Варненските медици се вливат в националния протест на съсловието

С протестни лентички на реверите си варненските лекари ще излязат пред болничните заведения в града. Демонстрацията е насрочена за 15 май, четвъртък, между 12 и 13:30 часа. Членовете на регионалната колегия във Варна ще подкрепят колегите си от страната и Европа по повод Международния ден на недоволството на хората с бели престилки.

Хванаха двама посредници при телефонни измами

След извършена телефонна измама двама са задържани в полицейското управление в Кърджали. Около 13 часа вчера 82-годишна от областния център предала 1200 лв. на непознат мъж в близост до жилището си, след като й било съобщено, че сестра й е катастрофирала и са необходими средства за лечение. Няколко часа по-късно се прибрал синът на потърпевшата и т След извършена телефонна измама двама са задържани в полицейското управление в Кърджали. Около 13 часа вчера 82-годишна от областния център предала 1200 лв. на непознат мъж в близост до жилището си, след като й било съобщено, че сестра й е катастрофирала и са необходими средства за лечение. Няколко часа по-късно се прибрал синът на потърпевшата и т

Ексченгето Менашки, който уби хубавата Мария, иска по-малка присъда

Делото срещу ексченгето Михаил Менашки, който наръга 7 пъти с 22-сантиметров нож Мария Златанова на 3 септември 2012 г. в Слънчев бряг пред хотел „Гларус”, се гледа отново в Бургаския апелативен съд. Процесът бе върнат от ВКС за ново разглеждане с указания да се извърши задълбочен анализ на исканията и аргументите на страните. Делото срещу ексченгето Михаил Менашки, който наръга 7 пъти с 22-сантиметров нож Мария Златанова на 3 септември 2012 г. в Слънчев бряг пред хотел „Гларус”, се гледа отново в Бургаския апелативен съд. Процесът бе върнат от ВКС за ново разглеждане с указания да се извърши задълбочен анализ на исканията и аргументите на страните.

Русия спира работата на МКС и GPS на територията си

Информацията бе потвърдена лично от вицепремиера на федерацията Дмитрий Рогозин, който даде извънредна пресконференция. „Разчели сме, че МКС ни е нужна до 2020-а година. След това ще отклоним средствата за работа по нея към по-перспективни космически проекти”.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Мъж умря в центъра на Варна

45-годишен мъж бе открит мъртъв на метри от платното на главния булевард 45-годишен мъж бе открит мъртъв на метри от платното на главния булевард "Девня" във Варна. Сигналът за починалия е подаден около 11 часа. Тялото е намерено встрани от пътя, в затревената площ, малко след бензиностанция "Шел" в посока към село Езерово. "Няма улики за престъпление. Мъжът е имал документи за самоличност и е установен",

Менашки, който уби 30-годишната Мария, осъзнал грешката си

Искрено съжалявам за случилото се, осъзнах грешката си, заяви днес в Бургаския апелативен съд бившият полицай Михаил Менашки. Той помоли за по-лека присъдата, за да покаже, че се е променил.
Преди това прокурорът настоя да бъде потвърдена присъдата на Окръжен съд - Бургас. Според него възраженията на подсъдимия и неговите защитници, Искрено съжалявам за случилото се, осъзнах грешката си, заяви днес в Бургаския апелативен съд бившият полицай Михаил Менашки. Той помоли за по-лека присъдата, за да покаже, че се е променил. Преди това прокурорът настоя да бъде потвърдена присъдата на Окръжен съд - Бургас. Според него възраженията на подсъдимия и неговите защитници,

Молдова се готви да подпише договора за асоцииране с ЕС

Президентът Тимофти намекна, че няма да се огъне под руския натиск

Видео: Датският парламент свали предизборна анимация заради секс-сцени и насилие


Датският парламент свали от страниците си скандално анимационно видео, чиято цел беше да привлече младите датчани да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент, след вълна от критики. Парламентът качи видеото в канала си в YouTube и Facebook, но само ден по-късно го свали заради прекомерното насилие и сексистки сцени в него.

Главна роля в кратката анимация има супергероят Воутмен (от англ. Voteman - гласуващ човек - бел. ред.), който, воден от делфини, се бори срещу...

Мария Илиева свали 12 кила с моркови

Мария Илиева винаги е била сред най-желаните дами у нас, но как го постига. Само за месец певицата свали 12 кг, като залага на хранене с моркови.

Русия спира GPS-ите на територията си

От 1 юни се прекратява работата на станциите на американската система за спътникова навигация GPS на територията на Русия. Това съобщи вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин, цитиран от Интерфакс.

По думите му, до мярката може да се стигне, ако Русия не се договори с Вашингтон за разполагането на свои наземни станции на системата От 1 юни се прекратява работата на станциите на американската система за спътникова навигация GPS на територията на Русия. Това съобщи вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин, цитиран от Интерфакс. По думите му, до мярката може да се стигне, ако Русия не се договори с Вашингтон за разполагането на свои наземни станции на системата

Трудовите злополуки се увеличават през почивните дни, констатира инспекцията по труда


Две трети от инцидентите на работното място се случват по време на извънредния труд през уикендите. Това отбелязват от Главна инспекция по труда. Освен увеличение на трудовите злополуки през почивните дни, изследването на инспекцията сочи, че жените издържат по-дълго на допълнителна работа. 

За да намалят злополуките, трудовите инспектори са разработили проект, с който бизнесът сам да оценява и предотвратява риска за работещите във фирмата. 

България ще осигури на...

Първанова подписа Харта за цифровите права

София /КРОСС/ Д-р Антония Първанова подписа Хартата за цифровите права и се присъедини към кампанията, която насърчава прозрачността, достъпа до документи и възможността гражданите да участват в законодателния процес в ЕС. Подписалите хартата се задължават да защитават неограничения достъп до интернет и онлайн услуги, да стимулират прилагането на свободен софтуер, да не подкрепят неконтролирани мерки за наблюдение и др. Ето и текста на хартата: ХАРТА Ще се противопоставям на мeрки, премахващи възможността да бъдат вземани решения по въпроси, които засягат основните права на европейските граждани от съдебната власт или демократично избрани политици, включително, но не ограничаващи се до всяка от точките по-долу. 1. Ще насърчавам прозрачността, достъпа до документи и гражданското участиеЩе подкрепям предложения, които целят да увеличат до максимум прозрачността и да дадат възможност на гражданите да участват в законодателния процес на ЕС чрез по-добър достъп до документи (включително консултации) на всички европейски езици. Ще подкрепям мерки, които насърчават предоставянето на правителствени данни на гражданите, както и използването на отворени формати и отворени стандарти в управлението.2. Ще подкрепям защитата на личните данни и законодателството за неприкосновеността на личния живот 3. Ще защитавам неограничения достъп до Интернет и онлайн услуги4 . Ще насърчавам актуализацията на законодателството за авторското право5

САЩ подслушвали целия свят с "бръмбари" в рутери и сървъри

Американската Агенция за национална сигурност (АНС) тайно е инсталирала подслушвателни устройства в рутери, които са произвеждани в САЩ. Повечето от тези устройства са били предназначени за износ, съобщава вестник "Гардиън", като се позовава на Глен Грийнуолд, който първи започна да публикува изобличенията на "беглеца" Едуард Сноудън за глобалното следене.

Русия спира GPS-ите

От 1 юни се прекратява работата на станциите на американската система за спътникова навигация GPS на територията на Русия. Това съобщи вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин, цитиран от Интерфакс.

По думите му, до мярката може да се стигне, ако Русия не се договори с Вашингтон за разполагането на свои наземни станции на системата От 1 юни се прекратява работата на станциите на американската система за спътникова навигация GPS на територията на Русия. Това съобщи вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин, цитиран от Интерфакс. По думите му, до мярката може да се стигне, ако Русия не се договори с Вашингтон за разполагането на свои наземни станции на системата

"Трейс" ще строи пътен възел "Българово" с 1.6 млн. лв. от бюджета


Компанията "Трейс Груп Холд" ще строи пътния възел "Българово" в Бургаско, който ще извежда трафика от магистрала "Тракия" направо към Слънчев бряг, избягвайки Бургас. 

Днес беше подписан договорът за изпълнението на строително-монтажните работи, които ще бъдат финансирани с 1.65 млн. лв. от държавния бюджет, съобщи пресцентърът на агенция "Пътна инфраструктура".  

С изграждането на пътния възел при км 352-ри ще се облекчи движението по магистралата "Тракия" към Бургас и...

Стартира първият етап на класацията „Любимите марки"

София /КРОСС/ От днес всеки потребител може да посочи своята любима марка в шестото издание на класацията „Любимите марки" . От 12 до 26 май на интернет адрес www.mylovemarks.eu ще протече първият етап, по време на който потребителите могат да избират предпочитаната от тях марка от падащо меню на 34 категории. Гласуването се извършва след предварителна регистрация. Класацията се провежда в три етапа. В подбраните 34 категории всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка сред предварително селектираните. Критерият, по който ще се излъчат марките в отделните категории, ще бъде броят на подадените гласове. Първият етап стартира днес и ще продължи до 26 май. Този етап цели да отсее Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли. В следващия кръг продължават онези 6 марки в категория, събрали най-много потребителски гласове. За разлика от други класации, „Любимите марки" не разчита на жури при номинациите - те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „Любимите марки" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга. Втори етап ще се проведе от 2 юни до 9 юни, като в този период потребителите гласуват за една от 6-те продължили марки в различните категории. Целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл ще продължат в трети последен кръг на класацията

Ползата от червеното вино била преувеличена

Ресвератролът най-вероятно не влияе на сърцето, смятат американски учени


Веселин Вучков: Новият закон за МВР е ненужен, опасен, грубо смесва политически и професионални действия


Внесеният в края на ноември проект за нов закон за МВР беше почти изцяло приет за два дни миналата седмица без съществени дебати. В него не са включени много нови разпоредби, а основната критика е, че има текстове, които са буквално преписани. Неясно беше защо управляващите се разбързаха преди изборите с проекта, като преди време лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че законът трябва да бъде приет преди 15 май. Това вероятно няма да стане, защото депутатите излязоха във ваканция до изборите....

Кървави сражения в Славянск и Краматорск, Киев разследва трагедията в Одеса

Общо 60 станаха жертвите на територията на град Славянск и при село Октябърское, на 20 километра от Краматорск след сблъсъци между украинските специални части и проруските сепаратисти. По думите на п...

Денислав Коцев: Не мечтаем за титла, а да победим следващия мач

Доволен от играта и победата на "Черно море" треньорът Денислав Коцев оправда допуснатите грешки на мача щом целта е постигната. "Моряците" биха с 85:69 "Лукойл Академик"...

Румънски министър: Рогозин прелетя незаконно над България, лъгал е, че не е на самолета

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, на когото ЕС наложи санкции, прелетял в петък, 9 май, над България и Румъния "неправомерно", заяви румънският външен министър Титус Корлъцян пред румън...

Сашо Везенков: Играхме все едно за първи път сме на терена

"Черно море" ни надиграха, призна старши треньорът на "Лукойл Академик" Сашо Везенков, слез загубата с 69:85 в третия мач от полуфиналния плейоф в националната баскетболна лига във...

Липсата на сън увеличава риска от рак, сърдечни болести и диабет

Хората, които не получават достатъчно сън, са изложени на по-голям риск от развитие на сериозни здравословни болести като рак, сърдечно-съдови проблеми и диабет.

Напредък в преговорите за изграждане на седми блок в „Козлодуй”

По време на срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с президента и главен изпълнителен директор на Westinghouse Дани Родерик днес в Министерския съвет беше отчетен напредък в преговорите относно възможността за изграждане на седми блок в АЕЦ „Козлодуй“ с ядрен реактор с вода под налягане, използвайки технологията AP1000.

В рамките на разговора, в който участва и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, беше обсъден ходът на работата по определяне и уточняване на параметрите на потенциалния проект.

През декември 2013г. Министерският съвет упълномощи министърa на икономиката и енергетиката да разреши на „Български енергиен холдинг” ЕАД да сключи споразумение за стартиране на предварителна работа по съгласуване на параметрите на потенциален проект за изграждане на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Министър Стойнев изтъкна желанието проектът да се реализира при възможно най-добрите за България условия. Предстоят още дискусии на експертно ниво.

Г-н Родерик подчерта, че е важно да бъдат осигурени висока технология и цикълът на експлоатация, така че България да бъде модел за ядрена технология. Той отбеляза, че има над 100 български компании, които са изразили интерес към участие в проекта.

По време на срещата беше акцентирано върху необходимостта да се спазва подхода на прозрачност и откритост.

 

 

Европейският съюз отпуска 355 млн. евро на Украйна

Европейският съюз гарантира помощ от 355 млн. евро за Украйна, след като двете страни сключиха официално споразумение в Брюксел днес, съобщи БТА. По...

Депутат: Русия да се откаже от „Евровизия”

/КРОСС/ Депутатът от руската Държавна дума Валерий Рашкин предложи да бъде създадена алтернатива на песенния конкурс „Евровизия". „Последната „Евровизия" преля чашата на търпението. Още през тази година трябва да излезем от конкурса. Не трябва повече да се търпи това безкрайно безумие", каза депутатът-комунист и допълни, че годишно Русия харчи 40 млн. евро, за да участва в песенния конкурс. По думите на Рашкин, като алтернатива страната му може да създаде конкурса "Гласът на Евразия". „Провеждаме такива мащабни мероприятия на международно ниво като Олимпийските игри и подобен конкурс не е толкова сложно да се организира. Мисля, че всички държави в Евразия , както и много други, ще ни подкрепят", добави той.

Кандидатите за евродепутати Ева Паунова и Пламен Борисов разговаряха с жителите на Перник

Кандидатите за евродепутати Ева Паунова и Пламен Борисов разговаряха с жителите на Перник на открита приемна в центъра на града. Двамата отговориха на въпросите на хората, свързани с предстоящия вот и призоваха всеки от тях да бъде активен и да гласува на 25 май. „Ние сме познатите лица в Брюксел. Нашите думи тежат и това се знае . За да бъде успешен пътя на България, страната ни трябва да има правилния отбор в Брюксел. Нека не оставяме бъдещето си на случайността, а да бъде отговорни и да гласуваме“-заяви Ева Паунова. Тя допълни, че Европа е единствения съюз, чрез който запазваме идентичността си . От своя страна Пламен Борисов подчерта, че ПП ГЕРБ разчита на активните граждани и на хората, които осъзнават, че страната ни трябва да има дясно управление, за да се развива в правилна посока. „ГЕРБ показа, че може да работи упорито за решаването на проблемите на страната. Ние не сме партия на думите, а на действията. Единствено ГЕРБ може да гарантира компетентно отговорно представителство в Европейския парламент “, изтъкна Пламен Борисов.

След ареста на заместника: Общинари ще свалят кмета на Плевен

Кметът е загубил почва под краката си и е безпрецедентен пример за вот на недоверие към местната власт в най-новата история на града, коментираха местните общинари. Кметът на Плевен Димитър Стойков временно не е на поста си, защото изненадващо си взе отпуск след ареста на заместника му Алексей Зелов. Зелов бе задържан при получаване на рушвет от 4000 лв. в кабинета му в общината.

НАСА: Нивото на световния океан ще се повиши с 4,5 метра

Учени от НАСА, заедно с колегите си от Университета на Калифорния, подготвиха доклад, който показва, че топенето на ледниците в западната част на Антарктика може да доведе до покачване нивото на световния океан. По думите им в следващите 100 години този необратим процес може да повиши нивото с 15 фута (4,5 метра). Всичко това се дължи на озоновата дупка над Антарктида и глобалното затопляне. Авторите на доклада посочват, че това е довело до промяна в антарктическите ветрове и повишаване на температурата на водата.
Изследването им  е проведено в продължение на 40 години. Учените получават данни от самолети, сателити и от прякото изследване на динамиката на топенето на ледниците. Те са стигнали до заключението, че процесът на топене вече е започнал, той е необратима и ще се случва в рамките на няколко века. Оказва се обаче, че ледниците се топят много по-бързо, отколкото се е очаквало, и те ще бъдат основен източник на повишаване нивата на водата в следващите десетилетия. Учените отбелязват, че в момента сме свидетели на началния етап на топене, пише КРОСС

Ева Паунова и Пламен Борисов посетиха Музея по минно дело в Перник

Кандидатите за евродепутати Ева Паунова и Пламен Борисов посетиха Музея по минно дело в гр. Перник. Подземният минен музей е уникален и единствен в България и на Балканския полуостров. В него кандидатите за евродепутати успяха да се запознаят с някои от най важните моменти в развитието на миньорския град. „Възхищавам се на хората, които въпреки, че са избрали професия, която не им позволява да се наслаждават на дневната и слънчева светлина, но въпреки това в душите им е светло“, каза Ева Паунова. Пламен Борисов изрази задоволство, че с усилията на ПП ГЕРБ Минния музей вече е част от 100 –те Национални исторически обекта. „По инициатива на МГЕРБ-Перник беше събрана подписка, в която се настояваше Музеят да бъде включен в списъка. Това е уникално място, което разказва история”, подчерта Пламен Борисов. В края на разходката си Ева Паунова и Пламен Борисов имаха уникалната възможност да се докоснат до до “дървото на щастието” – вкаменено дърво на повече от 5 милиона години.

Нови атракции и експозиции в Нощта на музеите

С нови експозиции и различни атракции пространствата за изкуство ще обогатят тазгодишното издание на инициативата в нощта на 17 май срещу 18 май

Три варненски села остават без ток утре

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 14 май - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:30 ч. - с.Цонево - централната, източната и северната част - от 09:00 ч.

Eва Паунова и Пламен Борисов се срещнаха с членовете на два пенсионерски клуба в Перник

Кандидатите За евродепутати От ПП Герб Ева Паунова И Пламен Борисов бяха специални гости език откриването език пенсионерски Клуб В пернишкото село Люлин. Двамата кандидати за евродепутатаи бяха поканени лично от кмета на селото Евгени Евгениев, за да вземат участие в официалната церемония по учредяването на клуба. Заедно с Паунова и Борисов гости на събитието бяха областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска и общинският съветник Владислав Караилиев. "Възхищавам се на вашия опит, на това което сте постигнали и това, което продължавате да постигате. Заедно трябва да продължим да работим и да развиваме България."- Обърна се към членовете на клуба Ева Паунова. Всички възрастни хора получиха подаръци, а те от своя страна зарадваха гостите си с много песни и танци и ги заредиха с добро настроение. Кандидатите за евродепутати бяха изпратени с пожелания за успех на предстоящите избори на 25 май. По-късно Ева Паунова и Пламен Борисов се срещнаха и с членовете на пенсионерски клуб в пернишкия квартал Тева. Там те представиха приоритетите в работата си като членове на Европейския парламент и отговориха на въпросите, които им бяха зададени. Според пенсионерите най-проблемните теми в България са свързани с ниските доходи и желанието на младите хора да търсят препитание в чужбина. "Ние искаме да работим за хората. Целта ни е да създадем по-добри условия за живот в нашата страна, за да можем да задържим тук младите хора. Искаме те да могат да развиват потенциала си тук в България ", заяви Ева Паунова. Пламен Борисов също поздрави възрастните хора и им благодари за любезната покана. "Всички членове са Наши Приятели От Много ГОДИНИ. Ние сме чести гости на техните празненства и няма да крия искреното си възхищение към тях. Пожелавам им да бъдат все така дейни и с активна гражданска позиция, която да служи за пример на по-младите ", каза Борисов.

Двама души загинаха при сблъсък на три камиона на Петолъчката

Двама души загинаха във вторник при тежка катастрофа при Петолъчката край Сливен. Инцидентът се е случил, след като лек автомобил е предприел внезапно завой надясно към черен път в близост до кръстовището. Зад него се е движел камион, чийто шофьор очевидно е останал изненадан от решението на водача на лекия автомобил.   За да не го удари отзад, камионът е свил вляво към насрещната лента. Това е довело до фатален челен удар с движещия се там камион. В тях се е ударил и трети камион.   Шофьорите на двата челно ударили се камиона са загинали на място, а превозните средства са се възпламенили. Шофьорът на третия камион е оцелял, самият камион е силно пострадал, а лекият автомобил се е отървал без повреди.   Пътят от кръстовище "Петолъчка" за Котел и Омуртаг временно е затворен. Движението ще бъде пренасочено по обходни маршрути.

Ямболии плащат синята зона и със SMS

Ямбол /КРОСС/ Паркиране чрез SMS самотаксуване е въведено в Ямбол. Клиентите на българските мобилни оператори могат да паркират на улици, площади и паркинги с въведен режим за почасово платено паркиране, като изпратят кратко текстово съобщение (SMS) на номер 1346 със съдържание- държавния контролен номер на автомобила.Сигналът за паркиране чрез SMS се подава веднага след паркиране на автомобила върху паркомястото в „Синя зона", без да се напуска автомобила.Цената на услугата „паркиране чрез SMS" за 1 час е 1 лев с ДДС като стойността на SMS-а се определя отделно според тарифния план на клиента.

Видео: СЗО ще проведе извънредна конференция заради вируса MERS




Световната здравна организация ще преведе извънредна конференция, посветена на вируса MERS. Текст от Пол Чапман.

Световната здравна организация ще проведе извънредна конференция, посветена на разпространението на вируса MERS (Близкоизточен респираторен синдром). Съобщава се за все повече случи на болестта.

За Близкоизточния респираторен синдром няма ваксина. 800 души са загинали от болестта от 2002 г. насам.

"Увеличението в броя на заболелите в...

Русия спира GPS на територията си

От 1 юни Русия ще прекрати дейността на станциите на американската система за спътникова навигация GPS на територията си. Това обяви днес руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от Интерфакс. До мярката може да се стигне, ако Русия не успее да се договори с Вашингтон за разполагането на свои наземни станции на алтернативната система ГЛОНАСС на територията на САЩ, каза Рогозин. През 2012 г. руската космическа агенция „Роскосмос“ поиска от властите в САЩ разрешение за изграждане на 8 измервателни станции за системата ГЛОНАСС, но до споразумение не се стигна, защото американските спецслужби се опасяват, че станциите може да бъдат използвани за по-точно насочване на руски бойни ракети. Системата GPS (Global Positioning System), която дава координати на обектите, засичайки ги от три точки едновременно, се контролира от американското министерство на отбраната.

Русия затяга санкциите срещу САЩ

Москва ще забрани на САЩ използването на руски ракетни двигатели за военни цели и поставя под въпрос функционирането на GPS


Гечев обеща ново законодателство, което да толерира родното производство

Пловдив /КРОСС/ Левите сили имат план за промяна на света и на България. Този план, включва конкретни стъпки, които трябва да направим, за да върви България напред. Tова заяви Александър Симов, кандидат за член на ЕП от Коалиция за България, пред препълнената зала в с. Първенец, община Родопи. Залата посрещна с аплодисменти левия блогър и журналист от в. Дума, а запалени почитатели му подариха червена роза и поискаха автограф на една от последните му статии в левия печат. На срещата присъства и Явор Гечев, зам.-министър на земеделието, към когото също не липсваха въпроси.Според Александър Симов на първо място трябва да се откажем от десните икономически решения. "Трябва да се приемат нови закони, които да защитават повече работещите хора, трябва да се прави политика в името на работниците, а не на работодателите, на потребителите, а не на големия бизнес", каза кандидатът за евродепутат от КБ. Според него възможностите за промяна на България са огромни и единствено БСП има желанието и възможностите да реализира тази промяна. По думите му Европейската левица е против развитието на „Европа на две скорости", т.е. против разделянето на богат елит и бедно гето. Затова Симов призова да се гласува за Коалиция за България, която е под номер 15 в бюлетината, която ще отстоява националните интереси на България

Бившият кмет на Исперих - оправдан: Излязох с чисто сърце и чело от съда

Окръжният съд в Разград оправда бившия кмет на Исперих Адил Решидов по обвинението му за длъжностно престъпление при усвояване на средства за бедствия и аварии за ремонт на сгради, пострадали при мнимо бедствие, съобщи bTV.
Бившият градоначалник бе признат за невинен по обвинението, че в периода от 18 ноември 2008 г. до 9 септември 2009 г. Окръжният съд в Разград оправда бившия кмет на Исперих Адил Решидов по обвинението му за длъжностно престъпление при усвояване на средства за бедствия и аварии за ремонт на сгради, пострадали при мнимо бедствие, съобщи bTV. Бившият градоначалник бе признат за невинен по обвинението, че в периода от 18 ноември 2008 г. до 9 септември 2009 г.

“Големите надежди” рисуват и спортуват

Децата, които гледаме в шоуто на Нова тв “Големите надежди”, не само пеят прекрасно, но имат и много други таланти, установи бърза проверка на “Труд”.Четирите момичета от Севлиево от Upstream voices-junior, които се класираха за полуфинала - Яна, Сияна, Траяна и Стиляна, се справят отлично и извън сцената. Яна много обича да рисува и ... Децата, които гледаме в шоуто на Нова тв “Големите надежди”, не само пеят прекрасно, но имат и много други таланти, установи бърза проверка на “Труд”.Четирите момичета от Севлиево от Upstream voices-junior, които се класираха за полуфинала - Яна, Сияна, Траяна и Стиляна, се справят отлично и извън сцената. Яна много обича да рисува и ...

Първият от 30 нови тролейбуси пристигна във Варна


Първият нов тролейбус модел Шкода 26 ТР Соларис пристигна във Варна. След него, до края на септември  трябва да бъдат доставени още 30, с които ще бъде обновен автопарка на градския транспорт в града. 

Новите тролейбуси са хибриден модел и могат да се движат на собствен ход без да са скачени с контактната мрежа. те са снабдени с климатици, камери за наблюдение и са приспособени за хора с увреждания.

Днес кметът на Варна Иван Портних съобщи, че е възложил на общинското...

Икономическият университет във Варна става на 94 години

На 14 май се навършват 94 години от създаването на първото висше търговско училище в България. Тържеството по случай празника на Икономически университет – Варна ще се проведе на 14 май 2014 г. (сряда) в 11:00 часа в зала Аула, научи Moreto.

Оправдаха бившия кмет на Исперих. Той: Излязох с чисто сърце и чело от съда

Окръжният съд в Разград оправда бившия кмет на Исперих Адил Решидов по обвинението му за длъжностно престъпление при усвояване на средства за бедствия и аварии за ремонт на сгради, пострадали при мнимо бедствие, съобщи bTV.
Бившият градоначалник бе признат за невинен по обвинението, че в периода от 18 ноември 2008 г. до 9 септември 2009 г. Окръжният съд в Разград оправда бившия кмет на Исперих Адил Решидов по обвинението му за длъжностно престъпление при усвояване на средства за бедствия и аварии за ремонт на сгради, пострадали при мнимо бедствие, съобщи bTV. Бившият градоначалник бе признат за невинен по обвинението, че в периода от 18 ноември 2008 г. до 9 септември 2009 г.

Регионалната библиотека във Варна стана библиотека на годината


Регионална библиотека "Пенчо Славейков" във Варна стана носител на годишната награда "Библиотека на годината 2013", присъждана от Българската библиотечно информационна асоциация.

Наградата бе връчена от вицепрезидента Маргарита Поповапо време на откриването на IX Национална библиотечна седмица.

Специален гост на събитието бе холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе.
"Библиотеките са удивително место, където ученето, културата и устойчивостта на общностите се...

За повишаване на детската грамотност е нужна политика за две поколения

Инициативи за стимулиране на четенето има, но липсва пълноценна комуникация


Задават се нови проблеми с превозите през българо-турската граница

София /КРОСС/ Отново се появява усещане за предстоящи проблеми, свързани с превозите през българо-турската граница. ВПред БНР председателят на УС на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков подчерта, че затварянето на границата е крайна мярка, но не е невъзможна. Има напрежение, надяваме се да няма ескалация, добави той.Проблемите, които предизвикаха първите събития, съвсем не са решени в наша полза. Мога да кажа, че от страна на българския превозвач исканията, които бяха поставени, за да се облекчи преминаването на български автомобили през турската граница, в никакъв случай не са по-различни от преди събитията. Реално няма никакъв резултат от тези срещи. След протестите се водиха срещу между администрациите на двете държави, водиха се срещи на ниво министри, и въпреки всичко нищо, специално за обикновения превозвач, няма промяна в преминаването на границата. Продължават да ни глобяват камионите, продължават да ни ги спират, продължават да тълкуват фактурата като транспортен документ. Всичко си е едно и също.По инициатива на Съюза на международните превозвачи в четвъртък ще се състои международен транспортен форум. На него са поканени представители на Министерството на транспорта, вицепремиерът Даниела Бобева, председателят на транспортната комисия и още много гости.Очакваме, че хората, които ще присъстват, ще бъдат съпричастни на нашите проблеми

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване