16 партии подписаха антикорупционен договор преди евровота

Ангажират се гарантират прозрачност в предизборната кампания

Донецка и Луганска републики започнаха преговори за обединение

Самообявилите се Донецка и Луганска народни републики започнаха преговори за обединение, съобщи РИА Новости. След като в неделя в двете украински области бяха проведени референдуми за това дали жителите на областите подкрепят обявяването на независими републики. Резултатите показаха, че над 80% от жителите на областите подкрепят обявяването на независимост от Украйна. В понеделник съпредседателят на правителството на Донецката република Денис Пушилин обяви, че двете републики обмислят обединение. Преговорите за обединението на републиките вече са започнали, като решението ще бъде взето от ръководствата на Луганска и Донецка република. Донецк вече е изпратил и официално искане към Москва за присъединяване на републиката към Русия.

Кафе за избирателите на ДПС

/КРОСС/ Вакуумирани пакетчета с по 50 грама кафе за избирателите вкара ДПС в предизборната си кампания. Този артикул очевидно е препратка към прословутата среща на лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС на Лютви Местан в местно заведение, когато двамата пиха кафе и дадоха знак за нова политическа култура. Дни след това собственикът на кафенето прибави към името му още една дума и то вече се казва "Марая Толерантност". Тези дни по време на срещите си с активисти на ДПС хора от местната структура на партията вече черпят с пакетчета кафе. Опаковката е синя с атрибутите на предизборните плакати на партията. Най-горе е изписан слоганът "ДПС в Европа - Европа в България", по-надолу е призивът "Действай, съдействай, въздействай" и, разбира се, е указан номерът на бюлетината. Не липсва и предупреждението, че купуването и продаването на изборни гласове е престъпление, и се наказва от закона. Запалките, ключодържателите, химикалките и тефтерчетата са преценени вече като демоде за политическата агитация. ГЕРБ гастролира по селата в Източните Родопи с богат арсенал от рекламни материали, сред които са хит силиконовите гривни и бонбони "Лакта" и билкови лукчета в съответната агитираща опаковка. Логото на ЕНП и на Бойко-Борисовата партия са придружени от слогана "България няма време за губене". Както и на предния вот, за привличането на гласове са предвидени изобилни количества от тестета карти за игра.  

16 партии сключиха договор за честни избори

Само две от четирите парламентарно представени партии в родния парламент подписаха споразумението за честни избори на 25 май. Под документа подписите си положиха представители на ГЕРБ и Коалиция за България, но ДПС и Атака пропуснаха официалното подписване на антикорупционния договор в хотел Шератон.

Днес "Черно море Порт" излиза срещу "ЛУКойл Академик" във Варна

От 18 ч днес "Черно море Порт" излиза срещу "ЛУКойл Академик" в зала "Конгресна" в трети мач от 1/2-финалния плейоф след 2:0 победи за Правец. В другия полуфинал "Балкан" (Ботевград) води 2:0 победи на "Левски".

Графика на деня: Дяловото инвестиране в Централна Европа се съживява

Европа вече не е възприемана като икономика на „ръба на колапса“, твърди анализатор


36 души пострадаха в катастрофа край Щип

/КРОСС/ 36 души пострадаха в катастрофа между влак и автобус с пътници край Щип, предава македонската телевизия "Телма". Инцидентът е станал тази сутрин. Шофьорът на автобуса решил да премине през жп прелеза въпреки спуснатата бариера. 16 от пострадалите са били хоспитализирани в Щип, а 20 - във Велес. По думите на директора на болницата в Щип Александър Стояновски пострадалите са в стабилно състояние. Една жена е била закарана в Скопие заради сериозни наранявания.

Брадати известни дами "плъзнаха" из мрежата

Появи се нова и леко извратена мода, вдъхновена от брадатата Кончита Вурст, която спечели "Евровизия" 2014. Модата е именно да се публикуват снимки на известни дами с мустаци, бради и катинарчета. Някои от творците, създали колажите, толкова се вдъхновяват, че добавят и изключително обилно окосмяване в областта на фърдите и под мишниците. Появи се нова и леко извратена мода, вдъхновена от брадатата Кончита Вурст, която спечели "Евровизия" 2014. Модата е именно да се публикуват снимки на известни дами с мустаци, бради и катинарчета. Някои от творците, създали колажите, толкова се вдъхновяват, че добавят и изключително обилно окосмяване в областта на фърдите и под мишниците.

МВР-Пловдив със специални мерки за "Столипиново"

Полицията извади статистика за престъпленията в квартала


Доматите поскъпнали с 10,5%, краставиците и марулите поевтиняват

/КРОСС/Инфлация от 0.3% за април спрямо март тази година отчете Националният статистически институт (НСИ).  Инфлацията от началото на годината е минус 0.5%, а годишната инфлация за април тази година спрямо април 2013 година е минус 1.6%. През април тази година най-много са се увеличили цените на зелето - с 28.6%, доматите - с 10.5%, ябълките - със 7.8%, цитрусови и южни плодове - с 6.2%, на шоколада и шоколадовите изделия - с 1.8% и други. През месеца са паднали цените на краставиците - с 25.9%, листните зеленчуци - с 13.1%, захарта - с 4.3%, газираните напитки - с 2.1%, свинското месо - с 2.2% и други. От нехранителните стоки и услугите е регистрирано увеличение при облеклото и обувките - съответно с 4.6 и 9.2%, пътнически въздушен транспорт - с 18.5% и други. През разглеждания месец в групите на нехранителните стоки и услугите са намалели цените на централното газоснабдяване - с 3.5%, телевизионните приемници - с 2.7%, комплексни услуги за почивка и туристически пътувания - с 6.5%, хотелите - с 4.3%, и други. През април 2014 година при цените на лекарствата и на лекарските услуги е регистрирано увеличение с по 0.2%, а цените на стоматологичните услуги остават на равнището от март.

Синът на Янукович: Съвестта и честта не ми позволяват да остана в Партията на регионите

/КРОСС/ Виктор Янукович - младши, синът на отстранения от власт украински президент Виктор Янукович и народен депутат от Партията на регионите, реши да напусне редиците на „някогашната родна партия", съобщи Комсомолская правда. „Има такъв подходящ израз - никога не се лъже повече, отколкото по време на война и преди избори. Вие сте свидетели, скъпи приятели, колко лъжи и фалш се изсипаха върху нас от всички страни. Колко пагубни стъпки и изказвания са направени! Аз се изморих от тези лъжи. Аз взех единственото правилно решение - да напусна Партията на регионите", написа на страницата си във Facebook Виктор Янукович - младши.Той поясни също, че партията „е деградирала и се е превърнала в послушен инструмент в ръцете на палачите на своя собствен народ", неговата чест и съвест не му позволяват да остане в редиците на Партията на регионите. „Аз не искам и няма да бъда съучастник в геноцида срещу собствения ми народ и други престъпни действия, мълчаливо подкрепяни от останалите в партията", пише още синът на Виктор Янукович. Припомняме, че в края на февруари в Украйна настъпи смяна на властта. Върховната рада отстрани от длъжност президента Виктор Янукович, промени Конституцията на страната и възложи изпълнението на длъжността президент на държавата на Александър Турчинов. Новото украинско правителство бе сформирано на 27 февруари.  

БНБ одобри отчета за бюджета на Фонда за гарантиране на влоговете в банките

Управителният съвет на Българската народна банка на свое заседание днес одобри Отчета за изпълнението на бюджета за административните разходи на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за 2013 г., съобщиха от БНБ.

Русия осъди европейската политика на санкции

/КРОСС/ Русия осъди европейската политика на санкции и обяви, че нежеланието да се погледне обективно на процесите в Югоизточна Украйна е пречка за решаването на конфликта. Политиката на постоянно разширяване на санкциите срещу Русия е недостойна за ЕС, заяви руският заместник външен министър Сергей Рябков. Той сравни поредния черен списък с ограничения за руските чиновници с влак, който се движи по нанадолнището без машинист. Тези действия са безотговорни и нямат никаква връзка с действителността, посочва руският дипломат и упреква Брюксел, че вместо да се заеме с деескалация на кризата, разоръжаване на "Десния сектор" и да въздейства на властите в Киев да започнат диалог с регионите, ЕС води едностранчива политика. В декларация руското външно министерство призовава Брюксел да престане да вижда в една значителна част от украинското общество, което не признава новите власти в Киев, проруски сепаратисти и да проумее, че без признаване на същността на дълбокия вътрешен конфликт, неговото решаване ще бъде невъзможно. ЕС би трябвало да се отнесе с уважение към резултатите от референдумите в Донецка и Луганска област и да съдейства за реализирането на волята на местното население в условията на диалог между представителите на Киев и на Югоизточна Украйна, посочва още руското външно министерство.  

Застреляха видна жена политик в Испания

Изабел Караско, която е кмет на испанския град Леон и представител на управляващата Народна партия, е била показно разстреляна пред свидетели тази нощ. Караско, която била простреляна с няколко куршума, е починала на място. Убиецът й е жена, която е арестувана.

Вътрешни министри "стотици" пъти са блокирали подслушване на заподозрени

Вътрешните министри преди Цветан Цветанов стотици пъти са отказвали да разпоредят изпълнението на разрешени от съда специални разузнавателни средства (СРС). Това е свидетелствал пред съда във вторник бившият шеф на дирекцията за подслушванията в МВР (СДОТО) Цветан Иванов по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.   Показанията на Иванов са в услуга на Цветанов, който е подсъдим за блокиране изпълнението на шест СРС-та при разследването на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.   Бившият шеф на СДОТО Цветан Иванов е свидетел по това дело, но едновременно с това е обвиняем по друго дело, водено срещу вътрешния министър на ГЕРБ – за незаконното подслушване. Във вторник Иванов говори пред съда при закрити врата, защото показанията му са секретни. Те обаче бяха преразказани пред медиите от адвоката на Цветанов Менко Менков.   От преразказа се разбра, че предшествениците на Цветанов Георги Петканов (НДСВ) и Румен Петков (БСП, а в момента член на АБВ) "стотици" пъти не са позволявали да бъдат изпълнени разрешени от съда СРС-та. Прокуратурата счита това за престъпление и изправи на съд Цветан Цветанов за престъпления срещу правосъдието.   До този случай подписите на вътрешните министри върху съдебните разрешения за подслушване се смятаха за формалност. Сега става ясно, че е било практика МВР-шефовете масово да правят какво си искат със СРС-тата и реално да се намесват в разследванията на прокуратурата и следствието.   Извън разкритията за практиките в МВР за подслушването, Менко Менков обяви, че Цветан Цветанов държи делата срещу него да приключат възможно най-скоро. Той заяви, че няма значение дали присъдата ще бъде четена преди или след изборите.   Във вторник пред съда трябва да даде свидетелски показания и самият Орлин Тодоров. Заседанието бе отложено за 13.30 часа, защото по пътя от Велико Търново до София колата на Тодоров се счупила.   Цветан Цветанов обяснява отказа си да разпореди СРС-та с благородното желание да ограничи тяхната употреба. В същото време не е известно той да е отказвал изпълнението на други подслушвания, освен срещу Орлин Тодоров.   Пред съда бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев защити бившия си шеф и обясни, че по това дело нямало нужда да се използват СРС-та, тъй като нямало доказателства какво са правили разследващите преди да поискат подслушването.   Очаквайте подробности

Нощта, в която Гърция се размина на косъм от катастрофата

Как европейските лидери отговориха на рекета на Георгиос Папандреу за референдум за оставането в еврозоната

прочети повече

Нощта, в която Гърция на косъм се размина от катастрофата

Как европейските лидери отговориха на рекета на Георгиос Папандреу за референдум за оставането в еврозоната

прочети повече

Интернет се "задръсти" с брадати известни дами

Появи се нова и леко извратена мода, вдъхновена от брадатата Кончита Вурст, която спечели Появи се нова и леко извратена мода, вдъхновена от брадатата Кончита Вурст, която спечели "Евровизия" 2014. Модата е именно да се публикуват снимки на известни дами с мустаци, бради и катинарчета. Някои от творците, създали колажите, толкова се вдъхновяват, че добавят и изключително обилно окосмяване в областта на фърдите и под мишниците.

Бербатов гневен заради агитация за ДПС с лицето му

Футболистът заяви, че няма нищо общо с агитацията. Междувременно семейство разпозна видеото от сватбата си в предизборен клип на "Атака"

Чужденци се женят за българки, за да получат гражданство в Норвегия

Мъже от Бангладеш, Пакистан и Нигерия сключват фалшиви бракове срещу заплащане с българки и румънки, които пребивават в Норвегия достатъчно време, за да получат постоянно гражданство в Норвегия, съобщава „The Norway Post“.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSВ началото на 2014 година 19 граждани Мъже от Бангладеш, Пакистан и Нигерия сключват фалшиви бракове срещу заплащане с българки и румънки, които пребивават в Норвегия достатъчно време, за да получат постоянно гражданство в Норвегия, съобщава „The Norway Post“.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSВ началото на 2014 година 19 граждани

Бербатов в реклама на ДПС

Семейство разпозна видеото от сватбата си в предизборен клип на "Атака"

"Атака" използвали видео от сватба без разрешение

Даниел и Антоанела Беловарски, които са разпознали видео от сватбата си в предизборен клип на националистите

Затрупани хора под срутила се сграда в украинския град Николаев (видео)

Няколко етажа от жилищна сграда в украинския град Николаев се срутиха след взрив в понеделник. Изпод руините се чуват писъци на затрупани хора, съобщиха украинските медии. Човешките викове са били чути, след като на мястото на взрива е въведен режим „тишина“, обясни изпълняващият длъжността кмет на Николаев Юрий Гранатуров. По думите на Гранатуров взривът, разрушил три етажа от жилищния блок, най-вероятно е причинен от изтичане на газ. Версията за терористичен акт със сигурност не е вярна. По-вероятната причина е изтичане на битова газ, посочи Гранатуров. Един човек е загинал и петима са били ранени при експлозията. На мястото на експлозията работят спасителни екипи. Събрали са се и хора, очакващи информация за свои близки. Засега не е ясно колко хора са били затрупани и колко от тях са оцелели.  Взрива е унищожил 18 апартамента. 29 семейства са настанени в хотели.

Чужденци сключват фалшиви бракове с българки, за да получат гражданство в Норвегия

Мъже от Бангладеш, Пакистан и Нигерия сключват фалшиви бракове срещу заплащане с българки и румънки, които пребивават в Норвегия достатъчно време, за да получат постоянно гражданство в Норвегия, съобщава „The Norway Post“.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В началото на 2014 година 19 граждани Мъже от Бангладеш, Пакистан и Нигерия сключват фалшиви бракове срещу заплащане с българки и румънки, които пребивават в Норвегия достатъчно време, за да получат постоянно гражданство в Норвегия, съобщава „The Norway Post“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В началото на 2014 година 19 граждани

Наришкин: Киев ще отговаря не само пред съда на историята

/КРОСС/ Председателят на руската Дума Сергей Наришкин подчерта, че така наречените киевски власти не се вслушват нито в своите граждани, нито в призоваванията на Русия да възстановят мира в страната. Подобно поведение се обяснява с това, че „те разбират, че за вече извършените престъпления трябва да отговарят пред съда, при това не само пред съда на историята", убеден е Наришкин. Той напомни, че преди два дни в Донецка и Луганска област в Украйна се проведоха референдуми. „Политици и експерти от различни държави оценяват по различен начин правните и политически последствия. Но едно е ясно - това е изразът на стремежа на хората да защитят гражданските си права, да защитят безопасността на своите семейства, роднини и близки. Затова хората, населението в Югоизточна Украйна, правят това по демократичен път", заяви Наришкин пред журналисти. Той подчерта също, че така наречените киевски власти не зачитат нито своите граждани, нито призоваването на Русия да възстанови мира в страната. „Те пренебрегват и женевските договорености, и вече открито се договарят с националистите, като им помагат в извършването на още нови престъпления", отбеляза председателят на руската Дума. „Защо се държат така властите в Киев? Една от причините е, че те разбират, че за извършените от тях престъпления трябва да отговарят пред съда, при това не само пред съда на историята

Опасност от градушки

/КРОСС/ Градушка с размерите на грахово зърно е паднала тази нощ в пазарджишките села Гелеменово и Щърково, съобщават от полигона за борба с градушките. Стихията е нанесла поражения върху земеделската продукция. В момента се извършват обходи на селата, за да се уточнят размерите на щетите. Времето до обяд днес ще бъде тихо и с разкъсана облачност, съобщават от Националния институт за метеорология и хидрология към БАН. До ранния следобед над цялата страна ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, по Черноморието - 16-19 градуса. В следобедните часове над Западна България ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност. Валежите ще бъдат придружени от гръмотевични бури. Отново има опасност от градушки. Над планините също ще настъпи захлаждане, а в следобедните часове ще превали.  

Германският външен министър пристигна в Украйна в пореден опит за разрешаване на кризата


Германският външен министър Франк Валтер-Щайнмайер пристигна днес в Киев в пореден опит на Запада да помогне за дипломатическо разрешаване на кризата в Украйна, съобщи Би Би Си.

Неговият говорител Мартин Шефер обясни по-рано, че днешната визита цели да подкрепи национална кръгла маса под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Вчера от ОССЕ обявиха, че тяхната "пътна карта" за излизане от настоящата ситуация е получила подкрепа от всички свързани страни –...

Осъдиха бивш премиер на Израел на 6 г. затвор

Бившият министър-председател на Израел Ехуд Олмерт беше осъден на 6 години затвор за вземане на подкупи в дело за корупция

„Еврофутбол": Лудогорец ще вземе Купата на България

/КРОСС/ Коефициентите на „Еврофутбол" за двата най-очаквани финала от идните дни създадоха две новини: Лудогорец ще вземе Купата на България, а Бенфика Лисабон ще вдигне трофея на Лига Европа. Ботев Пловдив посреща символично разградчани на стадион „Лазур" в Бургас като аутсайдер със ставка от 4.40 срещу 1.80 за „орлите" и 3.60 за равенство. Букмейкърската къща предлага общо 59 вида залози за сблъсъка, който ще се играе на 15.05.2014 г. от 19:15 ч., най-атрактивните от които: Сбор голове (0-1,2-3,4-5,6+) - вероятността за 2-3 гола е най-голяма с коефициент 1.65; Точен резултат ПП/КИ - 0-0/0-0 в редовното време е най-възможен с 9.70; Продължения с гол: няма да има гол с 1.10 и други. В Торино на 14.05.2014 г. ще се разиграе другата „драма" на футболния терен - финалът на Лига Европа между Севиля и Бенфика Лисабон. Момчетата на Рамон Санчес Писхуан ще паднат от португалците, според ставките от 3.20 за испанците срещу 2.35 за тима от Лисабон и 3.30 за „Х". Общо 62 вида залози предлага „Еврофутбол" за мача, някои от които: Сбор голове (точен брой) - ще паднат два гола, сочи коефициентът от 2.95; Минута на първия гол - първите десет минути ще са критични за единия от двата отбора с 4.00; Първи гол/Краен изход - 1ви гол-гост/КИ-2 с 2.05 и други

Спадът на цените прекъсна през април, инфлацията е 0.3%


След три поредни месеца дефлация индексът на потребителските цени се върна към положителни стойности през април, когато Националния статистически институт отчита инфлация от 0.3%

Инфлацията от началото на годината (април  2014 г. спрямо декември 2013 г.) е минус 0.5%, а годишната инфлация за април 2014 г. спрямо април 2013 г. е минус 1.6%.
 

Спрямо март най-много са поскъпнали облеклото  - с 4.6%, обувките - с 9.2%, с 0.4% са се вдигнали цените на храните и...

Съдят Porsche за смъртта на Пол Уокър

Според вдовицата на шофьора колата има конструктивни недостатъци


Кунева: „Южен поток“ е шокиращ лобистки скандал

Аз много държа на единството на РБ и държа да кажа не кой е най-добър в листата, а че всички са добри в нея, подчерта лидерът на ДБГ

Емил Костадинов: Това с акциите не решава проблемите на ЦСКА

"В момента се правят невъзможни неща, за да бъде стабилизиран ЦСКА, но за мен това с продажбата на акции не е решение. То ще реши проблемите за 1-2 месеца, а после? Мен като фен ме вълнува бъдеще...

И делото срещу Цветанов бе отложено

След като вчера делото срещу бившия премиер Сергей Станишев за загуба на секретни документи за пореден път бе отложено, днес същото се случи и с процеса срещу шефа на МВР по времето на кабинета &b...

55 млн. долара за купуване на гласове в Индия

Властите в Индия са конфискували рекордните 55 млн. долара в брой, както и огромно количество алкохол и незаконни наркотици, предназначени за купуване на гласове за състоялите се в страната избори,...

Саудитска Арабия ще поставя микрочипове на камили, за да следи разпространението на БИРС

Министерството на земеделието на Саудитска Арабия планира поставянето на електронни микрочипове на камили, за да следи разпространението на коронавируса БИРС (Близкоизточен респираторен синдром) зарад...

Турция няма намерение да плаща компенсации на Кипър

Турция не възнамерява да изплаща компенсации на Кипър, пише Hurriyet Daily News. На 12 май Европейският съд за права на човека (ЕСПЧ) обяви Турция за виновна в нарушаване на споразуменията за човешки...

Перуджа пробва да разведе Казийски и Стойчев

Българската волейболна звезда Матей Казийски се връща в Италия и ще играе за Сър сейфти (Перуджа), похвали се във Фейсбук един от директорите на клуба Маурицио Сенси. Италианският клуб започна агресив...

Ето с кои Испания ще защитава световната си титла

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске обяви имената в разширения списък за световното първенство в Бразилия. Сред повиканите 30 играчи фигурира името на нападателя на Челси Фернандо Торес, но лип...

Полулош - Смайващи приключения, чародейства, дръзка борба за оцеляване

Смайващи приключения, чародейства, дръзка борба за оцеляване и покълнали чувства тъкат нишката на съзряването на едно необикновено момче. Най-силният литературен дебют за 2014! 47 езика, 2 рек...

Зет направи чешма в памет на тъщата

Родопите са уникална планина и за пореден път хората, населяващия го доказаха.
С безброй чешми за хаир се слави ардинският край. Там често може да чуете хората да казват, че ако не си изградил чешма, все едно не си живял. Повечето от чешмите са направени в памет на починал близък човек. Преди няколко месеца изселникът Назим Юзлер също решава да Родопите са уникална планина и за пореден път хората, населяващия го доказаха. С безброй чешми за хаир се слави ардинският край. Там често може да чуете хората да казват, че ако не си изградил чешма, все едно не си живял. Повечето от чешмите са направени в памет на починал близък човек. Преди няколко месеца изселникът Назим Юзлер също решава да

Зет направи чешма в памет на тъщата в Родопите


Родопите са уникална планина и за пореден път хората, населяващия го доказаха.
С безброй чешми за хаир се слави ардинският край. Там често може да чуете хората да казват, че ако не си изградил чешма, все едно не си живял. Повечето от чешмите са направени в памет на починал близък човек. Преди няколко месеца изселникът Назим Юзлер също решава да Родопите са уникална планина и за пореден път хората, населяващия го доказаха. С безброй чешми за хаир се слави ардинският край. Там често може да чуете хората да казват, че ако не си изградил чешма, все едно не си живял. Повечето от чешмите са направени в памет на починал близък човек. Преди няколко месеца изселникът Назим Юзлер също решава да

Градина 2 в 1


Детска градина във Виетнам работи едновременно като образователен център и селскостопански обект, съобщи architectureanddesign.com.

Проектът е на архитектурното студио Vo Trong Nghia Architects, а целта е 500-те деца, които се обучават там, да получат нагледни уроци по устойчиво развитие и сами да отглеждат храната си.

Сградата в Донг Най е с необичайна заплетена форма, напомняща възел, и върху покрива й се намират истински градини, в които растенията се отглеждат...

ГЕРБ и РБ се консултират по енергийната политика

/КРОСС/ Реформаторите поканиха ГЕРБ да започват консултации по енергийната политика на България. На срещата утре, която започва в 9.30ч., в централата на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, ще присъстват Радан Кънев, членовете на ръководството на блока, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и членове на ръководството на партията.    

Международен театрален фестивал „Варненско лято” празнува световната година на Шекспир

Тази година целият свят отбелязва 450 години от рождението и 400 години от смъртта на един от най-големите автори в световната литература – английския ренесансов поет и драматург Уилям Шекспир. Лондонският Шекспиров театър „Глобус” – наследник на историческия театър, построен от самата актьорска компания на барда през 1599 г.

Александър Вучич стартира икономическите реформи в Сърбия


Сърбия планира тази седмица да приеме мерки, които да съживят икономиката и да намалят безработицата, съобщи "Ройтерс". Сред планираните действия са субсидии за корпоративни заеми и данъчни облекчения при наемане на нови работници.

Анализатори предупредиха, че без увеличаване на спестяването и евентуално намаления на пенсиите новите мерки ще увеличат бюджетния дефицит на страната, който дори в момента е 7.1% от БВП.

Премиерът Вучич се срещна с представители на големите...

Облекчения в Агенцията по вписванията спестяват милиони на граждани и бизнес

Анализират европейските практики по подготвяния Закон за частния фалит

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване