ЧЕЗ обявява публичен търг с явно наддаване за продажба на иомт в Рила

/КРОСС/ На основание Наредбата за условията и реда за провеждане на търгове и конкурси, и в изпълнение на Решение от Протокол № 219 т.18 / 24.03.2014 г. на Управителен съвет - „ЧЕЗ Разпределение България" АД,  О Б Я В Я В А         На 10.06.2014 г. от 10.00 часа, ще се проведе публичен търг с явно наддаване за Продажба на Имот - едноетажна масивна сграда с ЗП - 144 кв.м. и дворно място - 221 кв.м. в гр. Рила, кв.27 Административният адрес на имота е: гр. Рила, кв.27. Имотът принадлежи към дълготрайни материални неенергийни активи - недвижими имоти, собственост на "ЧЕЗ Разпределение България" АД. Първоначална продажна цена на недвижимия имот: 42 800.00 лв. /четиридесет и две хиляди и осемстотин лева / без ДДС;            Стъпка за наддаване: 5 % ( 2 140.00 лв. ) / две хиляди сто и четиридесет лева / върху първоначалната продажна цена на недвижимия имот. Оглед на имота, предмет на търга, може да бъде извършен от кандидатите всеки работен ден в срок до деня на подаване на оферта от 12.00 до 15.00 часа на посоченият адрес на имота,  с един ден писмено предизвестие. Контатни лица за огледи: Имот Лице за контакт Телефон E - mail Имот гр. Рила, кв

Рекорден април за Летище София

Ръст от цели 10,4% на обслужените пътници

Откриват дълбоководното заустване на пречиствателна станция "Златни пясъци"

Курортният комплекс Златни пясъци ще посрещне новият туристически сезон с по-чисти води. Дълбоководното заустване на водите от пречиствателната станция на Златни пясъци ще бъде официално открито днес, 13-ти май, съобщи кметът на Варна Иван Портних за Moreto.

Грозната истина

   Истината…висша ценност за мен! А за Вас? Знаете ли какво означава – Вашето утре да е Вашето вчера? Това е да държиш двата края на живота си, за да стигнеш по средата. Колко от нас обаче успяват? Може би малцина. Истината не е от скъпите вещи в този свят, но е от по-ценните и е вечна. Всъщност истина е, че на вещите не им пука за Вас.

 

   Започвам с една небезизвестна истина, че всеки човек лъже. Ако не е – ще. Ако човек не може да лъже, няма да познае кога го лъжат. Не става дума за непоправима лъжа, а за факта, че всеки някога за нещо, уж „благородно“, е излъгал. Да се спаси, да се уравновеси, да се прикрие, да заобиколи истината, да не нарани, да съхрани, да успее, да протака, да изглежда добър… Благородните лъжи са лъжи, които казваме, за да се чувства някой по-добре. Лъжите са като децата, грижим се за тях, защото са ни необходими. Всъщност има десетки причини да лъжем, но само една да кажем истината, грозната истина.

 

   Истина е, че ние сме българите на новото време. Не знаем наистина добре нищо за нищо. Работим, но като цяло не виждаме смисъл от това, а тези, които виждат са късметлии. Често спорим с телевизора и удряме шумно солницата в масата. Познаваме около една трета от гостите на собствената си сватба. Всяка втора девойка е в състояние да надпие почти всеки руски турист. За новогодишната вечер си купуваме няколко килограма експлозиви /да се знае, че има/. Смятаме, че да ни глобяват в градския транспорт като нередовен пътник е жестока несправедливост. Мъжете, които не могат да имат жените, които искат, за тях те вече са кучки. Само дето не знаят, че кучката е мацка, която напълно владее себе си. Ходим да гласуваме от време на време, макар по правило да смятаме, че няма за кого. Поне по осем години учим в университет. Когато някой разказва виц, който знаем го прекъсваме, за да разкажем края. Традиция си стана да живеем при родителите докато се оженим/ омъжим. Съвременният израз: „Опааа“ означава „Извинявай“. Всяко трето семейството е скарано или се съди с поне един от роднините. Слушаме най-новите албуми и гледаме най-новите филми преди да са излезли официално в България. Вярваме неимоверно във фразите, че „Много хубаво не е на хубаво“ и, че „Хубавите ябълки прасетата ги ядат“. Философията ни за живота като цяло се изчерпва с „Е*ало си е м*йката“. Във вестниците ни има интересни заглавия като: „Светът свършва днес. Подробности утре само в …“ ?!

 

   Живеем в епохата на идеите. Някои се трудят много, а другите си присвояват заслугите. Време, в което светът отива по дяволите, а хората в лудница. Епоха, в която „качественото месо“ се цени рядко. Години - не на най-умните, най-талантливите, най-хитрите, а време на най-постоянните човеци. Светът е място, където лесно с връзки постигаш успех, но трудното е да го задържиш, тъй като трябва да мислиш. А мисълта не всеки я притежава. Век, в който полът няма значение, а мечтите се купуват с пари. Доброволците са малко, а изискванията много. Едно време, в което почти всеки живее според прищевките на другия. Тук и сега, ако ни остане един ден живот, не знаем какво бихме направили. Това са едни години, в които се обича много, но не правилно.      Истината е, че сега най-добрите познавачи на разбити сърца са барманите и таксиметровите шофьори. Те са свидетели на битката между разума и сърцето, както и на факта, че най-често го отнася черният дроб. А на сутринта животът продължава…

 

   Момичетата днес се хвалят колко момчета тичат след тях. А дали знаят, че и във футбола много момчета тичат след една топка, но целта е само да вкарат…гол?! Дали някои девойки знаят, че като спиш с богат мъж няма да забогатееш?! И защо всички искат да подновяват нездравословни връзки?! Чудно време! Време, в което любовта е назаем, писателите под наем, а хората са ходещи хладилници, при това празни. Епоха, в която мъжете не правят разлика между колата и жената, а някои правят и тя свършва с износването на тампоните…на колата. Един безумен трафик, където неделните шофьори са в седмичния график. Тук и сега, липсват символ на интелигентния сексапил и символ на емоционалната интелигентност. Защо? Защото вече няма момичета с разхвърляни коси и жадни сърца. Има девойки, че и жени, които си купуват лъскав клин, слагат тигров сутиен, изливат си половината фон дьо тен върху надраната физиономия, слагат оранжевия руж, малко вафли, не на място – в стомаха, а в косите и така стават „дами“. И после имат един проблем. Спят с непознати. Основата е в това, че те са непознати. Истина. Грозна истина.

 

   Днес нищо не струва повече от действителната му стойност. Цената на истината е голяма, но никой не казва, че изборът е лесен. Важното е, че си заслужава, защото все още едно от най-трудните и силни качества е да умееш да мислиш за себе си. На глас. Истината е, че е по-добре да говориш, да крещиш. Мълчанието е истинско престъпление, особено в свят като днешния. Така, както мълчанието на една жена, която има какво да каже е оглушително. Когато си верен на себе си, казваш истината и то на глас, тогава няма да имаш врагове вътре в себе си. А, който няма враг отвътре, няма и отвън. Същото е и с дразнителите. Дразнителят съществува докато се дразниш. Спреш ли – той изчезва.

 

   Истината е, че когато човек е млад си мисли, че може да се изхожда навсякъде. Но трябва да се внимава къде се ходи…до тоалетна, защото птиците на баланса неизбежно ще се изходят отново във Вашия двор. А с колко хора е така… Мислите са им изписани на челото като субтитри. От доверчивост, наивност и понякога наглост – иска им се да ни извадят очите, но всъщност ни изписаха веждите!

 

   В днешно време, всички караме депресията си на крак, че нямаме време и възможност да се затворим вкъщи. Истината обаче е, че би било добре да бъдем като водата по време на депресията. Когато някой ни пореже, направи резка върху /във/ нас, като водата да сме. За секунди да изчезва, а не като пясъка да чакаме някой да мине, да заличи резката или като камъка да си остане вдлъбнатина завинаги. Грозната истина е обаче, че сега повечето хора са като пясъка или камъка. И искат отмъщение, а когато не влагат чувства в отмъщението, им е най-сладко.

 

   Сега се иска от младите да прекарат от четири до осем години в изучване на науки, но никой не ги обучава какво да правят с това познание, след като го придобият. Истината е,че най-добрият университет е животът. А да живееш е изкуство. Хората, които се заемат да допринесат с нещо на човечеството чакат стотици години след смъртта си, за да получат признание. Истината е, че от неуспехите човек се учи повече, отколкото от успехите. Личността е най-близко до успеха след провал. Провалът е зов и един вътрешен подтик за нещо ново. Сега сме във време, в което парите са мерило за успех. А това редно ли е? Така ли е? Какво знае всъщност един човечец за самия себе си в тази джунгла без компас, ако няма навигация?! Това е истината, че трябва да има поражение, за да се превърне в победа. А най-лошата човешка болест не е друго освен нерешителността. Да вземеш решение, означава да помислиш. Да рискуваш, да направиш избор. Ако се провалиш, това е маскиран провал, който ти дава право на нов шанс и те приближава до успеха. Именно спешните, неизбежни ситуации принуждават хората да мислят. Добре, че ги има. В крайна сметка, за да разбереш нещо, трябва да го почувстваш. Бъди на своя кораб капитан, защото духът надвива страха. По-добре да грешиш, но да бъдеш щастлив, отколкото винаги да си прав и нещастен.  Бъди един добре балансиран ум. Нощта винаги следва деня и винаги е най-тъмно преди зазоряване. Грозната истината тук е, че никой вече не прави ревизии, а трябва! Един път в годината е хубаво да си правим ревизия на самите нас, за да знаем къде сме.

 

   Във всяко стадо има мърша. Животът е кучка, да. Трябва да сриташ няколко з*дника. Но има и друга страна на монетата. По-добре е да говориш, отколкото да мълчиш! Все още музиката е по-силна от порното! Любовта не се търси, тя се създава! Истината е висша ценност! Никога е повече от рядко! Всички сме в самолет, а животът е сложен и опасен. Пътят до долу е дълъг затова и никога не може да сме много облечени или много образовани. Четете! Четенето дори на автобиографията на някой раздвижва невроните. Не съдете книгата по заглавието. Емоционален капитал е необходим, за да имате претенции. Ако не Ви пречат ръцете, действайте! Ако не Ви пречат краката, стъпвайте по-често!Ако имате брада, решете си я! В известен смисъл, нищо няма смисъл, затова не чакайте никой и нищо.Усещайте се кога да започнете и кога да спрете. Знайте, че няма по-висок човек, от този, който се навежда да Ви помага. Хората ще продължават да умират, дъждът ще вали, когато сте си измили колата. Та, единственото, което може да контролираме са собствените ни избори. Целта не е да премахнем напълно невежеството, продажността и алчността, а да ги сведем до минимум.

 

  Така, както все по-рядко срещаме човек с нетрадиционна трезвеност, така човек вече умира не, когато иска, а когато може. Една епоха на шантави хора, свободия, в която няма перфектни намерения, а само перфектни мерки. Изобилие от импланти – в гърдите, в главите. Време, в което докато хората си боядисват косата и карат пети пубертет, светът се разпада.

 

 

Сузана Башева

Илияна Йотова: Партията на европейските социалисти работи и за младежите у нас

Именно Партията на европейските социалисти се е преборила за една от действащите вече и у нас политики за справяне с младежката безработица – програмата „Младежка гаранция“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова по време на посещението си в град Ямбол, съобщиха от пресцентъра на БСП. Именно Партията на европейските социалисти се е преборила за една от действащите вече и у нас политики за справяне с младежката безработица – програмата „Младежка гаранция“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Илияна Йотова по време на посещението си в град Ямбол, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Да искаш да се закотвиш на остров Св. Анастасия и да не можеш


Легенди, пирати, кораб на име "Кук", затворници, монаси и като че ли не стига това, ами и една голяма обърната синя котва, изрисувана на огромна бяла дървена дъска. Последното е един от първите символи, които посрещат всеки посетител на острова Св. Анастасия край Бургас. Останалото са хорските асоциации с мястото.

Според суеверните, обърнатата котва е лоша поличба и "провокира суровите властелини на морските дълбини и гнева на небето". Капитанът на туристическото корабче "Кук", с...

Постинг във Facebook донесе присъда на млада жена

/КРОСС/ Млада жена от Пещера беше осъдена да заплати близо 20 хиляди лева заради клевета във Facebook. Присъдата е на Районния съд в град Пещера, съобщи бТВ.  Двете страни по дело за клевета са българи в чужбина. Необичайното е, че потърпевшите потърсили услугите не на британския, а на българския съд. Осъдената жена била наета от фирма за почистване в Нюкасъл, собственост на сънародници и по-късно напуснала по свое желание. Според техния адвокат, по неизвестни причини тя ги набедила за измамници в публикация в социалната мрежа, като освен това ги обидила. В момента наклеветените работодатели са в Лондон, а тяхната бивша служителка е в Пещера. Тя отказа да застане пред камерата на bTV с аргумента, че делото не е приключило. Нейната версия е, че обидите са написани от друг от фалшив неин профил във Facebook: „Интересното беше, че имах предложение от нея, чрез нейния адвокат, за постигане на спогодба... И моите клиенти бяха готови на един огромен компромис - те не искаха нищо от нея, освен да се извини публично във Facebook!", посочи адв. Ташкена Колчева.  

Слаб оборот на БФБ в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 14/9, а при 5 позиции няма промяна


Водещите индекси в Япония и Индия подкрепиха азиатските борси във вторник

Shanghai Composite затвори със спад след серията макроданни за икономиката на Китай


Лек спад в цената на златото

Златото с незабавна доставка поевтиня с 0,2% и се търгуваше за 1 293,53 долара за тройунция в 11:59 ч. на борсата в Сингапур. Златото за...

България потвърди участието си на Купа Елцин в Екатерининбург

България е потвърдила участието си на престижния волейболен турнир за Купа Елцин. Турнирът е от 9 до 13 юли е в Екатерининбург и заявките са потвърдили отборите на Русия, Холандия, Япония, България, К...

ДПС и "Атака" не подписаха договора за честни избори

ДПС и „Атака” не подписаха договора за честни избори, а ГЕРБ и БСП сложиха парафи. Така общо 16 от участниците в предстоящия на 25 май евровот подписаха споразумението за честни из...

Ботев (Пловдив) изкушава Херо с огромна заплата

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо е получил колосална оферта, да са поеме състава на „Ботев“Пловдив. Според последни данни собственикът на „канарчетата...

Влизаме в Търговския регистър вече и през смартфона

Иновациите започват все повече да навлизат в българската администрация. Последната от тях е ново мобилно приложение на Министерство на правосъдието и Агенцията по вписванията, чрез което гражданите ще...

Арестуваха иманяри във видинско село

Иманярство и кражба на перилни препарати са новите случи, с които полицията във Видинско се занимава. Двама души са били задържани и остават за 24 часа в ареста заради незаконни археологически разкоп...

Легенда на Ливърпул: Бербатов е най-техничният играч в историята на Висшата лига

  Невероятно признание за Димитър Бербатов дойде от Англия. Бившият играч на Манчестър Юнайтед бе оценен високо от легенда на големия съперник Ливърпул. "В историята на Висшата лига то...

Има шанс Коул да играе на Световно, призна Ходжсън

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън обяви, че не е отписал напълно защитника Ашли Коул за участие на световното първенство в Бразилия. Футболистът на Челси ще бъде считан като първа резерва, в случай ...

МЕНСА България кани кандидатите за евродепутати да тестват IQ-то си

МЕНСА България отправи покана до българските кандидати за евродепутати да си направят тест за интелигентност, след което да оповестят резултатите публично. "Като уважаваме европейските ценности ...

Два сигнала за незаконна сеч в Смолянско

Незаконната сеч все така остава сериозен проблем в Смолянско, а доказателство за това са поредните сигнали за извършени престъпления в това отношение. Вчера, в горския масив до село Славейно, горски ...

Невролог от Кембридж: Шумахер е спасил живота си

Именитият невролог и професор от университета в Кембридж Питър Хъчинсън бе убеден, че Михаел Шумахер вече се е преборил за живота си. Все пак според Хъчинсън на германеца му предстои битка с живота сл...

Роналдо и Бебето молят Ибра: Ела в Бразилия! (ВИДЕО)

Шведският нападател на ПСЖ Златан Ибрахимович няма да играе на световно първенство, тъй като отборът му не успя да се класира за турнира. Самият Ибрахимович обаче заяви, че ще дойде в Бразилия като фе...

Тайната на вота се оказа въпрос на математика

/КРОСС/ Уникалните номера на бюлетините дават възможност за контролиране на вота за европейски депутати. За това призна членът на ЦИК Цветозар Томов в студиото на бТВ.  С новия Изборен кодекс се въвеждат серийни номера за изборните книжа като те са 8-цифрени и се печатат както върху бюлетината, така и върху кочана. Експерти вече алармираха, че с помощта на член на секционната комисия, дадена партия може да знае реда на гласувалите граждани и при отварянето на урната с бюлетини е в състояние да ги свърже с конкретни гласове. Томов призна, че не е разсъждавал за такава тактика за контролиране на вота, но допълни, че тя би била трудна за реализация и „изисква огромни математически умения", когато половината секционни комисии в страната правели грешки при събирането на три числа. Социологът в същото време посочи, че този път има пълна сигурност в печатницата, която изработва бюлетините и „не може да се изнесе хартийка", тоест повторение на Костинбродската афера не е възможно.Калин Славов от „Прозрачност без граници" коментира, че в рамките на трета поредна кампания организацията настоява за създаване на преброителски центрове, за да не бъдат броени изборните книжа от секционната комисия, пред очите на която са гласували хората. И той, и Цветозар Томов, и Галя Николова от Гражданско движение ДНЕС предпочетоха да отклонят темата с мотива, че разговорът се насочва към технологиите за подмяна на вота.    

Дупничани пак се вдигат заради Отвертката, искат отмъщение

Приятелите на Николай Радев-Отвертката не са го забравили и два месеца, след като беше убит в заведение в Дупница, те отново се вдигат на бунт в търсене на справедливост. Авери на бившия гард на братя Галеви разказаха пред BNews, че ще отбележат рождения му ден - 23 юни, с ново шествие, с което ще покажат, че не са свели глава пред Темида и ще се борят до последно виновниците да бъдат наказани.

Рекорден април за Летище София

/КРОСС/ Ръст от цели 10,4% на обслужените пътници отчита Летище София за април 2014 г. Техният общ брой е 305 944 спрямо 277 207 за същия месец на предходната година.  Трафикът по международни редовни линии е нараснал с 11 %, като достига 289 282 пътници. С над 13 хиляди са се увеличили пътуващите с авиокомпания „България Ер", която запазва водещата си позиция. Възстановеният ранен сутрешен полет на Lufthansa за Франкфурт допринася за ръст на пътувалите с немската авиокомпания с над 4 хиляди пътници за месеца. С началото на лятното разписание редица превозвачи увеличиха предлагания капаците по маршрутите си до София, което незабавно рефлектира в скок на превозените от тях пътници. Полската авиокомпания LOT вече лети 11 пъти седмично и през този април с нея са пътували 50% повече пътници отколкото през април 2013 г. С 38% е нараснал броят на пътувалите с Qatar Airways, с 32% - този на израелският превозвач El Al. През изминалия месец с чартърни полети са обслужени общо 4000 туристи, с 1334 повече от предходната година. Това се дължи на Великденските празници, които през 2013 г. бяха в началото на май.По вътрешни линии се наблюдава спад от 6 % спрямо април 2013 г. - общо 11 929 пътници. Общият брой на излетелите и кацнали самолети на Летище София през април е 3 448 спрямо 3 364 през същия месец на 2013 г. (+2,5%)

Мариан Бачев с втора дъщеря

Актрисата Милена Видер - жената на Мариан Бачев, е родила момиченце. Това съобщи водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев в ефира на бТВ.
Това е второто дете на семейството. Името на бебето е Косара.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
7-годишната Александрина е първото им дете. Актрисата Милена Видер - жената на Мариан Бачев, е родила момиченце. Това съобщи водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев в ефира на бТВ. Това е второто дете на семейството. Името на бебето е Косара. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 7-годишната Александрина е първото им дете.

Пипнаха двама с кирки да разкопават античен град на Дунава

Двама души са задържани от полицията във Видин за незаконни археологически разкопки. Иманярите са хванати с кирки и лопати в античния град от времето на Римската империя Рациария.

Бисери от изпита: Левски е комуникатор, Вапцаров - отцеубиец

"Вапцаров убил баща си с мотика", Левски е комуникатор, Балканът вече е майка. Това са част от бисерите на кандидатстудентите в предварителните изпити по литература и история

Детските игри на открито осигуряват защита срещу рак по-късно в живота

Децата трябва да играят повече на открито в ранните си години, за да им се осигури защита срещу злокачествени заболявания по-късно в живота, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от мащабно проучване, частично финансирано от Световния фонд за изследване на рака.

Съпругата на Мариан Бачев роди, кръстиха Косара втората дъщеря на актьора

Актрисата Милена Видер - жената на Мариан Бачев, е родила момиченце. Това съобщи водещият на „Преди обед“ Александър Кадив в ефира на бТВ.
Това е второто дете на семейството. Името на бебето е Косара.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
7-годишната Александрина е първото им дете. Актрисата Милена Видер - жената на Мариан Бачев, е родила момиченце. Това съобщи водещият на „Преди обед“ Александър Кадив в ефира на бТВ. Това е второто дете на семейството. Името на бебето е Косара. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 7-годишната Александрина е първото им дете.

Пием средно по 11,4 литра алкохол на година

Българинът набляга на спиртните напитки и бирата, по-рядко си сипва вино


Експерти и представители на ЕРП-тата отиват в Брюксел

/КРОСС/ Български експерти и представители на трите електроразпределителни дружества ще разговарят в Брюксел със сътрудници на еврокомисаря Гюнтер Йотингер за тежкото състояние на българската енергетика. Намеренията, обявени предварително от българските представители, са да лансират идеята за стабилизиране на сектора чрез енергиен борд. Вчера изтече крайният срок, в който ЧЕЗ, EVN и ЕНЕРГО-ПРО трябваше да подадат становищата си по търговския им спор с Националната електрическа компания, заради който държавният енергиен регулатор откри процедура по отнемане на лицензите им. Решението за лицензите обаче няма да бъде взето тази седмица. ЕНЕРГО-ПРО отправи ново предложение към Националната електрическа компания за уреждане на спора, който застрашава лиценза на електроразпределителното дружество. От ЕНЕРГО-ПРО изразиха готовност да възстановят на НЕК прихванатите суми от сметките за зелена енергия, ако държавната компания признае финансовите си задължения, породени от непълното компенсиране на разходите за изкупуване по преференциални цени от юли 2012-а до август 2013-а година.  

Норвежка стана първата жена командваща "сини каски" на ООН

55-годишната Лунд се присъединява към норвежката армия през 1979 година

Черното злато поскъпва сериозно при нови санкции срещу Русия

  Евентуални нови санкции срещу Русия от страна на Запада, които биха засегнали нейната нефтена индустрия, неизбежно ще доведат до...

Артериалната хипертония може да се контролира

ДКЦ “Софиямед” ще отбележи Световния ден за борба с хипертонията - 17 май, с безплатни кардиологични консултации. Своя профилактичен скринингов преглед, включващ измерване на кръвно налягане и електрокардиограма, можете да направите при кардиолозите от “Софиямед” на 15 и 16 май от 9 ч до 16 ч след предварително записване на тел. ДКЦ “Софиямед” ще отбележи Световния ден за борба с хипертонията - 17 май, с безплатни кардиологични консултации. Своя профилактичен скринингов преглед, включващ измерване на кръвно налягане и електрокардиограма, можете да направите при кардиолозите от “Софиямед” на 15 и 16 май от 9 ч до 16 ч след предварително записване на тел.

Александър Симов: Вотът с №15 е вот за социалната политика

/КРОСС/ БСП е силата на здравия разум, защото нейната политика е насочена към хората. Само, когато тя е управлявала, е имало социална политика. Това каза кандидатът за член на ЕП от листата на Коалиция за България Александър Симов на среща с избиратели от пловдивския квартал "Прослав", където подкрепи подписката на жителите му с искане да се построи обществена чешма. Той напомни, че изборите на 25 май са изключително важни за бъдещето на България и Европа. "Във вътрешнополитически план вотът с №15 е сигурен вот, за да бъде продължена социалната политика на кабинета. Единствено гласът за БСП е сигурен глас, че ГЕРБ няма да се върне на власт, а Бойко Борисов ще си остане в Банкя, да си дочете „Винету", каза Симов. Кандидатът за евродепутат от листата на КБ подчерта, че промяната в България минава през промяна на дясното статукво в Брюксел, начело с безпринципния политик Барозу - защитник на банките и едрия капитал. „Десницата убива ЕС и ако не бъде спряна, евроскептицизмът ще надделее и след пет години идеята за Обединена Европа ще бъде мъртва", посочи Александър Симов. Той е убеден, че все още европейската мечта е възможна, ако на 25 май левицата получи мнозинство в ЕП. Да дадем отпор на десните сили, които замразиха Европа и България „На 25 май трябва да дадем отпор на десните сили, които замразиха Европа и България. Левицата единствена може да продължи битката срещу дясната разруха

Карлос Гон беше избран за президент на асоциацията на европейските автомобилни производители


Изпълнителен директор на "Рено" Карлос Гон беше избран за президент на Асоциация на автомобилните производители в Европа (АСЕА), пост който заемаше и през 2009 година. Изборът беше направен от борда на директорите на АСЕА.

Карлос Гон поема поста от Филип Варен, бивш председател на борда на директорите на PSA Peugeot Citroen. Промяната влиза в сила веднага.

"Г-н Гон ще ръководи ACEA през един много важен период на политически преход в Европа. Под неговото ръководство, АСЕА...

Илияна Йотова: Партията на европейските социалисти работи и за младежите у нас

/КРОСС/Именно Партията на европейските социалисти се е преборила за една от действащите вече и у нас политики за справяне с младежката безработица - програмата „Младежка гаранция". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова по време на посещението си в град Ямбол. „Ние няма да спрем с „Младежка гаранция". Европейските програми и европейските средства са с цел да подпомагат, но те не могат да заместят ефективната национална политика. Считам, че трябва да се започне с реформа на образователната система", подчерта кандидатът за евродепутат. Според нея не само младите хора искат да работят, но и собствениците на предприятия са готови да ги приемат. „Бизнесът също иска младите хора, за да може и да ги обучава, да останат на работа и да помагат предприятието да има печалба", обясни Йотова. По думите и чрез програмата „Младежка гаранция" се свързват работодатели с младежи, които усилено търсят работа и имат желание да изграждат кариера. Илияна Йотова поясни още, че програмата „Младежка гаранция" има и друга положителна страна. „В нея се предвижда определянето на личен консултант на всеки младеж, който 4 месеца търси и не може да си намери работа", каза още тя.  

Няколко района без вода днес във Варна

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че са възникнали множество аварии, поради които следните райони ще останат без вода: - част от кв."Възраждане" - от бл.46 до бл.52 - до 16 часа ; - част от кв.

Клоп и Гуардиола: Трудихме се здраво за място на финала, във футбола няма логика

Треньорите на Дортмунд и Байерн дадоха съвместно интервю преди сблъсъка в Берлин


АБВ: Защо единствено АБВ спазва Изборния кодекс?

/КРОСС/Коалиция АБВ е единствената политическа формация, регистрирана за предстоящите избори за Европейски парламент, която стриктно спазва всички разпоредби на Изборния кодекс. В чл. 171, ал. 3 и 4 от ИК е предвидено партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите да предоставят пред Сметната палата отчети в 5-дневен, съответно 7- дневен срок. Към момента АБВ в срок и съгласно нормативните изисквания подава своите отчети в Сметната палата. Нито една от другите партии, коалиции и инициативни комитети не прави това в предвидените срокове. Коалиция АБВ пита: Защо никой от другите политически субекти не изпълнява законовите разпоредби и не спазва законоустановените срокове? Защо парламентарно представените партии - БСП, ГЕРБ, ДПС и АТАКА приеха Изборния кодекс, а не го изпълняват? Това ли е национално отговорното поведение на тези партии - да приемат закони и да не ги изпълняват? В такъв случай какво ни гарантира, че партиите в парламента не нарушават и други закони и нормативни актове? Това коментира юристът Ангел Ризов, кандидат за член на ЕП от листата на АБВ

Цв. Томов: Наблюдателите едва ли ще се запознаят с промените в ИK

Движенията и партиите, които са регистрирали големи бройки наблюдатели за евроизборите, би трябвало да бъдат попитани какво ще правят с тях. Очевидно, след като ЦИК ги е регистрирала, това е станало според закона. Според мен обаче не е нужна такава голяма бройка за евровота.

Путин одобри "пътна карта" за Украйна

Владимир Путин е подкрепил "пътната карта" за уреждане на украинския конфликт, предложена от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Това съобщи самата организация след телефонен разговор на председателя й, Дидие Буркхалтер, и руския президент. С одобрението на Путин "пътната карта" вече има "позитивни отзиви" от основните дипломатически играчи, в това число Украйна, Европейския съюз и Съединените щати. Тя фокусира вниманието върху въздържането от насилие, разоръжаване, национален диалог и осигуряване на благоприятна среда за свободни и честни избори на 25-и май, се казва в съобщението. Като първа стъпка планът на ОССЕ предвижда назначаване на посредник в лицето на опитния германски дипломат Волфганг Ишингер, чиято основна задача ще бъде да събере представители на правителството и регионите на кръгла маса за решаване на разногласията. До президентските избори в края на месеца ОССЕ ще изпрати около хиляда наблюдатели в допълнение на тези, които следят събитията в горещите точки на украинския конфликт. Вчера бяха обявени резултатите от референдумите за независимост в Източна Украйна. Около 90 процента от гласувалите в Луганска и Донецка област са се обявили за самоуправление.

Moody's: Кризата в Източна Европа засяга 8 страни от ОНД

Референдумите в Украйна не доведоха до намаляване на политическото напрежение, коментираха експертите на агенцията


КЗК: ЕРП-тата изнудват интернет, кабелни и телефонни доставчици за достъп до мрежата

Процедурата по отнемане на лицензите им не е единствената грижа на трите ЕРП-та у нас. Днес Комсията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго Про" в злоупотреба с господств...

Влак и автобус се удариха в Македония, 36 пострадали

36 души са пострадали при инцидента край Щип, при който влак удари автобус с пътници, предаде македонската телевизия Телма. Инцидентът е станал тази сутрин, след като шофьорът на автобуса е решил да ...

Рио Фърдинанд се сбогува с Манчестър Юнайтед

Рио Фърдинанд приключи официално приключи кариерата си в Манчестър Юнайтед. Новината беше първо съобщена от "Дейли Мейл", а няколко часа по-късно беше потвърдена от 35-годишният футболист. Ф...

25% по-малко българи за 25 години

Демографската криза в България за последните 25 години е световен прецедент, констатира историкът Костадин Костадинов в новата си книга. Книгата на историка и директор на Регионалния исторически музей...

Унгария иска автономия за етническите унгарци в Украйна

Унгария ще иска автономия за етническите унгарци, живеещи извън нейните граници в Централна Европа, включително в Украйна, и ще защитава правата си в Европейския съюз, заяви унгарският министър-предсе...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване