собственик на аптека, че неизвестен е откраднал шампоани и други козметични продукти. Полицаите започнали разследване и много бързо установили извършителя, 25-годишният В.Л. от град Перник. Мъжът е криминално проявен, познат на полицията с кражби, средна телесна повреда и наркотични вещества....

Продължава

Ток покоси мъж на улицата, бори се за живота си

34-годишният С.Х. от софийското село Лозен е намерен в безпомощно състояние със следи от токов удар, в непосредствена близост до електрически стълб на адрес в село Септемврийци, община Вълчедръм, където мъжът живеел.

10 фрази, които издават некадърния шеф

Hачалникът е важна личност. Ако е добър професионалист и свестен човек, работата върви успешно, а вие можете да напреднете в кариерата, най-малкото защото ще учите нови неща и ще трупате опит. Ако е некадърник и злобар, всеки час в службата е мъка, а възможности за развитие не се задават.
Има 10 ключови фрази, по който можете да познаете, Hачалникът е важна личност. Ако е добър професионалист и свестен човек, работата върви успешно, а вие можете да напреднете в кариерата, най-малкото защото ще учите нови неща и ще трупате опит. Ако е некадърник и злобар, всеки час в службата е мъка, а възможности за развитие не се задават. Има 10 ключови фрази, по който можете да познаете,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване